Telegram Web Link
🟢 اینبار دیگر غافلگیر نشدیم! انکار کردیم!! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ در حوزه دانش مدیریت، معمولاً به رفتار کبک در مواجهه با خطر - اینکه سرش را در برف فرو می‌برد تا خطر را نبیند! - به عنوان بیشینه نابخردی و پاک‌کردن صورت‌مساله یاد می‌شود. اما این بار مصطفی کلیدری، رییس پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در شهرداری مشهد، مرزهای جدیدی از کبک‌شدن را ارایه کرد! فقط کافی است به گفتگوی تلفنی خبرنگار روزنامه خراسان، بهار موفقی با ایشان در این کلیپ گوش کنید تا ژرفای فاجعه بهتر درک شود.

2️⃣ فقط امیدوارم به جای برخورد با مقاماتی که با بی‌مسوولیتی هرچه تمام‌تر چنین فاجعه‌ای را در مشهد آفریدند، دوباره سراغ آن خبرنگاری نروند که این خبر و گفتگو را نشر داده است!

3️⃣ در مورد سیل مشهد که تاکنون نظیر آن بارها در شیراز، قم، تهران، یزد، کاشان، زواره، دبی و اغلب شهرهای حاشیه بیابان رخداده و خواهد داد، این واقعیت را مجدداً یادآوری می‌کنم: برهم‌زدن نظام آبشناختی در اطراف سکونتگاه‌های انسانی، به‌ویژه در منطقه ما که شدت بارندگی در زمان کوتاه و با دوره برگشت‌های بیش از پنجاه‌سال فراوان محتمل است، مهم‌ترین دلیل افزایش خسارت است. در مشهد سالهاست که متخصصان نسبت به دست‌درازی‌های آزمندانه در کوهستان‌ها، برهم‌زدن ضریب هرزآب، تغییر مسیر آبراهه‌ها، ساخت و ساز در بستر رودخانه‌های فصلی و تجاوز به حریم سیلابی رودخانه‌ها به ویژه در محورهای جنوب و جنوب غربی هشدار داده‌اند. رودخانه‌فروشی را متوقف کنید. اجازه ندهید سرنوشت رودخانه قم و رودخانه خشک شیراز در چهل‌بازه مشهد هم تکرار شود تا دیرتر نشده!

4️⃣ لطفاً تا انتهای کلیپ را تماشا کنید، به‌ویژه وقتی از کارتن و مقوا صحبت می‌شود و البته کارشناس هواشناسی افشا می‌کند که از ده روز قبل هشدار این سیل را به مدیران مشهدی داده بودیم!

♦️ توضیح ضروری:

یکی از خوانندگان محترم این صفحه، آقای امیر گندمکار تذکر دادند عکسی که از آقای کلیدری در سایت تابناک منتشر شده و بنده آن را بازنشر کرده‌ام، اشتباه است و متعلق به مدیری دیگر در شهرداری مشهد است به نام حسن کلیدری. ایشان اما مصطفی کلیدری هستند. به هر حال امکان تصحیح عکس در اینستاگرام پس از انتشار وجود ندارد. از طرف تابناک عذرخواهی می‌کنم و امیدوارم سردبیر تابناک عکس را تصحیح کنند.

#سیل_مشهد
#محمد_درویش
♦️ محمد درویش، کارشناس محیط زیست، در گفت‌وگو با «انتخاب»:

🔹 کیفیت خدمات شهری در تهران کاهش پیدا کرده؛ وضعیت در جنوب شهر خیلی بدتر است

🔹 هنوز از یک سیستم بدوی برای جمع‌آوری زباله‌ها استفاده می‌کنند

🔹 شهرداری یکی از عوامل بحران زاد و ولد موش‌ها در سطح تهران است

🔹 محل انباشت زباله در کهریزک آنچنان پر شده که به فکر جای دیگری هستند

🔹 به جای اینکه زباله‌ها را تفکیک کنند، به فکر ادامه همان روند هستند تا دریاچه شیرابه درست کنند

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003Hq1
🆔 @Entekhab_ir
محمد درویش
♦️ محمد درویش، کارشناس محیط زیست، در گفت‌وگو با «انتخاب»: 🔹 کیفیت خدمات شهری در تهران کاهش پیدا کرده؛ وضعیت در جنوب شهر خیلی بدتر است 🔹 هنوز از یک سیستم بدوی برای جمع‌آوری زباله‌ها استفاده می‌کنند 🔹 شهرداری یکی از عوامل بحران زاد و ولد موش‌ها در سطح تهران…
✍️ اگر هنوز به جمع ۴۵۵۹۸ نفری نپیوسته‌اید که خواهان عزل شهردار تهران شده‌اند، فرصت هست! لطفاً از طریق لینک زیر امضا کرده و خبرش را به آنهایی که آینده ایران برایشان اهمیت دارد، نشر دهید تا دانایی فردی به آگاهی پراقتدار ملی بدل شده و زاکانی یاد بگیرد چگونه باید شهر را اداره کرد و با شهروندان تهرانی سخن گفت:

https://www.karzar.net/111183
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 چرا جامعه محلی با معدنکاران زاویه دارند؟

▫️محمد درویش کارشناس محیط زیست معتقد است، معدنکاران حتی یک پایلوت موفق از فعالیت خود ارائه نکرده‌اند که در کنار آن محیط زیست تخریب نشده باشد.

▫️به گزارش اکوایران، امروز در منطقه کرکس اصفهان، قنات‌ها در حال از بین رفتن و باغ‌ها در حال خشک شدن هستند. مردم هم به دلیل فعالیت‌های معدنی در حال مهاجرت هستند. درواقع فعالیت‌های معدنی منجر به تخریب محیط زیست و زندگی مردم منطقه شده است.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
محمد درویش
🟢 اینبار دیگر غافلگیر نشدیم! انکار کردیم!! 🟢 📚 @darvishnameh 1️⃣ در حوزه دانش مدیریت، معمولاً به رفتار کبک در مواجهه با خطر - اینکه سرش را در برف فرو می‌برد تا خطر را نبیند! - به عنوان بیشینه نابخردی و پاک‌کردن صورت‌مساله یاد می‌شود. اما این بار مصطفی کلیدری،…
سیل کدام سیل!

🖌️مسعود امیرزاده

مصاحبه اخیر یک مقام شهرداری مشهد هنگامه سیلاب مرگبار و انکار آن و تنزل به یک آب گرفتگی ساده از یک جهت نمونه جالب و قابل بررسی و تعمیم است.
نمونه ای از انبان تکذیب های مکرر آفتاب در روز روشن که رویه مدیریتی در برخی بخشهای کشور شده است.لحن توام با لودگی مهوع ایشان یک مسطوره از آن چیزی است که مردم در عرصه های گوناگون حس میکنند و نجیبانه در مقابل، این بی شرمیها را تحمل میکنند!
تورم و گرانی ؟ کدام گرانی!
قطع درخت بوستانها و جنگلها ؟ درکجا!!
آلودگی هوا و آب و مواد غذایی ؟ خیر تکذیب می‌شود.
از قرار همه چیز خوب و آرام است و نه اصفهان نصف جهان در حال فرو ریختن و بلعیده شدن بواسطه فروچاله هاست.نه سرطان غوغا میکند و تنها کسب پر رونق این روزها دارو و درمان بیماریهای صعب العلاج شده است. نه جوانان از سرزمین پا به گریز دارند و یا در هنگامه جوانی و خواب سونامی‌وار دق مرگ میشوند.
اصولا در زاگرس خبری از طغیان آفت و در هیرکانی خبر از مرگ زادآوری نیست، همه اینها را باید تکذیب کرد و گفت فقط اوضاع کمی تا قسمتی ابری است و همه چیز به فرمایش آن مقام شهرداری تحت کنترل دوربینهای ایشان می باشد.
اما مردم ماشینهای غوطه ور در آب را در شیراز و مشهد به چشم دیده‌اند و عزیزان در گل رفته را بیرون کشیده‌اند. آنها سموم کشاورزی پنهان در میوه ها و محصولاتی که به خورد آنها میرود در کالاهای مرجوعی صادراتی در گمرک در پیش چشم نمایان و یا با درد و چرک و خون سرطان خود و عزیزانشان لمس کرده‌اند.مردم بحران آب و هوا را هر روز میچشند و تنفس میکنند و بحران خاک را با ریزگرد فرومیدهند. مردم شهر نظاره گر حصار بستن بر اندک اموال عمومی در قالب بوستانهای شهر و مثله کردن درختان تحت عنوان هرس هستند.
تکذیب به چه کار آید وقتیکه همه چیز عیان است؟
اما بی‌انصافی نکنیم تکذیب در این شرایط آنچنان پررویی میخواهد که کار هر کس نیست، اما در امثال آن مقام مسئول در شهرداری مشهد هست و اتفاقا نوع توام با بیمزگی و ابتذال هم موجود هست.
اگر از مرده ریگ مولانا بپرسید، که بالاترین صفت اخلاقی در انسان کدام است، خواهند فرمود:
شرم!
و یا به قول صائب که گفته‌اند:
رحم و انصاف و مروت از جهان برخاسته است
روی دل از قبله مهر و وفا گردیده است

پرده شرم و حیا، بال و پر عنقا شده است
صبر از دلها چون کوه قاف دامن چیده است

هر تهیدستی ز بی شرمی درین بازارگاه
در برابر ماه کنعان را دکانی چیده است

در دل ما آرزوی دولت بیدار نیست
چشم ما بسیار ازین خواب پریشان دیده است

https://www.tg-me.com/didehbaanzistboom

تلفات سیل اخیر در خراسان فراتر از یک اتفاق طبیعی و غیرمترقبه، نتیجه سال‌ها توسعه نامتوازن و ناسالم بود

🔴سیل کوه‌خواری / «شهرداران طلایی مشهد» الان کجا هستند؟

حجت میان‌آبادی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با فرهیختگان درباره دلایل سیل مشهد گفت:
🔴 ارتفاعات جنوبی مشهد را تراشیدند. برخی ساکنان بومی و روستایی را با فشارهای مختلف از محل‌ها و مناطق مختلف تخلیه کردند و مجتمع‌های مسکونی و مناطق جدید شهری و تفریحی مانند «کوهشار» ایجاد کردند. در واقع کوه‌ها را تراشیدند و تبدیل به پارک و محله‌های جدیدی مثل «بلوار نماز» کردند. آنها با اسم توسعه خوشحال بودند که قرار است منطقه‌ای جدید و به اصطلاح شبه‌‌‌‌مدرن را در جنوب مشهد با الگوگیری از ارتفاعات شمال تهران بسازند. برخلاف تهران که ارتفاعاتش در شمال شهر قرار دارد ارتفاعات مشهد در جنوب این شهر است. بر این اساس با این الگوی کاریکاتور توسعه سعی کردند ارتفاعات جنوب مشهد را بتراشند و مناطق مسکونی جدیدی را به مشهد اضافه کنند. لذا در مشهد این اتفاق افتاد و شوراهای شهر قبلی و شهرداران قبلی و فعلی، ارتفاعات شهر را بر خلاف مسائل محیط‌زیستی و بدون رعایت مساله «امنیت زیستی» شهر مشهد توسعه دادند.

🔴 اینکه فکر می‌کنیم با ابزارهایمان کوه‌ها را می‌تراشیم و برج‌ها را بالا می‌بریم و طبیعت هم انتقامش را از ما نمی‌گیرد به خاطر این توسعه‌ بی‌قاعده‌ای است که داریم. الان کجا هستند آن مسئولان شهری که اسم خودشان را «شهرداران طلایی مشهد» می‌گذاشتند و مسبب این خسارات هنگفت با خرج‌های سنگینند؟ چه‌‌‌کسی قرار است سراغ آنها برود؟ چه‌‌‌کسی قرار است یک بار اینها را جلوی دوربین بنشاند و بگوید شما بعد از ۱۰ سال پاسخگوی سبک‌های توسعه‌ات هستی؟

🔴 این یکی از چالش‌های خیلی جدی کشور است. اصلا مساله آبی نیست که الان تبدیل به سیل شده، بلکه آن سوءمدیریت و سیاستگذاری غلط و کج فهمی و درنهایت نافهمی است که متاسفانه درکی از توسعه درست ندارد و اسم توسعه‌‌ بی‌ضابطه و بی‌قید و بند را «توسعه شهری و امنیت زیستی» می‌‌‌گذارد که هیچ جایگاهی در برنامه‌های کلانش ندارد.

🔴 آقایان متوجه نیستند که اضافه شدن منطقه ۲۲ به تهران، اضافه‌‌‌شدن منطقه نماز و برج‌ها و مناطق مسکونی اسمش توسعه شهری نیست. اینها تبعاتش را بعدا در آینده‌ای نه‌چندان دور در «امنیت شهری» و بعد «امنیت ملی کشور» خواهند دید.

گزارش علی ملکی، خبرنگار گروه نقد روز فرهیختگان را در سایت بخوانید

سایت | اینستاگرام | روبیکا | تلگرام | بله | توییتر | ایتا

🔴 @FarhikhteganOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟢تحلیل درویش از نقش ساخت و ساز ارتفاعات جنوب مشهد در وقوع سیل!🟢

📚
@darvishnameh

گفتگوی بهار موفقی با محمد درویش که در شماره امروز - ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - روزنامه خراسان منتشر شده است.

✍️ محمد درویش، کنشگر فعال محیط زیست و عضو هیئت علمی بازنشسته در موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در گفت و گو با روزنامه خراسان در ارزیابی علل وقوع سیل اخیر در مشهد بیان می‌کند: وقتی به تاریخ چند دهه اخیر نگاه کنیم، نظیر چنین سیلی که در مشهد آمده است در کلان‌شهرهای دیگر ایران ازجمله تهران، شیراز و شهرهایی چون یزد، قم و... نیز اتفاق افتاده است. همه این‌ها بیشتر مربوط می‌شود به این که کوهستان‌های اطراف این شهرها را به عنوان مهم‌ترین سپرِ حفاظتی که می‌تواند شهرها را از گزند سیل های ویرانگر در امان نگه دارد، به رسمیت نشناختیم. وی می افزاید: ما کوهستان ها را تغییر کاربری دادیم و باعث شدیم سطح برهنه سرزمین و ضریب هرزآب افزایش یابد و مسیرهای طبیعی آبراهه های فصلی در کوهستان ها ماهیت خود را از دست بدهند. بعضا به چند سازه گابیونی و آبخیزداری دل خوش کردیم و فکر کردیم می‌توانیم سیل را مهار کنیم. درویش در توضیح جزئیات بیشتر تصریح می کند: این سازه ها معمولا می شکنند و اصلا امنیتی در پایین دست ایجاد نمی کنند که بخواهیم دیگر در بستر سیلابی رودخانه ها تجاوز نکنیم. بنابراین، این بسترهای سیلابی باید تحت هر شرایطی محفوظ بماند. از همه مهم تر اجازه ساخت و ساز در بستر سیلابی این رودخانه ها را ندهیم. در کوهستان های منطقه جنوب و جنوب غربی مشهد سال هاست که متخصصان آبخیزداری و فعالان محیط زیست هشدار می دهند که این دخل و تصرفی که در نظام آب شناختی  منطقه اتفاق می افتد، می تواند خطرناک باشد و یک سیل با دوربرگشت ۵۰ ساله به بالا می تواند فاجعه بیافریند. درویش خاطرنشان می کند: همین الان شما ببینید چه بلایی سر چهل بازه آورده اند و این رودخانه اصلی را تبدیل به یک پارک شهری کرده اند؟  درویش در ارائه پیشنهادهایی به حوزه مدیریت شهری می گوید: به نظرم خوب است که مدیران شهری مشهد از این  ماجرا درس بگیرند و مسیری را که سیل اتفاق افتاده و به خوبی مشخص است، به سمت به سازی اش بروند،  پوشش های طبیعی را  که در منطقه امکان  سازگاری بدون آبیاری دارند، آن جا مستقر کنند و دیگر اجازه ساخت و ساز ندهند، مسیل های هدایت سیلاب های شهری را مرمت کنند و از این چالش یک فرصت برای تغذیه آبخوان های به شدت خالی دشت مشهد بسازند که طبق آخرین گزارش های سازمان زمین شناسی، بحرانی ترین دشت ایران شده است. این کنشگر فعال محیط زیست ادامه می دهد: همان طور که می دانید تراز منفی تجمعی آبخوان های استان خراسان رضوی بالاترین تراز منفی کشور است و به ۳۳ میلیارد متر مکعب رسیده است. بنابراین مشهد درحال حاضر با بحران جدی روبه روست و کشفرود تبدیل به یک مسیر عبور فاضلاب شده است. در صورتی که همین سیلاب ها را اگر می‌توانستیم خردمندانه به سمت کشف رود مدیریت و هدایت کنیم، هم خسارت ها کاهش می یافت، هم مجالی می شد تا آبخوان های خالی دشت مشهد دوباره تغذیه شود. وی در ادامه راهکارها می افزاید: به نظرم دانشگاه فردوسی مشهد باید ورود جدی به این موضوع  داشته باشد. این مسئله یک عبرت بزرگ است و راحت از آن نگذرند. بنابراین مطالعات دقیق و جدی روی این سیل و مسیرش اتفاق بیفتد و مستندهای جذاب و عبرت‌آموزی درباره این موضوع ساخته شود.

#سیل_مشهد
#روزنامه_خراسان
#محمد_درویش
🔶 درویش: آب دریاچه ارومیه کاهش یافت ، سرخ شد/دولت زمانی می تواند بگوید برای احیای دریاچه کاری کرده که 90هزارحلقه چاه را کاهش دهد



کنشگر محیط زیست، پژوهشگر گفت: وقتی سخنگوی دولت احیای دریاچه ارومیه را کار خودشان اعلام کرده در حالی که این ادعا از سوی کارشناسان رد شده است.آنها زمانی می تواند بگویند احیای دریاچه ارومیه کار ماست که از «90 هزار حلقه چاه » در حوزه آبریز دریاچه ارومیه بتوانند چند درصدش را پلمب کنند. بگویند از« 680 هزارهکتار اراضی کشاورزی » چند درصدش را توانسته اند به ماهیت قبلی برگردانند وخسارت و معیشت جایگزین به کشاورزان بدهند؟ وقتی به این سوال پاسخ دادند آن وقت است که می توانند ادعا کنند که در احیای دریاچه ارومیه نقش داشتند.

@Rokna_NEWS
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢دولت زمانی می‌تواند ادعای احیای دریاچه ارومیه را طرح کند که دقیقا بگوید از ۹۰ هزارحلقه چاه موجود در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه چند درصد را پلمپ کرده و چه مقدار در مصرف آب در بخش کشاورزی و صنعت کاهش ایجاد کرده است؟🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ محمد درویش کنشگر محیط زیست، پژوهشگر  به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: وقتی هرساله چندین تن سیب در پای درختان تلف می‌شود و بر وسعت اراضی کشاورزی، به‌ویژه چغندرکاری‌ها افزوده شده، نه تنها وابستگی معیشتی  به آب و خاک در حوضه کم نشده، بلکه تشدید هم یافته است. یعنی اغلب آن بودجه ۱.۵ میلیارد دلاری را که در آنجا هزینه کردند، به باد رفته است.

2️⃣ درویش با تاکید بر اینکه تغییر رنگ آب دریاچه چندان جای نگرانی ندارد. بحث اصلی دریاچه ارومیه حقآبه دریاچه است که چیزی حدود ۳.۴ میلیارد متر مکعب است وآب قابل استحصال کل حوضه هم حدود ۷ میلیارد متر مکعب است. یعنی دولت باید طوری مصارف را در بخش های شرب،کشاورزی و صنعت تعریف کند که بیش از ۳.۶ میلیارد متر مکعب نشود، در حالیکه الان مصارف تعریف شده بیش از ۷ میلیارد متر مکعب است که سبب بروز فاجعه شده است.

#دریاچه_ارومیه_جان_ماست
#رکنا
#محمد_درویش
چرا نباید از سیل مشهد تعجب کرد؟‌

▪️به تغییرات زهکش های طبیعی منطقه مشهد بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۴ در بالا دست منطقه ای که دچار سیل شد  توجه کنید ( محوطه داخل بردارهای قرمز)

▪️این تغییرات یک شبه بوجود نیامده. طراحانی داشته، مشاورانی آنرا پیاده کردند، بودجه های کلانی جابجا شده  و شاید مدالهایی هم به پاس خدمات گرفته شده   و به احتمال زیاد البته همه آنها الان غیب شده و یا به دنبال فرافکنی هستند.

▪️لطفا این مصاحبه عضو کارگروه حقوقی سیلاب های سال ۹۸، آقای جمالی،  را بخوانید که تشریح می‌کنند چرا با این همه تعارضات گسترده دولتی و شبه دولتی در دامنه ها نباید تعجبی کرد در  امام زاده داوود و شیراز و ... سیل بیاید و چگونه تغییر اقلیم بهانه ای شده برای فرافکنی و شانه خالی کردن از زیر مسئولیت در موقع بحران

@mahdi_motagh

متن کامل مصاحبه آقای جمالی:
https://www.khabaronline.ir/news/1658857/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا نباید از سیل مشهد تعجب کرد؟

▪️مقایسه بین تصاویر ماهواره ای ۲۰۲۴ از Google Earth با تصاویر قدیمی توسط ماهواره Corona به وضوح اثر شهرک سازی در مسیر آبر اهه های طبیعی در ارتفاعات جنوب شهر مشهد را نشان می‌دهد.

▪️ماهواره Corona یک ماهواره جاسوسی در دهه ۱۹۶۰ بود که تصاویر آن چند سالی است برای عموم مردم دنیا بصورت رایگان قابل دسترسی است. قدرت تفکیک مکانی این تصاویر حدود ۶ متر هست که برای زمان خودش عدد مهمی محسوب می‌شد. از این تصاویر می‌توان برای بررسی تغییرات کاربری در مناطق شهری استفاده نمود.

@mahdi_motagh

لینک به داده های ماهواره Corona:

https://www.usgs.gov/centers/eros/science/usgs-eros-archive-declassified-data-declassified-satellite-imagery-1?qt-science_center_objects=0#qt-science_center_objects

لینک برای دانلود دیتاهای Corona:
https://earthexplorer.usgs.gov/
Forwarded from اعتمادآنلاین
🔻محمد درویش، کنشگر محیط زیست: اگر یک‌هزارم جدیتی که برای رصد حجاب زنان صورت می‌گیرد برای مشکلات محیط زیستی صرف می‌شد، بخش مهمی از مصائب وجود نداشت

محمد درویش:

🔹️اگر یک‌هزارم جدیتی که برای رصد خانم‌های ایرانی در خودروها برای حجاب صورت می‌گیرد برای حل مشکلات کلان زیست محیطی صورت می‌گرفت، بخش مهمی از مصائب فعلی حل و فصل شده بود.

🔹️فعالان محیط زیست برای جلوگیری از وقوع سیل ویرانگر در مشهدکمپین راه انداختند، جاده را بستند و به هر دستاویزی چنگ زدند تا در ارتفاعات جنوب و جنوب غربی مشهد، ساخت‌وساز صورت نگیرد، اما موفق نشدند./ اعتماد

این مطلب را #اینجا_بخوانیم👇

https://www.etemadonline.com/fa/tiny/news-660630

#اجتماعی

@EtemadOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢 آقای چمران! چشمانت را باز کن؛ احمق‌ها از رگ گردن به تو نزدیک‌ترند! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ امروز - ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - در کانال فرهیختگان تازه‌ترین گفتگوی خشم‌آلود رییس شورای شهر تهران با ادبیاتی عجیب بازنشر شده است. مهدی چمران در پاسخ به خبرنگارانی که دلیل خشکاندن و قطع عمدی بیش از شانزده‌هزار درخت را در چیتگر و دیگر پارک‌های جنگلی و بوستان‌های تهران - مطابق گزارش دکتر محمد متینی‌زاده، عضو هیات علمی بخش تحقیقات جنگل در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور - جویا شده بودند، می‌گوید: هیچ احمقی چنین کاری نمی‌کند.

2️⃣ در ادامه ویدئو می‌بینید که ظاهراً هستند احمق‌های آزمندی که در کنار بزرگ‌راه‌های حتی پرتردد تهران این کار را انجام می‌دهند! آن هم با وجود صدها دوربین که آناً می‌توانند افتادن روسری از سر زنان در خودروها را با سرعت ثبت و گزارش دهند!

3️⃣ منتظر می‌مانم ببینم چمران، زاکانی و رفقای‌شان با این احمق‌ها چگونه برخورد کرده و به مردم گزارش می‌دهند.

4️⃣ راستی! شمار افرادی که خواهان عزل شهردار تهران شده‌اند، به ۴۵۷۸۲ نفر رسید. در نشر و امضایش همچنان مشارکت کنیم:

https://www.karzar.net/111183

#محمد_درویش
🟢 چرا خواندن صلح ایرانی یک ضرورت است؟ 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ تقریباً یک سال از زمانی که نعمت‌الله فاضلی، جامعه‌شناس نامدار کشور از عزم خویش برای چاپ مجموعه‌ای با عنوان "صلح ایرانی" خبر داد، می‌گذرد. ایشان از نگارنده خواستند تا به عنوان یک متخصص حوزه محیط‌زیست، فصلی از این کتاب را به موضوع صلح و محیط‌زیست اختصاص دهم که با افتخار پذیرفتم و اینک یادداشت محمد درویش با عنوان: "خدمات متقابل صلح و محیط‌زیست" در کنار آثار ممتاز ۲۱ نویسنده نامدار ایران با دیباچه‌ای وزین از استاد نعمت‌الله فاضلی به همت انتشارات هم‌رخ‌نگاشت در آستانه انتشار قرار دارد.

2️⃣ صلح و توانایی صلح‌ورزی از مهم‌ترین شاخصه‌های شعور و توسعه‌یافتگی است. هرقدر آدم‌ها بیشتر یاد بگیرند می‌توان با ادبیاتی خردمندانه‌تر، درایتی ژرف‌تر و منطقی پربرکت‌تر به جای اعمال خشونت به منافعی مشترک و همزیستی مسالمت‌آمیز رسید، مفهوم زندگی و حیات در وجودشان بیشتر دم‌کشیده است. و ژینایی طبیعت، بی‌شک یکی از مولفه‌های بی‌رقیبی است که به آدم‌ها مجال درنگ و اندیشیدن به بیان بی‌خشونت مطالبات‌شان را می‌دهد! اما چگونه؟

3️⃣ برای پیش‌خرید و سفارش این کتاب نفیس در ۵۲۸ صفحه با ۵۰هزار تومان تخفیف به قیمت ۴۲۵هزار تومان می‌توانید با هم‌رخ‌نگاشت به شماره یا نشانی زیر در تماس باشید:

☎️: 09103303882

https://hamrokh.com/kala/solh-e-irani/

4️⃣ برخی دیگر از نویسندگان این کتاب عبارتند از: فرشاد مومنی، مقصود فراستخواه، ایرج شهبازی، مصطفی ملکیان و مریم نصر اصفهانی. امیدوارم با حمایت ایرانیان صلح‌طلب، کتاب صلح ایرانی، به زودی به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های ایران و جهان بدل شود که به موضوع صلح از منظری بین‌رشته‌ای پرداخته است؛ نشان‌زدی قابل افتخار از فرهنگی که صدها سال است می‌گوید: هرکس در این سرا درآید، نانش دهید و از ایمانش مپرسید ...

📘 معرفی تصویری کتاب صلح ایرانی؛ در جستجوی مسیرهای صلح در ایران امروز:

https://www.tg-me.com/hamrokhpub/113

#صلح_ایرانی
#نعمت_الله_فاضلی
#محمد_درویش
🟢 پایان پویش کمک برای یک فعال محیط‌زیست! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ شما مردم بی‌نظیر هستید و یاد مهرورزی‌ها، همراهی‌ها و اعتماد ارزشمندتان در دل و جان محمد درویش هرگز خاک نخواهد خورد ...

2️⃣ یکی از فعالان شناخته‌شده و دلسوز محیط‌زیست ایران با نگارنده تماس گرفت و از وضعیت ناگوار اقتصادی خویش گفت ... و اینکه در تامین هزینه رهن منزل در تمدید اجاره مانده است ... او انسان بسیار شریفی است و واقعاً متاسفم که روزگار چنین شده که باشرف‌ها را از کار اخراج می‌کنند و به چنین بحران اقتصادی می‌اندازند ...

3️⃣ دیشب مراتب را استوری کردم بدون ذکر نام وی و خوشبختانه هموطنان عزیزم با توجه به اعتمادی که به حقیر داشتند، بلافاصله مبلغ مورد نظر را تقدیم کردند و حتی دو میلیون تومان هم بیشتر فراهم شد که عیناً لحظاتی پیش تقدیم رفیق سبزاندیش و دل‌شکسته‌ام کردم تا بداند و بدانیم که اگر آنها با ما نیستند، مهم نیست. ما خودمان که با هم هستیم و دلیل حال خوب هم. دم‌تان گرررم ...

4️⃣ خواستم خطاب به دنبال‌کنندگان شریف یادداشت‌هایم بگویم: شاید هرگز مجال نشود که از نزدیک ببینم‌تان و از همراهی‌ها و حمایت‌های ارزشمندتان قدردانی کرده و دست‌تان را ببوسم، اما یادتان باشد شما پرنده قلبم هستید و بال‌ پروازتان را در ضمیرم همواره می‌بوسم و نوازش می‌کنم ...

#بهانه_های_سرکردن_زمستان
#دلیل_حال_خوب_هم_باشیم
#محمد_درویش
🟢 روند صعود بارش کشور از میانگین درازمدت همچنان ادامه دارد! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ برپایه تازه‌ترین آمارهای منتشرشده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران، میزان ریزش‌های آسمانی کشور از اول مهر ۱۴۰۲ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳، نسبت به میانگین درازمدت ۵۵ ساله با رقم استثنایی ۲۳۴ میلی‌متر، حتی دو درصد بیشتر شده، رقمی که در مقایسه با سال آبی گذشته، ۲۱درصد افزایش را نشان می‌دهد.

2️⃣ رویایی‌ترین شرایط را همچنان استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد، خراسان جنوبی و ایلام دارند و برای نخستین‌بار استان تهران در دامنه‌های توچال، عنوان خشک‌ترین استان کشور را بدست آورده است که پدیده‌ای کم‌تکرار در طول نیم‌قرن اخیر است! آیا جزیره‌گرمایی تهران در این کم‌بارشی موثر بوده؟ پرسشی که امیدوارم گروه‌های اقلیم‌شناسی در دانشگاه‌های کشور به آن پاسخ دهند.

3️⃣ از دیگر شگفتی‌های جذاب سرزمین پهناور و متنوع ایران آنکه، استان چهارمحال و بختیاری با ۵۶۶.۱ میلی‌متر در شرایط خشکسالی است، ولی خراسان‌جنوبی با حدود یک‌چهارم بارندگی چهارمحال و بختیاری، در رویایی‌ترین شرایط ترسالی خود است!

#ترسالی
#ایران_دورت_بگردم
#محمد_درویش
Audio
🟢 آیا بیابان یک محدودیت برای توسعه است؟ 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در یکی از بزرگترین دانشگاه‌های ایران و در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد نجف‌آباد از مهم‌ترین شرط توسعه در یک کشور سخن گفتم؛ شرطی که اگر نباشد، وجود یا عدم وجود جنگل یا بیابان نقصان یا مزیتی محسوب نمی‌شود!

https://www.tg-me.com/darvishnameh/12035

#دانشگاه_نجف_آباد
#سخنرانی_محمد_درویش
🟢 یک نکته عجیب درباره وضعیت مطلوب سدهای تهران به نسبت سال آبی گذشته! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ همانطور که در این جدول می‌بینید، مجموع حجم مخازن پنج سد اصلی تهران تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، حدود ۳درصد بهتر از سال پیش در چنین روزی است!

2️⃣ این درحالی است که میزان ریزش‌های آسمانی استان تهران، ۲۱درصد کمتر از میانگین درازمدت است! دلیل این به ظاهرا تناقض در چیست؟

3️⃣ دو دلیل وجود دارد، نخست آنکه رودخانه‌های منتهی به این پنج سد از استان‌های مازندران، البرز، زنجان و کردستان سرچشمه می‌گیرند که وضعیت ریزش‌های آسمانی آنها به مراتب بهتر از استان تهران بوده. دوم اینکه به نسبت سال گذشته، میزان بارندگی‌ها در استان تهران، ۱۲درصد بهتر شده است.

4️⃣ نکته امیدبخش دیگر وضعیت چاه‌نیمه‌هاست که با رنگ آبی مشخص شده، چرا که ۱۹۵درصد بیشتر از سال قبل، آب دریافت کرده‌اند و دیگر قادر نبود بیش از این جلوی مازاد آب را به سمت ایران بگیرد!

#آمار_سدها
#محمد_درویش
مسائلی که حل نمی‌شود

🖌️مسعود امیرزاده

اگر بگوییم تعریف دیگری از “حیات “
مجموعه فرآیندهایی از حل مساله است،سخن به گزافه نگفته‌ایم.به طریقی اولی ما آدمیان نیز همواره در حل مساله هستیم چه آنگاه ناخوداگاه تنفس می‌کنیم و چه آنزمان که آگاهانه در پی‌معاش تلاش می‌کنیم.اما در این مقال کارم به مسائل بیولوژیک نیست حرفم در مورد مسائلی است که هر روزه در ساحت مدیریت گریبانگیر آن شده ایم و آنرا حل می‌کنیم ولی حل نمی‌شود،چرا؟!
حداقل به چنین دلایل مختصر و ساده:
۱-مساله را به عوارض و علائم آن تقلیل میدهیم.
۲-جغرافیا و توپولوژی مساله را شناسایی نکرده و بخشی از آنرا به منزله کل انتخاب کرده‌ایم.
۳-مساله را مطابق راه حلهای دانسته و دردست داشته اندازه و تعریف کرده‌ایم.
۴-گاه برای مسائل پیچیده راه حلهای ساده و گاه برای مسائل ساده راه حلهای هزینه بر و نیازمند به‌کارگیری و مداخلات بروکراتیک اتخاذ کرده‌ایم.
۵-برای مسائلی که الگوریتمیک هستند شیوه های انالیتیک اختیار می‌کنیم و پس از شکست و مواجهه با نقد از نقادان هم میخواهیم یک راه حل انالیتیک دیگر به ما ارائه دهند.
۶-مساله موجودیتی تاریخی و تکوینی است.هیچ موجودیت تاریخی از تبار و تاریخ خود منفک نیست و آنرا همواره حمل میکند، تا این بخش را نشناخته و پژوهش نکرده‌ایم راه حل از لحاظ زمانی، سطحی و عجولانه و بعضا مشکل زاست.
۷-توصیه به سبک سازی و آواربرداری از مساله همواره راهگشا نیست.بسیاری از مسائل ما در وضعیتی آشوبناک و کاوتیک بوده، ورود یک مولفه جدید حتا به منزله “راه حل بخشی نگر” پارامتری است که پیامدهای بی‌مقیاس در بخشهای دیگر ایجاد میکند.
۸-مساله یک “سیستم “است اما در “شبکه‌ای” از مسائل در هم تنیده زیست میکند، “رویکرد شبکه ای “علاوه بر “رویکرد سیستمی” ضروری است.
۹-“مساله” ذات ندارد و‌ نظام ارزشگذاری متفاوتی در نزد سوژه های خود دارد.به عبارتی مساله برای همه منفی و یا به یک درجه منفی نیست.مساله ممکن است برای عده ای سودمند و مثبت باشد.هر مساله را باید در قالب همبستان و همدستان‌ آن آنالیز کرد.
۱۰-“مساله “علاوه بر ابعاد عینی، وضعیتی سابژکتیو دارد و به عبارتی امری قرائت پذیر است.خوانش مساله از انکار تا اغراق بر حل آن و میزان موفقیت اثرگذار خواهد بود.
۱۱-“مساله” زنده است و برای بقا دست و پا میزند.مساله را دست بسته و منفعل و مرده قلمداد کردن در مقابل راه حل،اشتباهی راهبردی است.
۱۲-“مساله “تکامل و تطابق می‌یابد و سعی میکند در اشکال نوین بازسازی شود، “بینش فرگشتی” در حل مسائل ضروری است.
۱۳-راه حل مسائل تنوع و دگرگونی دارد و فقط مساله ذینفع ندارد، راه حلهای آنهم صاحبان منفعتی دارد، شناسایی تعارض و تقاطع منافع در این بخش ضروری است.
۱۴-مسائل فقط فیزیک نداشته و لذا فنی و دانش محور نیستند.مسائل بعضا با نظامهای باورمندانه خود در هم تنیدگی دارد.شناسایی و میزان قدرت اتصال مساله به ساخت باورمندانه آن ضروری است.
۱۵-مسائل انسانی در بستر طبیعت و محیط طبیعی پیدایش میکنند و ابعاد می‌یابند، حل مسائل انسانی بدون در نظر گرفتن تعاملات و تداخلات طبیعی ضریب موفقیت را به شدت پایین آورده و گاه نتیجه عکس می‌دهد.

https://www.tg-me.com/didehbaanzistboom
@hamrokhpub

🔆 گروه روندهای فکری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه با همراهی انتشارات همرخ و انجمن مطالعات صلح ایران برگزار می‌کند:

امکان و امتناع صلح در ایران امروز

به همراه رونمایی از کتاب: صلح ایرانی؛ در جستجوی مسیرهای صلح در ایران امروز

🔆 با حضور و مباحثه:

نعمت‌الله فاضلی/استاد بازنشسته پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

فرشاد مومنی/استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی

سیمین کاظمی/ پزشک و جامعه‌شناس

محمد درویش/ پژوهشگر ارشد محیط‌زیست

ماندانا تیشه‌یار/ عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس انجمن مطالعات صلح ایران

مختار نوری/ پژوهشگر و مدیر گروه روندهای فکری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه

زمان: دو‌شنبه ۷ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ تا ۱۹

🏛️ بلوار کشاورز، خیابان نادری، پلاک ۸، پژوهشکده مطالعات پیشرفته خاورمیانه

♦️ صلح ایرانی یعنی: پرورش نسلی که در سرزمینش درختان دیرزیستی را می‌کارد که می‌داند هرگز نه از سایه و نه از میوه‌اش بهره‌مند نخواهد شد؛ یعنی: کوشش برای ساختن ایرانی که خود در آن حضور نداری؛ و یعنی: من هستم، چون ما هستیم، چون ایران هست.

📚 @darvishnameh

#صلح_ایرانی
#سخنرانی_محمد_درویش
2024/05/22 15:41:50
Back to Top
HTML Embed Code: