Telegram Web Link
Forwarded from Quaestio
جلسه پرسش و پاسخ: مغز و روان؛ انسان و رفتار

مهمان جلسه: دکتر تقی کیمیایی اسدی - متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص طب تشخیص الکتریکی

برگزار شده در گروه اِروتِسی

@Quaestio
Forwarded from Quaestio
موضوع سخنرانی: پیچیدگی و بحرانیت در شبکه‌های نورونی مغز

سخنران: دکتر افشین منتخب - دانشیار فیزیک دانشگاه شیراز و پژوهشگر سیستم‌های پیچیده و بحرانیت خودسازمانده و شبکه‌های عصبی

برگزار شده در گروه اِروتِسی

@Quaestio
🏅 #نوبل 1962
👨🏼‍⚕️ فرانسیس هری کامپتون #کریک
👨🏼‍⚕️جیمز دیوی #واتسون
🌐پزشکی_ فیزیولوژی

☑️در سال ۱۹۶۲ جایزه ی نوبل فیزیولوژی و پزشکی به کار واتسون و کریک در کشف ساختمان DNA اعطا شد.

☑️در سال ۱۹۵۳ واتسون و کریک موفق شدند تا مدل موفقی را برای ساختمان ماده‌ی ژنتیکی ارائه دهند. مدلی که از آن تحت عنوان مارپیچ دوگانه یاد می‌شود

〽️واتسون که یک متخصص ژنتیک اهل آمریکا بود با کریک که یک دانشمند علوم اعصاب و از علاقمندان به مسأله‌ی خودآگاهی بود در اوایل دهه‌ی ۵۰ میلادی دست به دست هم دادند تا یکی از راهگشاترین کشفیات در زمینه‌ ی ژنتیک را ارائه دهند.

☑️ کریک و واتسون کارهای پیشینیان خود را در این زمینه به خوبی به مطالعه گرفتند و با تحقیقات اسوالد آوری بر روی ژنتیک باکتریها آشنایی داشتند. آنها حتی نیم نگاهی به کارهای فیزیکدانانی مثل اروین شرودینگر داشتند تا بتوانند از نحوه تعامل مولکولها با یکدیگر آگاهی داشته‌باشند.

☑️ روزالین فرانکلین کسی بود که از ماده‌ی ژنتیکی سلولهای انسان یعنی مولکول DNA تصاویری به روش کریستالوگرافی تهیه کرد.
#آگاهی_از_مغز
@brainawareness
🔴 مشارکت

در سال‌های اخیر، افزایش چشمگیری در مطالعات علمی بهزیستی و جنبه‌های مثبت سلامت روانی رخ داده است. به اعتقاد پژوهشگران، روابط صمیمی و نزدیک تاثیر بسزایی در سلامت روانی و شکوفایی افراد دارد. پرسشنامه حاضر برای افراد بالای ۱۲ سال طراحی شده است و پاسخگویی به آن کمتر از ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. بدیهی است توجه دقیق به جمله‌ها و پاسخ صادقانه شما بر ارزش این پژوهش خواهد افزود. پیشاپیش از همکاری شما متشکرم.

https://survey.porsline.ir/s/k1I4bDO
🔹تي ام اس مي تواند ساختار قشر بينايي مغز را تغيير دهد!

🔻تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال یک روش بی‌دردسر (بدون درد) غیر تهاجمی است:

🔻یک میدان مغناطیسی در بالای سر قرار می‌گیرد و ناحیه‌ی مورد نظر در مغز می‌تواند با استفاده از امواج مغناطیسی فعال یا مهار شود.

#انعطاف_پذيري_مغز
#آگاهي_از_مغز
#تكنولوژي
#تي_ام_اس
#TMS
@brainawaeness
📔حلقهٔ مطالعاتی تئوری‌های آگاهی
Consciousness

همخوانی کتاب تئوری‌های آگاهی، اثر ویلیام سیگر
جلسهٔ اول: سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
ساعت ۱۸-۱۹:۳۰

جهت کسب اطلاعات بیشتر به کانال زیر مراجعه فرمایید:
@aboutconsciousness
Forwarded from فلسفه علم
🎯 مبارزه با سوگيری‌های شناختی چطور تبديل به يک صنعت شد؟
— آیا با کتاب‌های «تفکر هوشمند» واقعاً می‌توانیم عملکردمان را بهبود ببخشیم؟

📍بیشتر وقت‌ها، تفکر کاری سخت به نظر می‌رسد، ولی وقتی کلمۀ «هوشمند» را به آن اضافه می‌کنیم، شکل جذاب‌تری پیدا می‌کند: حالتی به‌روز به خود می‌گیرد، به‌طور مبهمی فناورانه می‌شود و نوید ترفند یا میان‌بُری به‌دردبخور را می‌دهد. کسی که هوشمند است، در مقایسه با کسی که صرفاً متفکر یا باهوش است، زیرک هم هست. از همین جهت است که اخیراً چاپ کتاب‌های «تفکر هوشمند» افزایش یافته است. گونه‌ای از همان کتاب‌های خودیاری که این‌بار مخاطبش استدلال‌گران جویای نام است. کتاب‌های «تفکر هوشمند» به ما نوید می‌دهند که اگر سوگیری را از تصمیماتمان حذف کنیم برگ برندۀ سبقت از دیگران را به دست خواهیم آورد، اما آیا واقعاً چنین است؟

🔖 ۲۵۰۰کلمه
زمان مطالعه: ۱۵ دقيقه

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10476/
سلام و سال نو بر تمامی شما مخاطبین عزیز کانال علوم شناختی مبارک. با آرزوی بهترین ها برای شما عزیزان ❤️
با احترام
مهدی دزفولی
💠تحريك بينايي و شايد درماني براي آلزايمر

⁉️چگونه تحریک بینایی بر آلزایمر تاثیر می گذارد: "موش"

〽️خلاصه: القاء نوسانات گاما با تحریک بینایی از طریق یک فرآیند شناخته شده به عنوان غربال گاما (gamma entrainment) با استفاده از محرک های حسی، پلاک آمیلوئید و تاو فسفریله شده (phosphorylated tau) را در مدل های موشی دمانس کاهش می دهد.

✔️چندین سال پیش، دانشمندان علوم اعصاب MIT نشان دادند که توانسته اند پلاک های آمیلوئیدی دیده شده در موش های مبتلا به بیماری آلزایمر را به سادگی با قرار دادن حیوانات در معرض سوسوی نور با یک فرکانس خاص به طرز چشمگیری کاهش دهند.

✔️محققان دریافته اند که این درمان دارای اثرات گسترده ای در سطح سلولی است و نه تنها به سلول های عصبی بلکه به سلول های ایمنی به نام میکروگلیا نیز کمک می کند. به طور کلی، این اثرات باعث کاهش التهاب، افزایش عملکرد سیناپسی و محافظت در برابر مرگ سلول در موش هایی می شود که به طور ژنتیکی برای توسعه ی بیماری آلزایمر برنامه ریزی شده اند.

✔️همچنین محققان دریافته اند که سوسوی نور باعث افزایش عملکرد شناختی در موش ها شده و در آزمایشات، عملکرد این موش ها در انجام تکالیف حافظه ی فضایی بسیار بهتر از موشهای محروم از این نوع درمان بوده است. همچنین این روش اثرات مفیدی بر حافظه ی فضایی موش های سالم و مسن تر بر جای گذاشته است.

امواج مغزی مفید

✔️مطالعه ی اصلی تسای در مورد اثرات نور سوسو ها نشان داد که تحریک بینایی با فرکانس 40 هرتز (چرخه در ثانیه) امواج مغزی را که به عنوان نوسانات گاما در قشر بینایی شناخته شده اند، ایجاد می کنند. اعتقاد بر این است که این امواج مغزی به عملکرد طبیعی مغز از جمله توجه و حافظه کمک می کنند و مطالعات قبلی نشان داده اند که این امواج مغزی در بیماران مبتلا به آلزایمر دچار اختلال می شوند.

✔️محققان بر روی دو نوع نژاد مختلف موش که بر اساس ژنتیکی برای تولید نشانگان آلزایمر برنامه ریزی شده بودند، متمرکز شدند. یکی از اینها، شناخته شده به عنوان تاو P301S، دارای یک نسخه ی جهش یافته از پروتئین تاو است، که تانگل های نوروفیبریلاری را تشکیل می دهد، مانند آنچه که در بیماران آلزایمر دیده می شود. دیگری، که به نام CK-p25 شناخته شده است، می تواند به تولید پروتئینی به نام P25 منجر شود، که باعث ایجاد دژنراتیو عصبی شدید می شود.

✔️محققان دریافتند که تحریک بینایی یک ساعت در روز و به مدت سه تا شش هفته، اثرات قابل توجهی بر دژنراتیو عصبی دارد. آنها تقریبا قبل از زمانی که انتظار می رفت دژنراتیو عصبی شروع شود، شروع به درمان هر دو نوع مدل های آلزایمر نمودند. پس از سه هفته درمان، در موش های Tau P301S هیچگونه انحطاط نورونی مشاهده نشد، در حالی که موش های Tau P301S درمان نشده، 15 تا 20 درصد از نورون هایشان را از دست داده بودند. همچنین انحطاط نورونی در موشهای CK-p25 نیز که به مدت شش هفته درمان شده بودند، متوقف شد.

✔️ محققان دریافتند که موشهای درمان شده در یک آزمایش حافظه ی فضایی که ماز آب موریس نامیده می شود، بهتر عمل می کنند. جالبتر اینکه آنها دریافتند که این درمان عملکرد موش های مسن تر را که حتی مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر نبودند بهبود داد.

تغییرات ژنتیکی

محققان در نورون موش های درمان نشده، متوجه کاهش در بیان ژن های مرتبط با ترمیم DNA و عملکرد سیناپسی، و یک پروسه ی سلولی به نام ترافیک وزیکول شدند (vesicle trafficking)، که در سیناپس ها برای عملکرد صحیح مهم هستند. با این حال، بیان این ژن ها در موش های درمان شده بسیار بالاتر از از موش های درمان نشده بود. همچنین محققان تعداد بیشتری از سیناپس ها و همچنین درجه ی بالاتری از انسجام را در موش های درمان شده یافتند.

محققان در تجزیه و تحلیل خود از میکروگلیاها دریافتند که سلول موش های درمان نشده ژن های ترویج دهنده ی التهاب را بیان می کنند، اما موش های درمان شده کاهش قابل توجهی در بیان آن ژن ها، همراه با افزایش ژن های مرتبط با تحرک را نشان دادند. این نشان می دهد که احتمالا در موش های درمان شده، میکروگلیاها در مبارزه با التهاب و پاکسازی مولکول ها که می تواند منجر به تشکیل پلاک های آمیلوئید و تانگل های نوروفیبریلری (neurofibrillary tangles) شود، بهتر عمل کنند. 

🔺سمت چپ تصویر مغز یک موش است که به طور ژنتیکی برای توسعه ی بیماری آلزایمر برنامه ریزی شده است. تصویر سمت راست هم مغز یک موش برنامه ریزی شده برای توسعه ی بیماری است، اما با تحریک بینایی غیر تهاجمی درمان شده، و دژنراتیو عصبی بسیار کمتری را نشان می دهد.
✔️همچنین محققان در حال برنامه ریزی برای آزمایش بر موش های مبتلا به نشانگان پیشرفته تری هستند تا ببینند که آیا احتمال وارونه کردن دژنراتیو عصبی بعد از شروع آن وجود دارد.
@brainawareness
https://neurosciencenews.com/alzheimers-visual-stimulation-13046/
Audio
🎙 فایل #صوتی
آیا بشر پیروز می‌شود؟

سخنرانی دکتر آذرخش #مکری/روانپزشک
اختتامیه‌ سومین کنگره روانکاوی و روان‌درمانی پویای ایران، ۳۱ فروردین ۹۸

@cognitive_science_iran
Forwarded from سیناپس
گروه علمی #سیناپس با همکاری آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز برگزار می‌کند:

✳️ دوره جامع تربیت پژوهشگر در حوزه دانش مغز

🔶 مدرسین دوره:

✔️ دکتر عباس حق پرست
✔️ دکتر ثریا مهرابی
✔️ دکتر علیرضا امان اللهی
✔️ دکتر شاهین آخوندزاده


🛑 در صورت ثبت نام دوره از تاریخ ۱ فروردین تا ۱۳ فروردین از تخفیف عیدانه بهره‌مند شوید🛑

‼️ ظرفیت دوره محدود می‌باشد.

🗓 شروع دوره : ۲۶ فروردین
🕐 مدت دوره: ۳۲ ساعت (آنلاین)


🌐 جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.


📱 اینستاگرام گروه علمی سیناپس


@synapsemedia
2025/07/07 20:14:20
Back to Top
HTML Embed Code: