Institutul BOLȘEVIC Elie Wiesel trebuie desființat! Am mai spus-o și o spunem din nou! Acest institut anti-românesc, ce practică terorismul cultural, pretinde că se ocupă de cercetare. Pe lângă impunerea cu forța a viziunilor lor asupra istoriei, acești politruci se ocupă și cu propagarea urii împotriva organizaților naționaliste românești și a presei alternative.

O duduie, pe nume Adina Marincea, a scris un articol kilometric despre pericolul reprezentat de naționaliștii români, când aceștia au luat apărarea omului de cultură, Mircea Vulcănescu. Pe lângă minciunile ordinare obișnuite și limbajul de lemn neomarxist, reiese din text că autoarea a depus o muncă ce i-a luat mult timp și a făcut multe calcule, pentru a urla apoi în gura mare că naționalismul e rău!

Efortul ei nu e pe gratis, la fel ca toți angajații de la institut, e plătită gras din banii publici, din taxele și impozitele noastre, să propage antiromânismul! Atacurile din partea lor ne bucură însă, înseamnă că suntem pe calea cea dreaptă!
Forwarded from România Profundă
Lucrurile ne sunt date într-un fel sau altul, bune sau rele; ne sunt date, dar nu întotdeauna impuse.

Privește direct toate, lumea și viața; privește direct și curat cu sufletul limpede spre a nu-ți altera înțelegerea. Judecă netulburat, alege și hotărăște. Ești om și ești liber să-ți manifești natura pe căile deschise creației.
Judecata și alegerea sunt definitorii naturii noastre morale; prin practicarea lor, spui ceva din măreția vieții.

— Ernest Bernea, Meditații filosofice. Note pentru o filosofie inactuală

🇷🇴 Urmărește 👉 România Profundă ☦️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Hamburg, "Califatul este soluția."

Iată bucuriile societății multiculturale atât de mult susținute de stânga.
Ultima boală psihică apărută în mocirla degenerării sexo-marxiste. Frustrații sexuali se încep acum să se considere anotimpuri. Există doar două sexe și cine nu recunoaște asta e divorțat de realitate, a discuta cu ei e precum a vorbi cu pereții.
Fii demn, în tine s-au strâns și trăiesc toți strămoșii tăi.
Dârzenie. Țineți postul!
Miercuri, 1 mai nu este despre "tradiția" socialistă, ci despre Miercurea Mare din postul Paștilor.
Astăzi nu se "încing grătarele" cum anunță televiziunile globaliste, ci se încinge credința în Iisus Hristos Mântuitorul. Nu înfuleci mici în Postul Paștilor, chiar în Miercurea Mare, doar pentru că niște comuniști au "implementat" o sărbătoare întrată în obișnuință, precum obiceiurile rele.
Potriveala de miercuri, 1 mai este războiul atipic dintre grătarele socialiste (a se citi în sens larg) și postul negru din Săptămâna Mare.

Via Frăția Ortodoxă
Forwarded from România Profundă
Eroismul gratuit este cel care nu vizează o victorie în materie, ci una în spirit.
Incertitudinea victoriei nu impietează eroismul persoanei care îl practică, așa cum pocăința cuiva nu impietează asupra perseverării în ea, chiar dacă nu avem certitudinea că suntem mântuiți. Taina mântuirii stă în mâna Domnului, taina eroismului stă în devoțiunea celui care a primit harul acestei virtuți.

Tinerețea lui Radu Gyr se dezvoltă sub steaua acestui eroism care era al generației lui.
După apariția României Mari, visată de atâtea generații din secolele anterioare celui de-Al Doilea Război Mondial, generațiile noi, din 22 și ulterioare, erau contaminate de visul antecesorilor lor și nu puteau să-și găsească un echilibru pentru a-și justifica existența într-o Românie Mare, diferită de cea visată.

Opțiunea lor s-a îndreptat spre purificarea morală a națiunii, spre asanarea sufletească a unui neam lovit de toate calamitățile modernismului. Numai astfel se explică eroismul gratuit al generațiilor pomenite, atracția sacrificiului și punerea totală a lor sub scutul națiunii și sub binecuvântarea Bisericii. Ei trăiau sub zodia lui Eminescu, nu numai ca gândire și poezie, ci și ca situare în conceptul împlinirii într-un timp infinit, expus în arta poetică a lui Eminescu.

Eroismul gratuit al lui Gyr nu este o consecință a șederii lui în închisoare, unde claustrarea, întoarcerea spre sine, contemplația și rugăciunea devin, cu necesitate, modul de a trăi viața și a învinge opresiunea născută din simplul fapt al reeducării spațiului de mișcare fizică și spirituală.

Germenii unei asemenea disponibilități pentru sacrificiu apar încă din tinerețe.
Una dintre poeziile sale în care sunt subsumate elemente de sacrificiu gratuit prin substituirea persoanei este Domnișoara Lizeta, dedicată tatălui său, fost actor la teatrul național din Craiova. Dar cea mai programatică poezie din tinerețe a lui Radu Gyr este Don Quijote.

Fascinația operei lui Cervantes asupra poeților, filosofilor, a oamenilor de litere și, mai ales, asupra tinerilor, a fost, și în multe cazuri mai este încă, extraordinară. Tipurile moderne privesc mai suspicios opera aceasta, tinerii nu prea înțeleg gratuitatea eroismului donquijotesc, oprindu-se mai mult asupra comicului situațiilor românești, dar în perioada anterioară modernizării excesive a lumii apusene și blazarea generațiilor, magnetismul eroului lui Cervantes era irezistibil pentru cei care înțelegeau că au o chemare dincolo de limitele lumii acesteia.

Gyr, ca propriul său erou, nu citește cărțile autorilor de romane cavalerești.
El știe ceea ce Don Quijote nu știa. Dincolo de evenimentele sofisticate ale lumii acesteia, dincolo de cimitirul istoriei, demonii distrugerii spirituale lucrează neobosiți. Trăind în această lume a aparențelor materiale, Gyr își are ca însoțitor lumea și înțelepciunea ei cu aripi frânte, lumea cuminte și supusă legilor care o conduc, dar el știe că acest tip uman, reprezentat de Sancho Pancha, nu este decât groparul eroului nebun. În urmă, Sancho Pancha își va certa mereu și-și va propti-n călcâie măgarul lui cuminte. Va da din cap prostimea: Este nebun! Dar el va merge numai suflet, numai vis înainte.

Generația lui Radu Gyr și generația noastră au trecut prin această lume de hangii și paznici ai unei mentalități instituționale, însângerați de pietre și vineți de ciomege.
Neînțeleși și neacceptați, ei au trecut printr-o lume măcinată de incapacități spirituale și de ideea că a muri pentru un ideal sau, cel puțin a suferi pentru el, este o boală psihică numită fanatism sau intoleranță, după autorul care face considerația.

Pr. Gheorghe Calciu, Radu Gyr sau Despre gratuitatea eroismului, în Revista Atitudini, nr. 4 / Ianuarie 2009

Imagine: Radu Gyr — portret in cărbune presat de Aida Șuster

🇷🇴 Urmărește 👉 România Profundă ☦️
Arderea portretului lui Lenin de către Sfântul Gabriel al Georgiei pe 1 Mai 1965.
Împotriva sistemului!🇷🇴☦️
Acești barbari din lumea a III-a, paraleli cu civilizația, cu dragoste de violență și ură față de europeni, sunt primiți cu brațele deschise de cei ce vor să distrugă România și Europa.

Când poliția de frontieră îi prinde încercând să treacă granița ilegal în România, făra nici un act, îi recompensează ducându-i în centre pentru așa ziși refugiați. Acolo se cheltuie lunar sume enorme cu ei, totul din banii publici, din banii noștri. Scopul e apoi, integrarea acestor sălbatici în societatea noastră. România pentru români și numai pentri români! Afară cu imigranții din țară!

https://www.napocanews.ro/2024/05/politisti-de-frontiera-injunghiati-de-imigranti-welcome-in-ue.html
2024/05/02 16:11:39
Back to Top
HTML Embed Code: