Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢 بغداد با ترافیکی بدتر از تهران و البته اینترنتی خیلی بهتر از تهران! 🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣ بی‌شک نخستین مشاهده هر تازه‌وارد به بغداد، درک ترافیک نفس‌گیر آن در هوای گرم و اغلب غبارآلود آن است. شهری که تقریباً به اندازه تهران جمعیت دارد و مساحتش یک‌سوم پایتخت ایران است. شاید اگر این ترافیک و غبار تقریباً دائم را نداشت، مبلمان شهری بغداد، شتاب تغییر، ورود سازه‌های مدرن، استفاده غالب از نخل در فضای شهری، تلاش برای ایجاد مسیرهای دوچرخه‌سواری و ... بیشتر نمود می‌یافت.

2️⃣ با این وجود، احترام اغلب رانندگان به حرکت در بین خطوط تامل‌برانگیز و قابل‌ توجه است. خیابان‌های بغداد هم پر از انواع و اقسام خودروهای روز جهان است که به خصوص برای ناظرانی که از ایران می‌آیند، کاملاً تفاوتی محسوس ایجاد می‌کند. هرچند وضعیت حمل و نقل عمومی در بغداد ده‌ها پله بدتر از تهران است؛ تهرانی که در مقایسه با پایتخت‌های مدرن جهان از این منظر حرفی برای گفتن ندارد!

3️⃣ وجود گشت‌های متعدد امنیتی در هر چهارراه، استقرار نیروها با تن‌پوش‌های ضدگلوله، استفاده از سگ‌های تشخیص‌دهنده بمب در ورود به فرودگاه، هتل‌ها و دیگر مراکز مهم شهری و تعدد مراکز نظامی در درون شهر هم کاملاً محسوس و گردشگر‌گریز است.

4️⃣ درعوض سرعت اینترنت بدون فیلتر در بغداد برای ما ایرانی‌ها حسرت‌برانگیز است! چگونه کشوری که از نظر امنیتی تا این حد بحران دارد، می‌تواند دسترسی بهتری برای مردمش به نت فراهم کند. کاش آنهایی که در تهران از سایه خود هم می‌ترسند و چنین بلای فاجعه‌باری سر دسترسی به نت آورده‌اند، اندکی، فقط اندکی شرمنده شوند. به یکسالگی دولت مسعود پزشکیان نزدیک می‌شویم و او هنوز نتوانسته یکی از ابتدایی‌ترین وعده‌هایش را محقق کند.

5️⃣ اما آنچه که در بغداد امیدبخش به نظر می‌رسد، حجم سرمایه‌گذاری چشمگیر برای بهبود مبلمان شهری و زیرساخت‌های مدرن است، به نحوی که چندین شرکت معتبر بین‌المللی با اعتباری چند ده میلیارد دلاری کار ساخت مترو بغداد را قرار است تا قبل از سه سال آینده به پایان برند. سرعت ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی هم کاملاً محسوس است و حضور اتباعی از کشورهای گوناگون با پوشش‌های متنوع و آزاد بسیار بیشتر از تهران نمود دارد.

6️⃣ در کل در بغداد با وجود آنکه حال و روز دجله با شرایط رویایی‌اش بسیار فاصله دارد، ریزگردها هم همچنان بیداد می‌کنند، آدم‌ها و صورت‌های شاد بیشتری را می‌شد دید، انگار منتظر آینده‌ای بهتر هستند و به آمدنش ایمان دارند، ایمانی که شوربختانه در ایران متاسفانه کمتر به چشم می‌آید با اینکه منابع و مزیت‌های ما قابل مقایسه با عراق نیست و یک سر و گردن بالاتر است.

#بغداد
#دلنوشته_های_محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اسکان نیوز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥عیسی کلانتری:

آبی که می‌خواهند برای اصفهان از دریا بیاورند، بیش از ۴۰۰ میلیون دلار هزینه در سال دارد، آن وقت همین ۴۰۰ میلیون دلار آب را می‌خواهند برای کشاورزی در اصفهان استفاده کنند در حالی که ارزش کل تولیدات زراعی اصفهان، ۱۵۰ میلیون دلار است


کسی نیست بگوید که این ۱۵۰ میلیون دلار را ما بیاییم به کشاورزان مجانی بدهیم، اینطوری ۲۵۰ میلیون دلار صرفه جویی می‌کنیم، اب زیرزمینی اصفهان هم شروع می کند به تزریق و از فرونشست جلوگیری می‌شود.

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
Forwarded from نفت‌خبر
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 خوزستان، قلب تپنده ایران: چگونه نابودی تالاب‌ها و رودخانه‌ها آینده ما را به خطر انداخت

🔹 محمد درویش، کنش‌گر محیط زیست، با نقدی تکان‌دهنده از خشک شدن تالاب‌ها و رودخانه‌های کشور به بهانه توسعه می‌گوید.

🔹 چرا باید بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی در اصفهان، آلودگی و تنش‌های امنیتی با استان‌های همجوار را رقم بزند؟

👈 لینک قسمت اول

👈 لینک قسمت دوم

_
از نفت همیشه خبر می‌آید
@naftkhabarha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢تبریک به آنهایی که گور را به پارک ملی کویر بازگرداندند!🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣ بیش از سه دهه از مشاهده آخرین گور ایرانی در پارک ملی کویر می‌گذشت، اینک اما شکار فتح‌الله امیری، از قاب دوربینش گواهی می‌دهد که یکی از ساکنین اصیل و بومی کویر دوباره به سرزمینش بازگشته ...

2️⃣ برای آنهایی که تلاش کردند این اتفاق مهم و امیدبخش رخ دهد، کلاه از سر برمی‌داریم. حتی آسمانِ پارک ملی کویر هم از حضور و مشاهده دوباره گور اینگونه خوشحالی خود را نشان می‌دهد.

3️⃣ منتظر تماشای مستند جدید فتح‌الله امیری و نیما عسگری - بازگشت گور ایرانی - می‌مانیم ...

#بازگشت_گور_ایرانی
#فتح_الله_امیری
#دلنوشته‌_های_محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔰 با شکایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران (ساری) و طی حکم مورخ  ۱۴۰۴/۰۳/۰۷ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ساری "کارزار درخواست برکناری مدیران ویژه خوار و رسیدگی به معیشت و وضعیت حقوقی جنگل‌بانان ایران" با وجود امضای بیش از ۴۵۰۰ تن از جامعه مدنی و حنگلبانان کشور مسدود خواهد شد.

🔹 کمتر از ۴۸ ساعت تا مرز ۵۰۰۰ امضا و ارجاع کارزار به نهاد ریاست جمهوری باقی مانده...
https://www.karzar.net/221705


🔻گزارش الهه موسوی در پایگاه خبری سلامت نیوز؛

https://www.salamatnews.com/news/386557/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢نقش اهالی حقوق در کاهش آلام طبیعت ایران!🟢

🔖@darvishnameh

✍️ حوزه کنشگری محیط‌زیستی در شمار پرچالش‌ترین حوزه‌های دو دهه اخیر کشور به شمار می‌رود؛ رخدادی که سبب شده اغلب کنشگران حقیقی و حقوقی به اهمیت فقدان بازوی مشورتی حقوقی در جریان تلاش‌های کنشگرانه خویش واقف شوند. اما آیا واقعاً جامعه حقوقی کشور از بضاعت لازم برای تبدیل‌شدن به یار دوازدهم جامعه محیط‌زیست برخوردار است؟

⭐️ در هفده دقیقه کوشیده‌ام تا به این موضوع مهم و راهبردی در نشانی زیر ورود کنم:

https://youtu.be/C8rXA-XiSPM?si=HcLoYuBhNGnoPlU_

#حقوق_محیط_زیست
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢 درسی که چین به دنیا می‌دهد! 🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣ چین تا پایان قرن بیستم یکی از بدترین عملکردها را در حوزه محیط‌زیست داشت. به نحوی که هر جا می‌خواستیم رشد بدون توجه به تاب‌آوری را مثال بزنیم، یکی از شواهد عملکرد نابخردانه چین بود!

2️⃣ حالا هم البته همچنان چین را مثال می‌زنیم! کشوری که در کمتر از ۲۵ سال به یکی از پیشروترین کشورهای دوستدار محیط‌زیست بدل شده، بیش از ۹۰ درصد روزهایش در شهرهای با جمعیت بالای ۱۰ میلیون نفر، هوا سالم است، بالاترین شتاب عملیات مقابله با بیابان‌زایی را دارد، پیشگام صنعت خودروهای برقی است و در استحصال انرژی خورشیدی، هیچ کشوری به گرد پایش نمی‌رسد. چین همچنان رکورددار استفاده از دوچرخه در ترددهای درون‌شهری است و می‌کوشد تا هزینه استحصال خورشید و استفاده از دوچرخه را باز هم کاهش دهد.

3️⃣ فقط کافیه تصور کنیم: اگر به جای آن اراده‌‌ی مخربی که کشور را درگیر غلبه تفکر سازه‌ای در مدیریت آب کرد، به جای میلیاردها دلاری که خرج سدسازی افراطی و اجرای طرح‌های انتقال آب افیونی کردیم، به استحصال انرژی از خورشید و باد همت می‌کردیم، الان نه از ناترازی انرژی و خاموشی رنج می‌بردیم، نه از آلودگی هوا و سوزاندن مازوت و نه از ناترازی آبی و فرونشست زمین.

4️⃣ دوستان مدافع سدسازی لطفا یک سد، فقط یک سد معرفی کنند که بعد از ساختنش تالاب یا دریاچه در پایین‌دستش خشک نشد و بر وسعت کانون‌های بحرانی فرسایش بادی و چشمه‌های تولید گرد و خاک افزوده نشد؟ آیا می‌دانید که تازه‌ترین گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلانی رقم خسارت آلودگی هوای کشور را ۲۳ میلیارد دلار در سال گزارش کرده است؟

5️⃣ دوباره نگاهی به هورالعظیم در پایاب سد کرخه، شادگان در پایاب مارون، گاوخونی در پایاب سد زاینده‌رود، دریاچه ارومیه، جازموریان، بختگان و ... بیندازید تا عمق فاجعه درک شود. اما مسوولین وزارت نیرو فقط زمانی نتوانستند حقیقت را کتمان کنند که کشور در شرق قربانی سدسازی افغانستان و در غرب قربانی سدسازی ترکیه شد! امیدوارم عبرت گرفته و در مسیر اقتصادی که آب‌محور نیست، با شتاب حرکت کرده و جبران مافات کنیم.

#درس_آموخته_های_چینی
#انرژی_خورشیدی
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2_5316771106986684287.pdf
869.2 KB
🟢 نشست تخصصی اخلاق و فرهنگ محیط‌زیستی در ایران! 🟢

🔖@darvishnameh

✍️ یک هم‌اندیشی متنوع در مورد موضوعی که تاکنون کمتر به آن ورود شده است؛ با سخنرانی خانم‌ها زهری میرباقری و کبری صحراگرد و آقایان یونس نوربخش، کوشا گرجی‌صفت و محمد درویش.

#کرسی_سلامت_اجتماعی_یونسکو
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from بازچرخ
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📣🚲 🌐سه‌شنبه 13 خردادماه به مناسبت «روز جهانی دوچرخه» و هم‌زمان با سه‌شنبه‌های بدون خودرو در بلوار کشاورز رکاب می زنیم تا دوباره توجهات را به این مسیر ارزشمند در تهران جلب کنیم؛ مسیری که نیازمند توجه جدی و ایمن‌سازی فوری است.

🕘 سه‌شنبه ساعت 9 صبح | بلوار کشاورز حد فاصل میدان ولیعصر و خیابان کارگر

🚲🚲🚲🚲🚲🚲


@Baazcharkh
🔹️🔹️ ترکیه چگونه با سدسازی کشاورزی سوریه و عراق را تخریب و کانون های گردوغبار را شکل داده است:

دکتر علی درویشی بلورانی در پادکست گردوغبار توضیح میدهد:

توسعه کشاورزی در ترکیه با سدهای ساخته شده طرح گاپ از ۵۴ سال پیش تا کنون شروع شد. این توسعه کشاورزی دائمی بدون توجه به شرایط تغییر اقلیمی و متکی به آب سدهای گاپ می باشد. یعنی در سال این اراضی دوبار کشت می شوند با تنوع‌بالای محصولات و بالغ بر ۷.۲ میلیارد مترمکعب اب در سال صرف کشاورزی در این طرح میشود.

@ENVNEW

حالا با کم شدن آب در اراضی پایین دست ترکیه، اراضی کشاورزی سوریه ( قرمز رنگ روی نقشه) امکان کشاورزی دائمی نداشته و با کشاورزی موقت یعنی دیم زیر کشت میروند. این اراضی شخم زده میشود باران ببارد کشاورزی شده و اگر باران نبارد رها میشود. با شرایط اقلیمی فعلی و خشکسالی ها
این اراضی کشاورزی غالبا آب بارانی دریافت نمیکنند، تخریب شده و کانون های گردوغباری را شکل میدهند که گردوغبار را از سوریه به عراق و بعد به ایران (ایلام، خوزستان) وارد میکند.


@ENVNEW
Forwarded from Gozilla Downloader
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📼 360p, 💾 223.9MB, @Gozilla_bot
🟢آنهایی که سبب خشک‌شدن هورالعظیم را فراهم کردند، هرگز در پیشگاه نسل آینده بخشیده نخواهند شد!🟢

🔖@darvishnameh

✍️ چرا هورالعظیم چنین سیه‌بخت شد؟ مگر دولت‌های ایران و عراق نمی‌دانند که اگر خواهان تاب‌آوری سرزمین‌شان هستند، باید حال هورالعظیم و هورالهویزه خوب باشد؟!

⭐️ کاملش را در کانالم در یوتوب به نشانی زیر می‌توانید تماشا کنید. لطفاً در کانالم عضو شده و آن را به دوستان‌تان معرفی کنید:

https://youtu.be/XGqv_l6dV1g?si=AARpThWRxnh0muI2

#هورالعظیم
#فرهیختگان
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴نه آب، نه هوا

🔴 آخرین بار تابستان 1400 بود که هورالعظیم با بحران آبی جدی مواجه شد و بومیان منطقه، به دلیل کم‌آبی و نرسیدن حقابه دست به اعتراض زدند. درنهایت بخش اندکی از حقابه واقعی، به هورالعظیم رسید.

🔴 تالاب هورالعظیم؛ مهم‌ترین تالاب ایران
محمد درویش، فعال محیط‌زیست معتقد است که وضعیت پنج تالاب اصلی خوزستان یعنی هورالعظیم، شادگان، بامدژ، میان‌گران و شینبار در حال حاضر مطلوب نیست. درویش در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: وضعیت این تالاب‌ها به‌هیچ‌وجه قابل‌مقایسه با شرایط طبیعی و متعادلی که در گذشته وجود داشته نیست و اختلاف فاحشی وجود دارد. یکی از دلایلی که احتمال داده می‌شود امسال استان خوزستان افزایش دمای شدیدتری را تجربه می‌کند، همین خشک‌شدن تالاب‌هاست.

🔴 دولت عراق موفق شده بخش عراقی تالاب را در فهرست میراث طبیعی یونسکو ثبت کند، اما متأسفانه بخش ایرانی آن، به دلیل مخالفت وزارت نیرو، نه در یونسکو و نه حتی در کنوانسیون رامسر ثبت نشده است. موضوعی که بسیار عجیب و تأسف‌برانگیز است.»

🔴 این فعال محیط‌زیست در ادامه گفت: بخش‌هایی از وزارت نیرو و حتی وزارت امور خارجه همچنان با ثبت بخش ایرانی تالاب در کنوانسیون رامسر مخالفت می‌کنند. دلیل اصلی مخالفت این است که می‌گویند با ثبت تالاب در این کنوانسیون، دست ما در فعالیت‌های داخلی بسته خواهد شد و دیگر نخواهیم توانست آزادانه در داخل تالاب جاده‌سازی، دیوارکشی، استخراج نفت و توسعه کشاورزی انجام دهیم. این در حالی است که همان فعالیت‌های آزاد، دقیقاً همین بلا را بر سر تالاب آورده‌اند.

یک سد دیگر بر یکی از سرشاخه‌های کارون
🔴 وی ادامه داد: «خود استان خوزستان هم کارنامه مثبتی در مدیریت منابع آبی‌اش ندارد؛ نرخ هدررفت آب در شبکه‌ها بسیار بالاست. حالا به این وضعیت، بارگذاری‌های سنگین در بالادست را هم اضافه کنید که بدون توقف ادامه دارند. در عین حال، هیچ ابتکاری هم جز توسعه کشاورزی به چشم نمی‌خورد. نمایندگان مجلس در کهگیلویه‌و‌بویراحمد، لرستان و دیگر استان‌های بالادست، همگی می‌گویند مردم ما حق دارند از این آب استفاده کنند و کشاورزی توسعه پیدا کند‌. گویی تمام هنر توسعه در کشور خلاصه شده در کشاورزی.

ثبت هورالعظیم در کنوانسیون رامسر مشروط به چیست؟
🔴 موسی مدحجی، رئیس اداره احیای تالاب‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درباره وضعیت اخیر هورالعظیم گفت: نگرانی اصلی وزارت نیرو این است که چون رودخانه کرخه مرزی نیست، در صورت ثبت این تالاب، کشور عراق ممکن است مطالبه حقابه از رودخانه کرخه یا تقاضای برداشت مازاد آب را مطرح کند. این موضوع همچنان محل بحث است.

تنش آبی جدی در راه خوزستان است
🔴 رئیس اداره احیای تالاب‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان توضیح داد: در چنین شرایطی، برخی نهاد‌ها از موضوع تأمین آب برای تالاب‌ها کنار کشیده‌اند، در حالی‌که مسئولیت اصلی این امر با وزارت نیروست. در این میان، موضوع فعالیت‌های نفتی نیز مطرح است. ما در تعامل با شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت، دو مطالبه اصلی را مطرح کرده‌ایم؛نخست، انجام مطالعات ارزیابی استراتژیک، و دوم، تدوین شرح خدمات مطالعات طرح جامع حفاظت و احیای تالاب هورالعظیم.

وزارت نفت مدعی است در خشک شدن هورالعظیم بی‌تقصیر است
🔴 رئیس اداره احیای تالاب‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: «یکی از ایرادات اصلی که در این مسیر وجود دارد، این است که شرکت ملی نفت یا وزارت نفت همواره از پذیرش مسئولیت شانه خالی کرده‌ و مدعی‌اند اگر تالاب خشک شده، مسئولیت آن برعهده وزارت نیروست. در حالی‌که این ادعا نادیده‌گرفتن تأثیر مستقیم فعالیت‌های نفتی بر سیستم هیدرولوژیکی تالاب است.

🔴 مدحجی درباره نتیجه محاسبه خسارت میادین نفتی گفت: «تاکنون، فکر می‌کنم سه نوبت مکاتبه با معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری انجام شده و نتایج به آن معاونت منعکس شده‌اند، ولی هنوز پاسخی از سوی ایشان برای ما ارسال نشده است.

🔴 وی همچنین عنوان کرد: «توافق شد که وزارت نفت هزینه‌کرد خود را هدفمند کند. در چند ماه گذشته، قراردادی میان وزارت نفت و دانشگاه‌های معتبر کشور منعقد شده است. هدف از این همکاری، اجرای طرحی مشابه طرح جامع احیای تالاب است.

🔴 مطالعه مذکور کمک می‌کند تا مشخص شود برای هر پروژه، چه نوع هزینه‌کردی باید انجام شود.ضرورت دارد که این روند با دقت ادامه پیدا کند تا بتوان گام‌هایی عملی و اثربخش در راستای حفاظت، احیا و مدیریت پایدار تالاب‌ها برداشت.»

متن کامل گزارش زینب مرزوقی، خبرنگار فرهیختگان را در سایت بخوانید

🎖️ @FarhikhteganOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from هم‌میهن
محمد درویش فعال محیط‌زیست با انتشار این عکس نوشت

🔹 شکار تصویر گور ایرانی در پارک ملی کویر، حقیقتاً ارزشمند است، به‌ویژه اگر همزمان با یک رعد و برق درخشان باشد!

🔹 تبریک به فتح‌الله امیری عزیز، مستندساز سختکوش وطن بابت شکار چنین لحظه نادری و البته دم آنهایی گرم که پس از ۳۰ سال، دوباره گورخر آسیایی را به پارک ملی کویر معرفی کردند.

@hammihanonline
hammihanonline.ir
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی

▪️ یافتنِ معنای زندگی در لابه‌لای محیط زیست
▫️ محمد درویش | محقق و کنشگر محیط زیست


محمد درویش از محیطِ زیست، ایران و شاید مهم‌تر، معنای زندگی، فهم و تعریفی کمتر متداول دارد.

این اپیزود بنا بود گفت‌وگویی محدود به حوزه‌ی محیط زیست باشد. اما روایتِ جذاب‌تری شد و به کنکاش در تجارب زیسته، شکلِ جهان‌بینی و نسبت محمد درویش با پیرامون بدل گردید.

📺 ویدیو یوتیوب

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹
🟢توسعه دریامحور و سلامت اجتماعی!🟢

🔖@darvishnameh

✍️ یک فرصت خوب برای آنها که می‌خواهند درباره چشم‌اندازهای آینده کشور مبتنی بر توسعه دریامحور و اثربخشی سلامت اجتماعی ایرانیان، بیشتر و دقیق‌تر بدانند.

⭐️ برای ثبت نام با این شماره در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو، تماس بگیرید:

📞 09156233315

#فرزام_پوراصغر
#کرسی_سلامت_اجتماعی_یونسکو
#توسعه_دریامحور
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تالاب هورالعظیم نباشد حتی نفت هم نیست

محمد درویش، فعال محیط زیست در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

🔴 تالاب هورالعظیم یک‌سوم آن در خاک ایران و دوسوم در خاک عراق قرار دارد.

🔴 دولت عراق موفق شده بخش عراقی تالاب را در فهرست میراث طبیعی یونسکو ثبت کند، اما متأسفانه بخش ایرانی آن، به دلیل مخالفت وزارت نیرو، نه در یونسکو و نه حتی در کنوانسیون رامسر ثبت نشده است.

🔴 هورالعظیم مهم‌ترین تالاب ایران است، بی‌هیچ تردیدی. اهمیت آن به حدی است که هیچ‌کدام از تالاب‌های دیگر ایران، حتی به گرد پای آن هم نمی‌رسند.

🔴 با این‌وجود، تالاب هورالعظیم از سوی ایران در کنوانسیون رامسر ثبت نشده.

🔴 دلیل اصلی مخالفت این است که می‌گویند با ثبت تالاب در این کنوانسیون، دست ما در فعالیت‌های داخلی بسته خواهد شد و دیگر نخواهیم توانست آزادانه در داخل تالاب جاده‌سازی، دیوارکشی، استخراج نفت و توسعه کشاورزی انجام دهیم.

🔴 چه زمانی به این باور جمعی خواهیم رسید که توسعه کشاورزی، آن‌طور که تصور می‌شود، اهمیت حیاتی ندارد؟ اینکه حفظ تالاب‌ها و بوم‌سازگان‌ها، بسیار مهم‌تر از این است که بتوانیم چند هکتار دیگر زیر کشت ببریم.

گزارش مرتبط فرهیختگان

🔴 @FarhikhteganOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی

گفتگوی امین محمدی با محمد درویش در پادکست اثر پروانه‌ای


📺 ویدیو یوتیوب



@sokhanranihaa

🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سخنان تلخ و دردناک محمد درویش در مورد دریاچه ارومیه:

واقعیت این هست که هیچ چیز از چهل هزار سال پیش نتوانسته بود دریاچه ارومیه را خشک کند ،ولی در این چهار دهه این اتفاق افتاد

یعنی نه تغییرات آب و هوایی و نه هیچ چیز دیگری

ایرانیان در طول این چهار دهه ، ذخیره هزار ساله آب این سرزمین را مصرف کردند



#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://www.tg-me.com/+F_UAApSmgJM5Njk0
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🥺 وقتی حتی هدایت هم می‌رود ...🥺

🔖@darvishnameh

1️⃣ باورم نمی‌شود در این لحظات از ساعت‌های پایانی سیزدهمین روز خرداد ۱۴۰۴، دیگر دیدبانِ عزیز، شریف و شجاع خاییز در بین ما نیست ...

2️⃣ هدایت‌الله دیدبان را بیش از چهارده‌سال است که می‌شناسم، محیط‌بانِ خردمندی که سال‌ها کوشید تا بدون تخاصم، خشونت و خون، منطقه حفاظت‌شده خاییز در مرز مشترک کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان را حراست کند. اما متاسفانه امروز در راه پاسداری از عشقش، کل و بزهای خاییز در خون خود غلتید و جان به جان‌آفرین تسلیم کرد ...

3️⃣ این مصیبت بزرگ را به همسر همیشه همراهش، جامعه محیط‌بان کشور، دوستداران طبیعت ایران و شینا انصاری تسلیت می‌گویم ...

4️⃣ یادمان باشد: هدایت پرچمدار نفی خشونت برای مدیریت مناطق چهارگانه است. او بر این باور بود که با یک دوربین مجهز به مراتب موثرتر از یک سلاح فرامدرن مرگبار می‌توان از طبیعت حراست کرد. اگر او را و سلوکش مورد احترام ماست، به جای اعدام قاتل یا قاتلینش، باید مرام و مشی او را در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست گسترش داده و کاری کنیم تا خشونت و برخورد فیزیکی بین متخلفین و محیط‌بانان با تجهیز پاسگاه‌های محیط‌بانی به کامل‌ترین ابزارهای رصد ماهواره‌ای به کمینه خود کاهش یابد. خون، خون می‌آورد؛ پایان دهیم به منطق سرنیزه و قانون چکمه.

⭐️ بیشتر بدانیم:

https://behbahanonline.ir/?p=7320

#شهادت_هدایت_دیدبان
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/02 00:33:28
Back to Top
HTML Embed Code: