Telegram Web Link
✔️ پرچم‌هایی که بدون صدا فرود می‌آیند
✍🏼سهند ایرانمهر

در میانه‌ دود، بحران و سیطره‌ی بمب‌افکن‌ها، چیزی هست که قدرتمندترین سامانه دفاعی محسوب می‌شود: «سرمایه اجتماعی» و از قضا، در تجاوز اخیر اسرائیل ، آنچه بیش از موشک و پهپاد دیده شد، همبستگی ملی بود همان پدیده‌ای که اسرائیل انتظار داشت به نقطه‌ی ضعف ایران بدل شود، نه نقطه قوت آن.

در نگاه تل‌آویو، جامعه ایرانی در معرض خشم انباشته از بحران اقتصادی و انسداد سیاسی، آماده‌ی انفجار است؛ کافی‌ست یک جرقه بیندازی تا این خشم به‌جای مقابله با دشمن خارجی، بروز پیدا کند، راهبرد ساده‌ای که پیش‌تر در لیبی، سوریه، و حتی عراق آزموده شده بود اما یک اتفاق نیفتاد: مردم ایران در برابر حمله خارجی، به جای شورش، واکنش ملی-میهنی نشان دادند. در علم سیاست، این پدیده را «اثر گردآمدن دور پرچم»* می‌نامند: زمانی که تهدید بیرونی، شکاف‌های درونی را موقتاً به تعویق می‌اندازد. برای ملت‌ها وقتی پای وطن در میان است، یک پرچم و یک جغرافیا معنا پیدا می‌کند اما واقعیت تاریخی موید این است که این همبستگی، لزوما دایمی و پایدار نیست.

تجربه‌های تاریخی گواهی می‌دهند که اگر حکومت از این همراهی برای بازسازی رابطه‌اش با ملت استفاده نکند، سرمایه اجتماعی به‌سرعت دود می‌شود؛ بدون صدا، بی‌آنکه کسی فریاد بزند: پایان وحدت.
در تاریخ موارد متعددی از این حالت ثبت شده است:

در ۱۹۳۹، پس از تهاجم نازی‌ها، فرانسوی‌ها با غرور ملی در کنار ارتش و دولت ایستادند. اما مدیریت ناکارآمد، اختلافات داخلی و بی‌اعتمادی به طبقه سیاسی، این انسجام را در عرض چند ماه از هم پاشید.در مه ۱۹۴۰، فرانسه بدون مقاومت واقعی سقوط کرد، و دولت ویشی که با آلمان همکاری کرد، سمبلی از سقوط اخلاقی، سیاسی و وحدت ملی شد.

در تابستان ۱۹۱۴، با اعلام بسیج عمومی، خیابان‌های سن‌پترزبورگ و مسکو پر از مردم پرشور بود. روحیه‌ی ملی‌گرایی و وفاداری به تزار به اوج رسید. اما با طولانی شدن جنگ، بی‌کفایتی فرماندهان، کمبود نان، و بی‌عدالتی اجتماعی، همان مردم در کمتر از سه سال به خیابان‌ها آمدند، بنابراین انقلاب فوریه ۱۹۱۷ نتیجه شکست نظامی نبود بلکه در پی فروپاشی سرمایه اجتماعی رخ داد.

در پی حملات تروریستی ۲۰۰۱، محبوبیت دولت بوش به اوج رسید. جنگ علیه ترور، پشتیبانی اجتماعی داشت. اما پس از افشای اطلاعات دروغین درباره عراق، و روشن شدن ناکارآمدی در اداره جنگ همان حمایت اولیه، به بی‌اعتمادی ساختاری بدل شد.

در اینجا وقتی سخن از تلاش برای حفظ انسجام می‌کنیم نباید فراموش کنیم: انسجام، اضطراری نیست؛ راهبردی است. در ایران امروز، خطر این است که قدرت حاکم، همبستگی اخیر را صرفاً پدیده‌ای موقتی بداند، نه فرصتی برای بازسازی اعتماد در حالیکه اعتماد عمومی مثل پلاسماست: نمی‌توان آن را ذخیره کرد؛ بلکه باید دائم تولید شود. نقش حکومت فقط در استفاده تبلیغاتی از همراهی ملی نیست، بلکه در تبدیل آن به رابطه‌ای پایدار، مسئولانه، و متقابل است. همدلی مردم نباید فقط پاسخ به بمباران باشد، بلکه باید نشانه‌ای از ایمان به کشوری باشد که در آن زندگی می‌کنند، و بدان دل بسته‌اند.

این وضعیت لوازمی دارد. لوازمی که هرچند از دید برخی که مطالبم را می‌خوانند به« آب در هاون کوبیدن» تعبیر می‌شود اما ناگزیر از بیانم چه شنیده و چه نادیده گرفته شود. برای حفظ این انسجام، باید زبان تهدید و حذف جای خود را به زبان گفت‌وگو و پذیرش نقد بدهد. معترضان، نه دشمن، بلکه نشانه‌ی حیاتی جامعه تلقی شوند. راه بر آرزوفروشان بسته و شجاعت تکیه بر عقلانیت در برابر ارواح لبریز از افراط احیا شود. رسانه‌ها ی مستقل، به‌جای حذف، تبدیل به پل گفت‌وگوی ملی شوند. تصمیم‌های استراتژیک، با رضایت و مشارکت مردم و با لحاظ منفعت جمعی گرفته و شفاف و صادقانه درمیان گذاشته شوند. حلقه بسته الیت‌ها با چهره‌های تکراری و همیشگی به نفع ورود نیروهای جوان و کارامد باز و زخم‌های گذشته ترمیم و به این نکته اندیشیده شود که چگونه زندانی دربندی از همانجا سخن از وطن و دفاع از کشور می‌گوید و در بیرون خیانتکارانی که به غیرقابل نفوذترین بخش تصمیم‌گیری‌ها دسترسی دارند، مخفیانه با دشمن همکاری می‌کنند.

خلاصه آنکه تغییری واقعی، ملموس و قابل لمس برای زندگی روزمره مردم باید آغاز شود؛ نه در حرف یا سخنان انگیزشی مجریان صدا و سیما که در نان، کار، و کرامت مردم. در عصر پهپاد و جنگ سایبری، ممکن است این جمله مهم تلقی نشود اما هنوز مهم‌ترین قدرت هر کشور، مردم آن هستند. اگر آن‌ها بمانند، کشور می‌ماند؛ اگر بروند – حتی بی‌صدا – چیزی از خاک، منابع یا سلاح باقی نمی‌ماند چندانکه بنجامین باربر گفت:
«ملت‌ها زمانی سقوط می‌کنند که دیگر اعتقاد ندارند عضوی از آینده سرزمین‌شان هستند»*

*
rally 'round the flag effect
**
If Mayors Ruled the World: Dysfunctional Nations, Rising Cities
@sahandiranmehr
Forwarded from اسکان نیوز
🔻تصویر ماهواره گردوخاک

مطابق انتظار، یک توده گردوخاک که امروز در سوریه و عراق تشکیل شده، درحال ورود به غرب کشور و استان می‌باشد که هوای استان را غبارآلود و در حد هشدار کاهش کیفیت قرار خواهد داد.

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
Forwarded from محمد درویش
🟢آنهایی که سبب خشک‌شدن هورالعظیم را فراهم کردند، هرگز در پیشگاه نسل آینده بخشیده نخواهند شد!🟢

🔖@darvishnameh

✍️ چرا هورالعظیم چنین سیه‌بخت شد؟ مگر دولت‌های ایران و عراق نمی‌دانند که اگر خواهان تاب‌آوری سرزمین‌شان هستند، باید حال هورالعظیم و هورالهویزه خوب باشد؟!

⭐️ کاملش را در کانالم در یوتوب به نشانی زیر می‌توانید تماشا کنید. لطفاً در کانالم عضو شده و آن را به دوستان‌تان معرفی کنید:

https://youtu.be/XGqv_l6dV1g?si=AARpThWRxnh0muI2

#هورالعظیم
#فرهیختگان
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟢 برای دماوند که بوی ایران می‌دهد ... 🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣ دماوند تقریباً همه چیزِ ایران را دیده، حتی از زمانی که هنوز ایران به دنیا نیامده بود ...

2️⃣ او در همه افسانه‌ها، اسطوره‌ها و آیین‌های کهنِ ایرانی حضوری پررنگ دارد، از بس که هست، از بس که محکم ایستاده و البته همیشه سپیدپوش مانده است حتی در داغ‌ترین موسم سال؛ مثل امروز: سیزدهم تیر که روز اوست ...

3️⃣ این روزها که پیکر وطن از هر سو آماج خراشی زهرآگین قرارگرفته، شاید بیشتر از هر زمان دیگری باید بهانه‌های همدلی، اتحاد و فخر ایران را قدر دانسته و حرمت نهیم ... کاش آنهایی که حتی تحمل گرامیداشت ثبت روز دماوند در تقویم ملی ایران را نداشتند و هر سال در چنین موسمی، اجتماع ایران‌دوستان را تاب نیاورده و با انگی برهم زدند، عبرت گرفته و بدانند آنچه ایران را ایران نگه داشته؛ ایرانیانِ عاشق تاریخ کهن و پرافتخار سرزمین مادری و خانه پدری است؛ آنهایی که همواره با نگاه به آرامش، وقار و رنگ سپید دماوند، دل‌هاشان آرام گرفته و به ژینایی وطن دلگرم می‌شدند ...

#روز_ملی_دماوند
#پای_ایران_درمیان_است
#دلنوشته_های_محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Tehran Active Mobility
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴تجربه ازمیر برای توسعه حمل‌ونقل فعال 🚲🚶🏻‍♀️

ازمیر، سومین شهر بزرگ ترکیه، در مسیر ساخت یکی از پیشروترین مدل‌های حمل‌ونقل فعال در منطقه گام برداشته است.

🚶🏻‍♂️طراحی و اجرای ۲۴ کیلومتر منطقه کاملاً پیاده و ۳۴۶ کیلومتر مسیر با اولویت پیاده‌ها، همراه با کاهش سرعت مجاز خودروها به ۳۰ کیلومتر و بازطراحی خیابان‌ها به نفع پیاده‌ها.

🚴‍♀️ توسعه شبکه مسیرهای دوچرخه‌سواری به ۴۵۳ کیلومتر تا ۲۰۳۰، بازطراحی سیستم اشتراک دوچرخه BİSİM در ۲۰۲۴ با ۹۰۰ دوچرخه مکانیکی و ۵۵ ایستگاه، پشتیبانی از ۶٬۰۰۰ سفر روزانه و هم‌افزایی با سیستم دوچرخه‌برقی Tripy.

🟡 ازمیر نشان می‌دهد که با سیاست‌گذاری هوشمندانه، توسعه فضاهای عمومی و سرمایه‌گذاری بر حمل‌ونقل انسان‌محور می‌توان به الگویی ملی و منطقه‌ای تبدیل شد.

کانال تلگرام و اینستاگرام:
@TehranActiveMobility
2025/07/06 05:07:53
Back to Top
HTML Embed Code: