Telegram Web Link
سیگنال جنگی در دریاها؛ خطر بروز تصادف را در مسیرهای باریک افزایش داده

🔹تنش‌‏‌های منطقه‌‏‌ای با ایجاد «آشفتگی امواج الکترونیک»، رهیابی کشتی‌‏‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز را مختل کرد؛ به این معنی که آشفتگی سیگنال‌‌‌ها در منطقه را تشدید کرد و خطر بروز تصادف را در مسیرهای باریک افزایش داد.

🔹روزانه نزدیک به هزار کشتی در نزدیکی ایران با اختلال امواج مواجه می‌‌‌شوند. بنابراین حالا جهان با یک تهدید جدی در برابر ناوگانی قرار دارد که ۸۰‌درصد تجارت جهانی به آن وابسته است.

🔹مشکلاتی که این کشتی‌‌‌ها را درگیر کرده، شامل «اخلال در سیگنال» و «ارسال سیگنال جعلی» است؛ روش‌هایی که در آن، مکان کشتی به اشتباه نمایش داده می‌شود.

🔹نمونه‌‌‌های این مشکل در مکان‌‌‌هایی مانند تنگه هرمز ـ که حدود یک‌‌‌پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کند ـ نشان می‌دهد این بحران ابعادی جهانی یافته است.

🔹این موضوع حتی ممکن است در برخورد شدید ۲ نفت‌‌‌کش در ماه جاری میلادی نیز نقش داشته باشد.

🔹این اختلال‌‌‌ها که تحت‌‌‌تاثیر تنش‌‌‌های ایران و رژیم صهیونیستی رخ داده، نشان می‌دهد مسیرهای کشتیرانی چقدر در برابر درگیری آسیب‌‌‌پذیرند؛ آن هم در شرایطی که بیش از ۲.۸ تریلیون دلار از تجارت دریایی جهان سالانه از گلوگاه‌‌‌هایی خاص عبور می‌کند.

🔹این وضعیت همچنین ضعف اساسی ایمنی در صنعتی را نشان می‌دهد که اکنون ۸۰‌درصد از تجارت جهانی را جابه‌‌‌جا می‌کند؛ ضعفی که ناشی از اتکا به سامانه‌‌‌های الکترونیکی برای موقعیت‌‌‌یابی است.

🔹نشریه آمریکایی «بلومبرگ» برای درک گستره بحران، مواردی را رصد کرد که کشتی‌‌‌ها سیگنال‌‌‌هایی از خشکی می‌‌‌فرستادند ـ جایی که نمی‌توانستند واقعا حضور داشته باشند.

🔹نتایج نشان داد قرائت‌‌‌های جعلی در مناطق پرتنش به شدت افزایش یافته است: دریای سیاه، دریای سرخ، دریای بالتیک و البته خلیج فارس و تنگه هرمز.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #حمل_و_نقل #دریا #کشتی #تنگه_هرمز #جنگ #سیگنال_جعلی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چین: مسئله هسته‌ای ایران باید از طریق دیپلماتیک حل‌ شود

سخنگوی وزارت‌خارجه چین:

🔹️چین خواهان تحقق آتش‌بس پایدار و مؤثر و بازگرداندن صلح و ثبات به منطقه خاورمیانه است. مسئله هسته‌ای ایران، باید از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک و به‌صورت مسالمت‌آمیز حل‌وفصل شود.

🔹️امیدوارم همه طرف‌ها در جهت همگرایی حرکت کرده و مسئله هسته‌ای ایران را دوباره به مسیر حل سیاسی بازگردانند./تسنیم

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
آیا ما واقعا به رئیس نیاز داریم؟

🔹اصلا چرا ما به رئیس نیاز داریم؟ چرا در جوامعی بی‌قانون و بدون رئیسی که به ما بگوید چه کار کنیم، زندگی نمی‌کنیم؟

🔹یکی از معروف‌ترین جواب‌ها برای این سوال از کتاب «لویاتان» نوشته توماس هابز آمده است که می‌گوید ما به رئیس نیاز داریم تا از ما در مقابل یکدیگر محافظت کند.

🔹بدون یک قدرت مرکزی، ما در یک وضعیت طبیعی زندگی می‌کردیم که در آن همه آماده دزدی و کشتن هم بودند. به قول هابز:

🔹«در چنین وضعی، مجالی برای صنعت نیست، زیرا ثمره‌اش نامعلوم است؛ و در نتیجه، نه زراعتی در کار است، نه دریانوردی، نه بنای وسیع و راحتی، نه ابزاری برای جابه‌جایی چیزهایی که به نیروی زیاد محتاج‌اند، نه شناختی از روی زمین، نه شمارشی از زمان، نه هنر، نه علم، و نه اجتماعی؛ و از همه بدتر، ترس دایمی و خطر مرگ خشونت‌بار؛ و زندگی انسان، تنها، فقیرانه، نکبت‌بار، وحشیانه و کوتاه.»

🔹استدلال هابز این بود که وقتی دولت به تنهایی حق استفاده از زور را دارد، از مردم محافظت می‌کند و به آنها این اطمینان را می‌دهد که می‌توانند بدون ترس دایمی زندگی کنند.

🔹در نگاه اول، این حرف منطقی به نظر می‌رسد: اگر قرار است نظمی باشد، باید پلیس و یک فرمانده هم در رأس آن باشد. اما نظریه بازی‌ها به ما نشان می‌دهد که این نتیجه‌گیری اشتباه است. برقراری نظم در جامعه لزوما به رئیس نیاز ندارد و جوامع می‌توانند خودشان این کار را انجام دهند.

🔹یکی از ایده‌های اصلی نظریه بازی‌ها این است که قوانین نانوشته اجتماعی، مثل یک نوع تعادل در روابط انسان‌ها عمل می‌کنند. یک جامعه کوچک می‌تواند بدون نیاز به دولت مرکزی، برای رفتارهای قابل قبول خودش قانون بگذارد.

🔹این قوانین توسط خود مردم و از طریق نظارت بر همدیگر و فشارهای اجتماعی مثل غیبت و شایعه‌پراکنی اجرا می‌شود. در حقیقت، بیشتر قوانین رفتاری در جامعه توسط دولت اجرا نمی‌شود، بلکه با همین روش‌های غیررسمی کنترل می‌شود.

🔹انسان‌شناسانی چون کریستوفر بوهم تشریح کرده‌اند که جوامع شکارچی-گردآورنده باستان چگونه اغلب فاقد روسای رسمی بودند. نظم در این جوامع از طریق نظارت دایمی افراد بر هم و مجازات متخلفان (مثلا برای زورگویی) حفظ می‌شد.

🔹این مجازات‌ها از مسخره کردن و طرد کردن گرفته تا حتی اعدام در موارد خیلی جدی را شامل می‌شد.

🔹به‌طور مشابه، الینور اوستروم، برنده جایزه نوبل، نشان داده که چطور قوانین اجتماعی می‌توانند به شکل خودجوش برای حل مشکلات جامعه، مثل درگیری‌های معمول، به وجود بیایند.

🔹شاید با خواندن این نکات فکر کنید که ما اصلا به رئیس نیازی نداریم. اما این نتیجه‌گیری هم اشتباه است. برخلاف تصور طرفداران ایده‌های آنارشیستی، یک دلیل محکم برای نیاز به رئیس وجود دارد و آن هماهنگی است...👇

🔗ادامه مقاله را اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #جامعه #رئیس #هماهنگی #آنارشیسم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه:

🔹️گزارش گروسی بهانه حمله رژیم صهیونیستی به ایران را فراهم کرد.

🔹️او در حالی گزارش منتشر کرد که خود اذعان داشت، شواهدی دال بر انحراف در فعالیت‌های هسته‌ای ایران ندارد.

🔹️ما با هیچ‌کسی در سازمان‌های بین‌المللی، شامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دشمنی نداریم.

🔹️ما خشمگین و عصبانی هستیم. مردم ما واقعا از موضع آژانس اتمی به خشم آمده‌اند و از آن ناراحت هستند.

🔹️سطح آسیب تاسیسات هسته‌ای جدی است. امیدواریم که در آینده نزدیک جزئیات آن از سوی نهادهای هسته‌ای ایران اعلام شود./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
بیت کوین به نقطه جوش رسید؟

🔹از زمان راه‌اندازی بیت‌کوین در سال ۲۰۰۹، نوسانات شدید قیمتی، بخشی جدایی‌ناپذیر از این رمزارز بوده و چرخه‌هایی شامل رشد، سقوط و رکود را شکل داده است.

🔹این چرخه‌ها معمولاً با رویداد هاوینگ هم‌زمان هستند که طی آن پاداش استخراج بیت‌کوین نصف می‌شود و باعث کاهش عرضه می‌گردد. این کاهش در عرضه، همراه با تقاضای ثابت یا افزایشی، قیمت را بالا می‌برد و سرمایه‌گذاران جدید را به بازار جذب می‌کند.

🔹پس از آن، فاز هیجانی و افزایش شدید قیمت اتفاق می‌افتد، اما در نهایت با اشباع بازار، روند نزولی آغاز شده و وارد دوره رکود و بی‌توجهی عمومی می‌شود؛ دوره‌ای که از نظر برخی تحلیلگران بهترین زمان خرید و انباشت است.

🔹در حال حاضر، بیت‌کوین در محدوده ۱۰۰ هزار دلار نوسان دارد؛ سطحی حساس که آینده مسیر قیمتی آن را در ابهام قرار داده است.

🔹برخی تحلیلگران معتقدند که بازار هنوز وارد فاز هیجانی نشده و جا برای رشد وجود دارد. با این حال، چرخه‌های جدید بیت‌کوین تحت‌تأثیر عوامل کلانی مانند نرخ بهره، سیاست‌های مالی، وضعیت اقتصاد جهانی و افزایش مشارکت سرمایه‌گذاران نهادی قرار گرفته‌اند.

🔹ورود صندوق‌های اسپات بیت‌کوین، افزایش نقدینگی و تقاضای فزاینده برای دارایی‌های مقاوم در برابر تورم، از جمله عوامل مهمی هستند که می‌توانند قیمت بیت‌کوین را در این چرخه پشتیبانی کنند.

🔹همچنین، واکنش ملایم بیت‌کوین به بحران‌هایی مانند تنش‌های ایران و اسرائیل نشان می‌دهد که بازار فعلاً در وضعیت مقاوم‌تری قرار دارد و سرمایه‌گذاران منتظر نشانه‌های قوی‌تری برای ورود به مرحله بعدی چرخه هستند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بیت_کوین

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دلیل توقف سرمایه‌گذاری نفتی آرامکو و آدنوک چیست؟

🔹در ادامه‌‌‌ تحول مهمی که در بازار نفت و اقتصاد خاورمیانه در حال رخ دادن است، دو شرکت دولتی پرقدرت نفتی یعنی آرامکوی سعودی و آدنوک اماراتی، تصمیم گرفته‌‌‌اند سرعت روند ادغام و تملک شرکت‌های خارجی (M&A) چند میلیارد دلاری خود را کاهش دهند؛ حرکتی که نشان می‌دهد این شرکت‌ها در حال بازتعریف مسیر رشد خود بر اساس شرایط جدید بازار هستند.

🔹این تصمیم در حالی اتخاذ شده که قیمت نفت خام در بازارهای جهانی با کاهش محسوس مواجه شده و به سطحی رسیده که برای بسیاری از کشورهای تولیدکننده، از جمله برخی دولت‌‌‌های عربی حاشیه خلیج فارس، به زیر نقطه سر‌‌‌به‌‌‌سر نزدیک شده است.

🔹آرامکو و آدنوک، که طی سه سال گذشته از فعال‌‌‌ترین خریداران در عرصه جهانی بوده‌‌‌اند و بیش از ۶۰ میلیارد دلار را صرف توسعه در حوزه‌‌‌هایی چون گاز، پتروشیمی، و روانکارها کرده‌‌‌اند، اکنون با بازنگری در اولویت‌‌‌های مالی و راهبردی خود، سیگنال مهمی به بازار ارسال کرده‌‌‌اند:

🔹دوره خریدهای پرریسک و توسعه بی‌محابا، حداقل در کوتاه‌‌‌مدت، جای خود را به احتیاط، تمرکز بر سوددهی و مدیریت دقیق منابع داده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #نفت #آرامکو #آدنوک

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
رئیس‌جمهور قانون تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را ابلاغ کرد 🔹رئیس جمهور قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برای اجرا به سازمان انرژی اتمی، شورای‌عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد. 🔹دکتر مسعود پزشکیان…
واکنش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تعلیق همکاری ایران با این سازمان

🔹آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بیانیه‌ای اعلام کرد: از تصمیم ایران برای تعلیق همکاری با آژانس مطلع هستیم و آژانس منتظر اطلاعات رسمی بیشتر از ایران است./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 رئیس کل بانک مرکزی: در جلسه شورای عالی بورس تصمیمات خوبی گرفته شد/ از امروز حضور در بازار سرمایه تقویت می‌شود

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
خروج سهامداران از بورس رکورد زد

🔺دنیای اقتصاد: بازار سهام در روزهای اخیر شاهد تحولات منفی زیادی بوده است؛ به این معنا که قیمت سهام به طور کلی کاهش یافته و رشد آنها متوقف شده است. بورس تهران در جریان معاملات امروز شاهد خروج 13هزار و 82میلیارد تومان پول حقیقی‌ بود و سرانجام رکورد تاریخی خروج پول به ثبت رسید.

🔺همچنین ارزش معاملات خرد در روز جاری به بالاترین سطح خود از دهم شهریور ماه 1399 رسید. در انتهای معاملات روز چهارشنبه ارزش معاملات خرد بازار سهام به میزان 27هزار و 403میلیارد تومان به ثبت رسید.

🔺نماگر اصلی تالار شیشه‌ای تحت تاثیر موج خریدهای صورت گرفته توسط حقوقی‌ها، در انتهای معاملات 0.5درصد از کاهش روزانه خود را جبران کرد و در نهایت با ثبت کاهش 1.54درصد معادل 42هزار واحد کار خود را در سطح 2میلیون و 689هزار واحد به انتها رساند. باتوجه به حمایت حقوقی‌ها از نمادهای بزرگتر بازار، شاخص هموزن برخلاف چهار روز معاملاتی گذشته عملکرد ضعیف‌تری را به ثبت رساند. این نماگر بورسی در انتهای معاملات روز جاری با ثبت کاهش 1.73درصد به سطح 846هزار واحد کاهش یافت.

🔺در معاملات امروز حقیقی‌ها باتوجه به تعطیلات پیش‌رو، به صندوق‌های درآمد ثابت روی آوردند و بیش از 2هزار و 300میلیارد تومان پول به این صندوق‌ها از طریق حقیقی‌ها تزریق شد. بانکی‌ها که در روزهای گذشته معاملات روان‌تری نسبت به سایر صنایع تجربه کردند در روز جاری با ورود پول 160میلیارد تومانی همراه شدند. به غیر از بانکی‌ها سایر صنایع بورسی در معاملات روز چهارشنبه با خروج پول حقیقی همراه شدند.

🔺با وضعیت نابسامان صورت گرفته در هفته جاری، ارزش دلاری بازار سهام به سطح 104میلیارد دلار کاهش یافت. آخرین بار22 اسفند ماه ارزش دلاری بورس در این سطح بوده است. نسبت قیمت به سود هر سهم بازار در انتهای معاملات روز چهارَشنبه به سطح 6واحد کاهش یافت. آخرین مرتبه در شهریور ماه 1403 نسبت p/e بازار در سطح فعلی بوده است.

🔺نرخ دلار توافقی نیز بدون توجه به دلار بازار آزاد همچنان از اواسط فروردین ماه امسال در سطح 69هزار تومان باقی مانده است. در روز جاری شکاف میان دلار توافقی و بازار آزاد به بیش از 30درصد رسید. شکاف 30درصدی موجب جذابیت زدایی از بازار سهام و کاهش چشمگیر درآمدهای صنایع خواهد شد.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رهبران سازمان چگونه می توانند سیگنال‌‏‌ها را به‌‏‌موقع تشخیص دهند؟

🔹در کسب ‌‌‌و کار، زمان‌بندی نقش تعیین‌‌‌کننده‌‌‌ای دارد. افزایش تخصص در زمان‌بندی می‌تواند یکی از موثرترین راه‌‌‌ها برای تضمین یک حاشیه سود معقول باشد. بحث زمان‌بندی فقط در مورد راه‌‌‌اندازی یا تعطیل کردن یک کسب و کار نیست.

🔹فعالیت‌‌‌های مختلف دیگری نیز در میان این دو نقطه اصلی ابتدایی و انتهایی وجود دارد که نتیجه آنها نیز بستگی زیادی به زمان‌بندی دارد؛ از جمله گشایش یا تعطیلی یک شعبه، تغییر/ارتقا یا کنار گذاشتن یک محصول، افزایش یا تثبیت یک جریان درآمدی و هزینه‌‌‌کرد یا صرفه‌‌‌جویی.

🔹 برای هر یک از چنین تصمیماتی، نشانه‌‌‌هایی وجود دارند که زمان مناسب اقدام را اعلام می‌کنند.

🔹در کتاب «رهبری سازمانی آماده آینده» طرحی ۴مرحله‌‌‌ای طراحی کرده‌‌‌ایم که از طریق آن می‌توان نشانه‌‌‌های کلیدی بهتری طراحی کرد؛ نشانه‌‌‌هایی که برای بهبود تصمیم‌گیری‌‌‌های شروع/پایان کسب و کارها مفید باشند.

🔹یک رهبر سازمانی کارکشته باید آماده شناسایی نشانه‌‌‌های کلیدی خود متناسب با کسب و کار متمایز خود، شخصیت و روحیات خودش و البته بازارهای مرتبط با فعالیتشان باشد. در حالی که در کتاب ذکر شده، توضیحات فراوانی آورده شده، بهترین نتیجه زمانی حاصل می‌شود که این توضیحات از طریق ترکیب با طرح مفهومی زیر، نشانه‌‌‌های دقیق‌‌‌تری بسازد...👇

🔗اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #مدیران #زمان_بندی #سیگنال

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ترامپ: رئیس‌جمهور فوق‌العاده‌ای هستم

دنیای اقتصاد:
دونالد ترامپ در مصاحبه بامداد گذشته در جمع خبرنگاران به انتقاد شدید از روسای‌جمهور پیشین ایالات متحده پرداخت و مدعی شد آنها کارنامه‌ی افتضاحی به عنوان رئیس‌جمهور از خود به جای گذاشته‌اند و در مقابل اوست که لایق تشویق است و رئیس‌جمهور فوق‌العاده‌ای است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
کاهش ارزش دلار، طلا را به اوج ۳۳۰۰ دلاری رساند

🔹روز گذشته، قیمت هر اونس طلا با رشدی نزدیک به 1.5 درصد به بالای سطح ۳۳۰۰ دلاری بازگشت که علت اصلی آن کاهش ارزش دلار آمریکا و تداوم ابهام‌ها درباره سیاست‌های مالی و تعرفه‌ای ایالات متحده است.

🔹کاهش ارزش دلار که به پایین‌ترین سطح خود از اوایل سال ۲۰۲۲ رسیده، باعث جذاب‌تر شدن طلا برای خریداران خارجی شده و تقاضای این فلز گرانبها را افزایش داده است.

🔹ریچاردو اونجلیستا، تحلیل‌گر ارشد شرکت اکتیو‌تریدز، اعلام کرده است که نگرانی‌ها در مورد وضعیت مالی آمریکا و بلاتکلیفی در خصوص تعرفه‌های تجاری، به افزایش جذابیت طلا دامن زده است.

🔹دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از روند مذاکرات تجاری با ژاپن ابراز نارضایتی کرد و همزمان وزیر خزانه‌داری هشدار داد که ممکن است تعرفه‌های جدیدی علیه برخی کشورها اعلام شود.

🔹به این بی‌ثباتی، بررسی‌های جاری سنا درباره لایحه گسترده کاهش مالیات و افزایش هزینه‌های دولت نیز افزوده شده است. ترامپ همچنین فشارها بر فدرال‌رزرو را افزایش داده و با ارسال یادداشت‌هایی به رئیس این نهاد، خواستار کاهش بیشتر نرخ بهره شده است.

🔹هم‌زمان، کاهش بازدهی اوراق ۱۰ساله خزانه‌داری آمریکا به پایین‌ترین سطح دو ماه گذشته، نشانه‌ای دیگر از انتظار بازار برای کاهش نرخ بهره است.

🔹در بازار فلزات گران‌بها، نقره با بیش از یک درصد افزایش به بالای ۳۶ دلار و ۴۰ سنت رسید. افزایش چشمگیر قیمت طلا باعث شد بازار سهام کانادا در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ عملکردی بهتری نسبت به بازار سهام آمریکا داشته باشد.

🔹شاخص کانادایی با رشد ۸.۶ درصدی در برابر رشد ۵.۵ درصدی شاخص آمریکا قرار گرفته و در ارزش دلاری، این رشد به ۱۵ درصد رسیده است. تحلیل‌گران معتقدند که در نیمه دوم سال احتمال تکرار چنین رشدی کمتر است.

#دنیای_اقتصاد #طلا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال تا ۱۶ تیر اعمال می‌شود

🔹کرمی‌اسد رئیس پلیس راه راهور فراجا از اعمال محدودیت‌های ترافیکی ویژه در محورهای شمالی کشور به‌دلیل تقارن ایام سوگواری محرم با تعطیلات پایان هفته خبر داد و گفت: این محدودیت‌ها از چهارشنبه ۱۱ تیر آغاز و تا صبح دوشنبه ۱۶ تیر ادامه دارد.

🔹سرهنگ احمد کرمی‌اسد روز چهارشنبه با اعلام جزئیات محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های کشور، به‌ویژه مسیرهای منتهی به استان‌های شمالی افزود: این اقدامات با هدف ارتقای ایمنی تردد، کاهش بار ترافیکی و تسهیل عبور و مرور وسایل نقلیه در دستور کار قرار گرفته است.

🔹تردد موتورسیکلت‌ها از ساعت ۱۲ ظهر چهارشنبه (۱۱ تیرماه) تا ساعت ۶ صبح دوشنبه (۱۶ تیرماه) در محورهای کرج–چالوس، هراز، فیروزکوه، و همچنین مسیر تهران-سمنان-مشهد و بالعکس ممنوع خواهد بود./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Audio
ذهن در برابر ذهن: چگونه به خودمان رحم کنیم؟

هفته‌های گذشته، خیلی از ما ایرانی‌ها، به‌خصوص ساکنان تهران، روزهایی پراسترس و پرتنش را پشت سر گذاشتیم. فشار اخبار، ناامنی‌های روانی و فضای سنگین اجتماعی باعث شده بیشتر از همیشه به دنبال راهی برای فرار از اضطراب باشیم. یکی از ساده‌ترین راه‌ها، پناه بردن به طبیعت است.

البته قرار نیست همیشه چمدان ببندیم و به شهر دیگری برویم. حتی یک نیم‌روز در کوه‌های شمال تهران هم می‌تواند کمک‌کننده باشد. اما آیا این تنفس کوتاه در دل طبیعت برای حفظ سلامت روان ما کافی است؟

آذرخش مکری، روان‌پزشک شناخته‌شده ایرانی، در فایل صوتی جدیدی به موضوعی بسیار مهم اشاره کرده که می‌تواند دلیل اصلی اضطراب‌های همیشگی ما باشد: نشخوار فکری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آخرهفته بدون استرس؛ چگونه؟

🔹در هفته‌‌‌های اخیر بسیاری از ایرانی‌‌‌ها به‌ویژه ساکنان پایتخت روزهای ناآرام و پراسترسی را تجربه کرده‌‌‌اند. یکی از راه‌‌‌هایی که برای رفع استرس و دور ماندن از خبر پیشنهاد می‌شود حضور در طبیعت است.

🔹البته زمانی که از طبیعت صحبت می‌کنیم تنها به معنای یک سفر طولانی به سایر شهرها و استان‌‌‌ها نیست، ‌‌‌حتی کوهستان‌‌‌های شمال تهران می‌توانند محل خوبی برای گذارندن یک نیم‌‌‌روز آرام باشند. در عین حال باید توجه داشت گذراندن یک یا چند روز در طبیعت برای اینکه از تنش و اضطراب دور شوید، ‌‌ گرچه لازم است اما کافی نیست.

🔹آذرخش مکری روانپزشک شناخته شده ایرانی معتقد است تنها زمانی می‌توان سلامت روان را در شرایط پرتنش حفظ کرد که مرور افکاری که به تشویش در ما دامن می‌‌‌زنند را متوقف کنیم. در فایلی که به تازگی از او منتشر شده، این روانپزشک مقوله‌‌‌ای تحت عنوان «نشخوار فکری» را مطرح می‌کند‌‌‌، ‌‌‌ مقوله‌‌‌ای که به معنای مرور مداوم موضوعات ناخوشایند در ذهن است.

🔹نشخوار فکری از نظر مکری باعث می‌شود فرد حتی در میان جمع نیز نتواند احساس آرامش داشته و حواس خود را متمرکز کند...👇

🔗اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #نشخوار_فکری #استرس #کاهش_استرس #طبیعت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تراژدی بورس

🔺وضعیت منفی بورس تهران، از ابتدای هفته ریزش بیش از ۲۵۰ هزار واحدی شاخص کل بازار را رقم زده است. شاید کمتر کسی تصور می‌کرد؛ بازار سهام بعد از روزهای اوج خود این گونه وارد سراشیبی سقوط شود. البته تجربه نشان می‌دهد؛ بورس طی سال‌های گذشته همواره در مواجهه با ریسک‌‌‌های شدید، گارد نزولی به خود گرفته است.

🔺کاملا مشخص بود که بورس بعد از بازگشایی بلافاصله وارد مسیر نزولی شود. اما به نظر می‌‌‌رسید بعد از چند روز بتواند مجددا احیا شود. معمولا به دلیل پیش‌بینی‌ناپذیر بودن چشم‌انداز ریسک‌‌‌های سیاسی، بازارهایی که از ریسک بالاتری برای سرمایه‌گذاری برخوردارند از سوی سرمایه‌گذاران مهجور واقع می‌شوند.

🔺در شرایط کنونی نیز وضعیت همینطور است. بنا بر آنچه که پیش‌تر گفته شد؛ علاوه بر وجود ریسک جنگ، وضعیت مبهم آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی نیز بر پیچیدگی‌‌‌های ریسک مذکور افزوده است.

🔺دقیقا در همین مسیر است که بورس روزهای نزولی را می گذراند و سهامداران با جدیت استراتژی فروش را دنبال می‌کنند. بازار سهام به طور مشخص متاثر از بار روانی گره خورده به ریسک‌‌‌های سیاسی در حال از دست دادن سطوحی است که از ابتدای سال توانسته بود به دست آورد.

🔺با توجه به رویه‌‌‌ای که سهامداران خرد در پیش گرفتند؛ یک سیگنال مشخص را می‌توان دریافت؛ بورس به دلیل تعدد ریسک‌های گوناگون از اولویت سرمایه‌گذاران خارج شده است.

🔺در همین رابطه یک کارشناس بازار سرمایه گفت: سازمان بورس در روزهای جنگ اقدام به قفل معاملات سهام و صندوق‌های طلا کرد. این موضوع سبب شد عطش فروش پس از بازگشایی بازار بلافاصله نمایان شود.

🔺اگر در کنار صندوق‌های درآمد ثابت، معاملات سایر صندوق‌های بازار سرمایه نیز انجام می‌‌‌شد از شدت خروج پول کاسته می‌‌‌شد. اگرچه تصمیم به بازگشایی معاملات صندوق‌های درآمد ثابت بر اساس مصلحت اندیشی‌‌‌های سیاستگذار صورت گرفت اما در عمل وضعیت را به ضرر بورس تمام کرد.

🔺برخی از سرمایه‌گذاران برای ارتزاق و در جهت نقدشوندگی بازار سرمایه اقدام به خرید می‌کنند اما تصمیم‌‌‌های اخیر منجر به تشدید بی‌‌‌اعتمادی سرمایه‌گذاران شد. از سویی خروج پول از بازار سهام در نهایت رونق بازارهای غیرمولد را رقم خواهد زد.

🔺افزایش نرخ دلار آزاد و طلا نیز در همین بستر می‌تواند رخ دهد. از این رو اغلب سهامداران غیرحرفه‌‌‌ای و حتی نیمه حرفه‌‌‌ای، بازارهای موازی را امن می‌‌‌پندارند.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رانت و بحران

آرش خوشکار؛ پژوهشگر اقتصادی

🔹بحران‌های ژئوپلیتیک در ایران به جای آنکه موتور محرکه اصلاحات ساختاری باشند، به ابزاری برای بازتولید نظم رانتی بدل شده‌اند.

🔹بررسی سیاست‌های بحران‌محور (از ارز ترجیحی تا پروژه‌های بازسازی) نشان می‌دهد چگونه حلقه‌های قدرت، اضطراری‌بودن شرایط را به سکوی پرش رانت‌خواری تبدیل می‌کنند.

🔹با توجه به بروز جنگ تحمیلی دوازده‌روزه اخیر، این یادداشت با استناد به داده‌های میدانی و چارچوب نظری نورث، مسیر گسست از این چرخه معیوب را ترسیم می‌کند.

🔹در نظریه‌های نهادگرایی نورث (۱۹۹۰) بحران‌ها «آزمون شفافیت نظام‌های اقتصادی» محسوب می‌شوند. اما تجربه ایران در تحریم‌ها، این الگو را تایید نمی کند و بحران، فرصتِ سوخته برای اصلاحات است.

🔹نتیجه تحلیلی آن است که سیاست‌های اضطراری در عمل به ماشین توزیع امتیاز به نخبگان حاکم تبدیل می‌شوند.

🔹رهایی از چرخه رانت‌سازی نیازمند اقدامات عملیاتی در چهار محور کلیدی است:

•شفافیت منابع بحرانی با ایجاد سامانه رصد عمومی (Real-Time Tracker) برای ثبت و انتشار دریافت‌کنندگان ارز، یارانه و پروژه‌های دولتی

•حذف قیمت‌گذاری دستوری با آزادسازی قیمت‌ حامل‌های انرژی و خودرو و پرداخت مستقیم به مردم؛ پیشنهاد می‌شود صندوق مردم‌نهاد منابع ملی تشکیل و درآمدهای حاصل از آن به مردم پرداخت شود

•خصوصی‌سازی شفاف با فروش سهام شرکت‌های دولتی در بورس (به‌جای واگذاری به نهادهای خاص) با الزام انتشار مستمرات مالی

•پاسخگویی نهادی با ایجاد «نهاد ارزیابی عملکرد مستقل» با اختیار ابطال قراردادهای فاقد توجیه اقتصادی

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بحران #رانت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
انتقاد آلمان از تعلیق همکاری ایران با آژانس: این تصمیم «سیگنال فاجعه‌باری» ارسال می‌کند

🔹️روزنامه گاردین نوشت: پس از آنکه مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، رسماً تعلیق همکاری‌ها را پس از حملات اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای‌ کشور اعلام کرد، آلمان گفت: این تصمیم «سیگنال فاجعه‌باری» ارسال می‌کند.

🔹️مارتین گیزه، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان گفت: «برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک، همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضروری است.»

🔹️در ۲۵ ژوئن، یک روز پس از برقراری آتش‌بس، نمایندگان مجلس ایران با اکثریت قاطع به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مستقر در وین رأی دادند.

🔹️رسانه‌های دولتی تأیید کردند که این قانون اکنون لازم‌الاجرا شده است. هدف این قانون «تضمین حمایت کامل از حقوق ذاتی جمهوری اسلامی ایران» تحت پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، با تمرکز ویژه بر غنی‌سازی اورانیوم است./شفقنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
اکنون زمان «بازسازی» به‌عنوان پروژه‌ای ملی و فکری است

🔹پس از پایان جنگ، زمان بازسازی فرارسیده است. این مرحله، پیش و بیش از هر چیز، نیازمند بازنگری است. بازنگری در سیاست‌های اقتصادی که تاکنون اتخاذ کرده‌ایم و درروش ‌هایی که به‌کار گرفته‌ایم.

🔹در سال‌های گذشته، با وجود تمام تلاش‌ها، نتوانستیم نیازهای بنیادین مردم در حوزه رشد اقتصادی، رفاه اجتماعی، آرامش روانی و امنیت پایدار را پاسخگو باشیم.

🔹نه‌تنها نتوانستیم اقتصاد پویایی بسازیم، بلکه از قافله اقتصاد جهانی و توسعه نیز جا ماندیم.

🔹برای بازسازی واقعی، باید سیاست‌های انحصارگرایانه و بی‌اعتمادی به ظرفیت‌های داخلی را کنار بگذاریم. بازنگری در سیاست‌های اقتصادی یعنی گشودن فضا برای فعالیت همه اقشار جامعه، برای آنکه حس کنند در این کشور می‌توانند آزادانه انتخاب و فعالیت کنند.

🔹همچنین در سیاست خارجی باید از تقابل به سوی تعامل، گفت‌وگو و دیپلماسی موثر حرکت کنیم.

🔹زمان آن رسیده که بازسازی را نه فقط به عنوان پروژه‌ای عمرانی، بلکه به‌عنوان پروژه‌ای ملی و فکری آغاز کنیم؛ پروژه‌ای برای ساختن آینده‌ای بهتر.

🔗باشگاه اقتصاددانان را بخوانید

#دنیای_اقتصاد #بازسازی #بازنگری #سیاستگذاری_اقتصادی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎧هر روز در تریبون بورس، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.

عصرها ساعت ۱۹ در «دنیای اقتصاد»

👤احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه


همچنین در برنامه امروز «پروانه کبره»، خبرنگار بازار سرمایه، به بررسی اتفاقات مهم بازار سهام می‌پردازد
.

#تریبون_بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/05 12:54:19
Back to Top
HTML Embed Code: