Telegram Web Link
آیا فناوری‌‌‌های دیجیتال و الگوریتم‌‌‌ها، می‌توانند نسخه شفابخش تنظیم‌‌‌گری باشند؟

🔹گفته می‌شود که فناوری راهکار علاج‌‌‌بخش مشکلات امروز جهان است و همیشه این امید وجود داشته که ابتکارهای فناورانه ناجی بشریت باشند.

🔹دولت‌‌‌ها همواره از بزرگ‌ترین مشتریان و کارفرمایان فناوری‌‌‌ها، به‌‌‌ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده‌‌‌اند.

🔹دولت‌‌‌ها با بهره‌‌‌گیری از ابزارهای الگوریتمی و هوشمند، چهره سنتی دستگاه اداری و بوروکراسی عظیم خود را دگرگون کرده‌‌‌اند.

🔹یکی از مهم‌ترین محورهای این تغییر را در سازمان‌های تنظیم‌‌‌گر می‌توان جست؛ محلی که تلاقی منافع دولت، بخش خصوصی و شهروندان است.

🔹در این پرونده که به‌‌‌مناسبت روز ارتباطات و فناوری اطلاعات تدارک دیده شده، به زوایای کمتربررسی‌‌‌شده کاربست فناوری در تنظیم‌‌‌گری (که از آن به رگ‌‌‌تک یاد می‌شود) پرداخته شده است.

🔹آیا فناوری‌‌‌های دیجیتال و الگوریتم‌‌‌ها می‌توانند نسخه شفابخش تنظیم‌‌‌گری به‌‌‌عنوان یکی از حوزه‌‌‌های پرچالش سیاستگذاری عمومی باشند؛ یا آنکه خود آنها مسائل تازه‌‌‌ای را به همراه دارند که باید همچون یک معما توسط سیاستگذاران حل شوند؟

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #فناوری #تنظیم_گری #رگ_تک

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3😁2
مسکو گزارش آکسیوس درباره درخواست پوتین از ایران برای پذیرش غنی‌سازی صفر را تکذیب کرد

🔹️وزارت خارجه روسیه ادعای «آکسیوس» مبنی بر درخواست رئیس‌جمهور روسیه از ایران برای پذیرش توافق هسته‌ای با آمریکا شامل «غنی‌سازی صفر» را قویا تکذیب کرد.

🔹️وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای ادعای آکسیوس را یک «کارزار سیاسی کثیف» توصیف کرد.

🔹️رسانه آمریکایی آکسیوس دیروز مدعی شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از ایران خواسته است تا بر سر پیشنهاد «غنی‌سازی صفر» با آمریکا به توافق برسد./مهر

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👍17😁15👎1
از شهر ری تا نیوجرسی! / فینال جام‌جهانی با طعم ایرانی

🔹از ساعت ۲۲:۳۰ امشب، نخستین قهرمان جام جهانی باشگاه‌ها با فرمت جدیدش از بین دو تیم چلسی و پاری سن ژرمن مشخص می‌شود.

🔹رقابتی که در نخستین دوره‌اش به اندازه کافی هیجان و حاشیه داشت و حالا هم قرار است با سوت داور ایرانی در ورزشگاه مت لایف نیوجرسی، آغاز شود و پایان یابد.

🔹قهرمانی در این جام، افتخار بسیار ویژه‌ای خواهد بود. کمترین آورده آن هم این است تیمی که این عنوان را به دست بیاورد، می‌تواند تا ۴ سال آینده که نوبت دوره بعدی می‌رسد، خودش را در قامت قهرمان جهان ببیند.

🔹در روزهایی که لژیونر موثری در سطح اول فوتبال اروپا نداریم و از آخرین افتخار بین‌المللی فوتبالمان هم سال‌های زیادی می‌گذرد، تنها خبر امیدوارکنند‌ه‌ای که مخابره می‌شود به درخشش علیرضا فغانی برمی‌گردد.

🔹داوری که البته تحت لوای استرالیا در مسابقات بین‌المللی حاضر می‌شود. داور ۴۷ ساله متولد شهرری، یکی از آخرین تورنمنت‌های دوران حرفه‌ای‌اش را می‌گذراند و اینکه در مهم‌ترین رقابت باشگاهی فیفا که با کلی هزینه و تبلیغات نخستین دوره آن در حال برگزاری است قضاوت بازی افتتاحیه و فینال با او بوده، نشان از ارزش وی نزد مهم‌ترین نهاد فوتبالی دنیاست.

🔹شاید هیچ فوتبالیست ایرانی هم نتوانسته در مقام مقایسه، به جایگاه فغانی در داوری دست پیدا کند و این رویارویی او با ستاره‌ها است که شاید باعث شود در جوامع خارجی، نام کشورمان شنیده شود.

🔹هرچند که این اسم اصالتا برای ایران است و جسارتا دوستان کاری کرده‌اند که بعید است علیرضا فغانی حتی فکر داوری دوباره برای کشورش را به سر راه دهد!

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #فوتبال #فغانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👏18
اثرات «تعدیل نیرو» بر اعضای باقی‌مانده چیست؟

🔹وقتی همکارانمان به خاطر تعدیل نیرو کارشان را از دست می‌دهند، کارکنان باقی‌مانده، طیف گسترده‌ای از واکنش‌های جسمی و روحی را تجربه می‌کنند که تاثیر مستقیمی بر نگرش آنها به نقش و مسیر شغلی‌شان دارد. برخی از رایج‌ترین واکنش‌های نیروهای بازمانده عبارتند از:

🔸بی‌اعتمادی به رهبری سازمان
🔸احساس گناه
🔸اضطراب ناشی از حس عدم امنیت شغلی
🔸افت روحیه کارکنان
🔸فرسودگی شغلی
🔸ترک شغل پس از تعدیل نیرو
🔸افزایش خوداشتغالی
🔸چندشغله شدن

🔹اما شرکت‌ها می‌توانند -و باید- پس از تعدیل نیرو دوباره به مسیر رشد بازگردند؛ به شرط اینکه به کارکنانشان متعهد بمانند و راه‌هایی برای بازیابی انگیزه بازماندگان پیدا کنند. برای این‌ کار 10 اقدام موثر وجود دارد. اینجا بخوانید.👇

🔗کلیک کنید

#دنیای_اقتصاد #مدیران #تعدیل_نیرو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁7👍3😐1
ماجرای خبر درخواست آلمان برای فعال شدن مکانیسم ماشه چه بود؟

🔺دنیای اقتصاد:
طی ساعات گذشته خبری به نقل از العربیه در کانال‌های خبری منتشر شد که براساس آن صدراعظم آلمان از نامه‌ای برای درخواست فعال شدن مکانیسم ماشه در ۱۵ جولای خبر داده بود.

🔺در متن این خبر ادعا شده است که منبع این خبر العربیه وبسایت‌های ایرانی بودند.

🔺با این حال بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد هیچ رسانه معتبری تا این لحظه به این خبر اشاره نکرده است. بنابراین صحت آن مورد تایید نیست.

🔺البته با وجود عدم تایید آن، انتشار این خبر در روند برخی بازارها اثر منفی گذاشته است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁15😐6👍4
روزنامه دنیای اقتصاد pinned «ماجرای خبر درخواست آلمان برای فعال شدن مکانیسم ماشه چه بود؟ 🔺دنیای اقتصاد: طی ساعات گذشته خبری به نقل از العربیه در کانال‌های خبری منتشر شد که براساس آن صدراعظم آلمان از نامه‌ای برای درخواست فعال شدن مکانیسم ماشه در ۱۵ جولای خبر داده بود. 🔺در متن این خبر…»
اکران فیلم‌ها چه وضعیتی دارد؟

🔹فیلم «پیر پسر» ساخته اکتای براهنی، سال ۱۴۰۰ ساخته شد اما تا سال ۱۴۰۳ مجوز اکران نگرفت. این اثر سرانجام سال گذشته در بخش جنبی جشنواره برای اهالی رسانه به نمایش در آمد و با موج عجیبی از تحسین و شگفتی همراه شد.

🔹سرانجام این اثر توانست از ۲۱خرداد به نمایش عمومی در بیاید. تنها دو روز از اکرانش گذشته بود که اسرائیل به ایران حمله کرد و سینماها مدتی تعطیل شدند.

🔹حالا درست یک ماه از نمایش نصفه‌ونیمه «پیرپسر» گذشته و آرام آرام نشانه‌‌‌های رکورد‌زنی‌اش آشکار می‌شود. بر‌اساس آمارها نصف فروش سه روز آخر هفته گذشته سهم این فیلم بوده است.

🔹این فیلم روی نمادهای پر‌حرف‌و‌حدیثی انگشت گذاشته و فراتر از یک درام خانوادگی به حساب می‌آید و تصویر عجیبی از فروپاشی خانواده را نمایش می‌دهد.

🔹درصورت عادی بودن شرایط، این فیلم شاید بتواند خودش را به قله پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران هم برساند.

🔹همچنین در این روزها دو فیلم «صددام» با ۵۵‌هزار و ۷۱۶ و «سلام‌‌‌علیکم حاج‌‌‌آقا» با ۱۶‌هزار و ۴۵۹ مخاطب در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

🔹در ماه‌های اخیر آمار فروش فیلم‌ها راضی‌کننده نبود، حالا جنگ هم به این اوضاع دامن زده و یکی از مهم‌ترین تصمیم‌ها اکران فیلم‌هایی است که پیش‌بینی می‌شود بتواند مخاطبان زیادی را به سینماها بکشاند.

🔹قرار بود در این روزها فیلم «زن و بچه» ساخته سعید روستایی هم به چرخه اکران اضافه شود اما فعلا منتفی شده است. اما فیلم کمدی «مرد عینکی» از چهارشنبه به چرخه اکران اضافه می‌شود.

🔹همچنین «ترک عمیق» که یک درام روان‌شناختی تماشایی است و سال گذشته در جشنواره مورد توجه قرار گرفت، این هفته اکران می‌شود.

🔹این فیلم نامزد دریافت جایزه در رشته‌‌‌های بهترین فیلم اول، بهترین کارگردانی، بهترین موسیقی و بهترین فیلم‌برداری شده بود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سینما #فیلم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍4👎1👏1😁1
🎧هر روز در تریبون بورس، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.

عصرها ساعت ۱۹ در «دنیای اقتصاد»

👤محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه


همچنین در برنامه امروز «پروانه کبره»، خبرنگار بازار سرمایه، به بررسی اتفاقات مهم بازار سهام می‌پردازد
.

#تریبون_بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3
معادله مسکن و تنش نظامی

🔹دنیای‌اقتصاد:
بهروز ملکی، صاحبنظر اقتصاد مسکن، نحوه واکنش بازار مسکن به جنگ ۱۲ روزه و همچنین چشم‌انداز این بخش را تحلیل کرد.

متن این بررسی که در اختیار گروه آنلاین روزنامه «دنیای‌اقتصاد» قرار گرفته، به شرح زیر است:

🔺حافظه تاریخی بازار مسکن حاکی از همبستگی مثبت میان دو متغییر قیمت مسکن و نرخ دلار است که ناشی از رابطه عِلّی این دو متغییر با نقدینگی است.

🔺به بیان دیگر، رشد نقدینگی موجب رشد در قیمت کالاها و خدمات از جمله مسکن و دلار می شود.

🔺البته باید توجه داشت که این رابطه کمابیش در بلندمدت صدق می کند و قیمت کالاها و خدمات ممکن است در کوتاه مدت تحت تاثیر عوامل درون و برون بخشی، رشدی متفاوت از رشد نقدینگی تجربه کنند.

🔺به عنوان مثال، در شرایط تنشهای نظامی، ترجیحات سرمایه گذاران به سمت داراییهای قابل جابجایی و با نقدشوندگی بالا، همچون طلا و ارز میل می کند و بورس و مسکن با کاهش اقبال مواجه می شوند و بالطبع، همبستگی دلار با مسکن که در حافظه تاریخی بازار مسکن وجود دارد در شرایط تنش نظامی گسیخته می شود.

🔺ضمن اینکه باید توجه داشت پس وقوع یک شوک منفی، بازار به درجاتی دچار بیش برآوردی نسبت به ریسک می شود و در وضعیت "پنیک بازار" یا "فروش وحشت‌زده" قرار می گیرد ولی ماهیت این وضعیت، گذرا و کوتاه مدت است و به تدریج قیمت مسکن، متناسب با میزان ریسکی که بازار معتبر می داند تطبیق می یابد.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #جنگ #بازار_مسکن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍25👎5😁1😐1
قبل از جایگزین ‌‏‌کردن انسان‌‏‌ها با هوش مصنوعی این سوالات را بپرسید!

🔹امروزه یک نوع اتفاق ‌‌‌نظر جهانی در خصوص ورود هوش مصنوعی به محیط‌‌‌های کاری و سپردن کارها به روبات‌‌‌ها وجود دارد.

🔹اما جایگزین‌‌‌ کردن بی‌‌‌رویه و کورکورانه انسان‌‌‌ با ماشین‌‌‌ و هوش مصنوعی می‌تواند پیامدهای اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی خطرناکی به دنبال داشته باشد و موجب به‌‌‌ هم ‌‌‌ریختگی درونی شرکت‌ها و سازمان‌ها ‌شود.

🔹در واقع سوال این است که «آیا باید انجام یک کار را به هوش مصنوعی سپرد یا نه؟»

🔹وقتی مدیران یک سازمان به این نتیجه برسند که نباید برای استفاده از هوش مصنوعی در محیط کار دچار افراط و تصمیم‌گیری‌‌‌های عجولانه و کورکورانه شد و باید بر دلایل و توجیهات مربوط به جایگزین ‌‌‌کردن انسان‌‌‌ها با ماشین‌‌‌ها تمرکز کرد، می‌توان وارد مسیر درستی شد و این جایگزینی را با کمترین آسیب و پیامد منفی انجام داد.

🔹پرسیدن چهار سوال مهم و کلیدی قبل از سپردن وظایف به هوش مصنوعی ضرورت دارد:

سوال ۱: انجام این کار بدون استفاده از هوش مصنوعی چقدر زمان می‌‌‌برد؟

سوال ۲: به کارکنانی که این کار را انجام می‌دهند چقدر حقوق پرداخت می‌شود؟

سوال ۳: هوش مصنوعی برای انجام کامل این کار چقدر توانایی دارد؟

سوال ۴: چگونه انسان می‌تواند تشخیص دهد که عملکرد هوش مصنوعی درست است یا خیر؟

🔹تنها پس از پاسخگویی دقیق و کامل به تمام این چهار سوال است که می‌توان و باید در زمینه سپردن کارها به هوش مصنوعی تصمیم نهایی را اتخاذ کرد.

🔹تا زمانی که پاسخ‌‌‌های درست و قانع‌‌‌کننده‌‌‌ای به این چهار سوال داده نشده و تردیدهایی در مورد آنها وجود دارد نباید انسان‌‌‌ها را از شرکت‌ها خارج کرد و ماشین‌‌‌ها را به‌‌‌جای آنها به کار گرفت.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #هوش_مصنوعی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👏1😁1
طلا پیدا کردند و فقیرتر شدند!

امیررضا انگجی؛ کارشناس اقتصادی مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس

🔹در دهه‌‌‌های اخیر، بخش صنایع معدنی در بسیاری از کشورهای آفریقایی شاهد رونق قابل‌‌‌توجهی بوده است.

🔹این رشد، به‌‌‌ویژه در زمینه استخراج طلا، ساختارهای اقتصادی و اجتماعی آنها را دگرگون کرده است.

🔹نتایج یک مطالعه جدید از تاثیر استخراج طلا بر سطح آموزش افراد در آفریقا، نشان می‌دهد که معدن‌‌‌کاری طلا در آفریقا، به‌‌‌ویژه در مقیاس کوچک و سنتی، می‌تواند به کاهش سطح تحصیلات منجر شود، که این امر در بلندمدت به ضرر توسعه اقتصادی و اجتماعی است.

🔹این اثر به دلیل تصمیم‌گیری‌‌‌های نزدیک‌‌‌بینانه خانوارها برای به‌‌‌کارگیری کودکان در معادن به جای ادامه تحصیل آنها ایجاد می‌شود.

🔹این یافته‌‌‌ها اهمیت سیاستگذاری برای کاهش کار کودکان و افزایش سرمایه‌گذاری در آموزش را برجسته می‌کند.

🔹حتی در ایران نیز ممکن است معدن‌‌‌کاری در سطح کوچک و کاربر (به جای سرمایه‌بر بودن) اثرات منفی بر آموزش و سطح توسعه اقتصادی داشته باشد.

🔹این مطالعات، نشان می‌دهند افرادی که در دوران نوجوانی خود در منطقه‌‌‌ای با حداقل یک معدن طلا زندگی می‌‌‌کردند، در بزرگسالی سطح تحصیلات پایین‌‌‌تری دارند. این اثر منفی به‌‌‌ویژه در مناطقی که معادن طلا در مقیاس کوچک و سنتی فعالیت می‌کنند، برجسته‌‌‌تر است.

🔹این اثر منفی در مورد معادن طلا منحصربه‌‌‌فرد است و در مورد سایر منابع معدنی، مانند الماس یا فلزات دیگر، مشاهده نمی‌شود (البته به این دلیل که سایر معادن در مقیاس بزرگ هستند).

🔹دلیل این امر به امکان استخراج طلا با روش‌های ساده و در مقیاس کوچک نسبت داده شده است، که این امکان را برای کودکان و نوجوانان فراهم می‌کند تا به‌راحتی در این فعالیت‌‌‌ها مشارکت کنند.

🔹همچنین، نتایج نشان می‌دهد که افرادی که در مناطق معدنی زندگی می‌‌‌کردند، در بزرگسالی شرایط اقتصادی بهتری نسبت به دیگران ندارند.

🔹علاوه بر اینکه کودکان و جوانان به جای ادامه تحصیل در معادن و بخش‌‌‌های مرتبط با آن کار می‌کنند، سه کانال جایگزین احتمالی و مهم که ممکن است باعث شوند معادن طلا اثرات منفی بر آموزش داشته باشند، به شرح زیر هستند:

🔹نخست، دولت ممکن است امکانات آموزشی کمتری در مناطق معدنی فراهم کند. دوم، هرگونه رابطه منفی بین معادن طلا و آموزش ممکن است به دلیل مهاجرت درون‌‌‌زای کارگران با تحصیلات کمتر به مناطق معدنی باشد. سوم، معادن طلا ممکن است احتمال درگیری‌‌‌های سیاسی و خشونت را افزایش دهند.

🔹مطالعات جدید با رد هر سه کانال بالا نشان می‌دهند که اثر منفی معدن‌کاری بر انتخاب‌های آموزشی و تحصیلات قوی‌تر است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #اندیشه #معادن_طلا #آفریقا #تحصیلات

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍7😁1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺دنیای اقتصاد: در دهه‌‌‌های اخیر، بخش صنایع معدنی در بسیاری از کشورهای آفریقایی شاهد رونق قابل‌‌‌توجهی بوده است. این رشد، به‌‌‌ویژه در زمینه استخراج طلا، اقتصاد این کشورها را تحت‌تاثیر قرار داده و ساختارهای اقتصادی و اجتماعی آنها را دگرگون کرده است.

🔺با این حال، پرسش‌‌‌های متعددی درباره تاثیرات بلندمدت این رونق معدنی بر توسعه اقتصادی و رفاه ساکنان این مناطق مطرح شده است. آیا ارتباط معناداری میان معدن‌کاری و ترک تحصیل وجود دارد؟

🔺کاهش سطح تحصیلات چه تاثیرات بلندمدتی می‌تواند بر جوامع داشته باشد؟

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍1😁1
امروز در اقتصاد ایران چه گذشت؟

اخرین وضعیت بازارها، مهم‌ترین اتفاقات اقتصادی روزی که گذشت و… را در گراف بخوانید

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
طلا پیدا کردند و فقیرتر شدند

آیا ارتباط معناداری میان معدن‌کاری و ترک تحصیل وجود دارد؟ کاهش سطح تحصیلات چه تاثیرات بلندمدتی می‌تواند بر جوامع داشته باشد؟


معادله مسکن و تنش نظامی

بهروز ملکی، صاحب نظر اقتصاد مسکن، نحوه واکنش بازار مسکن به جنگ ۱۲ روزه و همچنین چشم‌انداز این بخش را تحلیل کرد.

ریزش ۵۵ میلیونی قیمت این خودرو در بازار / جدیدترین قیمت کارخانه خودروهای MVM اعلام شد

بررسی قیمت خودروهای برند MVM در تیرماه ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که فاصله قیمت بازار و نمایندگی در بسیاری از مدل‌ها همچنان حفظ شده و در برخی موارد به بیش از ۱۵۰ میلیون تومان رسیده است.

بورس و فرار پول

همزمان با بالاگرفتن تب حمایت از بورس تهران، شاخص کل رشد بیش از یک درصدی را ثبت کرد اما این موضوع سبب نشد تا راه خروج پول از تالار شیشه‌ای بسته شود. در جریان معاملات روز یکشنبه حدود یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.


هر کیلو گوشت گوسفندی و گوساله در دومین روز هفته، چند؟

امروز یکشنبه ۲۲ تیر ماه قیمت گوشت قرمز با ثبات همراه بود و بدون تغییر نسبت به دیروز به فروش رسید.
👍2
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡 نجات بورس با اوراق یک ریالی؟

دوشنبه، ۲۳ تیر ۱۴۰۴
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3👎2😁2
2025/07/14 00:30:55
Back to Top
HTML Embed Code: