Telegram Web Link
خون تازه در بازار کتاب

🔹 انتشارات دنیای‌اقتصاد فهرست به‌روز شده‌ای از کتاب‌های پرفروش خود را منتشر کرد که به‌زودی در کتاب‌فروشی‌های معتبر در دسترس خواهد بود.

🔹 این فهرست شامل عناوینی چون «اگزیستانسیالیسم از تئوری تا عمل»، «بزرگان مکتب اتریش»، «راه بندگی به روایت کاریکاتور»، «قدرت هوش هیجانی»، «سرمایه‌دار علیه سرمایه‌داری»، «اقتصاد و دولت در ایران»، «بازاریابی، جنگ‌های ارزی»، «اقتصاد ایران به کدام سو می‌رود؟»، «صنایع آینده»، «روش پژوهش در اقتصاد»، «قول‌های کاغذی»، «چگونه با آمار دروغ بگوییم؟»، «مهارت‌های آینده»، «فردگرایی و فلسفه علوم اجتماعی»، «فهم رشد اقتصادی»، «مردم، قدرت و منافع» و «قانون، قانون‌گذاری و آزادی» است.

🔹 برای تهیه این کتاب‌ها می‌توانید به فروشگاه مرکزی دنیای‌اقتصاد یا کتاب‌فروشی‌های نشر چشمه، شهر کتاب، بوک‌لند و پرهام و .... مراجعه کنید.

@eco_philo_book
بیت کوین در آستانه قدرت جهانی

🔹در شرایطی که اقتصاد آمریکا با چالش‌هایی چون بدهی سنگین، تورم مزمن و کاهش اعتماد به دلار روبه‌روست، دونالد ترامپ با حمایت علنی از بیت‌کوین، این رمزارز را راهی برای کاهش فشار روی دلار و تقویت اقتصاد آمریکا معرفی کرده است.

🔹او بیت‌کوین را یک صنعت نوظهور توصیف کرده که به ایجاد مشاغل و تنوع در پرداخت‌ها کمک کرده و حتی پیشنهاد داده بود از بیت‌کوین برای پرداخت بدهی ملی استفاده شود؛ گرچه این ایده با تردید اقتصاددانان روبه‌رو شده است.

🔹در همین حال، شرکت‌های کوچک و بزرگ در بورس لندن هم به‌طور فزاینده‌ای در حال افزودن بیت‌کوین به خزانه خود هستند و برخی از آن‌ها رشدهای چشمگیر قیمتی را تجربه کرده‌اند.

🔹این حرکت، یادآور استراتژی موفق شرکت MicroStrategy در آمریکا است و نشانه‌ای از تغییر رویکرد سنتی لندن نسبت به دارایی‌های دیجیتال تلقی می‌شود. دولت بریتانیا هم در تلاش است این کشور را به قطب جهانی رمزارزها تبدیل کند.

🔹با وجود این تحولات، بیت‌کوین همچنان در محدوده ۱۰۷ هزار دلاری نوسان می‌کند و داده‌های آن‌چین و اقتصاد کلان، از نبود تقاضای تازه و فشار تورمی حکایت دارند. تحلیل‌گران معتقدند اگر شوک مثبتی وارد بازار نشود، بیت‌کوین یا در همین محدوده تثبیت می‌شود یا حتی ممکن است حمایت‌های کلیدی را از دست بدهد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بیت_کوین

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
جهت یابی کفایت سرمایه بانک‌ها

🔹نسبت کفایت سرمایه، شاخص کلیدی سلامت مالی بانک‌ها، همچنان در بسیاری از بانک‌های ایرانی کمتر از حد استاندارد ۸ درصد است و برخی حتی وضعیت منفی دارند؛ موضوعی که ریسک‌های جدی برای ثبات بانکی ایجاد می‌کند.

🔹طبق بررسی‌ها، تنها ۷ بانک از ۱۲ بانک با صورت مالی پایان سال ۱۴۰۳ و فقط ۳ بانک از ۱۲ بانک با صورت مالی نیمه اول سال، موفق به عبور از این حداقل شده‌اند.

🔹در میان آن‌ها، بانک‌هایی مانند خاورمیانه، پاسارگاد، رفاه کارگران، سامان و تجارت عملکرد مطلوب‌تری داشته‌اند، درحالی‌که بانک‌هایی نظیر سرمایه، دی، ملل و آینده همچنان در محدوده منفی قرار دارند.

🔹بانک مرکزی و مقامات پولی، نسبت کفایت سرمایه را معیاری برای سنجش تاب‌آوری بانک‌ها در برابر شوک‌های مالی می‌دانند و حداقل آن را ۸ درصد تعیین کرده‌اند.

🔹فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، هشدار داده که این شاخص در پایان سال ۱۴۰۳ به طور میانگین تنها ۱.۷۵ درصد بوده و برای رسیدن به سطح استاندارد نیازمند تزریق هزاران میلیارد تومان سرمایه است. در صورت حذف بانک‌های بحران‌زده، میانگین کفایت سرمایه شبکه بانکی به بالای ۶ درصد می‌رسد، اما همچنان فاصله زیادی با استاندارد دارد.

🔹راهکارهایی همچون افزایش سرمایه، واگذاری دارایی‌های مازاد، اصلاح ترازنامه، شفاف‌سازی صورت‌های مالی و بازسازی بانک‌های ضعیف در دستور کار قرار گرفته تا بانک‌ها بتوانند از بحران سرمایه عبور کنند. با وجود برخی نشانه‌های مثبت، وضعیت فعلی نسبت کفایت سرمایه همچنان یکی از چالش‌های جدی نظام بانکی ایران باقی مانده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #کفایت_سرمایه_بانک_ها

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رییس کل گمرک: مجموع مبادلات تجاری ایران به ۲۴ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلار رسید

🔺در سه ماهه اول سال جاری مجموع مبادلات تجاری غیرنفتی ایران به ۴۳ میلیون و ۴۸۹ هزار تن و به ارزش ۲۴ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلار رسید.

🔺صادرات غیرنفتی ایران در سه ماهه نخست سال جاری به میزان ۳۴ میلیون و ۴۷۶ هزار تن و به ارزش ۱۱ میلیارد و ۶۵۵ میلیون دلار رسید.

🔺این میزان کالاهای صادراتی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۹.۳ درصد و از حیث ارزش ۱۴.۴ درصد کاهش داشته است.

🔺۵ قلم عمده صادرات غیرنفتی در این مدت به پروپان مایع‌شده با ۸۷۴ میلیون دلار، بوتان مایع‌شده ۶۱۱ میلیون دلار، متانول با ۵۷۶ میلیون دلار، قیر نفت ۵۷۴ میلیون دلار و گاز طبیعی ۴۵۶ میلیون دلار اختصاص داشته است.

🔺 چین با ۳ میلیارد و ۵۱۱ میلیون دلار، عراق با یک میلیارد و ۹۰۵ میلیون دلار، امارات متحده عربی یک میلیارد و ۵۹۲ میلیون دلار، ترکیه ۹۳۷ میلیون دلار، افغانستان ۵۱۰ میلیون دلار، عمان با ۴۳۷ میلیون دلار و پاکستان با ۴۲۰ میلیون دلار ۷ کشور عمده مقصد صادرات غیر‌نفتی کشورمان در سه ماهه نخست سال‌جاری بودند.

🔺 در این مدت ۹ میلیون و ۱۳ هزار تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۲۹ میلیون دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزن ۴.۳۵ درصد و به لحاظ ارزش ۱۱.۷۳ درصد کاهش داشته است.

🔺متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱۴۴۶ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

🔺 اقلام عمده وارداتی در سه ماهه سال جاری شامل طلا به اشکال خام به ارزش ۹۶۵ میلیون دلار، ذرت دامی ۸۸۳ میلیون دلار، برنج ۵۰۰ میلیون دلار، روغن دانه آفتابگردان ۴۹۳ میلیون دلار و گوشی تلفن همراه ۳۷۲ میلیون دلار بوده است.

🔺کشورهای عمده طرف معامله واردات با ایران در سه ماهه سال ۱۴۰۴ شامل امارات متحده عربی با ۳ میلیارد و ۸۸۶ میلیون دلار، چین ۳ میلیارد و ۴۲۸ میلیون دلار، ترکیه یک میلیارد و ۹۸۶ میلیون دلار، هند ۵۱۴ میلیون دلار، آلمان ۴۵۴ میلیون دلار، فدراسیون روسیه ۳۵۴ میلیون دلار و هلند ۳۴۰ میلیون دلار بوده است.

🔹روزنامه «دنیای اقتصاد» روز چهارشنبه در گزارشی به تحلیل این آمار خواهد پرداخت.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
3 روز پرماجرای بورس

🔺بورس تهران بعد از جنگ تحمیلی12 روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی، از ابتدای هفته بازگشایی شده است. در سه روز اخیر، بازار سهام با خروج پول حقیقی و کاهش ارتفاع شاخص‌ها همراه شده است.

🔺فعالان بازار سهام معتقدند؛ در دو هفته‌ای که بازار تعطیل بود، باید متولیان اجرایی امر و مقام ناظر، تمهیدات ویژه‌ای را برای روز بازگشایی بازار می‌اندیشید تا از فشار فروش گسترده در کلیت بازار بکاهد.

🔺بررسی‌های آماری حاکی از آن است که بخشی از پول‌های خارج‌شده از بازار سهام در روزهای اخیر به سمت صندوق‌های طلا روانه می‌شود؛ این صندوق‌ها در معاملات امروز برای دومین روز متوالی با ورود پول همراه شدند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
امروز در اقتصاد ایران چه گذشت؟

اخرین وضعیت بازارها، مهم‌ترین اتفاقات اقتصادی روزی که گذشت و… را در گراف بخوانید

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡 حراست بندر از اقتصاد

‌‌سه‌شنبه ۱۰ تیر‌ ۱۴۰۴
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
حراست بندر از اقتصاد / سرعت واکنش مطلوب مقامات ایرانی نسبت به شرایط جنگی، در مقایسه با استانداردهای جهانی

🔹بخش بنادر و گمرک در دوران جنگ ۱۲روزه، عملکرد درخشانی را به ثبت رساند.

🔹در همان روزهای ابتدایی تهاجم، وزارت صمت در جهت تسهیل واردات کالاهای اساسی، به سرعت واکنش نشان داد و بخشنامه‌های مخل واردات را تعلیق کرد.

🔹همچنین فرآیند ترخیص کالا از گمرک نیز با فعالیت شبانه‏روزی این نهاد شتاب گرفت.

🔹مقایسه عملکرد دستگاه بوروکراسی ایران در حوزه واردات با سایر کشورها حاکی از آن است که سرعت واکنش مقامات ایرانی نسبت به شرایط جنگی، حتی در استانداردهای جهانی نیز مطلوب بوده است.

🔹بر اساس آمارهای بین‌المللی، فرآیند ورود و خروج کشتی به بنادر روسیه و اوکراین در ابتدای جنگ این دو کشور با اختلال جدی مواجه شد؛ به‌صورتی‌که در برخی از روزها، حتی یک کشتی نیز در بنادر این دو کشور پهناور پهلو نگرفت.

🔹این در حالی است که در مدت تهاجم رژیم صهیونیستی، تعداد کشتی‏های ورودی به برخی بنادر ایران افزایش چندبرابری داشت؛ آماری که نتیجه همکاری گسترده دولت و بخش خصوصی بود.

#دنیای_اقتصاد #سرعت_واکنش #شرایط_جنگی #بندر #واردات

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
‌آیا «زهران ممدانی» گیم‌چنجر انتخابات ۲۰۲۸ خواهد بود؟

🔹رئیس‌جمهوری ایالات متحده چه بخواهد، چه نخواهد ستاره این روزهای آمریکا و نیویورک، «زهران ممدانی» است.

🔹نامزد دموکرات‌ها در شهرداری نیویورک، ایالت مهم لیبرال‌ها حالا یک چپ ضد ترامپ است؛ ترامپی که تعلق خاطر زیادی به نیویورک دارد.

🔹در مورد او حرف و حدیث زیاد است: آیا او یک کمونیست است؟ آیا او به‌دنبال احیای طیف چپ افراطی دموکرات‌هاست؟ برنامه‌های او نشان می‌دهد که او متعلق به طیفی است که اساسا توسط میانه‌روهای دموکرات سرکوب می‌شود: از مالیات سنگین از ثروتمندان گرفته تا حمل‌ونقل رایگان.

🔹برخی او را «الگوی موفق» برای انتخابات سال۲۰۲۸ می‌دانند و بعید نیست که حزب دموکرات از میانه‌روها فاصله بگیرد و فردی همچون ممدانی را علیه ترامپیسم علم کند.

🔹پیروزی سیاسی خیره‌کننده او بر فرماندار سابق تحت حمایت تشکیلات حاکم، اندرو کومو که از نظر مالی وضعیت بهتری داشت و سه‌شنبه شب و تنها با شمارش دور اول آرا، رقابت را واگذار کرد، حامل پیامی غیرقابل انکار برای اعضای قدیمی حزبشان است: «وقت آن رسیده که مشعل را به دست دیگران بدهیم.

🔹داده‌های اولیه نشان می‌دهد که کمپین جوانان ممدانی، ائتلاف چند نژادی جدیدی را ایجاد کرده و رای‌دهندگان غیرمتعهد را در پنج بخش، به‌ویژه در مناطق عمدتا آسیایی و اسپانیایی‌تبار، فعال کرده است.

🔹نیویورکی‌ها دو خواسته را کاملا واضح بیان کرده‌اند: «مردم، درست مانند ماه نوامبر، هنوز واقعا روی هزینه‌ها و اقتصاد و محاسبات سفره آشپزخانه خود تمرکز دارند و به دنبال نسل جدیدی از رهبری هستند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #انتخابات #نیویورک #ممدانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

حباب‌های سیاسی

👤 جواد شمسی؛ فارغ‌التحصیل دکترای اقتصاد LSE

✍️ دولتی که در برابر بحران‌ها به طور مکرر غافلگیر شود، به احتمال قوی دچار یک عارضه ساختاری است که از «گسست میان حکومت و واقعیت» نشأت می‌گیرد.

✍️ اگر دولتی با محدود کردن صدای منتقد و تکیه بر روایتی دستچین‌شده و تک‌بعدی از موفقیت، خود را در حبابی از اطلاعات گزینشی محصور کند، در واقع به دست خود، حیاتی‌ترین سازوکارش را برای شناخت واقعیت جامعه و کاستی‌های حکمرانی از کار می‌اندازد.

✍️ سلامت یک نظام سیاسی، همانند کارآیی یک بازار مالی، به وجود یک «بازار آزاد ایده‌ها و نظرات» وابسته است. چنین بازاری، پیش‌نیاز دستیابی به تصویری واقع‌بینانه از شرایط کشور و تشخیص به‌موقع آسیب‌هاست؛ امری که تنها از طریق مشارکت آزادانه منتقدان و رسانه‌ها محقق می‌شود.

✍️ این منطق شباهت عمیقی به «فرضیه بازار کارآ» (Efficient Market Hypothesis) در علم مالی دارد. این فرضیه بیان می‌کند تا زمانی که مشارکت‌کنندگان پرشمار و هزینه‌های معاملاتی ناچیز باشند، می‌توان به سازوکار بازار برای کشف قیمت واقعی اعتماد کرد.

✍️ درس کلیدی این نظریه برای سیاستگذاری روشن است: برای شناخت دقیق نقاط ضعف حکمرانی، نمی‌توان تنها به کارشناسان دولتی و گزارش‌های رسمی اکتفا کرد، بلکه باید با کاهش هزینه ابراز نظر، بازار متکثری برای ایده‌ها فراهم ساخت.

✍️ اما این قیاس درس عمیق‌تری نیز دارد که به «ساختار انگیزه‌ها» مربوط است. مکانیسم بازار به طور خودکار به بازیگرانی که اطلاعات مثبت را کشف می‌کنند پاداش می‌دهد.

✍️ چالش اصلی اینجاست: چگونه می‌توان ساختار انگیزه‌ مشابهی برای کشف و انتشار اطلاعات منفی، مانند بدهی‌های پنهان، ضعف‌های استراتژیک یا مدیریت ناکارآمد، ایجاد کرد؟ پاسخ در بازارهای مالی، «فروشنده استقراضی» (short-seller) است.

✍️ فروشنده استقراضی انگیزه مالی دارد تا دروغ‌ها را افشا و حقایق ناخوشایند را منتشر کند. این بازیگرِ بدبین، مکانیسم ایمنی بازار در برابر خوش‌بینی بیش از حد است. سود او نه در تایید روایت‌های موجود، بلکه در کشف و افشای ضعف‌هاست. او نیروی گرانشی است که قیمت‌ها را به سمت واقعیت می‌کشاند و از صعود بی‌رویه آنها جلوگیری می‌کند.

✍️ در غیاب چنین نیرویی، بازار یک‌سویه شده و به میدانی برای خوش‌خیالی‌های جمعی تبدیل می‌شود که سرانجامی جز شکل‌گیری حباب‌های ویرانگر ندارد.

✍️ در یک نظام سالم، روزنامه‌نگاران تحقیقی و مخالفان مدنی نقش «فروشندگان استقراضی ایده‌ها» را ایفا می‌کنند. آنها بر نقاط ضعف پنهان، ضعف مدیریت، فساد یا استراتژی‌های نادرست، نور می‌تابانند.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #فروشندگان_استقراضی_ایده_ها #حباب_های_سیاسی #گسست_بین_حکومت_و_واقعیت #صدای_منتقد #روایت_های_تک_بعدی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 چرا با وجود افزایش فقر، تقاضا برای «آموزش خصوصی» بیشتر شده است؟

🔹در سال تحصیلی 1402-1403، نسبت دانش‌آموزان مدارس غیردولتی به کل دانش‌آموزان در تمامی مقاطع افزایش یافته و به بالاترین میزان خود از سال 1395-1396 رسیده است.

🔹این در حالی است که در یک دهه گذشته عواملی مانند تحریم‌های اقتصادی و تورم‌های بالا و مزمن موجب شده تا قدرت اقتصادی ایرانیان کاهش و نرخ فقر افزایش یابد.

👈 بنابراین افزایش تمایل خانوارها به ثبت نام فرزندانشان در مدارس غیر دولتی نشان دهنده افزایش سطح رفاه نبوده و بیشتر ناشی از ضعف زیرساخت‌ها و کیفیت آموزشی مدارس دولتی و همچنین افزایش اهمیت کیفیت آموزش برای خانوارها است.

🔹این مسئله باعث می‌شود که حتی قشر کم‌درآمد نیز لزوم جبران عقب‌ماندگی تحصیلی فرزندان‌شان را قوی‌تر احساس کند. برای مثال تراکم دانش آموزان ابتدایی در هر کلاس، در سال تحصیلی گذشته در مدارس دولتی معادل 25.7 نفر و در مدارس غیردولتی 18.7 نفر بوده است.

🔹در این شرایط، شهریه مدارس غیردولتی به‌طور نسبی «بهای خرید اطمینان» از آموزش است. در سال تحصیلی ۱۴۰۲–۱۴۰۳ بیشترین نرخ ترک‌تحصیل مربوط به مقطع متوسطه اول است؛ درحالی که 13.2 درصد دانش آموزان این مقطع در مدارس غیردولتی مشغول به تحصیل بودند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آموزش #آموزش_خصوصی #مدارس_غیردولتی #کیفیت_آموزش #اطمینان_از_آموزش

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بازارها روی دور تند / خروج ۵ همتی پول حقیقی از بازار سهام

🔺روز گذشته رکوردهای جدیدی در بازارها ثبت شد. قیمت دلار با ثبت رقم ۸۸هزار تومان بار دیگر در مسیر صعودی قدم گذاشت. قیمت سکه نیز با ثبت رقم ۸۳میلیون تومان به بیشترین مقدار از تاریخ ۲۴فروردین‌ماه رسید. همچنین شاخص کل طی روز دوشنبه با کاهش حدود ۲درصدی، پس از ۵روز کانال ۲میلیون و ۸۰۰هزار واحد را از دست داد.

🔺
در بورس‌‌‌های دنیا، پس از درگیری‌‌‌های نظامی هیجانات منفی در روزهای ابتدایی بر بازار غالب خواهد بود. اما پس از چند روز، بازارهای مالی به فضای تعادل باز می‌گردند. با این حال، در ایران شرایط پیچیده شده است.

🔺هیجانات منفی در بورس تهران، هر روز در حال افزایش است. عملکرد سازمان بورس، در شرایط حساس کنونی، انتقادات اهالی بازار را افزایش داده است. علاوه بر این، محدودیت هرچه بیشتر دامنه نوسان به استحکام قفل معاملات بورس منجر شده که در تاریخ بازار کم‌‌‌سابقه بوده است.

🔺دامنه نوسان 3درصدی نه تنها کارگشا نبوده، بلکه هر روز صحنه دردناکی از صف‌‌‌های فروش را نشان می‌دهد که نه امکان خروج سهامداران خرد و پول‌‌‌های کوچک را از بازار فراهم می‌‌‌کند و نه مسیر رسیدن به تعادل را هموارتر کرده است.

🔺از منظر دیگر، نسبت P/E بورس تهران در حال حاضر 6.39واحد است. این میزان هنوز با کف 5.5واحدی آبان سال گذشته و پس از توقف درگیری‌‌‌های نظامی منطقه، فاصله 14درصدی دارد.

🔺با توجه به آنکه شانس رسیدن به توافق سیاسی به حداقل رسیده و ریسک‌‌‌های نظامی هنوز به قوت خود پابرجا هستند. احتمال آنکه نسبت قیمت به سود یا P/E بازار به محدوده 5.5واحد و حتی کمتر از آن برسد وجود دارد. با این حال، انتظار می‌‌‌رود، بازار نسبت به محدوده مذکور، واکنش حساس‌‌‌تری داشته و به تعادل برسد.

🔺با وجود آنکه درآمدهای خردادماه شرکت‌ها به دلیل قطعی‌‌‌های مکرر برق و تحولات اخیر سیاسی به طرز قابل توجهی کاهش یافته است، اما باید منتظر صورت‌‌‌های مالی بهار و رشد سودآوری نخستین فصل سال بود تا منطقه تعادل قیمتی بازار مشخص شود.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بازار ارز در انتظار سیگنال قوی‌تر مذاکرات

🔹کاهش وزن سیگنال‌های مثبت مذاکرات در بازار، اثر خود را به‌سرعت نشان داد و به نظر می‌رسد انتظارات فعالان بازار مبنی بر از سرگیری مذاکرات در شرایط فعلی چندان پررنگ به نظر نمی‌رسد.

🔹به طوری که تحت تاثیر این تضعیف چشم‌انداز و به دنبال آن رشد نرخ دلار آزاد، سکه طلای طرح جدید در روز گذشته با تغییر روزانه 7.3 درصدی روبه‌رو شد و در رقم 83 میلیون و 505 هزار تومان به فروش رسید. این رقم بالاترین سطح قیمتی این سکه از ۲۴ فروردین‌ماه تاکنون محسوب می‌شود.

🔹همچنین، نیم‌سکه و ربع‌سکه به ترتیب با قیمت‌های 45 میلیون و 100 هزار تومان و 27 میلیون و 100 هزار تومان مورد معامله قرار گرفتند.

🔺نکته قابل‌توجه این است که این روند افزایشی در شرایطی رخ ‌داد که به طور سنتی در ماه محرم، به دلیل کاهش تقاضای مصرفی برای طلا و سکه بازار با افت نسبی در قیمت‌ها مواجه می شد.

🔹اما به‌نظر می‌رسد فشار ناشی از رشد نرخ ارز و نااطمینانی‌های سیاسی، تاثیر بیشتری بر بازار گذاشته و بر روند معمول غلبه کرده است.

🔹همچنین روز گذشته حباب سکه تمام نیز بزرگ تر شد و به حدود 13 میلیون و 100 هزار تومان رسید. این در حالی است که در روز یکشنبه این حباب حدود 11 میلیون تومان بود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سکه #قیمت_سکه #دلار #ابهام #فضای_سیاسی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بسته حمایتی از سهامداران خُرد بورسی /تلاش برای حفظ اصل سرمایه سهامداران در جنگ تحمیلی/بازار بورس روند متعادل و منصفانه ای را طی خواهد کرد

صیدی، رئیس سازمان بورس:

🔹ما در «جنگ ۱۲ روزه» مهترین ماموریتمان حفاظت از دارایی‌های سهامداران بود.

🔹ریزش سهام در شرایط جنگی امری طبیعی است.

🔹حتما تلاش خواهیم کرد تا بازار بورس روند متعادل و منصفانه ای را طی کند.

🔹حمایت ها از سهامداران خرد آغاز شده و دولت و بانک مرکزی نیز در این بخش به ما کمک کردند.

🔹در مدت ۱۲ روز جنگ تحمیلی از طریق توقف معاملات براساس مصوبه هیات مدیره و مصوبه شورای عالی بورس، معاملات سهام و صندوق ‌های مبتنی بر سهام تعطیل بود.

🔹مقرر شد با شرایط قبلی که دامنه نوسان، مثبت و منفی ۳ درصد بود،فعالیت‌ها انجام شود. با این حال برای این حرکت نیازمند یک بسته حمایتی بودیم بنابراین هماهنگی‌های لازم در این زمینه انجام و با حمایت تدریجی، بازار سهام باز شد./خانه ملت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
احیای اورژانسی صنعت؟ / جزئیات بسته حمایتی از بنگاه‌ها

🔹وزارت صمت، جزئیات بسته حمایتی دولت از صنایع آسیب‌دیده از جنگ را اعلام کرد.

🔹این بسته که باید به تایید دولت برسد تا در مرحله اجرایی قرار گیرد، می‌تواند برخی مشکلات این بخش را در کوتاه‌مدت حل کند.

🔹این بسته در پنج بخش مالی، تامین مالی، ارز، زیرساخت و بازرگانی و با تاکید بر سیاست‌های ارزآوری در شرایط ویژه و تامین نیازهای اساسی خانوار و حفظ معیشت تهیه و تدوین شده است.

🔹حمایت‌های ارزی این بسته شامل تمدید یک ماهه مهلت رفع تعهد ارزی، تعویق یک ساله اخذ مابه التفاوت ارزی یا ریالی ناشی از تغییر گمرک مقصد، کسر تخلیه تا ۲۰ درصد، تغییر یا نوسان نرخ ارز یا تغییر گروه کالایی یا تاخیر در ترخیص قطعی کالاهای اظهار ورودی شده از ۲۳ خردادماه تا اطلاع ثانوی خواند.

🔹تمدید سه ماهه کلیه مجوزهای کسب و کار، تامین برق، سوخت گاز و فرآورده‌های نفتی واحدهای منتخب و نیروگاهی، تعیین ۱۰ مرکز لجستیکی جهت ترانزیت کالاها از گمرکات به این مراکز، واردات بنزین و نفت گاز بصورت قطعی و بدون ثبت سفارش و تعلیق چهار ماهه کلیه اقدامات حقوقی، اجرایی و ... نیز بخشی از این بسته اعلام شده است.

🔹در بخش بازرگانی نیز، حمایت‌ها متمرکز بر تمدید خودکار کارت بازرگانی و کلیه سفارشات و مجوزهای ثبت شده توسط دستگاه‌ها تا ۲۰ خردادماه خواهد بود.

🔹افزون بر آن، ترخیص ۱۰۰درصدی کالاهای موجود در گمرکات، ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای واردات کالاهای اساسی، ترخیص کالاها با تعرفه استنباطی گمرک و معافیت کالاهای وارد شده به گمرکات از قاعده تقدم تاریخ ثبت سفارش به تاریخ بارنامه مورد تاکید دولت قرار گرفته است.

🔹معاون برنامه‌ریزی وزارت صمت حمایت دولت در بخش مالی را، موضوعاتی نظیر صدور گواهی موقت مفاصا حساب بیمه، تبصره یک ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم، افزایش دوره تقسیط حق بیمه سهم کارفرما بدون دریافت سود بابت مدت افزایش یافته و افزایش مدت زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی اعلام کرده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بسته_حمایتی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رشد ۵۰ درصدی توزیع سوخت در روزهای جنگ

🔺یکی از برنامه‌های رژیم صهیونیستی در حمله به ایران ایجاد هرج و مرج در سیستم سوخت بود و این پروژه را با «انفجار انبار ذخیره تهران» و «تبلیغ رسانه‌ای» پیش برد؛ اما مدیریت در تولید و توزیع بنزین منجر به خنثی‌سازی این حربه جنگی شد.

🔺در طول جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران عرضه بنزین کشور 1.5 برابر شد؛ اما چگونه؟

🔺تامین این رقم با وجود سه عامل مضاعف‌ساز مثل پیش‌بینی‌ناپذیری حمله، ناترازی قبلی و حمله به دو انبار ذخیره سوخت تهران چگونه حاصل شد؟

🔺یک عضو کمیسیون انرژی مجلس معتقد است که «هم‌‌‌افزایی میان واحدهای عملیاتی، استفاده از ذخایر میان‌‌‌راهی و انتقال بار اضافی به پالایشگاه‌‌‌هایی با ریسک کمتر، نقش موثری در پایداری تولید ایفا کرد.»

🔺وزیر نفت اخیرا با اینکه گفته است: «کارکنان شرکت ملی گاز ایران با اقدام‌‌‌های جهادی، ظرف مدت بسیار کوتاهی، عملیات بازسازی و راه‌‌‌اندازی مجدد را انجام دادند.» اما در ادامه بیان کرده است: «ابتدا برایم باورپذیر نبود وقتی گفتند کار بازسازی تمام شده، اما وقتی در مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران دیدم جریان گاز برقرار است و شبکه به‌‌‌صورت پایدار در حال فعالیت است، اطمینان حاصل کردم که این ماموریت نیز با موفقیت پشت سر گذاشته شده است.»

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بنزین #جنگ #افزایش_توزیع_سوخت #سوخت_رسانی #شهران #ری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
گذری به جنگ‏‌های آمریکا در قرن نوزدهم

🔹در طول قرن‌های نوزدهم و بیستم، ایالات متحده با دلایل مختلف، از جمله سیاسی، ایدئولوژیک، اقتصادی و ژئوپلیتیک به جنگ با کشورهای مختلف پرداخت؛ از آمریکای لاتین تا آسیا و خاورمیانه و آفریقا.

🔹در اینجا نگاهی می‌‌اندازیم به مشهورترین این جنگ‌‌ها.

🔹جنگ ۱۸۱۲، ایالات متحده نوپا را در جبهه نبرد علیه بریتانیا قرار داد، کشوری که مستعمرات آمریکایی در سال ۱۷۸۳ از آن مستقل شده بودند. این درگیری نتیجه‌‌ منازعه وسیع‌‌تر بین بریتانیا و فرانسه بر سر سلطه بر اروپا و جهان وسیع‌‌تر بود.

🔹دو دلیل اصلی این جنگ، یکی دستورات شورای بریتانیا بود که تجارت آمریکایی‌‌ها با اروپا را محدود می‌‌کرد و دیگری، رفتار مناقشه برانگیز نیروی دریایی سلطنتی در جذب ملوانان از کشتی‌‌های تجاری آمریکایی...

🔹جنگ آمریکا و مکزیک، که از سال 1846 تا 1848 به طول انجامید. این جنگ در سراسر خاک مکزیک، از کالیفرنیا تا مکزیکو سیتی و بسیاری از نقاط بین آن دو، به وقوع پیوست. در نهایت، ایالات متحده با تصرف مکزیکو سیتی در سپتامبر 1847 پیروز شد و مکزیک را مجبور به پذیرش آتش‌‌بس به نفع منافع خود کرد.

🔹مکزیک بیشتر جنوب غربی فعلی ایالات متحده را در ازای 15میلیون دلار و بخشش برخی از بدهی‌‌های قبلی واگذار کرد.

🔹۳۰ آوریل ۱۹۷۵ آخرین پرواز هلی‌کوپتر از بام سفارت آمریکا در سایگون پایان جنگ ویتنام را رقم زد؛ جنگی که ۲۵ سال طول کشید و پس از دو جنگ جهانی اول و دوم، بیشترین خسارات جانی و اقتصادی را به دنبال داشت.

🔹ارتش آمریکا برای یافتن دشمنان در جنگل‌ها و مزارع متراکم ویتنام، مناطقی وسیع را با استفاده از علف‌کش‌های قوی سم‌پاشی کرد.

🔹بین سال‌های ۱۹۶۲ تا ۱۹۷۱، آمریکا بیش از ۸۰میلیون لیتر از این علف‌کش را طی ۶هزار و 500 عملیات هوایی در ویتنام پخش کرد.

🔹گفته می‌شود که این عملیات نزدیک به ۲۰درصد از جنگل‌های جنوب ویتنام را تخریب کرده است. برآورد شده که حدود 3میلیون نفر در ویتنام از مشکلات شدید سلامتی ناشی از این علف‌کش سمی رنج می‌برند.

🔹در این میان، ۱۵۰هزار کودک با نقص‌های مادرزادی شدیدی متولد شده‌اند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جنگ_های_آمریکا #ویتنام #مکزیک #بریتانیا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/04 15:34:15
Back to Top
HTML Embed Code: