Telegram Web Link
💠 مدرسه آنلاین توانبخشی شناختی مبتنی بر نرم افزار RehaCam

📍 این مدرسه شامل سه دوره «ارزیابی و مداخلات شناختی در سه بخش دوران کودکی، دوران سالمندی و اختلالات روانپزشکی» می باشد که شرکت کنندگان می توانند هم به صورت جامع و هم به صورت تک دوره برای ثبت نام اقدام نمایند.

❇️ لازم به ذکر است افرادی که نسبت به ثبت نام در کل دوره اقدام کنند، از تخفیف ویژه برخوردار خواهند شد.


برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه نمایید:

ثبت نام

ارتباط با تیم پشتیبانی :

جهت پاسخگویی سریعتر به آیدی تلگرامی زیر پیام دهید:
@synapse_media

09332808688‌
👍1
Online Seminar - Neuroscience

Spontaneous activity, memory replay, and the default mode network
Dr. Majid Mohajerani
Associate Professor, University of Lethbridge

Date : Wednesday, January 5, 2022
17:30 - 19:00 (Tehran)
Dey 15, 1400


Description
Spontaneous activity accounts for most of what the brain does and is likely to be key for information processing in the brain, but its function is still quite mysterious. Two key spontaneous activity processes are the Default Mode Network (DMN), a set of areas that are most markedly connected and active during behavioural idleness, and memory replay, the spontaneous reactivation of neural patterns occurring during experience. In the Mohajerani lab, we test the hypothesis that the DMN plays a key role in memory replay processes. This theory, if confirmed, would bring important conceptual advances: to memory studies, as it would provide a mechanism supporting the formation and consolidation of complex memory representations. I will explore this theory by our ongoing studies of neural activity over the whole mouse cortex in animals running memory tasks.

This talk will be held online via Zoom:
https://uleth.zoom.us/j/93943183315


Meeting ID: 939 4318 3315
👍2
PostDoc-IPM-4-Jan-2021.pdf
124.6 KB
Postdoctoral Opening in "Perceptual Decision Making" - Jan 4,2022
👍1
اتيسم، ژنتيك و درمان

✔️دانشمندان علوم اعصاب از روش های تجربی جدیدی؛ از مطالعه ی تغییرات متعدد در یک ژن تک گرفته تا بررسی شبکه های ژن های تعامل کننده، برای درک اختلالات طیف اوتیسم و کشف درمان های جدید استفاده می کنند. 

✔️اختلال طیف اوتیسم (ASD) بیش از 1٪ از کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد، با این حال در اکثر موارد منشأ ژنتیکی آن ناشناخته و یا به درستی تعریف نشده است. این اختلال هم از لحاظ ارائه و هم از لحاظ ژنتیکی بسیار متغیر است و تاکنون صدها ژن خطر مرتبط با آن شناسایی شده اند.

✔️ یک روش کلیدی برای درک و در نهایت درمان ASD ممکن است شناسایی مکانیسم های مولکولی رایج در این اختلال ناهمگون ژنتیکی باشد.

✔️یکی از ویژگی های رایج اوتیسم تغییر در نرخ تحریک و مهار نورون ها در مدل های حیوانی ASD است. جهش هایی که سبب تحریک بیش از حد نورون ها می شوند، باعث رفتار شبه اوتیسمی می شوند و شگفت اینکه، جهش هایی که باعث مهار بیش از حد می شوند نیز منتج به همین رفتار می گردند.

✔️ بنابراین کنترل دقیق نسبت تحریک به مهار، به عنوان کلید تنظیم رفتار اجتماعی در نظر گرفته می شود. پروتئینی به نام KCC2 را که برای مهار کردن نورون ها بسیار مهم است، مورد بررسی قرار داده است.

✔️هنگامی که KCC2 نتواند کار کند، انتقال های عصبی مهاری (از طریق یک انتقال دهنده ی عصبی به نام GABA)، به تحریکی بودن تغییر می کند. اختلال در مهار GABA مشخصه ی فعالیت غیر طبیعی مغز در شرایطی مانند صرع (epilepsy)، درد و برخی از اشکال اوتیسم است.

✔️بنابراین تنظیم KCC2 به عنوان هدف معتبری برای درمان ASD تلقی می شود. تیم دکتر وودین اولین لیست جامع پروتئین هایی را شناسایی کرده است که عمل KCC2 را تعدیل و اصلاح می کنند. کار آنها نشان داده است که پروتئینی به نام Pacsin1 با KCC2 ارتباط برقرار می کند و می تواند فراوانی و محلی سازی آن را تنظیم کند. این نتایج نشان می دهد که دستکاری پروتئین های برهمکنشی KCC2، می تواند تکنیک کارآمدی برای تنظیم KCC2 در یک روش خاص نورونی باشد.

✔️بیش از یک هزار جهش و دیگر اشکال تنوع ژنتیکی که بر چند صد ژن تاثیر می گذارند، با ASD مرتبط دانسته شده اند. با توجه به این عدد بزرگ، رویکرد تجزیه و تحلیل هر ژن به تنهایی، تقریبا امکان ناپذیر است.

✔️ برای درک این داده ها، یک رویکرد این است که تعیین کنیم چگونه چندین ژن خطرناک در مسیرهای سیگنالینگ مشترک به عنوان "هاب" (hubs) در جایی که ژنهای خطر همگرا (converge) می شوند، عمل می کنند. برای شناسایی چنین "هاب ها" یا شبکه هایی به مطالعه ی پروتئین ها در مدل های موش ASD، و همچنین در سلول های گرفته شده از بیماران پرداخته و آنها را با استفاده از روشی به نام القاء سلول های بنیادی پلوریپوتنت یا iPSCs، در ظروف آزماشگاهی کشت داده است.

✔️ با بررسی نحوه ی برهمکنش پروتئین های گرفته شده از سلول های حامل جهش های مرتبط با ASD، قادر به شناسایی مسیرهای سیگنالینگ خاص تحت تاثیر ASD شده اند. ممکن است هدف قرار دادن این شبکه ها منجر به درمان های جدیدی برای ASD شود.

✔️ داده های حاصل از تجزیه و تحلیل ژن های مرتبط با ASD را در یک گونه بسیار ساده تر، کرم نماتد C. elegans به دست آورد. تیم او 87 نوع کرم مختلف را آزمایش کرد، که هر کدام حامل جهش در ژن هایی شبیه به ژن های مرتبط با ASD بودند. تجزیه و تحلیل مورفولوژی، حرکت، حساسیت و عادت، که ساده ترین شکل یادگیری در این کرم ها توسط یک سیستم خودکار است، ژنهای خاصی را نشان دادند که تأثیر مشابهی بر کرم ها داشتند. تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که این شباهت ها ناشی از برهمکنش های نامشخص بین ژن های آسیب دیده است.
مزیت مهم مطالعه ی ژنهای ASD در کرم نماتد این است که به راحتی می توانید ژن ها را ویرایش کنید و اثرات این تغییرات را بر روی کرم توسط سیستم های خودکار مطالعه نمایید.

✔️این روش، ابزاری برای تجزیه و تحلیل طیف وسیعی از ژن ها و در نتیجه عملکردهای منحصر به فرد و / یا مشترک آنها ارائه می دهد. داروهای نامزد نیز می توانند برای توانایی آنها در اصلاح نواقص مرتبط با تغییرات ژنی مورد آزمایش قرار گیرند.

✔️ جهش در PTEN به شدت به سرطان و ASD مرتبط است، اما هنوز مکانیسم هایی که موجب آن می شوند، مشخص نشده اند. دکتر هائس در مورد نتایج به دست آمده از 7 آزمایشگاه این موسسه که برای آزمایش 105 نوع از PTEN با هم همکاری کرده بودند، گزارش داد.

✔️این آزمایشات بر روی مخمر، مگس، کرم، موش و سلول های انسان، برای درک تاثیر جهش های مختلف در این ژن در تنوع گسترده ای از محیط های سلولی صورت گرفته است. این تجزیه و تحلیل، به محققان اجازه می دهد اثر جهش های مرتبط با ASD را بر عملکرد پروتئین های مختلف تعیین نمایند.

🌐منبع: Canadian Association for Neuroscience

https://neurosciencenews.com/genetics-asd-14079/
👍1
💠 موسسه آموزش عالی علوم شناختی برگزار می کند:

❇️ «نهمین همایش بین المللی علوم شناختی»

🗓 زمان برگزاری: ۲۹،۲۸ و ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

🔺 مهلت ارسال چکیده مقاله: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰

🔗 سامانه ارسال چکیده مقاله و ثبت نام:
🌐 http://iccs.icss.ac.ir

🆔 @bc_clinic
👍1
Forwarded from سیناپس
💠آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با همکاری گروه علمی سیناپس برگزار میکند:

❇️ دوره جامع نوروآناتومی، نوروفیزیولوژی و تشریح کاربردی مغز انسان

🔸مدرسین:

✔️دکتر محمد قدیری وصفی
✔️دکتر وجیهه آقاملایی
✔️دکتر مریم کچویی
✔️ دکتر مصطفی الماسی
✔️ دکتر حامد امیری فرد
✔️ دکتر عباس حیدری مقدم
✔️دکتر ثریا محرابی

🔺ظرفيت محدود

📌شروع دوره: ۸ بهمن ۱۴۰۰

🔷مدت زمان دوره: ۲۶ ساعت



🌐 جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.


@synapsemedia
👍1
Forwarded from سیناپس
🧠هشتمین مسابقه بین المللی دانش آموزی دانش مغز ۲۰۲۲ (Brain Bee)

🔶ویژه دانش آموزان ۱۳ الی ۱۸ سال
🗓تاریخ برگزاری مرحله اول آزمون (آنلاین):
۱۳ اسفند ۱۴۰۰
🔻مهلت ثبت نام تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۰

🔷ثبت نام و اطلاعات بیشتر در www.irsynapse.com/brainbee

این آزمون در دو مرحله برگزار می شود و نفر اول مسابقات کشوری در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ فرانسه شرکت خواهد کرد.

@Synpasemedia
👍1
علوم شناختی
اتيسم، ژنتيك و درمان ✔️دانشمندان علوم اعصاب از روش های تجربی جدیدی؛ از مطالعه ی تغییرات متعدد در یک ژن تک گرفته تا بررسی شبکه های ژن های تعامل کننده، برای درک اختلالات طیف اوتیسم و کشف درمان های جدید استفاده می کنند.  ✔️اختلال طیف اوتیسم (ASD) بیش از 1٪…
🔰عوامل موثر بر اختلال طيف اتيسم

✔️ اوتیسم به دنبال اثر متقابل دلایل ژنتیکی و ‌محیطی رخ میدهد. در ارتباط با دلایل ژنتیکی تحقیقات زیادی انجام شده و ثابت شده است که ژن‌های مختلفی در این اختلال نقش دارند.اما در ارتباط با عوامل محیطی چه میدانیم؟ در این مطلب توضیح میدهیم که‌ چرا یافتن ارتباط اوتیسم با عوامل محیطی دشوار است.

⁉️کدام فاکتورهای محیطی احتمالا در اوتیسم موثر هستند؟

✔️در گذشته «فاکتورهای محیطی» مجموعه‌ای از عوامل شیمیایی و سمومی که فرد در ارتباط با آنهاست، تعریف می‌شد.اما امروزه دانشمندان فاکتور‌های محیطی را به این شکل تعریف میکنند: هر عاملی که احتمال داشتن اختلال را بالا ببرد بدون اینکه در DNA آن فرد نقش داشته باشد.

✔️در طی ۱۵ سال گذشته دانشمندان تحقیقات زیادی برای یافتن عوامل محیطی موثر بر اوتیسم انجام دادند ولی همچنان عوامل قطعی موثر بر این اختلال یافت نشد.با این وجود عواملی مثل تولد نارس، اختلاف سن کم با خواهر یا برادر بزرگتر و تولد از مادر دیابتی به عنوان فاکتورهای موثر پیشنهاد شده است.

✔️چرا هنوز فاکتورهای محیطی قطعی موثر بر اوتیسم یافت نشده است؟
مطالعاتی که تاکنون در این زمنیه انجام شد،نتایج متناقضی داشتند. به طور مثال بعضی مطالعات نشان دادند که مصرف ضد افسردگی طی دوران بارداری توسط مادر، احتمال اوتیسم را در کودک افزایش میدهد؛ در صورتی که در بعضی مطالعات دیگر ارتباط معناداری در این زمینه پیدا نکردند.

☑️از علل این تناقض ها میتوان موارد زیر را نام برد: 
 ⁃ بیشتر مطالعاتی که در این زمینه انجام شد،در جهت یافتن ارتباط بین یک فاکتور محیطی و شیوع اوتیسم در جمعیت بزرگی از افراد بوده، نه پیدا کردن رابطه‌ی علت معلولی.
 ⁃ فاکتورهای مخرب متنوعی در ارتباط با عوامل محیطی هستند که نتیجه گیری را سخت میکند.
 ⁃ ارزیابی فاکتورهای محیطی بسیار دشوار است و مشکلاتی از قبیل ناآگاهی خانواده‌ها،فراموش کردن شرایطی که کودک با آنها در تماس بوده و حتی اغراق کردن شرایط وجود دارند.

✔️با این وجود بعضی فاکتورها هستند که به عنوان عوامل موثر بین دانشمندان پذیرفته شدند.بیشتر این فاکتورها در «دوران بارداری» و «حین زایمان» اثر میگذارند؛ عواملی مثل زایمان پره‌ترم،وزن کم زمان تولد،مادر دیابتی و مبتلا به فشارخون بالا . البته مکانیسم این تاثیرگذاری همچنان بر دانشمندان پوشیده است.

✔️از سایر فاکتورهای محیطی که احتمال میرود در بروز اوتیسم موثر باشند؛ میتوان موارد زیر را نام برد:
عفونت و بیماری‌های شدید مثل انفولانزا که بستری شدن مادر در دوران بارداری را در پی دارد، بیماری‌های اتوایمیون مادر و مصرف داروی والپورات، آلودگی هوا و
افسردگی مادر.

✔️اثربخشی کدام فاکتورهای محیطی کمرنگ‌ تر در نظر گرفته می‌شود؟ 
با وجود احتمال وجود ارتباط بین اوتیسم و بیماری‌های ایمنی مادر، مشاهده شد تزریق واکسن مثل واکسن آنفولانزا و سیاه سرفه طی دوران بارداری تغییری در بروز اوتیسم ایجاد نکرد.

✔️همچنین ارتباط بین واکسیناسیون دوران کودکی و بروز اوتیسم تایید نشده است و شواهدی مبنی بر تاثیرگذاری واکسیناسینون دیده نشده.
به علاوه،دانشمندان نشان دادند سیگار کشیدن مادر طی دوران بارداری تاثیری بر بروز اوتیسم ندارد.

کدام فاکتورهای محیطی در کاهش بروز اوتیسم موثر است؟

✔️دانشمندان در تلاش هستند عوامل محیطی که در کاهش بروز اوتیسم نقش دارند را شناسایی کنند. تا کنون محققین مطرح کردند احتمالا مصرف ویتامین D ، اسید فولیک و ویتامین B-9 میتواند در کاهش بروز اوتیسم موثر باشد،البته این یافته‌ها قطعی نیستند.

🔺وظیفه‌ی خانواده‌ها چیست؟

خانواده ‌هایی که احتمال اوتیسم در آن‌ها بالا است،مثل خانواده‌هایی که یک فرزند اوتیسمی دارند، قبل از بارداری باید مشاوره‌های ژنتیکی انجام دهند.

✔️مشاوره‌های عمومی مثل واکسن انفولانزا و مصرف مولتی ویتامین‌ها شاید به طور قطع موثر نباشد اما ضرری هم ندارد.
یکی از نکته‌های مهم که باید در نظر داشته باشیم این است که حتی در حضور فاکتورهای محیطی احتمالا موثر، احتمال بروز اوتیسم بسیار کم است. در مطالعه‌ای که در سال 2014 در سوئد انجام شد، نشان داده شد؛ تنها ۱.۵-۱ درصد زنانی که در طی دوران بارداری دچار عفونت شدند کودک اوتیسمی به دنیا آوردند.


@brainawareness

🌐منبع:brainfacts.org
👍1
ژنتیک رفتاری
Science For Life
گفتگو در مورد ژنتیک رفتاری
گروه https://www.tg-me.com/scienceforlife1
فایل اول
ژنتیک رفتاری
Science For Life
گفتگو در مورد ژنتیک رفتاری
گروه https://www.tg-me.com/scienceforlife1
فایل دوم
👍1
ژنتیک - میمتیک - تیمتیک
دکتر مهرداد قبادیان
موجود زنده و محتویات بسته ی اطلاعاتی آن

🔹مکانیسم های فرگشت
🔹ساز و کار ها
🔹ژنتیک، میمتیک، تیمتیک

دکتر مهرداد قبادیان
👍1
آیا اصلاً DSM مفید است؟؟
حامد نقاشیان|فوق دکترا‌ پزشکی روان‌تنی
⬅️ آیا اصلاً DSM مفید است؟؟

بررسی ۵ نکته مهمِ مرتبط:
👈 اهمیت کارکردِ داروهای روانپزشکی
👈 اهمیت‌Biopsychosociospiritual
👈 اهمیت روزافزونِ TDT(فراتشخیص)
👈 اهمیت درمان‌های سیستمی و سایکوسوماتیک
👈 اخبارِ خوب و اخبارِ بد در آینده DSM

حامد نقاشیان
دانش‌آموخته فوق دکترای پزشکی روان‌تنی
👍1
⚜️ انجمن علوم اعصاب صدرا برگزار می کند:

📱🧠 Executive functions:
از مفاهیم تا کارکردهای شناختی


💡مقدمه ای بر دوره هسته علوم اعصاب شناختی

🔸با حضور دکتر احمد شاکر حسینی، روان شناس شناختی و دانشجوی دکتری علوم اعصاب شناختی

🗓 چهارشنبه ۱۳ بهمن ماه

ساعت ۲۱:۰۰

💫 از طریق پیج اینستاگرام صدرا
@sadra_association


Instagram | Telegram | LinkedIn
👍1
Forwarded from Theoretical Neuroscience
Computational Neuroscience from my Point of View

🔹Computational neuroscience is a highly interdisciplinary field ranging from mathematics, physics and engineering to biology, medicine and psychology.

🔹Some experts describe their view on computational neuroscience in theory and application.

🌐Videos are available online
2025/07/08 16:37:39
Back to Top
HTML Embed Code: