Telegram Web Link
مدنی‌زاده: اقتصاد كشور باوجود حملات صهیونیستی پابرجا است

وزیر اقتصاد:

🔹علی‌رغم حمله ددمنشانه دشمن صهیونیستی، شرایط اقتصادی کشور در وضعیت خوبی قرار دارد.

🔹سازمان‌های تابعه وزارت اقتصاد همانند طی سال مشغول فعالیت هستند و خللی در خدمت‌رسانی به مردم صورت نگرفته است.

🔹مزایده‌های اموال تملیكی بدون وقفه در حال انجام است./ صداوسیما

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ایسنا: ستاد کل نیروهای مسلح شلیک هرگونه موشک در ساعات اخیر از ایران به سمت سرزمینهای اشغالی را تکذیب کرد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چرا ترامپ به جنگی که آغازگرش نبود وارد شد؟

علیرضا سلطانی؛ استاد دانشگاه و کارشناس اقتصاد سیاسی

🔹ورود ایالات متحده به جنگی که ظاهرا آغازگر آن نبود، نه‌‌‌تنها موقعیت دونالد ترامپ به‌‌‌عنوان رئیس‌‌‌جمهور ایالات متحده بلکه اعتبار دیپلماسی آمریکایی و نظام جهانی حاکم بر روابط بین‌الملل را نیز با چالش جدی روبه‌‌‌رو کرده است.

🔹آنچه روی داد را باید یک برنامه‌‌‌ریزی استراتژیک، مبتنی بر اصل غافلگیری و در راستای تامین منافع تل‌‌‌آویو و بخش‌‌‌هایی از بدنه تصمیم‌گیری در آمریکا قلمداد کرد.

🔹یکی از مهم‌ترین انگیزه‌‌‌های ترامپ برای ورود به این درگیری، مساله تاسیسات هسته‌‌‌ای فردو بود؛ جایی که گزارش‌‌‌ها نشان می‌دهد اسرائیل در تخریب آن ناموفق عمل کرده است.

🔹اما در سطحی عمیق‌‌‌تر، به نظر می‌رسد ترامپ که علاقه وافری به نقش‌‌‌آفرینی نهایی و تصاحب عنوان «قهرمان بحران‌ها» دارد، در این بزنگاه تاریخی نتوانست وسوسه ورود به صحنه را کنترل کند.

🔹تحلیلگران معتقدند ترامپ بر پایه محاسباتی مبنی بر کوتاه بودن زمان جنگ، کنترل‌‌‌پذیری آن و تحقق سریع اهداف، تصمیم به مداخله گرفت.

🔹در سوی دیگر، حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌‌‌ای ایران، موضوع فعال‌‌‌سازی مکانیزم ماشه از سوی سه کشور اروپایی را تحت‌‌‌الشعاع قرار داد. در صورتی که غرب و آمریکا موفق شده باشند توان غنی‌‌‌سازی ایران را از بین ببرند، رجوع به مکانیزم ماشه ممکن است بی‌‌‌معنا شود.

🔹از سوی دیگر، به‌رغم رقابت‌‌‌های گذشته، ایران برای بسیاری از کشورهای منطقه یک عنصر موازنه‌‌‌گر در برابر اسرائیل محسوب می‌شود و تضعیف آن می‌‌‌تواند به‌‌‌صورت ناخواسته موقعیت اسرائیل را تثبیت کند؛ امری که تهدیدهای دراز مدتی برای ساختار قدرت در منطقه در پی خواهد داشت.

🔹اسرائیل ممکن است در کوتاه‌‌‌مدت تصور کند به اهداف نظامی خود رسیده است، اما در واقعیت، بهای حمله آمریکا به ایران را بیش از همه تل‌‌‌آویو خواهد پرداخت.

🔹این درگیری نه‌‌‌تنها یک چالش سیاسی برای ترامپ به‌‌‌شمار می‌‌‌آید، بلکه آزمونی برای توان ایالات متحده در مدیریت بحران‌هایی است که خود به‌‌‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در ایجاد آنها نقش داشته است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #جنگ

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تزریق ۱۵ همت به شبکه بهداشت و سازمان تامین اجتماعی

محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی:

🔹متاسفانه حملات سایبری افزایش بیشتری پیدا کرد و بانک سپه و پاسارگاد مورد حمله واقع شد که به اصطلاح تلاش کردند که این سیستم شبکه‌ دو بانک را از کار بیندازند.

🔹همکاران ما در بانک مرکزی ورود پیدا کردند توانستند به سرعت با همکاری خود بدنه بانک‌ها به سرعت شبکه کارتی راه بندازند. شبکه کارتی یعنی مانده گیری، انتقال وجه‌ راه افتاد ئالبته ساتنا و پایا هنوز راه نیفتاده است که امیدواریم طی روزهای آینده آن هم بازیابی و مجدد راه اندازی و به شبکه بانکی کشور ملحق خواهند شد.

🔹یکی دیگر از اقداماتی که در بانک مرکزی انجام می‌دادیم تولید و اقدامات حمایتی در سمت عامه مردم بود، چون مردم بالاخره به دلیل مسافرت‌هایی که کرده بودند بعضی از مشاغل به ویژه در حوزه‌های حمل و نقل و اینها دچار مشکل شده بود و از طرف دیگه خود دولت هم دچار مشکل شده بود مثلاً همین که سیستم بانک سپه آسیب دید چون نزدیک سی و یکم ماه بود باید حقوق پرداخت می شد ما در بانک مرکزی حتی یک روز حقوق را به تعویق نیانداختیم تمام حقوق رو پرداخت کردیم.

🔹یکی از کارهایی که در حوزه عموم مردم انجادم دادیم بحث عقب افتادگی اقساط بود طبیعی بود چون خیلی از مردم تهران نبودند و یا در شهرستان‌ها ممکن بود که اقساط عقب بیافتد این را زمان دادیم و از طریق صدا و سیما اعلام کردیم.

🔹کلیه تسهیلات خرد تا ۷۰۰ میلیون تومان یعنی وام ازدواج، وام فرزندآوری و بقیه وام‌های خرد از جمله وام های مسکن را تا پایان تیر ماه تمدید کردیم و جریمه ها بخشیده می شود.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
عراقچی: حمله ایران به پایگاه آمریکا در چارچوب حق دفاع مشروع بود

🔹سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه شب گذشته در تماس با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر تصریح کرد که اقدام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عملیات موشکی علیه پایگاه آمریکایی العدید در چارچوب حق دفاع مشروع در واکنش به تجاوز نظامی مورخ ۲۲ ژوئن آمریکا علیه تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی ایران صورت گرفته و به‌هیچ عنوان نباید اقدام علیه دولت دوست و برادر قطر تلقی شود.

🔹عراقچی همچنین با اشاره به شرارت‌‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران، تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران در رایزنی با کشورهای منطقه اجازه نخواهد داد روابط دوستانه بین کشورمان و سایر کشورهای منطقه تحت تاثیر این شرارت‌ها قرار گیرد.

🔹عراقچی همچنین از مواضع مقام‌های عالیرتبه دولت قطر در محکومیت تجاوزهای رژیم صهیونیستی و آمریکا و نقش‌آفرینی و تلاش‌های سازنده قطر در کمک به جلوگیری از تشدید ناامنی‌ها در منطقه تقدیر کرد.

🔹نخست وزیر و وزیر خارجه قطر در این تماس بر اهتمام کشورش برای ایفای نقش سازنده جهت صیانت از امنیت و ثبات منطقه تاکید کرد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
در جهت صیانت از دارایی سهامداران، معاملات بازار سهام تا پایان هفته تعطیل شد

🔹معاملات بازار سرمایه از ابتدای هفته با بازگشایی صندوق‌‏‌های درآمد ثابت از سرگرفته شد. در حالی که صندوق‌‏‌های سهامی و طلا همچنان بسته هستند در روز شنبه، ۱۷ همت پول حقیقی از صندوق‌‏‌های درآمد ثابت خارج شد؛ اما با فروکش کردن عطش فروشندگان دیروز خروج پول از این صندوق‌ها به ۲ همت رسید.

🔹انتهای معاملات روز یکشنبه بر اساس آخرین اطلاعیه سازمان بورس اوراق بهادار، پایان مهلت تعطیلی بازار سرمایه بود. به‌دنبال فضای پرابهام فعلی، فعالان از سازمان بورس درخواست کردند که تعطیلی تالار شیشه‌‌‌ای تا انتهای هفته تمدید شود.

🔹مسوولان سازمان در جهت صیانت از دارایی سهامداران تعطیلی بورس تهران را برای سه روز دیگر و تا انتهای هفته ابتدایی تیرماه تمدید کردند.

🔹البته همچون روزهای گذشته صندوق‌ها و اوراق با درآمد ثابت تا پایان هفته در جهت نقدشوندگی دارایی سرمایه‌گذاران از ساعت ۹ تا ۱۱صبح مورد معامله قرار می‌‌‌گیرند.

🔹در روز دوشنبه ارزش معاملات صندوق‌های با درآمد ثابت به میزان ۷هزار و ۲۷۴میلیارد تومان به‌ثبت رسید که در مقایسه با دو روز ابتدایی هفته جاری کاهش یافت.

🔹همچنین هیجانات منفی نسبت به روزهای گذشته فروکش کرد و قدرت فروشندگان تضعیف شد. به‌دنبال این موضوع در انتهای روز دوشنبه ‌هزار و ۹۹۰میلیارد تومان خروج پول توسط حقیقی‌‌‌ها رقم خورد که نسبت به دو روز ابتدایی هفته کاهش قابل‌توجهی را تجربه کرده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
گروسی خواستار ازسرگیری همکاری تهران با آژانس شد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

🔹️ازسرگیری همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کلید دستیابی به توافق موفق است، و من به وزیر خارجه ایران پیشنهاد برگزاری یک دیدار را داده‌ام./ فارس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 در زمان حملات هوایی، ایمنی در طبقات «بالاتر» است یا «پایین‌‏‌تر»؟

🔺این پرسش که کدام طبقه یک ساختمان مسکونی یا اداری هنگام حمله هوایی امن‌‏‌تر است؟، از آنجا مطرح و تاحدودی فراگیر شده که اخیرا در فضای مجازی، برخی افراد که خود را کارشناس معرفی می‌کنند، طبقات بالاتر را جای امن ساختمان معرفی و همزمان برخی نیز طبقات پایین‌‏‌ را برای سکونت حتی موقتی (در لحظه حمله) توصیه می‌کنند.

🔺«دنیای‌اقتصاد» برای پاسخ علمی و فنی به این پرسش، مطالعه‌‏‌ای را به یک مهندس ساختمان و عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان سفارش داد تا ابعاد کامل این موضوع را برای شهروندان شهرهایی که این روزها با حملات هوایی دشمن دست به گریبان هستند، روشن کند.

🔺حامد خانجانی، کارشناس ارشد مدیریت ساخت نتایج مطالعات خود را در این باره به صورت مکتوب در اختیار ما قرار داد.

🔺این مطالعه هم به پرسش مطرح‌‏‌شده می‌‏‌پردازد و هم فراتر از آن، به این سوال پاسخ می‌دهد: «کدام نقاط ساختمان‌‏‌ها و آپارتمان‌‏‌ها دارای مخاطرات کمتری نسبت به سایر نقاط است و مناسب است در هنگام بروز حملات نظامی در کدام نقاط پناه بگیریم؟»

🔺مناسب‌‌‌ترین طبقات در هنگام حمله هوایی طبقات زیرزمین است. اگر ساختمان‌‌‌تان زیرزمین ندارد، به طبقه همکف پناه ببرید.

🔺سعی کنید در نقاط مرکزی آپارتمان قرار گرفته و از پنجره‌‌‌ها و دیوارهای خارجی و پیرامونی ساختمان فاصله بگیرید. انفجارهای هوایی می‌توانند شیشه‌‌‌ها را خرد و پرتاب کنند. از نقاطی که پنجره دارند دوری کنید (یا از نوار چسب ضربدری روی شیشه‌‌‌ها استفاده کنید.

🔺اتاق‌‌‌های داخلی مانند حمام، راهروها و انباری‌‌‌ها معمولا مکان‌‌‌های امن‌‌‌تری محسوب می‌‌‌شوند. در هنگام شب یا مواقعی که نیاز ندارید گاز، برق و وسایل گرمایشی را خاموش کنید تا از آتش‌‌‌سوزی ناشی از اصابت موشک یا پهپاد جلوگیری شود. در زمان‌‌‌هایی که حمله صورت گرفته است از آسانسور استفاده نکنید...

✔️ متن کامل مطالعه را از اینجا بخوانید.

#دنیای_اقتصاد #امنیت_ساختمان #حمله_هوایی #آپارتمان #نقاط_امن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تصور پیروزی ترامپ توهمی بیش نیست

اندیشکده ریسپانسیبل استیت کرفت در مطلبی نوشت:

🔹حملات دقیق موردنظر ترامپ نه‌‌تنها برنامه هسته‌‌ای ایران را متوقف نمی‌‌کند، بلکه می‌تواند موجب تسریع در ساخت سلاح هسته‌‌ای و آغاز جنگی تمام‌‌عیار در منطقه شود.

🔹دستور ترامپ برای بمباران سه سایت هسته‌‌ای ایران، آمریکا را در مسیری خطرناک قرار داده که می‌تواند به جنگی دیگر در خاورمیانه منجر شود.

🔹درواقع، چالشی را که امکان مدیریت دیپلماتیک داشت، به بحرانی نظامی تبدیل کرده‌‌اند. این اقدام درهای مذاکره را می‌‌بندد. نتیجه محتمل، احیای برنامه هسته‌‌ای با انگیزه‌‌ای جدی‌‌تر برای دستیابی به تسلیحات خواهد بود.

🔹ترامپ در خلأ تصمیم نگرفت؛ او بارها درباره پیامدهای این اقدام هشدار دریافت کرده بود. بنابراین این پایان یک بحران نیست بلکه آغاز چیزی به‌‌مراتب خطرناک‌‌تر است.

🔹ادعای مربوط به اینکه ایران یک تهدید فوری محسوب می‌شد نیز پشتوانه‌‌ای ندارد؛ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و حتی رئیس اطلاعات ملی دولت ترامپ، تولسی گابارد، اعلام کرده‌‌اند که ایران به‌‌سوی ساخت سلاح هسته‌‌ای شتاب نکرده است.

🔹این روایت تهدید فوری به‌‌شکل نگران‌‌کننده‌‌ای یادآور ادعاهای منتهی به جنگ عراق است. این یک کلیشه تکراری و خسته‌‌کننده نیست بلکه نوای تلخ تکرار تاریخ است. همچنین درسی برای ایران که باید زودتر از این به‌‌دنبال دستیابی به بازدارندگی هسته‌‌ای می‌رفت.

🔹ترامپ واقعا فرصتی برای توافقی قوی و تاریخی با ایران داشت؛ اما به‌‌جای دیپلماسی، به سوی تقابل رفت. این فرصت از دست رفته، اکنون مقدمه‌‌ای برای یک درگیری طولانی شده است.

🔹هرچند هنوز برای تغییر مسیر دیر نیست، اما اقدامات اخیر آمریکا، حرکت در مسیر دیپلماسی را دشوارتر و پاسخ متقابل ایران را محتمل کرده است.

🔹در نهایت، بی‌‌اعتمادی ایران به آمریکا عمیق‌‌تر شده و انگیزه‌‌اش برای دنبال‌‌کردن بازدارندگی هسته‌‌ای بیشتر شده است. اما ادامه این روند ناخوشایند، می‌تواند منجر به شرایطی در منطقه شود که حتی از جنگ عراق هم بی‌‌ثبات‌‌کننده‌‌تر باشد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جنگ #ترامپ #برنامه_هسته_ای

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دلجویی پزشکیان از دولت و ملت قطر

رییس‌جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با امیر قطر:

🔹در اولین فرصت با جنابعالی ارتباط گرفتم تا بگویم که رخداد دیروز صرفاً واکنشی به مشارکت مستقیم و آشکار آمریکا در تجاوز رژیم صهیونیستی به سرزمین ایران بود.

🔹به هیچ‌وجه به معنای رویارویی ایران با کشور دوست، برادر و همسایه خود قطر محسوب نمی‌شود.

🔹دولت و ملت ایران کاملاً از نیات و مواضع دوستانه و برادرانه قطر نسبت به خود آگاه هستند.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی:
🔺قطر قطعاً مانع از هر گونه اقدامی از این پایگاه علیه کشور دوست و برادر ایران خواهد شد.

🔺پنهان نمی‌کنم که آنچه دیروز رخ داد برای بنده و مردم قطر یک شوک بزرگ بود.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا رژیم صهیونیستی توانایی تحمل فاز فرسایشی جنگ را دارد؟

🔹با گذشت بیش از یک هفته از تجاوز اسرائیل به خاک ایران، سوالات جدی درباره تاب‌آوری اقتصاد اسرائیل به وجود آمده است. شدت گرفتن کسری بودجه از یکسو و هزینه‌های نظامی بالا فشار بر ساختارهای اقتصادی این رژیم را بیش از پیش افزایش داده است.

🔹تخمین‌ها حاکی از هزینه‌ای بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار هزینه نظامی به صورت ماهانه است. از سوی دیگر مردم و کسب کارها در اسرائیل نیز با عمیق تر شدن بحران مواجه هستند.

🔹مشکلات اقتصادی ایجاد شده با این بحران امنیتی- نظامی، اقتصاد اسرائیل را بیش از هر کشور دیگری در منطقه تحت‌تاثیر قرار داده است.

🔹فرار سرمایه در اقتصاد اسرائیل به شدت افزایش پیدا کرده و پیش‌بینی‌ها حاکی از عمیق تر شدن رکود و بحرانی است که پس از جنگ ۷ اکتبر برای اسرائیل به وجود آمده بود.

🔹طی سالیان متوالی حضور اسرائیل در جنگ‌های فرسایشی نوعی از رکود عمیق را ایجاد کرده است که ساختار سیاستگذاری این دولت تلاش کرده است با سیاست پولی و حفظ آن در سطوح بالا آن را کنترل کند.

🔹این در حالی است که پس از ورود اسرائیل به جنگی جدید، توانایی اسرائیل برای بازپرداخت بدهی‌های خود، در لایه‌ای از تردید فرو رفته است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جنگ #اسرائیل #اقتصاد_اسرائیل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ابزار نارضایتی ترامپ از حمله‌های اسرائیل پس از آتش‌بس

🔺دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ در جمع خبرنگاران با ابراز نارضایتی از حملات اسرائیل پس از توافق آتش‌بسی که خود شب گذشته از آن خبر داده بود گفت: از حمله اسرائیل بعد از آتش‌بس واقعا ناراحتم. او همچنین حملات تلافی‌جویانه اسرائیل را زیاده‌روی خواند و گفت از عملکرد اسرائیل در ساعات پس از اعلام توافق ناخشنود است.

🔺ترامپ همچنین در صفحات مجازی خود با خطاب دادن اسرائیل خواستار توقف حملات جدیدی که تدارک دیده‌اند شد و نوشت: «اسرائیل، نباید بمب جدیدی شلیک کنی.

🔺این کار نقض شدید آتش‌بس خواهد بود. به خلبانانت دستور بده که همین الان به آشیانه برگردن. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده»

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا هوش‌مصنوعی می‌تواند مسیر جنگ را تغییر دهد؟

🔹سیستم‌های مبتنی بر هوش‌مصنوعی می‌توانند در زمینه نظامی مزیتی قابل‌توجه برای استفاده‌کنندگان آن به وجود بیاورند؛ مانند شناسایی دقیق‌تر اهداف، تحلیل سریع‌تر و دقیق‌تر کلان‌داده‌ها برای شناسایی الگوهای تهدید و پیش‌بینی رفتار دشمن.

🔹یکی از کاربردهای مهم هوش‌مصنوعی در عرصه نبرد، نقش این تکنولوژی در افزایش سرعت و دقت شناسایی است. در شرایطی که «ثانیه‌ها» می‌توانند معادلات بازی را عوض کنند، استفاده از هوش مصنوعی در این عرصه دقت و سرعت را افزایش می‌دهد. این مساله می‌تواند گاهی به عوض شدن نتایج نهایی منجر شود.

🔹در جنگ اخیر خاورمیانه نیز دو طرف درگیری با به‌کارگیری هوش مصنوعی و استفاده از الگوریتم‌های بینایی ماشین و «یادگیری عمیق»، توانسته‌اند حملات را رهگیری کرده، پهپادها را شناسایی کنند و اهداف را با دقت بالایی مورد حمله قرار دهند که این اتفاق نه‌تنها در پیشبرد اهداف طرفین نقشی کلیدی داشته، بلکه از تلفات و خسارت‌های بالقوه قابل‌توجهی نیز پیشگیری کرده است.

🔹از دیگر کاربردهای مهم AI در جنگ‌های مدرن، کاربرد این تکنولوژی در نظارت‌های مخفیانه و جاسوسی است.

🔹امروزه در سراسر جهان، دولت‌ها با کمک هوش مصنوعی در صنایع نظامی، حجم زیادی از اطلاعات را از منابع مهمی مانند پهپادها، تلفن‌های همراه، دوربین‌های نصب‌شده در مراکز حساس و استراتژیک و همچنین فیلم‌های ماهواره‌ای به دست ‌آورده و تحلیل می‌کنند.

🔹همچنین سیستم‌های هوش‌مصنوعی قادر به ترکیب داده‌های مختلف و تحلیل آنها با هدف شناسایی اهداف مخفی نیز هستند.

🔹جنبه‌ دیگر، نقش این تکنولوژی در برقراری امنیت ملی است. این امکان، یعنی شناسایی الگوی تهدید، پیش‌بینی رفتار دشمن و حتی بهینه‌سازی زنجیره تامین و منابع، با تحلیل کلان‌‌‌داده‌ها که یکی از مهم‌ترین دارایی‌های نظامی مدرن هستند به نحو دقیق‌تری امکان‌پذیر می‌شود.

🔹هوش مصنوعی در شناسایی الگوهای آسیب‌پذیری زیرساخت‌ها، نفوذ خودکار به سامانه‌ها و ایجاد و خنثی‌سازی بدافزارها نقشی تعیین‌کننده دارد که این مساله نقشی تعیین‌کننده در پیشبرد جنگ دارد.

🔹در جنگ میان ایران و اسرائیل نیز از این دست حملات به‌وفور مشاهده شده است و دو طرف درگیری از این قابلیت برای حملات سایبری به زیرساخت‌های انرژی، ارتباطات و بانک‌های اطلاعاتی یکدیگر استفاده کرده اند.

🔹اما بطور کلی، در شرایطی که کار به کامپیوتر‌ها و الگوریتم‌ها سپرده می‌شود، همواره این خطر وجود دارد که تصمیم‌گیری‌های اشتباه توسط الگوریتم‌های غیر‌دقیق رخ دهند.

🔹همچنین برخلاف ابزارهای گسترده‌ای که هوش مصنوعی در اختیار دولت‌ها قرار می‌دهند، سیستم‌های مبتنی بر AI اهداف جذابی برای حملات سایبری از جهت به دست گرفتن کنترل سیستم‌ها هستند.

🔹دستکاری یا ورود داده‌های نادرست به این سیستم‌ها می‌تواند موجب پیامدهای فاجعه‌بار شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جنگ #هوش_مصنوعی #تکنولوژی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پیام مهم ‎رئیس‌جمهور ‎پزشکیان خطاب به ملت ‎ایران تا ساعتی دیگر منتشر خواهد شد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
برآوردها از «صعود رویایی» بیت‌کوین تا سال ۲۰۴۶ حکایت دارد

🔹بازار بیت‌کوین در روزهای اخیر با نوسانات قابل‌‌توجهی همراه بوده است و تصمیمات سرمایه‌گذاران در این مقطع می‌تواند تاثیر زیادی بر روند کلی بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد.

🔹نظرسنجی تازه‌‌ای که در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر شده، نشان می‌دهد کاربران رمزارزها نسبت به حرکت بعدی بیت‌کوین دچار دودستگی شده‌‌اند.

🔹نیمی انتظار سقوط به ۹۴‌هزار دلار را دارند و نیمی دیگر، رسیدن به ۱۱۴‌هزار دلار و ثبت رکوردی تازه را پیش‌بینی کرده‌‌اند.

🔹بیت‌کوین در حال حاضر در کانال ۱۰۵‌هزار دلاری در نوسان است و این نوسان بالقوه بین دو نقطه، به‌‌معنای حدود ۱۰‌درصد افت خواهد بود.

🔹افزایش بی‌‌ثباتی در بازارهای جهانی، به شاخص احساسات بازار رمزارز نیز سرایت کرده است. با وجود فضای محافظه‌‌کارانه، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر بیت‌کوین در ایالات متحده، روند مثبتی را تجربه می‌کنند.

🔹در یک روز، بیش از ۳۸۸ میلیون دلار سرمایه جدید وارد این صندوق‌ها شده است؛ نشانه‌‌ای که برخی آن را به‌‌مثابه اعتماد بلندمدت سرمایه‌گذاران به بازار تلقی می‌کنند.

🔹برخی نیز پیش‌بینی کرده‌‌اند که بیت‌کوین در سه‌‌ماه سوم سال به محدوده ۱۳۰ تا ۱۳۵‌هزار دلار خواهد رسید، در حالی که چهره‌‌هایی مانند آرتور هیز از اهداف بلندپروازانه‌‌تر مانند ۲۵۰‌هزار دلار سخن گفته‌‌اند.

🔹مایکل سیلور، بنیان‌گذار شرکت راهبرد (Strategy) و از حامیان پرشور بیت‌‌کوین، در نشست پراگ ۲۰۲۵ اعلام کرد که قیمت بیت‌کوین می‌تواند تا ۲۱ سال آینده به عدد نمادین ۲۱ میلیون دلار برسد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بیت_کوین

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پزشکیان خطاب به بن زاید: به آمریکا تفهیم کنید ایران به دنبال حقوق مشروع خود است

رییس‌جمهور در گفت‌وگو با رییس امارات:

🔹ایران، غزه یا لبنان نیست که نتواند به حملات نظامی رژیم صهیونیستی پاسخ دهد. از شما انتظار داریم در تعاملات خود با آمریکا به آنها تفهیم کنید که جمهوری اسلامی ایران صرفاً به دنبال حقوق مشروع خود است و خواسته‌ای فراتر از آن ندارد، به هیچ وجه دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست و صرفاً به دنبال این است که با تعامل با همسایگان و دیگر کشورها آینده خوبی برای مردم خود، منطقه و دیگر کشورهای جهان رقم بزند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
کدام شرکت‌ها به تعادل کار/ زندگی بیشتر اهمیت می‌‏‌دهند؟

🔹داده‌‌‌های شرکت پژوهشی و هوش مصنوعی «کالچرایکس» نشان می‌‌‌دهد در حالی که شرکت‌ها غالبا دارای فرهنگ «خوب» یا «بد» توصیف می‌‌‌شوند، این مفهوم ابعاد زیادی دارد؛ یعنی شرکت‌ها می‌توانند در پرورش برخی جنبه‌‌‌های فرهنگ خود موفق باشند، در حالی که در دیگر جنبه‌‌‌ها شکست بخورند.

🔹در این پروژه، تمرکز روی ۹ موضوع اصلی بود: رهبری سازمانی، حمایت، سمی‌‌‌بودن محیط کار، تعال کار و زندگی، چابکی، صداقت، نوآوری، استراتژی و شفافیت.

🔹مثلا مساله «حمایت» به این موضوع می‌‌‌پردازد که آیا کارکنان احساس می‌‌‌کنند روسایشان به آنها اهمیت می‌‌‌دهند یا خیر. یا «چابکی» توانایی یک شرکت را در پاسخ به تغییرات بازار می‌‌‌سنجد. «شفافیت» ارزیابی می‌‌‌کند که تا چه حد اطلاعات بین کارکنان به اشتراک گذاشته می‌‌‌شود.

🔹شرکت کالچرایکس برای هر یک از این موضوعات بررسی می‌‌‌کند که کارکنان شرکت‌های مختلف با چه فراوانی و با چه میزان دیدگاه مثبت درباره آنها صحبت کرده‌‌‌اند.

🔹سپس با مقایسه نتایج میان شرکت‌هایی در یک صنعت مشترک، امتیازهایی را به دست می‌‌‌آورد که در این ابزار تعاملی مورد استفاده قرار گرفته‌‌‌اند.

🔹هدف از این نوع تحلیل آن نیست که شرکت‌ها را وادار کند یک فرهنگ یکسان و همگن را بپذیرند، بلکه هدف این است که ویژگی‌‌‌های فرهنگی‌‌‌ای را شناسایی کند که برای کارکنان و مدیران اهمیت دارد و به کارکنانی که مثلا ترجیح می‌‌‌دهند در یک محیط نوآور و پویـا کار کنند، یا برایشان تعادل بین کار و زندگی اهمیت ویژه‌‌‌ای دارد، کمک کند با شرکت‌های مناسب و هم‌‌‌راستا ارتباط برقرار کنند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #شرکت_ها #مدیران #تعادل_بین_کار_و_زندگی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مکالمه تلفنی ولیعهد عربستان با رئیس جمهور؛

🔹دکتر پزشکیان: آماده حل و فصل مسائل میان خود و آمریکا بر پایه چارچوب‌های بین‌المللی هستیم

🔹بن سلمان: امیدواریم مذاکرات میان ایران و آمریکا هر چه سریع‌تر آغاز و به نتیجه برسد


رئیس‌جمهور اظهار امیدواری کرد که بتوان در چارچوب قواعد بین‌الملل به توافقات منطقی در زمینه احقاق حقوق مسلم ملت ایران و نیز فراهم کردن فضای مناسب برای رشد و پیشرفت همه منطقه رسید و گفت: آماده حل و فصل مسائل میان خود و آمریکا بر پایه چارچوب‌های بین‌المللی هستیم و هرگز خواسته‌ای فراتر از حقوق خود نداریم؛ در این مسیر از هر گونه مساعدت کشورهای دوست و برادر خود استقبال می‌کنیم.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دکتر پزشکیان در پیامی به مردم:

همه افتخار این پیروزی تاریخی به ملت بزرگ و تمدن‌ساز ایران اختصاص دارد

بسم الله الرحمن الرحیم

با درود به روان پاک بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی و شهدای ایران عزیز و آرزوی سلامتی و طول عمر برای مقام معظم رهبری

هم‌میهنان عزیزم؛ مردم عزیز و غیور ایران!

امروز پس از ایستادگی دلیرانه شما ملت بزرگ و تاریخ‌ساز شاهد آتش‌بس و توقف جنگ 12 روزه‌ای هستیم که با ماجراجوئی و آتش‌افروزی رژیم صهیونیستی بر ملت ایران تحمیل شد. طی این مدت جهانیان اقتدار ایران بزرگ را که برخوردار از پشتیبانی مردم خود بود، به نظاره نشستند و در حالی که شروع‌کننده این جنگ تحمیلی دشمن تروریست بود، پایان آن با اراده و اقتدار ملت بزرگ ایران رقم خورد.

۱۴۰۴/۰۴/۰۳

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/02 01:34:23
Back to Top
HTML Embed Code: