Telegram Web Link
به نظر می‌رسید کیهان تا ۳۷۹۰۰۰ سال بعد از مِهبانگ مات باشد؛ چرا که تابش زمینه‌ی کیهان، فوتون‌های رها شده‌ای هستند که فقط اطلاعات آخرین وانسطح پراکندگی را به دوش می‌کشند. برای کاوش عمیق‌تر کیهان نیاز به آشکار کردن ذره‌های گریزپی‌تند رازهای ثانیه‌های ابتدایی‌ عالم را فاش کن ند. اینایی چون نوترینوها است. نوترینوهای آغازین کیهان بنام نوترینوی زمینه‌ی کیهان شناخته می‌شوند کهم مهم نه با چشم تلسکوپ بلکه با دیدگانی از جنس تریتیوم و نه با تقابلی از نوع فوتون با ذره بلکه با برهمکنشی از نیروی هسته‌ای ضعیف ممکن است. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
کاملا واضح است که در حالت عادی می‌توانیم فاصله‌ی بین دو نقطه‌‌ی متمایز در مکان را بصورت رفت و برگشت طی کنیم. شاید اکثر مردم به نوعی به این سوال اندیشیده‌اند که چرا همانند مکان، برگشت به زمان گذشته امکان‌پذیر نیست؛یا چرا طی کردن فاصله‌ی زمانی بین دو‌ نقطه‌ی مجزا در محور زمان تنها در یک جهت، امکان‌پذیر است. این درحالی است که معادلات بنیادی حاکم بر قوانین طبیعت، هیچ جهت ارجحی برای زمان قائل نیستند. این سوال اساسی با عنوان معمای پیکان زمان شناخته‌ می‌شود و پژوهشگران در راستای پاسخ به این سوال، دست به آزمایش جالب و جدیدی روی اعصاب شبکیه چشم زده‌اند. با دیپ‌لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
این روزها با آغاز مهم‌ترین رویداد فوتبالی، یعنی جام جهانی ۲۰۲۲، تب فوتبال در تمام دنیا بالا گرفته و با نتایج عجیبی، مانند بازی دیروز ایران-انگلیس یا بازی امروز آرژانتین-عربستان، که در همین چند روز رقم خورده، بحث تحلیل‌ها نیز داغ شده است. بنابراین شاید بهترین فرصت باشد تا نگاهی به مقاله‌ی جالبی بیندازیم که به تازگی در مجله PRE منتشر شده و اتفاقا به تحلیل سبک بازی دفاعی در فوتبال پرداخته است. در این مقاله نظریه شبکه، با تحلیل نحوه جاگیری مدافعان فوتبال می‌تواند نشان دهد که یک تیم در حالت دفاعی تا چه حد عملکرد موفقیت‌آمیزی دارد. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
به نظر می‌رسد فیزیکدانان اولین کرم‌چاله را ساخته‌اند، نوعی تونل که توسط آلبرت اینشتین و ناتان روزن نظریه‌پردازی شد و با عبور از یک بعد اضافی فضا، از مکانی به مکان دیگر می‌رود. این آزمایش بی‌سابقه این امکان را بررسی می‌کند که فضازمان به نحوی از اطلاعات کوانتومی بیرون می‌آید، حتی اگر تفسیر آن همچنان مورد مناقشه باشد. این کرم چاله مانند یک هولوگرام، از بیت‌های کوانتومی اطلاعات یا «کیوبیت‌ها» که در مدارهای ابررسانای کوچک ذخیره شده‌اند پدید آمد. در این پژوهش، محققان با دستکاری کیوبیت‌ها، اطلاعاتی را از طریق کرم چاله ارسال کردند. نتیجه‌ی این پژوهش هیجان‌انگیز دو روز پیش در مجله نیچر گزارش شد. در ادامه با ترجمه‌ی مقاله‌ی مفصلی از وب‌سایت کوانتامگزین با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
#مقاله_ویژه
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
دانشمندان یک RAM کوانتومی جدید ساخته‌اند که با استفاده از پالس الکترومغناطیسی چهچهه‌‌ای، اطلاعات را می‌خواند و می‌نویسد و یک تشدیدگر ابررسانا آن را در مقایسه با حافظه‌های قبلی، به یک سخت‌افزار کارآمد تبدیل می‌کند. با کمک پژوهشی از این دست که نتایج آن به عنوان مقاله ویژه در مجله PRX‌ منتشر شد، امید می‌رود کامپیوترهای کوانتومی آینده روزی بتوانند با RAM‌های کوانتومی، مشابه با RAM‌های کامپیوترهای کلاسیک کار کنند و در نتیجه سرعت اجرای الگوریتم‌های کوانتومی افزایش چشمگیری یابد. با دیپ‌ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری

نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
فیزیک در سال ۲۰۲۲ سرشار از مشاهدات جدید و شیرین نجومی و پیشرفت‌های وسوسه‌انگیز در فیزیک ماده‌چگال بود. سال ۲۰۲۲ درست زمانی آغاز شد که تلسکوپ فضایی جیمز وب در حال بازکردن پوشش خورشیدی خود بود، یعنی پوشش غول‌پیکر، نازک و ظریفی که پس از باز شدن، دید ما را به جهان فروسرخ باز می‌کرد. چند ساعت پس از سال جدید، این پوشش خورشیدی می‌توانست به مشکل بخورد، تلسکوپ جدید را خراب کند و میلیاردها دلار و تلاش‌های زیادی را به باد دهد، اما به درستی باز شد و سال جدید را در فیزیک آغاز کرد. با مرور مهم‌ترین اتفاقات فیزیک در سال ۲۰۲۲ به انتخاب کوانتامگزین، با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
#مقاله_ویژه
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
شاید تاکنون بارها شنیده باشیم که هیچ سرعتی فراتر از سرعت نور در طبیعت وجود ندارد؛ زیرا طبق نسبیت خاص رسیدن به چنین سرعتی برای ذرات جرم‌دار غیرممکن است. با این وجود، در نظر گرفتن یک چارچوب یا ناظر با سرعتی فراتر از سرعت نور یا به اصلاح فرانور از لحاظ نظری غیر ممکن نیست و احتمالا ساختار فضازمان رایج در فیزیک، از دید چنین ناظری متفاوت باشد. در این صورت تحول جهان اطراف این ناظر چگونه به نظر می‌رسد؟ پژوهشگران در یک گام جسورانه برای پاسخ به این پرسش، به نتایج بسیار جالبی دست یافته‌اند. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
دیپ لوکی‌های عزیز:
به تازگی ۳ بخش جدید در اینستاگرام دیپ لوک راه‌اندازی کردیم که به پیشنهاد برخی دوستان، (با وجود اینکه طراحی اونا ویژه اینستاگرام بود) توی تلگرام هم قرار میدیم:

۱- دیپ تینک (DeepThink) که در مرحله اول، با مطرح کردن عمیق‌ترین سوالات فلسفی، ما رو به تفکر وامی‌داره

۲- دیپ بوک (DeepBook) که به معرفی بهترین کتاب‌های تخصصی و غیر تخصصی حوزه کوانتوم و همچنین فلسفه می‌پردازه

۳- دیپ دایو (DeepDive) که به معرفی بهترین درس‌نامه‌های ارائه شده در بهترین دانشگاههای دنیا اختصاص داره
در چند روز گذشته، ۲ سوال از ۵۰ سوال دیپ تینک و جواب کاربرا در اینستاگرام گذاشته شد که می‌تونید اونا رو از لینک زیر هم ببینید:

https://www.instagram.com/deeplook.ir/

این دو سوال رو اینجا هم مطرح میکنیم و بعد از این، تمام بخش‌ها به طور هماهنگ هم در اینستاگرام ‌‌و هم تلگرام قرار خواهند گرفت.

لطفا جوابتون رو در نظرسنجی اعلام کنین و اگه جوابی دارید که به نظرتون منطقی و قانع کننده است در کامنتای تلگرام برای همه بنویسین.
سوال اول
#دیپ_تینک
جواب شما؟
Anonymous Poll
38%
بله
63%
خیر
سوال دوم
#دیپ_تینک
نظریه میدان را با خالق نظریه تورم، آلن گوث بزرگ فرابگیرید!

برای پیش‌نمایش و دانلود اینجا کلیک کنید.

#دیپ_دایو
#درسنامه_کوانتومی
سوال سوم

منظور ما از واقعیت، reality و از حقیقت truth هست. فقط در یک جمله چطور تعریفشون می‌کنید؟

#دیپ_تینک
کتاب آشپزی کوانتومی با زبانی ساده و جذاب، به رسم همیشگی جیم باگوت!

برای پیش‌نمایش و دانلود اینجا کلیک کنید.

#دیپ_بوک
#کتاب_غیرتخصصی_کوانتومی
سوال چهارم
#دیپ_تینک

نظر شما چیست؟
2024/05/17 13:53:30
Back to Top
HTML Embed Code: