Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📚 جلسه نخست | نظریات و مفاهیم علوم ارتباطات را با زبان ساده و روان بخوانید و بشناسید

✍️ مدرس دوره: حامد سیف، دانشجوی دکتری علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی

@commn_develop
🔳 یک یادداشت و چند نکته
در حسرت فهم درست
✍️محسن داوری، عضو انجمن متخصصان روابط‌عمومی ایران

▪️اگر قطع ارتباط بین مردم و حکمرانان (اختلال ارتباطی) و گسست بین نسلی وحشتناک پدید نیامده بود، ‌و باز چنانچه زمینه و شرایط و اقتضائات گفت و گوی مستمر و مفاهمه آمیز در جامعه از سال ها قبل فراهم آمده بود، امروز با این بحران فراگیر روبرو نبودیم.

▪️هرچند شاید حاکمیت از اساس وجود بحران را انکار کند و با فرافکنی،‌ آن را به اعتراضی زودگذر و متاثر از رسانه های برون مرزی فرو کاهد، اما انکار درد کمکی به درمان آن نمی کند.

▪️این "ابربحران" خود ثمره انباشته شدن بحران های حل نشده سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و ارتباطی دهه های پیشین است و آن قدر فربه شده که دیگر نمی توان امید داشت با جارو کردن به زیر فرش، حتی برای چند صباحی از دیده ها پنهان بماند.

💬 متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.

@commn_develop
👍2
TED Communication -1
Meet the founder of the blog revolution-1

🔲 The founding mother of the blog revolution, Movable Type's Mena Trott, talks about the early days of blogging, when she realized that giving regular people the power to share our lives online is the key to building a friendlier, more connected world.

@commn_develop
🔲 نشست به طور زنده در صفحات انجمن جامعه شناسی ایران در شبکه های اجتماعی پخش می‌شود.

www.aparat.com/iran_sociology

@commn_develop
🔳برای پاسداشت استادی به نام هادی خانیکی
گفت‌وگو را بالاتر از ارتباطات می‌بینم
📚 آثار علمی هادی خانیکی (متن کامل مقالات)

khaniki.com
@commn_develop
🔳 تفاوت‌های وب 1، 2، 3 در تعامل با انواع اطلاعات، محیط و مصرف کننده | برگرفته از گزارش پژوهشی آمادگی سیاست‌گذاری برای نسل سوم وب (متن کامل)

@commn_develop
#کوتاه_با_پژوهش_ها
مخاطبان تهرانی چگونه در رادیو موسیقی انتخاب می‌کنند؟
📚 فاطمه مهری خواه در پژوهشی به «مطالعه دریافت مخاطبان تهرانی از موسیقی «رادیو پیام» و «رادیو آوا» پرداخت.

🔳 این پژوهش به منظور مطالعه عوامل مؤثر بر مصرف موسیقی رادیو پیام و رادیو آوا و نیز شناخت دریافت های مخاطبان از موسیقی این دو رادیو صورت گرفت.

🔳مصرف چندخوارگی پیترسون، مفهوم ذائقه و نظریه سبک زندگی برگرفته از رویکرد بوردیو در حوزه مصرف فرهنگی و نظریه دریافت، با تمرکز بر رویکرد هال، مبانی نظری پژوهش را تشکیل داده اند.

🔳برای اجرای پژوهش با 23 نفر از مخاطبان تهرانی دو شبکه رادیوییِ «پیام» و «آوا» مصاحبه عمیق صورت گرفته و برای تحلیل داده ها، از روش تحلیل مضمون استفاده شد.

🔳 یافته های پژوهش در قالب 3 مضمون اصلی و 16 خرده مضمون استخراج شده اند. نتایج نشان می دهد که نمونه های مطالعه شده، ذائقه ای چندخواره دارند و رادیو برایشان در ردیف دوم منابع دسترسی به موسیقی قرار دارد.

🔳 بر اساس نظریه دریافت، جایگاه اجتماعی افراد مهم ترین عامل مؤثر بر معنای دریافتی آنان از موسیقی رادیو است و هرکدام از این مخاطبان بر اساس جایگاه اجتماعی خود، تجربه های شخصی، ارزش ها، باورها و فرایندهای اجتماعی و سیاسی معنای مورد نظر خود را از موسیقی رادیو پیام و رادیو آوا دریافت می کنند.

🔳 نتایج حاکی از آن است که مخاطبان، با توجه به وضعیت اجتماعی خود و فضای سیاسی حاکم بر جامعه، ایدئولوژی موجود در محتوای موسیقی های پخش شده از رادیو را در قالب خوانش های توافقی، تقابلی و انتقادی تفسیر می کنند.
▫️ متن کامل

@commn_develop
Communication & Development
TED Communication-3 The anthropology of mobile phones 🔳 تحقیقات آقای Jan Chipchase (محقق نوکیا) در مورد نحوه تعامل ما با فناوری، نشان از کشفیات غیرمنتظره او دارد. @commn_develop
TED Communication-4
The lost art of letter-writing

🔳 خانم Lakshmi Pratury (کارآفرین اجتماعی) از هند به هنر گمشده نامه‌نویسی می‌پردازد. او مجموعه یادداشت‌هایی را که پدرش قبل از مرگ برای او نوشته، به اشتراک می‌گذارد. صحبت کوتاه اما صمیمانه او، ممکن است به ما انگیزه بدهد که قلممان را روی کاغذ بیاوریم.

🔳سایت Invincibelle.com از او پرسید که «یک زن چندفرهنگی برای رشد به عنوان یک رهبر چه باید بکند؟» او پاسخ داد: «من همیشه احساس می کردم زن بودن یک دارایی است، قهوه ای بودن یک دارایی است، لهجه داشتن یک دارایی است. چیزی که بیشتر از همه برای زنان چندفرهنگی ذاتی است این است که آن‌ها حساسیت‌های فرهنگی زیادی دارند. با کسی که هستید راحت باشید و درک کنید که برتری دارید.»

@commn_develop
dr.shokrkhah.pdf
415 KB
چندگانه‌های یک تصمیم
📚 هوش مصنوعی، انسان طبیعی و روابط‌عمومی فراگیر
✍️ راوی: یونس شکرخواه، استاد ارتباطات دانشگاه تهران

@prconference
@commn_develop
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 پنج دستاورد اعتراض های اخیر از دیدگاه هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات

▪️تولید فرآیند گفت و گو میان اقشار مدرن و سنتی.

▪️فراهم شدن گفت و گوی میان نسلی در سطوح خرد.

▪️فرآیند یک هویت ملی مرکب فراهم شده و در آستانه ورود به ملیت گرایی چند ضلعی هستیم.

▪️فرآیندی از تعامل میان ایرانیان داخل و خارج کشور شکل گرفته است.

▪️گفت و گو و ارتباط بین ساحت های حوزه های مختلف هنری و ادبی و فرهنگی و غیره شکل گرفته است.

@commn_develop
🔳 هوش مصنوعی در ارتباطات و روزنامه نگاری

@commn_develop
🔳 همایش ملی اعتراض‌ها، رسانه و فرهنگ

@commn_develop
چند حرف درباره حجاب
✍️ راوی: محمدعلی الستی، جامعه‌شناس ارتباطات

🔳 این‌که روش حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها حذف و به‌جای آن‌ها لوازم هوشمندی مانند دوربین به‌کار گرفته شود، راه حل مسئله نیست.

🔳 با این روش‌ها فقط مسئله از نقطه‌ای به نقطه دیگر منتقل می‌شود اما حل نمی‌شود، این‌که برای حل مسئله صورت آن را پاک کنیم روش درستی نیست.

🔳 پرسش این است که برخورد با چیزی که آنها بدحجابی می‌نامند منحصراً در اختیار حاکمیت و دولت است یا نیروهای مردمی هم حق دارند برای حل این مسئله اقدام کنند؟

🔳 اگر قرار است مردم بتوانند در موضوع حجاب وارد شوند عواقب این روش را هم بپذیرند، چیزی‌که به درگیری‌های مردم یا یکدیگر ختم می‌شود، اگر در انحصار حاکمیت است آنها که در کار حاکمیت دخالت می‌کنند مجازات شوند، مثلاً مجازات آن آقایی که کاسه ماست را سر آن زن برگرداند چه شد؟

🔳 بنابراین تکلیف این موضوع هم باید روشن شود، وقتی این تناقض‌ها در حل مسئله مشاهده می‌شود، به‌نظر می‌رسد یک عدم صداقت در حل مسئله وجود دارد.

@commn_develop
در باب یک مفهوم | بن‌بست ارتباطی
✍️ راوی: مجید رضاییان، استاد دانشگاه
📚 از او بیش‌تر بدانیم و بخوانیم

🔳 ما در علم ارتباطات معتقدیم که یک جامعه پویا از مزیتی به نام «نرخ مشارکت» برخوردار است.

🔳 «نرخ مشارکت» فارغ از میزان آن، موجب مبتلا نشدن جامعه به «بن‌بست ارتباطی» می‌شود.

🔳 بن‌بست ارتباطی زمانی رخ می‌دهد که «نرخ مشارکت» به حداقل رسیده باشد و اینجاست که موضوعی به نام «بحران مشروعیت» مطرح می‌شود.

🔳 زمانی که جامعه در پی به‌حداقل رسیدن نرخ مشارکت دچار بن‌بست ارتباطی می‌شود، در وضعیت بغرنج بحران مشروعیت قرار می‌گیرد.

@commn_develop
Communication & Development
TED Communication-5 An illustrated journey through Rome 🔳 آقای David Macaulay به عنوان یک معمار، عشق و شیفتگی به شهر تاریخی رم را شگفتانه به تصویر می‌کشد. او در کتایش با عنوان Rome Antics روایتگر سفر سوررئال به رم است. @commn_develop
TED Communication-6
The new power of collaboration

🔳 قدرت جدید همکاری | آقای هوارد راینگولد (Howard Rheingold) به عنوان نویسنده، هنرمند و طراح در مورد دنیای آینده همکاری، رسانه‌های مشارکتی و کنش جمعی صحبت می‌کند. نقطه عطف سخنان او درباره این است که چگونه ویکی پدیا زاییده غریزه طبیعی انسان عصر ما برای انجام کار گروهی است.

@commn_develop
2025/07/12 01:25:35
Back to Top
HTML Embed Code: