Telegram Web Link
حواصیل و مار در نبرد زندگی به هم گره خورده‌اند.
مارکوس رودریگز یک عکاسِ طبیعت که مهندس هم هست جنگ ۲۰دقیقه‌ای ایندو را در باتلاقهای کریسمسِ فلوریدا ثبت کرده است.


« Half moon »


@uttweet
👍5811👏7🔥5
Forwarded from BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻بیش از ۱۵۰ گروه امدادی و هواپیمای آتش‌نشانی همچنان در حال خاموش کردن آتش‌سوزی در جنگل‌های اسرائیل هستند. گفته شده این حادثه، بدترین آتش‌سوزی در تاریخ اسرائیل است.
 
این آتش‌سوزی‌ که با وزش بادهای شدید و دمای بالای هوا تشدید شده‌، هنوز مهار نشده است. به دنبال این اتش‌سوزی، برپا کردن آتش و منقل برای کباب که از سنت‌های جشن‌ روز استقلال (که امسال با یک مه مصادف شده است) در اسرائیل محسوب می‌شود، در سراسر این کشور ممنوع شده است.
 
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل وضعیت اضطراری ملی اعلام کرده و هشدار داده که شهر بیت‌المقدس در معرض آتش‌سوزی‌ها قرار دارد. با‌ این‌حال بعضی از بزرگراه‌های منتهی به شهر دوباره باز شده و خدمات حمل و نقل ریلی هم از سر گرفته شده است.
 
تاکنون ۱۷ آتش‌نشان زخمی شده‌اند که دو نفر از آن‌ها در بیمارستان بستری هستند. بیش از ۲۰ نفر هم به دلیل استنشاق دود و سوختگی تحت درمان قرار دارند.

  http://bbc.in/4jCeanG
@BBCPersian
👍22🔥8🤯8👎3😢3🤣3😁21😨1
📌مدیرعامل گوگل: طرح دولت آمریکا می‌تواند به پایان موتور جستجوی گوگل منجر شود

🔹«ساندار پیچای»، مدیرعامل گوگل، در جریان فاز بررسی راهکارهای جبرانی پرونده ضد انحصار این شرکت در زمینه جستجوی آنلاین، در دادگاه حاضر شد. او هشدار داد که طرح پیشنهادی وزارت دادگستری ایالات متحده ممکن است به قدری آسیب‌زننده باشد که ادامه توسعه موتور جستجوی گوگل دیگر توجیه‌پذیر نباشد.

🔹اصلی‌ترین نگرانی پیچای، مربوط به پیشنهاد وزارت دادگستری برای اجبار گوگل به اشتراک‌گذاری داده‌های جستجو خود با رقبا است؛ آن هم با «هزینه حاشیه‌ای». پیچای این پیشنهاد را «فراگیر» و «فوق‌العاده خطرناک» توصیف کرد و هشدار داد که چنین اقدامی می‌تواند به رقبا اجازه دهد تا فناوری گوگل را از ابتدا تا انتها مهندسی معکوس کنند.

🔹مدیرعامل گوگل در توضیحات خود گفت که اگر قرار باشد دیگر شرکت‌ها بتوانند تجربه‌ای مشابه با غول فناوری ایجاد کنند و حتی به نحوه عملکرد فناوری آن دسترسی داشته باشند، دیگر دلیلی برای ادامه سرمایه‌گذاری گسترده در جستجو باقی نمی‌ماند.

@eghtesadonline
👍261
صخره‌های چین‌خورده ایران، جهانی شدند

🔹صخره‌های چین‌خورده ایران شامل ساختار کوهستانی ناهموار و دره‌هایی در جنوب‌غربی دریای خزر هستند. این ساختارها امتدادی از کمربند کوهستانی قفقاز بزرگ‌اند، رشته‌کوهی که تا مرزهای روسیه با گرجستان و جمهوری آذربایجان ادامه دارد. این صخره‌های چین‌خورده در تقاطع قاره‌های آسیا و اروپا قرار گرفته‌اند؛ جایی که نیروهای تکتونیکی بزرگ با هم تلاقی می‌کنند.
🔹این صخره‌ها از لایه‌های رسوبی بی‌شماری تشکیل شده‌اند که در جریان برخورد اولیه بین صفحات تکتونیکی عربی و اوراسیایی، به‌سمت بالا آمده و در هم پیچیده‌اند و چشم‌انداز امروزی را شکل داده‌اند. زمان دقیق این برخورد همچنان مورد بحث است و برآوردها از ۱۰ میلیون تا ۵۰ میلیون سال پیش متغیرند./خبرآنلاین
☘️ @Zist_Fouri
55👍9
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
❤️ رویای استاد عبدالحسین وهابزاده برای ایران! ❤️

🔖@darvishnameh

✍️ کمک کنیم تا رویایش را ببیند ...

https://youtu.be/qRoDxs3GThw?si=O5bTxoPsaB72t64U

#رویای_وهابزاده_برای_ایران
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
41🥰14🕊8👏5🙏4👍3💯2
❇️توضیحی دربارهٔ سخنان رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست

🔹️اخیرا جناب آقای دکتر علی سلاجقه، رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست در مصاحبه‌ای تلویزیونی دربارهٔ واحد پتروشیمی موسوم به «پتروشیمی میانکاله» به بیان مطالبی پرداخته‌اند که در راستای شرح واقعیت، بخشی از این اظهارات نیازمند توضیح است.

🔹️همانطور که مدیران و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست در همه دوره‌ها حتی در دولت سیزدهم بارها به آن اشاره کرده‌اند، سازمان حفاظت محیط زیست در هیچ دوره‌ای برای احداث این واحد پتروشیمی مجوزی صادر نکرده است.

🔹️همچنین مصوبه سال ۱۳۹۹ دولت دوازدهم دربارهٔ احداث این پتروشیمی نیز هیچگاه نافی انجام مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی نبوده و نیست. در آن دوره نیز طبق روال قانونی، این مطالعات هم انجام شد و بر اساس همان مطالعات و همچنین قانون مصوب سال ۱۳۸۱ (مبنی بر ممنوعیت احداث صنایع پتروشیمی دارای فاضلاب صنعتی در سه استان ساحلی شمالی)، سازمان حفاظت محیط زیست با احداث این واحد مخالفت کرد.

لینک خبر

🆔️@doenews
👍556
🟢 خورخوران؛ یعنی: زاویه دیدت را عوض کن! 🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣ یادم هست نخستین باری که اهمیت تغییر زاویه دید را دریافتم، زمانی بود که قرار بود در فرودگاه ماهشهر به زمین بنشینم تا در یک همایش محیط‌زیستی سخنرانی کنم ... تازه آن زمان بود که ارزش‌های سحرانگیز خورموسی و شبکه آبراه‌های منتهی به خلیج‌فارس از پشت پنجره هواپیمایی که مدام داشت ارتفاع کم می‌کرد، برایم آشکار شد، انگار داشتم بدون بلیط یک تابلوی نفیس در موزه لوور را از آسمان دید می‌زدم!

2️⃣ میلیون‌ها نفر تاکنون از کنار تالاب خورخوران در قلمرو بندر خمیر استان هرمزگان عبور کرده‌اند، اما شک دارم همان زیبایی سحرانگیز که علی آذر در قاب هوشمندانه‌اش شکار کرده را درک کرده باشند. خورخوران را بزرگترین رویشگاه جنگلی دریایی در خاورمیانه لقب داده‌اند؛ یک صندوق ارزی پایدار که می‌تواند برلی هرمزگان و ایران اعتباری، زیبایی، ثروت و کیفیت درخورتری از زیستن بیافریند.

3️⃣ کلاً تغییر زاویه دید مهم است؛ چه برای کشف درک درست‌تری از زیبایی یک چشم‌انداز طبیعی؛ و چه حتی برای شنیدن برخی صداها، دیدن برخی رنگ‌ها و دم‌کشیدنِ حضور برخی آدم‌ها.

4️⃣ تماشای هرمزگان از آسمان، یعنی تماشای سرزمین داغداری که اندوهش هرگز نمی‌تواند زیبایی مسحورکننده‌اش را نیست کند ...

https://x.com/darvish100/status/1918524175121084710?t=WhOniuSYYA0Ph2i7mJ-8qQ&s=19

#هرمزگان
#دلنوشته‌_های_محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
74👍21🥰4👏4👌3🕊1💯1
Forwarded from کارزار
⭕️ کارزارهای توقف پتروشیمی میانکاله، پس از سال‌ها کنشگری موفق شدند.

پیش‌تر کارزارهای متعددی برای توقف این پروژه و بازپس‌گیری عرصه ملی ۹۲ هکتاری ثبت شده بود که با حمایت گسترده و بازتاب‌های متعددی مواجه شد، تا جایی که با موفقیت موجب توقف این پروژه شد؛
ولی پس از مدتی افراد محلی و فعالین محیط‌زیست خبر از فعالیت مجدد برای ساخت این پروژه دادند؛ حالا با ورود مستقیم ریاست جمهوری و معاونت حقوقی مجوز احداث پتروشیمی لغو شده و دستور بازپس‌گیری ۹۲ هکتار اراضی ملی میانکاله صادر شده است.

✌🏼 کارزارهای #نه_به_پتروشیمی_میانکاله با همت، مشارکت و ممارست کنشگران محیط‌زیست در حالی به موفقیت رسید که طی سال‌های اخیر با فراز و نشیب‌های زیادی رو‌به‌رو شده بود. برای مشاهده‌ی لیست کارزار‌های موفق روی لینک بزنید:

karzar.net/campaigns/success

#قدرت_بی_قدرتان ✌🏼
@Karzarnet

🔗 واتس‌اپ کارزار
👏104👍1510🎉4😍3🔥2🤩1👌1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢 یادی از اسکندر فیروز و ماجرای میانکاله! 🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣ این روزها که برای چندمین‌بار فعالان و دوستداران محیط‌زیست با حمایت سازمان متولی توانستند میانکاله را از خطر تغییر کاربری و تخریبی جبران‌ناپذیر نجات دهند، ضمن تبریک مجدد به همه آنهایی که بیش از نیم‌قرن است از کیاست میانکاله دفاع می‌کنند، خوب است به ماجرای نخستین تلاش برای نابودی میانکاله در پهلوی دوم اشاره کنیم ...

2️⃣ وقتی این ویدئو کوتاه را - بخشی از مستند بوم یاران اثر سام خسروی‌فرد - می‌بینی، بیشتر درمی‌یابی ایران اگر ایران مانده، برای این است که همواره قدرت عاشقان خردمند، شجاع، جان‌برکف و پرشورش بیشتر از دشمنان قلدر، آزمند و تمامیت‌خواهش بوده است ...

3️⃣ تاب‌آوری ایران مدیون ایرانیانی است که مهرشان به این آب و خاک، از سیاست نیست، سبک زندگی‌شان چنین است و ما به مدد آموزه‌های مردان بزرگی چون عبدالحسین وهابزاده و مکتب مدرسه طبیعت، می‌توانیم چنین نگهبانان شجاع، عاشق و طبیعت‌دوستی را همچنان برای ایران تربیت کنیم؛ زنان و مردانی که در کودکی مجال و بخت این را داشتند که طبیعت خاطره‌های شیرین آفریده و عاشق سرزمین‌شان شوند.

#میانکاله_جان_ماست
#اسکندر_فیروز
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
70👏12👍3👌3🕊3🥰2💯2
♦️ محمد درویش، فعال محیط زیست در گفت و گو با «انتخاب»:

🔹 تهران یکی از معدود شهر‌های کشور است که شبکه‌ی فاضلاب کاملی دارد؛ سؤال این است که چرا از این فاضلاب‌ها در فرآیند بازچرخوانی آب استفاده نمی‌کنیم؟

🔹تهران می‌تواند از این طریق نیاز‌های بهداشتی خود را تأمین کند

🔹ما ۱۰۵ میلیارد مترمکعب آب قابل استحصال داریم؛ ظرفیت مخازن ما ۶ برابر کل نیاز آب شرب مردم ایران است

🔹مسأله اینجاست که به سمت توسعه‌ی بی رویه کشاورزی و استقرار صنایع آب بر رفته‌ایم

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003coZ
🆔 @Entekhab_ir
👍697💯4👏2🥴1
Forwarded from Tehran Active Mobility
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 تجربه پاریس در توسعه جابه‌جایی فعال🚴🚶

پاریس در یک دهه اخیر با رهبری شهردار جسور آن، Anne Hidalgo، گام‌های مؤثری در تغییر سیاست‌های جابه‌جایی خود به سمت شهری انسان‌محور برداشته است. شهری که توانست از بحران کرونا به‌عنوان فرصتی برای تحول فضاهای خود بهره ببرد و میزان استفاده روزانه از خودرو را از 25% در سال 2015 به 4% در سال 2024 برساند و در مقابل گزینه‌های متنوع جابه‌جایی فعال و حمل‌ونقل عمومی را تقویت کند.

شهری که از آلودگی هوای ناشی از حمل‌ونقل موتوری رنج می‌برد، امروزه کیفیت هوای خوبی دارد و ردپای کربنی خود را نسبت به یک دهه گذشته، 20% کاهش داده و بسیاری از فضاهای خودرویی مثل پارک حاشیه‌ای را به نفع فضاهای عمومی و سبز پس گرفته است.


کانال تلگرام و اینستاگرام:
@TehranActiveMobility
👍4511
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢 چرا تهران باید دچار کمبود آب شرب شود؟ 🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣ تهران، پایتخت ایران بر روی مخروط افکنه‌ای در البرز جنوبی مستقر شده که یک آبرفت درشت‌دانه و مخزن کم‌رقیبی برای ذخیره آب با کمترین پرت و تبخیر است. شبکه تودرتو و متعدد کاریزهای تهران بر درستی این مدعا تاکید می‌کند و درایت پیشینیان را در انتخاب این سکونتگاه راهبردی مورد تایید قرار می‌دهد.

2️⃣ اما تهران به شدت در طول نیم قرن اخیر گسترش یافت و قلمرو آن در سطح ۷۵۰ کیلومتر مربع - بزرگ‌تر از کشور سنگاپور - بر روی ۱۶ گسل فعال نشست. افزون بر آن، به جای احترام به ظرفیت برد این مخروط افکنه که می‌توانست به سه میلیون نفر سرویسی درخور دهد، اینک ده میلیون ساکن دائم و ۲۷ میلیون سفر روزانه را تحمل می‌کند.

3️⃣ برای تحمل چنین شرایطی، مهندسان سدساز و مجریان طرح‌های انتقال آب واقعاً گل کاشتند تا بتوانند علاوه بر مهار حقابه هفت رود دره تهران به علاوه رودخانه جاجرود، آب رودخانه کرج، رودخانه لار و بخشی از سرشاخه سفیدرود را هم - به میزان بیش از یک میلیارد متر مکعب در سال - از طریق سد طالقان به تهران برسانند. شگفت آنکه با این وجود، دشت تهران که تا همین دو دهه پیش از خیز آب در جنوبش رنج می‌کشید، حالا دچار فرونشست تا ۳۶ سانتی‌متر در سال شده! چرا؟

4️⃣ و چرا همچنان با وجود آن همه سد و طرح‌های انتقال آب و حفر چاه، باید تهرانی‌ها نگران کابوس تشنگی و خشک‌شدن فضای سبز شهری به میزان حدود هفت هزار هکتار ناشی از تنش بی‌آبی شوند؟ مگر شبکه فاضلاب شهر بیش از ۹۰ درصد پیشرفت نداشته؟ کدام شهر ایران یارای رقابت با تهران را دارد؟ چرا حجم بزرگ آب شرب و بهداشتی تهران که به بیش از ۱.۱ میلیاردمتر مکعب در سال می‌رسد، دوباره تصفیه و بازچرخانی نمی‌شود؟ چرا وزارت نیرو همچنان در پی فروش آب به بخش کشاورزی و صنعت و اجرای طرح‌های جدید انتقال آب از سرشاخه‌های کارون و دز، یا مازندران است؟ چرا راه ارزان‌تر و خردمندانه‌تر را انتخاب نمی‌کند؟ چه کسی از این حماقت در خوشبینانه‌ترین حالت سود می‌برد؟ گفتگویم را در اینباره در انتخاب بخوانید.

⭐️ لینک گفتگو در نشانی زیر:

https://www.tg-me.com/darvishnameh/13612

#بحران_تشنگی_در_تهران
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍629👏3👌3💯2🥰1😱1
محمد درویش
🟢 چرا تهران باید دچار کمبود آب شرب شود؟ 🟢 🔖@darvishnameh 1️⃣ تهران، پایتخت ایران بر روی مخروط افکنه‌ای در البرز جنوبی مستقر شده که یک آبرفت درشت‌دانه و مخزن کم‌رقیبی برای ذخیره آب با کمترین پرت و تبخیر است. شبکه تودرتو و متعدد کاریزهای تهران بر درستی این…
🔻محمد درویش، فعال محیط زیست:

▪️تهران یکی از معدود شهر‌های کشور است که شبکه‌ی فاضلاب کاملی دارد؛ سؤال این است که چرا از این فاضلاب‌ها در فرآیند بازچرخوانی آب استفاده نمی‌کنیم؟

▪️تهران می‌تواند از این طریق نیاز‌های بهداشتی خود را تأمین کند

▪️ما ۱۰۵ میلیارد مترمکعب آب قابل استحصال داریم؛ ظرفیت مخازن ما ۶ برابر کل نیاز آب شرب مردم ایران است

▪️مسأله اینجاست که به سمت توسعه‌ی بی رویه کشاورزی و استقرار صنایع آب بر رفته‌ایم.| انتخاب


@tejaratnews
👍47👏54🔥1💯1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢 قرارمون با خوزستان این نبود! 🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣ خوزستان در پایاب کارون، دز، زهره، کرخه، جراحی و مارون؛ یکی از گوهرهای تابناک ایران‌زمین است؛ دیاری زرخیز که دست‌کم صدهاهزارسال است از شستشوی زاگرس بر عیار حاصلخیزی خود افزوده و یکی از هموارترین دشت‌های حاصلخیز را نه فقط در سطح ایران و خاورمیانه که در ابعادی فرامنطقه‌ای و جهانی رقم زده است.

2️⃣ اینکه تعداد گونه‌های پرنده‌ای که تاکنون در خوزستان و در جوار هورالعظیم، شادگان، شیمبار، بامدژ و میانگران ثبت شده، تقریباً برابر با کل ایران است، نشانه غبطه‌برانگیزی از موقعیت ممتاز بوم‌شناختی خوزستان است.

3️⃣ اینکه پهناورترین و یکی از عظیم‌ترین و مرتفع‌ترین زیگورات‌های جهان به ارتفاع شگفت‌انگیز ۵۳ متر با خشت و گل در این جلگه قدمتی چندهزارساله دارد و هنوز ۲۵متر از آن بنای عظیم و پرافتخار در چغازنبیل قابل مشاهد است، نشانه ممتاز دیگری از وجود برکت و درایت در این سرزمین از دیرباز بوده است.

4️⃣ نسبت خوزستان به ایران می‌توانست مثل نسبت کالیفرنیا به آمریکا باشد، ایالتی که قدرت اقتصادی‌اش او را به تنهایی در شمار پنج کشور ثروتمند جهان قرار می‌دهد ...

5️⃣ دوباره به گلایه‌های سوزناک این هموطن شریف خوزستانی توجه کنید، آدم باورش نمی‌شود که او ساکن زرخیزترین پاره وطن است! چرا به چنین فرجامی رسیدیم و چرا آنهایی که مقصر این وضعیت غمبار هستند، شجاعانه تقصیرها را نپذیرفته و با رجوع به نخبگان دلسوز ایرانی، برنامه‌ای پنج‌ساله برای بازگرداندن امید به خوزستان و خوزستانی‌ها اعلام نمی‌کنند؟

6️⃣ خلاصه اینکه خوزستان قرار بود دیار رویایی ایران باشد؛ سرزمینی با کلکسیونی پرغرور از اولین‌ها ... استانی که قربانی غلبه تفکر سازه‌ای در مدیریت آب شد و پنج تالاب ارزشمندش فدای نفت، کشاورزی، صنعت و طرح‌های انتقال آب شدند! آیا عبرت می‌گیریم؟

#خوزستان_جان_ماست
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😢67👍19💔127🔥3💯2
🟢یک فرمان اجرایی خردمندانه، شجاعانه و البته دردناک!🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣خیلی‌ها به حق نگران تابستان پیش‌رو، کمبود برق، تشدید خاموشی‌ها و جبران ناترازی انرژی هستند.

2️⃣ چاره کار را البته اینبار مثل درمان آلودگی هوا به وزیدن باد و رحم پروردگار یا حل بحران دریاچه ارومیه در صورت نزول باران رحمت الهی ارجاع ندادیم و شاهد رییس‌جمهوری هستیم که قاطعانه تصمیم‌های سخت را با شجاعت می‌گیرد.

3️⃣کاش زودتر درمی‌یافتیم که امیدبستن به نیروگاه‌های برق‌آبی در کشوری که شتابناک رودخانه‌های دایمی‌اش تبدیل به رودخانه‌های فصلی و ذخایر یخچالی‌اش به سرعت در حال کاهش است؛ خردمندانه و آینده‌نگرانه نیست. کاش زودتر اهالی پاستور درک می‌کردند در کشوری که ناترازی آبخوان‌هایش بدترین موج فرونشست تاریخ در جهان را برایش به ارمغان آورده، نباید صرفاً با نیروگاه‌های حرارتی به تولید برق اندیشید. اما به هر حال، خوشحالم که مسعود پزشکیان امروز پیش‌روتر از هر رییس‌جمهوری در ایران، کاروان فربه و تنبل دولتی‌ها و حکومتی‌ها را واداشته تا تن به این جراحی دردناک اما ضروری داده و استحصال برق از خورشید و باد را بیش از ششصد درصد رشد دهند. یادمان باشد همین اتفاق قرار بود در دولت اول حسن روحانی و به کمک چیت‌چیان رخ دهد، اما مافیای نادان و آزمند آب و نفت صدای او را به سرعت خاموش کرد.

3️⃣اما اینک اگر بگویم این مهم‌ترین، دقیق‌ترین، امیدبخش‌ترین، شجاعانه‌ترین، آینده‌نگرترین، محیط‌زیستی‌ترین و خردمندانه‌ترین اقدامی است که می‌توان از ساختمان پاستور انتظار داشت، غلو نکرده‌ام. وظیفه همه آنهایی که ایران را دوست دارند، این است که سزاوارانه حمایت کنیم از این فرمان سبز. برای نخستین‌بار است که نه‌تنها دولت به تعهدات خود در برنامه پنج‌ساله دارد عمل می‌کند، بلکه از آن کیلومترها هم جلو زده و به جای پنج‌هزار یا ۱۵هزار مگاوات می‌خواهد ۳۰هزارمگاوات برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر فراهم کند تا از منظر پدافند غیرعامل هم از شکنندگی و آسیب‌پذیری کشور و وابستگی انحصاری به یک نوع انرژی بکاهد.

https://www.entekhab.ir/003ctr

#مسعود_پزشکیان
#راهبرد_سبز
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👏109👍2312👌4🙏3👀2💯1🤗1
دیدگاه:
🔷بحران آب در نوار غزه؛ تشنگی زیر آوار و محاصره

در بخش جنوب شرقی سواحل مدیترانه، سرزمین غزه قرار دارد؛ نواری باریک به طول حدود ۴۱ کیلومتر که جمعیتی بیش از دو میلیون نفر را در خود جای داده است. این منطقه جنگ‌زده، با تراکم جمعیتی بسیار بالا و محدودیت‌های شدید منابع، به‌ویژه در حوزه آب، مواجه است. بحران آب در غزه، با مشکلاتی نظیر آسیب به زیرساخت‌های آب‌رسانی، آلودگی منابع آب شیرین، و وابستگی شدید به منابع محدود و فرآیندهای شیرین‌سازی، یکی از چالش‌های اصلی زیست‌محیطی و بهداشتی این منطقه به شمار می‌آید.

در نوار غزه، دسترسی به آب سالم به یک بحران چندوجهی محیط زیستی تبدیل شده است. فشار مضاعف بر منابع آب، کیفیت پایین آب‌های موجود، فرسودگی زیرساخت‌های آب‌رسانی، و ظرفیت محدود در فرآیندهای شیرین‌سازی، از جمله عواملی هستند که این بحران را تشدید کرده‌اند. آب، که باید نقش بنیادی در حفظ حیات و سلامت ایفا کند، در این منطقه با چالش‌های کمی و کیفی جدی روبه‌رو است و بر وضعیت معیشتی و بهداشتی ساکنان تاثیر چشمگیری گذاشته است.

این یادداشت از روزبه اسکندری، پژوهشگر مستقل محیط‌ زیست را بخوانید: https://l.euronews.com/MPb
😢37😭85💔5👍4👎3😱2
❇️ انصاری: هر طرحی را برای افزایش شانس بقای یوزپلنگ امتحان می‌کنیم

🔸 معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست روز سه‌شنبه در حاشیه سفر به سمنان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: بهبود مطلوبیت و ایمنی زیستگاه یوزپلنگ آسیایی اولویت سازمان حفاظت محیط‌زیست برای حفظ این گونه‌ به شدت در معرض خطر انقراض است.

🔹شینا انصاری افزود: یوزپلنگ آسیایی از گونه‌های به شدت در خطر انقراض برنامه‌های معاونت محیط‌ زیست طبیعی با همراهی ادارات کل حفاظت محیط‌زیست در استان‌ها و به ویژه سمنان در دستور کار دارد.

🔸 وی با یادآوری اهمیت سمنان به عنوان زیستگاه مهم یوزپلنگ آسیایی خاطر نشان کرد: حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در دستور کار شورای عالی محیط‌زیست است و گرفتن مصوبه برای حفاظت از زیستگاه این گونه به شدت در خطر انقراض پیگیری می‌شود.


لینک خبر

🆔 @doenews
👏363👌3👍2
Forwarded from WERI
📢 مهلت ارسال طرح و ایده تمدید شد

🔷 دومین رویداد مساله محور (ریورس پیچ) " آبینو 2"

ویژه همه آن‌هایی که می‌توانند به مسائل نوآورانه پاسخ دهند!
🥇جایزه ویژه 300 میلیون ريالی ویژه پاسخ‌های برتر
💰سرمایه‌گذاری تا سقف 10 میلیارد ريال ویژه پیاده‌سازی پاسخ‌های برتر
🏢 استقرار تیم‌های برتر در مراکز نوآوری و خلاق

⬅️با هدف حل نیازهای نوآورانه اجتماعی و فرهنگی مصرف آب شهری➡️

⁉️ برای شرکت در رویداد و کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت رویداد (www.mashhad.watersensitive.city) مراجعه کرده و مسائل نوآورانه شناسائی شده را بررسی کنید؛ ما از پاسخ‌های شما حمایت و به اجرای آن کمک می‌کنیم

📆 مهلت ارسال پاسخ‌ها: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ خورشیدی
🏢زمان و مکان برگزاری: ۷-۸خرداد - دانشگاه فردوسی مشهد
‼️ارائه پشتیبانی آنلاین و پاسخگویی به سوالات شما از طریق آیدی زیر:
🆔 @inno_sup

🌐ثبت‌نام: کلیک کنید

#آبینو

🆔 @weri_fum | @AgriSSAFUM | @SSAFUM
🆔 Instagram | @AbinoEvent
👍15
🟢 خودنویس یعنی: روانشناس خود باش!🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣ آرش رحیمی اخیراً کتابی منتشر کرده به نام خودنویس که هنوز دو ماه از انتشارش نگذشته، دو چاپ اول و دوم کتاب به پایان رسیده و تمامی نسخه‌هایش به فروش رفته است. این رویدادی امیدبخش در زمانه‌ای است که همه نگران گرانی کتاب، بحران طبقه متوسط، تعطیلی کتابفروشی‌ها و بی‌رونقی کتابخوانی هستند.

2️⃣ کتاب آرش، اما شبیه هیچ کتابی که تاکنون خوانده‌اید نیست! چرا که یه‌جورایی کتاب را خواننده کتاب باید تمام کند ...

3️⃣ یکی از این ۳۳ روش، عملیات شکوهمند آزادسازی عکس‌هایی است که ممکن است در گوشی‌های هوشمند ما سالها خاک دیجیتال خورده و هرگز به زیور چاپ و درج در آلبوم‌های خاطره‌انگیز خانوادگی آراسته نشود. او دعوت کرده در همین کتاب، برخی از آنها را جا داده و در موردشان بنویسید ...

4️⃣ چندی پیش در کافه تایپ خیابان ایرانشهر نشسته و به رفت و آمد عابرین، خودروها و دوچرخه‌سوارها می‌نگریستم ... این خیابان را بسیار دوست دارم و همیشه آرزویم این بوده که یک صاحبخانه باسخاوت و مهربان بیابم و سال‌های کهنسالی را در همین محله بگذرانم و نگران اسباب‌کشی‌های متعدد نباشم ...

5️⃣ دارم فکر می‌کنم و رویا می‌بافم ... اینکه می‌شود در آن روز کشف چنین صاحبخانه‌ای، اهالی محل و شهردار خردمند منطقه هم دست به دست هم داده و ایرانشهر را به یک پیاده‌راه بزرگ و یک فضای همدلی درجه یک تبدیل کرده و جز عابرین پیاده، دوچرخه و اسکوتر چیزی در آن مشاهده نشود؟

6️⃣ شما چه فکر می‌کنید؟ کدامش رویایی‌تر است؛ کشف یک صابخانه بامعرفت یا توقف حرکت وسایل نقلیه موتوری در ایرانشهر؟

7️⃣ به قول علی میرصادقی: تاب‌آوری شاید ادامه دادن به کارهای درست در شرایط نادرست باشد! از این منظر ما شانس آورده‌ایم؛ چرا که شاید در نادرست‌ترین شرایطِ ایران، بخت انجام کارهای درست، یعنی خرید خودنویس، تکمیل آن و تلاش برای تغییر مبلمان شهری از خودرومحوری به بوم‌محوری را داشته و همچنان تاب‌آوری را تمرین می‌کنیم! نه؟😉

#خودنویس
#آرش_رحیمی
#دلنوشته‌_های_محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
58👏12👍4💯4👌2😱1🤝1
Forwarded from کارزار
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ مسجد قیطریه، آزمون حکومت برای پذیرش نظر مردم

📢 رسانه چراز در مصاحبه با محمد درویش پژوهشگر و کنشگر محیط‌زیست:

🗣 «در اواخر سال ۱۴۰۲ حصار‌كشى بخشی از پارک قیطریه برای ساخت مسجدی ۸۰۰ متر‌مربعى توجه عمومی را جلب کرد، این طرح که باعث تخریب ریشه‌اى پارک و در نتیجه مرگ تدریجی بخشی از فضای سبز شهری مى‌شد، با راه‌اندازى یک کارزار مردمی، با موجی از مخالفت و اعتراض عمومی رو‌به‌رو شد اما چگونه این كنش‌گرى آرام و آگاهانه مردم که به بزرگترين کاراز محيط‌زيستى کشور تبدیل شد، مسئولان را وادار به عقب‌نشینی کرد و امیدی هر‌چند اندک به دموكراسی و اصلاح تدريجی ساختار حكمرانی را در بخشی از جامعه زنده کرد؟»

🎥 ویدیوی کامل «گفتگو با محمد درویش؛ محیط‌زیست، سیاست و بارقه‌هاى خردمندی» را در کانال یوتوب چراز ببینید:

youtube.com/@chorazmedia

#قدرت_بی_قدرتان ✌🏻
@Karzarnet

🔗 واتس‌اپ کارزار
👏47👍13💯43
2025/07/10 13:55:39
Back to Top
HTML Embed Code: