Telegram Web Link
🔹تي ام اس مي تواند ساختار قشر بينايي مغز را تغيير دهد!

🔻تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال یک روش بی‌دردسر (بدون درد) غیر تهاجمی است:

🔻یک میدان مغناطیسی در بالای سر قرار می‌گیرد و ناحیه‌ی مورد نظر در مغز می‌تواند با استفاده از امواج مغناطیسی فعال یا مهار شود.

#انعطاف_پذيري_مغز
#آگاهي_از_مغز
#تكنولوژي
#تي_ام_اس
#TMS
@brainawaeness
👍3👏1
📔حلقهٔ مطالعاتی تئوری‌های آگاهی
Consciousness

همخوانی کتاب تئوری‌های آگاهی، اثر ویلیام سیگر
جلسهٔ اول: سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
ساعت ۱۸-۱۹:۳۰

جهت کسب اطلاعات بیشتر به کانال زیر مراجعه فرمایید:
@aboutconsciousness
👍2
Forwarded from فلسفه علم
🎯 مبارزه با سوگيری‌های شناختی چطور تبديل به يک صنعت شد؟
— آیا با کتاب‌های «تفکر هوشمند» واقعاً می‌توانیم عملکردمان را بهبود ببخشیم؟

📍بیشتر وقت‌ها، تفکر کاری سخت به نظر می‌رسد، ولی وقتی کلمۀ «هوشمند» را به آن اضافه می‌کنیم، شکل جذاب‌تری پیدا می‌کند: حالتی به‌روز به خود می‌گیرد، به‌طور مبهمی فناورانه می‌شود و نوید ترفند یا میان‌بُری به‌دردبخور را می‌دهد. کسی که هوشمند است، در مقایسه با کسی که صرفاً متفکر یا باهوش است، زیرک هم هست. از همین جهت است که اخیراً چاپ کتاب‌های «تفکر هوشمند» افزایش یافته است. گونه‌ای از همان کتاب‌های خودیاری که این‌بار مخاطبش استدلال‌گران جویای نام است. کتاب‌های «تفکر هوشمند» به ما نوید می‌دهند که اگر سوگیری را از تصمیماتمان حذف کنیم برگ برندۀ سبقت از دیگران را به دست خواهیم آورد، اما آیا واقعاً چنین است؟

🔖 ۲۵۰۰کلمه
زمان مطالعه: ۱۵ دقيقه

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10476/
👍2
سلام و سال نو بر تمامی شما مخاطبین عزیز کانال علوم شناختی مبارک. با آرزوی بهترین ها برای شما عزیزان ❤️
با احترام
مهدی دزفولی
1
💠تحريك بينايي و شايد درماني براي آلزايمر

⁉️چگونه تحریک بینایی بر آلزایمر تاثیر می گذارد: "موش"

〽️خلاصه: القاء نوسانات گاما با تحریک بینایی از طریق یک فرآیند شناخته شده به عنوان غربال گاما (gamma entrainment) با استفاده از محرک های حسی، پلاک آمیلوئید و تاو فسفریله شده (phosphorylated tau) را در مدل های موشی دمانس کاهش می دهد.

✔️چندین سال پیش، دانشمندان علوم اعصاب MIT نشان دادند که توانسته اند پلاک های آمیلوئیدی دیده شده در موش های مبتلا به بیماری آلزایمر را به سادگی با قرار دادن حیوانات در معرض سوسوی نور با یک فرکانس خاص به طرز چشمگیری کاهش دهند.

✔️محققان دریافته اند که این درمان دارای اثرات گسترده ای در سطح سلولی است و نه تنها به سلول های عصبی بلکه به سلول های ایمنی به نام میکروگلیا نیز کمک می کند. به طور کلی، این اثرات باعث کاهش التهاب، افزایش عملکرد سیناپسی و محافظت در برابر مرگ سلول در موش هایی می شود که به طور ژنتیکی برای توسعه ی بیماری آلزایمر برنامه ریزی شده اند.

✔️همچنین محققان دریافته اند که سوسوی نور باعث افزایش عملکرد شناختی در موش ها شده و در آزمایشات، عملکرد این موش ها در انجام تکالیف حافظه ی فضایی بسیار بهتر از موشهای محروم از این نوع درمان بوده است. همچنین این روش اثرات مفیدی بر حافظه ی فضایی موش های سالم و مسن تر بر جای گذاشته است.

امواج مغزی مفید

✔️مطالعه ی اصلی تسای در مورد اثرات نور سوسو ها نشان داد که تحریک بینایی با فرکانس 40 هرتز (چرخه در ثانیه) امواج مغزی را که به عنوان نوسانات گاما در قشر بینایی شناخته شده اند، ایجاد می کنند. اعتقاد بر این است که این امواج مغزی به عملکرد طبیعی مغز از جمله توجه و حافظه کمک می کنند و مطالعات قبلی نشان داده اند که این امواج مغزی در بیماران مبتلا به آلزایمر دچار اختلال می شوند.

✔️محققان بر روی دو نوع نژاد مختلف موش که بر اساس ژنتیکی برای تولید نشانگان آلزایمر برنامه ریزی شده بودند، متمرکز شدند. یکی از اینها، شناخته شده به عنوان تاو P301S، دارای یک نسخه ی جهش یافته از پروتئین تاو است، که تانگل های نوروفیبریلاری را تشکیل می دهد، مانند آنچه که در بیماران آلزایمر دیده می شود. دیگری، که به نام CK-p25 شناخته شده است، می تواند به تولید پروتئینی به نام P25 منجر شود، که باعث ایجاد دژنراتیو عصبی شدید می شود.

✔️محققان دریافتند که تحریک بینایی یک ساعت در روز و به مدت سه تا شش هفته، اثرات قابل توجهی بر دژنراتیو عصبی دارد. آنها تقریبا قبل از زمانی که انتظار می رفت دژنراتیو عصبی شروع شود، شروع به درمان هر دو نوع مدل های آلزایمر نمودند. پس از سه هفته درمان، در موش های Tau P301S هیچگونه انحطاط نورونی مشاهده نشد، در حالی که موش های Tau P301S درمان نشده، 15 تا 20 درصد از نورون هایشان را از دست داده بودند. همچنین انحطاط نورونی در موشهای CK-p25 نیز که به مدت شش هفته درمان شده بودند، متوقف شد.

✔️ محققان دریافتند که موشهای درمان شده در یک آزمایش حافظه ی فضایی که ماز آب موریس نامیده می شود، بهتر عمل می کنند. جالبتر اینکه آنها دریافتند که این درمان عملکرد موش های مسن تر را که حتی مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر نبودند بهبود داد.

تغییرات ژنتیکی

محققان در نورون موش های درمان نشده، متوجه کاهش در بیان ژن های مرتبط با ترمیم DNA و عملکرد سیناپسی، و یک پروسه ی سلولی به نام ترافیک وزیکول شدند (vesicle trafficking)، که در سیناپس ها برای عملکرد صحیح مهم هستند. با این حال، بیان این ژن ها در موش های درمان شده بسیار بالاتر از از موش های درمان نشده بود. همچنین محققان تعداد بیشتری از سیناپس ها و همچنین درجه ی بالاتری از انسجام را در موش های درمان شده یافتند.

محققان در تجزیه و تحلیل خود از میکروگلیاها دریافتند که سلول موش های درمان نشده ژن های ترویج دهنده ی التهاب را بیان می کنند، اما موش های درمان شده کاهش قابل توجهی در بیان آن ژن ها، همراه با افزایش ژن های مرتبط با تحرک را نشان دادند. این نشان می دهد که احتمالا در موش های درمان شده، میکروگلیاها در مبارزه با التهاب و پاکسازی مولکول ها که می تواند منجر به تشکیل پلاک های آمیلوئید و تانگل های نوروفیبریلری (neurofibrillary tangles) شود، بهتر عمل کنند. 

🔺سمت چپ تصویر مغز یک موش است که به طور ژنتیکی برای توسعه ی بیماری آلزایمر برنامه ریزی شده است. تصویر سمت راست هم مغز یک موش برنامه ریزی شده برای توسعه ی بیماری است، اما با تحریک بینایی غیر تهاجمی درمان شده، و دژنراتیو عصبی بسیار کمتری را نشان می دهد.
👍3
✔️همچنین محققان در حال برنامه ریزی برای آزمایش بر موش های مبتلا به نشانگان پیشرفته تری هستند تا ببینند که آیا احتمال وارونه کردن دژنراتیو عصبی بعد از شروع آن وجود دارد.
@brainawareness
https://neurosciencenews.com/alzheimers-visual-stimulation-13046/
👍1
Audio
🎙 فایل #صوتی
آیا بشر پیروز می‌شود؟

سخنرانی دکتر آذرخش #مکری/روانپزشک
اختتامیه‌ سومین کنگره روانکاوی و روان‌درمانی پویای ایران، ۳۱ فروردین ۹۸

@cognitive_science_iran
👍2
Forwarded from سیناپس
گروه علمی #سیناپس با همکاری آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز برگزار می‌کند:

✳️ دوره جامع تربیت پژوهشگر در حوزه دانش مغز

🔶 مدرسین دوره:

✔️ دکتر عباس حق پرست
✔️ دکتر ثریا مهرابی
✔️ دکتر علیرضا امان اللهی
✔️ دکتر شاهین آخوندزاده


🛑 در صورت ثبت نام دوره از تاریخ ۱ فروردین تا ۱۳ فروردین از تخفیف عیدانه بهره‌مند شوید🛑

‼️ ظرفیت دوره محدود می‌باشد.

🗓 شروع دوره : ۲۶ فروردین
🕐 مدت دوره: ۳۲ ساعت (آنلاین)


🌐 جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.


📱 اینستاگرام گروه علمی سیناپس


@synapsemedia
👍1
🎯 مغز؛ جعبه سیاهی که هر روز مرموزتر می‌شود
— پژوهش‌های جدید نشانگر تغییراتی در مغز است که دانشمندان از توضیحش عاجزند

📍چند دهه قبل حرکت‌های کهکشانیِ خلاف انتظار وجود مادۀ تاریک را اثبات کرد؛ ماده‌ای که هرگز مشاهده نشده اما قسمت اعظم کیهان را تشکیل می‌دهد. حال پژوهش‌های جدید نشانگر وجود کارکردهایی خلاف انتظار در مغز است. بر اساس این یافته‌ها مغز حتی برای انجام ساده‌ترین کارکردها مثل تشخیص بو، بیش از آنچه ما تصور می‌کنیم تغییر می‌کند. آیا این تغییرات نشانۀ توانایی ما در یادگیری است؟ آیا صرفاً خطایی سیستماتیک است؟ یا شاید هم مانند مادۀ تاریک، نشانۀ وجود چیز دیگری پس پرده است که هنوز نمی‌دانیم چیست.

🔖 ۲۲۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۱۴ دقيقه

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10363/
📌 آنچه خواندید، به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت ترجمان ترجمه شده و به‌رایگان در اختیار شما قرار گرفته است. شما می‌توانید با خرید اشتراک فصلنامه ترجمان علوم انسانی از انتشار این مطالب و فعالیت‌های ترجمان حمایت کنید:
https://tarjomaan.shop/product/tafsubs4-4002/
👍2
آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با همكاري گروه علمي سيناپس برگزار می‌کند:

✳️ دوره جامع
تحریک غیر‌تهاجمی مغز (NIBS)


🔶 مدرسین دوره:

✔️ دکتر محمد اربابی
✔️ دکتر غلامعلی حسین زاده
✔️ دکتر نرگس حسینی طباطبایی
✔️ دکتر احمدرضا خاتون آبادی
✔️ دکتر آناهیتا خرمی
✔️ دکتر رضا رستمی
✔️ دکتر ساناز خمامی
✔️ دکتر رضا زمردی
✔️ دکتر علی صالحی نژاد
✔️ دکتر رضا کاظمی


🔹دبیر علمی دوره: دکتر رضا رستمی🔹

🛑 با ثبت نام دوره ها از تاریخ ۱ فروردین تا ۱۳ فروردین از تخفیف عیدانه بهره‌مند شوید🛑

‼️ ظرفیت دوره محدود می‌باشد.

🗓 شروع دوره : ۲۶ فروردین
🕐 مدت دوره: ۳۰ ساعت (آنلاین)


🌐 جهت ثبت نام و كسب اطلاعات
بیشتر کلیک کنید
.

@NBML
👍2
آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با همکاری گروه علمی سیناپس برگزار می‌کند:

✳️ دوره جامع تربیت پژوهشگر
در حوزه دانش مغز


🔶 مدرسین دوره:

✔️ دکتر عباس حق پرست
✔️ دکتر شاهین آخوندزاده
✔️ دکتر ثریا مهرابی
✔️ دکتر علیرضا امان اللهی


🔹دبير علمی دوره🔹
🔸دکتر شاهین آخوند زاده
🔸

🛑 با ثبت نام دوره از تاریخ ۱ فروردین تا ۱۳ فروردین از تخفیف عیدانه بهره‌مند شوید🛑

‼️ ظرفیت دوره محدود می‌باشد.

🗓 شروع دوره : ۲۶ فروردین
🕐 مدت دوره: ۳۲ ساعت (آنلاین)


🌐 جهت ثبت نام و کسب اطلاعات
بیشتر کلیک کنید
.



@NBML
👍1
We are excited to announce that Neuromatch Academy (NMA) is offering two courses this year from July 11th to July 29th 2022 which will run in parallel online. Applications for students and teaching assistants are now open until April 20th, 2022.


NMA-Computational Neuroscience

Flagship course covering contemporary computational neuroscience modeling and analysis techniques.

Content: https://compneuro.neuromatch.io


NMA-Deep Learning: In-depth advanced materials, ideal for graduate students and postdocs wishing to add computational techniques to their neuroscience research, or for individuals looking to dive into the Deep Learning world.

Content: https://deeplearning.neuromatch.io


Application Form: https://portal.neuromatchacademy.org/


What is Neuromatch Academy?

Neuromatch Academy (NMA) launched in 2020 as a response to the COVID-19 pandemic. Our aim is to provide globally-accessible, high-quality, TA-supported training in computational techniques related to neuroscience. In 2020 and 2021, NMA designed and ran a fully online 3-week Computational Neuroscience and a Deep Learning course for over 3000 students with more than 350 teaching assistants (TAs) working in virtual inverted (or flipped) classrooms and on small group projects. Fourteen languages, active community management, and low cost allowed for an unprecedented level of inclusivity and universal accessibility.


What’s in a course?

Our courses are intensive 3-week programs involving hands-on tutorials developed by experts in the field. Accepted students are placed into TA-led pods (groups) using the Neuromatch algorithm, which matches students with common interests who are in the same timezone and their preferred language for instruction. Students also receive personalized support as they work through hands-on tutorials and collaborate on course projects. [Please note that course participation requires active attendance and attention of the students for 3 weeks.]



What does it cost?

Neuromatch Academy’s mission is to make education affordable to everybody, no matter their financial background. We do this by pricing our courses significantly lower than other summer schools, adjusting for national economic factors, and allowing students to pay what they can when those adjustments are insufficient.


Please see the website (https://academy.neuromatch.io/) for additional information, and volunteer opportunities!


Warm Regards,

Neuromatch Academy team



Stay in touch with us via these platforms:

Website: https://academy.neuromatch.io/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/neuromatch-academy

Instagram: https://www.instagram.com/neuromatch/

Facebook: https://www.facebook.com/NeuromatchAcademy

Reddit: https://www.reddit.com/r/neuromatch/
👍5
نهمین دوره مسابقات سخنرانی‌های ترویجی با موضوع آزاد “دلتا”

مهلت ارسال آثار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۱

ارسال اثر در مرحله اول به‌صورت فایل صوتی سه‌دقیقه‌ای مطابق با شیوه‌نامه

دقت به نکات درج شده در شیوه‌نامه الزامی است.

اعلام نتایج مرحله اول: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۱

ارسال اثر
@STP_Admins
یا
[email protected]

👈🏼 مطالعه شیوه‌نامه

https://www.tg-me.com/STP_SSA/1046

👈🏼 شرکت برای عموم آزاد است

#آگاهي_از_مغز
@brainawareness
👍3
2025/07/11 21:52:26
Back to Top
HTML Embed Code: