Telegram Web Link
اصل کوانتومی نسبیت می‌تواند عامل تمام غرابت‌های مکانیک کوانتومی باشد!

فیزیکدانان دانشگاه‌های ورشو و آکسفورد پیشنهاد کردند ممکن است پدیده‌های عجیب و شگفت‌انگیز مکانیک کوانتومی در نظریه نسبیت خاص ریشه داشته باشند! چیزی که آن‌ را اصل کوانتومی نسبیت می‌نامند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/9yPAnGa

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
جستارهایی در باب فلسفه و کوانتوم: در باب چیستی فلسفه

زندگی هر یک از ما، در مقیاس زمانی کل کائنات، لحظه‌ای بیش طول نمی‌کشد و در مقیاس مکانی آن نیز، به مثابه‌ی قطره‌ای است در اقیانوسی بی‌پایان. با این حال، تلاش برای یافتن مختصات همین لحظه‌ و نقطه‌ی ناچیز، مهم‌ترین رسالت زندگی ما خواهد بود. حتی می‌توان پرسید آیا نقطه‌‌ای که مختصات آن را نمی‌دانیم، اصلا وجود و معنایی دارد؟ شاید چیزی شبیه به تفسیر کپنهاگی مکانیک کوانتومی و به خصوص یادآور اعتراض معروف اینشتین به این تفسیر: «آیا فکر می‌کنید اگر به ماه نگاه نکنید، آنجا نیست؟». فلسفه آن چشمان ژرف‌بینی است که جایگاهمان در کائنات را به ما نشان می‌دهد، همان نگاهی که در دیپ لوک به دنبال آن هستیم. این نوع نگاه به فلسفه را بیش از هر کس از اسپینوزا وام گرفته‌ام که معتقد است زندگی به مثابه‌ی یک جز از یک کل بسیار بزرگ است و باید از دریچه‌ی ابدیت به آن نگریست...

https://cutt.ly/dy10UmS
________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آیا تله پورت ممکن است؟

آیا تله پورت، این رویای جاه‌طلبانه‌ی بشر ممکن است؟ بله، در جهان کوانتومی! جان نیکول (John Nichol) و اندرو جردن (Andrew Jordan) در حال اکتشاف روش‌های جدید ایجاد برهمکنش‌های کوانتومی بین الکترون‌های دور هستند که پیشرفت‌های اساسی در محاسبات کوانتومی را نوید می‌دهد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/ninFFjk

___________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پنجمین حالت ماده برای نخستین بار در فضا مشاهده شد!

دانشمندان پنجمین حالت ماده را برای اولین بار در فضا مشاهده کردند. این اتفاق بسیار مهم و هیجان‌انگیز، بینش بی‌سابقه‌ای را به فیزیک‌دانان می‌دهد که می‌تواند به حل برخی از معماهای رام‌نشدنی دنیای کوانتوم کمک کند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/LpSMrbb

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
حق با مکانیک کوانتومی است یا نسبیت؟ کوانتش زمان پاسخ می‌دهد

مفهوم زمان قرن‌ها برای دانشمندان، مفهومی جذاب بوده است. با پیشرفت‌های علم فیزیک در قرن گذشته و ظهور مکانیک کوانتومی و نظریه نسبیت عام، تضاد میان این دو نظریه در توضیح زمان نظر بسیاری از فیزیکدانان را به خود جلب کرده است. یکی از توضیحات ممکن برای این ناسازگاری، مفهوم کوانتش زمان است. به تازگی گروهی از فیزیکدانان موفق به اندازه‌گیری حد بالایی کوانتش زمان شده‌اند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/Da6IiGZ
____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
تونل زنی کوانتومی چقدر طول می‌کشد؟ آزمایش جدید پاسخ داد

پدیده‌ی عجیب عبور از درون دیوار که اغلب در فیلم‌های علمی-تخیلی دیده‌ایم، در دنیای مکانیک کوانتومی، با نام تونل زنی کوانتومی، کاملا عادی است و هر لحظه، در دنیای میکروسکوپی اطرافمان، از خورشید گرفته تا درون بدنمان در حال رخ دادن است. اکنون گروهی از محققان دانشگاه تورنتو روش جالبی برای سنجش مدت زمان تونل زنی کوانتومی یافته‌اند که نتایج آن در مجله معتبر Nature منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…


https://cutt.ly/UdSJOdy

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
شبیه‌سازی سفر در زمان کوانتومی ، اثر پروانه‌ای را در قلمروی کوانتومی رد کرد!

دانشمندان با استفاده از یک کامپیوتر کوانتومی به منظور شبیه‌سازی سفر در زمان کوانتومی نشان داده‌اند که در قلمرو کوانتومی، اثر پروانه‌ای وجود ندارد. در این پژوهش، اطلاعات یا همان کیوبیت‌ها (بیت‌های کوانتومی)، به گذشته‌ی شبیه‌سازی شده، سفر می‌کنند و به شکل شگفت‌انگیزی، زمانی که تمام آن‌ها به زمان حاضر برمی‌گردند، تغییر زیادی نکرده‌اند؛ گویی واقعیت، خود را بهبود می‌بخشد! با دیپ لوک همراه باشید…


https://cutt.ly/Vd605A2

______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
گفتگوی زنده پروفسور کامران وفا و برایان گرین، ساعت ۱۹:۳۰ امروز به وقت ایران

امروز ۲۱ آگوست، ساعت ۱۱ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (EDT) و ساعت ۱۹:۳۰ به وقت ایران، کامران وفا با برایان گرین (که خود از فیزیکدانان سرشناس می‌باشد) به طور زنده گفتگو خواهد کرد. در این گفتگو درباه مفاهیم بنیادی نظریه ریسمان بحث خواهد شد. با دیپ لوک همراه باشید...

https://cutt.ly/UfufYd0

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دانلود رایگان ۲۵ جلد از جدیدترین کتاب ‌های کوانتومی به مناسبت نیمه‌بها شدن ترافیک دیپ لوک

در پی انتقال دیپ لوک از سرورهای فرانسه به سرورهای ایران و میزبانی داخل کشور و ثبت آن در لیست دامنه های اینترنتی با میزبانی داخلی ثبت شده، دیپ لوک در لیست وب‌سایت‌هایی قرار گرفت که مشمول ترافیک نیمه‌بها می‌شوند، بدین معنا که ترافیک‌های اینترنتی داخل کشور در دامنه دیپ لوک به صورت نیمه‌بها محاسبه می‌شوند. به همین مناسبت، ۲۵ جلد از جدیدترین کتاب‌ های کوانتومی در دانلودکده دیپ لوک قرار گرفت...

https://cutt.ly/5fl9eoh

_________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پارادوکس کوانتومی جدیدی که باورهای متعارف ما را نقض می‌کند!

فیزیکدانان کوانتومی دانشگاه گریفیث از پارادوکس کوانتومی جدیدی رونمایی کرده‌اند که می‌گوید وقتی سخن از برخی اعتقادات قدیمی درباره طبیعت می‌شود، یکی باید کوتاه بیاید! نظریه کوانتومی عملا در پیش‌بینی رفتار اجسام ریز مانند اتم‌ها، کامل و عالی است، اما استفاده از آن در مقیاس‌های بسیار بزرگ‌تر از اتم‌ها، به ویژه برای مشاهده کنندگانی که اندازه گیری‌ها را انجام می‌دهند، مسائل مفهومی دشواری را به وجود می‌آورد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/mfUtAnP

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
رفتار جدید انیون نشان می‌دهد دنیای کوانتومی، عجیب‌تر ازچیزی است که می‌پنداریم!

شواهد تجربی جدیدی درباره‌ی رفتار جمعی الکترون ها برای تشکیل شبه ذراتی که انیون (Anyon) نام دارند گزارش شده است. انیون ها دارای مشخصه‌هایی هستند که در سایر ذرات زیراتمی دیده نشده است؛ از جمله بار کسری و آمار‌های کسری که با ایجاد تغییرات فاز کوانتومی، حافظه برهمکنش‌های خود را با سایر شبه ذرات حفظ می‌کنند. نتایج پژوهش جالب و جدیدی که در مجله Nature Physics منتشر شده، می‌هواند به توسعه فیزیک شبه‌ ذرات و توسعه کامپیوترهای کوانتومی توپولوژیکی کمک کند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/bfDa8Dv

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آزمایش فروپاشی تابع موج نشان داد، گرانش و کوانتوم سر سازش ندارند

گروهی از محققان آلمان، ایتالیا و مجارستان نظریه ای را آزمایش کرده‌اند که ادعا می‌کند گرانش، عامل فروپاشی تابع موج است، اما هیچ مدرکی دال بر اثبات آن پیدا نکرده‌اند. نتایج این پژوهش که آزمایش‌های زیرزمینی جالب آن در عمق حدودا ۱.۵ کیلومتری زمین انجام شده، در نشریه Nature Physics منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/jfJZrQl

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
در باب محدودیت ‌های تفکر (قسمت اول)

امروزه علم بر سر یک دوراهی قرار دارد: آیا پیشرفت‌، با ذهن انسان بدست خواهد آمد یا با ماشین‌هایی که ما پیش‌تر، ساخته‌ایم؟ در نوشتار سه قسمتی زیر که ترجمه‌ای از مقاله‌ای با همین عنوان در وب‌سایت ایون است، دیوید سی کراکائر (David C Krakauer) رییس و استاد سامانه‌های پیچیده موسسه سانتافه در نیومکزیکو، سعی می‌کند به این سوال جنجالی پاسخ دهد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/If1vhp0

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
در باب محدودیت ‌های تفکر (قسمت دوم)

در قسمت قبل محددودیت های تفکر، درباره‌ی دو جنبه مهم پیشرفت علم یعنی فهم و پیش بینی و سیر تاریخی آ‌ن‌ها صحبت کردیم و در ادامه به تناقض‌ها و توهمات بشری، به عنوان دو مثال جذاب از رابطه درهم‌تنیده‌ی بین پیش بینی و فهم رسیدیم. در این قسمت، درباره‌ی تناقض‌های ماشینی بحث کرده و در ادامه پیوند میان هستی‌شناسی و معرفت شناسی را به عنوان همزادی برای رابطه بین فهم و پیش ‌بینی بررسی خواهیم کرد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/Yf3dU6j

_____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
در باب محدودیت های تفکر (قسمت پایانی)

در قسمت‌های اول و دوم محدودیت های تفکر درباره‌ی رابطه‌ی فهم و پیش بینی و همچنین هستی شناسی و معرفت شناسی صحبت کردیم. در قسمت سوم و پایانی درباره تمایز دانش و فهم و در نهایت جدال نفس‌گیر بشر و ماشین دست‌ساخته‌اش برای تصرف آینده بحث خواهیم کرد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://cutt.ly/9f4UT88

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۰ هم به کیهانی‌ها رسید!

دقایقی پیش جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۰ به طور مشترک به راجز پنروز، راینهارد گنتزل، آندره‌آ ام. گز رسید. با دیپ لوک همراه باشید...

https://cutt.ly/DgwsVqE

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
زنان با قیچی‌ های ژنتیکی، نوبل شیمی 2020 را درو کردند!

دقایقی پیش، کمیته نوبل، جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۰ را به طور مشترک به دو شیمیدان زن، ایمانویل شارپنتیه (Emmanuelle Charpentier) و جنیفر دودنا (Jennifer Doudna) به خاطر «توسعه‌ی روشی برای دستکاری ژنوم» اهدا کرد.

https://cutt.ly/GgemqvJ

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
گربه شرودینگر زمانی که هیچ‌کس در حال نگاه کردن به آن نیست، چه می‌کند؟ (قسمت اول)

برخی از گیج‌کننده‌ترین مسائل فیزیک، در قلمروی نظریه کوانتومی جای دارند. این گیج‌کنندگی را می‌توان به وضوح در مشهورترین آزمایش فکری کوانتومی یعنی آزمایش‌ فکری گربه شرودینگر و همچنین در پارادوکس سیاه‌چاله و گم شدن اطلاعات در تبخیر آن دید. در نوشتار زیر که ترجمه‌ای مقاله‌ای از وب‌سایت ناتیلوس است، دنیل سودارسکی (Daniel Sudarsky) از دانشگاه ملی مکزیک، به این موضوعات بحث‌برانگیز می‌پردازد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/8glk6Er

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
گربه شرودینگر زمانی که هیچ‌کس در حال نگاه کردن به آن نیست چه می‌کند؟ (قسمت دوم)

در قسمت پیشین، سودارسکی اهمیت آزمایش فکری گربه شرودینگر را در حل مسائل مختلف کوانتومی، از جمله اندازه‌گیری کوانتومی و نتایج آن در میدان تورمی و نظریه فروپاشی خودبخودی مطرح کرد؛ در ادامه به بررسی اهمیت این موضوع در موضوعات جذاب دیگری همچون فروپاشی خودبخودی کوانتومی میدان تورم، نظریه گرانش کوانتومی و پارادوکس سیاه‌چاله می‌پردازد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/SgvgL5U

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2025/07/07 05:36:11
Back to Top
HTML Embed Code: