Telegram Web Link
🔰 نخستین کنگره علوم اعصاب علامه حلی تهران

📌 زمان: ۲ام و ۳ام شهریور ماه ۱۴۰۲

📌 نوع رویداد: حضوری

مهلت ارسال پوستر: ۲۰ام مرداد ماه ۱۴۰۲

🔴 برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

🔴 برای ثبت‌نام و ارسال پوستر کلیک کنید.

🏠 قابل توجه میهمانان خارج از تهران، برای کسب اطلاع از نحوه‌ی رزرو محل اقامت برای شرکت در کنگره کلیک کنید.

🖋 تا بزرگان و اندیشمندان کنار یکدیگر ننشینند و چاره نکنند، کار از کار پیش نخواهد رفت.
هدف این رویداد ایجاد یک مثلث تعاملی میان اساتید و اهل فن، دانشجویان و دانش‌آموزان فعال و علاقه‌مند به رشته‌ی علوم اعصاب است تا بر گِرد هم جمع شوند و راه فردای خویش را بیابند و آینده را بسازند.

🟢 شرکت برای عموم آزاد است.

به امید دیدار...

🔗 https://neuro.helli.ir
#HNC2023
👍1
آگهی جذب پژوهشگر :

RA positions, data analysis

Sanayei lab of Neural Circuit and Behavior (NCB) at School of Cognitive Sciences, IPM, Tehran, is looking for research assistants for neural data analysis projects. Datasets are from rodents and non-human primates (spikes and/or LFP) in passive or behaving animals. 

People can apply by sending their CV and a cover letter (including questions they are interested in) to: [email protected]

You are expected to:
- Be fluent in python and/or Matlab
- Be familiar with neural data analysis
- Have attended Neuromatch Academy course (comp neuro) and/or IPM Neural Data Analysis workshop
- Be able to work within deadlines

Positions are open till suitable candidates can be recruited. 
👍4
🔺 هسته‌ی پژوهشی علوم شناختی و الهیات دانشگاه صنعتی شریف با همراهی انجمن علمی فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت ستاد توسعه‌ی علوم و فناوری‌های شناختی برگزار می‌کنند:

دوره‌ مقدمه‌ای بر علوم شناختی دین

✔️ ۸جلسه

📅 از چهارشنبه ۸ شهریور ماه

ساعت ۱۶ تا ۱۸

مکان: دانشگاه صنعتی شریف

🔹مدرس: دکتر محمدحسن مرصعی
(دانش‌آموخته دکتری فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف)


🔻هزینه‌ی شرکت در دوره:
دانشجوها : ۲۰۰ هزار تومان
آزاد: ۴۰۰ هزار تومان

🔸برای ثبت نام، به این فرم مراجعه کنید.

طرح درس را از اینجا می‌توانید مشاهده کنید.

————————
🆔: سایت گروه فلسفه علم
🆔: @philsharif
👎3👍2
Forwarded from DeepNex.Academy
datamedic catalogue.pdf
2 MB
#کاتالوگ
🔹کسب اطلاعات بیشتر درباره دوره آموزشی دیتا برای پزشکان (دیتامدیک)


🔗Instagram
🌐www.deepnex.ir

@DeepNex_academy| دیپ‌نکس
👍1
Forwarded from علوم شناختی
🔸کودک با ظرفیتی شگفت‌انگیز برای یادگیری به دنیا می‌آید. ظرفیتی که می‌تواند با ایجاد فضایی مناسب برای شکوفایی رشد و یادگیری کودک به فعل درآید. والدین در ایجاد این فضا نقشی کلیدی دارند.

🔸دکتر علی صمدی، پژوهشگر حوزه اختلالات رشدی، در اولین کارگاه تسهیل فرایند رشد کودک که ۳۰ تیر برگزار شد، نکات قابل توجهی را در زمینه رشد کودک از بدو تولد تا سه سالگی مطرح کرد.

🔸او در این کارگاه که ۱۰ شهریور ماه برگزار می‌شود، به طرح آموزش‌های لازم در زمینه ضرورت‌های رشدی در کودکان ۳ الی ۹ سال می‌پردازد.

🔸🔸اگر متخصص حوزه کودک هستید، فرزند ۳ الی ۹ سال دارید، این کارگاه برای شماست.

🔆🔆🔆
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کارگاه و نام‌نویسی، با شماره ۵۴۹۳۲۲۲۲-۰۲۱ تماس بگیرید یا به وبسایت ما www.doxa-v.org سر بزنید. 🔆🔆
آدرس پیج اینستاگرام:

https://instagram.com/doxa__vision?igshid=YmMyMTA2M2Y=

آدرس تلگرام:

@Doxavision
❇️ ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی درنظر دارد به منظور توسعه محصولات و خدمات حوزه آموزش ‌و‌پرورش شناختی فعالان این حوزه را شناسایی کند.

ستاد در اجرای این برنامه در فراخوانی قصد دارد شرکت ها، تیم ها، شتابدهنده ها و مراکز نوآوری در حوزه آموزش و پرورش شناختی را شناسایی و زمینه تعامل با این مجموعه گسترش یابد.

شرکت ها، شتابدهنده ها و تیم‌های دارای ایده، محصول یا خدمات در زمینه آموزش با رویکرد شناختی، تکنولوژی های نوین و ابزارهای آموزش شناختی، فضای یاد دهی و یادگیری شناختی، آموزش های غنی شده با الگوهای شناختی و سایر موارد مرتبط می توانند با تکمیل اطلاعاتی که در سایت ستاد (www.cogc.ir) گذاشته شده و ارسال آن به ایمیل [email protected] با کارگروه آموزش و پرورش شناختی این ستاد در تماس باشند.
👍1
Forwarded from سیناپس
درمان_دارویی_جدید_بیماری_آلزایمر.pdf
534.8 KB
❇️ امید درمان دارویی بیماری آلزایمر با تائید داروی جدید توسط FDA


▪️بیماری آلزایمر یک اختلال مغزی غیرقابل برگشت و پیشرونده است که بیش از 6.5 میلیون آمریکایی را تحت تأثیر قرار می دهد و به آرامی حافظه و مهارت های تفکر و در نهایت توانایی انجام کارهای ساده را از بین می برد.

▪️ در حالی که علل خاص آلزایمر به طور کامل شناخته نشده است، با تغییراتی در مغز مشخص می شود – از جمله پلاک های بتا آمیلوئید و نوروفیبریلاری یا تاو – که منجر به از دست دادن نورون ها و اتصالات آنها می شود. این تغییرات بر توانایی فرد برای به خاطر سپردن و تفکر تأثیر می گذارد.

🔻سازمان غذا و داروی ایالات متحده، Leqembi (lecanemab-irmb) را برای درمان بیماری آلزایمر تایید کرد. Leqembi دومین دسته از داروهای تایید شده برای بیماری آلزایمر است که پاتوفیزیولوژی بنیادی این بیماری را هدف قرار می دهد. این داروها یک پیشرفت مهم در مبارزه مداوم برای درمان موثر بیماری آلزایمر است.

متن کامل خبر را در سایت گروه علمی سیناپس بخوانید.

📲 http://instagram.com/synapse_media

@synapsemedia
👍1
Forwarded from فلسفه علم
🔻ساناز قنبری روزنامه‌نگار روزنامه جام‌جم به بهانه اکران مستند مغز انسان با سیاوش صفاریان‌پور گفتگویی را انجام داده است.

🔻در بخشی از این گفتگو درباره نمایش این فیلم در سینماها گفت: سینمای بدنه بر‌اساس قواعد صنعت سینما پیش می‌رود و در پی سرگرمی‌‌سازی با اولویت‌های اقتصادی است اما گروه سینمایی هنر و تجربه شانس حمایت را برای فیلم‌های مستند و تجربی ایجاد می‌کند که قدم مثبتی برای توسعه مستندسازی و فیلم‌های تجربی در ایران است.

🔻"کاپیتان من" بر‌اساس قالب سینمایی ساخته شده بنابراین نمی‌توان آن را به‌عنوان یک مستند تلویزیونی قلمداد کرد و تماشاگر باید آن را در تاریکی و تمرکز سالن سینما و با کیفیت یک فیلم خوب سینمایی تماشا کند.

🔻اگر اکران سینمایی نبود فیلم‌هایی از جنس این مستند باید منتظر اکران آنلاین می‌ماند که البته آن هم بد نیست اما این‌که فیلمی را با محتوای متفاوت علمی بر پرده عریض سینما تماشا کنیم شانسی است که توسط گروه سینمایی هنر و تجربه مهیا شده است.

📎لینک متن کامل مصاحبه
https://www.honartajrobeh.com/Post/626/

درود بر سیاوش صفاریان پور عزیز که همواره دغدغه ترویج علم در ایران پر مناقشه امروز را داشته است.
👍4
ستاد توسعه علوم وفناوری های شناختی از شرکت ها و مراکز دانش بنیان و استارتاپی فعال در حوزه شناختی خواست محصولات و دستاورهای فناورانه خود را در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی فناوری های پیشرفته چین عرضه و به نمایش گذارند.

نمایشگاه China Hi-Tech Fair یکی از بزرگترین نمایشگاه های فناوری و نوآوری است که به صورت سالانه برگزار می شود و در واقع یک پلتفرم نمایش فناوری‌های پیشرفته و تبادل اطلاعات فنی و تجاری بین شرکت ها است.

این نمایشگاه بر فناوری های ارتباطات و اطلاعات، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و واقعیت افزوده تمرکز دارد و حوزه هایی همچون فناوری اطلاعات و ارتباطات، شهر هوشمند، مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست، مراقبت های بهداشتی هوشمند، نمایشگر های نیمه هادی و نوآوری و فناوری های جدید در ساخت و ساز در بر می گیرد.

بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی فناوری های پیشرفته چین در تاریخ ۲۴ تا ۲۸ آبان ماه سال جاری در شنزن این کشور برگزار می‌شود و متقاضیان می‌توانند تا ۲۵ شهریور ماه نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

گفتنی است ثبت نام از طریق کریدور صادرات و لینک https://tesc.ir/service/8/1/ امکان پذیر است.

شماره تماس ۸۸۳۳۵۲۱۱
1
🔰 آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با همکاری گروه علمی سیناپس و حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و برگزار می کند:

دوره آموزشی طراحی رفتار در کسب و کار

🔷 مدت دوره: ۳۷ ساعت

🔶
نحوه برگزاري: آنلاین /حضوری

🔷 شروع دوره: ۱۶ مهر ۱۴۰۲

مخاطبین:

✔️دانشجویان و فارغ التحصیلان تمامی گرایش های علوم شناختی، مدیریت، اقتصاد
✔️مدیران کلینیک ها و مراکز درمانی شناختی و توانبخشی
✔️مدیران مارکتینگ سازمان ها و کسب و کارها
✔️مدیران کسب و کارها و استارتاپ ها


🔸با حمايت ٥٠٪؜ ستاد توسعه علوم و فناوري هاي شناختي، براي جامعه مخاطب هدف تعيين شده🔸

براي كسب اطلاعات بيشتر و ثبت نام كليك كنيد.

نحوه دریافت تخفیف ۵۰٪ : ارسال رزومه و
کارت دانشجویی/نامه اشتغال به کار
به آی دی تلگرامی
@NBML1400
👍2
قیمت تعرفه های جدید

@cognitive_science_iran
#تایمی

① . 24 ساعت 1 ساعت پست آخر | 100 تومن

② . 48 ساعت 2 ساعت پست آخر + یک بار ریشات | 130 تومن

‌③ . پست آخر شبانه 24 تا 10صبح | 110 تومن

④. پست‌ آخر شبانه 24 تا 10 صبح +24 ساعت پست آزاد | 140 تومن


👁‍🗨 #بازدید

⑤ • 1 کا بازدید | 100 تومن
⑥ • 2 کا بازدید | 120 تومن

#رزرو_تبلیغات 👈 @mmasiha
👍2
علوم شناختی pinned «قیمت تعرفه های جدید @cognitive_science_iran #تایمی ① . 24 ساعت 1 ساعت پست آخر | 100 تومن ② . 48 ساعت 2 ساعت پست آخر + یک بار ریشات | 130 تومن ‌③ . پست آخر شبانه 24 تا 10صبح | 110 تومن ④. پست‌ آخر شبانه 24 تا 10 صبح +24 ساعت پست آزاد | 140 تومن 👁‍🗨»
〽️ژنهای دخیل در ساختار و عملکرد عصبی می توانند منبعی درباره بیماری آلزایمر باشند.

بر اساس مطالعه جدیدی که توسط دانشمندان دانشگاه کلرادو پردیس پزشکی Anschutz انجام شده است، بیان بیش از حد یک ژن مرتبط با تقسیم سلولی و ساختار و عملکرد نورون‌ها ممکن است از دمانس شناختی در موش‌ها و انسان‌های مبتلا به بیماری آلزایمر (AD) جلوگیری کرده و از آن محافظت کند.

✔️ژن Kinesin-5 یا KIF11 این کار را با وجود آمیلوئید بتا (Abeta) که جزء اصلی پلاک‌ها در مغز مبتلایان به AD است، انجام می‌دهد. دانشمندان به طور سنتی هنگام جستجوی درمان برای این بیماری، پلاک ها را هدف قرار می دهند.

✔️دکتر هانتینگتون پاتر، استاد نورولوژی و مدیر مرکز آلزایمر و شناخت دانشگاه کلرادو و از محققان آلزایمر در لیندا کرنیک، می گوید: «بیان بیش از حد KIF11 در موش‌ها بر سطوح آمیلوئید در مغز تأثیر نمی‌گذارد.

✔️با این وجود پلاک‌ها هنوز از نظر شناختی عادی بودند. این یکی از بهترین نشانه‌هایی است که شما می‌توانید بدون خلاص شدن از شر پلاک‌ها، قدرت شناخت خود را حفظ کنید.»

✔️ این KIF11 یک پروتئین حرکتی است که بیشتر به دلیل نقشش در میتوز یا تقسیم سلولی در سلول های غیر عصبی شناخته شده است. اما نقش مهمی در شکل گیری دندریت ها و انشعاب های (خارهای) دندریتیک نورون ها دارد که برای برقراری ارتباط با سایر نورون ها استفاده می شود و برای یادگیری و حافظه مهم هستند. با این حال جزء اصلی پلاک های آلزایمر، Abeta، می تواند KIF11 را مهار کند و باعث آسیب به این ساختارها شود.

✔️محققان دریافتند که بیان بیش از حد این ژن در موش های مبتلا به AD منجر به بهبود عملکرد در تست های شناختی در مقایسه با موش های AD با سطوح طبیعی KIF11 شد. سپس آنها داده های ژنتیکی بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر انسانی را که توسط مطالعه دستورات مذهبی و پروژه حافظه عجله و پیری (ROS/MAP) در دانشگاه راش در شیکاگو ارائه شده بود، تجزیه و تحلیل کردند. آنها می خواستند بدانند که آیا تغییرات طبیعی در سطوح KIF11 با عملکرد شناختی بهتر در بزرگسالان با یا بدون پلاک آمیلوئید مرتبط است یا خیر.


✔️استبان لوسرو، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو، می گوید: «نتایج ما از تجزیه و تحلیل داده های انسانی نشان می دهد که سطوح بالاتر KIF11 با عملکرد شناختی بهتر در گروهی از افراد مسن مبتلا به آسیب شناسی آمیلوئید مرتبط است.»

✔️"بنابراین، نتایج ما نشان می دهد که سطوح بیان KIF11 بالاتر ممکن است تا حدی از از دست دادن شناختی در طول دوره AD در انسان جلوگیری کند، که با یافته های ما در مورد نقش KIF11 در مدل های حیوانی AD همسو است."

✔️پاتر و یکی از نویسندگان ارشد، هایدی چیال، استادیار عصب شناسی و مدیر استراتژی و توسعه کمک هزینه در دانشگاه کلرادو آلزایمر و مرکز شناخت، می گویند این اطلاعات راه را برای محققان هموار می کند تا آزمایش داروهای جدید یا موجود را که می توانند با خیال راحت بر روی انسان انجام دهند ایجاد می‌کنند.

✔️ «بسیاری از درمان‌های آزمایشی فعلی برای AD بر کاهش تولید Abeta یا افزایش پاکسازی پلاک‌های Abeta متمرکز شده‌اند. «بیشتر این رویکردها در پیشگیری یا معکوس کردن دمانس شناختی در کارآزمایی‌های بالینی شکست خورده‌اند. واضح است که رویکردهای جایگزین برای توسعه درمان های AD مورد نیاز است.

#آگاهي_از_مغز
#دمانس
@brainawareness
@cognitive_science_iran

https://neurosciencenews.com/kif11-alzheimers-cognition-21726/
👍3
🔰پیش‌بینی PTSD!
اسکن‌های مغزی تأثیرات دراز مدت تروما را آشکار می‌کنند.

〽️خلاصه: اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) 2٪ تا 10٪ از بازماندگان تروما را تحت تأثیر قرار می دهد و به صورت اضطراب شدید ناشی از عدم تعادل عاطفی ظاهر می شود. محققان از اسکن مغز 104 بازماندگان تروما استفاده کردند تا مشخص کنند کدام یک بیشتر مستعد ابتلا به PTSD هستند.

💠این یافته ها تاکید می کنند که فعال شدن در شکنج فرونتال تحتانی سمت راست، پتانسیل بهبود PTSD را بهتر نشان می دهد. شناخت این الگوهای مغزی می تواند مداخلات اولیه موثر را پیش ببرد.

حقایق کلیدی:

🔺محققان از اسکن مغز استفاده کردند تا بفهمند که چرا تنها زیر مجموعه ای از بازماندگان تروما به PTSD مبتلا می شوند.

🔺فعال شدن بیشتر در شکنج فرونتال تحتانی سمت راست، مرتبط با تنظیم هیجانی، بهبودی بهتر علائم PTSD را پیش بینی می کند.

🔺شناسایی این مدارهای مغزی به درک تکامل PTSD کمک می کند و می تواند درمان های اولیه را راهنمایی کند.

✔️پس از یک تجربه آسیب زا، اکثر افراد بدون حادثه بهبود می یابند، اما برخی از افراد - بین 2٪ تا 10٪ - به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) مبتلا می شوند، یک وضعیت سلامت روان که می تواند باعث علائم ناتوان کننده اضطراب به دلیل اختلالات عاطفی شود.

✔️علائم PTSD در 40٪ از بازماندگان تروما در عواقب حاد تروما وجود دارد، اما PTSD تمام عیار تنها در زیر مجموعه کوچکی از موارد ایجاد می شود. شناسایی زود هنگام افراد در معرض خطر هم برای درمان زودهنگام و هم برای پیشگیری احتمالی حیاتی است.

✔️یک مطالعه جدید به رهبری لیبرزون، MD، در دانشگاه A&M تگزاس، با هدف انجام این کار انجام شد. این مطالعه در Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience and Neuroimaging توسط Elsevier منتشر شده است.

✔️محققان مدت‌هاست متوجه شده‌اند که PTSD شامل پردازش مغزی تغییر یافته در نواحی مرتبط با پردازش و تعدیل احساسات، از جمله آمیگدال، اینسولا، و قشر جلوی مغز است. اما، مشخص نیست که چه زمانی تفاوت‌های مرتبط با PTSD ایجاد می‌شود.

✔️محققان اسکن های مغزی 104 بازمانده از تروما - معمولاً یک تصادف رانندگی - را در 1، 6 و 14 ماه پس از تصادف با بررسی فعالیت مغز خیلی زود پس از تروما، جمع آوری کردند. محققان امیدوار بودند که پیش‌بینی‌کننده‌هایی را شناسایی کنند که چه کسانی بیشتر در معرض خطر یا انعطاف‌پذیرتر در برابر ابتلا به PTSD مزمن هستند.

✔️دکتر لیبرزون در مورد این یافته ها می گوید: "این بزرگترین مطالعه آینده نگر تا به امروز در مورد بازماندگان اولیه پس از تروما، فعال شدن بیشتر در شکنج فرونتال تحتانی راست، ناحیه ای مرتبط با کنترل شناختی و ارزیابی مجدد عاطفی، بهبودی بهتر از علائم PTSD اولیه را پیش بینی می کند. این یافته ها نقش کلیدی مناطق قشری/شناختی را در تنظیم ترس و در توسعه PTSD برجسته می کند.

✔️نکته مهم این است که محققان شاهد تغییراتی در فعالیت مغزی بیماران در طول زمان بودند که منعکس کننده یک فرآیند مداوم و شاید آسیب‌شناختی بود.

✔️دکتر کامرون کارتر، گوید:  «این یافته‌ها نقش کلیدی را که قشر جلوی مغز ممکن است در ایجاد انعطاف‌پذیری در برابر اثرات مضر تروما ایفا کند، از طریق عملکردی که اطلاعات زمینه‌ای و تنظیم پاسخ های عاطفی را نشان می‌دهد، برجسته می‌کند.

✔️دکتر لیبرزون افزود: "درک مدارهای مغزی مرتبط با پیشرفت PTSD از یک وضعیت حاد به مزمن برای درک پاتوفیزیولوژی آن و در نهایت برای توسعه درمان مبتنی بر مکانیسم ضروری است. نتایج همچنین ممکن است به پزشکان کمک کند تا یک سال پس از حادثه تروما، بازماندگان اولیه تروما را که در معرض خطر بیشتر ابتلا به PTSD مزمن هستند، شناسایی و درمان کنند.

@brainawareness
@cognitive_science_iran

https://neurosciencenews.com/ptsd-neuroimaging-trauma-23963/
👍2
Forwarded from فلسفه ذهن
🎗دیدگاه #همه_روان_دار_انگاری (#پنسایکیزم) نوعی #آگاهی و شعور را - ولو در حد پتانسیل آن - به تمامی موجودات هستی (از جمله جمادات) نسبت می‌دهد. طبق این دیدگاه، آگاهی را نیز باید همانند سایر ویژگی‌های بنیادین که در علم فیزیک به رسمیت شناخته شده (مانند جرم، بار الکتریکی، نیروی الکترومغناطیس، گرانش، فضا – زمان)، یک ویژگی بنیادین در جهان دانست که قابل تبیین از طریق ویژگی‌های دیگر نیست.
این دیدگاه فی‌نفسه درباره ماهیت فیزیکی یا غیر فیزیکی بودن ویژگی آگاهی، خنثی است و آگاهی – بعنوان یک ویژگی بنیادین – می‌تواند غیر فیزیکی باشد؛ کما این‌که دیوید چالمرز – بعنوان یکی از مهم‌ترین لیدرهای پنسایکیزم – چنین نظری دارد.

🎗در #فلسفه_اسلامی، آگاهی برای جمادات و حتی گیاهان، انکار شده و برای #تجرد_نفس ناطقه انسانی و نیز تجرد نفوس حیوانات، استدلال‌هایی ارائه شده است.
البته برخی محققان #حکمت_متعالیه، با استناد به عباراتی از #ملاصدرا، قول به وجود آگاهی در نباتات را نیز به وی نسبت داده‌اند. اما بر این‌که جمادات در نظر #صدرالمتالهین – مانند سایر فیلسوفان صاحبنظر مسلمان - فاقد آگاهی‌اند، اتفاق نظر وجود دارد.
بدین‌ترتیب همه روان‌دار انگاری – هرچند با #عرفان_اسلامی و نیز ظاهر برخی آیات قرآن که نحوه‌ای شعور را به تمامی ذرات و موجودات زمین و آسمان نسبت می‌دهد، همخوانی دارد – طرفدار قابل توجهی در میان فیلسوفان مسلمان نداشته است.

🎗براساس دیدگاه ملاصدرا – که هماهنگ با نظر جمهور فلاسفه مسلمان نیز است - وجود علم در ماده و جسمانیات بدلیل غیبت هر جزء از اجزای دیگر و وجود مشوب به عدم اجزاء مادی، منتفی است (اسفار، ۱۹۸۱م، ج۳، صص۲۹۸ ـ ۲۹۷ / ج۶، ص۱۶۳).
ولی شاید بتوان مبانی حکمت متعالیه را برای تصدیق و تأیید پنسایکیزم بکار گرفت. آن‌جا که علم را مساوق وجود می‌داند، و وجود نیز بنحوی تشکیکی در تمامی مراتب عالم، تحقق و اصالت دارد، چه بسا باید چنین نتیجه گرفت که علم و شعور در تمام عالم وجود جاری است و البته همانند خود وجود، دارای مراتب شدت و ضعف است. بدین‌ترتیب هر موجود (ولو جمادات) بسته به میزان بهره وجودی که دارد، واجد علم و آگاهی هم خواهد بود.

🎗جالب توجه آن‌که خود ملاصدرا در جایی از #علم_النفس اسفار بدین مطلب تصریح کرده است (همان، ج ۸، ص ۱۶۴). برخی گفته‌اند چه بسا دیدگاه اصلی او در این موضع بیان شده و سایر موارد از باب همراهی با دیدگاه جمهور بوده است (که البته بلحاظ فلسفی، توجیه مقبولی نیست). علامه طباطبائی در حاشیه بر همین موضع از جلد هشتم اسفار، نظر اخیر صدرالمتألهین را تقویت کرده و تلاش می‌کند برای تأیید وجود جنبه‌ای مجرد در اشیاء مادی، استدلال و تبیینی ارائه دهد؛ چه این‌که مطابق نظر وی و مؤسس حکمت متعالیه، آگاهی و شعور را باید در سطح مجرد (غیر فیزیک) جستجو کرد.

🎗در هر حال این خوانش از حکمت متعالیه که نوعی سازگاری با پنسایکیزم را می‌رساند، با دیدگاه #حدوث_جسمانی نفس – که نفس مجرد و آگاهی را برآمده از سطح جسمانی می‌داند – متضاد خواهد بود؛ کما این‌که اساساً پنسایکیزم در برابر ایمرجنتیزم مطرح شد تا آگاهی را نه بمثابه ویژگی برآمده از شرایط خاصی در سطح ویژگی‌های فیزیکی، بلکه بعنوان یک ویژگی بنیادین در جهان معرفی نماید. بدین‌ترتیب طرفداران خوانش اخیرالذکر از ملاصدرا و علامه طباطبایی، باید بدنبال تبیینی برای سازگاری #حرکت_جوهری و حدوث جسمانی از یکسو (که آگاهی را برآمده از سطوح پیشین و ویژگی‌های بنیادین جهان می‌داند)، با مساوقت علم و وجود از سوی دیگر (که علم و شعور را بنحوی بنیادین در تمام عالم هستی لحاظ می‌کند)، باشند.
@PhilMind
👍2
فصل نامه مغز و شناخت- شماره ۲۶.pdf
2.1 MB
💠فصلنامه مغز و شناخت شماره ۲۶ با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی منتشر شد.

📝 آنچه در این شماره می خوانید:

🧠 مروری بر فناوری های تحریک مغزی

👨‍💻چت بات های همدل!

🌀 روان گردان ها، ابزاری برای درمان!

فناوری های زیستی در علوم شناختی

نقد و بررسی مسیر پژوهش در علوم شناختی

🚫تقلب از لنز شناختی

🚫 داروی جدید آلزایمر، سرعت گیر یا درمان؟

📱شماره های پیشین فصلنامه مغز و شناخت را در سایت گروه علمی سیناپس بخوانید.


📱اینستاگرام گروه علمی سیناپس
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3
2025/07/09 18:56:27
Back to Top
HTML Embed Code: