Telegram Web Link
✍️✍️ نکاتی در خصوص قوانین انتشار مقالات در ژورنال

1️⃣ تدوین و نشر نتایج: پژوهشگر موظف است در تمام مراحل انجام پژوهش، یافته های پژوهش و روش های به کار گرفته شده برای گردآوری، و تحلیل آنها را به نحو روشن، شفاف، ساده و معنی دار و قابل استفاده دیگران تدوین و انتشار دهد.

2️⃣ ارسال موازی ( duplicate submission): ارسال همزمان یک مقاله، جهت بررسی و چاپ در دو یا چند مجله چاپی یا الکترونیکی مجاز نمی باشد.

3️⃣ ارسال مجدد: یک مقاله چاپ شده در نشریه چاپی یا الکترونیکی به یک مجله دیگر جهت بررسی و چاپ غیر مجاز است.

🟣 چنانچه نویسنده مقاله ای که در یک نشریه در دست بررسی برای انتشار است، تصمیم بگیرد به هر دلیلی آن مقاله را برای نشریه دیگری ارسال نماید، باید ابتدا انصراف خود را از انتشار مقاله، به صورت کتبی به نشریه اول اعلام کند. این کار حداکثر تا پیش از اعلام پذیرش مقاله برای انتشار در نشریه اول امکان پذیر است.

🟣 چنانچه نتایج یک پژوهش به صورت خلاصه در مجموعه مقالات یک کنفرانس علمی به چاپ رسیده باشد، ارسال آن، جهت بررسی و چاپ به صورت کامل در یک مجله بلامانع است.

4️⃣ انتشار همپوشانی (overlapping publication) : پژوهشگر مجاز نیست، داده های مقاله پیشین خود را با اندکی تغییر در متن، در مقاله ای با عنوان جدید به چاپ رساند.

🟣 تکرار قسمت هایی از بخش مواد و روش ها در مقالات بعدی همان نویسنده در صورت ضرورت بلامانع است، اما در هر حال ذکر مرجع لازم است.

5️⃣ انتشار تکه ای (partial publication): در صورتی که نتایج پژوهش در مقاله بصورت یکپارچه قابل انتشار باشد، پژوهشگر مجاز نیست آن نتایج را در چند بخش جداگانه و در چند مقاله مستقل به چاپ برساند.



https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
بیان مساله در پروپوزال / مقاله

🔺 @Darolfonoon_research_trans🔻

👈پاسخ به پرسش « چرا پژوهش انجام می شود؟» 🤔
👈بیان مساله می بایست براساس اطلاعات پیشین به صورت روشن، دقیق و برپایه اطلاعات کلی مطرح گردد.
👈در بیان مساله، محقق با پرداختن به آن، قصد دارد مساله یا مشکلی را حل نماید و یا به پرسش هایی پاسخ دهد.
👌آنچه مهم است این است که نویسنده باید بتواند به خوبی مساله را جا بیندازد که قصد حل آن را دارد.
👈در بیان مساله ابتدا باید اثبات کنیم مساله ایی وجود دارد که لازم است به آن پرداخته شود و اینکه مساله آنقدر اهمیت دارد که می بایست در آن مورد تلاش کرد و حتی پژوهش یا پژوهش هایی را ترتیب داد.
👈از آمار و ارقام و نیز منابع و مستندات معتبر در بیان مساله استفاده کنید.

🎓 کانال آموزشی پژوهشگران و مترجمان دارالفنون
------------------------------------------------
پژوهشگران و مترجمان دارالفنون pinned «بیان مساله در پروپوزال / مقاله 🔺 @Darolfonoon_research_trans🔻 👈پاسخ به پرسش « چرا پژوهش انجام می شود؟» 🤔 👈بیان مساله می بایست براساس اطلاعات پیشین به صورت روشن، دقیق و برپایه اطلاعات کلی مطرح گردد. 👈در بیان مساله، محقق با پرداختن به آن، قصد دارد مساله یا…»
📚 تفاوت چکيده و خلاصه در چه چیزی هست ؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💟 اگرچه ممکن است که چکیده و خلاصه را به طور کلی در زبان فارسی يکی بدانیم ،اما برای بيان آنچه رد انگليسی abstract خوانده می شود،کلمه چکيده از هر کلمه ديگری که در اين زمينه تصور شود بهتر است و البته امروزه در مجلات تخصصی، چکيده معادل abstract شمرده شده،از خلاصه متمايز می گردد.

▪️ خلاصه گاه به معنای مبانی است. خلاصه يک موضوع، يعنی بيان کليات آن موضوع و حذف جزئيات آن؛ در حاليکه گاه چکيده، ذکر جزئيات يک مدرک علمی اهميتی خاص دارد.

▪️ در خلاصه، گاه از مهمترين مباحث صرف نظر می کنند، اما در چکيده ملزم هستيم که حتماً مهمترين مباحث را منعکس کنیم.

▪️ خلاصه کردن يعنی مطلب با مدرکی را براي گروه هايی که از لحاظ سنی، ذهنی،علمی و يا فرهنگی در شرايط معينی هستند قابل استفاده کنيم. ولي چکيده براي سهولت در انتخاب و جستجوی مطالب است.

▪️ خلاصه، از يک کتاب، گزارش، يکي از دانش ها با بخش معينی از معارف بشری صورت می گيرد در حالی که چکيده به طور عمده از مقالات صورت مي گيرد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
با ما همراه باشید...
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
بخش های مرتبط پایان نامه و مقاله با یکدیگر

☑️چکیده و نتیجه گیری👈 در هر دو مشترک

☑️ مقدمه مقاله 👈 فصل اول و دوم پایان نامه
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans

☑️ روش تحقیق  مقاله 👈 فصل سوم پایان نامه

☑️ تجزیه و تحلیل داده ها و جمع بندی مباحث مقاله👈 فصل چهارم پایان نامه

☑️ نتیجه گیری و پیشنهادات مقاله👈 فصل پنجم پایان نامه
متاآنالیز چیست ؟ (قسمت اول)
  متاآنالیز در معنای کلمه عبارت است  از ترکیب داده‌های جمع‌آوری‌شده و مرور نتایج آن‌ها با بهره‌گیری از روش‌های آماری و جمع‌بندی مطالب به صورت منسجم. درنهایت اعلام  این نتایج نهایی آن به‌صورت مدون و با استناد با آزمون‌ها و        خطاهای رخ‌داده در تمامی نتایج قبلی به نحوی که قابل اعتماد و مورد تایید باشد.
  درواقع برای بررسی تحقیقات انجام‌شده که داده‌ها و اطلاعات آن به‌صورت غیر همسان بوده ( بیش‌ازاندازه غیر همسان نباشد) و برای پی بردن به موارد عدم همسانی در تحقیقات انجام‌شده از روش‌های بررسی متا آنالیز استفاده می‌شود.
عمده بررسی‌های متاآنالیز بر روی مطالعات و آزمایش‌های بالینی انجام می‌شود. در این بررسی‌ها ممکن است نتایج به‌دست‌آمده به دلیل کافی نبودن مقدار یک نمونه با مشکلات و نابسامانی‌هایی روبرو باشد اما با استفاده از متاآنالیز  می‌توان این بررسی‌ها و آزمایش‌های را با توان بالاتر  و مطالعه بر روی نمونه‌های بیشتر انجام داد .

به همین دلیل است که متاآنالیز  توانسته برخی مسائل مهم را حل کند. بر اساس تحقیقاتی که تا به امروز به‌دست‌آمده است داده‌های بزرگ در نمونه‌های گسترده، تأثیرات زیادی در حل مسئله‌های داشته‌اند  به ‌عنوان ‌مثال :
فعالیت‌های ورزشی برای کاهش فشارخون
تأثیرات روحی برای درمان زخم‌ها بااندام‌های بدن
تأثیرات مکمل‌های کراتین برای بهبود عملکرد دوندگان
ارتباط بین فعالیت بدنی و چاقی افراد
درواقع متاآنالیز برای بررسی اطلاعات در مقیاس‌های بزرگ است. در متاآنالیز اطلاعات متعدد و نتایج به ‌دست ‌آمده آن‌ها  از  چندین  آزمایش، مورد بررسی و بازبینی قرار می‌گیرد. در این صورت داده‌ها باهم ترکیب می‌شوند تا یک نتیجه کلی به دست آید.
 اهمیت متاآنالیز در چیست ؟
محققان قبلاً تصور می‌کردند که بامطالعه یک اثر می‌توانستند در خصوص واقعی بودن آن تصمیم‌گیری کنند . اما در آزمایش‌ها و مطالعات خود همواره عقیده شخصی را نیز اعمال می‌کردند. به همین دلیل نتایج به‌دست‌آمده معتبر نبوده ودیگر مهم نبود که مطالعه چقدر مفید و کارآمد بوده است .
اکنون محققان تمامی آزمایش های صوت گرفته بر روی یک نمونه را نیز دوباره باهم بررسی و اطلاعات آن‌ها را باهم مقایسه می‌کنند. تمام نتایج غیر همسان و فاکتورهای موردنیاز در آزمایش‌ها را کنار هم قرار می‌دهند و یک نتیجه کلی و واقعی از این آزمایش‌ها به دست می‌آید.در این صورت اطلاعات جامع‌تری از آزمایش‌ها به دست می‌آید .
درنتیجه اهمیت متاآنالیز  در بررسی مجدد تحقیقات دیگران و بعد از بررسی کامل همه جوانب اقدام به نتیجه‌گیری نهایی می باشد. در این حالت متاآنالیز تمام نظریه‌ها ، تحقیقات ، بررسی‌ها ، آزمایش‌ها  و نقاط قوت و ضعف و نقش‌های آزمایش‌ها را در کنار هم قرار می‌دهد و با تحلیل اطلاعات به‌دست‌آمده اقدام به نتیجه‌گیری نهایی می‌کند.
نتیجه اصلی در هنگام متاآنالیز به‌صورت زیر است :
نتایج به‌دست‌آمده در متا آنالیز به‌صورت یک تخمین معمولی مانند یک تحقیق انفرادی نیست . چراکه در آن از تمام آزمایش‌های استفاده‌شده است
تحقیقات و بررسی‌های انجام‌شده توسط متا آنالیز دارای وزن و اهمیت بیشتری می‌باشند . چراکه شامل تمامی تحقیقات و آزمایش‌های قبلی هستند
در متا آنالیز موضوعات درجه اهمیت بالاتری دارند. خطاهای استاندارد نیز در متا آنالیز موردبررسی قرارمی گرند. منظور از خطای استاندارد ایرادی است که در طول بررسی و تحقیق ممکن است به‌صورت مداوم و پشت سر هم تکرار شوند . درنتیجه آزمایش‌های مورد اعتماد تر خواهد بود
با توجه به این موارد دیگر بخش‌های تحقیق‌ها و بررسی‌ها با وزن یکسان موردبررسی قرار می‌گیرند .
در هنگام انجام متاآنالیز چه اتفاقی می‌افتد ؟
در متاآنالیز داده‌ها باهم مقایسه می‌شوند و آزمایش‌های مورد بازبینی و بررسی قرار می‌گیرند. در این حال اختلافات و تفاوت‌ها در بین داده‌ها، نتایج، پروتکل‌ها و دستورالعمل‌ها، و حتی نحوه تحقیق محققان نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. نتیجه به‌دست‌آمده از این طریق دارای اعتبار و وزن بیشتری نسبت به یک تحقیق معمولی است و می‌توان به راحتی به آن استناد کرد.
حتی اگر نتیجه به‌دست‌آمده با نتیجه یک آزمایش یکسان باشد به دلیل کیفیت بالا و اهمیت متاآنالیز، وزن و اعتبار آن بیشتر از یک تحقیق منفرد است . به‌عنوان مثال اعتبار نتیجه به‌دست‌آمده از یک متاآنالیز بامطالعه 3 آزمایش با نمونه‌های 10 تایی و 20 تایی و 30 تایی،  خیلی بیشتر از  نتیجه یک آزمایش منفرد با نمونه 60 تایی است. شما در هنگام بررسی آزمایش‌ها می‌توانید ( یا بهتر بگوییم می‌بایست )  تفاوت‌ها را در آزمایش‌ها دخیل کنید .
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
متا آنالیز (قسمت دوم)

معرفی مدل تأثیر ثابت تفاوت‌ها :
 بر اساس مدل تأثیر ثابت تفاوت‌ها فرض می‌کنیم که یک تفاوت در بررسی‌های انجام‌شده به یک اندازه اثرگذار است . درنتیجه تمامی مطالعات انجام‌شده با یک مقدار ثابت  تفاوت‌هایشان محاسبه می‌شود.
در مقابل مدل با اثرات تصادفی راداریم. در این مدل اجازه می‌دهیم که تفاوت‌ها در هر مطالعه نسبت به مطالعه قبلی  متفاوت عمل کرده و اثرات خود را بر جای بگذارد . مثلاً تأثیر در بررسی سالم بودن افراد مسن، تأثیر  افراد تحصیل‌کرده مسن را نیز محاسبه کرده و درنتیجه آزمایش دخیل می‌کنیم. این مطالعه نسبت به نمونه قبلی طولانی‌تر است .
در مدل تأثیر ثابت تفاوت‌ها :
درصد به‌دست‌آمده در I2 نشانگر مقدار تفاوت واقعی از آزمایش‌ها است .
طبق آمار I2 در صد ناهمگونی و ناهمسانی اطلاعات واقعی بر اساس اطلاعات واقعی کم است .
در متاآنالیز مدل تأثیر ثابت تفاوت‌ها شما می‌توانید نمونه‌ها را بر اساس مقدار p در آمار محاسبه کنید .
این تست قدرت کمی دارد برای همین بهتر از مقادیر خود را کمتر از p<0.05 به مقدار p<0.10 تغییر دهید.
اگر مقدار p>0.10باشد باید آن‌قدر این تست را انجام دهید تا مقدار p<0.10 شود .
زمانی که p>0.10 باشد شما می‌توانید اثرات را همگن اعلام کنید.
به‌این‌ترتیب طبق بررسی مدل تأثیر ثابت تفاوت‌ها در متاآنالیز شما می‌توانید فرض کنید که تفاوت در نتایج اعلام‌شده در آزمایش‌ها تنها به نمونه‌های آزمایش و نمونه‌گیری‌ها  مربوط می‌شود.  این تفاوت‌ها باعث می‌شود که محاسبه میانگین وزنی ارزش اثر  p یا حد اطمینان به‌آسانی امکان‌پذیر باشد. اما این رویکرد غیرواقعی ، محدود و غیرقابل اطمینان است و از مشکلات آماری مهم و  زیادی رنج می‌برد.
 بررسی دیدگاه تأثیر تصادفی تفاوت‌ها و استفاده از داده‌های تصادفی از آزمایش‌ها
در بررسی تأثیر تصادفی تفاوت‌ها در متاآنالیز  شما در ابتدا تصور می‌کنید که تمام تغییرات در تحقیق‌های انجام‌شده همه واقعی هستند و هر چیزی می‌تواند برای روی این تغییرات اثر بگذارد .
در بررسی تصادفی، انحراف معیار تحقیقات انجام‌شده نشان‌دهنده تنوع تحقیقات است و این موضوع را نشان می‌دهد که هر تحقیق نسبت به تحقیق دیگر چقدر انحراف دارد .شما می‌توانید این انحراف معیار را بررسی و  دقت آن را مورد بازبینی قرار دهید.
میانگین مثبت یا منفی در این انحراف معیار می‌تواند به شما اثبات کند که افراد به‌طورمعمول در هر تحقیق و بررسی چه چیزی را مدنظر داشته‌ و در صورت ترکیب تحقیق‌ها چه تأثیراتی را بر اساس این انحراف معیارها باید در نظر داشته
شما می‌توانید ویژگی‌های تحقیق را به‌عنوان یک اثر رقابت در بررسی‌ها در نظر بگیرید
خصوصیات مطالعه تا حدی به تفاوت‌های تأثیرگذار در مطالعات نیز کمک می‌کند . مثلاً تأثیر مطالعات بر روی افراد ورزشکار و افراد غیر ورزشکار .
در این روش شما نسبت به روش قبلی نیاز به بررسی و مطالعه بیشتر دارید
آنالیزهای انجام‌شده به‌صورت آمارهای جدا از هم منتشر نمی‌شوند .
محدودیت‌های متاآنالیز چیست ؟
این روش بر روی تفاوت‌ها و تأثیرات اصلی در مطالعات توجه می‌کند. در این روش چیزی که مهم است  تأثیر تفاوت‌ها بر روی آمار است .به همین دلیل نیاز است که واکنش‌های آماری را نیز اندازه بگیریم  . محققان این واکنش‌های آماری را به‌عنوان یک انحراف معیار در نظر می‌گیرند. خود این انحراف معیارها نیز ممکن است نیازمند یک بررسی نتایج متاآنالیز باشد.
همچنین ما باید تمام ویژگی‌های شخصی مثل قد ، جنسیت ، تیپ شخصیتی و غیره را دانسته و آن‌ها را در آزمایش‌های اعمال کنیم و آن‌ها را با پاسخ‌های داده‌شده  مطابقت دهیم . برای این کار بهتر است که محققان تمامی بخش‌های آزمایش‌ها را مورد بررسی قرار داده و تمام داده‌ها را برای نمونه‌های آزمایش مورد بررسی و بازبینی قرار دهند .
البته دراین‌بین ویژگی‌های نامحدود افراد در این روش می‌تواند یک مشکل جدی باشد . به‌عنوان‌مثال اطلاعات دریافت شده از اشخاص گلچین شده با اشخاص متقاضی می‌تواند تفاوت داشته باشد و این تفاوت ممکن است ناشی از مشکلات آموزش ناکافی به آن‌ها باشد که در گزارش‌ها لحاظ نشده است .  درنتیجه متاآنالیز تنها نتایج منتشرشده را بررسی کرده و  نتیجه نهایی را نشان می دهد.
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
اسکالرشیپ چیست؟(قسمت اول)
تحصیلات بین المللی همیشه با دغدغه ها و ابهاماتی همراه است. از اصلی ترین دغدغه های دانشجویان علاقند به تحصیل در خارج، مشکلات مالی و هزینه های تحصیل است. در آمار برگرفته از نظر سنجی دانشجویان بین المللی، حدود 85 درصد ایشان، مشکلات مالی را اولین سد راه خود در تحصیلات بین المللی برشمردند. اما در ده های اخیر آنچه توجه دانشجویان را به خود معطوف کرده، برخورداری از کمک هزینه و بورسیه های تحصیلی بوده است.
اسکالرشیپ یا بورسیه های تحصیلی و برنامه های کمک هزینه تحصیلی و زندگی برای دانشجویان بین المللی انواع بسیار گسترده و متنوعی را در بر می گیرد. کمک هزینه های تحصیلی (Scholarships) نوعی مرسوم و رایج از کمک هزینه های تحصیلی محسوب می شوند. خود اسکالرشیپ ها نیز در انواع و اقسام مختلفی توسط دانشگاه های بین المللی عرضه می شوند. شایع ترین آنها: کمک هزینه تحصیلی شایسته محور و احتیاج محور است.
در این بخش ما به مطالب و عناوین مهم پیرامون انواع اسکالرشیپ در دسترس دانشجویان ایرانی می پردازیم. با توجه به توانمندی و قابلیت های ویژه ای که بعضی دانشجویان ایرانی دارند، ایشان درخور دریافت اسکالرشیپ ها بر اساس شایستگی هستند. آنچه که حائز اهمیت است، دانشجویان ایرانی بایست از شدت رقابت در کسب اسکالرشیپ های بین المللی آگاه باشند. به نیازمندی ها در هر موقعیت اسکالرشیپ توجه ویژه داشته باشند. و با توجه به قانون پارتو تنها در موقعیت های اسکالرشیپی نام نویسی کنند که صلاحیت آن را دارند.
در این بخش همچنین به پارامترهای مهم مورد نیاز برای دریافت موفقیت آمیز اسکالرشیپ نیز پرداخته می شود. هر موقعیت اسکالرشیپ بسته به مقطع تحصیلی متقاضیان، مدارک و اسناد مختلفی را می طلبد. اسناد و مدارکی همچون؛ توصیه نامه مخصوص بورسیه، سی.وی آکادمیک استاندارد، هدفنامه انگیزشی، رونوشت الکترونیکی از مدارک تحصیلی پیشین متقاضیان و غیره.
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
در سالروز گرامیداشت روز دانشجو

پویایی همیشگی در فکر و اندیشه

انگیزه‌ای قدرتمند و مقدس برای رسیدن به هدف

و تلاشی مستمر و خستگی ناپذیر

برای تمام دانشجویان متعهد کشورم آرزومندم.

روز دانشجو مبارکhttps://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
فاند تحصیلی چیست؟ | چگونه فاند تحصیلی بگیریم (قسمت اول)

امروزه افراد زیادی به دنبال ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند و سعی دارند تا با دریافت بورسیه و کمک هزینه تحصیلی و انجام کار دانشجویی، یک بخش و یا تمام هزینه های تحصیلی خارج از کشور را پوشش دهند. از این رو ممکن است موضوعاتی نظیر اینکه چگونه فول فاند بگیریم و یا گرفتن فاند در مقطع ارشد دانشگاه های خارجی ذهن شما را در کنار پروسه اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی به خود معطوف کند.کمک هزینه، فاند تحصیلی و با بورسیه تحصیلی همگی دارای معنای مشابهی هستند و از طرف دانشگاه‌ها، ارگان‌ها و سازمان های دولتی، به دانشجویان بومی و بین المللی واجد شرایط اختصاص داده می‌شوند.بر همین اساس، اگر قصد دارید تا به ادامه تحصیل در دانشگاه های خارجی پرداخته و از مزایای فاند تحصیلی در رشته و مقطع دانشگاهی مورد نظر خود استفاده کنید، با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
فاند تحصیلی چیست
به طور معمول دانشجویان بین‌المللی می‌توانند در صورت داشتن شرایط لازم پیش از دریافت پذیرش تحصیلی دانشگاه و ویزای تحصیلی کشور مقصد، برای بورسیه تحصیلی، کمک هزینه مالی و یا فاند ارائه شده توسط دولت، دانشگاه و موسسه آموزشی کشور مقصد اقدام کنند.اغلب فاندهای تحصیلی برای مقاطع تکمیلی کارشناسی ارشد، دکترا و فوق دکترا بوده و تعداد آنها محدود است. این بدین معنی است که به دلیل اولویت دانشجویان بومی و محدود بودن تعداد این نوع از بورسیه ها و فاندهای تحصیلی، رقابت بر سر دریافت آن بسیار زیاد است.البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که بنابر مقصد و دانشگاه مورد نظر، این امکان وجود دارد که برای تحصیل در مقطع کارشناسی نیز فرصت های فاند تحصیلی وجود داشته باشد.از این رو با توجه به زمان بر بودن ارزیابی پرونده‌های درخواست فاند تحصیلی، شما باید در سریع‌ترین شکل ممکن، پیش از اقدام برای ویزای تحصیلی، برای دریافت این کمک هزینه اقدام نمایید.
انواع فاند تحصیلی
در حالت کلی، متداول ترین نوع فاند تحصیلی بورسیه و یا همان اسکالرشیپ است که شامل انواع مختلف زیر می‌شود:
• بورسیه تحصیلی مبتنی بر لیاقت (Merit-based)
• بورسیه ورزشی
• بورسیه تحصیلی هدفمند
• بورسیه سازمان های بین المللی و مستقل (که به نام fellowships نیز شناخته می شوند)
وام دانشجویی نوع دیگری از فاند تحصیلی است که توسط دانشجویان بومی و بین‌المللی از بانک‌ها و موسسات مالی دریافت می‌شود، این بدین معنی است که شما باید همانند وام قرض الحسنه پس از مدت زمان معینی آنرا پس دهید.
این نوع از وام های دانشجویی دارای سود و بهره بانکی هستند، از این رو تاخیر در بازپرداخت آنها کار دست دانشجو می‌دهد. بهترین نوع وام دانشجویی در هر کشوری، وام های دانشجویی دولتی است که بهره بانکی کمی به آن تعلق می‌گیرد و شرایط بازپرداخت راحت تری دارد.نوع دیگری از فاند تحصیلی کمک های مالی دانشجویی یا به اصطلاح Students Grants است که در واقع یکی از انواع بورسیه محسوب می‌شود، با این تفاوت که یک بورسیه تحصیلی مبتنی بر نیاز دانشجو است و نیازی به بازپرداخت آن وجود ندارد. از این رو برای اینکه واجد شرایط فاند تحصیلی Grant شوید، باید دارای منابع و شرایط مالی بسیار ضعیف و قابل توجیه باشید.مقدار این نوع از کمک هزینه های تحصیلی بنابر سازمان و دانشگاه مربوطه و شرایط دانشجو متغیر بوده و برای مثال در اتحادیه اروپا بین 150 یورو تا 1000 یورو در ماه خواهد بود.
یکی دیگر از انواع فاند تحصیلی سلف فاند است. به بیانی دیگر، زمانی که گزینه‌ای برای پوشش هزینه های تحصیل در خارج از کشور برای شما وجود نداشته و یا واجد شرایط برای دریافت آنها نیستید، می‌توانید به فکر انجام کار دانشجویی پاره وقت در حین تحصیل باشید.حقوق کار دانشجویی به تنهایی کفاف شهریه دانشگاه و یا هزینه های زندگی را نمی‌دهد، اما در کنار یک کمک هزینه تحصیلی کارساز خواهد بود.یکی از منابع در دسترس و به اصطلاح حاضر و آماده فاند تحصیلی، ساپورت مالی خانواده دانشجو است که می‌تواند تا پایان دوره آموزشی همراه دانشجو باشد.
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
پژوهشگران و مترجمان دارالفنون pinned «فاند تحصیلی چیست؟ | چگونه فاند تحصیلی بگیریم (قسمت اول) امروزه افراد زیادی به دنبال ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند و سعی دارند تا با دریافت بورسیه و کمک هزینه تحصیلی و انجام کار دانشجویی، یک بخش و یا تمام هزینه های تحصیلی خارج از کشور را پوشش دهند. از…»
چگونه فاند تحصیلی بگیریم؟ (قسمت دوم)
چگونگی دریافت فاند تحصیلی رابطه مستقیمی با قوانین دانشگاه و یا سازمان ارائه دهنده کمک هزینه دارد.
اگر قصد دریافت فاند تحصیلی و یا همان بورسیه از یک دانشگاه خارجی را دارید، باید از طریق وب سایت دانشگاه از شرایط فاند تحصیلی، مقاطع دانشگاهی و رشته های تحت پوشش، ددلاین ارسال مدارک و مواردی از این قبیل مطلع شوید.
در حالت کلی شرایط مورد نیاز دانشگاه ها برای ارائه کمک هزینه دانشگاهی و فاند تحصیلی، ارائه ریزنمرات ، معدل کل و سوابق تحصیلی قابل قبول دانشجو، نداشتن شرط سنی و گپ تحصیلی (برای مثال سن زیر 35 سال برای مقطع کارشناسی ارشد)، داشتن برنامه تحصیلی، توصیه نامه اساتید، انگیزه نامه، مقالات و پژوهش های علمی، نمره زبان بالا و مواردی از این قبیل است
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
فاند تحصیلی (قسمت سوم)


برخی از فاندهای تحصیلی تنها به مقاطع ارشد و یا دکترا اختصاص دارد، از این رو شما باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که فاند می تواند تنها مختص دانشجویان برخی از کشورها باشد، به چندین رشته تحصیلی و یا مقطع دانشگاهی اختصاص داشته باشد و یا بدون هیچ پیش شرطی، تنها نیازمند سوابق تحصیلی درخشان دانشجو و تمکن مالی نسبی فرد باشد.
بر همین اساس، شما باید مقصد و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کرده و با مراجعه به وبسایت دانشگاه مربوطه از شرایط فاند تحصیلی و بورسیه‌های در دسترس باخبر شوید. سپس باید در صورت داشتن شرایط لازم، پیش از موعد ددلاین ترجمه مدارک، سوابق و رزومه تحصیلی خود را به همراه فرم درخواست بورسیه تحصیلی برای وب سایت دانشگاه ارسال کنید.


گرفتن فاند در مقطع ارشد
به طور معمول تعداد فرصت های بورسیه و فاند تحصیلی در مقطع ارشد برای دانشجویان بین‌المللی بسیار بیشتر از کمک هزینه مقطع کارشناسی است. از این رو شما می توانید به صورت همزمان برای فاند تحصیلی چند دانشگاه مختلف درخواست دهید تا از این طریق شانس موفقیت خود را بالا ببرید.
فقط باید به این موضوع توجه کنید که شرایط تعیین شده برای تمام بورسیه‌های تحصیلی یکسان نبوده و نمی‌توان بدون در نظر گرفتن اولیه شرایط مورد نیاز، همه درخواست ها را با مدارک یکسان ارسال کرد.
این بدین معنی است که برخی از فاندهای تحصیلی نیازمند ارائه مدارک آزمون‌های بین‌المللی نظیر SAT، GRE و یا GMAT هستند و نیازمند تهیه انگیزه نامه، برنامه تحصیلی و یا توصیه نامه مختص به خود هستند.
از این رو بهتر است با صبر و حوصله برای ارسال مدارک تک تک فرصت‌های فاند تحصیلی زمان گذاشته و به نسبت شرایط مورد نیاز هر یک، مدارک و سوابق تحصیلی را آماده و ارسال نمایید.
فارغ از مقطع تحصیلی مورد نظر شما که می تواند کارشناسی، ارشد و یا دکترا باشد، باید این موضوع را مدنظر خود قرار دهید که قوانین ارائه کمک هزینه تحصیلی در هر کشور، دانشگاه و یا سازمان مربوطه متفاوت است.
برای مثال، اگر بخواهید برای فاند تحصیلی ارشد کانادا اقدام کنید، باید به هنگام ارسال مدارک و درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر خود، به طور همزمان درخواست بورسیه تحصیلی را ارسال نمایید.
اما از جانبی دیگر، اگر خواهان دریافت فاند تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد باشید، باید از طریق یک سامانه جامع دولتی برای این کار اقدام کنید. با این تفاوت که با درخواست فاند تحصیلی دیگر نیازی به درخواست مجزا برای پذیرش تحصیلی دانشگاه نیست و در صورت موفقیت در اخذ بورسیه، نام دانشگاه منتخب، پذیرش تحصیلی و ثبت نام دانشگاه به صورت خودکار برای فرد انجام خواهد شد.
گرفتن فاند در مقطع ارشد دانشگاه های خارجی نیز مستلزم داشتن شرایط و سوابق قابل قبول تحصیلی دانشجو است که در داشتن معدل GPA بالا، ریز نمرات موجه تحصیلی، سطح خوب زبان و داشتن مدرک زبان بین المللی، داشتن نمونه کار مرتبط با رشته تحصیلی، برنامه تحصیلی دقیق، انگیزه نامه متناسب با رشته و مقطع انتخابی، توصیه نامه اساتید قبلی، مقالات تحقیقی و پژوهشی، انجام موفق مصاحبه حضوری و مواردی از این دست خلاصه می‌شود.
نکته قابل توجه در زمینه فاند تحصیلی اینست که در برخی مواقع موعد ددلاین شرکت در برنامه بورسیه تحصیلی و ارسال مدارک مورد نیاز، با درخواست پذیرش تحصیلی دانشگاه فرق داشته و به همین دلیل متقاضیان دچار اشتباه شده و نمی توانند در صورت موفقیت در درخواست بورسیه دانشگاهی، در همان سال تحصیلی برای پذیرش و ثبت نام دانشگاه اقدام نمایند. 
اگر بخاطر وجود رقابت زیاد، محدود بودن فرصت های فاند و سخت گیری دپارتمان پذیرش موفق به دریافت بورسیه تحصیلی دانشگاهی نشدید، می توانید به فکر انتخاب یک کشور برای تحصیل رایگان سال 2022 باشید و مقطع ارشد خود را در کشور مورد نظر بگذرانید.
فقط باید یادتان باشد که برای تجربه تحصیل کم هزینه و رایگان مقاصدی نظیر آلمان یا فرانسه، شما باید علاوه بر دریافت پذیرش تحصیلی به فکر اقدام برای ویزای تحصیلی باشید و مدرک زبان فرانسوی و یا آلمانی را نیز دریافت نمایید.

چگونه از استاد فاند بگیریم
یکی از انواع فاند تحصیلی بورسیه تحقیق محور RA و یا آموزش محور TA است که در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا کاربرد دارد. این نوع از فاند نیازمند ارتباط پویا و موثری با یک استاد راهنما در دانشگاه مورد نظر است که به عنوان Supervisor شناخته می شود.
زمینه فعالیت بورسیه تحصیلی TA اداره گروه های تحصیلی، کمک به برگزاری امتحانات، اداره آزمایشگاه، آماده سازی سخنرانی و موارد این چنینی است و فرد به عنوان دستیار استاد شناخته می‌شود.
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
Neghab
Ali Zand Vakili
#موسیقی

مهم نیست اکنون زندگی‌ام چگونه می‌گذرد. عاشق آن خاطراتی هستم که تصادفی از ذهنم عبور می‌کنند و باعث لبخندم می‌شوند.

#پابلو_نرودا
نوشتن پروپوزال و پایان نامه از روی مقاله بیس
در بسیاری از دانشگاه‌ها، دانشجویان برای نگارش پایان نامه خود از یک یا دو مقاله، تحت عنوان مقاله بیس استفاده می‌کنند.
تعریف مقاله بیس
منظور از مقاله بیس مقاله‌ای است که شما در پژوهش خود (چه نوشتن پایان نامه و چه نوشتن مقاله) از آن بیشترین استفاده را دارید.
در هر کار پژوهشی، پژوهشگر می‌تواند از چند مقاله و چند پایان نامه استفاده کند، اما دراین‌بین یک یا دو مقاله وجود دارد که در فرآیند نگارش پایان نامه، بیشترین کمک را بکند.
نوشتن پروپوزال از روی مقاله بیس
یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی در آغاز دوره و یا در حین گذراندن کارشناسی ارشد و یا دکتری، به زمینه علمی خاصی علاقه‌مند می‌شود.

انواع مقالات تحقیقی

بهتر است دانشجو هنگام انتخاب موضوع پایان نامه، علاقه خود و زمینه تخصصی استاد راهنمایش را در نظر بگیرد.
با توجه به طولانی بودن فرآیند نوشتن پایان نامه، وقتی دانشجو به موضوع انتخابی علاقه‌مند نباشد، نگارش پایان نامه از همان اولین روز برای او خسته‌کننده خواهد بود. حال اگر موضوع پایان نامه در حوزه تخصصی استاد راهنما نباشد، او نمی‌تواند به پیشرفت کار کمک کند و تمام سختی‌های پایان نامه بر دوش خود دانشجو خواهد بود.
اگر موضوعی در نظر نداشته باشد، استاد راهنما شما را کمک خواهد کرد و یک یا چند موضوع را که قابلیت انجام پژوهش را دارند به شما معرفی خواهد کرد. او همچنین چندین سایت و ژورنال‌های معتبر انگلیسی‌زبان به شما معرفی خواهد کرد تا مقاله سرچ کنید.
در ابتدای کار و پیش از نوشتن پروپوزال، دانشجو باید چندین مقاله مرتبط با موضوع انتخابی مطالعه کند تا بتواند پروپوزال خود را بنویسد.

دانلود مقاله بیس برای نوشتن پروپوزال و پایان نامه
از جمله سایت‌های معتبر برای جستجوی مقاله بیس عبارتند از:
ساینس دایرکت  (Science Direct)
در این سایت در جعبه جستجو key words، موضوع خود را وارد کنید. در این صورت مقالات مرتبط در صفحه نمایش نشان داده می‌شود.

در بخش های“معرفی سایت‌های علمی پژوهشی” و “دانلود پایان نامه” نحوه دانلود رایگان مقاله و پایان نامه توضیح داده شده است.
بعد از دانلود مقالات مرتبط با موضوع پایان نامه، چکیده مقالات را مطالعه کنید تا مطمئن شوید که هم سو با موضوع شما است.
بعد از مطالعه مقالات مختلف، یک یا دو مقاله خواهید یافت که از همه بیشتر به موضوع شما نزدیک خواهد بود. در واقع چنین مقاله‌ای، مقاله بیس کار پژوهشی شما خواهد بود و شما از این مقاله بیشتر از مقالات و پایان نامه‌های دیگر در نگارش بخش‌های مختلف پروپوزال و پایان نامه خود استفاده خواهید کرد.


در انتخاب مقاله بیس به چه نکاتی باید توجه کرد؟
در انتخاب مقاله بیس به نکات زیر توجه کنید:
مقاله‌ای انتخاب کنید که جدید بوده و در یکی دو سال اخیر منتشر شده باشد.
مقالات خود را از بین ژورنال‌های معتبر با ایمپکت فاکتور بالا انتخاب کنید. زیرا در چنین مجلاتی مقالات با سطح علمی بالا منتشر می‌شوند.
مقالاتی انتخاب کنید که همه متغیرهای پژوهشی شما را دربردارد.
عنوان مقاله را حتماً چک کنید که در پایان نامه‌ها و مقاله‌های داخلی قبلاً کار نشده باشد. برای این کار به سایت ایرانداک مراجعه کنید. نحوه سرچ پایان نامه در ایراداک در لینک ” تکراری نبودن موضوع پایان نامه در ایران داک ” توضیح داده شده است.
در موضوعاتی که نیاز به توزیع پرسشنامه است، مقاله‌ای را به عنوان مقاله بیس انتخاب کنید که پرسشنامه استفاده شده در مقاله در ضمیمه مقاله پیوست شده باشد یا بتوان آن پرسشنامه را از منابع دیگر پیدا کرد.
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
معنی ریوایز و ریسابمیت در مقالات


ریوایز (Revise)
این اصطلاح بر دونوع است! مینور ریوایز (Minor Revise) و ماژور ریوایز  (Major Revise)  همانطور که از اسم ها مشخص است مینور یعنی زیاد ایراد نگرفتن از مقاله‌ و ماژور یعنی زیاد ایراد گرفتن!  در ماژور ریوایز یا اصلاحات اساسی ممکن است مقاله شما بعد از اصلاحات مجددا به داور جهت تایید اصلاحات صورت گرفته ارسال گردد. ولی در مینور ریوایز معمولا اصلاحات توسط مدیر یا کارشناس اجرایی مورد بررسی قرار می گیرد بنابراین همیشه و حتما بخش های اصلاح شده را با رنگ دیگر مشخص سازید.
ریسابمیت (Resubmit)
این در واقع همان ریواز است ولی مقاله شما خیلی وحشتناک ایراد داشته!!! با این تفاوت که وقتی شما مقاله تون ریواز میخورد (حالا چه مینور و چه ماژور) بعد از اینکه شما ایرادات رو رفع کردید دیگر مقاله شما برای داوری مجدد ارسال نمیشود اما وقتی که مقاله شما رسابمیت میخورد متاسفانه شما باید ایرادات رو رفع کنید و مقاله رو دوباره بفرستید و این یعنی اینکه مقاله شما بار دیگر باید کاملا  و دقیق داوری بشود. البته معمولا داور میگویند شما میتوانید این مقاله رو دوباره برای خودمان رسابمیت کنید اما میتونید برای ژورنالهای دیگه هم بفرستید.
 
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
تفاوت مقاله علمی پژوهشی با isi و ترویجی و مروری : (قسمت اول)

از نظر هدف از تدوین مقاله، آنرا به مقاله های: آموزشی، ترویجی، توصیفی، تحلیلی و ... دسته بندی می نمایند و از نظر این که مقاله در چه مجلاتی چاپ شده باشند، مقالات را به: مقاله ی isi، علمی- پژوهشی، دانشنامه ای، علمی- ترویجی، علمی- آموزشی و .... تقسیم می نمایند.

انواع مقاله :
برای دسته بندی مقاله ها، اصول و قاعده ی مشخص و یکسانی وجود ندارد که همه صاحبنظران بر آن اتفاق نظر داشته باشند؛ لذا از ابعاد و جنبه های مختلف آن را دسته بندی می نمایند.
مثلا از نظر موضوع، مقاله ها را به تاریخی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، ادبی و ... تقسیم می کنند. از نظر هدف از تدوین مقاله، آنرا به مقاله های: آموزشی، ترویجی، توصیفی، تحلیلی و ... دسته بندی می نمایند و از نظر این که مقاله در چه مجلاتی چاپ شده باشند، مقالات را به: مقاله ی isi، علمی- پژوهشی، دانشنامه ای، علمی- ترویجی، علمی- آموزشی و .... تقسیم می نمایند.
مقاله های علمی را با توجه به روش و شیوه ی تدوین آنها به دو دسته تقسیم می کنند:
الف) مقاله های علمی- پژوهشی
ب) مقاله های مطالعاتی- ترویجی
الف)مقاله های علمی- پژوهشی
مقاله های علمی- پژوهشی که به آنها پژوهشنامه نیز گفته می شود، به مقالاتی گفته می شود که بر پایه پژوهش های توصیفی یا ازمایشی تدوین می شوند و از نتایج این گونه پژوهش ها و تحقیقات استخراج شده و به منظور اشاعه یافته های پژوهشی صورت می گیرند و به تولید دانش و توسعه ی آن کمک شایانی می کنند.
از آنجا که گزارش پژوهش های علمی غالبا در مجله های تخصصی مرتبط به چاپ می رسند و این مجله ها برای هر گزارش علمی (مقاله های علمی) صفحات محدودی را اختصاص می دهند، رعایت اصل اختصار و خلاصه نویسی در تدوین این گونه مقالات بسیار مهم و ضروری است.
با این حال گزارش نتایج یک پژوهش علمی میدانی باید به گونه ای تدوین شود که در آن هیچ یک از جنبه های مهم پژوهش از قلم نیافتند.
در واقع یک مقاله علمی- پژوهشی که برای یک پژوهش تدوین می شود و به گزارش پژوهش مورد نظر از ابتدا تا انتها می پردازد، باید به گونه ای تنظیم و تدوین شود که هم خوانندگان مقاله یافته ها و نتایج تازه ی پژوهش را دریافت نمایند و هم اینکه پژوهشگران دیگر، در صورت تمایل، بتوانند همان پژوهش را، تنها با مطالعه گزارش آن، از آغاز تا انجام، به طور کامل تکرار نمایند.
پس هدف از مقاله های علمی-پژوهشی، آگاه کردن پژوهشگران و دانشمندان از یافته های علمی جدید است و جزء منابع دست اول محسوب می شوند.
ب) مقاله های مطالعاتی- ترویجی
مقاله های مطالعاتی- ترویجی که به آنها، مقالات کتابخانه ای نیز گفته می شود، مقالاتی هستند که بر اساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته ی اسناد و منابع مکتوب و چاپ شده ی موجود در کتابخانه و سایر مراکز اطلاع رسانی علمی، تدوین و منتشر می گردند.
مقالات مطالعاتی- ترویجی بر اساس گردآوری، جابه جایی، تلفیق، ترکیب و تحلیل دانش موجود تهیه می شوند.
اینگونه مقالات را بر اساس هدف و چگونگی تدوین آنها به انواع زیر تقسیم می کنند:
1- مقاله های گردآوری (تالیفی)
مقاله های تالیفی (تدوینی) به مقاله هایی گفته می شود که صرفا با گردآوری اقوال و گفته ها درباره ی یک موضوع خاص، فقط دیدگاه ها و نظریات مختلف مرتبط با موضوع را منعکس می کنند و معمولا فاقد نظریه، یافته، روش و نکته تازه ای درباره موضوع هستند.
اینگونه مقالات در واقع به جمع آوری مطالب و اطلاعات پراکنده پیرامون یک موضوع پرداخته سپس با جا به جایی،تلفیق و ترکیب و دسته بندی دانش موجود، به روشن سازی زوایای یک مساله کمک نموده و اطلاعات و آگاهی های نسبتا جامع خوبی پیرامون موضوع مقاله به خواننده ارائه می کنند.
ارزش چنین مقاله هایی فقط طبقه بندی مطالب و نحوه معرفی آنهاست و از نظر علمی در پایین ترین مقالات قرار می گیرند.
2- مقاله های دانشنامه ای:
دانشنامه یا دایره المعارف، کتابی است حاوی اطلاعات در موضوعات و مختلف و در قالب مقاله های مستقل، این نوع مقالات را، اصطلاحا «مدخل» می گویند و حجم آن نیز بستگی به نوع دانشنامه و زمینه کار آن بستگی دارد.
مقاله ی دانشنامه ای درباره یک موضوع واحد و با تکیه بر اطلاعات روشن و طبقه بندی شده با هدف اطلاع رسانی نوشته می شود و اطلاعات جامعی درباره ی موضوع از منابع موثق گردآوری می کند و با تلخیص و ترکیب آنها، فشرده ای از معتبر ترین اطلاعات را درباره هر مدخل به نگارش در می آورد.
دانشنامه ها، ارائه کننده اطلاعات پایه و مستند پیرامون موضوعات مختلف بوده و فشرده تمام اطلاعات معتبر را دربردارند.
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
تفاوت مقاله علمی پژوهشی با isi و ترویجی و مروری: ( قسمت دوم)

تدوین کننده های دایره المعارف های معتبر می کوشند تا حد ممکن در هر موضوعی، نگارش مقاله را به هر مقاله، نام نویسنده و شخصیت علمی او را ذکر می کنند.
ویژگی های مقاله های دانشنامه ای را به شرح زیر ذکر می کند :
در دانشنامه هر مقاله استقلال نسبی دارد؛ از اینرو اطلاعات مندرج در آن باید جامع، معتبر و مرتبط با موضوع باشد.
هدف مقاله ی دانشنامه ای ارائه اطلاعات اساسی، اصیل، موثق و مستند راجع به یک موضوع است؛ لذا در نگارش مقاله باید از منابع اصیل و معتبر استفاده شود.
بیان دیدگاه ها و نظریه های تازه که رواج و مقبولیت نیافته در مقاله دانشنامه ای مجاز نیست.
اطلاعات مقالات دانشنامه ای، کلی،موجز و مختصر است و اطلاعات تفصیلی معمولا تخصصی می آید.
حجم مقاله متناسب با اهمیت موضوع دانشنامه است؛ نه تابع اطلاعات و مواد در دسترس نویسنده.
دانشنامه یک مرجع عمومی است، لذا؛ مقاله های آن در عین جامعیت منابع و اعتبار، باید به بیانی ساده و دور از پیچیدگی های تخصصی نوشته شوند تا برای غیر متخصصان نیز غیر قابل استفاده باشند.
مطلب و اطلاعاتی که در مقاله درج می شود، باید مستند باشد چون در پردازش نهایی یک مقاله ممکن است مواردی از آن حذف، جابه جا، تلخیص یا ادغام شود، اگر سند آنها مشخص نباشد هماهنگ سازی نشانی های کتابشناسی با ساختار تازه ی مقاله دچار مشکل جدی خواهد شد.
3- مقاله های علمی- مروری:
مقاله ی علمی- مروری به مقاله ای گفته می شود که به نقد و ارزیابی نوشته هایی که قبلا منتشر شده اند، می پردازند. هدف از این مقاله ها، علاوه بر اطلاع رسانی، ارزیابی و تفسیر موضوع توسط افرادی است که نسبت به موضوع تسلط و اشراف کامل دارند.
معمولا نویسنده این نوع مقاله ها با مقوله بندی نقد و ارزیابی نوشته های پیشین، روند پژوهش را در میان نوشته های مرتبط با یک موضوع، بررسی و مشخص می کند.
ساختار مقاله های علمی- مروری تا حدود زیادی شبیه به مقاله های علمی- پژوهشی است.
در این مقاله ها، نویسنده معمولا به جای تدوین و تنظیم فرضیه، به تعیین هدف های مقاله اکتفا می کند و یا این که به جای مشخص کردن جامعه، حجم نمونه و ..... به تعیین محدوده و وسعت مطالعاتی خود می پردازند:
در مقدمه مقاله تعریف و تبیین موضوع پزوهش و دلیل انتخاب آن و حدود بررسی ها و مطالعات ارائه می شوند.
تمام منابع موجود را بررسی و ارزیابی می کند و با خلاصه کردن پژوهش های پیشین، سیر پیشرفت تحقیقات با موضوع را نشان می دهد. نقاط اشتراک و نقاط افتراق یا نقاط قوت و نقاط ضعف پژوهش ها، نوشته ها، دیدگاه ها و ... مرتبط با موضوع را که مطالعه و بررسی کرده، مشخص می کند و نوشته های اصیل و ممعتبر را معرفی می نماید. در پایان مقاله نیز پیشنهاد های خود را تنظیم و ارائه می کند.
4-مقاله های علمی و تحلیلی:
مقاله های علمی – تحلیلی که به آنها، علمی- نظری نیز گفته می شود، مقالاتی هستند که با هدف تحلیل یا بسط و گسترش اندیشه ها و نظریه ها و با به کارگیری یک روش تازه نوشته می شوند. نویسندگان اینگونه مقالات، با بهره گیری از منابع، بویژه مقاله های مروری و پژوهشی، نظریه تازه ای در رشته تخصصی خود مطرح می کنند.
گاه نظریه های موجود را تحلیل می کنند و بسط و گسترش می دهند و یا با ارائه شواهد و مستندات تازه، تفوق آنها را بر دیگر نظریه ها نشان می دهند، آنها را تقویت و تائید می کنند یا مورد تردید قرار می دهند.
از نظر ساختاری، اینگونه مقالات مانند مقالات علمی- مروری هستند و تا حدودی نیز بستگی به موضوع مقاله و خلاقیت و ابتکار نویسنده دارند.
از نظر ارزش علمی مقاله، مقالات علمی- تحلیلی اعتبار علمی بالاتری نسبت به سایر مقالات این گروه دارند و مجلات معتبر علمی- پژوهشی، مقاله های نظری- مروری و تحلیلی را نیز مانند مقاله های پژوهشی چاپ می کنند.
- مقالات از نوع brief/rapid/ short/ communication
این دسته از مقالات مشابه letter هستند و معمولا توسط پژوهشگران برجسته نوشته می شوند،اگر چه لزوما اینگونه نیست! گاهی اوقات تحقیق به نتایج جدید، اما محدودی دست یافته است که در قالب short/brief ارائه شده و چاپ می شوند.
سرعت داوری و چاپ در این دسته از مقالات بیشتر از بقیه بوده که مزیت عمده آنها به شمار می رود.
در واقع در این مقالات، نتایج به صورت مختصر و مفید با تکیه بر نوآوری و اهمیت موضوع توضیح داده می شود.
برخی از مجلات برای این دسته از مقالات محدودیت تعداد کلمات و یا تعداد صفحه دارند.
https://www.tg-me.com/darolfonoon_research_trans
2024/06/12 10:41:56
Back to Top
HTML Embed Code: