Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بقائی: «کار کثیف» نامیدن یک تجاوز آشکار، شرمی تاریخی و ابدی برای آلمان به‌جا خواهد گذاشت

🔹اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری درباره مواضع اروپا در جریان حمله رژیم اسرائیل به ایران گفت: موضعی که از سوی آلمان و فرانسه در رابطه با تجاوز رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ شد، قطعاً قابل‌قبول نیست؛ به‌ویژه مواضعی که طی این چند روز توسط مقامات آلمانی در این خصوص مطرح شد.

🔹این مواضع برای آلمان شرمی تاریخی و ابدی به‌جا خواهد گذاشت. اینکه شما یک تجاوز آشکار را «کار کثیف» بنامید، جای تأمل دارد.

🔹همه کسانی که با ادبیات سیاسی آلمان و عملکرد هیتلر و آلمان نازی آشنا هستند، می‌دانند این عبارت به چه معناست. هرگز تصور نمی‌کردم که صدراعظم آلمان از همان ادبیاتی استفاده کند که در گذشته برای توجیه اقدامات نژادپرستانه هیتلر به‌کار می‌رفت.

🔹این مساله‌‌ای است که قطعاً مردم با فرهنگ آلمان و مردم جهان باید آن را از مقامات آلمانی مطالبه کنند، اینکه چگونه برای توجیه اقدامات یک رژیم نسل‌کش، آپارتاید و رژیمی که به‌طور رسمی اقدام تجاوزکارانه علیه یک کشور انجام داده، از چنین ادبیاتی استفاده می‌کنند.

🔹این موضع‌گیری‌ها برای ایرانیان به‌نوعی نمک پاشیدن بر زخم کهنه‌ای است؛ چرا که یادآور «کار کثیف» دیگری است که ماموریت آن را به صدام داده بودند، یعنی استفاده از سلاح‌های شیمیایی علیه مردم ایران و حتی مردم عراق.

🔹این مواضع به هیچ‌وجه قابل‌قبول نیست، محکوم است و نشان‌دهنده آن است که برخی از کشورهای اثرگذار اروپایی، از جمله آلمان، همچنان همان رویکرد را دارند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وزارت صمت در خط مقدم اقتصاد

سيدعباس حسيني؛ عضو هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران

🔹در شرایطی که حمله نظامی رژیم صهیونیستی به خاک ایران عزیز، امنیت روانی جامعه و ثبات اقتصادی کشور را مستقیما هدف قرار داده بود، یکی از دغدغه‌های اصلی افکار عمومی، چگونگی تامین کالاهای اساسی، تداوم فعالیت زنجیره تولید و پایداری بازار بود.

🔹وزارت صمت به عنوان نهادی کلیدی در ساختار اقتصادی کشور، از همان ساعات نخست بحران، نقش‌آفرینی محوری در کنترل بازار و صیانت از تولید را آغاز کرد.

🔹در سطح عملیاتی، وزارت صمت، هر دوساعت یک‌‌بار گزارش‌های وضعیت اقلام ضروری مانند گوشت، مرغ، برنج، روغن، لبنیات، آرد، نان و میوه را از سراسر کشور دریافت می‌کرد.

🔹کمبودهای احتمالی، بلافاصله شناسایی و از طریق افزایش ظرفیت تولید، بهره‌گیری از شیفت‌های کاری مضاعف در نانوایی‌ها و تشدید لجستیک توزیع، جبران می‌شد.

🔹تشکیل شورای معاونین برای تصمیم‌گیری در حوزه‌های کلان، برگزاری نشست فوق‌العاده کمیته ارزی برای تامین ارز مورد نیاز تولید، تسهیل ترخیص فوری کالاهای اساسی از گمرکات و هماهنگی با اتحادیه کامیون‌داران برای تسریع در حمل‌ونقل، زنجیره تامین کالا را در تمام روزهای بحران فعال نگه داشت.

🔹همچنین با تقسیم کشور به چهار گروه هشت‌استانی و تعیین نماینده معین برای رصد میدانی هر گروه، نوعی سامانه فرماندهی در بحران شکل گرفت که در مدیریت میدانی بازار بسیار موثر واقع شد.

🔹در حوزه نظارت نیز، تشکیل گشت‌های مشترک و گروه‌های بازرسی ویژه، مقابله با گران‌فروشی و احتکار در دستور کار قرار گرفت.

🔹بسیج اصناف، اتاق‌های بازرگانی و اصناف و دیگر نهادهای مردمی در این مرحله نقشی تعیین‌کننده داشتند.

🔹در تمام روزهای بحران، سطح تامین اقلام اساسی در کشور در وضعیت «مطلوب» قرار داشت.

🔹در بخش تولید، وزیر صمت، ضمن اطمینان‌بخشی به تولیدکنندگان، پیگیری‌ها برای تامین تسهیلات بانکی، ارز و حمایت‌های بیمه‌ای و مالیاتی را در دستور کار قرار داد. بسته حمایتی ویژه‌ای نیز برای صنایع خسارت‌دیده طراحی شد.

🔹در تمام روزهای بحران، فعالیت واحدهای صنعتی و شهرک‌های تولیدی کشور متوقف نشد.

🔹تجربه مدیریت بحران در وزارت صمت در جنگ ۱۲روزه، گواهی بود بر کارآمدی سازوکار چابک اجرایی، هماهنگی بین‌دستگاهی و سرمایه اجتماعی حاصل از مشارکت مردمی.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #تنظیم_بازر #وزارت_صمت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سه ضلعی قفل بورس / آیا بازار سهام رشد‏‌های به‌دست‌آورده را پس می‌دهد؟

🔺در روزهای پرمخاطره‌‌ خروج پول از بورس، همزمان سه عامل «تشدید ریسک‌های سیاسی»، «جهش نرخ ارز و طلا» و «ناترازی‌ انرژی» بیش از هر زمان دیگری بازار سرمایه را مورد هدف قرار داده است. البته انتشار گزارش‏‌های بهار در روزهای آینده شاید بتواند در تعدیل قیمت سهام و جلوگیری از ریزش بیشتر آن تاثیرگذار باشد.

🔺با توجه به آنچه در این بازار می‌‌گذرد آیا می‌توان گفت بورس در وضعیت بحرانی به سر می‌‌برد؟ با بررسی وضعیت این روزهای تالار شیشه‌‌ای به نظر می‌رسد بورس تهران از سه جهت در تنگنای معاملاتی قرار دارد.

🔺 فارغ از عدم‌قطعیت‌‌های حاکم بر وضعیت متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام که به طور مستقیم به شرایط شکننده ریسک‌‌های سیاسی گره خورده است؛ دو عامل مهم وضعیت بورس را با چالش جدی مواجه کرده است.

🔺با نگاهی به وضعیت بازارهای دارایی در سال 1404 درمی‌یابیم که از 23 فروردین و هم‌زمان با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به دلیل خوش‌بینی‌های ایجادشده در فضای سیاسی کشور، رشد بهای دلار و طلا متوقف شد و هر دو بازار از مسیر صعودی که در پیش گرفته بودند، انصراف دادند.

🔺عقب‌نشینی اسکناس آمریکایی و همچنین طلا باعث شد سرمایه‌گذاران زیادی راهی بورس شوند. این در حالی است که وضعیت مذکور دستخوش تغییرات جدی شده است. اکنون دلار آزاد و طلا به عنوان دو رقیب جدی بازار سهام می‌توانند شرایط را به ضرر بورس‌بازان رقم بزنند.

🔺بسیاری از کارشناسان معتقدند؛ تداوم صعود نرخ ارز در روزهای آینده می‌تواند شرایط بازار سهام را سخت کند. آنها می‌گویند بخشی از پول‌های خارج‌شده از تالار شیشه‌ای به‌سرعت به سمت بازارهای ارز، طلا و سکه هدایت خواهد شد.

🔺بررسی‌‌های آماری نشان می‌دهد با ریزش روز گذشته بورس، بازدهی این بازار از ابتدای سال به 5‌درصد تنزل یافته است. عقب‌نشینی بورس از قله 28اردیبهشت‌‌ماه به روشنی حاکی از وضعیت نابسامان این بازار است. به‌ویژه اینکه در هفته‌‌های اخیر ریسک جنگ به سایر ریسک‌‌های حاکم بر بازار نیز اضافه شده است.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
واردات خودروهای لوکس آزاد شد؟

🔹 «دنیای اقتصاد» در گزارشی به ورود خودروهای لوکس به کشور پرداخت.

🔹در این گزارش آمده است که واردات خودروهای لوکس با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی‌سی پس از ۱۳ سال ممنوعیت، در آیین‌نامه واردات ۱۴۰۴ مورد تأکید قرار گرفته؛ اما این تصمیم با ابهامات فراوانی همراه است.

🔹طبق مصوبه دولت، واردات ۱۳ هزار دستگاه خودروی لوکس شامل ۸ هزار دستگاه با حجم موتور ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سی‌سی و ۵ هزار دستگاه بالای ۳۰۰۰ سی‌سی مجاز شناخته شده و در مجموع ۶۳۵ میلیون یورو ارز برای آن در نظر گرفته شده است.

🔹تعرفه این خودروها به ترتیب ۱۸۰ و ۱۹۰ درصد تعیین شده که نشان از نگاه درآمدزای دولت به این بخش دارد.

🔹با وجود اینکه در آیین‌نامه، واردات برای اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز اعلام شده، اما شروطی همچون الزام به داشتن خدمات پس از فروش، شبکه نمایندگی و تأمین ارز از منابع خارجی یا صادراتی، این امکان را به شدت محدود کرده و عملاً مسیر واردات را به چند شرکت بزرگ منحصر می‌کند.

🔹همچنین مشخص نیست خودروهای وارداتی صفر خواهند بود یا کارکرده؛ چراکه در آیین‌نامه اشاره‌ای به سقف قیمتی نشده و دولت هم ترجیح می‌دهد خودروهای نو وارد شوند تا درآمد تعرفه‌ای بیشتری کسب کند.

🔹آزادسازی واردات لوکس‌ها به دلایلی همچون کنترل بازار خودروهای گران‌قیمت داخلی، رقابت با خودروهای مونتاژی چینی و همچنین جبران کاهش درآمد ناشی از افت تعرفه خودروهای اقتصادی صورت گرفته است.

🔹با این حال، همچنان این پرسش پابرجاست که اگر دلیل ممنوعیت، کمبود ارز بوده، آیا اکنون این بحران برطرف شده یا صرفاً بار آن به دوش منابع ارزی خارج از کشور منتقل شده است؟

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خودرو #خودروی_لوکس #واردات_خودرو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
«لایحه بزرگ زیبا»ی دونالد ترامپ از خوان اول گذشت

🔹بودجه جنجالی ترامپ در سنا تصویب شد و به سختی از مانع اول خود عبور کرد؛ بودجه ‏ای که شاهد افزایش ۱۵۰میلیارد دلاری در بخش نظامی است.

🔹همچنین هزینه‌های درمانی افراد بالای ۶۵سال به‌شدت کاهش یافته است. علاوه بر این، هزینه هنگفتی برای اخراج مهاجران و ساخت دیوار مرزی در نظر گرفته شده است.

🔹سنای ایالات متحده که در کنترل جمهوری‌خواهان است، به طرح موسوم به «لایحه بزرگ زیبا»ی رئیس‌جمهور دونالد ترامپ رای داده و آن را وارد مرحله بعدی بحث کرده است که احتمال تصویب آن را در روزهای آینده افزایش می‌دهد.

🔹رهبران جمهوری‌خواه و معاون رئیس‌جمهور، جی. دی. ونس، تلاش کردند تا در یک‌سری مذاکرات پشت درهای بسته، مخالفان توافق را که تا آخرین لحظه مقاومت می‌کردند، متقاعد کنند.

🔹ترامپ از حزب خود خواسته است تا این لایحه را تصویب کنند و تا چهارم ژوئیه، روز استقلال آمریکا، آن را برای امضا و تبدیل به قانون روی میز خود بگذارند. به گفته یک مقام ارشد کاخ سفید، او تا پاسی از شب از دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید، روند رای‌گیری را زیر نظر داشت.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ترامپ #سنا #بودجه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تروئیکای اروپا: ایران از هرگونه اقدامی با هدف پایان دادن همکاری با آژانس بپرهیزد

🔹️تروئیکای اروپا (انگلیس، فرانسه و آلمان) در بیانیه‌ای مشترک تهدیدهای ادعایی از سوی ایران علیه «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران را محکوم کرده و حمایت کامل خود از آژانس و مدیرکل در اجرای دستورکارشان را تکرار کردند.

🔹️در این بیانیه که در وبگاه وزارت امور خارجه فرانسه منتشر شده، بدون در نظر گرفتن مطالبات مشروع ایران از آژانس و مدیرکل آن برای حفاظت از تاسیسات اتمی ایران در برابر حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی، مطرح شد: ما از مقام‌های ایران می‌خواهیم از هرگونه اقدامی با هدف پایان دادن همکاری با آژانس بپرهیزند.

🔹️تروئیکای اروپایی با درخواست از سرگیری همکاری ایران با آژانس گفت: ما از ایران می‌خواهیم فورا همکاری خود را ذیل تعهدات الزام‌آور قانونی‌اش از سر گرفته و تمامی اقدامات لازم را برای تامین ایمنی و امنیت کارکنان آژانس فراهم کند./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
چرا شبکه راه‏‌آهن کشور، از پس از سفرهای ریلی ناگهانی در جنگ ۱۲روزه برنیامد؟

🔹کمبود شدید واگن در کنار ضعف در مدیریت بحران سبب شد با وجود برخورداری ایران از شبکه ریلی مسافری گسترده، این شبکه نتواند موفق عمل کند.

🔹این ماجرا یک بار دیگر عدم‌بهره‌‌وری کافی شبکه ریلی مسافری کشور را منعکس و ضرورت سرمایه‌گذاری برای ورود واگن‌‌های جدید به خطوط ریلی را آشکار کرد.

🔹افزون بر کمبود واگن، فقدان پروتکل‌‌های مدیریت بحران در موقعیت اضطراری که بتواند ضمن بازتنظیم برنامه حرکت قطارها متناسب با جغرافیا و حجم تقاضای سفر، اطلاع‌‌رسانی لازم را به متقاضیان سفر انجام دهد، در کل بخش حمل‌ونقل از جمله حمل‌ونقل ریلی مساله‌‌ساز شد.

🔹دلیل اهمیت حمل‌ونقل ریلی در هنگام سفرهای تحمیلی این است که ظرفیت بالایی برای جابه‌‌جایی انبوه مسافر در یک بازه زمانی را دارد و به صورت همزمان می‌تواند حجم بالایی از مسافر و کالا را به‌‌صورت ایمن و با سرعت معقول جابه‌‌جا کند.

🔹شبکه ریلی ایران با وجود استخوان‌‌بندی نسبتا خوب و توزیع معقول در کل سرزمین، برای حداکثرسازی بهره‌‌وری علاوه بر کمبود واگن‌‌، با چالش کمبود کشنده (لکوموتیو) نیز روبه‌رو است.

🔹ایران از یکی از گسترده‌‌ترین خطوط ریلی در منطقه و حتی جهان برخوردار است. رتبه جهانی ایران با احتساب شبکه حدود ۹هزار کیلومتری در ۲۰۲۱، جایگاه ۲۷ جهان است؛ یک شبکه مویرگی البته در بخش مسافری که نسبت به پهناوری سرزمین ما از رتبه جهانی بسیار خوبی برخوردار است.

🔹یکی از مهم‌ترین دلایلی که نتوانست کمبود واگن مسافری در کشور را مرتفع سازد، اصرار دولت‌‌ها بر استفاده از ظرفیت‌‌های داخلی و همچنین تحریم بوده است.

🔹در یکی از تفاهم‌‌نامه‌‌های پر سر و صدای انجام شده میان وزارت راه و شهرسازی و بخش خصوصی در اواخر فروردین ماه سال‌جاری، یک شرکت منتسب به بابک زنجانی طرف حساب دولت بود که تفاهم‌نامه‌ای به ارزش ۶۱‌هزار میلیارد تومان با وزارت راه و شهرسازی امضا کرد. این تفاهم‌نامه برای خرید و تولید ۱۴۰۰ دستگاه واگن و لکوموتیو امضا شد که ۳۰۰ دستگاه آن واگن مسافری خواهد بود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #حمل_و_نقل_ریلی #قطار #سرمایه_گذاری #تحریم #کمبود_واگن #جنگ #سفر

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
درس های جنگ ۱۲روزه

علیرضا سلطانی؛ استاد دانشگاه و کارشناس اقتصاد سیاسی

🔹اولین و مهم‌ترین درس این جنگ، نقش مردم به‌عنوان مهم‌ترین عنصر پشتیبان قدرت نظام حکمرانی است.

🔹مردم در شرایطی که با فشارهای اقتصادی، اجتماعی و حتی نارضایتی‌‌های سیاسی روبه‌‌رو بودند، با آغاز جنگ و تهدید تمامیت ارضی کشور، رفتاری هوشمندانه توأم با بلوغ سیاسی نشان دادند.

🔹نظام حکمرانی باید انرژی ملی آزادشده برای ترمیم شکاف دولت–ملت و شکاف‌‌های اجتماعی، جلب اعتماد عمومی و استفاده در مسیر توسعه کشور بهره ببرد.

🔹درس دوم، توجه ویژه نظام حکمرانی به صیانت از دستاوردها و پیشرفت‌‌های پرهزینه علمی و فناورانه کشور است. هدف اصلی دشمن در این جنگ، ضربه به صنعت هسته‌‌ای ایران بود.

🔹اکنون لازم است با اتخاذ رویکردهای مبتنی بر ثبات و دیپلماسی هوشمند، از دستاوردهای راهبردی همچون فناوری هسته‌‌ای حفاظت کرده و این دستاوردها را در جهت رشد و توسعه کشور و نه صرفا ابزاری برای چانه‌‌زنی و بازی‌‌های سیاسی فرسایشی مورد استفاده قرار دهیم.

🔹اگرچه توان موشکی و پهپادی، برگ برنده ایران در این جنگ بود و دشمن را غافلگیر کرد، اما در دنیای امروز، کشورهایی در جنگ پیروز می‌‌شوند که نیروی هوایی پیشرفته، سامانه‌‌های پدافندی مدرن و قدرت اطلاعاتی بالا داشته باشند.

🔹از سوی دیگر نظام اطلاعاتی و امنیتی کشور نیز نیازمند بازسازی و تقویت است.

🔹ایران نیازمند تقویت قدرت بازدارندگی، بازتعریف راهبردهای بازدارندگی و به‌‌روزرسانی و تجهیز سیستم‌های بازدارندگی در ابعاد مختلف نظامی و امنیتی است.

🔹رسانه ملی (صداوسیما) که باید نقش اصلی را در روایتگری و مدیریت افکار عمومی ایفا می‌‌کرد، آمادگی لازم را نقش‌‌آفرینی موثر و بسیج عمومی در کشور نداشت.

🔹در مقابل، رسانه‌‌های خارجی و شبکه‌‌های اجتماعی مرجع اخبار مردم شدند. صداوسیما باید از تنگ‌‌نظری‌‌های سیاسی فاصله گرفته، از روایت‌‌های اغراق‌‌آمیز و غیرواقعی دور شود و با سرعت، دقت و صداقت، میدان اطلاع‌‌رسانی را از رسانه‌‌های معاند باز پس گیرد.

🔹جنگ ۱۲روزه نتیجه ناموفق بودن دیپلماسی در حل‌‌وفصل پرونده هسته‌‌ای ایران با نهادهای بین‌المللی و قدرت‌‌های بزرگ بود.

🔹نه روابط با آژانس انرژی اتمی و نه تعامل با شورای امنیت، نتوانستند از ایران حمایت کنند یا جلوی جنگ را بگیرند.

🔹مناسبات راهبردی با قدرت‌‌هایی مانند روسیه و چین نیز در عمل منجر به تقویت موقعیت ایران در جنگ نشد. نهادهایی مانند شانگهای و بریکس نیز صرفا به صدور بیانیه‌‌های کلی بسنده کردند.

🔹در مقابل، نقش مثبت کشورهای عرب منطقه قابل‌توجه بود. کشورهایی چون عربستان، عمان، قطر، امارات، عراق و حتی مصر، در روند مذاکرات بین ایران و آمریکا و همچنین در تلاش برای آتش‌‌بس نقش فعال داشتند.

🔹این تجربه نشان می‌دهد که راهبرد سیاست خارجی ایران باید از تقابل‌‌گرایی و اتکا به قدرت‌‌های فرامنطقه‌‌ای فاصله بگیرد و بر توسعه روابط پایدار، موثر و اعتمادساز با کشورهای منطقه تمرکز کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جنگ #نظام_حکمرانی #رسانه #کشورهای_عربی #وحدت_مردم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پزشکیان: رفتارهای دوگانه آژانس انرژی اتمی مشکلات زیادی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد کرده است

پزشکیان در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور فرانسه:

🔹️رئیس‌جمهور با طرح این پرسش که چرا رژیم جنایتکار صهیونیستی که عضو ان پی تی نیست، باید مرجع و مبنای گزارشات آژانس انرژی اتمی باشد؟ گفت: این رفتارهای دوگانه مشکلات بسیاری برای امنیت منطقه و جهان ایجاد کرده و انتظار این است که آژانس انرژی اتمی ضمن رعایت حقوق کشورها و پرهیز از رفتارهای دوگانه، از حق و حقوق کشورهای عضو نیز دفاع کند.

🔹امروز نگاه دولت، مجلس شورای اسلامی و ملت ایران این است که دبیرکل آژانس در قبال پرونده هسته‌ای کشورمان به رغم همه همکاری‌ها و تعاملات صورت گرفته، بی طرفانه عمل نکرده و این رفتار به هیچ وجه برای ما قابل قبول نیست.

🔹اقدام نمایندگان مجلس که برآمده از خواست ملت ایران است نیز واکنشی طبیعی به این رفتار غیر موجه، غیر سازنده و مخرب دبیرکل آژانس انرژی اتمی بوده است./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
بررسی نبرد میان سیاستمداران جاه‌طلب و نهادهای دموکراتیک

🔹امروزه بزرگ‌ترین تهدید برای دموکراسی، نه کودتایی نظامی، بلکه فرسایش از درون به دست سیاستمداران منتخب است. سیاستمدارانی که پس از کسب قدرت، با ظاهری قانونی و در پوشش اصلاحات، بازی را به نفع خود تغییر می‌دهند.

🔹آنها دادگاه‌ها را از چهره‌های مستقل خالی و با وفاداران خود پر می‌کنند، مرزهای حوزه‌های انتخابیه را برای تضمین پیروزی خود بازترسیم می‌کنند و رسانه‌های منتقد را به حاشیه می‌رانند.

🔹هدف نهایی، بازنویسی قواعد بازی تا جایی است که رقابت تقریبا ناممکن شود.

🔹مقایسه سرنوشت کشورهایی چون بریتانیا، لهستان و مجارستان نشان می‌دهد که در این نبرد، تنها سپر دفاعی، استحکام و استقلال نهادهای دموکراتیک است.

🔹طی نیم قرن گذشته، بسیاری از دموکراسی‌ها در سراسر جهان برابرتر شده‌اند، زیرا زنان و اقلیت‌های قومی و مذهبی به قدرت و جایگاه بیشتری دست یافته‌اند.

🔹«انقلاب حقوق» دهه ۱۹۶۰ در ایالات متحده، اقدامات و سهمیه‌های جنسیتی در هند، و دهه‌ها مهاجرت به اروپا، به‌ویژه از مستعمرات سابق، همگی به شکل‌گیری هنجارهای جدیدی از چندفرهنگ‌گرایی و کثرت‌گرایی مذهبی منجر شده‌اند.

🔹در بسیاری از نقاط، این تغییرات به شکل‌گیری یک بازآرایی جدید سیاسی دامن زده است: در حالی که پیش از این شکاف اصلی سیاسی بر سر مسائل اقتصادی بود، اکنون مسائل فرهنگی اهمیت روزافزونی یافته‌اند...👇

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سیاستمداران #نهادها #بازآرایی_سیاسی #فرهنگ

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥بقایی: اظهارات ترامپ درباره رفع تحریم‌ها و فروش نفت ایران به هیچ عنوان قابل اتکا نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری:

🔹شما قبلا هم شاهد موارد مشابهی بودید که صبح یک بحثی مطرح می شود مبنی بر اینکه قرار هست فلان اقدام انجام شود . بعد از ظهر یک بسته جدید تحریمی علیه ایران اعمال می‌شود؛ لذا این نوسانات و این تغییرات مکرر در مواضع را که در این سه چهار ماه به عنوان الگوی ثابت رفتاری آمریکا شاهدش بودیم به هیچ عنوان قابل اتکا و تکیه نیست.

🔹بیشتر باید به این‌ها در چارچوب بازی‌های روانی و رسانه‌ای نگاه کرد تا یک بیان جدی برای گفتگو یا حل مسئله.

🔹فراموش نکنیم ما در اوج یک روند دیپلماتیک و در حالی که قرار بود دو روز بعد دور ششم مذاکرات را داشته باشیم رژیم صهیونیستی بدون هیچ بهانه‌ قبلی و بدون هیچ دلیلی با هماهنگی و همکاری آمریکا تجاوز نظامی خود را علیه ایران انجام داد.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
رکود مسکن چقدر ادامه خواهد داشت؟

🔹 دنیای‌اقتصاد:

🔹رکود معاملات مسکن که پیش‌تر، «پایدار و عمیق» شده بود، طی هفته‌های گذشته تحت تاثیر خروج تقاضای مصرفی و سرمایه‌ای از بازار، عمیق‌تر شد.

🔹حسین عبده‌تبریزی با تحلیل شرایط بوجود آمده در بازار مسکن از 23 خرداد تاکنون، معتقد است: ریسک بالای سیاسی باعث شکل‌گیری «تقاضای معلق» در بازار مسکن شده است؛ از یک طرف خریداران مصرفی بخاطر ابهاماتی که نسبت به آینده معیشت‌شان دارند، خرید خانه را از اولویت خارج کرده‌اند و از طرف دیگر، تقاضای سرمایه‌ای نیز نگران تخریب دارایی‌اش است.

🔹این صاحب‌نظر اقتصاد مسکن توصیه‌هایی به سرمایه‌گذاران بخش مسکن و ساختمان برای گذار از شرایط موجود دارد؛ از جمله تنظیم یک دوره بلندمدت برای فعالیت‌ ساختمانی یا ملکی و پرهیز از رفتار هیجانی.

🔹او همچنین مقایسه‌ای بین رکود بورس و رکود مسکن انجام داده است.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بورس در شوک خروج پول

🔺دنیای اقتصاد
: معاملات بورس تهران برای سومین روز متوالی با افت شاخص‌های سهامی همراه شد و بیش از ۵ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازارخارج شد که این میزان خروج پول از ۳ شهریور سال ۹۹ بی‌سابقه بوده است.

🔺بررسی های آماری نشان می‌دهد در مجموع سه روز معاملات اخیر، 9 هزار و 196 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده است و اگر دامنه بررسی به کمی قبل‌تر منتقل شود؛ مشاهده خواهد شد که در 9 روز معاملاتی اخیر، بیش از 15 همت پول حقیقی از بازار خارج شده است.

کاهش قیمت سهام و خروج پول سنگین از تالار شیشه‌ای در سه روز اخیر در حالی رخ داد که مجددا جریان پول به سمت بازار طلا و سکه روانه شده است. صندوق‌های طلا برای دومین روز متوالی در معاملات امروز با ورود پول حقیقی همراه شدند.

🔺رسیدن قیمت دلار به ارقام بیش از 90 هزار تومان در معاملات امروز، مهم¬ترین عامل بازگشت تقاضا به بازار طلا و سکه است. برخی عنوان می‌کنند که بخشی از سرمایه‌های خارج شده از بورس در جست و جوی کسب بازدهی، روانه بازار طلا و سکه شده‌اند و پول‌های واردشده به صندوق‌های طلا در حقیقت همان پول های خارج‌شده از بورس است.

🔺مجموع ارزش معاملات 9 صندوق اهرمی حاضر در بازار طی سه روز معاملاتی اخیر، کمتر از 8 میلیارد تومان بوده است. فقر و فقدان تقاضا در حوالی یکی از پرریسک‌ترین ابزارهای بازار سرمایه نشان می‌دهد که فعلا حداقل از سوی فعالان بازار، امیدی به بهبود روند بازار نیست و به همین دلیل تقاضا برای این صندوق‌های پرریسک در کمترین حالت خود قرار گرفته است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رفع استرس با طبیعت‌‏‌گردی

🔹بسیاری از ساکنان تهران در روزهای اخیر در شهرهای شمالی و... اقامت داشتند، ‌‌‌ انگیزه این گروه تفریح نبود، ‌‌‌آنها می‌‌‌خواستند خودشان و عزیزان‌‌‌شان از جنگ و هراس ناشی از آن دور باشند.

🔹حالا که اوضاع آرام گرفته و در سایه آتش‌‌‌بس هستیم بسیاری از خمودگی و خستگی گله دارند، ‌‌‌از اینکه اغلب اوقات دچار خواب‌‌‌آلودگی هستند و نمی‌توانند ذهن‌‌‌شان را روی کارهایی که پیش از جنگ انجام می‌دادند، متمرکز کنند.

🔹پیشنهاد ما به شما این است که حتی شده برای یک روز را در طبیعت بمانید. از آنجا که می‌‌‌دانیم بسیاری از شما ساعت‌‌‌های طولانی در ترافیک ماندن را تجربه کرده‌‌‌اید، ‌‌‌چند مقصد نزدیک مناسب برای چنین سفرهایی را به شما پیشنهاد می‌‌‌دهیم.

🔹حتی اگر وقت ندارید و می‌‌‌خواهید حتما در تهران باشید، می‌توانید یک یا نیم روز را در کوهستان‌‌‌های شمال این شهر بگذرانید‌‌‌، ‌‌‌مسیری را طی کرده و پس از گذراندن ساعاتی در آرامش طبیعت به خانه بازگردید.

🔹اگر هم فرصت دارید پیشنهاد ما این است که چند روزی را در هر یک از این مقاصد باشید، ‌‌‌خوشبختانه حتی در کوهستان‌‌‌های شمال تهران هم هتل‌‌‌ها و پناهگاه‌‌‌هایی وجود دارد که امکان اقامت شبانه در آنها مهیاست.

🔹حضور شما در طبیعت باعث می‌شود تنش این روزها را دور بریزید و بتوانید ساعاتی را دور از همهمه شهر باشید.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #طبیعت #گردشگری #آرامش

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
قطر: برای توافق میان آمریکا و ایران و پایان جنگ در غزه تلاش می‌کنیم

🔹«ماجد الانصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر اعلام کرد که این کشور در تلاش‌ها برای دستیابی به توافق میان آمریکا و ایران و همچنین پایان دادن به تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه نقش دارد.

🔹وی اعلام کرد که در حال حاضر مذاکراتی درباره غزه در جریان نیست، اما تماس‌هایی بین طرف‌ها برای دستیابی به فرمول بازگشت به مذاکرات وجود دارد./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تهران پناهگاه دارد؟

🔺دنیای اقتصاد: سخنگوی شهردار و رئیس ستاد مدیریت بحران معتقدند ایستگاه های مترو برای پناه گرفتن مردم ایده آل نبود.

🔺قوانین پدافند غیرعامل در تمامی ایستگاه و خطوط مترو رعایت نشده و همین موضوع باعث شد تا شهرداری درخصوص اعلام ایستگاه های مترو به عنوان پناهگاه تردید داشته باشد.

🔺نصیری در نشست خبری عنوان کرد که قوانین پدافند عامل در خطوط تازه تاسیس اجرا شده است.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
تولد یک سوپراپلیکیشن برای بهبود زندگی مردم قزاقستان چگونه صورت گرفت؟

میخائیل لومتادزه، مدیر عامل شرکت «کسپی» قزاقستان

🔹در سال ۲۰۰۷ مدیریت یک بانک را بر عهده گرفتم که هیچ‌‌‌گونه فعالیت آنلاینی نداشت و برای بقا در بحبوبه بحران مالی جهانی دست و پا می‌‌‌زد.

🔹این بانک بعدا به شرکت «کسپی» تبدیل شد. امروز، این شرکت پرکاربردترین پلتفرم خدمات مالی، دولتی، پرداخت‌‌‌ها و تجارت الکترونیک در قزاقستان است.

🔹این پلتفرم به ۷۵درصد جمعیت کشور خدمات ارائه می‌‌‌دهد و درآمد خالص سالانه‌‌‌اش ۲ میلیارد دلار از حدود ۵ میلیارد دلار درآمد کل است.

🔹اگر بخواهیم معادل آمریکایی‌‌‌اش را تصور کنیم، انگار همه‌‌‌ سرویس‌‌‌های مالی شرکت‌‌‌های پی‌‌‌پل، آمازون، کپیتال وان، بوکینگ و اینستاکارت، در یک اپلیکیشن جمع شده باشند.

🔹چگونه توانستیم چنین تحول بزرگی ایجاد کنیم؟ با تمرکز بی‌‌‌وقفه بر خلق و ارائه‌‌‌ «ارزش بیشتر برای مشتریان».

🔹طبیعتا مشتری‌‌‌ها دوست نداشتند چند اپلیکیشن مختلف را دانلود کنند و با رمز عبور و نام کاربری‌‌‌های متعددی سر و کله بزنند و ترجیح می دادند همه چیز مورد نیاز برای مدیریت زندگی‌‌‌شان در یک جا جمع شده باشد.

🔹ماموریت ما این بود که با نوآوری زندگی مردم را بهبود ببخشیم. با این هدف که هر چیزی را که به آن دست می‌‌‌زنیم «ارزان‌‌‌تر، سریع‌‌‌تر و راحت‌‌‌تر» کنیم.

🔹ما مطمئن بودیم که ساخت یک سوپراپلیکیشن بهترین راه برای رسیدن به این هدف است و این ثابت شد.

🔹در بازار داخلی، نه تنها بیشترین نفوذ را در میان تمام شرکت‌‌‌های تکنولوژی داریم، بلکه بالاترین میزان تعامل هم در اختیار ماست.

🔹 ۷۰ درصد کاربران، به صورت روزانه از اپلیکیشن ما استفاده می‌‌‌کنند؛ ادعایی که هیچ پلتفرم دیگری نمی‌‌‌تواند داشته باشد.

🔹تعداد تراکنش‌‌‌های ماهانه هر کاربر به طور متوسط ۷۳تاست؛ یعنی بیشتر از میانگین تراکنش‌‌‌های سالانه‌‌‌ کاربران پی‌‌‌پل در آمریکای شمالی.

🔹ما سالانه بیش از ۱۰میلیارد تراکنش را پردازش می‌‌‌کنیم که چهار برابر مجموع تراکنش‌‌‌های شرکت‌‌‌های ویزا و مسترکارت در قزاقستان است.

🔹حالا که به‌‌‌عنوان یک شرکت فهرست‌‌‌شده در بورس «نزدک»، در حال گسترش فعالیت‌‌‌هایمان به کشور ترکیه هستیم، مشتاقیم دیدگاه‌‌‌ها و تجربیات خود را از مدل کسب‌‌‌وکارمان، با جهان به اشتراک بگذاریم.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #مدیران #سوپراپلیکیشن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بازار سرمایه در انتظار بازگشت تعادل

🔺آنچه در دو روز ابتدای بازگشایی بورس اتفاق افتاد، از یک منظر قابل پیش‌‏‌بینی و از منظر دیگر نگران‌‏‌کننده است. در فضای پساجنگ، بخشی از فعالان بازار بر این باورند که شرایط کنونی بورس، نیازمند حمایت سریع و گسترده از سوی نهادهای مالی است.

🔺استدلال این گروه آن است که بازار پس از تعطیلی‌‌‌ اجباری، با شوکی روانی و ساختاری مواجه شده و اگر در این مقطع خاص، تزریق پول یا حمایت مستقیم صورت نگیرد، احتمال شکل‌‌‌گیری بحران اعتماد میان سرمایه‌‌‌گذاران خرد افزایش می‌‌‌یابد.

🔺برخی نیز بر این باورند که اگر مانند سال‌های قبل، منابعی از صندوق توسعه یا صندوق تثبیت به نمادهای لیدر تزریق شود، بازار به سرعت به تعادل بازمی‌‌‌گردد. اما آیا چنین حمایتی ضرورت دارد؟

🔺
واقعیت آن است که حمایت‌‌‌های مستقیم و کوتاه‌‌‌مدت (اعم از خرید در نمادهای بزرگ یا تزریق منابع از صندوق تثبیت یا توسعه) اگرچه در مقاطعی خاص می‌تواند از شدت ریزش بکاهد، اما به ‌‌‌طور معمول، اثری پایدار ندارد و حتی می‌تواند آسیب‌‌‌زا باشد.

🔺دلیل آن هم ساده است: تزریق پول بدون تغییر در عوامل بنیادی، تنها به تعویق انداختن روند اصلاح است و موجب می‌شود انتظارات غیرواقعی در میان فعالان بازار شکل گیرد.

🔺راهکار اصولی‌‌‌تر برای حفظ تعادل بازار در مقطع فعلی، اولا شفاف‌‌‌سازی درباره متغیرهای کلان اثرگذار بر سودآوری شرکت‌ها مانند نرخ ارز و قیمت‌‌‌گذاری دستوری است، ثانیا اجتناب از اتخاذ تصمیمات هیجانی در حوزه سیاستگذاری صنعتی و مالیاتی نیز موضوع دیگری است که باید مدنظر قرار بگیرد.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
لحظه‌های پرشتاب تاریخ

🔹«هفتم اکتبر» سال ۲۰۲۳ و حمله‌ حماس به اسرائیل، رخدادی بود که تنها در عرض چند ساعت، خاورمیانه را از مسیری که در آن به‌سوی گسترش توافق‌نامه ابراهیم، کاهش تنش و بازآرایی ژئوپلیتیکی پیش می‌رفت، وارد چرخه‌ای تازه از جنگ، بی‌ثباتی و مداخله‌های بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی کرد.

🔹در پس‌لرزه‌های این رویداد بود که جبهه‌های متعددی از یمن تا لبنان، و از غزه تا عراق و سوریه شعله‌ور شد و نهایتا در بامداد ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، اسرائیل برای نخستین‌بار به‌طور مستقیم ایران را هدف حمله‌ نظامی قرار داد.

🔹در این دو سال چه گذشت که کار به این نقطه رسید؟ آیا حمله‌ اسرائیل به ایران واکنشی به حمایت تهران از مردم مظلوم غزه بود؟ یا آن‌گونه که برخی تحلیلگران می‌گویند، این حمله حلقه‌ای از زنجیره‌ای عمیق‌تر و بلندمدت‌تر از بازآرایی نظم منطقه‌ای است که ریشه در ناکامی روند صلح، زوال نظم بین‌الملل و توازن شکننده‌ قدرت در خاورمیانه دارد؟

🔹در این گزارش تحلیلی، با اتکا به شواهد میدانی، اسناد معتبر و تحلیل‌های کارشناسان، به بازخوانی مسیر تحولات دو سال گذشته می‌پردازیم؛ از روندهای ژئوپلیتیک پیش از هفتم اکتبر تا انفجار ناگهانی بحران، از جنگ غزه و دومینوی درگیری‌ها در لبنان و سوریه تا پیامدهای آن برای آینده‌ ایران.

🔹آیا منطقه در آستانه‌ نظمی تازه است؟ و جایگاه ایران در این نظم، پس از حمله‌ مستقیم اسرائیل، چگونه تعریف خواهد شد؟

🔗باشگاه اقتصاددانان را بخوانید

#دنیای_اقتصاد #نظم_منطقه_ای #خاورمیانه #اسرائیل #حماس #جنگ

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Audio
خاورمیانه پس از ۷ اکتبر؛ آغاز نظمی جدید؟

🔺تحولات خاورمیانه پس از حمله‌ حماس در ۷ اکتبر، از درگیری‌های غزه فراتر رفت و به شکل‌گیری جبهه‌های تازه‌ای در لبنان، سوریه و نهایتاً ایران منجر شد. هم‌زمان، بازیگران منطقه‌ای در حال بازتعریف جایگاه خود هستند و نظمی تازه در حال شکل‌گیری است؛ نظمی بدون محور مقاومت و با محوریت ترکیه و اسرائیل.

✍️ حسین باقی، روزنامه‌نگار، در یادداشتی در صفحه «باشگاه اقتصاددانان» روزنامه دنیای اقتصاد به این موضوع پرداخته است. مشروح این یادداشت را می‌توانید با عنوان «داستان هفتم اکتبر» از صفحه باشگاه اقتصاددانان بخوانید

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/04 20:20:20
Back to Top
HTML Embed Code: