Telegram Web Link
صنعت لکوموتیو؛ قربانی سیاست‌‌‌های نادرست

🔹طی چهار سال گذشته، صنعت لکوموتیو کشور با چالش‌‌‌هایی عمده روبه‌‌‌رو بوده که کاهش شدید بار حمل‌‌‌شده، زمین‌‌‌گیری تعداد زیادی از لکوموتیوها، بحران نقدینگی در شرکت‌های بهره‌‌‌بردار و ضعف تعمیر و نگهداری، تنها بخشی از آنهاست.

🔹این چالش‌‌‌ها در حالی بروز پیدا کرده که حمل‌‌‌ونقل ریلی از منظر اقتصاد ملی، پدافند غیرعامل، کاهش مصرف سوخت و حفظ محیط‌زیست، جایگاهی راهبردی در توسعه پایدار کشور دارد.

🔹صنعت لکوموتیو به‌‌‌عنوان موتور حمل‌‌‌ونقل ریلی، در سال‌های اخیر نه‌‌‌تنها دچار افت فنی و عملیاتی شده، بلکه قربانی سیاست‌‌‌های نادرست، کمبود سرمایه‌گذاری و بی‌‌‌توجهی به اولویت‌‌‌های واقعی زیرساختی نیز بوده است.

🔹با این حال، تجربه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که با برنامه‌‌‌ریزی واقع‌‌‌بینانه، حمایت از توان داخلی، سرمایه‌گذاری هدفمند و تمرکز بر نگهداری موثر، می‌توان از بحران عبور و لکوموتیو را به پیشران توسعه ریلی کشور بدل کرد.

🔹سال ۱۴۰۴ در صورت استمرار آتش‌‌‌بس، می‌تواند فرصتی ویژه برای تثبیت روند بهبود و آغاز فاز توسعه‌‌‌ای جدید در این بخش باشد؛ به شرط آنکه مساله تامین مالی، سیاستگذاری منسجم و حفظ سرمایه‌‌‌های موجود در صدر اولویت‌‌‌های ملی قرار گیرد.

🔹این گزارش، تحلیلی از مسیر طی‌‌‌شده، وضعیت فعلی و چشم‌‌‌انداز آینده صنعت لکوموتیو و حمل‌‌‌ونقل ریلی کشور ارائه می‌دهد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #حمل_و_نقل #لکوموتیو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
هشدار عراقچی به کالاس: موضع‌گیری‌های نادرست اروپا، مسیر دیپلماسی را دشوارتر خواهد کرد

🔹سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران بعد از ظهر امروز با کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در خصوص آخرین تحولات منطقه‌ای متعاقب تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران به صورت تلفنی گفتگو و تبادل نظر کرد.

🔹وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به آثار و تبعات مماشات برخی طرف‌ها در قبال قانون‌شکنی‌ها و جنایات رژیم صهیونیستی، بر مسئولیت همه دولت‌ها برای محکوم‌کردن تجاوز نظامی این رژیم و آمریکا علیه ایران تاکید و تصریح کرد: اظهارنظرهایی که به‌صورت ضمنی یا تلویحی توجیه‌گر نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل و جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی باشد، به مثابه شراکت و همدستی در جرایم ارتکابی خواهد بود.

🔹کالاس نیز در این گفتگوی تلفنی بر ضرورت یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک برای حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران و همچنین حمایت از تلاش‌های جاری برای کاهش تنش و برقراری ثبات در منطقه تأکید کرد./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
آتش‌بس، شمشیری دولبه برای توسعه

🔹موقعیت آتش‌بس، یک شمشیر دولبه است؛ هم‌زمان که می‌تواند مسیر توسعه برای کشورها را هموار کند احتمال دارد منجر به این شود که تمام تلاش‌های کشوری برای رسیدن به توسعه متوقف شود.

🔹کره جنوبی هم‌زمان که در وضعیت آتش‌بس در جنگ با کره شمالی بود، توانست طی چند دهه به یکی از اقتصادهای پیشرفته جهان مبدل شود. این کشور در بحبوحه آتش‌بس، توانست اقدامات کلیدی از جمله اصلاحات ارضی را انجام دهد و با تدوین برنامه‌های پنج‌ساله توسعه اقتصادی، اقدام به آموزش گسترده نیروی متخصص انسانی و حمایت هدفمند از صنایع کند.

🔹ویتنام نیز چنین تجربه‌ای از وضعیت آتش‌بس دارد و تاریخ نشان می‌دهد که این کشور توانسته در زمان آتش‌بس با آمریکا به سمت اقتصاد آزاد گام بردارد.

🔹ویتنام در شرایط آتش‌بس، به‌کمک جذب سرمایه‌گذار خارجی و توسعه صادرات، تبدیل به یکی از اقتصادهای نوظهور آسیا شد.

🔹اما تاریخ نشان می‌دهد که کشورهای بسیاری نیز بعد از حمله خارجی، موفق به بازسازی اقتصاد خود نشده‌اند.

🔹حال ایران در شرایط آتش‌بس است. به گواه اقتصاددانان، ناب‌ترین درس‌آموخته جنگ 12روزه، اهمیت رجوع سیاستگذاران به مفهوم توسعه مبتنی بر ملت است.

🔹این بدان معناست که لازم است سیاستگذاران توسعه اقتصادی و افزایش تاب‌آوری صنایع را نخستین اولویت خود بدانند، چراکه ساختار توسعه‌یافته مبتنی بر مردم و بخش خصوصی، متضمن بقای کشورهاست.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آتش_بس #توسعه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وزیر خارجه عمان: مذاکرات هسته‌ای ایران با فراهم شدن شرایط ازسر گرفته می‌شود

🔹«بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان تأکید کرد که مذاکرات هسته‌ای ایران در صورت فراهم شدن شرایط، ازسر گرفته خواهد شد و راه حل برنامه هسته ای ایران، تنها از دروازه دیپلماسی می گذرد و تجاوز، بی فایده است.

🔹وی افزود: استفاده از زور و تحمیل راه‌حل‌ها از طریق تجاوز بی‌فایده است بلکه راه‌حل برنامه هسته‌ای ایران، از طریق مذاکره است./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
سیاستگذاری اقتصادی پس از جنگ ۱۲روزه

گلزار آقایی؛ پژوهشگر سیاستگذاری اقتصادی

🔹سیاستگذاری پس از جنگ یکی از پیچیده‌ترین و حساس‌ترین مراحل در فرآیند بازسازی یک کشور است. اولین گام ها پس از آغاز آتش‌بس یا پایان جنگ:

🔹ارزیابی دقیق خسارات انسانی، اقتصادی، زیرساختی و اجتماعی.

🔹بازطراحی در خصوص نهادهای نظارتی مستقل و شفاف‌سازی مالی در خصوص تمامی نهادهای دولتی، خصولتی و خصوصی که با مصلحت ایجابی با مساله برخورد نشود.

🔹شناسایی عوامل جاسوسی اطلاعاتی در داخل سیستم برای حفظ امنیت عمومی، احتمال ادامه درگیری‌های پراکنده، حملات سایبری یا خرابکارانه آتی در خصوص سیستم بانکی و مالی کشور.

🔹وزارت اقتصاد و بانک مرکزی به عنوان دو نهاد تصمیم‌گیر باید در خصوص تثبیت بازارهای مالی و کنترل تورم، انضباط بودجه‌ای و کاهش هزینه‌های غیرضروری دولت فکری جدید کنند.

🔹سه سناریو قابل پیش‌بینی است و در هر کدام از سناریوها سیاست‌هایی قابل اتخاذ است:

🔹در سناریوی آتش‌بس «شکننده»، سیاست‌های انقباضی معمولا اجرا می‌شوند. اولین سیاست انقباضی، کاهش هزینه‌های دولت (ریاضت مالی) با هدف کاهش کسری بودجه و جلوگیری از افزایش بدهی‌های ملی از طریق کاهش یارانه‌ها، محدودیت در بودجه‌های برخی نهادهای خصولتی و بدون عملکرد مطلوب است.

🔹سیاست انقباضی دیگر، سیاست‌های پولی انقباضی با هدف کنترل تورم و تقویت ارزش پول ملی است.

🔹سیاست دیگر اصلاحات ساختاری در خصوص خصوصی‌سازی صحیح است.

🔹در خصوص سناریوی دوم، میانجی‌گری بین‌المللی از طریق دیپلماسی اقتصادی فعال می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تقویت ثبات، کاهش تنش‌ها و ایجاد انگیزه برای تداوم صلح مورد استفاده قرار گیرد.

🔹هدف از دیپلماسی اقتصادی تقویت اعتماد بین طرفین از طریق همکاری‌های مشترک اقتصادی و کاهش انگیزه‌های بازگشت به جنگ با ایجاد منافع ملموس از صلح است.

🔹موفقیت این سناریو به عواملی نظیر شفافیت در توزیع منابع، مشارکت بازیگران محلی و حمایت پایدار جامعه جهانی بستگی دارد.

🔹در سناریوی سوم، «توافق پایدار» پس از جنگ و سیاستگذاری اقتصادی نیاز به یک چارچوب اقتصادی هوشمندانه است که هم به بازسازی زیرساخت‌ها بپردازد و هم از بازگشت خشونت‌ها جلوگیری کند.

🔹در این سناریو، سیاست‌های توسعه‌ای باید بر اساس عدالت اقتصادی و شمول اجتماعی طراحی شود. در این سناریو شفافیت مالی و مبارزه با فساد در اولویت قرار دارد.

🔹«هیچ خردمندی دشمنی را تا ابد پیش نمی‌برد».

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سیاستگذاری_در_آتش_بس #اصلاحات_اقتصادی #سیاست_انقباضی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وزیر خارجه ایتالیا: رم را به عنوان مکانی برای مذاکرات احتمالی پیشنهاد داده‌ایم

وزیر امور خارجه ایتالیا:

🔹ما در تلاش برای از سرگیری گفت‌وگو بین ایالات متحده و ایران هستیم. ما همچنین رم را به عنوان مکانی برای مذاکرات احتمالی پیشنهاد داده‌ایم.

🔹باید بازدیدهای آژانس ایمنی هسته‌ای سازمان ملل را مجاز کنیم. من معتقدم که گروسی همیشه کار خود را به خوبی انجام داده است./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
ترامپ: ایلان ماسک بدون یارانهٔ دولت باید به آفریقای جنوبی برگردد!

🔹️در ادامه تنش میان رئیس‌جمهور آمریکا و ایلان ماسک، دونالد ترامپ با انتشار پستی در شبکه اجتماعی Truth، درباره یارانه‌های شرکت‌های ماسک صحبت کرد.

🔹️ترامپ می‌گوید ماسک مدت‌ها پیش از اینکه از او در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کند، می‌دانسته که مخالف اجباری شدن خرید خودروهای برقی بوده است.

🔹️به گفته ترامپ، ماسک احتمالاً بیش از حد هر فرد دیگری در تاریخ یارانه می‌گیرد و اگر این یارانه‌ها قطع شوند، احتمالاً مجبور به بستن شرکت‌هایش و برگشت به آفریقای جنوبی می‌شود.

🔹️ترامپ در ادامه گفته که اگر هیچ پرتاب موشک، ماهواره یا تولید خودروی برقی نباشد، آمریکا ثروت هنگفتی را پس‌انداز خواهد کرد و شاید DOGE باید چنین موضوعی را بررسی کند./دیجیاتو

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
صبح خود را مانند یک مدیرعامل آغاز کنید

🔹بخش ویژه مدیران بلومبرگ در یکی از قسمت‌‌‌های خود، به طرح این سوال پرداخته‌‌‌ که مدیران در مسیر رفت ‌‌‌و آمد به محل کار و سایر مقاصد چه چیزی گوش می‌‌‌دهند؟

🔹پاسخ‌‌‌ها شامل پادکست‌‌‌های متعددی در موضوعات متنوع از اخبار روز گرفته تا امور مالی و نگاهی به پشت صحنه فرمول یک بود؛ همچنین موسیقی در ژانرهای مختلف و صد البته کتاب‌‌‌های صوتی.

🔹پیتر اورساگ، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره بانک سرمایه‌‌‌گذاری «لازارد»، گفته: «وقتی سر کار می‌‌‌روم، در راه پادکست‌‌‌هایی گوش می‌‌‌دهم که کنجکاوی‌‌‌ام را برمی‌‌‌انگیزانند. اما وقتی می‌‌‌روم که بدوم، شرایط متفاوت است و یک پلی‌‌‌لیست از موسیقی‌‌‌های محلی آمریکایی من را به حرکت وا می‌‌‌دارد.»

آنها دقیقا چه گوش می کنند؟ اینجا بخوانید👇

🔗کلیک کنید

#دنیای_اقتصاد #مدیران #پادکست #موسیقی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺دنیای اقتصاد: در حالی که بسیاری فکر می‌کردند با شروع جنگ ۱۲ روزه، بنادر ایران فلج می‌شوند، داده‌ها چیز دیگری می‌گویند: ترخیص روزانه کالا تا مرز یک میلیون تن افزایش یافت.

🔺بندر رجایی رکورد ۴۴۱ هزار تن را شکست. ۳۳درصد واردات کالای اساسی امسال، فقط در همین ۱۲ روز انجام شد.

🔺انبارها پر بودند، گمرک‌ها شبانه‌روزی کار کردند، و کشور توانست جلوی کمبود را بگیرد. اما از طرف دیگر، بازار دچار اضطراب شد، مصرف مردم بالا رفت و نشون داد که «اعتماد» خودش یه کالای استراتژیک است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: طبق قانون، همکاری با آژانس تا تحقق ۲ شرط متوقف شده

🔹️۱. اطمینان‌حاصل‌شدن از امنیت مراکز و دانشمندان هسته‌ای
۲. بهره‌مندی از کلیۀ حقوق NPT به‌ویژه مادۀ ۴ یعنی حق تحقیق، توسعه و بهره‌برداری صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای.

🔹تبصرۀ قانون این است که هرکس در اجرای قانون ترک فعل کند یا ناقص اجرا کند جرم مرتکب شده و با او برخورد می‌شود.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
امروز در اقتصاد ایران چه گذشت؟

اخرین وضعیت بازارها، مهم‌ترین اتفاقات اقتصادی روزی که گذشت و… را در گراف بخوانید

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اقتصاد ایران زیر سایه جنگ چگونه دوام آورد؟
در حالی که بسیاری فکر می‌کردند با شروع جنگ ۱۲ روزه، بنادر ایران فلج می‌شوند، داده‌ها چیز دیگری می‌گویند.

وقتی رئیس نابلد، دستور اشتباه می‌دهد، چه باید کرد؟
دنیای اقتصاد: اگر کاری را که می‌دانید درست است انجام دهید، احتمال اخراج هست.اگر سکوت کنید، شاید اعتماد به‌نفستان را ببازید.گاهی راه نجات، نه نافرمانی علنی است، نه اطاعت کور؛ بلکه هوش اجتماعی و بازی روی لبه‌ مرز است.

اقدام اعتماد سوز در بزنگاه
دنیای اقتصاد: با بسته شدن ناگهانی درگاه‌های خرید و فروش آنلاین طلا در پی اعلام شفاهی بانک مرکزی، کسب‌وکارهای حوزه طلا با بحران‌های جدی مواجه شده‌اند؛ بحرانی که نه‌تنها جریان مالی این پلتفرم‌ها را مختل کرده، بلکه اعتماد مشتریان را نیز به خطر انداخته است.

افزایش ۶۰ میلیونی قیمت کارخانه ساینا
دنیای اقتصاد؛ در تیرماه ۱۴۰۴، قیمت انواع مدل‌های خودرو ساینا در بازار آزاد با تغییراتی نسبت به ماه‌های گذشته همراه شده است

«پژو پارس» در بازار امروز ۱۰ تیر با چه قیمتی فروخته شد؟
دنیای اقتصاد: امروز ۱۰ تیر شاهد افزایش قیمت پژو پارس نسبت به روز گذشته بودیم.در جدول زیر قیمت های جدید را مشاهده می کنید.

قیمت پرفروش ترین محصولات لبنی؛ پنیر ۲۰۸ هزار تومان!
در این گزارش از قیمت جدید محصولات لبنی پرمصرف مطلع می شوید.
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡 تمدید اضطراری در بازار اجاره

‌‌چهار‌شنبه ۱۱ تیر‌ ۱۴۰۴
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تمدید اضطراری در بازار اجاره

🔹شروع فصل اصلی جابه‌جایی مستاجرها در تهران با روزهای پایانی جنگ ۱۲روزه و سپس آتش‌بس مصادف شده و ماحصل این تلاقی، اکنون به ابتکار عمل صاحب‌خانه‌ها و اجاره‌نشین‌ها برای گذار از شرایط فعلی منجر شده است.

🔹گزارش «دنیای‌اقتصاد» از آغاز وضعیت تابستانی بازار اجاره مسکن نشان می‌دهد‌ بخشی از اجاره‌نامه‌های در آستانه سررسید با «توافق موقت» طرفین، در حال تمدید چند هفته‌ای است.

🔹این تمدید اضطراری در سازگاری با شرایط نااطمینانی فعلی، فرصت تصمیم‌گیری کافی را برای صاحب‌خانه‌ها و اجاره‌نشین‌ها، هر دو فراهم آورده است.

🔹کاهش معنادار مراجعه متقاضیان به بازار مسکن، حتی برای اجاره، در هفته‌های گذشته انعکاسی از همین توافق موقت است.

🔹در حال حاضر و با استناد به نرخ رشد ۳۷درصدی شاخص هزینه اجاره در بهار، اگرچه سرعت رشد اجاره‌بها نسبت به سال گذشته کمتر شده، اما مبالغ اجاره همچنان از توان پرداخت اکثریت مستاجرها خارج است.

🔹بر این اساس، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند، ترکیب رهن و اجاره در معاملات تابستان به سمت «پول‌پیش بیشتر، اجاره ماهانه کمتر» تغییر کند.

#دنیای_اقتصاد #اجاره #مسکن #تمدید_اجاره #آتش_بس #نااطمینانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
عراقچی: درهای دیپلماسی هرگز بسته نخواهد شد

🔹در تازه‌ترین تحولات و اظهارنظرها در حوزه هسته‌‌‌ای، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر اینکه «فناوری و دانش غنی‌‌‌سازی با بمباران نابود نمی‌شود» گفت: درهای دیپلماسی هرگز بسته نخواهد شد.

🔹عراقچی در مصاحبه با شبکه سی‌‌‌بی‌‌‌اس که بامداد سه‌‌‌شنبه پخش شد، درباره ادعای دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه مذاکره با ایران ممکن است که هفته جاری از سر گرفته شود، گفت: فکر نمی‌‌‌کنم که مذاکرات به این زودی از سر گرفته شود.

🔹وی افزود: برای اینکه در مورد بازگشت به مذاکرات تصمیم‌گیری کنیم باید ابتدا مطمئن شویم که آمریکا بار دیگر در جریان مذاکرات ما را هدف حملات نظامی قرار نخواهد داد. من فکر می‌‌‌کنم با توجه به همه این ملاحظات همچنان به زمان بیشتری نیاز داریم.

🔹در تحولی دیگر و در راستای تلاش‌های میانجی‌گرایانه سلطان‌نشین عمان که با استقبال سایر بازیگران عربی از جمله جمهوری عربی مصر همراه شده است، وزیر امور خارجه عمان اعلام کرد: ما بر ضرورت ازسرگیری روند مذاکرات بین واشنگتن و تهران با توجه به اهمیت آن در تقویت امنیت، تاکید می‌کنیم.

🔹همزمان بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر، در اظهاراتی با همتاى عمانی خود گفت: «ما در مورد مساله هسته‌‌‌ای ایران بحث کردیم و در مورد لزوم اجرای پیمان منع گسترش سلاح‌‌‌های هسته‌‌‌ای توافق کردیم.» عبدالعاطی در ادامه خواستار ازسرگیری مذاکرات در مورد برنامه هسته‌‌‌ای ایران شد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ایران #مذاکرات #عمان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز « دنیای اقتصاد»:

لطفا «لاتاری» بورس را متوقف کنید

👤 عليرضا توکلي‌کاشي؛ پیشکسوت بازار سرمایه

✍️ شیوه فعلی حمایت از بازار سرمایه جزء ناکارآترین روش هاست که قبلا نیز چندین‌بار تجربه و آزموده شده بود، اما متاسفانه مجددا به‌کار گرفته شده است.

✍️ اولا این روش حمایت، از نظر حجم کافی نبوده است. درجدول بالا نسبت حجم معاملات به ارزش صف‌های فروش نمایش داده شده و می بینید که، همواره بخشی از صف‌های فروش سهام پاسخ داده شده است.

✍️ اما با این حال این جدول عمق فاجعه را نشان نمی‌دهد؛ زیرا در این جدول صرفا ارزش صف‌های فروش ثبت‌شده در سامانه معاملات نمایش داده شده است.

✍️ درحالی‌که حجم بسیار بزرگی از متقاضیان فروش سهام، اصولا از ثبت سفارش فروش خود منصرف شده‌اند.

✍️ علاوه بر این، این جدول، شامل صف فروش صندوق‌های سهام نیست و این در حالی است که حدود ۷ تا ۵۰همت صف فروش صندوق‌های سهام نیز، در بازار به‌صورت پیدا و پنهان وجود دارد.

✍️ به‌دلیل شیوه به‌کارگرفته‌شده در مکانیزم فعلی حمایت، بازار سهام از قالب «رقابت» بر مبنای «تحلیل» خارج شده و تبدیل به «مسابقه دو سرعت» و یک «بازار لاتاری» بزرگ شده است.

✍️ مکانیزم معاملات به شیوه‌ای چیده شده است که هر کس با سرعت بیشتری از رانت دسترسی به بازار استفاده کرده و با روش‌های فیزیکی (سرعت تایپ بالاتر) یا رانت تکنولوژیک (مجموعه کدهای برنامه‌نویسی، شبکه‌های سریع‌تر یا فاصله نزدیک‌تر به هسته معاملات) بتواند سفارش‌های خود را پس از شنیدن صدای سوت مسابقه در ساعت ۸:۴۵ صبح، سریع‌تر از بقیه در ابتدای صف‌های فروش بنشاند و اصطلاحا در مسابقه «سرخطی» برنده شود، شانس بیشتری در استفاده از «رانت» بازار خواهد داشت. در این میان البته متاعی که هیچ خریداری ندارد، همانا «تحلیل» است.

✍️ اما بازی «لاتاری» در آنجا شکل می‌گیرد که نمی‌دانیم مجموعه مدیران و کنترل‌کنندگان بازار در هر روز، اقدامات حمایتی خود را از کدام سهام و به چه میزانی انجام خواهند داد؛ زیرا در این لاتاری، اشخاصی برنده خواهند شد که «قرعه حمایت» در آن روز به نام آنها افتاده باشد و «برگزارکنندگان لاتاری» آن سهم را برای حمایت «انتخاب» کرده باشند.

✍️ «میزان بهره‌برداری» از این رانت نیز وابسته به «سرعت» این افراد در مسابقه دو سرعتی است که رأس ساعت 8:45 صبح آغاز شده و به مدت کمتر از 30ثانیه نیز ادامه داشته است.

✍️ پدیده منحوس «فساد» در این شرایط تلاش می‌کند تا از لابه‌لای خطوط مقررات، ارتباطات تلفنی و روابط میان افراد سر برآورد و به‌صورت ناعادلانه منافعی را برای عده‌ای خاص تامین کند.

✍️ در این میان و با هر بار تکرار این حوادث «سرمایه اجتماعی» بازار سرمایه، به‌عنوان ارزشمندترین دارایی این بازار، «هزینه» می‌شود و نهایتا به روزی خواهیم رسید که دیگر چیزی از این سرمایه باقی نخواهد ماند.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #بورس #سهام #حمایت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
موج جدید هزینه‌های دفاعی چگونه اقتصاد جهانی را به چالش می‌کشد؟

🔹برای نخستین بار در چند دهه گذشته، کشورهای ثروتمند، در سطحی همگانی و به‌طور گسترده به افزایش مخارج حوزه نظامی روی آورده‌اند. جنگ در اوکراین و خاورمیانه، تهدید درگیری بر سر تایوان، و رویکرد غیرقابل پیش‌بینی دونالد ترامپ نسبت به اتحادهای نظامی، همگی باعث شده‌اند که تقویت دفاع ملی برای کشورهای ثروتمند به یک اولویت فوری تبدیل شود.

🔹 اعضای ناتو توافق کردند که هدف هزینه‌های نظامی خود را به ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهند. این موج فراتر از ناتو هم گسترش یافته است. اسرائیل در سال گذشته بیش از ۸ درصد تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های دفاعی کرده است. حتی ژاپن که معمولاً رویکردی صلح‌طلبانه دارد، قصد دارد بودجه دفاعی‌اش را به‌شدت افزایش دهد.

🔹مبالغ عظیم سرمایه‌گذاری در حوزه نظامی می‌تواند اقتصاد جهانی را متحول کند؛ این تحول هم از طریق تحت فشار قرار دادن بودجه عمومی، و هم با تغییر مسیر فعالیت‌های اقتصادی در داخل کشورها رخ می‌دهد.

🔹 واضح‌ترین پیامد اقتصادی افزایش بودجه‌های نظامی، فشار مضاعف بر بودجه‌های عمومی است. بدهی دولت‌ها هم‌اکنون بالاست و فشارهای مالی ناشی از پیر شدن جمعیت و افزایش نرخ بهره در حال افزایش است. در نتیجه، سایر بخش‌های بودجه – مانند هزینه‌های تامین اجتماعی – احتمالاً دچار کاهش خواهند شد. هزینه‌های دفاعی در نهایت نرخ بهره را افزایش داده و بودجه عمومی را شکننده‌تر خواهند کرد.

🔹هزینه‌کرد مبتنی بر کسری بودجه، ممکن است اثری شبیه به محرک مالی کینزی داشته باشد، اما این اثر به‌ویژه در شرایطی که بیکاری پایین و تورم همچنان در کشورهای ثروتمند وجود دارد احتمالاً کوچک و در عین حال نامطلوب خواهد بود.

🔹تحقیق و توسعه نظامی می‌تواند سودمندتر باشد. طبق یک برآورد، وقتی تحقیق و توسعه دفاعی، معادل ۱ درصد از ارزش افزوده یک صنعت رشد کند، رشد بهره‌وری سالانه آن صنعت به میزان ۸.۳ درصد افزایش می‌یابد.

🔹هیچ وظیفه‌ای برای دولت‌ها مهم‌تر از حفظ امنیت شهروندان نیست. برای موفقیت در مسیر افزایش هزینه‌های نظامی، دولت‌ها باید صادقانه با رأی‌دهندگان سخن بگویند و صرفاً با هدف تأمین امنیت هزینه خود را انجام دهند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #هزینه_نظامی #هزینه_دفاعی #دفاع_ملی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/04 09:43:23
Back to Top
HTML Embed Code: