Telegram Web Link
واقعیت چیست؟ قانون‌های فیزیکی وجود ندارند، از چشم اندازها باید کمک گرفت!
مدت‌هاست دانشمندان به دنبال توضیح واحدی از مفهوم واقعیت هستند، این در حالیست که فیزیک مدرن، توصیف‌های مختلف یک سیستم را مجاز می‌داند، توصیف هایی که از طریق یک چشم انداز وسیع ریاضی به یکدیگر متصل شده‌اند. اکنون وقت دورریختن قوانین فیزیکی و سلام به چشم اندازهاست. با دیپ لوک همراه باشید…

goo.gl/ekBmn7

-------------------
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کلید حل معما در دست بچه گربه‌ های شرودینگر است نه گربه های شرودینگر! (قسمت اول)

گربه‌ های شرودینگر همواره در دنیای کوانتومی مورد بحث بوده‌اند، اما بچه‌ گربه های شرودینگر حتی از آنها هم عجیب‌تر و چالش‌برانگیزترند. آنها به مرز دنیای کوانتومی و دنیای کلاسیکی تعلق دارند، جاییکه هنوز برایمان ناشناخته است. آزمایش‌های اخیر نشان داده‌اند علم کوانتوم فقط مختص ذراتی با مقیاس اتمی نیست. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/HTzPuq
_________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف موج صوتی عجیبی در مایعات کوانتومی!

امواج صوتی یا همان ارتعاشات کوچک چگالی می‌توانند از طریق تمام مایعات منتشر شوند که باعث می‌شود ملکول‌های مایع در فواصل منظمی، فشرده شوند. اکنون فیزیکدانان به طور نظری نشان داده‌اند که در مایعات کوانتومی تک بعدی، نه یک نوع، بلکه دو نوع موج صوتی می‌تواند منتشر شود. هر دو نوع موج تقریبا با سرعت یکسانی حرکت می‌کنند، اما ترکیب امواج چگالی و امواج دمایی هستند. نتیجه‌ی این پژوهش در تازه‌ترین شماره‌ی مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/DEdr5f

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
طبیعت پیوسته است یا گسسته؟ آیا باز هم باید برای حل این معمای عجیب به اتم گرایی پناه برد؟

ایده‌ی مدرنی که امروزه تحت عنوان «طبیعت گسسته است» می‌شناسیم، توسط دانشمندان یونان باستان مطرح شده است. لئوسی‌پوس، دموکریت و اپیکور همگی ادعا کردند که طبیعت از ترکیب چیزی که آن‌ها، آن را اتم یا اجزای تقسیم ناپذیر نامیدند، تشکیل شده است. طبیعت برای آن‌ها، مجموعه‌ای از اتم‌ های گسسته‌ی در حال جنب و جوش بود. نه خدای آفریننده‌ای وجود داشت و نه روح جاودان و نه هیچ چیز ثابتی (به جز ذات داخلی تغییرناپذیر خود اتم‌ها). طبیعت یک ماده‌ی اتمی در جنب و جوش و یک ترکیب پیچیده‌ بود، نه بیشتر و نه کمتر. به نظر می‌رسد اکنون مکتب اتم گرایی به نحو دیگری در دل فیزیک مدرن، ظهور یافته است. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/b3QKYU

_______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کلید حل معما در دست بچه گربه‌های شرودینگر است نه گربه‌های شرودینگر ! ( قسمت دوم)

در قسمت اول این مقاله، درباره‌ی بچه‌ گربه های شرودینگر بحث کردیم، موجوداتی که قرار است به کمک آنها پرده از راز مرز دنیای کوانتومی-کلاسیکی برداریم. در این قسمت به آزمایشهایی که این بچه گربه‌ ها را شبیه‌سازی کرده‌اند می‌پردازیم. این پژوهش‌های جدید که در زمینه اندازه گیری اجسام بزرگ از دیدگاه های کوانتومی و واهمدوسی کوانتومی انجام شده، بسیار هیجان‌انگیزند. دانشمندان در سه گروه مستقل در دانشگاه‌های مختلف دنیا به بررسی این موضوع پرداخته‌اند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/7PxnJ3

_________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
تصویرسازی هولوگرافی سیاهچاله در پوسته‌ی گرافن : کیهانی در دل ذرات!

یافته‌های جدید نشان می‌دهد طبیعت دو بعدی و ساختار لانه زنبوری گرافن باعث حرکت ذرات باردار در یک مسیر و برخوردهای مکرر آن‌ها می‌شود. دانشمندان از این ویژگی‌ منحصر به فرد گرافن برای مطالعه‌ی ساختار سیاهچاله‌ها و درک بهتر آن‌ها استفاده کردند. آنها به طور نظری توانستند پوسته‌ی گرافنی را به هولوگرام کوانتومی یک سیاه چاله تبدیل کنند. نتایج این پژوهش جدید و جذاب که با مشارکت گروهی از محققان در دانشگاه های مختلف دنیا به انجام رسیده در آخرین شماره مجله Physical Review Letters منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/s3WcbB

_____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
الگوریتم جدیدی برای غلبه‌ بر تاریکی راه: این بار از تابع موج به سوی هامیلتونی حرکت کنید!

حوزه‌ی فیزیک ماده چگال نظری، به ترسناک و دشوار بودن، شهره است، چرا که در آن بر درک مکانیک کوانتومی مواد تمرکز می‌شود. فرآیند نوشتن و حل معادلات ماده چگال، بشدت پیچیده و حساس است. این فرآیند عموما با یک هامیلتونی (یک مدل ریاضی که انرژی تمام ذرات سیستم را جمع می‌بندد) آغاز شده و به تابع موج ختم می‌شود. اکنون دانشمندان دانشگاه ایلینوی، الگوریتمی را توسعه داده‌اند که با پیمودن مسیر به طور برعکس، این فرآیند دشوار را ساده‌تر کرده و مسیر را روشن‌ می‌کند. این الگوریتم با پاسخ آغاز می‌شود و سپس پرسیده می‌شود چه نوع ویژگی‌های فیزیکی جالبی را می‌توان کشف کرد و در نهایت به سوال اصلی می‌رسد: چه دسته‌ای از مواد، چنین ویژگی‌های را می‌توانند داشته باشند؟ نتایج این پژوهش جذاب به تازگی در مجله Physical Review X منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/v9Ky13

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف اولین مواد کوانتومی در نوع خود: سیلیکون انقلاب تکنولوژی کوانتومی؟

دانشمندان خبر از کشف ماده‌ای جدید در عصر کوانتوم می‌دهند که می‌تواند دنیای تکنولوژی را متحول کند مانند نقشی که سیلیکون در قرن بیستم بازی کرد. فیزیکدانانی از UCF ماده‌ی جدیدی کشف کرده‌‌اند که می‌تواند واحد سازنده‌ی بنیادی مواد کوانتومی در عصر کوانتومی باشد، انتظار می‌رود این ماده‌ی میکروسکوپی و متراکم، پیشرفت تکنولوژی را متحول کند. محققان در حال ورود به عصر کوانتومی هستند. اکنون آنها به جای استفاده از سیلیکون در تکنولوژی‌های پیشرفته، مواد کوانتومی جدیدی را کشف می‌کنند: مواد رسانایی که توانایی استفاده و ذخیره انرژی در مقیاس زیراتمی را دارند. نتیجه‌ی این پژوهش در مجله معتبر Nature Communications منتشر شده است. بادیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/DU4Rbq

_____________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آیا هوش انسانی به کمک یادگیری عمیق هوش مصنوعی می‌تواند بزرگترین رازهای فیزیک را حل کند؟

مدل استاندارد فیزیک ذرات یا همان باغ وحش معروف ذرات بنیادی، سرشار از رازهایی است که می‌توان با تجزیه تحلیل داده‌های شتاب‌دهنده‌ها بیشتر به کشف آنها نزدیک شد. اما حجم این داده‌ها به قدری زیاد است که هوش انسانی به تنهایی نمی‌تواند از پس تجزیه تحلیل آنها برآید،‌ پس باید دست به دامان هوش مصنوعی شد. یادگیری عمیق به عنوان شاخه‌ای از هوش مصنوعی، همان ابزار قدرتمندی است که به آن نیاز داریم. فیزیکدانان ذرات به تازگی در مقاله‌ای تفصیلی و جذاب که در مجله‌ی نیچر منتشر شده، کاربردهای جالب هوش مصنوعی در فیزیک را برشمرده‌اند. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/sQEgZY

________________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
شاهدی علیه گرانش ظهوریافته : آیا گرانش یک نیروی بنیادی باقی می‌ماند؟

در سالهای اخیر، برخی فیزیکدانان پیشنهاد کرده‌اند که ممکن است گرانش واقعا یک نیروی بنیادی نباشد، بلکه در عوض یک پدیده‌ی ظهور یافته باشد. پدیده‌ای که از حرکت جمعی بخش‌های کوچکی از اطلاعات رمزگذاری شده در سطوح فضا-زمانی که صفحات هولوگرافیک نامیده می شوند، ظهور می‌کند. این نظریه که گرانش ظهوریافته نام دارد، بر وجود یک ارتباط نزدیک بین گرانش و ترمودینامیک تکیه می‌کند. گرانش ظهوریافته انتقادهای زیادی را به همراه داشته، اما مقاله‌ی تازه‌ای که در مجله‌ی Nature Communications منتشر شده، انتقاد جدی‌تری را به این نظریه وارد می‌کند. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/xfQrNq

_____________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دانشمدان موفق شدند اصل هم ارزی اینشتین را در دنیای کوانتومی ترجمه کنند

چگونگی توسعه‌ی اصل هم ارزی اینشتین به دنیای کوانتومی، معمایی است که فیزیکدانان دهه‌هاست با آن مواجه‌اند. اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه کوییزلند پاسخی برای این معما پیدا کرده‌اند. آنها چگونگی برهمکنش اشیای کوانتومی با گرانش را فقط از طریق فضا-زمان منحنی بررسی کرده‌اند. نتیجه‌‌ی این پژوهش جذاب چند روز پیش در مجله معتبر Nature Physics منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/XcvkLn

______________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
توسعه‌ی دماسنج کوانتومی : دمای قهوه شرودینگر را اندازه‌ بگیرید!

همواره در خوانش دما با دماسنج، عدم قطعیت وجود دارد که ناشی از افت و خیز اتم های جیوه‌ی دماسنج است. اکنون دانشمندان دانشگاه اکستر چارچوب نظری یک دماسنج کوانتومی را توسعه داده‌اند که می‌تواند اثرات کوانتومی را هم در اندازه گیری های خود لحاظ کند. نتیجه‌ی این پژوهش جالب در مجله‌ی برجسته Nature Communications منتشر شده است. با دی‍پ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/59kjo5

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف معماهای جدیدی که مدل استاندارد فیزیک از توضیح آنها عاجز است!

اگرچه مدل استاندارد فیزیک دقیق‌ترین نظریه‌ی علمی شناخته شده در تاریخ بشریت است، اما هنوز معماهای بسیاری وجود دارند که نمی‌توان به کمک این مدل حل کرد و روز به روز بر تعداد این معماها افزوده می‌شود. در پژوهشی که اخیرا در مجله‌ی Nature Physics منتشر شده، دانشمندان دست روی یکی دیگر از این معماها گذاشته‌اند. آنها موفق به اندازه‌گیری اختلاف انرژی بین دو حالت کوانتومی در اتم‌های هلیوم و تعیین دقیق اندازه‌ی هسته و اتم هلیوم شده‌اند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/Xf4w8p

_______________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
سرن امروز اعلام کرد: عاقبت، واپاشی بوزون هیگز به کوارک ته مشاهده شد!

عاقبت شش سال پس از کشف پر سروصدای بوزون هیگز، امروز سرن از مشاهده واپاشی بوزون هیگز به کوارک های ته خبر داد، یافته‌ای که دانشمندان مدت‌ها بودن انتظارش را می‌کشیدند. این یافته‌ مهم که امروز در سرن و توسط دانشمندان پروژ‌ه‌های ATLAS و CMS در LHC گزارش شد، با فرضیه‌ای که می‌گوید میدان کوانتومی بوزون هیگز باعث جرم دار شدن کوارک ته می‌شوذ، سازگار است. نتایج این یافته‌ی مهم در آرشیو قرار گرفته و برای انتشار نیز به مجله PRL ارسال شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/2LFKPS

______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
باز هم مواد کوانتومی شگفت‌انگیز: راز موادی که هم رسانا و هم عایق‌اند!

مواد کوانتومی به دسته‌ای از مواد عجیبی اطلاق می‌شود که به طور کلی دارای ویژگی‌های کوانتومی هستند، طیف این مواد جالب، بسیار گسترده است و از رفتارهای عجیب جمعی تا انواع خاصی از نظم ها و همبستگی های الکترونی را در برمی‌گیرد. ویژ‌گی‌های عجیب مواد کوانتومی به ما اجازه می‌دهد تا کاربردهای هیجان‌انگیزی را که در مواد معمولی، ممکن نیست، تجربه کنیم. این بار دانشمندان موفق شده‌اند چنین کاربردی را در یکی از مواد کوانتومی بیابند. نتیجه‌ی این پژوهش دو روز پیش در مجله معتبر ساینس منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/qrvHMV

________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
راند اول جدال سخت نظریه ریسمان با انرژی تاریک آغاز شد!

کامران وفا و دیگر نظریه‌پردازان ریسمان به تازگ فرمولی جنجالی کشف کرد‌‌ه‌اند که در آن برخی جهان‌ها، ممکن و برخی ناممکن‌اند. برخلاف باور همیشه‌ی ما، جهان‌هایی همچون جهان ما که با انرژی تاریک مثبت و ثابت، اجازه‌ی موجودیت ندارند، به چشم‌انداز نظریه ریسمان متعلق نبوده، بلکه در باتلاق قرار دارند! طبق فرمول جدید کامران وفا و همکارانش، یا تمامی درک ما از کیهان اشتباه است یا نظریه‌ ریسمان غلط. باید میخکوب بنشینیم و منتظر مشاهدات بعدی باشیم تا ببینیم نظریه‌ ریسمان در این جدال، انرژی تاریک را شکست می‌دهد یا انرژی تاریک نظریه‌ ریسمان را. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/rRHhpV

---------------------
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آشکارسازهای گرانشی این بار در فکر به دام انداختن فوتون‌ های تاریک!


 ماهیت ماده‌ تاریک با مفاهیمی نظیر جرم و گرانش درهم آمیخته شده، در واقع وجود و ویژگی‌های ماده تاریک را می‌توان به‌طور غیرمستقیم و از طریق تاثیرات گرانشی‌اش بر روی ماده‌ مرئی، تابش و ساختار بزرگ‌مقیاس جهان نتیجه گرفت. پس شاید چندان دور از ذهن نباشد اگر تصور کنیم که می‌توان از  آشکارسازهای گرانشی برای یافتن ماده‌ تاریک استفاده کرد، به شرطی که آنها از ذراتی ویژه به نام فوتون های تاریک ساخته شده باشند. درحقیقت مطالعات اخیر دانشمندان دانشگاه میشیگان نشان می‌دهد این تصور چندان هم خیال‌ پردازی نیست، به این منظور آشکارسازها بدون نیاز به تغییر می‌توانند با دقت مناسبی به جستجوی ماده‌ تاریک بپردازند. با دیپ لوک همراه باشید...

https://goo.gl/qcYUPN

نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
نظریه تابعی چگالی به جای رفتار الکترون‌ها، رفتار جمعیت‌ها را پیش‌بینی می‌کند!



تحقیقات جدید نشان داده اند می‌توان رفتار جمعیت انسان‌ها و دیگر موجودات زنده را با استفاده از نظریه تابعی چگالی (DFT) پیش بینی کرد. نظریه‌ای که در اصل برای پیش‌بینی رفتار الکترون‌ها بنیان نهاد شده بود؛ اما به نظر می‌رسد انسان‌ها هم تا حدودی شبیه الکترون‌ها رفتار می‌کنند! نتایج این پژوهش چند روز پیش در مجله Nature Communications منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

http://goo.gl/DnYF1m

----------------------------
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
سوئیچ کوانتومی : داستان مرغ و تخم مرغ کوانتومی!

تقریبا همه ما روزی به داستان جنجالی مرغ و تخم مرغ فکر کرده‌ایم و قطعا هیچ یک از ما جوابی برای این معما نیافته‌ایم! معمایی که به سادگی اهمیت قانون علیت را پیش می‌کشد. اخیرا دانشمندان یک داستان مرغ و تخم مرغ کوانتومی را خلق کرده‌اند. در واقع آنها ابزاری طراحی کرده‌اند که برای خلق یک سوئیچ کوانتومی از تک اتم‌ها استفاده کرده و می‌تواند جریان فوتون‌ها را مسدود یا باز کند. این آزمایش معنای قبل و بعد را در جهان کوانتومی در هم می شکند. نتیجه‌ی این پژوهش جذاب، چند روز پیش در مجله معتبر Physical Review Letters منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

goo.gl/DNNB59

نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کلاس درس کوانتومی، قسمت دهم: کامپیوتر کوانتومی و قفل‌هایی که خواهد شکست! به آینده خوش آمدید!

در آخرین و دهمین قسمت از مجموعه مقالات کلاس درس کوانتومی، به سراغ یکی از بزرگترین دستاوردهای نظریه مکانیک کوانتومی می‌رویم: کامپیوتر کوانتومی ، فناوری عجیبی که قرار است غیرممکن‌ها را برایمان ممکن کند. البته هنوز اولین کامپیوتر کوانتومی واقعی با قابلیت‌های موردنظر ساخته نشده و باید منتظر بمانیم و ببینیم چه زمانی خارق‌العاده‌ترین ماشین ساخت بشر متولد می‌شود، اما تا آن زمان، بهتر است دانش خود را درباره‌ی چیزی که قرار است پادشاه بی‌چون و چرای دنیای محاسبات و تکنولوژی باشد فزونی بخشیده و برای خوشامدگویی به آن آماده باشیم. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/Kk1mkS

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2025/07/13 04:47:15
Back to Top
HTML Embed Code: