Telegram Web Link
پذیرش محقق و دانشجو در پروژه ملی پارکینسون

آزمایشگاه حافظه و یادگیری پژوهشکده علوم شناختی امکان بکارگیری یک محقق پسا دکتری و یک دانشجوی دکتری را در پروژه ملی پارکینسون (کار با نخستینیان) دارد.
علاقمندان می توانند با دکتر قاضی زاده [email protected] تماس بگیرند ( سی وی پیوست باشد).
تجربه قبلی الکتروفیزیولوژی و آنالیز داده توصیه میشود. امکان حضور منظم فیزیکی در پژوهشکده علوم شناختی آی پی ام برای آزمایشات الزامی است.
مرگ ۳۰ ثانیه ای کرونا ویروس با وجود کلر در آب

🦠کلر موجود در آب استخر می‌تواند ویروس عامل کووید-19 را تنها در 30 ثانیه غیرفعال کند.

🔍ویروس شناسان کالج لندن به مطالعه ی تاثیر غلظت های مختلف کلر در آب بر کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی 2 پرداختند و دریافتند : که خطر انتقال کووید-19 از طریق آب استخر بسیار کم است.

📖در این مطالعه، دریافتند که؛ غلظت کلر آزاد 1.5 میلی گرم در لیتر و PH بین 7 تا 7.2 باعث کاهش بیش از 1000 برابری آلودگی کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 در عرض 30 ثانیه می‌شود.

🌊مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا می‌گوید شواهدی مبنی بر این که ویروس بتواند داخل اقیانوس، دریاچه، استخر، و جکوزی از فردی به فردی دیگر سرایت کند در دست نیست.

👩🏻‍💻اسما وفادار
📤منبع
👍1
ژنتیک رفتاری
Science For Life
گفتگو در مورد ژنتیک رفتاری
فایل اول
ژنتیک رفتاری
Science For Life
گفتگو در مورد ژنتیک رفتاری
فایل دوم
مسئله غایت در زیست شناسی
دکتر سید حسن حسینی
🔴 صوت سخنرانی دکتر سید حسن حسینی
غایت در زیست شناسی تکاملی, سازگاری یا ناسازگاری

🆔 @jorateandishidan
انجمن علمی علوم کامپیوتر دانشگاه کاشان برگزار میکند:

🔹سمینار علوم شناختی🔹

🔺این سمینار بصورت آنلاین و با هدف اشنایی دانشجویان و علاقه مندان با گرایش بین رشته ای علوم شناختی و به صورت رایگان برگزار میگردد.

💬مباحث سمینار:
_هدف از علوم شناختی چیست؟
_ارتباط علوم شناختی با علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی
_بازار کار و تحقیقات علوم شناختی چگونه است؟

👤سخنران:
جناب آقای دکتر معین اسقایی
محقق ارشد علوم اعصاب مرکز نخستینیان آلمان (DPZ)

📆زمان برگزاری:
چهارشنبه ۸ ادریبهشت ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۶

↩️نحوه‌ی شرکت در سمینار:
۱) نصب برنامه‌ی ادوبی کانکت بر روی سیستم مدنظرتان
۲) وارد شدن به سمینار از طریق لینکی که دقایقی قبل از شروع برنامه در کانال تلگرام و بیو اینستاگرام انجمن(@KUCSSA) قرار میگیرد.

❗️شرکت برای عموم آزاد و رایگان میباشد.

در صورت هرگونه سوال به آیدی زیر پیام دهید:
🆔@kcomputerscience

#سمینار_علوم‌شناختی #سمینار #علوم‌شناختی

@KUCSSA
Forwarded from علوم شناختی
برای تبلیغات در کانال علوم شناختی، به کانال زیر می توانید مراجعه کنید.

@adscognitive
کتاب داروینیسم و تکاملِ دکتر محمود بهزاد، بی‌تردید کتابی مهم و اثربخش در تاریخ نظریه تکامل در ایران دوره پهلوی دوم است. من در دوره کارشناسی که زیست‌شناسی مولکولی می‌خواندم با این کتاب آشنا شدم. استاد درسِ تکامل، کتاب کهنه چاپ قدیمش را سرِ کلاس آورد و نشانمان داد؛ از دور و با مراقبتی وسواس‌گونه! از حدود دوازده سال پیش که کوشیدم منابع فارسی مرتبط با تکامل و داروین را گرد آورم پیدا کردن این کتاب جزو اولویت‌هایم بود. بعداً که آن چاپ را پیدا کردم متوجه شدم چاپ اول آن در سال ۱۳۲۳ در رشت منتشر شده است. کتاب من چاپ سال ۱۳۵۶ بود و از چاپ اول تا این چاپ، راه درازی پیموده شده بود. راستش را بخواهید خیلی کوشیدم تا همه حلقه‌های واسط را پیدا کنم. می‌توانم ادعا کنم از چند استان مختلف پیگیری کرده‌ام تا به آنها دست پیدا کنم. خلاصه سرتان را درد نیاورم، امروز چاپ سوم کتاب از شیراز به دستم رسید و جورچین را کامل کرد. من پیش‌تر این کتاب‌ها را در کتابخانه مجلس از نزدیک دیده بودم و توانسته بودم رونوشتی از آنها تهیه کنم. خرسندم که این مجموعه کامل شده است. امیدوارم به عنوان بخشی از تاریخ علم ایران محفوظ بماند و به آیندگان برسد. گزارش کاملی از این چاپ‌ها را نوشته‌ام و در آنجا نشان داده‌ام که در فاصله سال‌های ۱۳۲۳ تا ۱۳۶۱ که چاپ نهم آن درآمده است، چه تغییراتی در آن داده شده و بهزاد چه چیزهایی را افزوده یا کاسته است.

بامهر
محمد معصومی

تصویر اول: چاپ‌های اول ۱۳۲۳، دوم ۱۳۲۵، سوم ۱۳۳۰، چهارم ۱۳۳۳، پنجم ۱۳۳۸ و ششم ۱۳۵۲ است.
تصویر دوم: همه چاپ‌ها تا سال ۱۳۶۱ که آخرین چاپ آن و اولین چاپ پس از انقلاب بوده است.
https://www.instagram.com/p/COIPWoHhYoc/?igshid=1792a3r8ovkvm
🧬 تنظیم بیان ژن — به زبان ساده


«عاطفه شریفی‌راد» دانش آموخته ژنتیک مولکولی در مقطع دکترا از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست-فناوری

برای عملکرد صحیح سلول، پروتئین‌های لازم باید در زمان مناسب سنتز شوند. همه سلول‌ها سنتز پروتئین‌ها را از اطلاعات رمزگذاری شده در DNA آنها کنترل یا تنظیم می‌کنند. به فرایند روشن شدن یک ژن برای تولید RNA و پروتئین، بیان ژن (Gene Expression) گفته می‌شود. خواه در یک ارگانیسم ساده تک سلولی و خواه در یک ارگانیسم پیچیده چند سلولی، هر سلول، زمان و نحوه بیان ژن‌های خود را کنترل می‌کند. برای این اتفاق، باید ساز و کار دقیقی وجود داشته باشد که تعیین کند هر ژن، چه زمانی باید بیان شود و به ساخت RNA و پروتئین بپردازد، میزان تولید پروتئین چقدر باشد و چه زمانی دیگر به آن نیازی نیست و تولید آن باید به پایان برسد. در این نوشتار، به طور خلاصه، به چگونگی تنظیم بیان ژن در سلول‌ها می‌پردازیم و تفاوت‌های آن را در سیستم‌های پروکاریوتی و یوکاریوتی،‌ بررسی می‌کنیم.

فهرست مطالب این نوشته   

1. بیان ژن ها
2. تنظیم بیان ژن و تمایز سلولی
3. عوامل موثر بر بیان ژن ها
4. تنظیم بیان ژن در پروکاریوتها و یوکاریوتها
4.1. تنظیم بیان ژن در پروکاریوتها
4.2. تنظیم بیان ژن در یوکاریوتها
4.2.1. تنظیم بیان ژن در مراحل غیر رونویسی

تنظیم بیان ژن، باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و فضا می‌شود. روشن بودن همه ژن‌ها به طور همزمان، در همه عمر سلول، برای موجود زنده، به میزان قابل توجهی انرژی نیاز دارد، بنابراین به جای این کار، سلول، فقط در صورتی ژن‌ها را روشن می‌کند که به محصول آن‌ها نیاز داشته باشد. این از نظر انرژی، بسیار به‌صرفه‌تر است. علاوه بر این، بیان یک یا چند زیرمجموعه از ژن‌ها در هر سلول، باعث صرفه‌جویی در فضای سلولی می‌شود. زیرا برای رونویسی و ترجمه، DNA باید از ساختار محکم پیچ خورده خود (یعنی کروموزوم)، خارج شود. اگر قرار باشد تمام پروتئین‌ها، همیشه و به طور همزمان، در تمام سلول‌ها بیان شوند، سلول‌ها باید بسیار غول‌آسا باشند...


#بیان_ژن #ژن #ژنوم #سلول #پروتئین
فمینیسم و روان‌شناسی تکاملی
Evolps/SajadSojoudi
🎙•فمینیسم و روان‌شناسی تکاملی•

👤گفت‌وگو با سجاد سجودی
دیواری که کوتاه است!

پژوهنده‌ای که درباره موضوع خاصی مطالعه و تحقیق می‌کند طبیعتاً همواره کتاب‌ها و مقاله‌های تازه منتشرشده در آن موضوع را مغتنم می‌شمارد. کتاب‌هایی که در آنها از نظریه تکاملی داروین یا چیزهایی شبیه به آن آمده باشد در این سال‌ها در قیاس با سایر موضوعات چندان زیاد نبوده‌اند؛ گمان می‌کنم کتاب‌های این حوزه در هر سال بیش از تعداد انگشتان یک دست نمی‌شود! بنابراین برای من که حوزه تخصصی کارم، تکامل است بررسی و خواندن این آثار خیلی دشوار نیست. پیش‌تر درباره کتاب 《انقلاب داروینی》 و ترجمه ناپسندش چیزکی نوشتم و بسیار متاسفم که قرار است دوباره ناخوشایند بنویسم. باری، از آثار داروین تنها یک عنوان به فارسی ترجمه شده و آن هم ناقص؛ ترجمه آثار او موافقان و مخالفانی دارد که اکنون وارد آن مناقشه نمی‌شوم اما نکته این است که برگرداندن کتاب‌های دانشمندی که می‌توان تاریخ اندیشه بشر را به پیش و پس از او تقسیم کرد، دانش فراوانی از زبان انگلیسی، فارسی و زبان فنی تکامل نیاز دارد. نمی‌توان بدون تمهید این مقدمات ضروری با داروین و آثارش پنجه در پنجه شد. اخیراً کتابی با عنوان 《تبار انسان》 درآمده که مدعی است اثری از داروین است. آنانکه با کتاب The Descent Of Man داروین آشنا باشند می‌دانند که آن اثر مفصل دوجلدی که در ۱۸۷۱م منتشر شده اثری مهم در تاریخ اندیشه بشر است. اما در ترجمه فارسی موجود، مترجم محترم تنها بخش اول کتاب را به دست داده‌اند و بخش دوم یعنی انتخاب جنسی را با این بهانه که 《 زبان فنی و تخصصی》 داشته وانهاده و خوانندگان را به اصل کتاب ارجاع داده‌اند! من که هر چه تامل کردم راهی به دهی نبردم و علت چنین کاری را نفهمیدم؛ یعنی اگر استدلال ایشان را بپذیریم باید قید ترجمه بخش اول را هم بزنیم، چون زبان بخش اول هم فنی و تخصصی است. مترجم عزیز اگر در عنوان انگلیسی کتاب تامل می‌کردند به‌نیکی درمی‌یافتند که این کتاب نمی‌تواند دوپاره شود و بخش اول و دوم در پیوندی بنیادین با یکدیگراند. هرچند که عنوان کامل کتاب هم به فارسی ترجمه نشده و زیرعنوان توضیحی دیگری بر روی جلد نوشته شده است. البته این نکته را بگویم که ترجمه کتاب و فارسی‌نویسی‌اش تا آنجا که بررسی کرده‌ام متناسب و خوب است اما افزودن‌ها و کاستن‌های بی‌وجه آن، سایه غلیظی بر ترجمه آن انداخته است. این سرنوشت تلخ کتابی است که در زمان خودش موج‌ها برانگیخت. این دیوار کوتاه داروین است!

بامهر
محمد معصومی
https://www.instagram.com/p/CH0g16IJVd0/?igshid=dxdbwiaeyvnf
👍2
🧠 شبکه بین المللی تصویربرداری عصبی و تحریک الکتریکی مغز (INTF) برگزار می کند:

🖥 #وبینار بین المللی «بهینه سازی تحریک غیر تهاجمی مغز با استفاده از تکنیکهای تصویربرداری عصبی»
🗣با سخنرانی اساتيد/پژوهشگران مطرح بين المللی در اين حوزه

🖋در اين وبينار جديدترين مطالعات صورت گرفته در حوزه بهینه سازی تحریک غیر تهاجمی مغز با استفاده از تکنیکهای تصویربرداری عصبی، چالش ها و راه حل ها، و پتانسيل های پيش رو در اين حوزه به بحث و تبادل نظر گذاشته می شود.

📆 زمان: پنجشنبه 6 خرداد ماه
🕘 ساعت: 18:30 الی 20:30 به وقت تهران

جهت ثبت نام رایگان و کسب اطلاعات بیشتر بر روي «اين لينک»
كليك کنید(برای ورود به صفحه ثبت نام به فيلترشكن نياز خواهيد داشت).

📍لینک حضور در وبینار پس از ثبت نام از طریق ایمیل ارسال خواهد شد.


🌐Twitter: @INTF_Network
📖Linkedin
📧 [email protected]

لطفاً براي اطلاع رساني بيشتر و آگاهی علاقمندان، بازنشر نماييد.🍀
2025/07/12 19:23:49
Back to Top
HTML Embed Code: