Telegram Web Link
بورس باز هم قرمزپوش شد

🔺دنیای اقتصاد : پرونده معاملات بورس تهران در روز یکشنبه، 8 تیرماه با کاهش نماگرهای سهامی بسته شد. در معاملات امروز، شاخص کل 2.67 درصد از ارتفاع خود را از دست داد و به سطح 2 میلیون و 844 هزار واحدی عقبنشینی کرد.

🔺برای هشتمین روز معاملاتی متوالی بود که نماگر اصلی بازار سهام، جامه سرخ بر تن کرد و این شاخص در هر دو روز معاملاتی اخیر، افت بیش از 2 درصد را به ثبت رسانده تا در مجموع کاهش ارتفاع شاخص کل در این دو روز به 4.69 درصد برسد.

🔺شاخص هموزن نیز با کاهش 2.14 درصدی همراه شد و به سطح 888 هزار واحد رسید. در جریان معاملات روز یکشنبه، ارزش معاملات خرد بازار رقم 3 هزار و 400 میلیارد تومان را ثبت کرد و یک هزار و 897 میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار خارج شد. در 8 روز معاملاتی اخیر، حدود 10 هزار و 392 میلیارد تومان پول از بازار سهام خارج شده است.

🔺دلار آزاد که در معاملات روز شنبه، به قیمت 84 هزار و 700 تومان معامله شده بود؛ معاملات امروز را در نیمه‌های کانال 85 هزار تومان آغاز کرد و در ادامه با فتح سه کانال دیگر به کانال 88 هزار تومان رسید. این موضوع در حالی رخ داد که قیمت هر گرم طلای 18 عیار نیز تحت تاثیر مثبت این موضوع، با رشد 5 درصدی همراه شد و وارد کانال 7 میلیون تومان شد.

🔺سکه امامی نیز به نزدیکی های کانال 78 میلیون تومان رسیده است. دلار بازار آزاد در حالی به کانال 88 هزار تومان رسیده که دلار توافقی، 49 روز معاملاتی است که در کانال 69 هزار تومان به سر می‌برد.

🔺با وجود بازگشایی بازار سهام در دو روز اخیر، هیچ راهکار عملی برای نجات بازار سهام از وضعیت کنونی از سوی نهادهای مرتبط اندیشیده نشده است و بورس تهران برای دومین روز متوالی، با سفارش‌های فروش بیش از 30 هزار میلیارد تومانی بر روی تابلو، به کار خود خاتمه داد.

#دنیای_اقتصاد #بورس

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
ورود خودروهای کارکرده با کلید خارج‌نشین ها

🔹 «دنیای اقتصاد» در گزارشی به دستورالعمل واردات خودروهای دست دوم پرداخت.

🔺در این گزارش آمده است که آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده که سال گذشته برای همه اشخاص حقیقی و حقوقی با ارز منشأ خارجی یا حاصل از صادرات تدوین شده بود، در نسخه ۱۴۰۴ تنها به ایرانیان مقیم خارج اجازه واردات می‌دهد.

🔺 عقب‌نشینی‌ آشکاری که هدف اصلی سیاست «تنظیم بازار و افزایش رقابت» را به امتیازی محدودِ شخصی تبدیل کرده است.

🔺بر اساس مصوبه جدید، هر مقیم خارج می‌تواند یک دستگاه خودروی حداکثر پنج سال کارکرد را بدون انتقال ارز رسمی وارد کند.

🔺مشکل بعدی اما همسانی تعرفه واردات خودروهای نو و کارکرده است؛ تعرفه‌ای که در عمل می‌تواند با مالیات‌ها به ۷۰ تا ۱۰۰ درصد برسد.

🔺در حالی‌که خودروهای دست دوم معمولاً ۲۰ تا ۵۰ درصد ارزان‌تر از نمونه صفر هستند، اعمال همان تعرفه باعث می‌شود مزیت قیمتی عملاً از بین برود و خریدار داخلی ترجیح دهد با اندکی هزینه بیشتر خودروی نو بخرد.

🔺در مجموع، سیاست جدید نه به افزایش عرضه گسترده منجر می‌شود و نه توان کاهش فشار تقاضا یا شکست انحصار داخلی را دارد؛ بنابراین واردات خودروهای کارکرده از یک ابزار تنظیم بازار به امتیازی محدود برای گروهی خاص تنزل یافته و اهداف اولیه آن خنثی شده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خودرو #واردات_خودرو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 آسیب جنگ در قالب عدد نمی‌گنجد

نسخه صوتی

▫️ضریب جینی، درصد جمعیت زیر خط فقر، شاخص همبستگی و سرمایه اجتماعی، نرخ دسترسی به آموزش رایگان از جمله شاخص‌های سنجش اقتصاد اجتماعی است. این شاخص‌ها بعد از جنگ 12 روزه چه تغییراتی خواهد داشت؟

▫️مهدی فیضی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی، در گفت‌وگو با اکوایران این شاخص‌ها بعد از جنگ 12 روزه را توصیف کرد. او معتقد است که مدت زمان جنگ اهمیتی ندارد و اینکه به طور مثال 12 روزه بوده، تعیین کننده نیست.

▫️فیضی در این گفت‌وگو تاکید دارد که بسیاری از تاثیرات جنگ در قالب عدد و رقم نمی‌گنجد و برخی از آسیب‌های آن نادیدنی است.

▫️با او درباره تغییر شاخص‌های اقتصادی که می‌تواند خود را در قالب بیکاری، مهاجرت و بزرگی یا کوچکی طبقه متوسط نشان دهد، گفت‌وگو کردیم.

▫️او در ادامه درباره راهکارهایی که سیاستگذار می‌تواند در این حوزه داشته باشد، توضیح داد.

📺 @ecoiran_webtv
اوپک‌پلاس می خواهد سهم بازار خود را پس بگیرد

🔹در بحبوحه‌ بازتعریف معادلات انرژی جهان، اتحاد نفتی اوپک‌پلاس تصمیم به افزایش تولید نفت در ماه اوت به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز گرفته؛ اقدامی که می‌تواند سمت‌وسوی بازار جهانی نفت را در تابستان امسال تعیین کند.

🔹این افزایش با هدف بازپس‌گیری سهم بازار از رقبای غیرعضو از جمله ایالات متحده و در پاسخ به چشم‌انداز رشد تقاضای جهانی در فصل تابستان انجام می‌شود.

🔹با این اقدام، مجموع افزایش تولید اوپک‌پلاس در سال جاری به ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز می‌رسد که معادل بیش از ۱.۵ درصد از تقاضای جهانی نفت است.

🔹در حالی که برخی اعضا هنوز نتوانسته‌اند به سطح توافق‌شده تولید بازگردند، این تصمیم نشان‌دهنده‌ چرخشی بنیادین در سیاستگذاری انرژی اوپک‌پلاس و نیز واکنشی به تنش‌های درون‌گروهی، تحولات ژئوپلیتیک، جبران کاهش سهم از دست رفته ائتلاف و کاهش اخیر قیمت‌هاست.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #نفت #اوپک_پلاس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سرلشکر موسوی: به دوام آتش بس تردید داریم و برای پاسخ به هر تجاوزی آماده ایم

رئیس ستادکل نیروهای مسلح در گفتگوی تلفنى با وزير دفاع عربستان:

🔹تهاجم رژيم صهيونيستى و آمريكا به سرزمين ايران به رغم خويشتن دارى هاى ايران و زمانى كه مذاكرات غير مستقيم با آمريكا در جريان بود، صورت گرفت.

🔹 اين دو رژيم نشان داده اند به هيچ قاعده و هنجار بين المللى پايبند نيستند و اين امر در جنگ تحميلى ١٢ روزه هم براى دنيا ثابت شد.

🔹ما آغازگر جنگ نبوديم ولى باتمام قدرت به متجاوز پاسخ داديم و از آنجا كه در مورد پايبندى دشمن به تعهداتش از جمله آتش بس، كاملاً ترديد داريم، آمادگی داريم پاسخ محكمى به او در صورت تكرار تجاوز بدهيم.

خالد بن سلمان، وزير دفاع عربستان:

🔹عربستان به محكوميت تجاوزات بسنده نكرده و براى پايان جنگ تجاوز تلاش زيادى كرده است.

🔹شهادت تعدادى از فرماندهان نيروهاى مسلح در جريان جنگ اخير را تسليت می گوییم./صداوسیما

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
نگرانی از تداوم محدودیت‌های ارتباطی افزایش یافته است

🔹اگر چه بسیاری از کارشناسان و متخصصان معتقدند که همچنان میانگین نرخ اتصال کاربران به زمان پیش از حمله رژیم صهیونیستی به کشور بازنگشته است، اما وزیر ارتباطات در روز چهارشنبه گذشته از بازگشت دسترسی‌های ارتباطی به شرایط قبل با عادی شدن وضعیت کشور خبر داد و تاکید کرد که این اقدام با حمایت رئیس‌جمهور انجام شد.

🔹یک روز بعد و در روز پنجشنبه بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت زیرساخت، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس از امیدواری برای تلاش مراجع مربوطه در جهت استفاده از روش‌های هوشمندانه‌تری نسبت به اعمال محدودیت بر اینترنت برای حفظ امنیت ملی نوشت.

🔹با این حال گویا همچنان اعمال محدودیت بر اینترنت و دسترسی‌های ارتباطی به عنوان راه‌حلی امنیتی مطرح می‌شود؛ همچنان که به تازگی رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی موکدا خواستار مسدود کردن اتصال خارجی تا چند ماه آینده شده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #اینترنت #محدودیت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Audio
وقتی رئیس، کابوس است

🔺دنیای اقتصاد:
کار کردن در کنار مدیری که کنترل‌گر، سخت‌گیر یا بی‌ثبات است، می‌تواند فشار روانی زیادی ایجاد کند و انگیزه را کاهش دهد. اما حتی در چنین شرایطی، می‌توان با انتخاب‌های سنجیده، از هویت حرفه‌ای محافظت کرد و مسیر رشد را ادامه داد.

🔺در این اپیزود، به مجموعه‌ای از راهکارهای کاربردی برای مواجهه هوشمندانه با مدیران دشوار می‌پردازیم؛ از تنظیم مرزهای ارتباطی تا مستندسازی موفقیت‌ها و تقویت شبکه‌های حرفه‌ای.

🔺اگر با چنین چالش‌هایی در محیط کار مواجه هستید یا صرفاً می‌خواهید برای آینده حرفه‌ای خود آماده‌تر باشید، شنیدن این گفتار می‌تواند برایتان مفید باشد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا نگرانی‌‌‌های مالی، قیمت طلا را هدایت می‌‌‌کنند؟

🔹طی دهه گذشته، نرخ بهره واقعی مهم‌ترین عامل مؤثر بر قیمت طلا بوده، اما از سال ۲۰۲۲ این رابطه تضعیف شده است.

🔹علی‌رغم رسیدن نرخ بهره واقعی به بیش از ۲ درصد، قیمت طلا همچنان افزایش یافته است. دلیل این تناقض، افزایش تقاضای بانک‌های مرکزی کشورهای درحال‌توسعه، نگرانی‌های ژئوپولیتیک و بی‌اعتمادی به آینده مالی آمریکاست.

🔹تحلیل شورای جهانی طلا نشان می‌دهد که بی‌ثباتی در سیاست‌های اقتصادی و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران باعث شده طلا به پناهگاه امن‌تری نسبت به گذشته تبدیل شود.

🔹افزایش فاصله میان نرخ بهره در قراردادهای سوآپ و بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا نیز نشانه‌ای از نگرانی‌های مالی عمیق‌تری است که بر قیمت طلا تأثیر می‌گذارند. این وضعیت، نتیجه تردیدها نسبت به پایداری مالی دولت آمریکاست و هرگونه بحران مالی یا حتی «ریز‌بحران‌های پیاپی» می‌تواند بازارها را به سمت طلا سوق دهد.

🔹از سوی دیگر، استخراج سنتی طلا همچنان منبع اصلی معیشت میلیون‌ها نفر در کشورهای درحال‌توسعه است، اما اغلب خارج از چارچوب‌های قانونی انجام می‌شود.

🔹این وضعیت راه را برای سوءاستفاده گروه‌های جنایتکار، آلودگی زیست‌محیطی و کاهش درآمدهای دولت‌ها باز کرده است. شورای جهانی طلا خواستار توسعه واحدهای فرآوری بدون جیوه، تدوین مقررات هوشمند و همکاری میان دولت‌ها، نهادهای بین‌المللی و شرکت‌های خصوصی برای حمایت از استخراج مسئولانه شده است.

🔹افزایش قیمت طلا فرصت و تهدیدی همزمان است: فرصتی برای توسعه پایدار و تهدیدی برای ثبات اقتصادی و زیست‌محیطی اگر بدون نظارت باقی بماند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #طلا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
قاره سبز سهم خود را از اقتصاد جهان افزایش می‌دهد؟

🔹با بازگشت ترامپ به صحنه سیاسی و چشم‌انداز مبهم بازارهای جهانی، تلاش‌ها برای ارتقاء جایگاه یورو در نظام مالی بین‌المللی شتاب گرفته است. سلطه دلار همواره دغدغه اروپا بوده، اما اکنون اجماع بی‌سابقه‌ای در اتحادیه اروپا برای تقویت نقش یورو شکل گرفته است.

🔹در کانون این تلاش‌ها، طرح ایجاد یک بازار اوراق قرضه مشترک – رقیبی برای بازار خزانه‌داری آمریکا – قرار دارد. بحث «استقراض مشترک» یا انتشار «اوراق یورو» در محافل سیاسی و اقتصادی مطرح است؛ اقدامی که نه‌تنها به تحولات آمریکا واکنش نشان می‌دهد، بلکه در راستای تأمین مالی دفاع مشترک اروپا نیز است. کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، با تأکید بر فرصت تاریخی موجود، خواستار گسترش نقش یورو به‌عنوان ارز ذخیره جهانی شده است.

🔹یکی از الگوهای پیشنهادی برای این تحول، تفکیک بدهی‌ها به «اوراق آبی» (مشترک) و «اوراق قرمز» (ملی) است؛ مدلی که توازن میان همبستگی مالی و استقلال کشورها را ممکن می‌سازد.

🔹با وجود اینکه اختلاف نرخ بهره میان کشورهای اروپایی در گذشته مانع اجرای این طرح شده بود، شرایط امروز – از جمله ثبات مالی و کاهش اختلاف بازدهی – اجرای آن را محتمل‌تر کرده است.

🔹با این حال، ضعف‌هایی چون ناتمام‌بودن اتحادیه بانکی، عدم همگرایی بازارهای سرمایه و تفاوت قوانین ورشکستگی هنوز پابرجاست.

🔹 با این وجود، تحلیل‌گران معتقدند زمان اقدام فرارسیده و اروپا باید از تحلیل صرف به‌سوی اصلاح ساختاری حرکت کند. این یک گام مهم برای ارتقاء نقش یورو و بازسازی جایگاه جهانی اروپا در نظم اقتصادی آینده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #یورو #اتحادیه_اروپا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تخت‌روانچی در کمیسیون امنیت ملی: هیچ قرار ملاقاتی با آمریکایی‌ها نداریم

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:

🔹معاون وزیر خارجه درباره مذاکره یا ملاقات با آمریکایی‌ها به اعضای کمیسیون گفت که هیچ قرار ملاقاتی با آمریکایی‌ها نداریم.

🔹سوالی از تخت‌روانچی درباره صحبت‌های ترامپ پرسیده شد که در پاسخ بیان کرد، حرف‌های ترامپ درست نیست.

🔹تخت‌روانچی درباره مصوبه مجلس در طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس، گفت که این مصوبه مجلس باید اجرا شود چون قانون کشور است./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇

@den_ir
دولت‌ها باید میان جبران کسری بودجه، حفظ سرمایه انسانی و کنترل بدهی توازن برقرار کنند

🔹در هفته‌ای که گذشت، ایلیه بولوژان، نخست‌وزیر جدید رومانی، در حالی قدرت را به‌دست گرفت که اقتصاد این کشور با کسری بودجه‌ای شدید برابر با ۹.۳ درصد تولید ناخالص داخلی مواجه است؛ رقمی که آن را در میان بدترین وضعیت‌های مالی اتحادیه اروپا قرار داده است. اتحادیه هشدار داده در صورت عدم اصلاحات، کمک‌های مالی به رومانی تعلیق خواهد شد.

🔹بولوژان که پیش‌تر با اقدامات سختگیرانه مالی در سطح شهری شناخته شده بود، اکنون باید همین رویکرد را در سطح ملی اجرا کند. کاهش هزینه‌های عمومی و افزایش مالیات، اصلی‌ترین ابزارهای او برای مهار بحران مالی‌اند؛ اما در سطح کشور، این سیاست‌ها می‌توانند نارضایتی اجتماعی و سیاسی گسترده‌ای را در پی داشته باشند.

🔹فراتر از رومانی، ایرلند نیز با چالش‌هایی روبه‌روست؛ وابستگی زیاد به شرکت‌های چندملیتی آمریکایی و درآمدهای مالیاتی حاصل از آنها، این کشور را نسبت به سیاست‌های آتی آمریکا آسیب‌پذیر کرده است.

🔹در سطح کلان اروپا، افزایش بودجه‌های نظامی و اتکا به تسلیحات آمریکایی باعث کاهش منابع قابل تخصیص در سایر حوزه‌ها شده است. همزمان، مهاجرت سرمایه‌ها از اروپا به پناهگاه‌های مالیاتی نظیر سوئیس و دبی شدت گرفته؛ گرچه سیاست‌های جدیدی برای مهار این روند در حال اجراست.

🔹در مجموع، اروپا در مرحله‌ای حساس قرار دارد؛ جایی که دولت‌ها باید میان جبران کسری بودجه، حفظ سرمایه انسانی و مالی، کنترل بدهی‌ها و حفظ حمایت مردمی توازن برقرار کنند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #رومانی #کسری_بودجه #سرمایه_انسانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چطور با مدیر بدقلق کنار بیاییم؟

🔹بعضی روزها، حس می‌‌‌کنید انگار چیزی مثل خوره ذره‌‌‌ذره روحتان را می‌‌‌خورد.

🔹به غرایز و تصمیماتتان شک می‌‌‌کنید. ایمیل‌‌‌ها را بیش از حد بالا و پایین می‌‌‌کنید و پیش از هر جلسه انگار خودتان را برای ورود به میدان جنگ آماده می‌‌‌کنید.

🔹این بلایی است که کار کردن زیر نظر یک رئیس بدقلق سر کارکنان می‌‌‌آورد و باعث می‌شود حتی وظایف ساده هم فرساینده و طاقت‌‌‌فرسا شوند.

🔹نیاز این دسته از مدیران به کنترل، انتقاد و موشکافی، انرژی کارکنان را می‌‌‌مکد، احساس هدفمندی آنها را از بین می‌‌‌برد و حتی از جایی به بعد هویتشان ‌‌‌را به چالش می‌‌‌کشد و در هاله‌‌‌ای از ابهام فرو می‌‌‌برد.

🔹با این حال، حتی اگر فعلا به هر دلیلی امکان ترک این موقعیت شغلی را نداشته باشید، همچنان می‌توانید راه‌‌‌هایی برای حفاظت از اصالت حرفه‌‌‌ای خود (و حتی هویتتان) پیدا کنید و برای آینده روشن‌‌‌تری آماده شوید.

🔹جان به در بردن از کار با چنین مدیرانی در سازمان و چالش‌‌‌های همراه آن صرفا به معنای دوام آوردن نیست، بلکه به معنای انتخاب گام‌‌‌های کوچک، آگاهانه و حساب‌‌‌شده‌‌‌ای است که بدون خراب‌‌‌کردن پل‌‌‌‌‌‌های پشت سرتان، استقلال شما را تقویت می‌کنند؛ چگونه؟ اینجا بخوانید👇

🔗کلیک کنید

#دنیای_اقتصاد #میران #مدیر_بدقلق

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
در دهه ۶۰ و زیر موشک دشمن، چراغ سالن‌های نمایش فیلم چگونه روشن ماند؟

🔹شاید برای کسانی که آن روزها را ندیده‌اند اصلا باور‌پذیر نباشد که در وسط جنگ و زمانی که موشک‌ها از آسمان شهرها می‌گذشتند، یک عده زیادی در سینماها در حال تماشای فیلم بودند.

🔹هنوز دهه ۶۰ یکی از پر رونق‌ترین دوران سینمایی ایران بوده و از آن به عنوان دهه طلایی نام می‌برند.

🔹فیلم‌هایی مثل «عقاب‌‌ها» ساخته سامویل خاچیکیان، «شهر موش‌‌ها» ساخته مرضیه برومند، «اجاره‌‌نشین‌‌ها» ساخته داریوش مهرجویی، «کانی مانگا» ساخته سیف الله داد و «گل‌های داوودی» ساخته رسول صدرعاملی، «تاراج» ساخته ایرج قادری و... آثاری بودند که در آن دوره تولید شدند.

🔹هنوز از «عقاب‌‌ها» به عنوان یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران یاد می‌شود.

🔹تصور کنید در حال تماشای یک فیلم جنگی هستید و ناگهان صدای آژیر قرمز به گوش می‌‌رسد. در این لحظه، تماشاگران باید سالن را ترک کرده و به پناهگاه بروند. این تجربه، ترکیبی از واقعیت تلخ جنگ و خیال بود که نشان می‌دهد چگونه سینما ‌‌هم توانست مردم را حتی برای یک ساعت از واقعیت‌‌های جنگ دور کند و هم به آنها کمک کند تا با همان واقعیت‌‌ها کنار بیایند.

🔹در خاطرات مردم آمده که گاهی برای دیدن یک فیلم خوب ساعت‌‌ها در صف منتظر می‌ماندند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جنگ #دهه_60 #سینما

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎧هر روز در تریبون بورس، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.

👤آراد پورکار، کارشناس بازار سرمایه


همچنین در برنامه امروز «پروانه کبره»، خبرنگار بازار سرمایه، به بررسی اتفاقات مهم بازار سهام می‌پردازد
.

#تریبون_بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پزشکیان: آماده‌ایم فصل نوینی را در روابط با همسایگان در حوزه خلیج فارس آغاز کنیم

رئیس جمهوری در جلسه هیات دولت:

🔹️با توجه به ضرورت همبستگی بین کشورهای اسلامی و با هدف گسترش همکاری‌های همه‌جانبه، جمهوری اسلامی ایران آماده است همکاری تمام عیاری با شورای همکاری خلیج فارس داشته باشد و از این رهگذر فصل نوینی را در روابط با همسایگان در حوزه خلیج فارس آغاز کند.

🔹در شکل‌گیری این وحدت ملی و یکپارچگی و انسجام از نقش ایرانیان خارج از کشور که نمایشگر دلبستگی و پیوند عمیق خود با ملت و کشور بودند نیز نمی‌توان چشم‌پوشی کرد و مراتب قدردانی و احترام نسبت به این عزیزان را نیز اعلام می‌کنم.

🔹بر این باور هستیم که خلیج فارس نماد صلح و همکاری بین کشورهای منطقه است و تقویت مناسبات جمهوری اسلامی ایران با همسایگان در این حوزه و به ویژه با این نهاد منطقه‌ای، حامل پیام صلح، برادری و توسعه برای همه جهان اسلام و کشورهای منطقه است./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
آیا «تجارت برده‌» را می‌توان جلوه‌ای از نظام بازار تلقی کرد؟

🔹چندی پیش رونالد فرایر، استاد اقتصاد هاروارد در مطلبی برده‌داری را نمونه‌ای از نتایج فروکاستن انسان به دارایی و تفوق نیروهای سودجوی بازار بر شفقت و انسانیت نامید.

🔹از آن سو قیل مگنس، مورخ اقتصادی در پاسخ به فرایر یادآور شد که تمام سودآوری نهاد برده‌داری به حمایت دولت و فراهم آوردن خدمات عمومی جهت کنترل بردگان استوار بوده است.

🔹یعنی مگنس برخلاف فرایر معتقد است اگر کسی را به خاطر برده‌داری باید سرزنش کرد نیروی دولت و قوانین دولتی است، نه نیروهای بازار.

🔹مورخان، جامعه‌شناسان و روزنامه‌نگاران بخش عمده‌ای از بحث‌های امروزی درباره برده‌داری را شکل داده‌اند، اما اقتصاددانان نیز شایستگی حضور در این گفت‌وگو را دارند.

🔹مزیت نسبی ما، شکافتن پیچیدگی‌ها برای آشکار ساختن انگیزه‌هایی است که رفتار انسان را هدایت می‌کند.

🔹رویکرد اقتصادی، که گاه به شکلی ناراحت‌کننده بی‌طرفانه و تحلیلی است، بر سودآوری، تشکیل و تخصیص سرمایه و توسعه بلندمدت تمرکز می‌کند.

🔹این معیارهای به ظاهر مادی‌گرایانه می‌توانند ابعاد عمیق اخلاقی این مساله را روشن سازند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #برده_داری #بازار #دولت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
از «کاغذ پاره» تا «امید به بیداری»

پرهام پهلوان؛ دبیر باشگاه اقتصاددانان

🔹در دو مقطع کلیدی از سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۹، محمود احمدی‌‌نژاد، رئیس‌‌جمهور وقت ایران، واکنش‌‌های جنجالی به تحریم‌‌های بین‌المللی از خود نشان داد که نه‌تنها لحن تحقیرآمیزی داشت، بلکه بازتاب‌‌دهنده نگاه تقابلی دولت او نسبت به نظم جهانی و فشارهای بین‌المللی بود.

🔹در هر دو مقطع، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه‌‌هایی علیه برنامه هسته‌‌ای ایران تصویب کرد که دامنه آنها به‌‌تدریج گسترش یافت و پیامدهای اقتصادی و مالی مهمی برای کشور داشت.

🔹با این حال، احمدی‌‌نژاد این تحریم‌‌ها را بی‌‌اثر و بی‌‌ارزش دانست و از عباراتی نظیر «کاغذپاره» و «دستمال مصرف‌‌شده» برای توصیف آنها استفاده کرد.

🔹واکنش‌‌های احمدی‌‌نژاد با ادبیاتی تحقیرآمیز و ضد نظام بین‌المللی، زمینه‌‌ساز تحریم‌‌های سنگین‌‌تر، انزوای بیشتر ایران و وارد آمدن خسارات اقتصادی سنگین به کشور بود و نشان داد که نادیده‌‌گرفتن قواعد و سازوکارهای بین‌المللی و مقابله لفظی با فشارهای چندجانبه، هزینه‌‌های بلندمدتی برای منافع ملی در پی دارد.

🔹عبارت «امیدوارم که این جنگ ما را بیدار کند»، جمله‌‌ای است که مسعود پزشکیان، رئیس‌‌جمهور ایران، در جلسه هیات دولت در تاریخ ۵ تیر ۱۴۰۴ بیان کرد.

🔹این جمله، فارغ از معنای اولیه‌‌اش، معنای عمیق‌‌تری را به ذهن ‌‌می‌‌رساند: اعترافی تلویحی به اشتباهات و تاخیرهای پرهزینه در اصلاح مسیر سیاست خارجی و اقتصادی کشور.

🔹این سخن، در سطحی وسیع‌‌تر به ذهن متبادر می‌‌سازد که اکنون نسبت به اشتباهات گذشته و نتایج زیان‌‌بار آنها هوشیارتر شده‌‌ایم.

🔹آن‌‌چه زمانی «کاغذپاره» نامیده شد، در واقع به رشته‌‌هایی از زنجیر بدل شد که اقتصاد ایران را زمین‌‌گیر کرد و امنیت ملی را آسیب‌‌پذیر ساخت.

🔹این «بیداری» اگر قرار است واقعی و موثر باشد، باید نخست از خواست و اراده مردم آغاز شود، نه صرفا از درک دیرهنگام نخبگان سیاسی.

🔹اصلاح مسیر، بدون اعتماد عمومی، مشارکت فعال مردم و بازسازی پیوندهای گسسته میان دولت و جامعه، ممکن نیست.

🔹جامعه‌‌ای که سال‌ها بار تحریم‌‌ها، تورم، ناامنی اقتصادی و فشارهای معیشتی را تحمل کرده، تنها در صورتی همراه خواهد شد که شفافیت، پاسخ‌‌گویی، عدالت اجتماعی و امکان تاثیرگذاری واقعی در تصمیمات کلان به او بازگردانده شود.

🔹از سوی دیگر، این بیداری باید با بازاندیشی جدی در روابط خارجی همراه باشد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #تحریم #قطعنامه #کاغذپاره #احمدی_نژاد #بیداری #پزشکیان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
صورت‌حساب سفرهای تحمیلی / مردم در چه شرایطی به تهران بازگشتند؟

🔹موج دوم سفرهای بازگشت به تهران که از پایان هفته گذشته آغاز شده، همچنان ادامه دارد و نبضِ بازار سفر با وسایل نقلیه بین شهری تند است اما همچنان مساله «کمبود ناوگان نقلیه عمومی» دست‌‌کم در پایانه‌‌های واقع در شهرهای شمالی حل نشده.

🔹تعداد اتوبوس‌‌های در حال خدمت‌‌ در یک شبانه‌‌روز در برخی پایانه‌‌های شمال به عدد انگشتان یک دست هم نمی‌رسد و بنا بر مشاهدات عینی مسافران، خبری از تزریق ناوگان اتوبوس کمکی در اغلب این پایانه‌‌ها نبوده است.

🔹از طرفی شرایط رزرو بلیت اتوبوس در برخی پایانه‌‌ها فراهم نبوده و مسافران برای تهیه بلیت ناگزیر به مراجعه حضوری به پایانه‌‌ها بوده‌‌اند.

🔹عدم‌عرضه کافی صندلی متناسب با حجم تقاضا نیز، صورت حساب سفرهای تحمیلی شهروندان در روزهای اخیر را به‌‌واسطه ناگزیری از سفر با تاکسی و نیز تن دادن به قیمت‌های اعلامی رانندگان اتوبوس، سنگین کرد.

🔹بنابر اعلام سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌ای، پنج میلیون و ۵۲‌هزار مسافر توسط ناوگان حمل‌‌ونقل بین‌‌شهری از ۲۳ خرداد تا ۵ تیر، توسط ۴۲۹‌هزار و ۹۷۵ ناوگان حمل‌‌ونقل عمومی بین‌‌شهری در نقاط مختلف کشور جابه‌‌جا شدند.

🔹بخش قابل‌توجهی از این سفرها مربوط به روزهای آغازین جنگ و روزهای پس از اعلام آتش‌‌بس بود. تنها در روز چهارم تیرماه، ۴۱۳هزار و ۴۲۴ مسافر توسط ۴۱‌هزار و ۳۰۰ دستگاه انواع ناوگان حمل‌‌ونقل عمومی بین‌‌شهری در مقاصد مختلف کشور جابه‌‌جا شده‌‌اند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #حمل_و_نقل #سفر #بلیت #اتوبوس #ناوگان_عمومی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مرور رفتار تاریخی بازار سهام در مواجهه با ریسک‏‌های ژئوپلیتیک و امنیتی

🔺بررسی سابقه معاملات بورس تهران نشان می‌دهد که بازار سهام به ریسک‌‌های شدید سیاسی، واکنش مقطعی داشته و پس از مدت زمانی کوتاه، مجددا بازار به وضعیت عادی خود بازگشته است.

🔺در هفدهم خرداد ۱۳۹۶ به ‌‌واسطه حمله داعش به مجلس، فضای کشور ملتهب شد. این حمله نخستین حمله بزرگ کشور از زمان بمب‌‌گذاری سال ‌‌۱۳۸۹ در زاهدان محسوب می‌‌شد. واکنش بورس تهران به این ریسک، بسیار کوتاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مدت بود و فقط در همان روز ۱۷ خرداد شاهد افت نماگرهای بازار سهام بودیم.

🔺بعد از ترور سردار سلیمانی در عراق در دی ۹۸، پیش‌بینی می‌‌شد که انعکاس عمیق این خبر در معاملات هفته بعدی پس از وقوع این ماجرا نمایان شود. همین سناریو نیز رنگ واقعی به خود گرفت و در اولین روز معاملاتی پس از ظهور این ریسک سیاسی (۱۴ دی ۹۸)، شاخص‌‌کل بورس تهران افت ۴.۳۶ ‌‌درصدی را ثبت کرد. البته در آن مقطع شاهد حمایت گسترده مقام ناظر از بازار بودیم و دامنه‌‌ نوسان قیمت‌ها در بازار سهام کاهش پیدا کرد.

🔺در نمونه‌ای دیگر می توان حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق در فروردین ۱۴۰۳ را متذکر شد. اوج‌‌‌‌‌‌گیری دوباره تنش‌‌‌‌‌‌ها در خاورمیانه و حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، مجددا تنور تقاضا را در بازارهای دارایی ‌‌‌‌‌‌گرم کرد.

🔺برخلاف بازارهای دارایی مذکور، بورس تهران به ریسک سیستماتیک حادث‌‌‌‌‌‌شده در خاورمیانه، واکنش منفی نشان ‌‌‌‌‌‌داد و در پی این اتفاق، هر سه نماگر اصلی بازار سهام در روز ۱۴ فروردین با کاهش ارتفاع همراه شدند.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/04 23:16:14
Back to Top
HTML Embed Code: