Telegram Web Link
کارگاه ذهن حیوانات: نسخه های مینیاتوری از شناخت برای پیاده سازی در هوش مصنوعی پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰
http://scs.ipm.ac.ir/new/AnimalMindWorkshop.jsp
🔺پردیس مغز من
اولین مركز علم ایران در حوزه‌ی مغز و علوم شناختی است برای آموزش و آشنایی با ساختار مغز و استفاده از ظرفیت‌های آن. «پردیس مغز من» پنج بخش اصلی دارد: بخش ورودی ساختار مغز را توضیح می‌دهد. بخش مغز سلولی که درباره‌ی ساختارهای ریزتر مغز صحبت می‌کند. بخش سوم درباره‌ی شناخت و روش‌های شناختی اطلاعات است. چهارمین بخش درباره‌ی مغزهای آینده است. بخش پنجم از مغزهای متفاوت می‌گوید. اینجا ۱۹ ابزار و تجهیزات دارد که شامل سنجش اعصاب، شبیه‌سازی ام‌آرآی، سیستم بینایی و ... می‌شود که به شما نشان می‌دهد دنیای پیچیده‌ی مغز ما چه شکلی است و چگونگی کارش را تشریح می‌کنند.

📌«پردیس مغز من» در «باغ علم نوجوان» در طبقه‌ی اول «باغ کتاب» و بالای فروشگاه کتاب بزرگسال قرار دارد.

@brainawareness
👍1
Forwarded from Modern Cogitation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
.
چرا رفتار ما انسانها این قدر عجیب است؟ نقش بیولوژی در شکل دادن رفتارهای ما چیست؟ ما چگونه بین بیولوژی خشن و رفتارهای انسانی ارتباط برقرار می کنیم؟

رابرت ساپولسکی، دانشمند علوم اعصاب، انسان زیستی و نخستی شناسی و استاد دانشگاه استندفورد سالها است که در این مورد تحقیق کرده است. او با مطالعه ی جمعیتی از بابون ها در کنیا، منبع استرس و رابطه ی شخصیت و الگوهای بیماری های مرتبط با استرس را در آنها مورد بررسی قرار داده است.

چه سلسله اتفاقی در رفتار ما موثر است؟ او از تاثیر بخش آمیگدلا در مغز در این رابطه می گوید. از تاثیر نژاد افراد بر رفتار ما نسبت به آنها و نیز از تاثیر میزان هورمون تستوسترون بر افزایش احتمال بروز رفتار خشونت آمیز می گوید. از اینکه شرایط محیطی چگونه ما را حساس می کنند و اینکه دوران جوانی تا سن بیست و پنج سالگی چقدر مهم است چون هنوز قشر کورتکس مغز توسط محیط شکل نگرفته است. حال خانواده ها ی به ظاهر روشن فکر فرزندان خود را از هجده سالگی در جامعه می خواهند رها کنند تا مستقل باشند!

https://www.tg-me.com/modern_cogitation
پروفسور نوام چامسکی و دکتر علیرضا مازاریان در وبیناری مشترک به ارائه سخنرانی و گفتگو درباره نظریات درونگرایی و برونگرایی در علوم شناختی و فلسفه ذهن معاصر خواهند پرداخت.
پروفسور نوام چامسکی، پدر زبان شناسی مدرن و از مهمترین بانیان علوم شناختی معاصر است که همراه با نگارش صدها کتاب و مقاله در زمینه های زبان شناسی، فلسفه زبان، فلسفه ذهن و علوم شناختی به مدت شصت سال استاد دانشگاه ام آی تی بوده است و هم اکنون نیز استاد ممتاز دانشگاه آریزونا است.
دکتر علیرضا مازاریان، دانش آموخته دکتری فلسفه ذهن در موسسه آموزش عالی علوم شناختی تهران، رساله دکتری خویش را در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس با راهنمایی فیلسوف ذهن برون‌گرا، پروفسور تایلر برج نگاشته است و پژوهش پسادکتری خود را با راهنمایی پروفسور چامسکی که زبانشناس و فیلسوفی درونگرا است، انجام داده است.

🕗 دوشنبه ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۰، ساعت ۲۰ تا ۲۱:۳۰ به وقت تهران

🟢 لینک شرکت در وبینار
https://www.aparat.com/icss/live

برای اطلاعات بیشتر و ارسال سوالات جهت مطرح شدن در وبینار:
[email protected]
شماره واتساپ:
۰۹۲۱۲۶۶۰۳۵۹
حضور برای علاقه مندان آزاد است.

@brainawareness
🔰#کتاب

❇️ اصول نوروتئولوژی؛ الهیات عصب شناختی ❇️

📌موضوع چالش برانگیز ارتباط عصب شناسی و الهیات، ارتباط میان علم و دین

📌نوشته: اندرو نیوبرگ، مترجمان: دکتر رضا رستمی، دکتر خسرو باقری، محمد حسن شریفیان، دکتر رضا کاظمی، انتشارات ارجمند

@brainawareness
🔰تیم های برتر سومین دوره مسابقات دانشجویی علوم اعصاب شناختی معرفی شدند.

سومین دوره مسابقات دانشجویی علوم اعصاب شناختی (CNCS2020) طی مراسمی با حضور دکتر محمدتقی جغتایی مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی در امور آموزش و جمعی از اساتید و متخصصان این حوزه با انتخاب و معرفی تیم های برتر به کار خود پایان داد.

🔗لینک خبر

@brainawareness
👍1
Beyond our brains 2021 S.pdf
2.5 MB
📍شماره اول نشریه دانشجویی علمی- تخصصی "فراسوی مغز ما" با موضوع خواب

@brainawareness
درآمدی بسیار مختصر بر تکامل
محمد امین موفق
دوره‌ای برای دوست‌داران روان‌شناسی تکاملی

جلسه اول:
درآمدی بسیار مختصر بر تکامل

با حضور:
جناب آقای محمدامین موفق
موسس و مدیر ایوالپس Evolps
پژوهشگر روان‌شناسی تکاملی

زمان:
چهارشنبه ۱۴ / ۷ / ۱۴۰۰

محل برگزاری:
گروه دانش و اندیشه


https://www.tg-me.com/Knowledge_And_Thought

کانال ایوالپس
https://www.tg-me.com/Evolps
فلسفه ذهن، علوم شناختی، روا‌ن‌شناسی شناختی و نظریه‌های ذهن‌های فراگیر…
محمد امین موفق
دوره‌ای برای دوست‌داران روان‌شناسی تکاملی

جلسه دوم:
فلسفه ذهن، علوم شناختی، روا‌ن‌شناسی شناختی و نظریه‌های ذهن‌های فراگیر

با حضور:
جناب آقای محمدامین موفق
موسس و مدیر ایوالپس Evolps
پژوهشگر روان‌شناسی تکاملی

زمان:
چهارشنبه ۲۱ / ۷ / ۱۴۰۰


محل برگزاری:
گروه دانش و اندیشه

https://www.tg-me.com/Knowledge_And_Thought

کانال ایوالپس
https://www.tg-me.com/Evolps
روانشناسی تکاملی چه هست؟ و چه نیست؟
محمدامین موفق
دوره‌ای برای دوست‌داران #روان‌شناسی_تکاملی

جلسه سوم:
روان‌شناسی تکاملی چه هست؟ و چه نیست؟

با حضور:
جناب آقای محمدامین موفق
موسس و مدیر ایوالپس Evolps
پژوهشگر روان‌شناسی تکاملی

زمان:
چهارشنبه ۲۸ / ۷ / ۱۴۰۰


محل برگزاری:
گروه تلگرامی دانش و اندیشه

https://www.tg-me.com/Knowledge_And_Thought

کانال ایوالپس
https://www.tg-me.com/Evolps
ذهن ملتهب 6
مرور و بحث کتاب ذهن ملتهب بخش ششم

افسردگی و مساله مزیتهای تکاملی داروین

ناگفته‌هایی از زندگینامه داروین

@dr_iman_fani
👍1
عوامل موثر بر خواب ناکافی در‌کودکان

✔️آکادمی بیماری‌های خواب آمریکا مدت زمان مناسب خواب برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال را ۹-۱۲ ساعت و برای نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال، ۸-۱۰ ساعت در شبانه روز تعریف کرده است. خواب ناکافی برای هر گروه سنی، خوابی با مدت زمان کمتری نسبت به زمان پیشنهاد شده برای همان گروه سنی است.

✔️در مطالعه‌ای که بر روی ۱۷۷۰۰۰ کودک ۸ تا ۱۷ سال انجام شد؛ اطلاعاتی مبنی بر مدت زمان خواب در روزهای کاری و روزهای تعطیل، رژیم غذایی، میزان فعالیت فیزیکی از طریق پرسشنامه‌های جمع آوری شد. در نهایت مشخص شد ۴۰ درصد شرکت کنندگان کمبود خواب داشتند که این میزان در پسرها بیشتر از دخترها و در نوجوانان بیشتر از کودکان بود.

✔️ همچنین این مطالعه نشان داد که خواب ناکافی در کودکان و بالغین جوان با روش زندگی ناسالم بسیار مرتبط است؛ به طوریکه رژیم غذایی نامناسب مثل نخوردن صبحانه و مصرف دائمی fast food و شکلات، مدت زمان استفاده کامپیوتر و تلویزیون (screen time) و حتی اضافه وزن کودکان از زمان خواب شبانه در هر دو جنس میکاهد.

✔️در این مطالعه میزان فعالیت فیزیکی شرکت کنندگان هم مقایسه شد و نتیجه این بود که فعالیت فیزیکی هوازی روزانه در گروهی که خواب شبانه کافی داشتند بیشتر بود.میتوان نتیجه گرفت افرادی که طی شب به اندازه کافی میخوابند،انرژی بیشتری در طی روز دارند و درنتیجه میتوانند فعالیت های فیزیکی هوازی بیشتری انجام دهند.

✔️محققین باور دارند خواب ناکافی مشکلات سلامتی بسیاری را در جوامع غربی سبب شده است. از این رو پیشنهاد میکنند راهکارهایی برای بهبود کیفیت و مدت زمان خواب کودکان و نوجوانان توسط خانواده‌ها، مدرسه و حتی پزشکان در نظر گرفته شود.

#خواب
#زندگي_سالم
#تغذيه
#ورزش
#آگاهي_از_مغز
@brainawareness
👍1
Online Seminar - Cognitive Neuroscience, Deep NN

Ecological perspectives on the neural machinery for communication and cooperation

Dr. Samuel Nastase
Princeton University

Date : Wednesday, November 24, 2021
4:30 - 6:00 PM (Tehran)
2:00 - 3:30 PM (CET)
Azar, 3, 1400

Description

Cognitive neuroscientists are trained to use clever experimental manipulations to decompose complex cognitive phenomena—like language—into simpler, more manageable components. Drawing on parallels with machine learning and evolutionary biology, I advocate for a complementary approach that puts ecological considerations at the forefront. To make this more concrete, I provide two examples of this approach from my own work. First, I introduce the "Narratives" data collection—a well-curated community benchmark dataset comprising over 800 naturalistic fMRI scans acquired while participants listened to a variety of spoken narratives. I'll touch on some recent results emerging from this dataset using deep language models to capture brain activity during narrative comprehension. Second, I briefly discuss ongoing work using deep neural networks as "model organisms" for understanding brain-to-brain coupling and cooperative behavior in an artificial gameplay ecosystem.

This talk will be held online via zoom:
https://princeton.zoom.us/j/4961416066
👍1
💠مغزي كه درست تحليل نميكند!

🔻استاد روانشناسی دانشگاه هاروارد قصد دارد با اتکاء به اسکن مغزی نزدیک به 50 زندانی محکوم توضیح ميدهد که چرا افراد روان‌پریش تصمیمات ضعیفی اتخاذ می‌کنند که اغلب منجر به خشونت یا رفتار ضد اجتماعی می‌شود. 

به گفته‌ی او، آنچه آنها متوجه شدند، این است که مغز افراد روان‌پریش به نحوی سیم‌پیچی شده است که باعث می‌شود آنان پاداش فوری را بیش از حد ارزیابی کنند و پیامدهای آتی اقدامات بالقوه خطرناک یا غیراخلاقی را نادیده بگیرند.

سالهاست که ما بر این ایده تمرکز کرده‌ایم که روان‌پریشان افرادی هستند که نمی‌توانند احساسات ایجاد کنند و به همین دلیل آنان همه‌ی این موارد وحشتناک را انجام می‌دهند. اما آنچه را که ما در مورد افراد روان‌پریش به آن اهمیت می‌دهیم احساساتی نیست که دارند یا ندارند، اینها انتخابهایی هستند که آنان انجام می‌دهند. روان‌پریشان مرتكب جنایات شگفت‌انگیزی می‌شوند و این جنایات هم برای قربانیان ویرانگر هستند و هم به طور كلی هزینه‌های هنگفتی را بر جامعه تحمیل می‌کنند."

حتی اگر روان‌پریشان اغلب به عنوان افرادي بدون احساس (cold-blooded) و شکارچیان تقریبا بیگانه به تصویر کشیده شده‌اند، ما نشان داده‌ایم که کمبودهای عاطفی آنان در واقع نمی‌تواند ریشه‌ی اصلی این گزینه‌های بد باشد. از آنجا که انتخاب‌های افراد روان‌پریش باعث ایجاد مشکل زیادی می‌شود، ما در حال تلاش برای درک آن چیزی هستیم که در هنگام تصمیم‌گیری در مغز آنان اتفاق می‌افتد. در این مقاله‌ی پیش رو ... ما به ارزیابی معیارهای پاداش و ارزش مبتنی بر مغز و ارتباط بین مناطق مختلف مغز که در تصمیم‌گیری نقش دارند، می‌پردازیم."

با این حال، گرفتن اسکن‌های مورد استفاده در این تحقیق چندان آسان نبود، جایی که اکثر مطالعات در پیدا کردن افراد داوطلب برای آزمایشگاه با مشکل مواجه هستند، چالش باکولتز تهیه‌ی اسکنر برای افرادش بود.
این مشکل از طریق یک اسکنر "موبایل" که با یک تریلر تراکتور حمل شده بود، حل شد. در واقع، این اسکنر معمولا برای تشخص سرطان در مناطق روستایی استفاده می‌شد. پس از حمل تجهیزات به دو زندان مرکزی امنیتی در ویسکانسین، این تیم، که شامل همکاران دانشگاه ویسکانسین، مدیسون، و دانشگاه نیومکزیکو بود، سراسر روز را صرف کالیبره کردن اسکنر می‌کردند، و سپس تا جایی که امکان داشت از داوطلبان اسکن می‌گرفتند.

این تیم در نهایت مغز 49 زندانی را در عرض دو ساعت اسکن کرد که در یک آزمون تاخیر ارضاء (delayed gratification test) از آنها خواسته شده بود بین دو گزینه یکی را انتخاب کنند: آیا بلافاصله مبلغ کمتری از پول دریافت می‌کنید یا یک مقدار بیشتری را به زمان بعدی موکول می‌کنید. سپس نتایج حاصل از آزمون با یک مدل مطابقت داده شد که به محققان اجازه داد تا نه تنها میزان واکنش پذیری رفتار هرکدام از مشارکت کنندگان را ارزیابی کنند، بلکه مناطقی از مغزی را شناسایی کنند که نقش مهمی در ارزیابی ارزش نسبی چنین انتخاباتی ایفا می‌کنند.

آنچه که آنها یافتند این بود که، افرادی که دارای سطوح بالاتری از اختلالات روانی بودند، در ناحیه‌ای به نام جسم مخطط شکمی (ventral striatum) (که در ارزیابی پاداش ذهنی دخیل است)، فعالیت بیشتری برای انتخاب‌های بیشتر "آنی" نشان دادند.

بنابراین هرچه میزان روانپریشی یک فرد بیشتر باشد، دامنه‌ی پاسخ او در جسم مخطط شکمی بزرگتر خواهد بود. این نشان می‌دهد که نحوه‌ی محاسبه‌ی ارزش پاداش در آنان، سنجیده نیست - آنان ممکن است ارزش پاداش آنی را بیش از حد ارزیابی کنند.


ما ارتباط بین جسم مخطط شکمی و سایر مناطق شناخته شده‌ی درگیر در تصمیم‌گیری را نقشه‌برداری کردیم. به طور خاص مناطق قشر پیشانی مغز، در تنظیم پاسخ جسم مخطط شکمی نقش دارند.

هنگامی که این کار را کردیم، متوجه شدیم که ارتباط بین جسم مخطط و قشر شکمی میانی پیش‌پیشانی (ventral medial prefrontal cortex) در افراد مبتلا به بیماری روان‌پریشی بسیار ضعیف است.

جسم مخطط، بدون درنظر گرفتن چارچوب زمانی، ارزش‌ها را به فعالیت‌های مختلفی اختصاص می‌دهد. ما نیاز به قشر پیشانی داریم تا قضاوت‌های آینده‌نگرانه‌ای در مورد نحوه‌ی عمل در آینده به ما ارائه نماید.

〽️ هدف او پاک کردن تصویر معمول روان‌پریش[ان] به عنوان افراد غیر قابل درک و هیولاهای خون آشام است و اینکه آنان را همانگونه ببینند که هستند؛

آنان بیگانه نیستند، آنها افرادی هستند که تصمیمات بدی می‌گیرند. همان نوع تصميم گيری‌های ناشیانه و کوته‌بینانه، همانطور که در افراد روان‌پریش مشاهده می‌کنیم، در افراد پرخطر و مصرف کنندگان مواد مخدر نیز مشاهده شده است.

#آگاهی_از_مغز
@brainawareness
https://bit.ly/325dPaf
👍1
❇️ رونمایی محصولات دوره اول شتابدهی شتابدهنده شناختی COGNOTECH

🔶اپلیکیشن شناختی تقویت حافظه سالمندان "چلچلی"
🔶اپلیکیشن جامع شناختی اتیسم "نوروکید"
🔶 بازی دیجیتال "افلاک"
🔶 پلتفرم جامع شناختی "سیناپس"

🗓چهارشنبه ۳ آذر ساعت ۱۳ الی ۱۴:۳۰

📍سالن اجتماعات ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

💠پخش زنده از طریق اسکای روم:
🌐 https://www.skyroom.online/ch/cognotech/demoday

🔹 اینستاگرام COGNOTECH

@COGNOTECH
👍1
🔺کرونا چه تاثیری بر بیماری آلزایمر دارد؟

🔹برنامه چرخ، امروز، ساعت ۷ عصر شبکه چهارم سیما

@brainawareness
👍1
2025/07/09 00:27:21
Back to Top
HTML Embed Code: