Telegram Web Link
📸دیدار وزیران امور خارجه ایران و عربستان در جدّه

🔹️«سید عباس عراقچی» و «فیصل بن فرحان» وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در دفتر وزارت خارجه عربستان در جده واقع در منطقه مکه مکرمه دیدار و گفت‌ وگو کردند.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👍15👎5😁2
تفاوت مهاجران قدیم و جدید

🔹در آمریکا غالبا از دو اصطلاح «مهاجرت قدیم» و «مهاجرت جدید» برای تعریف اشکال مهاجرت به این کشور در دوران مدرن استفاده می‌کنند.

🔹مهاجرت قدیم به افرادی اشاره دارد که قبل از دهه ۱۸۹۰ عمدتا از اروپای شمالی و غربی (عمدتا از کشورهایی مانند انگلستان، ایرلند، آلمان و اسکاندیناوی) به آمریکا آمده‌اند، در‌حالی‌که مهاجران جدید پس از دهه ۱۸۹۰ غالبا از اروپای جنوبی و شرقی (کشورهایی مانند ایتالیا، یونان، لهستان، روسیه، اتریش و مجارستان) به ایالات متحده کوچ کرده‌اند.

🔹مهاجران قدیم عمدتا معمولا دارای ثروت، مهارت‌ و سواد نسبی بودند. از منظر فرهنگی نیز اغلب پروتستان (به‌جز مهاجران ایرلندی) و با نهادهای دموکراتیک آشنا بودند. این مهاجران به‌راحتی در جامعه آمریکایی ادغام می‌شدند.

🔹مهاجران جدید اما ثروت کم و تحصیلات پایین داشتند. اغلب کاتولیک، یهودی یا ارتدوکس و دارای سنت‌ها و زبان‌های فرهنگی متمایز بودند. بنابراین از نظر ادغام با چالش‌های بیشتری در جامعه آمریکایی مواجه بودند.

🔹تقریبا ۱۲میلیون مهاجر بین سال‌های ۱۸۷۰ تا ۱۹۰۰ به ایالات متحده رسیدند. اغلب این مهاجران اهل آلمان، ایرلند و انگلیس بودند.

🔹گروه نسبتا بزرگی از چینی‌ها با سودای استخراج طلا در کالیفرنیا از سال ۱۸۴۹ رهسپار آمریکا شدند تا اینکه در سال ۱۸۸۲ کنگره آمریکا طی مصوبه‌ای مهاجرت آنها را متوقف کرد.

🔹قانون جلوگیری از ورود چینی‌ها به دنبال دوران سخت اقتصادی در دهه ۱۸۷۰ وضع شد و عملا موج مهاجرت چینی‌ها را به تاخیر انداخت. در آن زمان، مهاجران از طریق چندین بندر وارد ایالات متحده می‌شدند.

🔹اروپایی‌ها از طریق سواحل شرقی خود را به آن سرزمین خیالی می‌رساندند، در حالی که مهاجران آسیایی معمولا از طریق بنادر سواحل غربی وارد آمریکا می‌شدند.

🔹با این حال، بیش از ۷۰درصد مهاجران از طریق نیویورک وارد خاک آمریکا شدند، شهری که به «دروازه طلایی» معروف شد.

🔹در سال ۱۹۰۷، بیش از یک‌چهارم از مهاجران تازه‌وارد در نیویورک و نیوجرسی مستقر شدند، بسیاری نیز به چند ایالت نزدیک مانند پنسیلوانیا، ایلینوی، ماساچوست و اوهایو نقل مکان کردند.

🔹در‌حالی‌که صد سال بعد، یعنی در سال ۲۰۱۷ مهاجران جدید در سرتاسر کشور پراکنده شدند. آنها عمدتا به کالیفرنیا، تگزاس و فلوریدا رفتند یا عازم واشنگتن، ویرجینیا و میشیگان شدند.

🔹هند، چین، مکزیک و فیلیپین چهار کشور اصلی مبدا مهاجرت به ایالات متحده از سال ۲۰۱۷ بوده‌اند.

🔹در‌حال‌حاضر ۴۶میلیون مهاجر در ایالات متحده زندگی می‌کنند که این تعداد حدود ۱۴درصد کل جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #مهاجرت #مهاجران #آمریکا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍5👏1
ترامپ: حرف‌های پوتین مزخرف است/اعمال تحریم‌های سخت علیه روسیه را بررسی می‌کنیم

🔹️رئیس جمهور آمریکا امروز در جمع خبرنگاران با انتقاد از رئیس جمهور روسیه گفت که حرف‌های پوتین مزخرف است.

🔹️ «دونالد ترامپ» در سخنانی گفت: راستش را بخواهید، پوتین حرف‌های مزخرف زیادی به ما تحمیل می‌کند. او همیشه رفتار مؤدبانه‌ای دارد، اما در نهایت بی‌معنا از آب درمی‌آید.

🔹️ترامپ افزود:‌ جنگ روسیه و اوکراین باعث کشته شدن بسیاری از مردم می‌شود و پوتین غیرقابل درک است.

🔹️ رئیس جمهور آمریکا در ادامه تهدید کرد که این کشور اعمال تحریم‌های سخت علیه روسیه را بررسی می‌کند./فارس

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد
👇
@den_ir
😁23👍11👏4👎2
Audio
ترامپ، نتانیاهو و رؤیای توافق با ایران؟ پشت‌پرده دیدار پرحاشیه در کاخ سفید

🔺دنیای اقتصاد: در حالی‌ که فضای خاورمیانه همچنان آشفته است، دونالد ترامپ در دیداری پرحاشیه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از احتمال دستیابی به یک توافق «دائمی» با ایران سخن گفت؛ توافقی که نه مشخص است چه ابعادی دارد، نه طرف ایرانی آن را تأیید کرده‌است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁5👍1
مساله‌شناسی مهاجران افغان در ایران / تهران پایتخت علمی افغانستان به شمار می‌رود!

🔺طی دو دهه گذشته بیش از ۱۰میلیون افغان به دو کشور ایران و پاکستان پناهنده شده‌اند. این دو کشور این حجم بزرگ را تنها به صورت موقت پذیرفته‌اند.

🔺البته افغان‌ها در سه‌چهارم کشورهای جهان پخش شده‌اند؛ حتی در کشورهای آفریقایی با وضعیت اقتصادی ضعیف.

🔺در دهه ۱۳۵۰ به‌دلیل رونق نفتی کشورهای خاورمیانه، کارگران افغانی در بازار کار ایران حضور یافتند. ولی این مهاجرت پس از شرایط سیاسی جنگ سرد، شتاب بیشتری به خود گرفت.

🔺به نوشته علیرضا جانزاده عوامل زیر در مهاجرت افغان‌ها به ایران موثر بوده است:

فقر، نابرابری اقتصادی و کاهش تولید کشاورزی
خشکسالی و بحران‌های محیطی در مناطق روستایی
ناامنی، جنگ‌های قومی و داخلی با فروپاشی دولت مرکزی پس از جنگ سرد.

🔺بنا به استدلال جانزاده برخلاف برخی باورها، فشارهای سیاسی و فرهنگی در افغانستان نقشی کلیدی در انتخاب ایران ندارد، بلکه جاذبه‌های اقتصادی تعیین‌کننده‌ بوده است.

🔺بنا به برآوردهای کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل در ژوئن ۲۰۲۴، حدود ۳٫۷۵میلیون افغان در ایران زندگی می‌کردند یعنی تقریباً ۵۰درصد کل جمعیت مهاجر افغانستانی در خارج کشور و حدود ۱۳ درصد کل جمعیت افغانستان!

🔺در این میان تنها نزدیک به ۲۰ درصد مهاجران افغانستانی مقیم ایران دارای برگه اقامت بوده‌اند.

🔺برابر آمار سال ۱۴۰۲ وزارت علوم ایران، بیش از ۶۰هزار دانشجوی افغان در ایران تحصیل می‌کنند که در دنیا نظیر ندارد.

🔺هیچ کشوری در دنیا ۶۰ هزار دانشجوی افغان ندارد یعنی طبقه نخبه افغان همچنان در ایران حضور دارند.

🔺یعنی تعداد دانشجویان افغان تهران بیشتر از کابل است و تهران پایتخت علمی افغانستان به شمار می‌رود، چون در کنار دانشجویان شمار بسیاری از استادان دانشگاه‌های افغانستان هم در تهران هستند.

🔺از این رو، شناخت فرصت‌های قابل استفاده از مهاجران برای کمک به توسعه کشور می‌تواند فایده‌بخش باشد.

🔺در حوزه سیاستگذاری مهاجرت در ایران بیشتر از رویکردی استفاده شده که جنبه‌های چالشی و تهدیدی موضوع را مد نظر دارد و کمتر با رویکردی نگریسته شده که از فرصت‌ها هم استفاده کند. در تمام دنیا سیاست‌های مهاجرتی ذیل مبحث سیاستگذاری اجتماعی قرار می‌گیرد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #مهاجرت #مهاجران #افغان_ها

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎24👍11
امروز در اقتصاد ایران چه گذشت؟

اخرین وضعیت بازارها، مهم‌ترین اتفاقات اقتصادی روزی که گذشت و… را در گراف بخوانید

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وقت محافظت از «ایران»
دنیای اقتصاد: جنگ ۱۲ روزه تلخی‌های بسیاری داشت؛ از تجاوز رژیم جنایتکار اسراییل به ایران و حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای کشور تا از دست رفتن جان‌های عزیز شهروندان عادی، دانشمندان هسته‌ای و سربازان و فرماندهان نظامی.

جنگ ۱۲ روزه و فوران ناسیونالیسم ایرانی
دنیای اقتصاد: نشریه فارن افرز در تحلیلی به بررسی تاثیر جنگ دو هفته‌ای ایران و اسرائیل و تاثیر آن بر انسجام داخلی ایران پرداخت و نوشت به نظر می‌رسد که امروز جمهوری اسلامی ایران نفس تازه‌ای گرفته و این حملات باعث شد که ایرانیان ضمن محکومیت این تجاوز، از واکنش دولت تجلیل کنند.

پشت‌پرده دیدار پرحاشیه در کاخ سفید
دنیای اقتصاد: در حالی‌ که فضای خاورمیانه همچنان آشفته است، دونالد ترامپ در دیداری پرحاشیه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از احتمال دستیابی به یک توافق «دائمی» با ایران سخن گفت؛ توافقی که نه مشخص است چه ابعادی دارد، نه طرف ایرانی آن را تأیید کرده‌است.

چرا بورس سرپا نمی شود؟
دنیای اقتصاد: در معاملات امروز بورس تهران، بازار سهام بار دیگر با رنگ سرخ شاخص‌ها خودنمایی کرد. نکته قابل توجه این روزهای تالار شیشه‌ای حضورکمرنگ خریداران حقیقی است؛موضوعی که سبب شد تا خروج پول به ۱۳ روز متوالی و مبلغی در حدود ۳۶ همت برسد.

بازار خودرو آرام گرفت؛ ریزش ۴۰ میلیون تومانی خودروی محبوب
دنیای اقتصاد: امروز ۱۷ تیر ماه خودروی تارا اتوماتیک مدل ۱۴۰۴در بازار آزاد ۴۰ میلیون تومان ریزش کرد.

بهترین و پرفروش ترین یخچال‌فریزرهای بازار لوازم خانگی با قیمت مناسب
دنیای اقتصاد: انتخاب بهترین یخچال‌فریزر به نیاز، بودجه و فضای آشپزخانه شما بستگی دارد. اگر به دنبال ظرفیت بالا، امکانات پیشرفته و ظاهری مدرن با قیمتی مناسب هستید، اسنوا و جی‌پلاس بهترین انتخاب‌های ایرانی هستند. برای بودجه محدودتر و فضای کوچک، امرسان گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه است.
👍6👎2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دیدار عراقچی با بن‌سلمان

🔹وزیر خارجه ایران با ولی‌عهد عربستان سعودی در جده دیدار و گفت‌وگو کرد.

🔹طبق گزارش خبرگزاری عربستان طرفین روابط دوجانبه بین دو کشور برادر را بررسی کردند و تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای رسیدگی به این تحولات را مورد بحث قرار دادند.

🔹بن‌سلمان در این دیدار ابراز امیدواری کرد که توافق آتش‌بس به ایجاد شرایطی برای تقویت امنیت و ثبات در منطقه کمک کند.

🔹ولی‌عهد عربستان همچنین موضع ریاض در حمایت از گفت‌وگو از طریق ابزارهای دیپلماتیک به عنوان وسیله‌ای برای حل و فصل اختلافات را مورد تاکید قرار داد.

🔹وزیر امور خارجه ایران نیز از ریاض به‌دلیل موضع آن در محکوم کردن تجاوز اسرائیل تشکر کرد و از تلاش‌های ولی‌عهد عربستان برای تقویت امنیت و ثبات در منطقه قدردانی کرد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍32😁4👎1
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡 پدافند فعال برای اقتصاد

‌‌چهار‌شنبه ۱۸ تیر‌ ۱۴۰۴
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍10😁2
پدافند فعال برای اقتصاد

🔹جنگ ۱۲روزه میان ایران و اسرائیل، بخش‌هایی نظیر کسب‌وکارهای اینترنتی، گردشگری، خرید و فروش کالاهای بادوام و اقتصاد غیررسمی را با آسیب جدی روبه‌رو کرد.

🔹بی‌ثباتی اقتصادی، نگرانی از آینده، تحریم‌ها و محدودیت‌های سیاسی باعث کاهش مصرف، تعدیل گسترده نیروی کار و افزایش فقر و بیکاری در این حوزه‌ها شده است.

🔹سیاستگذاران برای جلوگیری از تعمیق این بحران، باید در گام نخست، با پیشبرد دیپلماسی برای تداوم صلح، اطمینان روانی در جامعه ایجاد کنند.

🔹همچنین تدوین یک بسته حمایتی، کاهش موانع دسترسی به اینترنت جهانی، تسهیل واردات کالاهای سرمایه‌ای و بازسازی سریع زیرساخت‌های آسیب‌دیده از دیگر اولویت‌هاست.

🔹نکته مهم دیگر، حمایت هدفمند از بنگاه‌های کوچک و متوسط است؛ واحدهایی که با وجود نقش محوری در اشتغال‌زایی، به‌دلیل ضعف در ارتباطات سیاسی، کمتر مشمول حمایت‌های دولتی بوده‌اند.

🔹غفلت از این وضعیت، رکود تولید را عمیق‌تر و بحران در بازار کار و همچنین فقر را تشدید خواهد کرد.

#دنیای_اقتصاد #سیاستگذاری #دیپلماسی #امنیت_روانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍8😁2
مکرون در لندن چه می کند؟ / «دوستی همراه با بدبختی»

🔹رئیس جمهور فرانسه، روز سه‌شنبه سفر رسمی سه روزه خود به بریتانیا را آغاز کرد. هدف از این سفر تقویت روابط با پادشاه چارلز سوم و نخست وزیر کی‌یر استارمر است و انتظار می‌رود مذاکرات بر اوکراین، دفاع و مهار مهاجرت از طریق کانال مانش متمرکز باشد.

🔹نیویورک تایمز نوشت: دیدار امانوئل مکرون، در لندن با نخست وزیر بریتانیا نمونه‌ای از «دوستی همراه با بدبختی» است. هر دو مرد در داخل به دلیل شکست‌های سیاسی تحقیر شده‌اند و در خارج از کشور به‌دلیل شیوه‌های مخرب دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین با مانع دست به گریبانند.

🔹با این حال، ماهیت خارق‌العاده این دیدار - نخستین سفر رسمی یک رئیس‌جمهور فرانسه از قبل از برگزیت و نخستین نشست سران بین دولت‌های بریتانیا و فرانسه از زمان بازگشت ترامپ به قدرت - ممکن است برای بیرون کشیدن آنها از رکود داخلی، حداقل برای چند روز، کفایت کند.

🔹استارمر امیدوار است همکاری قوی‌تری را بین بریتانیا و فرانسه برای مهار عبور مهاجران از کانال مانش اعلام کند.

🔹مکرون دیروز سه‌شنبه به لندن رفت و قرار است روز پنج‌شنبه (فردا) در یک پایگاه نظامی در شمال غربی لندن دیدارهای مهمی داشته باشد تا به برنامه‌ریزی برای یک نیروی حافظ صلح اروپایی که در ماه مارس تاسیس کردند، معروف به «ائتلاف مشتاقان» ادامه دهند. هر دو رهبر اعلام کردند که حمایت خود را از اوکراین در جنگ با روسیه بیشتر خواهند کرد.

🔗متن کامل

#دنیای‌_اقتصاد #فرانسه #بریتانیا #مکرون

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎5😐1
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

ضرورت تصمیم‌گیری عقلایی و رد تئوری بقا

👤 مهدی فیضی؛ اقتصاددان

✍️ تصمیم‌گیری افراد در موقعیت‌های مختلف، ترکیبی است از تفکر سریع و شهودی (سیستم۱) و تفکر کُند و تحلیلی (سیستم۲)؛ مثلا واکنش افراد در شرایط بحرانی، مثل حمله حیوانی وحشی، اغلب تحت‌تاثیر ترس یا خشم است و نه ارزیابی عقلانی. اما در حل یک مساله ریاضی از منطق به جای هیجان استفاده می‌کند.

✍️ از آنجا که سیستم۲ نیازمند تلاش ذهنی و تمرکز است و با فعالیت مداوم خسته می‌شود، تصمیم‌های ما بیشتر با سیستم۱ براساس قواعد سرانگشتی و شهودی گرفته می‌شود که البته مستعد انواع سوگیری‌هاست و گاه منجر به تصمیم‌های اشتباه می‌شود.

✍️ برخلاف افراد اما انتظار می‌رود تکیه نظام تصمیم‌گیری یک کشور همواره روی سیستم۲ باشد: از گذشته درس بگیرد و رو به آینده داشته باشد، هزینه - فایده کند و پیامدهای ناخواسته و درازمدت تصمیم‌ها و اثرات سرریز و ناملموس آنها را نیز در نظر بگیرد.

✍️ در ایران اما در‌حالی‌که عموما سیستم۲ درگیر حل مسائل گذشته است که گاه به حالت بحرانی رسیده‌اند، سیستم۱ با واکنشی دیرهنگام به شکل اقدامی اضطراری یا برساختن قرارگاهی جدید از سر ضرورت یا فشار به امری پیش‌تر‌انکارشده یا نادیده‌انگاشته‌شده، نقشی مهم در نظام تصمیم‌گیری دارد.

✍️ گویی عقلانیت چندانی در شیوه تصمیم‌گیری در مقابل انواع بحران‌های پیش رو نیست و فرآیند تصمیم‌گیری بیشتر به تلاش برای کمتر عقب ماندن تبدیل شده تا گامی به جلو گذاشتن؛ تلاش برای ناترازی کمتر در عرضه برق یا کسری بودجه کمتر وقتی وجود این ناترازی‌ها و کسری‌ها از پیش پذیرفته شده و حتی طبیعی شده است.

✍️ برای بحران صندوق‌های بازنشستگی در آینده نزدیک کاری نمی‌شود چون قوای عاقله نظام تصمیم‌گیری درگیر حل انواع دیگر ناترازی‌ها در حوزه انرژی هستند.

✍️ احتمالا آن زمان هم که رودررویی با بحران این صندوق‌ها جایی برای انکار باقی نگذارد، ابتدا تصمیمی هیجانی گرفته می‌شود تا بعد تحلیل‌های عقلانی به دنبال راهی برای مساله‌ای باشند که باید سال‌ها پیش برای آن اندیشیده می‌شد.

✍️ جنگ اخیر اما نظام تصمیم‌گیری کشور را که بیشتر نگاهی به گذشته داشت، ناگهان به زمان حال پرتاب کرد. پرتاب شدن به لحظه سخت اکنون در میانه جنگی تحمیلی از سویی ممکن است مسائل فرداها را بیشتر از پیش در مقابل نظام تصمیم‌گیری قرار دهد و سیستم ۲ را به جای درگیری در گذشته، معطوف به آینده کند.

✍️ از سوی دیگر اما شاید فاصله گرفتن از گذشته و زیستن ناگریز در زمان حال در زمانه بحران، ممکن است غریزه ناخودآگاه بقا را در نظام تصمیم‌گیری فعال کند و بیش از پیش فرمان را به دست سیستم ۱ بدهد؛ مانند اخراج گسترده مهاجران افغانستانی در روزهای گذشته.

✍️ امروز، همه دلسوزان و دغدغه‌مندان کشور باید بر این نکته پای بفشارند که برای پایداری ایران و حفظ تمامیت ارضی کشور، زمام امور تصمیم‌گیری کشور باید بیشتر از گذشته به عقلانیت سرد و خلاقیت گرم سپرده شود.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #نظام_تصمیم_گیری #تئوری_بقا #تصمیم_گیری_عقلایی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍12😁2😐1
مثلث نزول بازارها

🔺پس از بازگشت شاخص کل بورس به مدار نزولی و ثبت افت ۵۰هزار واحدی، در روزی که ناظر بازار دامنه نوسان صندوق‌های اهرمی را از ۳ به ۴درصد افزایش داد، بار دیگر نگاه‌ها به این ابزار پرریسک معطوف شد.

🔺درحالی‌که برخی این اقدام را گامی برای افزایش جذابیت می‌دانند، گروهی دیگر صندوق‌های اهرمی را عامل تعمیق رکود می‌خوانند. همزمان با این فضای منفی، دلار و سکه نیز با کاهش قیمت همراه شدند تا مثلث نزول بازارهای مالی در دومین هفته بعد از آتش‌بس کامل شود.

🔺در روزهای پررونق سال گذشته و سبزپوشی شاخص‌‌های سهامی در ابتدای سال، نقدهایی به عملکرد سازمان بورس در خصوص دامنه یکسان صندوق‌‌های اهرمی و بازار سهام وارد شد. اما عدم توجه به نظر فعالان بازار، صندوق‌‌های اهرمی را با حباب منفی همراه کرد.

🔺رشد شدید ارزش دارایی‌‌های صندوق‌‌های اهرمی به دلیل استفاده از ضریب اهرمی و استفاده از واحدهای عادی، در کنار رشد لاک‌‌پشتی قیمت تابلوی این صندوق‌‌ها، اختلاف قیمت و ارزش خالص روز دارایی‌‌ها را به حداکثر رساند.

🔺حباب منفی به ابزاری برای رقابت میان این صندوق‌‌ها تبدیل شد. به‌‌طوری که تمایل مدیران صندوق‌‌های اهرمی برای حباب منفی بیشتر در راستای جذب پول‌‌های جدید افزایش یافت. 

🔺نوسانات شدید قیمت دلار آزاد طی نخستین فصل سال، احتمالا هزینه بالایی را به صنایع بورسی تحمیل کرده است. با وجود آنکه گزارش‌‌های درآمدی صنایع بورسی، در ظاهر نویدبخش به نظر می‌‌رسد، اما همچنان در خصوص هزینه‌‌ها و سودآوری بورسی‌‌ها در فصل بهار تردیدهایی وجود دارد.

🔺در صورتی که این نوسانات در بازار اسکناس آمریکایی تداوم داشته باشد، به جز تعداد انگشت‌‌شماری از صنایع بورسی که از این فراز و نشیب‌‌ها بهره می‌‌برند، عمده صنایع از این محل، متضرر خواهند شد. با این حال، افت شدید نسبت p/e بورس تهران که با انتشار صورت‌‌های مالی بهار طی روزهای آینده ادامه خواهد داشت، می‌‌تواند معیاری برای ورود مجدد سرمایه‌‌گذاران به بازار سهام باشد.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁2
درس‌‏‌هایی از جنگ ۱۲روزه

مریم زارعیان؛ جامعه شناس

🔹پیشنهاد آتش‌‌‌بس، پس از ۱۲روز درگیری نظامی اسرائیل و ایران، پرسش‌‌‌های مهمی را درباره دلایل واقعی این اقدام مطرح می‌کند.

🔹در حالی که برخی تحلیلگران نظامی، کمبود مهمات پدافندی اسرائیل را عامل این تصمیم می‌‌‌دانند بااین‌حال نمی‌توان از سایر علل چشم‌پوشی کرد.

🔹شواهد حاکی از آن است که اسرائیل، طیفی از اهداف را با منطقِ «هرچه بیشتر، بهتر» دنبال می‌کرد که کمترین آن، ضربه به برنامه‌ هسته‌ای ایران و احتمالا بیشترین آن، فروپاشی ایران بود.

🔹واقعیت غیرقابل‌کتمان این است که جنگ ۱۲روزه، با مجموعه‌‌‌ای از غافلگیری‌‌‌ها برای دو طرف، همراه بود که تاثیر عمیقی بر روند و نتایج درگیری گذاشت.

🔹برای ایران، عمق نفوذ اطلاعاتی و عملیاتی اسرائیل به‌عنوان یک شوک موجودیتی جدی ظاهر شد، به‌‌‌ویژه زمانی که مشخص شد شبکه‌‌‌ای از عناصر نفوذی موفق شده‌اند علاوه بر نقش نرم‌افزاری اطلاعاتی و جاسوسی، به‌صورت سخت‌افزاری و در میدان نیز به ایفای نقش نظامی با ابزارهایی همچون پهپاد بپردازند.

🔹در عرصه دیپلماتیک نیز سازمان ملل، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و حتی کشورهای دوست، از واکنش لازم، امتناع کردند و تنهایی استراتژیک ایران در عرصه بین‌المللی را بیش از پیش به رخ کشیدند.

🔹در این میان و در شرایطی که شبکه‌‌‌های اجتماعی قطع شده بودند و صداوسیما منبع خبری بسیاری از شهروندان محسوب می‌‌‌شد، این رسانه، با ارائه تحلیل‌‌‌های تکراری و سطحی و ناتوانی در ساخت روایت موثر از وقایع، یک بار دیگر ثابت کرد قبای «رسانه ملی» برازنده آن نیست.

🔹در آن سوی میدان اسرائیل که هرچند در تاکتیک، قدرتمند است اما در استراتژی، ضعف دارد، با طراحی یک جنگ ترکیبی نظامی، رسانه‌ای و دیپلماتیک تصور می‌‌‌کرد می‌تواند ایران را به سمت تسلیم سوق دهند؛ اما بازآفرینی نیروهای مسلح به همراه انسجام نسبی جامعه حول مفهوم ایران، برنامه آنان را با چالش جدی مواجه کرد.

🔹بدون تردید جنگ ۱۲روزه، نقطه‌عطفی در معادلات منطقه خواهد بود. آینده ثابت خواهد کرد برنده نهایی و واقعی این منازعه، طرفی است که یادگیری، توانایی، اراده و انعطاف لازم برای اتخاذ تصمیمات دشوار در ابعاد نظامی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را منطبق بر نقاط قوت و ضعف داشته باشد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جنگ #استراتژی #توان_نظامی #غافلگیری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍52👏13👎5😁1
دیپلماسی و کاهش تقاضا قیمت دلار را شکست

🔹قیمت دلار آزاد برای دومین روز متوالی کاهش یافت و به ۸۶ هزار و ۶۰۰ تومان رسید، با افت روزانه ۲.۲۶ درصدی. تحلیلگران این روند را نتیجه کاهش تقاضای انباشته پس از جنگ ایران و اسرائیل و تقویت اراده سیاسی برای ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا می‌دانند.

🔹ادعای دونالد ترامپ درباره تعیین زمان جدید مذاکرات و اظهارات مسعود پزشکیان مبنی بر آمادگی ایران برای مذاکره مشروط به اعتماد و همکاری اقتصادی، انتظارات مثبت را در بازار تقویت کرده، هرچند مقامات ایرانی هنوز این مذاکرات را تأیید نکرده‌اند.

🔹این اخبار ذهنیت منفی فعالان بازار را تغییر داده، اما معامله‌گران محتاطانه عمل می‌کنند.

🔹دلار در بازار رسمی با رشد جزئی به ۷۱ هزار و ۴۲۷ تومان معامله شد. سکه طلای طرح جدید به ۷۸ میلیون تومان، نیم‌سکه به ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ربع‌سکه به ۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید، که کمترین قیمت سکه تمام در یک هفته اخیر است.

🔹کاهش قیمت سکه به افت ارزش دلار داخلی و بهای طلای جهانی نسبت داده می‌شود. فعالان بازار تحولات دیپلماتیک را برای تصمیم‌گیری رصد می‌کنند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #دلار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎10😁4👍2
صنایع کوچک در خطرند

🔹بسیاری از واحدهای تولیدی کوچک در هفته‌های گذشته با قطعی‌های مکرر برق، محدودیت‌های تخصیص انرژی و افزایش هزینه‌ها مواجه شدند.

🔹از سوی دیگر، شوک ارزی ناشی از تحولات جنگ هزینه واردات مواد اولیه، ماشین‌آلات، قطعات یدکی و سایر نهاده‌های تولید را به‌طور قابل‌توجهی افزایش داد.

🔹صنایع کوچک و متوسط، معمولاً از قدرت چانه‌زنی کمتر، دسترسی محدودتر به منابع ارزی رسمی و سرمایه در گردش محدودتری برخوردارند. در نتیجه در مواجهه با جهش ارزی، بیشترین فشار را متحمل می‌شوند.

🔹برخی صنایع کوچک با تعدیل نیروی کار، تاخیر در پرداخت حقوق و حتی تعطیلی کامل برخی خطوط تولید مواجه بوده‌اند.

🔹این در حالی است که کوچک‌ترین اختلال در صنایع کوچک و متوسط می‌تواند تبعات اجتماعی گسترده‌ای به‌دنبال داشته باشد.

🔹کارشناسان بر این باورند که حمایت‌های هدفمند دولت از صنایع کوچک و اصلاح زیرساخت‌های تولید، به‌ویژه در حوزه انرژی، ضروری است تا از تشدید رکود و بحران جلوگیری شود.

حسین رجب‌پور، پژوهشگر اقتصادی حوزه صنعت، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»:

🔹استان‌هایی که اتباع بیشتری در آنها حضور داشتند، عمدتا در شرق کشور هستند و درنتیجه صنایع این استان‌ها بیش از سایر استان‌ها تحت‌تاثیر خروج اتباع قرار می‌گیرند.

مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»:

🔹صنایع کوچک و متوسط، بیش از پیش با مشکل نقدینگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، به‌ویژه پس از آنکه دو بانک پول‌های صنایع را بلوکه کردند.

🔹اما مساله اصلی این است که بسیاری از حمایت‌ها و تسهیلات دولتی شامل حال شرکت‌های زیرمجموعه وزارت صمت است که اغلب شرکت‌های بزرگ و دولتی هستند.

🔹افزایش سطح توقع نیروی کار متخصص ایرانی و نبود موقعیت شغلی متناسب با انتظارات، منجر شده تا صنایعی، مانند نفت و گاز، پزشکی، مهندسی پزشکی، پتروشیمی و.... به دنبال موقعیت‌های مناسب‌تر در کشورهای حاشیه خلیج فارس باشند.

🔹در همه کشورها جذب نیروی کار خارجی هزینه کمتری برای صنایع دارد. فارغ از هزینه بالایی که خروج اتباع بر شانه صنایع کوچک و متوسط می‌گذارند، باید یادآور شد که جایگزین کردن آنها برای این نوع صنایع بسیار دشوار است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #صنعت #صنایع_کوچک

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👏7👎3😁2
چرا مصاحبه رئیس‌‏‌جمهور با مجری آمریکایی به مذاق تندروها خوش نیامد؟ / بازگشت به سیاست تخریب

🔹در حالی که طی روزهای گذشته سیاسیون بر انسجام ملی و پرهیز از اختلافات داخلی به‌عنوان یکی از محوری‌ترین مسائل در فضای پساجنگ تاکید می ‏کردند، حالا مصاحبه رئیس‌جمهور با تاکر کارلسون به دستمایه جدید منتقدان دولت بدل شده است.

🔹تنها ساعتی پس از انتشار مصاحبه مسعود پزشکیان برخی جریان ‏ها کارزار انتقاد از شخص رئیس‌جمهور را به راه انداختند و مواضع دیپلماتیک او را به نقد کشیدند.

🔹پزشکیان در این مصاحبه به دور از واکنش‌‌‌های تند و اتخاذ مواضع دیپلماتیک در مورد جنگ اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی تلاش کرد بر موضع ایران به عنوان کشوری که طالب صلح است، اما از استقلال و آزادی سرزمینش دفاع می‌‌‌کند، پافشاری کند.

🔹او همچنین ابراز امیدواری کرد تا پس از عبور از این بحران، باز بتوان به میز مذاکره بازگشت، هرچند این موضوع را به اعتماد به روند گفت‌وگو مشروط کرد.

🔹به نظر می‌رسد مواضع دیپلماتیک رئیس‌‌‌جمهور چندان به مذاق جناح رادیکال کشور و برخی اصولگرایان خوش نیامده؛ گویی نگاه به انسجام ملی و کنار گذاشتن اختلافات داخلی در شرایطی که کشور در حال حاضر با آن روبه‌رو است برای برخی جریان‌ها اهمیت چندانی ندارد و موضوعی مقطعی تلقی شده است.

🔹به باور صاحب‌نظران باز گذاشتن راه دیپلماسی برای پایان بحرانی که این روزها کشور و منطقه با آن روبه‌روست یکی از نقاط قوت مصاحبه پزشکیان بوده است.

🔹سید‌مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌‌‌جمهور نکاتی را در مورد مصاحبه رئیس‌جمهور با تاکر کارلسون بیان و تاکید کرد:

🔹«مهاجمین به این وحدت خواسته یا ناخواسته در زمین دشمن بازی می‌‌‌کنند. مخاطب این مصاحبه جامعه آمریکایی پایگاه رأی ترامپ بود، طبیعی است در عین پایبندی به اصول کلی صلح‌‌‌طلبی در عین ایستادگی که رکن اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است، ادبیات گفت‌وگو باید ‌‌با مخاطب سازگار باشد.

🔹اکانت توییتری رژیم صهیونیستی پیام اصلی مصاحبه را شناسایی کرد و نتوانست خشم خود را مهار کند. برخی دوستان داخلی چرا چنین برافروخته و خشمگین شده‌‌‌اند؟ نمی‌دانم.»

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سیاست_تخریب #مصاحبه_پزشکیان #تندروها

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍40👎17😁4
2025/07/12 01:08:19
Back to Top
HTML Embed Code: