Telegram Web Link
اقدامات فوری حمایتی در جنگ عملیاتی شد/ شارژ تاب‌آوری اقتصاد

🔹در شرایط جنگی، کشور با چالش‌ها و تغییرات متعددی روبه‌رو می‌شود. در چنین شرایطی، سیاستگذاران با چالش‌های جدی روبه رو هستند و لازم است تصمیمات فوری برای مدیریت بحران و افزایش تاب آوری کشور اتخاذ کنند.

🔹در این زمان مقامات دولتی و وزارتخانه‌ها سعی می‌کنند تا با تدابیری از وخیم‌تر شدن بحران جلوگیری کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر در ابعاد مختلف اعم از تامین ارز تا جلوگیری از کمبود کالا و سوخت رسانی به مسافران و...، تصمیمات ضروری و فوری حمایتی در حال اجراست.

🔗متن کامل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دسترسی آسان به اخبار و تحلیل‌های لحظه‌ای «دنیای اقتصاد»

🔺در صورت اختلال در تلگرام و اینستاگرام، ما را در کانال رسمی «بله» به نشانی زیر دنبال کنید:

http://ble.ir/deghtesad

🔹در صورت کاهش سرعت اینترنت یا اختلال در شبکه‌ها، اخبار را از سایت «دنیای اقتصاد» دنبال کنید:

https://donya-e-eqtesad.com

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
۱۱ نیاز اضطراری شهروندان

🔹حملات هوایی رژیم صهیونیستی به شهرهای ایران، «شرایط متفاوتی» برای نحوه مدیریت و اداره شهر پیش‌‏‌روی مدیران شهری گذاشته است.

🔹در وضعیت فعلی، «تاب‌‏‌آوری» شهر و شهروند نیازمند مجموعه‌‏‌ای از مهارت‌‏‌ها و امکانات است.

🔹فاکتور اول یعنی مهارت «محافظت از خود» هنگام حملات نظامی(هوایی)، عمدتا متوجه شهروندان است به‌طوری‌که ساکنان شهرهای درگیر حمله، با اطلاع از چگونگی پناهگیری در فضای‌‏‌امن داخل آپارتمان یا چگونگی مراجعه سریع به پناهگاه در محله و همچنین آگاهی از یکسری اقدامات که می‌تواند خانه محل سکونت را در برابر امواج ثانویه موشک و پهپاد تاحد امکان ایمن کند، می‌توانند به سطح قابل‌‏‌قبولی از «مهارت زندگی در شرایط بحران حمله نظامی» دست یابند.

🔹فاکتور دوم –تاب‌‏‌آوری شهر- اما مربوط به شهرداری‌‏‌ است که اگر این هم محقق شود، نتیجه‌‏‌اش تضمین «ایمنی بیشتر» شهروندان است.

🔺بررسی‌‌‌های «دنیای ‌‌‌اقتصاد» در این باره نشان می‌دهد، شهرداران شهرهای مختلف جهان طی سال‌هایی که با «حملات نظامی» و عمدتا از نوع هوایی روبه‌رو بوده‌‌‌اند، ۴ ماموریت عملیاتی برای تاب‌‌‌آور کردن شهر برابر تجاوزها را به سرانجام رساند. این ۴ ماموریت عملیاتی، پاسخی است به ۱۱ نیاز شهروندان شهرهایی که با همین شرایط –حملات متجاوز- روبه‌رو هستند.

متن کامل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بازدید میدانی رئیس جمهور پزشکیان از سازمان برنامه و بودجه

🔹سید مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
رئیس جمهور پزشکیان شخصا در سازمان برنامه و بودجه حضور یافت و پیگیر میدانی تحولات و ناظر فرآیند تصمیم‌گیری‌های مربوط به امور جاری کشور بود. دولت در این ایام و در کنار مردم و رئیس جمهور در میانه میدان است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
«بی‌‏‌بی» بدون استراتژی خروج

🔹ادعای بنیامین نتانیاهو، مبنی بر اینکه چاره‌‌‌ای جز اقدام فوری ندارد، زیرا ایران در حال برداشتن گام‌‌‌هایی برای «تسلیحاتی کردن اورانیوم غنی‌‌‌شده» خود است و می‌تواند «در مدت زمان بسیار کوتاهی» بمب بسازد، قابل تایید نیست.

🔹در این میان باید به چند مولفه دقت کرد: محور مقاومت تضعیف شده است؛ روسیه درگیر جنگ است و در موقعیتی نیست که به متحد خود کمک کند.

🔹از سوی دیگر، معلوم شد که هشدارهای دونالد ترامپ به اسرائیل مبنی بر عدم‌حمله به ایران در حالی که مذاکرات هسته‌‌‌ای در جریان بود، جدی نبود. هدف آنها فریب ایران بود تا باور کند که هیچ حمله‌‌‌ای قریب‌‌‌الوقوع نیست.

🔗متن کامل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
موج هشدارهای بین‌المللی به ترامپ

🔹در ششمین روز حملات تجاوزکارانه رژیم اسرائیل علیه ایران و پاسخ کوبنده و همزمان دفاع مشروع کشورمان، شاهد شکل گرفتن رایزنی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی گسترده‌ برای متوقف کردن تهاجم رژیم صهیونیستی هستیم.

🔹در یکی از صریح‌ترین واکنش‌ها فردریش مرتس، صدراعظم آلمان اعتراف کرد این رژیم عنصر نیابتی تمام غرب است که کارهای کثیف (جنایات) را انجام می‌دهد. همزمان فرانسه به ترامپ هشدار داد که سیاست تغییر رژیم را کنار بگذارد و روسیه هم از آمادگی برای میانجی‌گری بین ایران و اسرائیل خبر داد.

🔹در سطح منطقه‌ای هم تماس‌های مقامات شورای همکاری خلیج فارس با رئیس‌جمهور ایران ادامه دارد و فرمانده ارتش پاکستان هم به دیدار ترامپ در کاخ سفید رفته است.

🔹تهران در طول چند روز گذشته اعلام کرده تنها راه بازگشت به میز مذاکره غیرتحمیلی، تنبیه متجاوز و توقف حملات اسرائیل است.

متن کامل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
عراقچی: ما به بیمارستان حمله نکرده‌ایم؛ به هشدارهای تخلیه‌مان توجه کنید!

وزیر خارجه:


🔹صبح امروز نیروهای مسلح مقتدر ما با دقت یک مقر فرماندهی، کنترل و اطلاعات نظامی اسرائیل و یک هدف حیاتیِ دیگر را از بین بردند.

🔹موج انفجار باعث آسیب سطحی به بخش کوچکی از بیمارستان نظامی سوروکا در همان نزدیکی شد که عمدتاً تخلیه شده بود. این مرکز عمدتاً برای درمان سربازان اسرائیلی استفاده می‌شود که در نسل‌کشیِ غزه ۲۵ مایل آن طرف‌تر شرکت دارند؛ جایی که اسرائیل ۹۴٪ از بیمارستان‌های فلسطینیان را نابود کرده یا به آن ها آسیب رسانده است.

🔹این رژیم اسرائیل است که این خونریزی را آغاز کرده؛ نه ایران و این جنایتکاران جنگی اسرائیل هستند و نه ایرانیان که بیمارستان‌ها و غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند. از زمان آغاز جنگ غیرقانونی اسرائیل علیه مردم ایران در هفته گذشته، صدها ایرانیِ بی‌گناه بی هیچ علت کشته شده‌اند.

🔹ما از اسرائیلی‌ها می‌خواهیم که قبل‌از حملات به دستورات تخلیهٔ ما توجه کنند و از نزدیکی به اماکن نظامی و امنیتی خودداری کنند. نیروهای مسلح قدرتمند ما به سرکوب مستمر جنایتکارانی که مردم ما را هدف قرار می‌دهند، ادامه خواهند داد تا زمانی که آن‌ها دست از این کار بردارند و هزینهٔ تجاوز جنایتکارانهٔ خود علیه ملت ما را بپردازند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تاکتیک اضطراری دورکاری / واکنش شرکت‌ها در کشورهایی که درگیر شرایط جنگی شدند

•‌ استراتژی‌‌‌‌‌‌‌های ارتباطی

🔺
سازمان‌ها باید کانال‌های ارتباطی شفافی ایجاد کنند، مانند جلسات‌مجازی منظم و پلتفرم‌های پیام‌رسان فوری، تا کارکنان را مطلع و درگیر نگه‌دارند. ارتباط شفاف و به‌‌‌‌‌‌‌موقع به ایجاد اعتماد کمک می‌کند و اطمینان می‌دهد که همه افراد با برنامه واکنش به بحران سازمان هماهنگ هستند.

•‌ تقویت ساختارهای زیرساختی برای دورکاری

🔺
برای موفقیت در اجرای مدل دورکاری در بحران‌‌‌‌‌‌‌ها، شرکت‌ها باید زیرساخت‌های مشخصی داشته‌باشند. این زیرساخت‌ها شامل سامانه‌‌‌‌‌‌‌ها مدیریت پروژه، ارتباطات تصویری امن، پلتفرم‌های همکاری آنلاین و ذخیره‌سازی ایمن داده‌ها در فضای ابری است. به‌‌‌‌‌‌‌علاوه، سیاست‌های منابع انسانی باید بازنگری شود تا ارزیابی عملکرد، پاداش، ساعات کار و سلامت کارکنان متناسب با شرایط دورکاری تعریف شوند. آموزش مدیران میانی برای رهبری تیم‌های‌مجازی نیز عامل مهمی در موفقیت این مدل است.

•‌ انعطاف‌‌‌‌‌‌‌پذیری و تاب‌‌‌‌‌‌‌آوری

🔺
کارفرمایان باید کارکنان را تشویق کنند تا با شرایط متغیر سازگار شوند و حمایت‌های لازم را برای مدیریت استرس و حفظ بهره‌‌‌‌‌‌‌وری ارائه دهند. تیم‌های تاب‌‌‌‌‌‌‌آور می‌توانند با عدم‌قطعیت‌‌‌‌‌‌‌ها به‌‌‌‌‌‌‌طور موثرتری مقابله کنند و به ثبات کلی سازمان کمک کنند.

•‌ پیشرفت مداوم 

🔺
به‌‌‌‌‌‌‌صورت منظم از کارکنان بازخورد جمع‌‌‌‌‌‌‌آوری کنند، نقاط ضعف را شناسایی‌کرده و تغییرات لازم را اعمال کنند. بهبود مستمر باعث می‌شود که دورکاری همچنان کارآمد باقی‌بماند و در‌برابر بحران‌های آینده انعطاف‌‌‌‌‌‌‌پذیر باشد.

آینده‌‌‌‌‌‌‌نگری استراتژیک 

🔺
یکی از مهم‌ترین درس‌‌‌‌‌‌‌های بحران‌های قرن۲۱ این است که دورکاری نباید فقط به‌عنوان یک واکنش اضطراری تلقی شود، بلکه باید بخشی از فرهنگ سازمانی و راهبرد بلندمدت سازمان‌ها باشد. شرکت‌هایی که از هم‌اکنون روی توسعه فرهنگ کار‌مجازی، آموزش کارکنان و استفاده از فناوری‌های مدیریت از راه دور سرمایه‌گذاری می‌کنند، در‌برابر هر بحرانی – از جنگ گرفته تا اختلالات زیست‌محیطی – مقاوم‌‌‌‌‌‌‌تر خواهند بود. بحران‌‌‌‌‌‌‌ها، خواه ناشی از جنگ، بلایای طبیعی یا بیماری‌های فراگیر باشند، ساختارهای سنتی و شکننده‌‌‌‌‌‌‌ سازمان‌ها را به چالش می‌‌‌‌‌‌‌کشند.

🔹در این میان، سازمان‌هایی که بحران‌‌‌‌‌‌‌ها را تنها به‌عنوان یک تهدید نگاه نمی‌کنند، بلکه آن را فرصتی برای بازآرایی ساختاری می‌بینند، می‌توانند بقای بلندمدت خود را تضمین کنند.

🔗متن کامل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
در ضرورت آتش‌بس فوری

✍️کوروش احمدی، دیپلمات پیشین

🔹
با هر جنگی نطفه ایده‌ها و راه‌حل‌های محتمل برای خاتمه‌دادن به آن نیز کاشته می‌شود. جنگی که در نتیجه تجاوز اسرائیل به خاک ایران درگرفته ‌است نیز از این قاعده خارج نیست.

🔹طور کلی، از ابتدای تاریخ بشر تاکنون سه راه بیشتر برای پایان جنگ‌های بی‌شمار بین جماعات انسانی و واحدهای سیاسی به فکر بشر نرسیده‌است.

۱.‌ شکست قاطع یک‌طرف، ۲. تسلیم بدون قید و شرط یک طرف و ۳. یافته‌شدن راه‌حلی مرضی‌الطرفین که بتواند زمینه‌ساز آتش‌بس و نهایتا صلح بین دو طرف درگیر باشد.

🔹در همین جنگ‌جهانی دوم شکست قاطع آلمان را و تسلیم بدون قید و شرط ژاپن را به‌عنوان نمونه‌هایی از راه‌حل اول و دوم دیدیم، اما عمده جنگ‌ها بین واحدهای سیاسی معمولا از طریق مذاکره و نیل به یک راه‌حل مورد قبول طرفین به آخر رسیده‌اند.

🔹اکنون نیز در ارتباط با تجاوز اسرائیل به ایران راهی جز تمرکز بر مذاکره برای یافتن راه‌حلی که به آتش‌بس منجر شود، وجود ندارد.

🔹ایران کشور بزرگ و نیرومندی است با وسعتی حدود ۸۰‌برابر وسعت اسرائیل و جمعیتی حدود ۹‌برابر جمعیت اسرائیل، با این‌حال مشکل این جنگ برای ایران این است که صرفا از راه دور انجام می‌شود؛ به این‌معنی که ایران و اسرائیل همسایه هم نیستند و از این جهت شاید تنها جنگی است که بین دو کشور متوسط که مرز مشترک ندارند، درگرفته است، لذا این جنگی است که صرفا و انحصارا هواپایه و تنها متکی به ابزار و ادوات تکنولوژیک و الکترونیک است.

🔹ایران به لحاظ حمایت بین‌المللی نیز متاسفانه از موقعیت خوبی برخوردار نیست. اینکه تنها ۲۱کشور اسلامی و ۱۲کشور عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران حمایت کرده‌اند، اما اینکه در نشست اخیر شورای‌حکام آژانس و شورای ‌امنیت قطعنامه‌ای که حاوی محکومیت حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران و تجاوز آشکار اسرائیل به خاک ایران باشد، صادر نشد، جای تاسف و توجه دارد.

🔹همچنین قابل‌توجه است که بحث «تغییر رژیم» بین آمریکا و رژیم اسرائیل نیز مطرح است، درحالی‌که این رژیم صحبت‌هایی در مورد «تغییر رژیم» مطرح کرده، روشن است که آمریکا و اروپا با چنین دورنمایی مخالفند و این ماجراجویی اسرائیل را حرکتی می‌دانند که هیچ تصویری از پیامدهای آن نمی‌توان داشت. 

🔹 مکرون در کانادا به صراحت در مخالفت با «تغییر رژیم» سخن گفت. آنها مایل نیستند به هیچ حرکت ماجراجویانه‌ای که بتواند بیش از پیش منطقه را درگیر بحران کند و موجب غیرقابل‌پیش‌بینی‌شدن روند اوضاع شود، میدان بدهند. این موضوعات و بسیاری دیگر ایجاب می‌کند که ایران مذاکرات با آمریکا را به‌طور مستقیم و در ارتباط با طیفی از موضوعات ازسر بگیرد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔺بورس تا یکشنبه تعطیل است

🔹معاملات اوراق بهادار در بورس تهران، فرابورس ایران و معاملات اوراق مبتنی بر کالا در بورس کالای ایران و بورس انرژی ایران، تا یکشنبه اول تیر متوقف است.

🔹در مورد چگونگی فعالیت بازار سرمایه از دوشنبه شورای‌ عالی بورس مجدداً تصمیم‌گیری می‌کند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دولت بریتانیا در جنگ‌جهانی دوم چگونه اقتصاد خود را استوار نگه داشت؟

🔹با آغاز جنگ‌جهانی دوم در سپتامبر ۱۹۳۹، بریتانیا با چالشی حیاتی روبه‌رو شد. اقتصاد بریتانیا که پیش از آغاز جنگ به‌ویژه در بخش مواد غذایی و مواد اولیه صنعتی وابسته به واردات بود، ناگهان با تهدید زیردریایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های آلمانی و قطع خطوط دریایی مواجه شد.

🔹پیش از آغاز جنگ، دولت بریتانیا همواره در تلاش بود تا نسبت به اصول بازار آزاد متعهد باشد، اما پس از آغاز جنگ، دولت بریتانیا در اقدامی سریع و همه‌جانبه، فرمان اقتصادی خود را به سمت اقتصادی به نسبت متمرکزتر هدایت کرد. مطابق برآوردها، سهم هزینه‌های نظامی از تولید ناخالص داخلی در سال‌۱۹۳۸ تنها حدود ۷‌درصد بود، اما این رقم تا سال‌۱۹۴۳ به بیش از ۵۵‌درصد رسید.

🔹اعزام ‌میلیون‌ها مرد به جبهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نبرد، کمبود نیروی کار در صنایع حیاتی به چالشی جدی تبدیل شد. دولت برای مقابله با این مشکل، دست به اقداماتی بی‌سابقه زد که منجر به تحول چشمگیر در ساختار نیروی کار بریتانیا شد.

🔹یکی از مهم‌ترین این اقدامات، استفاده گسترده از نیروی کار زنان بود. زنان به‌مثابه قهرمانان پشت جبهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نبرد، به‌طور گسترده‌ای وارد صنایع هوافضا، تانک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی، مهمات‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی و کشاورزی شدند.

🔹همزمان با بسیج نیروی کار، توسعه صنایع کلیدی و نوآوری نیز با سرعت خیره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای پیش‌رفت. صنایع هوافضا، مهمات، تانک و کشتی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی با سرعت بی‌سابقه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای رشد کردند.

🔹دولت بریتانیا با هدف حفظ همبستگی، روحیه ملی و همکاری مردمی، کمپین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های فرهنگی متعددی را اجرا کرد که نقش حیاتی در بسیج جبهه داخلی و حفظ مقاومت عمومی داشتند. این برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها فراتر از اطلاع‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسانی صرف بودند و به‌دنبال ایجاد یک هویت جمعی و حس مشارکت در یک هدف بزرگ‌تر بودند.

🔹به گفته جان کرو، تحلیلگر تاریخ اقتصاد جنگ: «بریتانیا نمونه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای بی‌نظیر از موفقیت برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی مرکزی در بحران است. ترکیب مدیریت دولتی، مشارکت اجتماعی و فناوری، کلید موفقیت این کشور بود.» این الگوی تاریخی، درس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ارزشمندی برای تاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آوری اقتصادی و مدیریت بحران در دوران معاصر ارائه می‌دهد و نقش حیاتی دولت در هدایت اقتصاد در شرایط اضطراری را به‌وضوح نشان می‌دهد.

متن کامل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اکونومیست: اسرائیل به ۳ دلیل در جنگ با ایران پیروز نمی‌شود

هفته‌نامه معتبر اکونومیست در تحلیلی با ارایه ۳ دلیل کلیدی ناکامی اسرائیل در جنگ با ایران نوشت:

🔹اسرائیل در جنگ مستقیم با ایران شانس چندانی برای پیروزی ندارد.

🔹۱. ایران کشوری با عمق استراتژیک و وسعت جغرافیایی بسیار بالا است و برخلاف غزه یا جنوب لبنان، نمی‌توان آن را در بازه زمانی کوتاه و با چند عملیات محدود، به‌طور مؤثر فلج کرد. پراکندگی پایگاه‌های موشکی و مراکز نظامی در سراسر کشور، قدرت ضربه‌پذیری ایران را کاهش داده و کارایی حملات نقطه‌ای اسرائیل را زیر سؤال برده است.

🔹۲. فاصله چند هزار کیلومتری میان ایران و اسرائیل، انجام عملیات نظامی گسترده و مداوم را برای تل‌آویو بسیار دشوار می‌سازد. اسرائیل برای حفظ توان حمله، نیازمند پایگاه‌های واسطه و یا حمایت فعال ایالات متحده است؛ امری که در شرایط فعلی به دلیل بلاتکلیفی سیاست خارجی آمریکا، قطعی نیست.

🔹۳. اگرچه در داخل ایران نارضایتی‌هایی از شرایط اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، اما در زمان تهدید خارجی، نوعی انسجام و همبستگی ملی حول محور نظام سیاسی شکل می‌گیرد. این ویژگی باعث می‌شود طرح‌هایی نظیر براندازی سریع یا فروپاشی درونی، در کوتاه‌مدت کارایی نداشته باشند.

🔹در نتیجه جنگ مستقیم اسرائیل با ایران، نه‌تنها دستاورد نظامی قطعی برای تل‌آویو نخواهد داشت، بلکه ممکن است اسرائیل را درگیر یک بحران فرسایشی منطقه‌ای و پرهزینه کند؛ مگر آنکه مسیر گفت‌وگو و میانجی‌گری جایگزین درگیری شود./شفقنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا خودروها در شرایط بحرانی، می‌توانند نقشی شبیه به یک «پناهگاه چرخ‌دار» را ایفا کنند؟

🔹یکی از دلایل اصلی ایجاد ترافیک‌های سنگین در بزرگراه‌های منتهی به خروجی‌های تهران، توقف بسیاری از خودروهای شخصی به‌دلیل خرابی در میانه راه عنوان شده است، خرابی‌هایی که عمدتا ریشه در فرسودگی خودروها دارد.

🔹آنچه مشخص است ناکارآمدی صنعت خودروی کشور که سال‌هاست منجر به انباشت فرسوده‌ها شده بالاخره در مقطعی بحرانی دارندگان این خودروها را گرفتار کرد.

🔹بیش از ۴۰درصد خودروهای سواری در کشور فرسوده یا نیمه‌فرسوده‌اند. این یعنی در مواقع اضطراری، نه‌تنها قابلیت اطمینان آنها زیر سوال است، بلکه خطر نقص فنی یا توقف ناگهانی در مسیر جمعی نیز وجود دارد.

🔹در بسیاری از کشورها مانند ژاپن، ایالات متحده یا حتی اوکراین، طرح‌های «سوخت اضطراری» برای شرایط جنگی یا بلایای طبیعی در نظر گرفته شده که شامل ذخیره‌سازی بنزین در پمپ‌های اضطراری، سوخت‌رسانی سیار یا اولویت‌دهی به برخی خودروها است. 

🔹همچنین تهران به‌عنوان کلان‌شهری با بیش از ۹میلیون جمعیت، فقط چند مسیر خروجی اصلی دارد که همگی در ساعات عادی روز نیز با ترافیک شدید مواجهند.

🔹یکی از کلیدی‌ترین اقدامات، تبدیل خودروهای شخصی به «پناهگاه‌های موقت» بود: بسته‌های اضطراری شامل سوخت اضافه، غذا، دارو، نقشه مسیر و بی‌سیم توسط دولت و گروه‌های داوطلب در خودروها قرار گرفت.

🔹بنابراین شهروندان در چنین شرایط بحرانی خود باید برنامه‌ریزی لازم را انجام دهند آن هم با خودرویی که در اختیار دارند. در نهایت اینکه خودرو به‌عنوان پناهگاه چرخ‌دار می‌تواند همچون الگوی دیگر کشورها عمل کند؛ اما ناکارآمدی صنعت خودرو ایران طی دهه‌های گذشته، این پناهگاه را از بسیاری از مردم گرفته است.

🔗متن کامل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گفت وگوی تلویزیونی قالیباف رئیس مجلس در محل ساختمان مشروطه مجلس

🔹 ما در مقابل گسترش جنگ به منطقه تاکنون از خود خویشتنداری نشان داده ایم و رئیس جمهور متوهم آمریکا بداند نمی تواند با جنگ تحمیلی و تهدید به ما صلح را هم تحمیل کند

🔹 رژیم صهیونیستی یک روز هم بدون کمک آمریکا در برابر عملیات آفندی ما دوام نمی‌آورد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ایرنا خبر داد:

صدای درگیری پدافند و انفجار از تهران به گوش می‌رسد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا جهان برای جهش بی‌سابقه در قیمت نفت و عواقب آن آمادگی دارد؟

🔹درحالی‌که آسمان خاورمیانه در التهاب جنگ ایران و اسرائیل می‌سوزد و سایه درگیری بر تنگه استراتژیک هرمز سنگینی می‌کند، بازارهای جهانی با نفس حبس‌شده به نظاره نشسته‌اند؛ تنگه‌ای که از آن روزانه حدود یک‌پنجم نفت جهان عبور می‌کند، به خط قرمز انرژی و امنیت بین‌الملل بدل شده است.

🔹در بحبوحه درگیری‌های روزهای اخیر، تنها انتشار یک خبر غیررسمی درباره آتش‌سوزی چند کشتی در نزدیکی این آبراه حیاتی کافی بود تا بهای نفت جهش یابد و شاخص‌های بورس جهانی دچار ریزش شوند.

🔹اتفاقی که نشان می‌دهد اگر تنش‌ها از سطح حملات محدود فراتر رود و به زیرساخت‌های نفتی یا مسیرهای صادرات انرژی آسیب وارد شود، جهان با یک بحران تمام‌عیار روبه‌رو خواهد شد.

🔹هرچند تاکنون صادرات نفت ایران بدون وقفه ادامه دارد و هیچ‌یک از تاسیسات کلیدی تولید و انتقال انرژی این کشور به‌طور مستقیم در جریان حملات آسیب ندیده‌اند، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که ثبات فعلی به‌شدت شکننده و وابسته به عدم گسترش درگیری‌ها به تنگه هرمز است.

🔹تنگه‌ای که نه‌تنها شریان اصلی صادرات نفت ایران به‌شمار می‌رود، بلکه شاهراهی برای عبور روزانه نزدیک به ۲۰میلیون بشکه نفت و فرآورده‌های نفتی است که از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس روانه بازارهای جهانی می‌شود.

🔹تنگه هرمز، که شاهراه عبور حدود یک‌پنجم نفت جهان است، به نقطه حساس تنش‌های خاورمیانه بدل شده؛ منطقه‌ای که از دیرباز مانند بشکه‌ باروت عمل کرده و تنها به جرقه‌ای برای انفجار نیاز دارد. اگر این جرقه در روزهای آینده به درگیری نظامی مستقیم‌تر یا اختلال در کشتیرانی و صادرات انرژی منجر شود، نه‌تنها قیمت نفت سر به فلک خواهد کشید، بلکه موجی از بی‌ثباتی اقتصادی سراسر جهان را دربر خواهد گرفت.

🔹از تورم در کشورهای مصرف‌کننده انرژی گرفته تا افزایش هزینه حمل‌ونقل و فشار بر زنجیره تامین جهانی، همگی می‌توانند پیامدهای فوری چنین بحرانی باشند. واکنش بازیگران جهانی ــ از جمله ایالات متحده، کشورهای اروپایی، چین و حتی روسیه ــ در قبال تحولات آتی، تعیین خواهد کرد که آیا بازارهای جهانی با شوک موقتی روبه‌رو خواهند شد یا باید در انتظار یک بحران مزمن و بلندمدت در بخش انرژی و اقتصاد جهانی باشیم.

🔗متن کامل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سخنگوی کاخ سفید:  احتمالا در ۲ هفته اینده ترامپ در مورد ایران تصمیم گیری می‌کند/ایرنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بورل: حمله اسرائیل با هدف خرابکاری در مذاکرات هسته‌ای بود

🔹چرا چند روز صبر نکردند تا ببینند این مذاکرات به کجا می‌رسد؟

🔹 قرار بود مذاکره‌ای برگزار شود و درست یک روز قبل از آن، اسرائیل به خاک ایران حمله کرد.

🔹 موضع اروپا در این زمینه «کاملاً متناقض» است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/06 11:41:53
Back to Top
HTML Embed Code: