Telegram Web Link
Forwarded from جاده مخصوص
🛳️فناوری جدید شرکت فنلاندی انتشار دی‌اکسیدکربن کشتی‌ها را تا ۷۰ درصد کاهش می‌دهد

🔹شرکت فنلاندی وارتسیلا (Wärtsilä) اعلام کرد که راهکار پیشرفته جذب کربن (CCS) آن اکنون به صورت تجاری در دسترس صنعت دریانوردی جهانی قرار گرفته و گامی در جهت تسریع کربن‌زدایی کشتیرانی برداشته است. طبق آزمایش‌های وارتسیلا، راهکار جدید این شرکت انتشار دی‌اکسیدکربن کشتی‌ها را تا ۷۰ درصد کاهش می‌دهد.

🔹شرکت‌های کشتیرانی، چه به دلیل نگرانی‌های زیست‌محیطی و چه به دلیل منافع شخصی، علاقه فزاینده‌ای به روش‌های جدید کاهش انتشار کربن نشان داده‌اند. در سال ۲۰۲۲، کشتی‌های باری ۸۵۸ میلیون تن دی‌اکسیدکربن منتشر کردند. تخمین زده می‌شود که بخش کشتیرانی تا ۳ درصد از کل انتشار دی‌اکسیدکربن انسانی را تولید کند و هدف سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) این است تا سال ۲۰۵۰ این رقم را به صفر برساند. پس از این تاریخ، شرکت‌ها با انتشار کربن جریمه‌های کلانی خواهند شد. اینجاست که فناوری وارتسیلا می‌تواند هم به محیط زیست و هم به شرکت‌های کشتیرانی کمک کند.


#علمی

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🔻جیمیل ایمیل‌های‌تان را اسکن می‌کند
معضل دو میلیارد کاربر محبوب‌ترین ایمیل جهان

#گوگل در حال تغییر #جیمیل است. گذشته از حملات اخیر که به نظر می‌رسد برخی از آنها از خود گوگل سرچشمه گرفته‌اند، بزرگترین تهدید می‌تواند از درون آن ناشی شود. این موضوع، ۲ میلیارد کاربر محبوب‌ترین پلتفرم #ایمیل جهان را با تصمیمی روبرو می‌کند - و این تصمیم روز به روز حیاتی‌تر و دشوارتر می‌شود. ما در مورد #هوش‌مصنوعی و به‌روزرسانی‌های سریع جیمیل - و سایر پلتفرم‌ها - صحبت می‌کنیم، زیرا ویژگی‌های جدید اختیاری هوش مصنوعی به این مجموعه اضافه می‌شوند. ما می‌دانیم که هوش مصنوعی موج جدیدی از تهدیدات ناشی از کلاهبرداری‌ها، بدافزارها و حملات #فیشینگ را هدایت می‌کند. اما چیزی که نمی‌دانیم این است که قرار گرفتن داده‌های شخصی در معرض پردازش هوش مصنوعی مبتنی بر ابر شرکتی، پس از اینکه در معرض نشت و حملات قرار گرفت، چقدر ایمن و مطمئن خواهد بود.

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🗣کشف باکتری جدید در آمریکا که مانند یک سیم الکتریسیته را منتقل می‌کند

🔸محققان در گل‌ولای سواحل اورگن آمریکا باکتری جدیدی کشف کردند که مانند سیم می‌تواند الکتریسیته را هدایت و منتقل کند. این باکتری می‌تواند در توسعه دستگاه‌های بیوالکتریکی کاربردهای زیادی داشته باشد.

🔸محققان نام باکتری جدید را Ca. Electrothrix yaqonensis گذاشته‌اند: قسمت اول نام این باکتری به خاصیت الکتریسیته و قسمت دوم آن به منطقه‌ای که در آن کشف شده (یاکون) اشاره دارد. البته ویژگی هدایت الکتریسیته پیش‌ازاین نیز در باکتری‌های دیگری دیده شده بود، اما باکتری جدید ویژگی‌های خاصی دارد که آن را از سایر میکروب‌های رسانا متمایز می‌کند.

#علمی
@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🌕گران‌بهاتر از طلا؛ چین برای اولین‌بار خاک ارزشمند ماه را به محققان بین‌المللی قرض داد

🔸در سال ۲۰۲۰ چین در مأموریت فضایی چانگ ای ۵ سنگ و خاک‌هایی از سطح ماه جمع‌آوری کرد و ۲ کیلوگرم از این ماده ارزشمند را به زمین آورد. این اولین نمونه‌برداری موفقیت‌آمیز از ماه از زمان مأموریت شوروی در سال ۱۹۷۶ بود. اکنون چین برای اولین‌بار این خاک را که «گران‌بهاتر از طلا» است، به محققان بین‌المللی قرض داد تا روی آن پژوهش‌هایی انجام بدهند.

🔸دانه‌های ریز خاک ماه اکنون در گاوصندوقی در یک مرکز فوق‌امنیتی در میلتون کینز بریتانیا نگهداری می‌شود؛ محققان بین‌المللی و بریتانیایی برای اولین‌بار است که این خاک را می‌بینند. پروفسور «ماهش آناند» (Mahesh Anand)، دانشمند بریتانیایی، این ماده بسیار کمیاب را «گران‌بهاتر از طلا» توصیف می‌کند و می‌گوید:
«هیچ‌کس در جهان به نمونه‌های چین دسترسی نداشت، بنابراین این یک افتخار و امتیاز بزرگی است.»


🔸محققان پس از آسیاب‌کردن و صیقل‌دادن خاک با لیزر امیدوار هستند به سؤالات اساسی درمورد چگونگی شکل‌گیری ماه و سال‌های اولیه سیاره زمین پاسخ دهند.

#فضا
@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
تلسکوپ فضایی جیمز وب در هوای سیاره فراخورشیدی، آب پیدا کرد

یک مطالعه جدید گزارش می‌دهد که تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) ناسا، آب در حال چرخش در هوای یک سیاره بیگانه دوردست را کشف کرده است.

این دنیای عجیب و غریب TOI-421 b است، یک زیرنپتون داغ که به دور ستاره‌ای در فاصله حدود ۲۴۴ سال نوری از زمین می‌چرخد و JWST اخیرا جو آن را به طور دقیق بررسی کرده است.

یکی از هیجان‌انگیزترین چشم‌اندازها در علم سیارات فراخورشیدی امروز، کشف منشا و ترکیب زیرنپتون‌ها است، سیاراتی با فراوانی بالا که هیچ مشابهی در منظومه شمسی ندارند.

#نجوم_هوافضا #زیرنپتون
@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
عارف آیین‌نامه اعلام وضعیت عزای عمومی رو ابلاغ کرده

خدا رو شکر یکی از دیگه مشکلات و دغدغه‌های مملکت رفع شد
@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
طبق داده های موسسه اماری Similarweb، وب سایت ChatGPT.com با عبور از X.com ، حالا پنجمین وبسایت پربازدید در جهان هست که نسبت به سال گذشته که رتبه 14 بود، در عرض یک سال 9 پله افزایش داشته و تنها وبسایتی در بین 10 وب سایت پربازدید هست که نسبت به سال گذشته رشدی شاهد بوده.

🔎 Similarweb

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تا پیش از این برای اینکه کل مطالب کانال های خارجی به زبان مدنظرتون ترجمه بشه نیاز به پریمیوم داشتین. ولی حالا تلگرام قابلیت جالبی رو منتشر کرده که این موضوع رو برعکس کرده!

یعنی اینکه ادمین کانال میتونه برای کانالش قابلیت ترجمه خودکار رو فعال کنه تا همه اعضای خارجی اون (حتی اگر پریمیوم ندارن) به طور خودکار مطالب اون کانال رو به زبان خودشون ببینن. مثلا اگر کانال فارسی باشه، ادمین با فعال کردن این قابلیت، اعضای انگلیسی زبان اون مطالب کانال رو به زبان انگلیسی میبینن.

این قابلیت نیاز به بوست سطح 3 برای فعال کردن داره.

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🔹مطالعه جدید: افرادی که در کار خود از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند از نگاه همکارانشان تنبل‌ترند

🔸این تحقیق که ۳ تحلیلگر کسب‌وکار از دانشگاه دوک آمریکا انجام داده‌اند، بر پایه ۴ آزمایش آنلاین و تحلیل دیدگاه ۴ هزار و ۴۰۰ نفر شکل گرفته است. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد افرادی که برای انجام وظایف کاری خود از اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی مانند ChatGPT استفاده می‌کنند، از نظر دیگران استقلال و اعتماد به نفس کمتری دارند و راحت‌تر می‌توان آنها را جایگزین کرد. حتی در فرایند استخدام نیز مدیران کمتر تمایل داشتند فردی را که اعتراف به استفاده از هوش مصنوعی کرده بود، استخدام کنند.

🔸آزمایش‌ها به گونه‌ای طراحی شده بودند که شرکت‌کنندگان گاهی در نقش کارمند و گاهی در نقش ناظر یا مدیر قرار می‌گرفتند. در هر حالت، برداشت کلی این بود که استفاده از هوش مصنوعی به‌نوعی نشانه‌ای از ضعف در مهارت‌های فردی و تلاش شخصی است. در یکی از بخش‌های مطالعه، وقتی مشخص می‌شد استفاده از هوش مصنوعی برای انجام بهتر کارها واقعاً مفید است، نگرش‌های منفی تا حدی کاهش می‌یافت اما همچنان اثر اولیه باقی می‌ماند.

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🌐هوش مصنوعی‌ از روی چهره، شانس بقاء بیماران سرطانی را می‌سنجد

🔹پژوهشگران آمریکایی الگوریتمی به نام FaceAge توسعه داده‌اند که با استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل تصویر چهره، می‌تواند «سن زیستی» بیماران را تخمین بزند و احتمال زنده‌ماندن مبتلایان به سرطان را پیش‌بینی کند.

🔸 مطالعه نشان داده است بیمارانی که چهره‌شان جوان‌تر از سن واقعی به نظر می‌رسد، نتایج بهتری از درمان دریافت می‌کنند. این مدل حتی عملکردی دقیق‌تر از پیش‌بینی پزشکان متخصص داشته است.

🔹محققان می‌گویند یک عکس ساده سلفی می‌تواند اطلاعات بالینی ارزشمندی برای انتخاب مسیر درمان در اختیار پزشکان قرار دهد.

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🌐گوگل با کمک هوش مصنوعی به جنگ کلاهبرداران رفت

🔹 گوگل اعلام کرد که ابزارهای جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی را برای مرورگر کروم راه‌اندازی کرده است تا کاربران را در برابر کلاهبرداری‌های آنلاین محافظت کند.

🔸 این ابزارها، رفتار کاربر را هنگام بازدید از سایت‌ها تحلیل می‌کنند و در صورت شناسایی الگوهای مشکوک، هشدار امنیتی ارسال می‌کنند. به‌ویژه هنگام وارد کردن اطلاعات حساس یا گفتگو با سایت‌های ناشناس، این هشدار فعال می‌شود.

🔹 گوگل می‌گوید این قابلیت جدید بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر برای ایمن‌سازی فضای مرور در برابر حملات فیشینگ و مهندسی اجتماعی است.

@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
🔺 رشد سریع اوپن‌ای‌آی در بازار هوش مصنوعی سازمانی با فاصله زیاد از دیگر شرکت‌ها

🔹 بر اساس داده‌های جدید از شرکت فین‌تک Ramp، شرکت اوپن‌ای‌آی با سرعتی چشمگیر در حال تسلط بر بازار سازمانی هوش مصنوعی در ایالات متحده است. طبق گزارش Ramp AI Index، ۳۲.۴ درصد از کسب‌وکارهای آمریکایی تا آوریل ۲۰۲۵ اشتراک محصولات و خدمات هوش مصنوعی اوپن‌ای‌آی را خریداری کرده‌اند؛ این عدد در ماه ژانویه تنها ۱۸.۹ درصد بود و در مارس ۲۸ درصد.

🔹به نقل از تک‌کرانچ، داده‌های این شاخص هوش مصنوعی Ramp نشان می‌دهد که با وجود افزایش قابل توجه نفوذ شرکت اوپن‌ای‌آی، رقبای این شرکت از این جریان عقب مانده‌اند.

🔹البته باید توجه داشت که شاخص هوش مصنوعی شرکت Ramp را نمی‌توان نمای کاملی از تمام بازار قلمداد کرد. این شاخص بر اساس داده‌های هزینه‌کرد ۳۰ هزار شرکت تهیه شده است و هزینه‌هایی که به‌صورت تجمیعی یا با نام‌های غیرشفاف ثبت شده‌ باشند، ممکن است در آن محاسبه نشود.


@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
سرویس طراحی فیگما از ابزارهای طراحی جدیدش در کنفرانس Config رونمایی کرده که نیاز طراحان به استفاده از سرویسهای ثانویه رو کمتر میکنن و این پلتفرم رو به ابزاری جامع برای طراحان تبدیل میکنه.

اولین ابزار Figma Sites هست که به طراحان این امکان رو میده که طرحهاشون رو با هوش مصنوعی به راحتی به یک وب سایت اماده تبدیل کنن و ابزارهایی مثل وردپرس برای یک سایت ساده نیاز نداشته باشن. این ابزار دارای قالبها مختلف هست، دارای CMS برای مدیریت محتوا و انتشار پست برای وبلاگ رو داره و امکان انلاین کردن و استفاده عمومی رو فراهم میکنه.

ابزار دوم Figma Make هست که مثل ابزارهای دیگه مثل v0 و Bolt، با نوشتن پرامپت، امکان ساخت وب سایتها و اپلیکشنهای تحت وب رو سریعا مهیا میکنه و امکان ویرایش اونهارو به طراح میده.

با کمک ابزار Figma Buzz که رقیب Canva هست، طراحان میتونن برای شرکت قالبهای اماده و اختصاصی بسازن تا تیم مارکتینگ این قالبهارو برحسب نیاز ویرایش، با هوش مصنوعی به اونها عکس اضافه کنن و اونهارو در شبکه های اجتماعی منتشر کنن.

#جاده_مخصوص
@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
بهترین راه‌ها برای تقویت سلامت روان، رایگان و آسان هستند

یک مطالعه جدید، ۱۵ فعالیت را که سلامت روان را محافظت و تقویت می‌کنند، ارزیابی کرده است. در حالیکه بیشتر فعالیت‌های روزمره باعث افزایش سلامت روان می‌شوند، آن‌هایی که بیشترین تاثیر را دارند، رایگان و آسان بودند.

این ۱۵ رفتار عبارتند از؛ دیدار با خانواده، گذراندن وقت در طبیعت، شرکت در فعالیت‌های بدنی، دورهمی با دوستان یا همکاران، حضور در رویدادهای اجتماعی، تماس با گروه‌های رسمی و غیررسمی، حضور در رویدادهای عمومی بزرگ، انجام فعالیت‌های چالش‌برانگیز، تاثیر دین، مشارکت در گروه‌های مرتبط با هدف، داوطلب شدن، شرکت در فعالیت‌های معنوی، انجام فعالیت‌هایی که نیاز به تمرکز یا تفکر دارند، صحبت یا گپ‌زدن با افراد خارج از خانه یا آنلاین و کمک به دیگران.

از میان این فعالیت‌ها، محققان دریافتند که گپ زدن با دیگران یک تا شش بار در هفته، بیشترین تاثیر را داشت. همچنین انجام فعالیتی که نیاز به تفکر و تمرکز دارد، می‌تواند نقش مؤثری در بهبود سلامت روان داشته باشد.

#روانشناسی #سلامت_روان
#جاده_مخصوص #پزشکی #درمان
@jademakhsoos
Forwarded from جاده مخصوص
اولین تزریق CRISPR به مغز یک کودک؛ نقطه عطفی در ژن‌درمانی از سوی چین

⭕️ یکی از جنجالی‌ترین آزمایش‌های بالینی این روزها تزریق فناوری ویرایش ژن CRISPR به مغز یک کودک برای اولین‌بار در چین است.

🔴 این پسر ۹ساله مبتلا به یک بیماری نادر عصبی -رشدی؛ سندرم MECP2 است که می‌تواند باعث ناتوانی ذهنی، مشکلات حرکتی و تشنج شود.

🔴 چهار هفته پس از درمان، کودک توانست به دستورات ساده مثلاً پرتاب توپ واکنش نشان دهد و پس از دوازده هفته، مهارت‌های حرکتی‌اش به‌وضوح بهبود یافت.

🔴 شرکت زیست‌فناوری چینی HuidaGene Therapeutics نتایج و همچنین اخبار مربوط به استفاده از فناوری کریسپر برای دیستروفی عضلانی دوشن را در یک کنفرانس پزشکی در کپنهاگ ارائه کرد.

🔴 ارائه نتایج قابل‌قبول در این سطح نشان می‌دهد که چین به بازیگری جدی در حوزه زیست‌فناوری تبدیل شده است که پیش‌تر در انحصار ایالات متحده بود./ endpoint news
#جاده_مخصوص
@jademakhsoos
🌐سنگاپور برای ایمنی جهانی هوش مصنوعی دست به کار شد

🔹 سنگاپور با انتشار یک سند جهانی، مسیر تازه‌ای برای ایمنی هوش مصنوعی باز کرده است. این سند با عنوان «اجماع سنگاپور» در کنفرانس ICLR منتشر شده و هدفش هماهنگی جهانی در مهار ریسک‌های مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی است.

🔸 غول‌های فناوری مثل اپن‌ای‌آی، گوگل دیپ‌مایند، آنتروپیک، ایکس‌ای‌آی و متا در این پروژه حضور دارند.

🔹 در این اجماع سه اولویت کلیدی شناسایی ریسک‌ها، ساخت ایمن‌تر مدل‌ها، و کنترل بهتر سیستم‌های قدرتمند مطرح شد.

🔸 این اقدام در شرایطی انجام می‌شود که رقابت آمریکا و چین در حوزه هوش مصنوعی به شدت بالا گرفته. اما سنگاپور تلاش می‌کند نقش میانجی بین شرق و غرب را ایفا کند.

🔹 کارشناسان امیدوارند این سند، آغاز همکاری جهانی برای توسعه مسئولانه‌تر و ایمن‌تر هوش مصنوعی باشد.
#همیار_دانش_بنیان
#هاب_نواوری_مجازی
Hamyarhub.com
@daneshbonyann
اپلیکیشن Find My Device به Find Hub تغییر نام داد

🔹#گوگل امشب اعلام کرد که ازاین‌پس اپلیکیشن Find My Device با نام Find Hub‌ به فعالیت ادامه خواهد داد. علاوه‌بر تغییر نام، گوگل چندین ویژگی جدید مانند قابلیت پیدا کردن چمدان را هم به این اپلیکیشن اضافه کرده است.
#همیار_دانش_بنیان
#هاب_نواوری_مجازی
Hamyarhub.com
@daneshbonyann
2025/07/08 14:58:40
Back to Top
HTML Embed Code: