Telegram Web Link
آغاز نشست بریکس با حضور ۱۰ کشور در برزیل/روسای جمهور چین، روسیه و ایران حضور ندارند

🔹️نشست گروه بریکس امروز، در شهر ریو دو ژانیرو برزیل آغاز شد و به مدت دو روز ادامه خواهد داشت.

🔹️«شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه غایبان بزرگ این نشست هستند. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران و عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر نیز در نشست حاضر نخواهند بود.

🔹️دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در این باره گفت که رهبران کشورهای عضو گروه بریکس در این اجلاس درباره مسائل صلح و امنیت جهانی، نظام حکمرانی جهانی و راه‌های تقویت همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گفتگو خواهند کرد.

🔹️در پایان نشست نیز بیانیه‌ای منتشر خواهد شد که مواضع مشترک کشورهای عضو را جمع‌بندی می‌کند.

🔹️گروه بریکس هم‌اکنون شامل ۱۰ کشور است؛ روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی اعضای اصلی این گروه هستند و کشورهای مصر، امارات، اتیوپی و ایران که سال گذشته به جمع اعضا پیوستند، به همراه اندونزی که اوایل امسال عضو این گروه شد، اعضای جدید آن را تشکیل می‌دهند./شفقنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
سفارت سوئیس در تهران بازگشایی شد

🔹سفارت کشور سوئیس در تهران که در پی تهاجم رژیم صهیونیستی به ایران فعالیت خود را متوقف کرده بود، از امروز به طور رسمی و با حضور سفیر این کشور بازگشایی شد.

🔹وزارت امور خارجه سوئیس در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که تصمیم برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران، پس از تحلیل جامع ریسک و در مشورت با ایران و آمریکا اتخاذ شده است.

🔹وزارت امور خارجه سوئیس در بیانیه خود اعلام کرد که این کشور همچنان نمایندگی منافع آمریکا در ایران را تحت ماموریت حافظ منافع برعهده دارد.

🔹براساس این بیانیه، خدمات کنسولی از جمله صدور روادید در حاضر حاضر امکان‌پذیر نیست./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سیل مرگبار تگزاس

🔺دنیای اقتصاد:
دست‌کم ۴۳ نفر، از جمله ۱۵ کودک، بر اثر سیلاب‌های ناگهانی در مرکز تگزاس جان خود را از دست داده‌اند. مقامات روز شنبه اعلام کردند که امدادگران همچنان در جست‌وجوی ده‌ها نفر از گردشگران و ساکنان مفقودشده هستند. تصاویر هوایی از تگزاس در ویدئوی پیوست شده، ابعاد ویرانی ناشی از سیلاب‌های ناگهانی در امتداد رودخانه گوادالوپه در تگزاس را نشان می‌دهد.

🔺طی روزهای گذشته، گرگ ابوت، فرماندار ایالت تگزاس وضعیت اضطراری در ۱۵ شهرستان اعلام کرده است. فرماندار ابوت همچنین طی یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که از دونالد ترامپ درخواست کرده است تا اعلامیه وضعیت اضطراری را امضا کند، تا به این وسیله امکان دسترسی به کمک‌های فدرال برای آسیب‌دیدگان فراهم شود.

🔺ترامپ پیش‌تر طرح‌هایی را برای کاهش نقش دولت فدرال در پاسخ به بلایای طبیعی مطرح کرده بود که به موجب آن ایالت‌ها باید عمده هزینه و مسئولیت‌های مدیریت بحران در مقابل بلایای طبیعی را خود متحمل می‌شدند. کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی، در واکنش به سخنان ابوت گفت رئیس‌جمهور به طور حتم این درخواست را اجابت خواهد کرد.

🔺کریستی نوم در توضیحات خود در دفاع از عملکرد دولت آمریکا در مدیریت بحران گفت هشدار «متوسط» سیل صادرشده توسط سرویس ملی هواشناسی در روز پنج‌شنبه، بارندگی شدید را به‌درستی پیش‌بینی نکرده بود و افزود که دولت ترامپ در حال تلاش برای ارتقای مدیریت بحران ملی است.

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #آمریکا #تگزاس


✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه فرانسه با عراقچی

🔹ژان نوئل بارو وزیر امور خارجه فرانسه امروز یکشنبه با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان که جهت شرکت در هفدهمین نشست سران کشورهای عضو بریکس در ریودوژانیرو برزیل به سر می برد، به صورت تلفنی گفتگو کرد.

🔹دو طرف آخرین تحولات منطقه متعاقب تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده امریکا علیه ایران را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

🔹وزرای خارجه ایران ‌ فرانسه همچنین در خصوص آخرین وضعیت روابط کنسولی بین دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
پوتین: همواره با ایالات متحده روابط خوب و ویژه‌ای داشته‌ایم

🔹«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه گفت که کشورش و آمریکا همیشه، برای مدت بسیار طولانی، روابط بسیار خوب و ویژه‌ای با یکدیگر داشته‌اند.

🔹پوتین درباره روابط مسکو و واشنگتن تاکید کرد: ما از آرمان‌های آمریکا برای استقلال از بریتانیا حمایت کردیم. در واقع سلاح آنها را تأمین کردیم. ما به آنها پول کمک کردیم. پس از آن، ما در طول جنگ شمال و جنوب (جنگ داخلی آمریکا)، از شمال (دولت فدرال در مقابله اتحادیه) حمایت کردیم. بنابراین، از این نظر، ما چیزهایی را پیدا کردیم که به اتحاد ما کمک کرد.

🔹رئیس جمهوری آمریکا درباره تماس تلفنی با همتای روسی خود افزود: ما در مورد جنگ با اوکراین صحبت کردیم. من از این بابت راضی نیستم. نه، من هیچ پیشرفتی با او نداشتم./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
زلنسکی: اوکراین و آمریکا درباره توسعه پهپادی توافق کردند/ این توافق‌نامه از اوایل امسال صدها هزار پهپاد را در اختیار کی‌یف قرار خواهد داد

🔹رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که این کشور و ایالات متحده به توافقی برای افزایش «قابل توجه» تلاش‌ها در زمینه پهپادها دست یافته‌اند.
 
🔹ولودیمیر زلنسکی در ویدئویی با تاکید بر اینکه وزارت دفاع اوکراین و «یکی از شرکت‌های پیشرو» آمریکایی این هفته این توافق را امضا کردند، گفت: «این توافق‌نامه از اوایل امسال صدها هزار پهپاد را با شرایط ویژه در اختیار کی‌یف قرار خواهد داد.»
 
🔹رئیس جمهور اوکراین همچنین خاطرنشان کرد: این توافق شامل پهپادهای رهگیر است که اولویت اصلی برای کی‌یف محسوب می‌شود.
 
🔹وی با اشاره به تماس تلفنی روز جمعه با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز گفت: باید بگویم که این تماس، بهترین و مثمرثمرترین تماسی بود که داشتیم./ ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
روزنامه دنیای اقتصاد
📷رئیس‌جمهور برزیل در نشست سران بریکس از عراقچی استقبال کرد ✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇 @den_ir
عراقچی: آنچه اسرائیل و به‌دنبال آن، ایالات متحده مرتکب شدند نقض صلح بین‌المللی بود

وزیر امور خارجه در اجلاس بریکس:

🔹تجاوز رژیم اسرائیل به ایران، نقض صریح منشور ملل متحد و اقدامی تجاوزکارانه بود.

🔹آنچه رژیم اسرائیل و به‌دنبال آن، ایالات متحده مرتکب شدند، نقض بی‌سابقه صلح بین‌المللی بود.

🔹هیچ قاعده حقوقی، هدف قرار دادن تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای تحت نظارت آژانس را، صرفاً به‌دلیل گمانه‌زنی در خصوص امکان استفاده نظامی از آنها در آینده، توجیه نمی‌کند.

🔹حمله به چنین تأسیساتی براساس حقوق بین‌الملل، به‌طور مطلق ممنوع است.

🔹مسئله ناامنی در منطقه ما تا زمانی که یاغی‌گری اسرائیل از سوی حامیانش پشتیبانی شود، حل نخواهد شد.

🔹نباید اجازه داد حقایق و واقعیت‌ها توسط رژیم اسرائیل و حامیانش وارونه جلوه داده شوند.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کاخ سفید جنگ می‌خواهد، کنگره خواب است؟

🔺دنیای اقتصاد:
در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۵، آسمان ایران هدف بمب‌افکن‌های B-2 آمریکایی قرار گرفت؛ حمله‌ای با اسم رمز «چکش نیمه‌شب» که در هماهنگی با عملیات اسرائیل انجام شد. اما آنچه این حمله را به یک بحران حقوقی بدل کرده، نه صرفاً سلاح‌ها، بلکه غیبت کامل مجوز کنگره آمریکاست.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
رمز گذار از دولت غارتگر به دولت مولد
دنیای اقتصاد: دارون عجم‌اوغلو و جیمز رابینسون با نظریه «دالان باریک»، مسیر ظریفی را نشان می‌دهند که در آن دولت و جامعه در تعادلی شکننده، اما ضروری، آزادی و رفاه را ممکن می‌کنند. اما پرسش مهمی بی‌پاسخ می‌ماند: چگونه می‌توان از وضعیت‌های نهادی ناکارآمد – مثل استبداد یا هرج‌ومرج – به این دالان باریک رسید؟

ایلان ماسک از تأسیس حزب جدیدی به نام «حزب آمریکا» خبر داد
دنیای اقتصاد: ایلان ماسک، میلیاردر مشهور شامگاه ۵ ژوئیه ۲۰۲۵ با انتشار پستی اعلام کرد که حزب سیاسی جدیدی به نام «حزب آمریکا» (America Party) تشکیل داده است.

کاخ سفید جنگ می‌خواهد؛ کنگره خواب است؟
در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۵، آسمان ایران هدف بمب‌افکن‌های B-۲ آمریکایی قرار گرفت؛ حمله‌ای با اسم رمز «چکش نیمه‌شب» که در هماهنگی با عملیات اسرائیل انجام شد. اما آنچه این حمله را به یک بحران حقوقی بدل کرده، نه صرفاً سلاح‌ها، بلکه غیبت کامل مجوز کنگره آمریکاست.

رکورد قیمت حبوبات در تیرماه شکسته شد؛ لپه ۳۴۰،۰۰۰ تومان!
دنیای اقتصاد: بر اساس آخرین بررسی‌ ها از قیمت حبوبات در بازار، قیمت‌ها با افزایش شدید در ماه تیر همراه بود.

فروش بلیت قطارهای اربعین در هفته جاری
سخنگوی وزارت راه اعلام کرد؛ فروش بلیت قطارهای اربعین در هفته جاری آغاز می‌شود.

قیمت جدیدترین چای ساز ها در بازار / تیر ماه ۱۴۰۴
دنیای اقتصاد: بازار چای‌سازهای خانگی تنوع چشمگیری از نظر قیمت و طراحی دارد؛ از مدل‌های مقرون‌به‌صرفه گرفته تا گزینه‌های لوکس و مدرن.

رمزخوانی از رکوردهای تلخ بورسی
دنیای اقتصاد: بورس تهران فعالیت خود را در حالی پس از تعطیلی دوازده روزه از سر گرفت که پس از بازگشایی‌ با سقوط کم‌سابقه‌ای در شاخص‌ها مواجه شد. در هفته‌ای که گذشت بورس تهران با کاهش نزدیک به ۱۰ درصدی شاخص کل، یکی از تلخ‌ترین هفته‌ها را به ثبت رساند.

با ۶۰۰ میلیون تومان بودجه چه خودروهایی می توان خرید؟
در این گزارش خودروهایی را که با قیمت حدودی ۶۰۰ میلیون تومان فروخته می شوند، معرفی می کنیم.
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡 بریکس در غیاب سران

‌‌دو‌شنبه ۱۶ تیر‌ ۱۴۰۴
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا سازمان کشورهای بریکس می‌تواند نظمی تازه و غیر‌غربی در جهان ایجاد کند؟

🔹نشست دو روزه بریکس در حالی روز یکشنبه در شهر ریودوژانیروی برزیل با دستورکار «جنوب جهانی فراگیر و پایدار» آغاز به کار کرد که عدم حضور سران این بلوک نوظهور اقتصادی بازتاب‏های زیادی را به دنبال داشته است.

🔹غیبت پررنگ رؤسای‌جمهور چین و روسیه، موسسان این گروه و نیز غیبت سران سه کشور عضو تازه پیوسته یعنی ایران، مصر و امارات، نشان از شکنندگی بریکس در مواجهه با آزمون انسجام دارد.

🔹وزرای دارایی کشورهای عضو بریکس در روز شنبه خواستار خروج انحصار ریاست صندوق بین‌المللی پول از اروپا شدند؛ اما عدم استقبال سران از نشست روز یکشنبه نشان می‌دهد ایفای نقش سیاسی پررنگ‌تر برای شکل‌دهی به یک ائتلاف جهانی و تبدیل آن به سدی در برابر نفوذ آمریکا همچنان امری دور از دسترس است.

🔹این برای تهران که تلاش می‌کند با نزدیکی به شرق و جنوب جهانی در قالب گروه بریکس، پشتوانه‌ای سیاسی و اقتصادی فراهم کند، خبر امیدوارکننده‌ای نیست.

#دنیای_اقتصاد #بریکس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
🎥مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی‌ امشب با حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد ✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇 @den_ir
حضور تاریخی

🔹همزمان با شب عاشورای حسینی(ع)، مراسم عزاداری در حسینیه امام خمینی‌(ره) با حضور رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و جمعی از قشرهای مختلف مردم برگزار شد.

🔹در این مراسم حجت‌الاسلام مسعود عالی در سخنانی با اشاره به درس قیام امام‌حسین‌(ع) برای استقامت و ایستادگی در مقابل ظلم، ایران اسلامی را محور جبهه جهانی مقاومت با رهبری ولی‌امر مسلمین خواند و با اشاره به صهیونیزم جهانی به عنوان محور اصلی جبهه باطل، گفت: ملت ایران براساس آموزه‌های عاشورا، هیچ‌گاه تسلیم جبهه باطل نخواهد شد؛ زیرا شعار «هیهات منا‌الذله» را سرمشق خود قرار داده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #عاشورا #حسینیه_امام_خمینی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

جنگ تحمیلی و همبستگی ملی

👤 علينقي مشايخي؛ اقتصاددان

✍️ بزرگ‌ترین تلخی جنگ تحمیلی ۱۲روزه، نفوذ عمیق اطلاعاتی و امنیتی دشمن بود و بزرگ‌ترین شیرینی آن، همبستگی یک ملت با هم در پشتیبانی و دفاع از ایران، همراهی با حاکمیت در حفظ آرامش و همکاری با دولت در اداره امور زندگی شهروندان بود.

✍️ این همبستگی و همراهی در بستری اتفاق افتاد که در سال‌های گذشته نشانه‌هایی از افزایش شکاف بین حاکمیت و مردم بروز کرده بود.

✍️ با این وجود، با شروع جنگ ۱۲روزه، گویی طی ۱۲روز اعتراضات و گلایه‌مندی‌های مردم از حاکمیت و شکاف بین مردم و حاکمیت فراموش شده بود و این، سرمایه اجتماعی را افزایش می‌دهد.

✍️ افزایش سرمایه اجتماعی موجب به میدان آمدن سرمایه مادی و ماندگاری سرمایه‌های انسانی نخبه برای توسعه و پیشرفت جامعه می‌شود.

✍️ برای پایداری همکاری و هماهنگی بین مردم و حاکمیت باید مردم احساس کنند سیاست‌ها و تصمیمات حاکمیت مطابق نظر اکثریت آنها است.

✍️ اگر حاکمیت به نحوی سامان بگیرد که تصمیمات و سیاست‌هایی مطابق خواست اکثریت اتخاذ کند، آن‌گاه اکثریت مردم خود را در حاکمیت شریک و همراه می‌بینند.

✍️ در چنان شرایطی، دشمنان فکر تهاجم به کشور را در سر نمی‌پرورانند. مهم آن است که مردم احساس کنند سیاست‌ها و تصمیمات حاکمیت دور از خواست آنها نیست.

✍️ برای آنکه حاکمیت دور از خواست مردم قرار نگیرد، باید حداقل در سازوکارهای انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری تجدید نظر شود.

✍️ نباید با نظارت استصوابی افراد وطن‌دوست و پاک‌دست، متخصص و دانشمند را به دلایل وابستگی‌های سیاسی و حزبی یا افکار متفاوت از آنچه حاکمیت می‌خواهد، رد صلاحیت کرد.

✍️ پیشرفت ایران و حل چالش‌های عظیمی که جامعه با آن مواجه است نیز تنها با همبستگی مردم و حاکمیت قابل دسترس می‌شود.

✍️ چالش‌های بزرگی مانند کمبود آب و انرژی، کسری عظیم صندوق‌های بازنشستگی برای پرداخت حقوق بازنشستگان، کسری بودجه و کاهش ارزش پول ملی، مهاجرت نگران‌کننده تحصیل‌کردگان نخبه از کشور، تورم کمرشکن تحمیلی بر مردم، آموزش و پرورش در هم شکسته که متوسط معدل پایه چهارم دبیرستان آن ۱۰ یا زیر ۱۰ است، کاهش سرمایه‌گذاری به زیر استهلاک در سطح ملی و بسیاری چالش‌های دیگر نیاز به همبستگی و اعتماد بین مردم و حاکمیت دارد، نیاز به ارتقای سرمایه اجتماعی دارد.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #جنگ #سرمایه_احتماعی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چرا برای نخستین بار،‌ شی جین‌پینگ در اجلاس بریکس شرکت نکرد؟

🔹سی‌ان‌ان نوشت، برای نخستین‌بار در بیش از یک دهه حکمرانی، شی جین پینگ، رهبر چین -که بریکس (متشکل از اقتصادهای نوظهور بزرگ) را به محور تلاش خود برای تغییر توازن قدرت جهانی تبدیل کرده- در گردهمایی سالانه رهبران شرکت نکرد.

🔹غیبت او در اجلاس دو روزه ریودوژانیرو در لحظه‌ای حساس برای بریکس رخ می‌دهد.

🔹برخی اعضا با ضرب‌الاجل مذاکره درمورد تعرفه‌های آمریکا، مخالف اند و همه با عدم قطعیت اقتصادی جهانی ناشی از برهم زدن روابط تجاری آمریکا توسط ترامپ روبه‌رو هستند

🔹این مسائل، این باشگاه را تحت فشار بیشتری برای نشان دادن همبستگی قرار می‌دهد.

آیا غیبت شی به این معنی است که رهبر چین فرصت کلیدی را برای نشان دادن چین به‌عنوان یک رهبر جایگزین و باثبات برای ایالات متحده از دست می‌دهد؟

🔹ناظران می‌گویند تصمیم رهبر چین برای عدم شرکت و فرستادن مرد شماره ۲ پکن، به این معنی نیست که پکن حالا اهمیت کمتری برای بریکس قائل است.

🔹«چونگ جا ایان»، دانشیار دانشگاه ملی سنگاپور می گوید: «بریکس بخشی از تلاش پکن برای اطمینان از این است که توسط متحدان ایالات متحده احاطه نشده؛ اما این فشار حالا ممکن است با روی کار آمدن ترامپ کاهش یافته باشد و برای شی، بریکس ممکن است «بزرگ‌ترین اولویت او» نباشد؛ زیرا او بر هدایت اقتصاد داخلی چین تمرکز دارد.»

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بریکس #شی #چین

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
آیا سازمان کشورهای بریکس می‌تواند نظمی تازه و غیر‌غربی در جهان ایجاد کند؟ 🔹نشست دو روزه بریکس در حالی روز یکشنبه در شهر ریودوژانیروی برزیل با دستورکار «جنوب جهانی فراگیر و پایدار» آغاز به کار کرد که عدم حضور سران این بلوک نوظهور اقتصادی بازتاب‏های زیادی را…
بریکس خواستار پایان سلطه غرب بر صندوق بین‌المللی پول است

🔹وزرای دارایی گروه بریکس خواستار اصلاحات در صندوق بین‌المللی پول (IMF) شدند؛ این پیشنهادات شامل بازتوزیع حق رأی و پایان سنت مدیریت اروپایی در رأس صندوق است.

🔹بیانیه مشترک وزرا اعلام کرد که از این پیشنهاد در نشست دسامبر IMF حمایت خواهند کرد، نشستی که سیستم سهمیه‌بندی و حق رأی اعضا را بررسی می‌کند. گروه بریکس، که ۴۰ درصد اقتصاد و نیمی از جمعیت جهان را نمایندگی می‌کند، به دنبال جهانی چندقطبی‌تر است.

🔹 این گروه شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی و اعضای جدید مانند ایران، امارات، اتیوپی، مصر و اندونزی است. وزرا خواستار فرمولی جدید برای سهمیه‌ها شدند که جایگاه اقتصادی اعضا را بازتاب دهد و از کشورهای کم‌درآمد محافظت کند.

🔹 آن‌ها همچنین توافق پساجنگ جهانی دوم را ناسازگار با نظم کنونی جهان دانستند و نمایندگی منطقه‌ای در مدیریت IMF را خواستار شدند. بریکس با تأسیس بانک توسعه جدید (NDB) به دنبال کاهش هزینه‌های مالی و افزایش سرمایه‌گذاری در کشورهای در حال توسعه است.

🔹گسترش بریکس می‌تواند با ترویج ارزهای غیر دلاری، سلطه دلار را به چالش بکشد، هرچند با موانعی مانند ناهمگونی اقتصادی اعضا و تهدیدات تعرفه‌ای آمریکا مواجه است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بریکس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔵 چرا قیمت دلار از قله عقب‌نشینی کرد؟

🔹در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، دلار آزاد با ورود به کانال ۹۱ هزار تومان و پایان معاملات در ۹۱ هزار و ۳۰۰ تومان، از سقف تاریخی ۱۰۵ هزار تومانی خود فاصله گرفت. گذر دو هفته از آتش‌بس ایران و اسرائیل، پایداری شرایط را در نگاه فعالان بازار تقویت کرده است.

🔹اخبار مثبت نیز به این روند کمک کرده؛ مصاحبه مسعود پزشکیان با تاکر کارلسون، که رویکردی ضدتنش و حامی دیپلماسی دارد، فضای مذاکرات ایران و آمریکا را مثبت‌تر کرده است.

🔹بازگشایی سفارت سوئیس در ایران، که منافع آمریکا را نمایندگی می‌کند، سیگنال دیگری برای گشایش دیپلماتیک است. هرچند ایران دیدار قریب‌الوقوع با آمریکا را رد کرده، سخنان اسماعیل بقایی نشان می‌دهد مذاکرات متوقف نشده است. این چشم‌انداز ادامه گفتگوها، مانع از صعود دلار به قله‌های پیشین شده است.

🔹 در بازار رسمی، دلار مرکز مبادله به ۷۱ هزار و ۴۱۳ تومان رسید و شکاف ارزی به ۲۷.۸ درصد افزایش یافت. رشد قیمت سکه (تمام به ۸۴ میلیون و ۴۸۵ هزار تومان) نیز به افزایش بهای دلار داخلی نسبت داده می‌شود، در حالی که طلای جهانی روند نزولی داشت.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #دلار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ترامپ کشورهای همسو با بریکس را با اعمال تعرفه تهدید کرد

رئیس‌جمهور آمریکا:

🔹هر کشوری که خود را با سیاست‌های ضد آمریکایی بریکس همسو کند، مشمول تعرفه ۱۰ درصدی اضافی خواهد شد.

🔹هیچ استثنایی برای این سیاست وجود نخواهد داشت.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آمار اخیر، عمق مشکلات بخش صنعت را نمایان کرد

🔹آخرین داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که تورم سالانه تولید در اردیبهشت سال جاری به مرز ۳۳ درصد رسیده؛ رقمی که می‌تواند نشانه‌ای از عمق پیدا کردن مشکلات در بخش صنعت باشد.

🔹این افزایش تورم می‌تواند تبعات منفی فراوانی بر تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاری و اقتصاد کلی کشور داشته باشد.

🔹در کنار «چالش تامین انرژی» به‌عنوان مهم‌ترین مانع تولید، «دشواری در تامین مالی بنگاه‌ها»، «سیاست‌های ارزی ناکارآمد»، «سرکوب صادرات»، «محیط نابسامان کسب‌وکار» و «رکود در بازار صنعت»، ۶ضلعی بحران در صنعت را شکل داده‌اند.

🔹بنابراین نیاز به اقدامات هماهنگ و موثر از سوی سیاستگذاران برای کاهش فشارها و تثبیت بازار ضروری دانسته می‌شود.

🔹در ماه اردیبهشت، بیشترین تورم ماهانه با 8.8درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کم‌ترین تورم ماهانه با 3.1درصد مربوط به گروه «کانه‌های فلزی» است.

🔹بیشترین تورم نقطه‌ای در صنعت به ساخت انواع آشامیدنی‌ها (67.1درصد) و در معدن به کانه‌های فلزی (48.7درصد) تعلق دارد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمار #صنعت #رکود

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
لایحه بزرگی که با وعده‌های انتخاباتی ترامپ در تضاد آشکار است

🔹در روزهای آغازین ماه جاری میلادی، کنگره آمریکا «لایحه بزرگ و زیبا» را با رای شکننده تصویب کرد. این مصوبه ۹۰۰صفحه‌ای مهم‌ترین قانونی است که در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ به تصویب می‌رسد و با وعده‌های انتخاباتی او در تضاد آشکار است.

🔹بسیاری از کارشناسان و اقتصاددانان، به ویژه دو وزیر اسبق خزانه‌داری معتقدند که این لایحه آمریکا را در مسیر خطرناکی قرار می‌دهد و میراثی از بدهی‌های غیرقابل کنترل، رشد اقتصادی ضعیف و نابرابری عمیق‌تر را برجای خواهد گذاشت.

🔹لایحه بودجه دونالد ترامپ، پس از تصویب نهایی در مجلس نمایندگان به قانون تبدیل شد. او روز جمعه این لایحه را امضا و تبدیل به قانون کرد. پیشبرد این لایحه و تبدیل آن به قانون آسان نبوده است.

🔹این قانون باعث اختلاف نظرهایی بین قانون‌گذاران حزب جمهوری‌خواه ترامپ که هر دو مجلس کنگره را کنترل می‌کنند، شده است. آنها بر سر «برنامه‌های اجتماعی و سطح هزینه‌ها» دچار اختلاف نظرهایی شدند.

🔹به گزارش بی‌بی‌سی، دفتر بودجه کنگره تخمین زده است که این لایحه می‌تواند طی ۱۰سال آینده ۳.۳تریلیون دلار به کسری بودجه فدرال اضافه کند و میلیون‌ها نفر را بدون پوشش بیمه درمانی بگذارد؛ پیش‌بینی‌ای که کاخ سفید آن را رد می‌کند.

🔹در جریان رای‌گیری اوایل این هفته در سنای آمریکا، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور مجبور شد برای تصویب این لایحه، رای قاطع و تعیین‌کننده‌ای بدهد. چشم‌انداز تصویب این قانون در مجلس نمایندگان متزلزل به نظر می‌رسید، با این حال، جمهوری‌خواهان مخالف سرانجام پس از ساعت‌ها بحث و جدل در روز پنج‌شنبه، از آن حمایت کردند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ترامپ #سنا #بودجه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/07 17:27:33
Back to Top
HTML Embed Code: