Telegram Web Link
الکترودینامیک کوانتومی در مرزهای بی‌نهایت: ارائه‌ی طرح مفهومی یک برخورد دهنده‌ی جدید


فیزیک برهمکنش نور و ماده تحت سلطه‌ی الکترودینامیک کوانتومی قرار دارد، اما در شرایط حدی، مثلا در حضور میدان مغناطیسی بسیار بزرگ، این نظریه به خوبی کار نمی‌کند. اکنون دانشمندان موفق شده‌اند با استفاده از پیشنهاد طرح مفهومی یک برخورد دهنده‌ی جدید ذرات، راهی برای این مشکل بیابند. با دیپ‌ لوک همراه باشید…

bit.ly/2YUU7af

_______________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کیهان، کوانتوم و آگاهی: نقاط کوری که محدودیت‌ های علم را بیشتر به رخ می‌کشند

دانشمندان معتقدند جهان قابل شناخت است، زیرا قوانینی وجود دارد که بر رفتار ماده و تحول جهان، حکمفرمایی می‌کند، اما در واقع جهان پر از پدیده‌هایی است که با قوانین ساده‌ی علمی قابل توضیح نیستند. آیا علم به تنهایی برای شناخت جهان کفایت می‌کند؟ برخی دانشمندان به این سوال،‌ پاسخ منفی می‌دهند، آنها علم را سرشار از نقاط کوری می‌بینند که هیچگاه نوری بر آنها تابیده نخواهد شد. در ادامه گزارشی از یک کارگاه دو روزه با موضع محدودیت های علم را خواهیم خواند که به قلم دن فالک نگاشته شده و در وب سایت معتبر ساینتفیک امریکن منتشر گردیده است. با دیپ لوک همراه باشید…

bit.ly/2Ie8AaG

_______________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
گیتی از هیچ؟ پیشنهاد بدون مرز جدید پاسخ می‌دهد

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که نه تنها بین فیزیکدانان، بلکه میان عوام و از گذشته‌های دور مطرح بوده، چگونگی تولد و پیدایش چهان است. اگر چه هنوز پاسخ کاملی به این سوال داده نشده، اما سرنخ های جالبی بدست آمده است. پیشنهاد بدون مرز یکی از این سرنخ‌هاست که معتقد است جهان بدون هیچ شرایط مرزی اولیه‌ای از هیچ کوانتومی (میدان هیگز پایه‌ای) به وجود آمده است. توضیح این پیشنهاد به کمک انتگرال‌ های مسیر ممکن گردید، اما سروکله‌ی ناپایداری ها پیدا شد. اکنون دانشمندان موفق شده‌اند با روش جالبی این ناپایداری‌ها را هم از میان بردارند. با دیپ لوک همراه باشید…

bit.ly/2ZhYah7

__________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
ریاضیات مقیاس به زبان فراکتال ها: بزرگ، کوچک و هر آنچه بین آنهاست

بَرخال، فرکتال یا فراکتال (Fractal) ساختار هندسی عجیبی است که با بزرگ کردن هر بخشش به نسبت معین، همان ساختار نخستین به دست می‌آید؛ ساختاری که هر بخشش با کلش همانند است. ساختار جادویی فراکتال ها ذهن آدمی را به شدت درگیر خود می‌کند و شاید به همین دلیل است که در معماری و هندسه، ردپای آنها زیاد به چشم می‌خورد. اما همانطور که در مقاله‌ی زیر خواهیم دید فراکتال ها با بسیاری از بخش‌های زندگی روزمره ما درهم تنیده شده‌اند، از تنفس تا جامعه و قانون قدرت. نوشتار زیر ترجمه‌ی مقاله‌ای با همین عنوان و نوشته میچل نیوبری (Mitchell Newberry) استاد فیزیک دانشگاه میشیگان است که اخیرا از وب‌سایت معتبر کانورسیشن منتشر گردیده است. با دیپ‌ ­لوک همراه باشید…

bit.ly/2IcknYi

__________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف ذرات کوانتومی جاودان : چرخه مرگ و زندگی شبه ذرات


نابودی در دنیای ماکروسکوپی ما بدون وقفه در حال وقوع است: اشیا شکسته دوباره به یکدیگر نمی‌چسبند و کنار هم مانند روز اول خود نمی‌شوند. با این وجود، در دنیای کوانتومی، قوانین دیگری وجود دارد: پژوهش جدیدی نشان داده که شبه‌ ذرات می‌توانند از بین بروند و سپس دوباره خودشان را ساماندهی کنند و بدین ترتیب به صورت مجازی جاودانه شوند. این شبه‌ ذرات یا به عبارتی ذرات کوانتومی جاودان، چشم‌اندازهای هیجان‌انگیزی برای آینده دنیای کوانتومی ترسیم می‌کنند. با دیپ لوک همراه باشید…

bit.ly/2XVigNN

________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
معرفی کتاب: انقلاب ناتمام اینشتین، جستجویی فراتر از مکانیک کوانتومی


با آنکه مکانیک کوانتومی پیشرفت‌های شگرفی در جنبه‌های مختلف زندگی بشر ایجاد کرده، اما هنوز مناقشات زیادی درباره‌ی بنیان‌ها و تفاسیر آن وجود دارد. لی اسمولین، یکی از نظریه‌پردازانی است که به مقابله با مکانیک کوانتومی برخاسته است. در نوشتار زیر که ترجمه‌ی مقاله‌ای از وب‌سایت نیچر است، گراهام فارملو، نقدی بر کتاب تازه‌ی اسمولین که دو ماه پیش منتشر شد، نگاشته است. با دیپ‌ لوک همراه باشید...


bit.ly/2x71Jun

____________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
حفاظت یا شکست تقارن در فازهای توپولوژیکی چگونه رقم می‌خورد؟


تقارن، یکی از مشخصه‌های بنیادی در طبیعت بوده و درک مکانیسم شکست تقارن‌ برای پژوهش‌های علمی ضروری است. از طرفی در فازهای توپولوژیکی، تقارن نمی‌شکند، بلکه حفظ می‌شود. اکنون دانشمندان سرنوشت تقارن سیستم‌ها را در حضور برهمکنش‌های قوی، بررسی کرده‌اند که نتیجه‌ی آن در مجله‌ی معتبر Nature Communications  منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

bit.ly/2LlU5Vn

________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
رشد سیستم های زیستی چگونه اتفاق می‌افتد؟ مدل جدید پاسخ می‌دهد!

یکی از معماهای بزرگ حیات، رشد سیستم‌ های زیستی است. فرقی نمی‌کند یک پروتوزوئید میکروسکوپی باشد یا یک وال آبی، تمام سیستم‌های زیستی رشد می‌کنند. اکنون فیزیکدانان مکانیسم جالبی کشف کرده‌اند که می‌تواند این راز را توضیح دهد. آن‌ها یک مدل ریاضی توسعه داده‌اند که رشد سیستم های زیستی را به دقت توضیح می‌دهد. با دیپ لوک همراه باشید…

bit.ly/2YAbltQ

_______________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
👍1
Forwarded from Deeplook (Nahid Riyahi)
دیپ لوک از دوستان متخصص در حوزه‌ی کوانتومی، دعوت می‌کند به تحریریه‌ی این وب‌سایت بپیوندند. دوستان علاقمند می‌توانند از طریق لینک زیر و پر کردن فرم همکاری، اقدام نمایند:

https://goo.gl/54wyxD
2👍2
Deeplook pinned «دیپ لوک از دوستان متخصص در حوزه‌ی کوانتومی، دعوت می‌کند به تحریریه‌ی این وب‌سایت بپیوندند. دوستان علاقمند می‌توانند از طریق لینک زیر و پر کردن فرم همکاری، اقدام نمایند: https://goo.gl/54wyxD»
اصل هولوگرافی می‌گوید تقارن در گرانش کوانتومی ممکن نیست!

پژوهش جدید و جذاب دو محقق از ایالات متحده و ژاپن نشان داده که وقتی گرانش با مکانیک کوانتومی ترکیب می‌شود، تقارن در نظریه گرانشی ممکن نیست! این یافته به کمک اصل هولوگرافی بدست آمده است. با دیپ لوک همراه باشید...

bit.ly/2G42rNN

______________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2
فیزیکدانی محاسبه کرده زندگی واقعی می‌تواند در جهان دو بعدی وجود داشته باشد!



تمام واقعیت زنده‌ی ما در جهانی سه بعدی رخ می‌دهد که به آن عادت کرده‌ایم، بنابراین تصور جهانی فقط با دو بعد، دشوار خواهد بود، اما اکنون محاسبات جدیدو جذاب جیمز اسکارگیل (James Scargill)، فیزیکدان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد یک جهان دو بعدی نیز می‌تواند حیات را پشتیبانی کند. اسکارگیل می‌خواست اصل انسان‌ نگر را بیازماید؛ یک ایده‌ی فلسفی که می‌گوید ‌جهان‌هایی که حیاتی درونشان ندارند که آن‌ها را مشاهده کنند، نمی‌توانند وجود داشته باشند. دانشمندان و فلاسفه به کمک این اصل توضیح می‌دهند چرا جهان، آنطور که می‌بینیم هست. با دیپ لوک همراه باشید…

bit.ly/2SeMyZL

______________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دانشمندان به کمک تقارن زمان-پادپاریته ، پخش گرما را منجمد کردند!


دانشمندان برای اولین بار نشان داده‌اند که انرژی گرمایی را می‌توان با استفاده اصل تقارن زمان-پادپاریته (anti-parity-time symmetry) مکانیک کوانتومی دستکاری کرد. با استفاده از این روش، آن‌ها قادر خواهند بود انتشار گرما در ماده را کنترل کنند. محققان دانشگاه ملی سنگاپور در یک مطالعه‌ی جذاب، روشی را معرفی کردند که با استفاده از نظریه‌‌های کوانتومی موج، گرما را در یک محل ثابت به دام انداخته و نگه می‌دارند که نتیجه‌ی آن در مجله‌ science منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

bit.ly/2YalWyw

______________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آیا صفحه هایپربولیک و هندسه عجیبش می‌تواند راز برهمکنش‌های کوانتومی را فاش کند؟


برهمکنش‌های اتمی بین جامدات و مایعات، بسیار پیچیده است، به گونه‌ای که درک برخی از ویژگی‌های آن‌ها برای فیزیکدانان، دشوار است. از آنجایی که حل ریاضی این مسائل، فراتر از توانایی کامپیوترهای مدرن است، دانشمندان دانشگاه پرینستون، ایده‌ی خلاقانه‌ای را پیش کشیدند: استفاده از هندسه‌های نامتعارف. آن‌ها آرایه‌ای الکترونی روی یک ریزپردازنده ساخته‌اند که برهمکنش‌های بین ذرات را در یک صفحه هایپربولیک شبیه‌سازی می‌کند. نتیجه‌ی این پژوهش جالب در مجله نیچر منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…


bit.ly/2Yk4Azd


_______________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
ویدیو چک با شبکه عصبی ؛ کدام نظریه کوانتومی برنده است؟


برای توصیف برخی از پدیده‌ها در فیزک کوانتومی بس‌ذره‌ای (quantum many-body) چندین نظریه‌ی رقیب وجود دارند، اما کدام یک، یک پدیده‌ه‌ی کوانتومی را به بهترین نحو توصیف می‌کند؟ گروهی از محققان دانشگاه فنی مونیخ (TUM) و دانشگاه هاروارد شبکه عصبی را برای تحلیل تصاویر لحظه‌ای سیستم‌های کوانتومی به کار بردند. نتایج این پژوهش در مجله‌ی Nature Physics منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…


http://bit.ly/2Yb3DKk


ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
داروینیسم کوانتومی انتخاب می‌کند کدام احتمال به واقعیت بپیوندد! (قسمت اول)

ما در زندگی روزمره‌ی خود با وقایعی روبه‌رو می‌شویم که می‌توانیم با اطمینان از ویژگی‌های آن سخن بگوییم. این‌ها واقعیت‌های عینی جهان ما هستند. اما در جهان ذرات کوانتومی، تنها می‌توان از احتمال هر حالت یا بروز هر ویژگی سخن گفت. چرا ما جهان را به گونه‌ای متفاوت در مقیاس اتم‌ها و ذرات بنیادی تجربه می‌کنیم؟ چه چیزی باعث انتخاب یک نتیجه از میان حالت‌ها یموجود در فضای احتمالات کوانتومی می‌شود تا در جهان فیزیک کلاسیک، ظهور عینی پیدا کند؟ این دگرگونی کوانتوم-کلاسیکی طی چه فرآیندی انجام می‌شود؟ محققان با به‌کارگیری ایده‌ی انتخاب طبیعی داروین نظریه‌ای به نام داروینیسم کوانتومی را ابداع کردند تا به این سوال‌ها پاسخ دهند. نوشتار زیر ترجمه‌ی مقاله‌ای است که به تازگی به قلم فییپ بال و از وب‌سایت معتبر کوانتامگزین منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

http://bit.ly/2YvCO3S

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
داروینیسم کوانتومی انتخاب می‌کند کدام احتمال به واقعیت بپیوندد! (قسمت دوم)

در قسمت اول این مقاله، با روش‌های جذاب و نوین گذار از مکانیک کوانتومی به واقعیت‌های کلاسیکی و به کارگیری ایده‌ی جذاب داروینیسم کوانتومی برای پر کردن شکاف میان این دو جهان آشنا شدیم. در این قسمت، در مورد چگونگی جمع‌آوری اطلاعات از محیط و پدیده‌ی شگفت اشباع شدن اطلاعات صحبت خواهیم کرد. با دیپ لوک همراه باشید…

http://bit.ly/2YXH4Ew

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
حیات چیست ؟ حیات با زنده بودن فرق دارد! (قسمت اول)

حیات مساوی زنده بودن نیست! می‌دانیم که ‌یک گربه زنده است، اما یک مبل زنده نیست، با این حال مبل هم بخشی از زندگی و حیات است، چرا؟ پاسخ این سوال را نظریه اطلاعات به ما می‌گوید. در این قسمت به توضیح یک «قانون فیزیکی جدید» برای حیات می‌پردازیم. ممکن است شهود ما از حیات براساس ادراکات نادرست و ناقص باشد؛ زیرا نمی‌توانیم مستقیما رابطه‌ی بین گربه و مبل را ببینیم. ما برای درک حیات، باید بفهمیم کدام بیت‌های ماده می‌توانند اطلاعاتی را به دست آورند که در نتیجه‌ی آن اطلاعات بتوانیم زنده را از غیر زنده تفکیک کنیم. شاید تمام حیات برخاسته از حیات دیگری باشد! با دیپ لوک همراه باشید…

http://bit.ly/2KTCZMz

_____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
حیات چیست ؟ حیات با زنده بودن فرق دارد! (قسمت دوم)


در قسمت اول درباره حیات و نظریه اطلاعات شنون صحبت کردیم و اینکه چگونه می‌توان به کمک اطلاعات، به زنده بودن یک جسم پی برد. در قسمت دوم و پایانی، به بررسی این سوال مهم و هیجان‌انگیز می‌پردازیم که حیات با زنده بودن چه فرقی دارد؟ چرا گربه زنده است اما مبل زنده نیست و فقط حیات دارد؟ هدف ما درک حیات بر روی زمین و دیگر جهان‌ها، و همچنین درک منشا حیات است؛ اما برای دستیابی به این هدف، باید در شیوه‌ی تفکرمان درباره‌ی حیات تغییری اساسی ایجاد کنیم. با دیپ لوک همراه باشید…

http://bit.ly/2Zgebbz

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پیکان زمان چگونه آغاز شد؟ باز هم پای فراکتال ها در میان است (قسمت اول)

جهان با انفجار بزرگ متولد شد و سپس طبق نظریه تورم کیهانی، ماده‌ی جهان شروع به پخش شدن کرد و همچنان نیز در حال پخش شدن است، گویی این پخش شدن به منزله‌ی نوعی پیکان عمل می‌کند که جهت پیشرفت زمان را نشان می‌دهد و به نظر می‌رسد این پدیده تا مرگ گرمایی جهان ادامه یابد. اما یک سوال مهم وجود دارد: این پیکان زمان چگونه آغاز شد؟ اکنون دانشمندان به کمک رفتار فراکتال گونه و آشفتگی سیستم‌های کوانتومی ذرات در وضعیت دور از حالت تعادل، سعی دارند به این سوال هیجان‌انگیز پاسخ دهند. نوشتار زیر ترجمه‌ی مقاله‌ای با همین مضمون و به قلم ناتالی ولشاور (Natalie Wolchover) است که به تازگی در وب سایت معتبر کوانتامگزین منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

http://bit.ly/2ZvWoN4

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2025/07/08 23:03:55
Back to Top
HTML Embed Code: