Telegram Web Link
فرمول مذاکرات ایران و تروئیکا در ژنو

🔹سید حسین موسویان،‌‌ دیپلمات سابق ایران، در گفت‌وگو با تلویزیون سی‌ان‌ان به فرمول مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی در ژنو پرداخت. موسویان در این مصاحبه چارچوب‌های یک توافق پایدار را تشریح کرد.

مجری: اگر آمریکا به تاسیسات فردو حمله کند؛ آیا واقعا باعث پایان‌بخشیدن به برنامه هسته‌ای ایران خواهد شد؟

🔹موسویان: قطعا خیر. نمی‌توان تکنولوژی و دانش فنی را با بمباران از بین برد. آنچه اکنون ترامپ و نتانیاهو ادعا می‌کنند که ایران تنها یک یا دو هفته با ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد، به خاطر سیاست‌های اشتباه خود آمریکاست.

🔹برجام توافق شده بود و تحت برجام، ایران بالاترین سطح بازرسی تاریخ عدم‌اشاعه را پذیرفته بود و زمان گریز هسته‌ای ایران هم یک‌سال بود و نه یک‌هفته.

🔹با وجود این هنوز هم بهترین گزینه، دیپلماسی است و نه جنگ.

مجری: شما به سی‌ان‌ان گفته‌اید که حمله به تاسیسات فردو موجب چرخش ایران به سمت بمب هسته‌ای خواهد شد. چه مدت طول می‌کشد تا ایران بمب هسته‌ای بسازد؟

🔹موسویان: مهم نیست که یک یا دو هفته یا یکی دوماه طول بکشد. مهم این است که آمریکا با سیاست و رفتار خود عملا به ایران می‌گوید که حتی اگر توافق کنیم، ما، شما را تحت بیشترین تحریم‌ها و سپس حمله نظامی قرار خواهیم داد.

🔹این موضوع با سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا و اکنون هم حمله اخیر اسرائیل عملی شد. این درسی است که آمریکا به ایران می‌دهد و ایرانی‌ها را وادار می‌کند که چاره‌ای به‌جز دسترسی به بمب هسته‌ای به عنوان ابزار بازدارندگی نداشته باشند.

🔹در حقیقت آمریکا و اسرائیل به ایران می‌گویند که بمب هسته‌ای بساز تا بازدارندگی داشته باشید. معتقدم اگر این سیاست‌های آمریکا و اسرائیل ادامه یابد، ایران به سمت بمب هسته‌ای خواهد رفت.

مجری: وزرای خارجه سه‌کشور اروپایی با عراقچی در ژنو دیدار می‌کنند. چه راه‌حلی برای توافق وجود دارد؟

🔹موسویان: راه‌حل این است که توافق شامل برنامه کوتاه‌مدت و درازمدت باشد.

🔹الف: برنامه کوتاه‌مدت می‌تواند همان سه اصلی باشد که عراقچی و ویتکاف در سه دور اول مذاکرات در عمان توافق کردند که شامل سه اصل ذیل بود:

۱- ایران حداکثر شفافیت در برنامه هسته‌ای را خواهد پذیرفت؛ در این صورت همه ابهامات فنی آژانس برطرف می‌شود؛

۲- ایران ذخیره اورانیوم غنی‌شده ۶۰درصد را تبدیل یا صادر خواهد کرد که در این صورت نگرانی‌ها برای ساخت ۱۰بمب هسته‌ای برطرف می‌شود؛
۳- ایران غنی‌سازی را به زیر ۵درصد کاهش خواهد داد که در این صورت غنی‌سازی صلح آمیز خواهد بود.

🔹ب: برنامه میان‌مدت و درازمدت توافق هم می‌تواند ایجاد یک کنسرسیوم هسته‌ای برای غنی‌سازی منطقه‌ای و چندجانبه بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس باشد که در این صورت یک تضمین دائمی برای غنی‌سازی صلح آمیز در کل منطقه خواهد بود. این چارچوبی است که برای توافق پایدار.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #توافق #برجام #کنسرسیوم #دیپلماسی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3👎3
چرا هیچ‌کس نمی‌گوید: بهتر است با پکن تماس بگیریم و ببینیم چه کاری می‌تواند انجام دهد؟

🔹نیویورک تایمز نوشت: در زمانی که ترامپ آشکارا در حال بررسی استقرار نیروهای آمریکایی برای پیوستن به اسرائیل در حمله به ایران است، محدودیت‌های نفوذ چین در منطقه در حال آشکار شدن است.

🔹چین چیزهای زیادی برای از دست دادن در یک درگیری غیرقابل کنترل دارد. نیمی از واردات نفت این کشور از طریق تنگه هرمز در سواحل جنوبی ایران انجام می‌شود.

🔹پکن مدت‌هاست که روی تهران، نزدیک‌ترین شریک خود در منطقه، برای مقابله با نفوذ آمریکا حساب باز کرده است.

🔹اما با وجود این منافع استراتژیک، چین که نفوذ کمی بر دولت ترامپ دارد، بعید است که از نظر نظامی به دفاع از ایران برخیزد، به خصوص اگر ایالات متحده درگیر شود.

🔹«زک کوپر»، عضو ارشد موسسه امریکن انترپرایز در واشنگتن، گفت: «واقعیت این است که آنها در واقع توانایی وارد کردن نیروهای چینی برای دفاع از تاسیسات ایران را ندارند.

🔹کاری که آنها ترجیح می‌دهند انجام دهند این است که خیلی بی‌سروصدا مقداری حمایت مادی، مقداری حمایت لفظی و شاید مقداری کمک بشردوستانه ارائه دهند».

🔹اگرچه چین طرفدار ثبات در خاورمیانه است، اما اگر ایالات متحده درگیر یک جنگ طولانی‌مدت در آنجا شود، که ممکن است سربازان، کشتی‌ها و سایر منابع نظامی آمریکایی را از آسیا دور کند، می‌تواند سود ببرد.

🔹شی از درخواست مستقیم از ایالات متحده برای عدم حمله به ایران خودداری کرد.

🔹تلاش‌های چین، حداقل در ملاءعام، بر تخلیه بیش از ۱۰۰۰ نفر از شهروندانش از اسرائیل و ایران متمرکز بوده است.

🔹«ژو ژائویی»، متخصص خاورمیانه در دانشگاه تجارت و اقتصاد بین‌الملل در پکن، در پستی گفت که چین نمی‌تواند «حمایت بی‌قیدوشرط» را به ایران ارائه دهد و با ایالات متحده و اسرائیل به صورت نظامی مقابله کند. او گفت که پکن فقط می‌تواند از طریق شورای امنیت، که چین عضو دائم آن است، فشار وارد کند. آشوب در خاورمیانه هم یک چالش و هم یک آزمون برای چین است.»

🔹واکنش ملایم چین شبیه واکنش شریک همفکرش، روسیه، است که با وجود دریافت کمک‌های نظامی به‌شدت مورد نیازش از تهران برای جنگ اوکراین، کاری بیش از صدور بیانیه‌های حمایت از ایران انجام نداده است.

🔹پکن و مسکو سال گذشته نیز زمانی که شریک مشترکشان، اسد، در سوریه سرنگون شد، فقط تماشاچی بودند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #میانجیگری #چین #جنگ #اسرائیل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍30😭3
آیین‌نامه واردات خودرو در بزنگاه جنگ ایران و اسرائیل ابلاغ شد

🔹«با فرض پایان جنگ»، به نظر می‌رسد که این آیین‌نامه به ورود خودروهای خارجی سرعت دهد.

🔹آنچه در آیین‌نامه واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ نقش مهمی ایفا می‌کند ورود محصولاتی است که ارزبری کمتری دارند و در بازارهای جهانی نیز از قیمت نازل‌تری برخوردار هستند.

🔹طبق این آیین‌نامه، حقوق ورودی خودروها نسبت به سال گذشته کمتر شده است.

🔹برای مثال تا سال گذشته تعرفه واردات خودروهای بنزینی زیر هزار سی‌سی، ۲۰درصد و از هزار تا هزار و ۵۰۰سی‌سی ۵۵درصد بود؛ اما طبق مصوبه جدید تمام خودروهایی که حجم موتور کمتر از ۱۵۰۰سی‌سی دارند، مشمول تعرفه ۲۰درصدی خواهند بود.

🔹همچنین تعرفه واردات خودروهایی با حجم موتور بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰سی‌سی تاکنون ۹۵درصد بود اما حالا به ۴۰درصد رسیده است.

🔹با این حال درمورد خودروهایی که حجم موتور آنها بیشتر است شاهد رشد تعرفه بوده‌ایم.

🔹اما باید توجه داشت که بیشتر خودروهای وارداتی زیر ۲هزار سی‌سی هستند.

🔹تمرکز دولت در سال ۱۴۰۴ بر واردات خودروهای به نسبت ارزان‌تر با حجم موتور کمتر است؛ این در شرایطی است که تقاضای بازار خودروی کشور طی سال‌های گذشته بیشتر بر محصولات ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی‌سی متمرکز بوده است‌.

🔹اما به دلیل رشد نرخ ارز قیمت محصولات وارداتی با قیمت بالایی روبه‌رو خواهند بود. تغییر نرخ ارز محاسباتی گمرک از ۲۸هزار و ۵۰۰تومان به نزدیک ۷۰هزار تومان البته تا پیش از تنش‌های ایران و اسرائیل، عامل مهمی در رشد قیمت خودروهای وارداتی محسوب می‌شود.

🔹بنابراین با وجود افت قابل‌توجه تعرفه واردات خودرو، به نظر می‌رسد که همچنان بهای این دست از خودروها در سال جاری رو به رشد باشد.

🔹با تمرکز دولت بر خودروهای تقریبا ارزان‌قیمت چه محصولاتی امکان واردات به کشور را خواهند داشت؟

🔹لیست بلندبالایی وجود دارد. به عنوان مثال بنزA کلاس، B کلاس، بی‌ام و سری ۱، سری ۲، فولکس واگن پولو، گلف، تویوتا: یاریس، کرولا، نیسان میکرا، سنترا، هیوندای i۲۰، i۳۰، کیا پیکانتو، ریو، سوزوکی سوئیفت و همچنین مزدا ۲ در لیست محصولاتی قرار دارند که موتور آنها ۱۵۰۰سی‌سی است و تعرفه این محصولات هم توسط دولت ۲۰درصد تعیین شده است.

🔹اما با توجه به نرخ ارز همین محصولات به اصطلاح ارزان قیمت جهانی در کشور ما با قیمت گزافی به فروش خواهند رسید. از سوی دیگر تعرفه ۲۰درصدی می‌تواند انگیزه ورود این خودروها را برای واردکنندگان افزایش دهد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خودرو #خودروی_وارداتی #تعرفه_خودرو #آیین_نامه_واردات

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎4👍2
در پاسخ به تماس تلفنی رئیس جمهور فرانسه:

پزشکیان: حقوق بین‌المللی کشورها را نمی‌توان با جنگ و تهدید از آنها سلب کرد

🔹«مسعود پزشکیان» بعد از ظهر امروز شنبه در پاسخ به تماس تلفنی آقای «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه، در واکنش به اظهارات وی مبنی بر ضرورت اعتمادسازی تصریح کرد: ما از ابتدا به دنبال تقویت همکاری‌ها با همه کشورهای جهان بر مبنای اعتماد و احترام متقابل بوده و هستیم، اما این رژیم صهیونیستی بود که از روز نخست با ترور شهید هنیه در تهران، در این روند کارشکنی و اختلال‌آفرینی کرد.

🔹ایران همواره اعلام کرده که در چارچوب قوانین بین‌المللی آماده ارائه تضمین و اعتمادسازی درباره فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز خود است، اما در عین حال تاکید کرده و می‌کند که برابر قوانین بین‌المللی، از حقوق مصرح خود در زمینه برخورداری از توانمندی‌های صلح‌آمیز هسته‌ای نیز هرگز کوتاه نخواهد آمد.

🔹جمهوری اسلامی ایران آماده مذاکره و گفت‌وگو برای حل و فصل مسائل است، اما هر نوع گفت‌وگو و پیش شرطی فقط در چارچوب حقوق و قواعد بین‌المللی مورد قبول خواهد بود و اظهار داشت: آماده اعتمادسازی هستیم و در این راستا از هر گفت‌وگو و مذاکره‌ای در چارچوب حقوق مصرح و روشن جمهوری اسلامی ایران در چارچوب‌های بین‌المللی استقبال می‌کنیم.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎6👍5
ادعای اکسیوس: امادگی ترامپ برای ملاقات مقامات ایرانی و آمریکایی

🔺پایگاه خبری اکسیوس مدعی شد ترامپ با پیشنهاد اردوغان مبنی بر ترتیب دادن دیداری میان مقام‌های ارشد ایران و ایالات متحده موافقت کرده است.

🔺او تاکید کرد حتی آمادگی دارد معاونش، جی. دی. ونس، و استیو ویتکاف، را به ترکیه بفرستد و حتی در صورت لزوم، شخصاً به ترکیه سفر کند تا با مسعود پزشکیان، دیدار کند، اگر این اقدامات برای رسیدن به توافق لازم باشد.

🔺رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه ساعاتی پیش اعلام کرد برای میانجیگری در منازعه هسته‌ای آمادگی دارد. همچنین سید عباس عراقچی امروز برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری اسلامی به ترکیه سفر کرده بود و دیدارهایی در حاشیه این اجلاس با مقامات دیپلماتیک منطقه داشت.

🔺با وجود انتشار این گزارش خبری از سوی پایگاه خبری اکسیوس، مقامات ایرانی و آمریکایی هنوز صحت این ادعا را تایید نکرده‌اند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎23👍11
دیدار وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عراق در استانبول

🔹سید عباس عراقچی وزیر امورخارجه کشورمان در ادامه رایزنی‌های خود در استانبول و در حاشیه نشست وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی با آقای فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق دیدار کرد.

🔹فواد حسین در این ملاقات بر استمرار تلاش این کشور برای تداوم اتخاذ موضع منسجم کشورهای اسلامی در مجامع بین‌المللی بویژه در سازمان همکاری اسلامی برای محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی و جلوگیری از تشدید بیشتر ناامنی در منطقه تاکید کرد.

🔹وزیر امور خارجه ایران با قدردانی از موضع اصولی دولت، علما و مراجع عظام در عراق در محکوم‌کردن صریح تجاوز رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دفاع از کیان ایران در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی مصمم هستند و عملیات‌ دفاعی نیروهای مسلح ایران تا توقف کامل تجاوزگری این رژیم با تمام توان ادامه خواهد یافت.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3👎3
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡 کلید تامین کالاهای اساسی

‌یکشنبه ۱ تیر‌ ۱۴۰۴
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍10👎2
فارس نوشت:

ترامپ مدعی حملۀ هواپیماهای آمریکایی به سایت فردو شد


🔹ترامپ از تکمیل آنچه که عملیات علیه سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان خوانده است خبر داد.

🔹او در ادامه پست خود مدعی شد، همه هواپیماهای ما اکنون خارج از حریم هوایی ایران هستند.

🔹ساعتی پیش پس از فعال‌شدن پدافند فردو، ساکنان قم از شنیده‌شدن چند انفجار از بیرون شهر خبر داده بودند.

اخبار تکمیلی متعاقباً اعلام می‌شود.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😭11👎6
روزنامه دنیای اقتصاد
فارس نوشت: ترامپ مدعی حملۀ هواپیماهای آمریکایی به سایت فردو شد 🔹ترامپ از تکمیل آنچه که عملیات علیه سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان خوانده است خبر داد. 🔹او در ادامه پست خود مدعی شد، همه هواپیماهای ما اکنون خارج از حریم هوایی ایران هستند. 🔹ساعتی پیش پس از فعال‌شدن…
بیانیه سازمان انرژی اتمی:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

🔹 به دنبال حملات ددمنشانه دشمن صهیونیستی طی چند روز گذشته، سحرگاه امروز سایت‌های هسته‌ای کشور در فردو، نطنز و اصفهان طی اقدامی وحشیانه و مغایر با قوانین بین‌المللی، به ویژه معاهده عدم اشاعه سلاح‌های اتمی(NPT)، مورد تهاجم دشمنان ایران اسلامی قرار گرفت.

🔹 این اقدام مغایر با قوانین بین‌المللی متأسفانه در سايه بی‌تفاوتی و بلکه همراهی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام شده است.

🔹 دشمن آمریکایی‌ از طریق فضای مجازی توسط رییس جمهور این کشور، مسئولیت حمله به سایت‌های يادشده را که بر اساس موافقتنامه پادمان و معاهده NPT تحت نظارت مستمر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌باشد را بر عهده‌ گرفته است.

🔹 انتظار می‌رود جامعه جهانی ضمن محکوم کردن بی‌قانونی‌های مبتنی بر قواعد جنگل، ایران را در احقاق حقوق حقه خود همراهی نماید.
سازمان انرژی اتمی ایران به ملت بزرگ ایران این اطمینان را می‌دهد که علیرغم توطئه‌های خبیثانه دشمنان، با همت هزاران دانشمند و متخصص انقلابی و باانگیزه خود اجازه‌ نخواهد داد که مسیر توسعه این صنعت ملی که حاصل خون شهیدان هسته‌ای است متوقف شود.

🔹 این سازمان در دفاع از حقوق ملت شریف ایران اقدامات لازم از جمله پیگیری های حقوقی را در دستور کار خود قرار داده است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎10👍1
چگونه سیاستگذاری می‌تواند از بروز التهاب در بازار مصرف جلوگیری کند؟

🔹با وجود آرامش موجود در بازار مصرف، تداوم درگیری‌‏‌ها نگرانی‌‏‌هایی را نسبت به امنیت تامین کالاهای اساسی در جامعه برانگیخته است.

🔹این موضوعی است که ذهن سیاستگذاران را نیز به خود معطوف کرده و موجب شده تا در روزهای اخیر، سخنان جسته و گریخته‌‏‌ای مبنی بر برخورد با گران‌‏‌فروشی و مقابله با احتکار به گوش برسد.

🔹در شرایط بحرانی مانند جنگ، افزایش تقاضا برای کالاهای اساسی امری کاملا طبیعی و قابل پیش‌‏‌بینی است؛ مردم در چنین شرایطی به دلیل نااطمینانی از آینده، تمایل دارند تا حد ممکن برای روزهای سخت آماده باشند.

🔹در این شرایط، سیاست‌‏‌های دستوری خود می‌‏‌توانند با دامن زدن به انگیزه‌‏‌ها برای احتکار و کاهش عرضه، روند تامین کالاهای اساسی را مختل کنند.

🔹کارشناسان معتقدند در شرایط بحران، بهبود اطلاع رسانی درباره ذخایر کالاهای اساسی و تلاش برای افزایش عرضه، سیاست‌‏‌های موثرتری محسوب می‌‏‌شوند. در این میان، حذف یا تعلیق قوانین دست و پاگیر وارداتی یکی از سیاست‌‏‌هایی است که می‌تواند به بهبود جریان عرضه کالاهای اساسی کمک کند.

#دنیای_اقتصاد #بازار_مصرف #جنگ #بحران #تنظیم_بازار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👏2
ایرنا:

اطلاعیه مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور


🔹متعاقب حمله آمریکای جنایتکار به سایت‌های هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان که مغایر قوانین بین‌المللی از جمله معاهده NPT و دیگر مقررات بین‌المللی مرتبط با ایمنی و امنیت هسته‌ای می‌باشد؛ این مرکز بلافاصله بررسی‌های لازم در رابطه با احتمال انتشار آلودگی‌های هسته‌ای پیرامون سایت‌های مذکور را انجام داد.

🔹به اطلاع می‌رساند؛ با توجه به تمهیدات اندیشیده شده و برنامه‌‌ریزی صورت گرفته قبلی و نیز اطلاعات ثبت شده توسط سامانه‌های آشکارساز مواد پرتوزا، علائمي حاکی از آلودگی به ثبت نرسیده است.

🔹لذا هیچ‌گونه خطری اهالی ساکن در اطراف سایت‌های يادشده را تهدید نمی‌کند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍5👎2
🔴 نامه فوری ایران به شورای امنیت سازمان ملل در پی تجاوز آمریکا به خاک کشورمان

🔹نمایندگی ایران در سازمان ملل در پی حمله آمریکا به خاک کشورمان، در نامه ای فوری به شورای امنیت اعلام کرد که «جمهوری اسلامی ایران این اعمال تجاوزکارانه، بدون تحریک قبلی و از پیش طراحی‌شده را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می کند» و خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت و محکوم کردن این حملات به شدیدترین وجه ممکن شد.

🔹در راستای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، جمهوری اسلامی ایران با فوریت خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت بدون هیچ‌گونه تأخیر، به‌منظور رسیدگی به این اقدام آشکار و غیرقانونی تجاوزکارانه، محکوم نمودن آن به شدیدترین وجه ممکن و اتخاذ تمامی تدابیر لازم در چارچوب مسئولیت‌های محوله به شورا بر اساس منشور ملل متحد می‌باشد، تا مرتکب این جنایات فجیع به‌طور کامل مورد مواخذه قرار گیرد و بدون مجازات نماند./ایرنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😐8👍4
عراقچی: ایران تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از خود محفوظ می‌دارد

وزارت خارجه:

🔹ایالات متحده، به‌عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، با حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، مرتکب نقض فاحش منشور سازمان ملل، حقوق بین‌الملل و معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) شده است.

🔹اتفاقات صبح امروز تکان‌دهنده و ننگ‌آور است و پیامدهایی ماندگار خواهد داشت. هر یک از اعضای سازمان ملل باید نسبت به این رفتار به‌شدت خطرناک، غیرقانونی و جنایت‌کارانه احساس نگرانی جدی کنند.

🔹بر اساس منشور سازمان ملل متحد و مفاد آن که اجازه پاسخ مشروع در چارچوب دفاع از خود را می‌دهد، ایران تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد./تسنیم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎13😐4
روزنامه دنیای اقتصاد
چگونه سیاستگذاری می‌تواند از بروز التهاب در بازار مصرف جلوگیری کند؟ 🔹با وجود آرامش موجود در بازار مصرف، تداوم درگیری‌‏‌ها نگرانی‌‏‌هایی را نسبت به امنیت تامین کالاهای اساسی در جامعه برانگیخته است. 🔹این موضوعی است که ذهن سیاستگذاران را نیز به خود معطوف کرده…
ضرورت اصلاح اورژانسی قوانین

🔹بیش از یک هفته از آغاز حملات نظامی رژیم صهیونیستی به ایران گذشت و تنش‌های نظامی همچنان ادامه دارد. این موضوع نگرانی‌هایی را درباره تامین کالاهای اساسی افزایش داده است.

🔹نهادهای مسوول اطمینان داده‌اند که دشواری در تامین کالاهای اساسی و مواد اولیه در کشور وجود ندارد، اما در شرایط فعلی مساله انتظارات تورمی چالشی جدی است که می‌تواند بر وضعیت بازار در ایران اثرگذار باشد. این سوال مهمی است که سیاست‌های تجاری چگونه می‌تواند به مواجهه با این چالش کمک کند.

🔹بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند واردات به همان سرعت پیشین خود ادامه دارد و انتظار می‌رود این روند در روزهای آینده سرعت بیشتری هم به خود بگیرد.

🔹علی مدنی‌زاده، وزیر اقتصاد، تنها چند ساعت پس از شروع به کار، دستوری مبنی بر فعالیت شبانه‌روزی گمرکات کشور برای تامین نیازهای کشور صادر کرد.

🔹بر اساس این دستور، تشریفات فرآیندهای واردات، صادرات و ترانزیت در گمرکات بزرگ کشور، از جمله گمرک بندر شهید رجایی، گمرک بنادر بوشهر و گمرک بندر امام خمینی به صورت تمام‌وقت انجام خواهد شد.

🔹با وجود این اقدامات، اخباری مبنی بر مشکلات حمل‌و‌نقل در کشور برای توزیع کالا به گوش می‌رسید، اما این موضوع نیز تکذیب و اعلام شد که در روند توزیع کالاها مانعی وجود ندارد.

🔹گرچه در فرآیند توزیع و ترخیص کالاهای وارداتی مانعی مشاهده نمی‌شود، اما همچنان راهکارهایی وجود دارد که در این شرایط بحرانی، روند واردات کالا به کشور با سرعت بیشتری صورت گیرد. تعلیق قوانین دست‌وپاگیر و کاهش فرآیندهای اداری از جمله راهکارهایی هستند که کارشناسان اقتصادی برای بهبود چرخه اقتصاد پیشنهاد می‌دهند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #شرایط_بحرانی #جنگ #واردات_کالا #قوانین #تامین_کالاهای_اساسی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3
موج جدید حمله موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی آغاز شد

🔹حالت آماده‌باش در بالاترین سطح در سرزمین‌های اشغالی اعلام شده است.
🔹منابع عبری: احتمالاً در این موج ۳۰ موشک شلیک شده‌اند./ایرنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍12👎6
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

سیاست پولی در شرایط دشوار

👤 تيمور رحماني؛ اقتصاددان

✍️ در مورد سیاست پولی در شرایط جنگی نخستین چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد آن است که به‌طور طبیعی انتظارات تورمی تحریک می‌شود و شوک تورمی به‌ویژه در اقلام ضروری به بار می‌آورد که نمی‌توان آن را پیامد سیاست پولی دانست بلکه شوکی برون‌زا و نامرتبط با سیاست پولی اسباب شکل‌گیری آن بوده است. اما تشدید این انتظارات تورمی مرتبط با سیاست پولی و مالی دولت است.

✍️ از آنجا که در چنین شرایطی فرصت‌های سفته‌بازی و کسب سود از التهاب و پریشانی شهروندان برقرار است، لازم است سیاستگذار پولی اطمینان حاصل کند که رشد متغیرهای پولی، به‌ویژه حجم نقدینگی تحت کنترل است.

✍️ در چنین شرایطی، افزایش نرخ سود برای مقابله با چنین شوک تورمی قابل توصیه نیست و روش‌های مستقیم کنترل رشد نقدینگی مانند جلوگیری از انبساط و کنترل ترازنامه بانک‌ها بیشتر قابل توصیه است. در واقع، افزایش انتظارات تورمی سبب جهش تورمی می‌شود و تشدید رشد نقدینگی در این شرایط می‌تواند مانند بنزینی روی آتش روشن شده بر اثر انتظارات تورمی عمل کند.

✍️ موضوع دیگر در چنین شرایطی، سیاست مالی دولت است. آشکار است که در چنین شرایطی نیاز مالی دولت به‌شدت افزایش می‌یابد.

✍️ واضح است که در چنین شرایطی مدیریت هزینه‌های دولت حائز‌اهمیت می‌شود و نسبت به شرایط عادی بیشتر نیازمند محدود‌کردن هزینه‌های فاقد ضرورت خود است.

✍️ از آنجا که حتی قبل از شکل‌گیری وضعیت جنگی کنونی هم، دولت در تامین مالی خود با دشواری رو‌به‌رو بوده است، انتظار اینکه بتواند با نرخ سود قابل‌تحمل به تامین مالی خود از محل فروش اوراق به اشخاص و نهادهای مالی بپردازد، انتظاری واقع‌بینانه نیست، لذا احتمالا دولت ناچار می‌شود بیشتر به منابع بانکی متکی شود که نتیجه نهایی آن رشد نقدینگی است.

✍️ به همین‌دلیل، کانال‌های دیگر رشد نقدینگی به‌طور اجتناب‌ناپذیر باید محدود شود. شاید قابل‌توصیه باشد که سیاستگذار پولی و مالی بر محدود کردن و حذف تکالیف به نظام بانکی تمرکز کند تا تامین مالی اجتناب‌ناپذیر دولت امکان‌پذیر شود و در عین‌حال رشد نقدینگی از کنترل خارج نشود.

✍️ در حال‌حاضر تنها حدود ۱.۵ درصد کل حجم نقدینگی بخش غیردولتی از نوع اسکناس است. طبیعی است که استفاده اشخاص از نقدینگی خود با توجه به تعدد بانک‌ها و نیاز به کلیرینگ در انجام دادوستدها مستلزم آن است که کم و بیش شهروندان دسترسی به خدمات نظام پرداخت داشته باشند تا از اضطراب و دلهره آنها کاسته شود.

✍️ از آنجا که عامه درکی از این موضوع ندارند که اسکناس یا سپرده بانکی ماهیتا تفاوتی ندارند و هر دو نهایتا تعهد نظام بانکی به اشخاص هستند، قابل توصیه است که بانک مرکزی نیاز به اسکناس را رفع کند و افزایش سهم اسکناس در ترکیب نقدینگی جای نگرانی تورمی چندانی ندارد.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #جنگ #سیاست_پولی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍6
خروج تاریخی در ۲ ساعت / ۱۷ همت از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شد

🔹معاملات بازار سرمایه در حالی پس از ۱۰ روز پرتنش آغاز شد که صندوق‌های درآمد ثابت، تنها در دو ساعت، نظاره‌‏‌گر خروج تاریخی پول حقیقی‌‏‌ها به میزان ۱۷ همت بودند.

🔹این خروج بی‌‏‌سابقه سهامداران خرد در شرایطی رقم خورد که این صندوق‌ها کم ریسک‌‏‌ترین ابزار مالی بازار سرمایه به شمار می‌‏‌روند؛ اتفاقی که نشان می‌دهد بورس تهران روزهای سختی در پیش‌‏‌‌‏‌ دارد.

🔹این در حالی است که شاخص بورس از ۲۳ فروردین و همزمان با آغاز مذاکرات هسته‌‏‌ای، تا نیمه کانال ۳.۲ میلیون واحدی نیز پیشروی کرده بود.

🔹بررسی معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نشان می‌دهد که عمدتا سهامداران خرد موفق شدند با فروش واحدهای این صندوق‌ها اقدام به خروج سرمایه‌های خود از بازار سهام کنند. در روز گذشته افراد حقیقی با خروج بیش از ۱۷هزار میلیارد تومان نقدینگی، رقم قابل‌توجهی از خروج پول را به ثبت رساندند.

🔹این امر عمدتا به‌دلیل خروج سرمایه‌های خرد از سایه ریسک‌های سیستماتیک بازار سرمایه بوده‌است.

🔹همچنین تحلیل روند بازار طی نخستین فصل سال نشان می‌دهد که شاخص کل بورس با بازدهی ۱۰.۱۳درصدی همراه بوده است. ضمن آنکه طی خردادماه این نماگر اصلی بازار افت ۳.۹۸درصدی ماهانه را تجربه کرده است.

🔹به لطف تصمیم درست سازمان در خصوص متوقف‌کردن معاملات بورس تهران، جلوی افت بیشتر نماگرهای بورسی گرفته شد تا در آینده‌ای نزدیک با کاهش هیجانات منفی، بازگشایی مجدد بازار در دستور کار قرار گیرد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍4
سیاست پولی در میانه جنگ
دنیای اقتصاد
🎧 پادکست/ وقتی اقتصاد، خط مقدم دفاع می‌شود

🔺در دل بحران‌های ژئوپلیتیکی، اقتصاد دیگر فقط عدد و فرمول نیست؛ می‌شود سپر دفاع. اینجا حفظ معیشت مردم و پایداری بنگاه‌ها اولویت دارد، حتی اگر با هزینه‌هایی مثل تورم همراه شود.

🔺در شرایط امروز ایران، افزایش مالیات منتفی است. تنها گزینه‌ی ممکن، استقراض هدفمند است؛ به‌ویژه از طریق اوراق. حتی استفاده محدود از منابع بانک مرکزی، اگر موقت، شفاف و برنامه‌دار باشد، می‌تواند قابل دفاع باشد.

🔺تجربه جهانی می‌گوید: در بحران، حمایت‌های حساب‌شده از مردم و تولید، مسیر نجات است. تصمیم‌های غیرمعمول، گاهی تنها راه حفظ اقتصاد ملی‌اند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
واردات کالاهای اساسی ۱.۵ برابر شد

«مدنی‌زاده» وزیر اقتصاد:

🔹حجم واردات کالاهای اساسی در هفته آخر خرداد به ۹۸۰ هزار تن رسیده که نسبت به هفته قبل از آن ۵۳ درصد رشد نشان می‌دهد.

🔹در بخش کالاهای اساسی ۵ گانه، شاهد رشد ۳ برابری واردات کالاهای اساسی بوده‌ایم که از ۲۷۱ هزار تن به ۸۱۴ هزار تن افزایش یافته است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍15
2025/07/13 18:45:55
Back to Top
HTML Embed Code: