Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کاخ سفید جنگ می‌خواهد، کنگره خواب است؟

🔺دنیای اقتصاد:
در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۵، آسمان ایران هدف بمب‌افکن‌های B-2 آمریکایی قرار گرفت؛ حمله‌ای با اسم رمز «چکش نیمه‌شب» که در هماهنگی با عملیات اسرائیل انجام شد. اما آنچه این حمله را به یک بحران حقوقی بدل کرده، نه صرفاً سلاح‌ها، بلکه غیبت کامل مجوز کنگره آمریکاست.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
رمز گذار از دولت غارتگر به دولت مولد
دنیای اقتصاد: دارون عجم‌اوغلو و جیمز رابینسون با نظریه «دالان باریک»، مسیر ظریفی را نشان می‌دهند که در آن دولت و جامعه در تعادلی شکننده، اما ضروری، آزادی و رفاه را ممکن می‌کنند. اما پرسش مهمی بی‌پاسخ می‌ماند: چگونه می‌توان از وضعیت‌های نهادی ناکارآمد – مثل استبداد یا هرج‌ومرج – به این دالان باریک رسید؟

ایلان ماسک از تأسیس حزب جدیدی به نام «حزب آمریکا» خبر داد
دنیای اقتصاد: ایلان ماسک، میلیاردر مشهور شامگاه ۵ ژوئیه ۲۰۲۵ با انتشار پستی اعلام کرد که حزب سیاسی جدیدی به نام «حزب آمریکا» (America Party) تشکیل داده است.

کاخ سفید جنگ می‌خواهد؛ کنگره خواب است؟
در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۵، آسمان ایران هدف بمب‌افکن‌های B-۲ آمریکایی قرار گرفت؛ حمله‌ای با اسم رمز «چکش نیمه‌شب» که در هماهنگی با عملیات اسرائیل انجام شد. اما آنچه این حمله را به یک بحران حقوقی بدل کرده، نه صرفاً سلاح‌ها، بلکه غیبت کامل مجوز کنگره آمریکاست.

رکورد قیمت حبوبات در تیرماه شکسته شد؛ لپه ۳۴۰،۰۰۰ تومان!
دنیای اقتصاد: بر اساس آخرین بررسی‌ ها از قیمت حبوبات در بازار، قیمت‌ها با افزایش شدید در ماه تیر همراه بود.

فروش بلیت قطارهای اربعین در هفته جاری
سخنگوی وزارت راه اعلام کرد؛ فروش بلیت قطارهای اربعین در هفته جاری آغاز می‌شود.

قیمت جدیدترین چای ساز ها در بازار / تیر ماه ۱۴۰۴
دنیای اقتصاد: بازار چای‌سازهای خانگی تنوع چشمگیری از نظر قیمت و طراحی دارد؛ از مدل‌های مقرون‌به‌صرفه گرفته تا گزینه‌های لوکس و مدرن.

رمزخوانی از رکوردهای تلخ بورسی
دنیای اقتصاد: بورس تهران فعالیت خود را در حالی پس از تعطیلی دوازده روزه از سر گرفت که پس از بازگشایی‌ با سقوط کم‌سابقه‌ای در شاخص‌ها مواجه شد. در هفته‌ای که گذشت بورس تهران با کاهش نزدیک به ۱۰ درصدی شاخص کل، یکی از تلخ‌ترین هفته‌ها را به ثبت رساند.

با ۶۰۰ میلیون تومان بودجه چه خودروهایی می توان خرید؟
در این گزارش خودروهایی را که با قیمت حدودی ۶۰۰ میلیون تومان فروخته می شوند، معرفی می کنیم.
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡 بریکس در غیاب سران

‌‌دو‌شنبه ۱۶ تیر‌ ۱۴۰۴
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا سازمان کشورهای بریکس می‌تواند نظمی تازه و غیر‌غربی در جهان ایجاد کند؟

🔹نشست دو روزه بریکس در حالی روز یکشنبه در شهر ریودوژانیروی برزیل با دستورکار «جنوب جهانی فراگیر و پایدار» آغاز به کار کرد که عدم حضور سران این بلوک نوظهور اقتصادی بازتاب‏های زیادی را به دنبال داشته است.

🔹غیبت پررنگ رؤسای‌جمهور چین و روسیه، موسسان این گروه و نیز غیبت سران سه کشور عضو تازه پیوسته یعنی ایران، مصر و امارات، نشان از شکنندگی بریکس در مواجهه با آزمون انسجام دارد.

🔹وزرای دارایی کشورهای عضو بریکس در روز شنبه خواستار خروج انحصار ریاست صندوق بین‌المللی پول از اروپا شدند؛ اما عدم استقبال سران از نشست روز یکشنبه نشان می‌دهد ایفای نقش سیاسی پررنگ‌تر برای شکل‌دهی به یک ائتلاف جهانی و تبدیل آن به سدی در برابر نفوذ آمریکا همچنان امری دور از دسترس است.

🔹این برای تهران که تلاش می‌کند با نزدیکی به شرق و جنوب جهانی در قالب گروه بریکس، پشتوانه‌ای سیاسی و اقتصادی فراهم کند، خبر امیدوارکننده‌ای نیست.

#دنیای_اقتصاد #بریکس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
🎥مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی‌ امشب با حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد ✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇 @den_ir
حضور تاریخی

🔹همزمان با شب عاشورای حسینی(ع)، مراسم عزاداری در حسینیه امام خمینی‌(ره) با حضور رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و جمعی از قشرهای مختلف مردم برگزار شد.

🔹در این مراسم حجت‌الاسلام مسعود عالی در سخنانی با اشاره به درس قیام امام‌حسین‌(ع) برای استقامت و ایستادگی در مقابل ظلم، ایران اسلامی را محور جبهه جهانی مقاومت با رهبری ولی‌امر مسلمین خواند و با اشاره به صهیونیزم جهانی به عنوان محور اصلی جبهه باطل، گفت: ملت ایران براساس آموزه‌های عاشورا، هیچ‌گاه تسلیم جبهه باطل نخواهد شد؛ زیرا شعار «هیهات منا‌الذله» را سرمشق خود قرار داده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #عاشورا #حسینیه_امام_خمینی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

جنگ تحمیلی و همبستگی ملی

👤 علينقي مشايخي؛ اقتصاددان

✍️ بزرگ‌ترین تلخی جنگ تحمیلی ۱۲روزه، نفوذ عمیق اطلاعاتی و امنیتی دشمن بود و بزرگ‌ترین شیرینی آن، همبستگی یک ملت با هم در پشتیبانی و دفاع از ایران، همراهی با حاکمیت در حفظ آرامش و همکاری با دولت در اداره امور زندگی شهروندان بود.

✍️ این همبستگی و همراهی در بستری اتفاق افتاد که در سال‌های گذشته نشانه‌هایی از افزایش شکاف بین حاکمیت و مردم بروز کرده بود.

✍️ با این وجود، با شروع جنگ ۱۲روزه، گویی طی ۱۲روز اعتراضات و گلایه‌مندی‌های مردم از حاکمیت و شکاف بین مردم و حاکمیت فراموش شده بود و این، سرمایه اجتماعی را افزایش می‌دهد.

✍️ افزایش سرمایه اجتماعی موجب به میدان آمدن سرمایه مادی و ماندگاری سرمایه‌های انسانی نخبه برای توسعه و پیشرفت جامعه می‌شود.

✍️ برای پایداری همکاری و هماهنگی بین مردم و حاکمیت باید مردم احساس کنند سیاست‌ها و تصمیمات حاکمیت مطابق نظر اکثریت آنها است.

✍️ اگر حاکمیت به نحوی سامان بگیرد که تصمیمات و سیاست‌هایی مطابق خواست اکثریت اتخاذ کند، آن‌گاه اکثریت مردم خود را در حاکمیت شریک و همراه می‌بینند.

✍️ در چنان شرایطی، دشمنان فکر تهاجم به کشور را در سر نمی‌پرورانند. مهم آن است که مردم احساس کنند سیاست‌ها و تصمیمات حاکمیت دور از خواست آنها نیست.

✍️ برای آنکه حاکمیت دور از خواست مردم قرار نگیرد، باید حداقل در سازوکارهای انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری تجدید نظر شود.

✍️ نباید با نظارت استصوابی افراد وطن‌دوست و پاک‌دست، متخصص و دانشمند را به دلایل وابستگی‌های سیاسی و حزبی یا افکار متفاوت از آنچه حاکمیت می‌خواهد، رد صلاحیت کرد.

✍️ پیشرفت ایران و حل چالش‌های عظیمی که جامعه با آن مواجه است نیز تنها با همبستگی مردم و حاکمیت قابل دسترس می‌شود.

✍️ چالش‌های بزرگی مانند کمبود آب و انرژی، کسری عظیم صندوق‌های بازنشستگی برای پرداخت حقوق بازنشستگان، کسری بودجه و کاهش ارزش پول ملی، مهاجرت نگران‌کننده تحصیل‌کردگان نخبه از کشور، تورم کمرشکن تحمیلی بر مردم، آموزش و پرورش در هم شکسته که متوسط معدل پایه چهارم دبیرستان آن ۱۰ یا زیر ۱۰ است، کاهش سرمایه‌گذاری به زیر استهلاک در سطح ملی و بسیاری چالش‌های دیگر نیاز به همبستگی و اعتماد بین مردم و حاکمیت دارد، نیاز به ارتقای سرمایه اجتماعی دارد.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #جنگ #سرمایه_احتماعی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چرا برای نخستین بار،‌ شی جین‌پینگ در اجلاس بریکس شرکت نکرد؟

🔹سی‌ان‌ان نوشت، برای نخستین‌بار در بیش از یک دهه حکمرانی، شی جین پینگ، رهبر چین -که بریکس (متشکل از اقتصادهای نوظهور بزرگ) را به محور تلاش خود برای تغییر توازن قدرت جهانی تبدیل کرده- در گردهمایی سالانه رهبران شرکت نکرد.

🔹غیبت او در اجلاس دو روزه ریودوژانیرو در لحظه‌ای حساس برای بریکس رخ می‌دهد.

🔹برخی اعضا با ضرب‌الاجل مذاکره درمورد تعرفه‌های آمریکا، مخالف اند و همه با عدم قطعیت اقتصادی جهانی ناشی از برهم زدن روابط تجاری آمریکا توسط ترامپ روبه‌رو هستند

🔹این مسائل، این باشگاه را تحت فشار بیشتری برای نشان دادن همبستگی قرار می‌دهد.

آیا غیبت شی به این معنی است که رهبر چین فرصت کلیدی را برای نشان دادن چین به‌عنوان یک رهبر جایگزین و باثبات برای ایالات متحده از دست می‌دهد؟

🔹ناظران می‌گویند تصمیم رهبر چین برای عدم شرکت و فرستادن مرد شماره ۲ پکن، به این معنی نیست که پکن حالا اهمیت کمتری برای بریکس قائل است.

🔹«چونگ جا ایان»، دانشیار دانشگاه ملی سنگاپور می گوید: «بریکس بخشی از تلاش پکن برای اطمینان از این است که توسط متحدان ایالات متحده احاطه نشده؛ اما این فشار حالا ممکن است با روی کار آمدن ترامپ کاهش یافته باشد و برای شی، بریکس ممکن است «بزرگ‌ترین اولویت او» نباشد؛ زیرا او بر هدایت اقتصاد داخلی چین تمرکز دارد.»

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بریکس #شی #چین

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
آیا سازمان کشورهای بریکس می‌تواند نظمی تازه و غیر‌غربی در جهان ایجاد کند؟ 🔹نشست دو روزه بریکس در حالی روز یکشنبه در شهر ریودوژانیروی برزیل با دستورکار «جنوب جهانی فراگیر و پایدار» آغاز به کار کرد که عدم حضور سران این بلوک نوظهور اقتصادی بازتاب‏های زیادی را…
بریکس خواستار پایان سلطه غرب بر صندوق بین‌المللی پول است

🔹وزرای دارایی گروه بریکس خواستار اصلاحات در صندوق بین‌المللی پول (IMF) شدند؛ این پیشنهادات شامل بازتوزیع حق رأی و پایان سنت مدیریت اروپایی در رأس صندوق است.

🔹بیانیه مشترک وزرا اعلام کرد که از این پیشنهاد در نشست دسامبر IMF حمایت خواهند کرد، نشستی که سیستم سهمیه‌بندی و حق رأی اعضا را بررسی می‌کند. گروه بریکس، که ۴۰ درصد اقتصاد و نیمی از جمعیت جهان را نمایندگی می‌کند، به دنبال جهانی چندقطبی‌تر است.

🔹 این گروه شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی و اعضای جدید مانند ایران، امارات، اتیوپی، مصر و اندونزی است. وزرا خواستار فرمولی جدید برای سهمیه‌ها شدند که جایگاه اقتصادی اعضا را بازتاب دهد و از کشورهای کم‌درآمد محافظت کند.

🔹 آن‌ها همچنین توافق پساجنگ جهانی دوم را ناسازگار با نظم کنونی جهان دانستند و نمایندگی منطقه‌ای در مدیریت IMF را خواستار شدند. بریکس با تأسیس بانک توسعه جدید (NDB) به دنبال کاهش هزینه‌های مالی و افزایش سرمایه‌گذاری در کشورهای در حال توسعه است.

🔹گسترش بریکس می‌تواند با ترویج ارزهای غیر دلاری، سلطه دلار را به چالش بکشد، هرچند با موانعی مانند ناهمگونی اقتصادی اعضا و تهدیدات تعرفه‌ای آمریکا مواجه است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بریکس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔵 چرا قیمت دلار از قله عقب‌نشینی کرد؟

🔹در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، دلار آزاد با ورود به کانال ۹۱ هزار تومان و پایان معاملات در ۹۱ هزار و ۳۰۰ تومان، از سقف تاریخی ۱۰۵ هزار تومانی خود فاصله گرفت. گذر دو هفته از آتش‌بس ایران و اسرائیل، پایداری شرایط را در نگاه فعالان بازار تقویت کرده است.

🔹اخبار مثبت نیز به این روند کمک کرده؛ مصاحبه مسعود پزشکیان با تاکر کارلسون، که رویکردی ضدتنش و حامی دیپلماسی دارد، فضای مذاکرات ایران و آمریکا را مثبت‌تر کرده است.

🔹بازگشایی سفارت سوئیس در ایران، که منافع آمریکا را نمایندگی می‌کند، سیگنال دیگری برای گشایش دیپلماتیک است. هرچند ایران دیدار قریب‌الوقوع با آمریکا را رد کرده، سخنان اسماعیل بقایی نشان می‌دهد مذاکرات متوقف نشده است. این چشم‌انداز ادامه گفتگوها، مانع از صعود دلار به قله‌های پیشین شده است.

🔹 در بازار رسمی، دلار مرکز مبادله به ۷۱ هزار و ۴۱۳ تومان رسید و شکاف ارزی به ۲۷.۸ درصد افزایش یافت. رشد قیمت سکه (تمام به ۸۴ میلیون و ۴۸۵ هزار تومان) نیز به افزایش بهای دلار داخلی نسبت داده می‌شود، در حالی که طلای جهانی روند نزولی داشت.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #دلار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ترامپ کشورهای همسو با بریکس را با اعمال تعرفه تهدید کرد

رئیس‌جمهور آمریکا:

🔹هر کشوری که خود را با سیاست‌های ضد آمریکایی بریکس همسو کند، مشمول تعرفه ۱۰ درصدی اضافی خواهد شد.

🔹هیچ استثنایی برای این سیاست وجود نخواهد داشت.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آمار اخیر، عمق مشکلات بخش صنعت را نمایان کرد

🔹آخرین داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که تورم سالانه تولید در اردیبهشت سال جاری به مرز ۳۳ درصد رسیده؛ رقمی که می‌تواند نشانه‌ای از عمق پیدا کردن مشکلات در بخش صنعت باشد.

🔹این افزایش تورم می‌تواند تبعات منفی فراوانی بر تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاری و اقتصاد کلی کشور داشته باشد.

🔹در کنار «چالش تامین انرژی» به‌عنوان مهم‌ترین مانع تولید، «دشواری در تامین مالی بنگاه‌ها»، «سیاست‌های ارزی ناکارآمد»، «سرکوب صادرات»، «محیط نابسامان کسب‌وکار» و «رکود در بازار صنعت»، ۶ضلعی بحران در صنعت را شکل داده‌اند.

🔹بنابراین نیاز به اقدامات هماهنگ و موثر از سوی سیاستگذاران برای کاهش فشارها و تثبیت بازار ضروری دانسته می‌شود.

🔹در ماه اردیبهشت، بیشترین تورم ماهانه با 8.8درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کم‌ترین تورم ماهانه با 3.1درصد مربوط به گروه «کانه‌های فلزی» است.

🔹بیشترین تورم نقطه‌ای در صنعت به ساخت انواع آشامیدنی‌ها (67.1درصد) و در معدن به کانه‌های فلزی (48.7درصد) تعلق دارد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمار #صنعت #رکود

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
لایحه بزرگی که با وعده‌های انتخاباتی ترامپ در تضاد آشکار است

🔹در روزهای آغازین ماه جاری میلادی، کنگره آمریکا «لایحه بزرگ و زیبا» را با رای شکننده تصویب کرد. این مصوبه ۹۰۰صفحه‌ای مهم‌ترین قانونی است که در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ به تصویب می‌رسد و با وعده‌های انتخاباتی او در تضاد آشکار است.

🔹بسیاری از کارشناسان و اقتصاددانان، به ویژه دو وزیر اسبق خزانه‌داری معتقدند که این لایحه آمریکا را در مسیر خطرناکی قرار می‌دهد و میراثی از بدهی‌های غیرقابل کنترل، رشد اقتصادی ضعیف و نابرابری عمیق‌تر را برجای خواهد گذاشت.

🔹لایحه بودجه دونالد ترامپ، پس از تصویب نهایی در مجلس نمایندگان به قانون تبدیل شد. او روز جمعه این لایحه را امضا و تبدیل به قانون کرد. پیشبرد این لایحه و تبدیل آن به قانون آسان نبوده است.

🔹این قانون باعث اختلاف نظرهایی بین قانون‌گذاران حزب جمهوری‌خواه ترامپ که هر دو مجلس کنگره را کنترل می‌کنند، شده است. آنها بر سر «برنامه‌های اجتماعی و سطح هزینه‌ها» دچار اختلاف نظرهایی شدند.

🔹به گزارش بی‌بی‌سی، دفتر بودجه کنگره تخمین زده است که این لایحه می‌تواند طی ۱۰سال آینده ۳.۳تریلیون دلار به کسری بودجه فدرال اضافه کند و میلیون‌ها نفر را بدون پوشش بیمه درمانی بگذارد؛ پیش‌بینی‌ای که کاخ سفید آن را رد می‌کند.

🔹در جریان رای‌گیری اوایل این هفته در سنای آمریکا، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور مجبور شد برای تصویب این لایحه، رای قاطع و تعیین‌کننده‌ای بدهد. چشم‌انداز تصویب این قانون در مجلس نمایندگان متزلزل به نظر می‌رسید، با این حال، جمهوری‌خواهان مخالف سرانجام پس از ساعت‌ها بحث و جدل در روز پنج‌شنبه، از آن حمایت کردند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ترامپ #سنا #بودجه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اکونومیست: «لایحه بزرگ و زیبا» اقتصاد آمریکا را به سوی بحران سوق می‌دهد

🔹«لایحه بزرگ و زیبا» که در چهارم ژوئیه توسط دونالد ترامپ به قانون تبدیل شد، تمدید کاهش مالیات‌های دوره اول او را در بر دارد، اما کسری بودجه آمریکا را در سطح ۶.۷ درصد تولید ناخالص داخلی نگه می‌دارد.

🔹این لایحه نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی را طی دو سال از ۱۰۶ درصد فراتر می‌برد و حرکت به سوی بحران مالی را تسریع می‌کند.

🔹کاهش بودجه Medicaid حدود ۱۲ میلیون نفر را از بیمه درمانی محروم می‌کند، در حالی که تخفیف مالیاتی به بازنشستگان اعطا می‌شود. لغو اعتبارهای مالیاتی انرژی پاک، انتشار گازهای گلخانه‌ای را افزایش می‌دهد و سیاست فدرال برای کاهش کربن را تضعیف می‌کند. شیوه تصویب این لایحه عظیم، نشانه‌ای از «بدکارکردی خزنده» در آمریکا است، با اصلاحاتی که به‌خوبی بررسی نمی‌شوند.

🔹انتظار جهش رشد اقتصادی از این لایحه غیرواقعی است، زیرا تعرفه‌ها و نرخ بهره بالا اثرات کاهش مالیات را خنثی می‌کنند. فوران بدهی دولتی سرمایه‌گذاری خصوصی را عقب می‌زند و هزینه پروژه‌های جدید را افزایش می‌دهد.

🔹بی‌توجهی به آینده بلندمدت، همراه با حملات ترامپ به فدرال رزرو و کاهش بودجه علمی، بنیان‌های موفقیت اقتصادی آمریکا را تهدید می‌کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #لایحه_بزرگ #آمریکا #ترامپ

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 آموزه‌های جنگ ۱۲روزه

منصور بیطرف؛ روزنامه نگار

🔹جنگ ۱۲روزه‌، بدون شک در آینده جزو دروس نظامی خواهد شد. این جنگ، نشان داد که ‌دفاع از حریم هوایی می‌تواند چقدر ضروری و تعیین‌کننده باشد.

🔹اسرائیل در حمله به ایران از دو فاکتور فریب و نفوذ استفاده کرد و همین دو فاکتور باعث شد که ایران در ابتدا غافلگیر شود، هر چند که به‌سرعت توانست نیروی خود را سازماندهی مجدد کند.

🔹جنگ ۱۲روزه همچنین نشان داد که ایران در منطقه و جهان فاقد یک دوست تاکتیکی و استراتژیک است.

🔹در این جنگ هیچ‌یک از کشورها و دولت‌هایی که پیش از این اظهار دوستی می‌کردند کمک شایانی به ایران نکردند؛ حتی عراق.

🔹ایران با هیچ‌کدام از کشورهای همسایه و نیز چین و روسیه پیمان نظامی-دفاعی نداشته است. نداشتن یک پیمان اولین حلقه مفقوده‌ای بود که در این جنگ ۱۲روزه به‌خوبی خود را نشان داد.

🔹پیش از انقلاب، ایران عضو یک پیمان نظامی-دفاعی به نام سنتو که شامل کشورهای ترکیه و بریتانیا و پاکستان می‌شد، بود اما پس از انقلاب، ایران از این پیمان خارج شد و عملا خود را در برابر دشمنان ازجمله عراق زمان صدام حسین، تنها باقی گذاشت.

🔹درحال‌حاضر در جهان بیش از ۲۰ پیمان نظامی-دفاعی وجود دارد که آمریکا و روسیه محورهای این پیمان هستند.

🔹مهم‌ترین پیمان‌های نظامی-دفاعی جهان شامل ناتو است که حدود ۳۲ کشور جهان را در بر می‌گیرد. ماده کلیدی این پیمان آن است که حمله به یک عضو، حمله به همه تلقی می‌شود.

🔹پیمان نظامی-دفاعی مهم دیگر پیمان ائتلاف شورای همکاری نظامی خلیج فارس است که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با یکدیگر امضا کرده‌اند.

🔹ائتلاف‌‌‌های نظامی دوجانبه‌ای هم وجود دارد مانند پیمان امنیتی آمریکا و ژاپن، پیمان امنیتی آمریکا و کره‌جنوبی و اتحاد نظامی آمریکا و فیلیپین.

🔹یعنی کشورهایی که به‌تنهایی قادر به دفاع از خود نیستند سراغ پیمان‌های مشترک نظامی می‌روند که در برابر دشمن تک و تنها نباشند.

🔹نداشتن منافع اقتصادی از سوی دیگر کشورها در ایران نیز، دومین حلقه مفقوده ایران بود. هرچند نفت ایران برای جهان اهمیت بسزایی دارد اما تجربه نشان داده که کشورهای دیگر می‌توانند به‌سرعت خلأ نفت ایران را پر کنند.

🔹آنچه مهم است منافع اقتصادی شرکت‌های چندملیتی و کشورها در داخل ایران است؛ مانند سرمایه‌گذاری‌های کلان در زیرساختارها، تولید و... که کوچک‌ترین آسیب به ایران بتواند آنها را معترض کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جنگ #سرمایه_گذاری #حریم_هوایی #شناخت_دشمن #نفوذ #پیمان_نظامی_دفاعی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد pinned «🔴 آموزه‌های جنگ ۱۲روزه منصور بیطرف؛ روزنامه نگار 🔹جنگ ۱۲روزه‌، بدون شک در آینده جزو دروس نظامی خواهد شد. این جنگ، نشان داد که ‌دفاع از حریم هوایی می‌تواند چقدر ضروری و تعیین‌کننده باشد. 🔹اسرائیل در حمله به ایران از دو فاکتور فریب و نفوذ استفاده کرد و همین…»
خط سریع‌السیری که بعد از گذشت دو دهه، تنها 7 درصد پیشرفت داشته!

🔹راه‌‌‌آهن سریع‌السیر تهران - قم - اصفهان یکی از ابر پروژه‎‌‌‌های عمرانی ریلی کشور به طول 410 کیلومتر است که نزدیک به 30 سال از زمان تصمیم به احداث آن می‌‌‌گذرد.

🔹پروژه‌‌‌ای که عنوان «سریع‌السیر» را یدک می‌‌‌کشد، طی 17 سال سپری شده از کلنگ‌‌‌زنی تاکنون، -به دلیل اشکالات متعدد، از طراحی و شکل اجرا گرفته تا مسائل حقوقی، قراردادها، برآورد هزینه‌ها و حتی سرعت خط-، فقط هفت‌درصد پیشرفت فیزیکی داشته است!

🔹این مساله جریمه‌‌‌هایی را نیز به پروژه تحمیل کرده و ایران بابت تاخیر در اجرای قرارداد، مجبور به پرداخت 850میلیون یوآن جریمه بانکی و بیمه‌‌‌ای به پیمانکار چینی پروژه شده.

🔹تحریم‌‌‌ها، ناهماهنگی میان مجریان طرح در دولت‌‌‌های مختلف و عدم‌پایبندی به یک نقشه راه، از مسائلی است که این پروژه با آن مواجه بوده است.

🔹مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس پیشنهادهایی را برای به ثمر نشستن این ابرپروژه ارائه کرده است؛ از جمله: بازنگری در ادامه همکاری با چین حداکثر تا سقف اعتبار دارای مجوز شورای اقتصاد، اتمام زیرسازی قم - اصفهان و بهره‌‌‌برداری به‌‌‌صورت خط آهن عادی و نه سریع‎السیر در هر سناریوی انتخابی، اتمام زیرسازی و بهره‌‌‌برداری عادی از قم - اصفهان و برقی کردن تهران - قم - اصفهان درسناریوی تکمیلی، راه‌‌‌اندازی خط آهن سریع‌السیر در قسمتی از تهران - قم و برقی کردن قم - اصفهان در سناریوی برخورداری از راه‌‌‌آهن سریع‌السیر، تشکیل کارگروه راهبردی راه‌‌‌آهن‌‌‌های سریع، تهیه سند بالادستی راه‌‌‌‌‌‌آهن‌‌‌های سریع در ایران، ایجاد و تقویت سازمان کارآمد و متمرکز بر راه‌‌‌آهن‌‌‌های سریع‌السیر، توجه به شرایط مشارکت بخش خصوصی و ورود دستگاه‌‌‌های نظارتی برای جلوگیری از انحراف طرح.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #حمل_و_نقل #راه_آهن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چین به تهدید تعرفه ۱۰ درصدی اضافی ترامپ بر کشورهای بریکس پاسخ داد

🔺دنیای اقتصاد:
مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه‌ی چین، در پاسخ به ضدآمریکایی خواندن بریکس و تهدید تعرفه‌ای ترامپ اعلام کرد سازوکار بریکس علیه هیچ کشوری هدف‌گذاری نشده است. مائو همچنین موضع اعلام‌شده چین در قبال تعرفه‌ها را تکرار کرد و گفت که در جنگ‌های تجاری یا تعرفه‌ای هیچ برنده‌ای وجود ندارد و حمایت‌گرایی راه به جایی نمی‌برد.

🔺مائو در یک نشست خبری در پکن اظهار داشت که سازوکار بریکس پلتفرمی مهم برای همکاری میان بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه است. وی تاکید کرد که این مکانیسم از توسعه روابط، فراگیری و همکاری برد-برد حمایت می‌کند، به تقابل بلوک‌ها وارد نمی‌شود و علیه هیچ کشوری هدف‌گذاری نشده است.

#دنیای_اقتصاد #بریکس #چین #ترامپ

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چمران بخشنامه شهردار تهران را «فاقد اعتبار قانونی» دانست؛ مصوبه «افزایش تراکم» لغو می‌شود؟

🔹 دنیای‌اقتصاد:

🔹10 روز پس‌از تصمیم شهرداران 22 منطقه برای «اعطای 7 امتیاز ساختمانی به سازندگان در تهران» که با هدف تسهیل خدمات عمومی در شرایط خاص ناشی از جنگ اتخاذ شد، رئیس شورای شهر تهران در نامه‌ای خطاب به زاکانی، این بخشنامه را فاقد اعتبار قانونی معرفی کرد.

🔹بخشنامه شورای شهرداران اجازه افزایش تراکم ساختمانی از 3 طبقه به 5 طبقه، اجازه تغییرکاربری مسکونی در پهنه Mو همچنین یکسری تسهیلات ساختمانی دیگر را به مدت یک ماه برای ارائه به متقاضیان پروانه ساختمانی در نظر گرفته است؛ این مدل تغییر در ضوابط اولیه ساختمانی یعنی طرح تفصیلی تهران، پیش‌تر از طریق کمیسیون ماده 5 صورت می‌گرفت.

🔹دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور هفته گذشته این بخشنامه را باعث تضعیف تاب‌آوری تهران دانست و خواستار توقف اجرای آن شد.

🔹شورای شهر نیز آن را غیرقابل اجرا می‌داند.

#دنیای_اقتصاد #تهران #تراکم_ساختمانی #جنگ

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
جلسه اضطراری بررسی بحران گردوغبار در تهران برگزار شد

🔹️همزمان با افزایش غلظت گردوغبار در تهران و مناطق دیگر کشور، نشست اضطراری با حضور نمایندگان محیط زیست، هواشناسی و شهرداری برگزار شد.

🔹️در این جلسه بر اطلاع‌رسانی فوری، تقویت هشدار سریع، محدودیت فعالیت در فضای باز و لزوم همکاری‌های منطقه‌ای برای مهار گردوغبار تأکید شد./ تسنیم

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
مرکز پژوهش های مجلس، از «ناامن بودن ساختار معاملات خودرویی» پرده برداشت

🔹 بازوری پژوهشی مجلس در گزارشی به ناکارآمدی نظام سنتی خرید و فروش خودرو پرداخت.

🔹بر اساس این گزارش، هر سال بیش از ۷ میلیون معامله خودرو در ایران انجام می‌شود که بیش از ۶ میلیون آن مربوط به خودروهای دست دوم است. این در حالی است که نبود شفافیت اطلاعاتی و زیرساخت‌های الکترونیکی، این بازار بزرگ را به بستری پرریسک و پرهزینه بدل کرده است.

🔹مرکز پژوهش‌ها در این گزارش هشدار داده که بیش از ۱۰۰ هزار پرونده قضایی در سال به‌طور مستقیم از همین معاملات خودرو ناشی می‌شود.

🔹مهم‌ترین چالش‌ها در این حوزه شامل نبود انطباق بین اطلاعات واقعی خودرو با داده‌های ارائه‌شده از سوی فروشنده، مشکلات در انتقال مالکیت قانونی، ناامنی در روش پرداخت (مثل چک‌های جعلی یا عدم پرداخت کامل ثمن معامله) و ضعف حقوقی در تنظیم قراردادها است.

🔹در بسیاری از موارد، قراردادها به شکل دست‌نویس و بدون اطلاع کافی تنظیم می‌شوند که اثبات حقوق طرفین را دشوار می‌سازد.

🔹این وضعیت علاوه بر آسیب‌های فردی، پیامدهای گسترده اجتماعی، اقتصادی و حتی قضایی دارد. از جمله این پیامدها می‌توان به کاهش اعتماد عمومی به بازار، افزایش پرونده‌های قضایی، فرار مالیاتی و کاهش مشارکت اقشار متوسط در خرید خودرو اشاره کرد.

🔹به باور مرکز پژوهش‌ها، ادامه این شرایط بدون مداخله ساختاری، موجب تحمیل هزینه‌های پنهان سنگین به نظام حکمرانی کشور خواهد شد.

🔹در بخش راهکارها، مرکز پژوهش‌های مجلس بر استفاده از ظرفیت‌های دولت الکترونیک تأکید می‌کند.

🔹پیشنهادهایی چون اتصال سامانه‌های معاملات خودرو به داده‌های دولتی برای ایجاد تقارن اطلاعاتی، امکان استعلام برخط سوابق خودرو و هویت فروشنده، ثبت الکترونیکی قراردادها با امضای دیجیتال، و استفاده از حساب‌های امانی برای تضمین پرداخت امن، از جمله اقدامات پیشنهادی در این گزارش هستند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خودرو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/08 09:17:13
Back to Top
HTML Embed Code: