Telegram Web Link
زنی سرکش روی شیروانی کاخ سفید / چرا جمهوری‌خواهان از مشاور غیر‌رسمی ترامپ می‌‏‌ترسند؟

🔹در میان نبردهای بزرگ و کوچک از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، یک درگیری شدید به‌‌‌رغم همهمه در میان تیم رئیس‌‌‌جمهوری آمریکا همچنان برجسته است. این کشمکش مربوط به مهار فردی به نام لورا لومر است که تیم ترامپ قصد کنترل او را دارد.

🔹به نوشته نیویورک‌‌‌تایمز، لومر، شورشی راست‌‌‌گرا که اسلام‌‌‌هراسی را افتخار خود می‌‌‌داند و برای خود نقشی منحصربه‌‌‌فرد در ترویج ایدئولوژی خاص خود قائل است، به‌‌‌رغم اینکه نقشی سمی در حلقه داخلی ترامپ دارد، دست بالا را پیدا کرده است.

🔹پست‌‌‌های او در شبکه اجتماعی ایکس درباره چند دستیار شورای امنیت ملی که به نظر او به اندازه کافی به ترامپ وفادار نبودند، نظر دیگران را جلب کرده است. او تلفنی از ترامپ خواست که هفته بعد به دفتر بیضی‌شکل بیاید.

🔹لومر، ۳۲ساله، در یکی از بیش از دوازده مصاحبه‌‌‌ای که با نیویورک‌‌‌تایمز برای این مقاله انجام داده، این تصور را که او یک مزاحم فاقد اعتبار نزد رئیس‌‌‌جمهور است، رد کرد.

🔹او گفت: «نقطه دسترسی من به کاخ سفید دونالد ترامپ است و درک این موضوع برای مردم واقعا دشوار است.» در کاخ سفید، لومر به‌‌‌عنوان یک نیروی غیرقابل‌کنترل و سمی در نظر گرفته می‌شود که وفاداری عمیقی به ترامپ دارد که تمایل به حمله به تقریبا هر کسی، حتی متحدانش دارد.

🔗متن کامل

#دنیای‌_اقتصاد #آمریکا #ترامپ #لومر

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁13👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹گروه رسانه ای دنیای اقتصاد برگزار میکند:

🔸نشست تخصصی هوش حسی( EQ) در رشد فردی و سازمانی

دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴
ساعت ۱۶ الی ۱۸

📍محل برگزاری: سالن همایش های گروه رسانه ای دنیای اقتصاد

برای ثبت نام از طریق لینک زیر اقدام فرمایید

🌐 http://events.den.ir
👍3👎2
راه حلی برای مشکل کمبود نیروی کار ماهر

🔹به یکی از چالش‌های اصلی اقتصادها تبدیل شده؛ چالشی که ریشه در تغییرات سریع فناوری، گذار به اقتصاد سبز و ناهماهنگی میان نظام آموزش و نیازهای واقعی بازار کار دارد.

🔹این مساله، علاوه بر کاهش بهره‌وری و نوآوری، بیکاری را افزایش داده و مانعی جدی بر سر راه رشد پایدار کشورها ایجاد کرده است.

🔹اهمیت این موضوع در آنجاست که بدون نیروی انسانی ماهر، هیچ صنعتی نمی‌تواند رقابتی بماند یا با تحولات آینده همگام شود.

🔹در همین راستا، مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، در گزارشی با عنوان «مدل‌ها و ساختار شوراهای تخصصی توسعه مهارت» به بررسی راهکار مقابله کارآمد با این شرایط جدید پرداخته است.

🔹این گزارش، راهکار موثر را ایجاد نهادهایی همچون «شوراهای مهارتی بخشی» دانسته است که با مشارکت فعال دولت، بخش خصوصی و نهادهای آموزشی به شناسایی نیازهای مهارتی، طراحی برنامه‌های آموزشی هدفمند و تطبیق عرضه و تقاضای مهارت‌ها در بازار کار می‌پردازند.

🔹تجربه کشورهایی مانند بریتانیا، آلمان و هند نیز نشان می‌دهد که موفقیت در این مسیر نیازمند همکاری ساختاریافته، انعطاف‌پذیری نهادی و سرمایه‌گذاری مداوم در توسعه مهارت‌هاست.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #نیروی_کار_ماهر

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁4👍3👏1
بازوی پژوهشی بانک‌مرکزی رشد 1.9 درصدی برای سه ماهه منتهی به اردیبهشت را برآورد کرد

🔹بازوی پژوهشی بانک مرکزی رشد تولید ناخالص داخلی سه‌ماهه منتهی به اردیبهشت ۱۴۰۴ را نسبت به مدت مشابه سال قبل، 1.9 درصد برآورد کرد.

🔹 این گزارش حرکت آهسته ولی رو به بهبود اقتصاد کشور پیش از جنگ را نشان می‌دهد، چرا که رشد اقتصادی برآورد شده برای سه‌ماهه منتهی به اردیبهشت، نسبت به شاخص مربوطه در ماه‌های اسفند و فروردین افزایش یافته است.

🔹به عقیده کارشناسان، رشد حدود ۲ درصد برای اقتصاد ایران رشد بالایی محسوب نمی‌شود. با این حال، سهم زیاد بخش نفت در رشد سه‌ماهه منتهی به اردیبهشت و باقی ماندن اثر منفی بخش کشاورزی مورد توجه است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #رشد_اقتصادی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁5👍4😐1
پزشکیان در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس شورای اروپا: ادامه همکاری‌ با آژانس مشروط به اصلاح رفتارهای دوگانه در قبال ایران است

🔹رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس شورای اروپا گفت: کشور ما در شرایطی هدف تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا قرار گرفت که در مسیر گفت‌وگو و مذاکره قرار داشت و هنگامی که با پاسخ قاطع ایران مواجه شدند، ناگزیر به درخواست آتش‌بس شدند.

🔹پزشکیان در ادامه این تماس تلفنی با اشاره به اینکه بی‌تردید رژیم صهیونیستی بدون هماهنگی و اجازۀ آمریکا توان انجام چنین اقدامی را نداشت، افزود: ادامۀ همکاری ایران و آژانس، مشروط به اصلاح رفتارهای دوگانه در قبال پرونده هسته‌ای ایران است. تکرار هرگونه تجاوزی نیز، با پاسخی قاطع‌تر و پشیمان‌کننده‌تر مواجه خواهد شد.

🔹آنتونیو کوستا نیز در این گفتگوی تلفنی گفت: اتحادیه اروپا احترام عمیقی برای تاریخ، تمدن و فرهنگ ملت ایران قائل است و آمادگی کامل برای گفت‌وگو و همکاری دارد.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👍12😁9👎1
نقطه‌ضعف شهر تهران از کجا پدید آمد؟

🔹 دنیای‌اقتصاد:

🔹مدیر مطالعات طرح جامع تهران در دهه 80، ریشه «تاب‌نیاوری پایتخت در برابر حوادث طبیعی و انسانی» را تشریح کرد.

🔹مجید غمامی، استاد معماری و شهرسازی که هم در جریان تدوین طرح جامع تهران بود و هم طرح تفصیلی و حتی طرح جامع مسکن، در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»، مبدا مشکلات امروز شهروندان پایتخت در مواجهه با آسیب‌پذیری ساختمانی که در آن زندگی می‌کنند و محله‌ای که در آن ساکن هستند را «اتفاق اوائل دهه 60 برای شهرداری‌ها» عنوان می‌کند.

🔹در سال‌های میانی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، وضعیت اقتصادی و توان محدود بودجه کشور سبب شد طرح «قطع تامین مالی بودجه شهرداری‌ها از طرف دولت» کلید بخورد و از آنجا که سال‌های پس‌از جنگ مصادف شد با «بازسازی، سازندگی و توسعه عمرانی شهر تهران»، تلاقی این نیاز با عطش مالی شهرداری به «فروش تراکم» منجر شد.

🔹در طول این سال‌ها منافع مشترک مدیریت شهری و سازنده‌ها در اعطای هر نوع مجوز ساختمانی متفاوت یا مغایر مقررات بالادست ساخت‌وساز از جمله ضوابط مخصوص «تاب‌آوری شهر و ساختمان»، به غفلت یا چشم‌پوشی بیشتر و بیشتر از «خطوط‌قرمز» ضامن کیفیت‌زندگی و ایمنی ساکنان و بهره‌برداران از شهر و ساختمان شد.

🔹نتیجه آن، وضعیت موجود است که هنگام حملات هوایی، اهالی یک محل ردی از پناهگاه نمی‌بینند و حاضران در آپارتمان‌ها نیز جایی برای «استقرار مطابق شروط پدافند غیرعامل» پیدا نمی‌کنند.

🔹راه چرخش شهر تهران به مسیر «تاب‌آوری» اما مهیاست؛ قانونی که سال 1401 مصوب شد اما هیچوقت اجرا نشد.

✔️ جزئیات را می‌توانید از اینجا بخوانید.

در گزارشی دیگر می توانید «قیمت پیشنهادی فروش آپارتمان در نیمه تیرماه در مناطق مختلف تهران» را اینجا ببینید

#دنیای_اقتصاد #تهران #تاب_آوری #شهرداری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3😁1
آیا یونسکو می‌تواند پناهگاه آثار تاریخی کشورها باشد؟

🔹جنگ 12 روزه نه تنها گردشگری در ایران را در این دوره به محاق برد‌، بلکه نگرانی‌های جدی بابت میراث فرهنگی و سایت‌های تاریخی به وجود آورد.

🔹در این دوره زمانی چندین نامه به نهادهای بین‌المللی متولی میراث فرهنگی زده شد. نمونه آنها ائتلافی از ۵۱ سازمان مردم‌نهاد ایرانی فعال در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری که با ارسال نامه‌ای رسمی به «آدری آزولای»، مدیرکل یونسکو، حملات هوایی رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کردند و نسبت به تهدیدات جدی این رژیم برای اماکن فرهنگی و تاریخی ارزشمند ایران هشدار دادند.

🔹وزیر میراث فرهنگی،‌ گردشگری و صنایع دستی هم به شکل جداگانه‌ نامه‌ای برای مدیرکل یونسکو ارسال و اعلام کرد که هرگونه تخریب یا آسیب، نه تنها حافظه تاریخی ایران، بلکه هویت تمدنی جهان را با چالش مواجه خواهند کرد.

🔹با این حال از آنجا که یونسکو امکان اجبار هیچکدام از طرفین جنگ برای حفاظت از میراث فرهنگی را ندارد،‌ کارشناسان عنوان می‌کنند باید در کنار نامه‌نگاری با نهادهای بین‌المللی،‌ مجموعه اقداماتی در داخل انجام شود تا موزه‌ها و میراث فرهنگی کشورمان از آسیب در زمانه بحران در امان بمانند.

🔹به گفته رضا دبیری‌نژاد کارشناس موزه در ایران، ما باید مراکز حساس را لیست کنیم و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز شیوه‌نامه و اسلوب‌نامه‌هایی برای حفاظت از آنها تدوین کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #یونسکو #میراث_تاریخی #میراث_فرهنگی #جنگ

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دیدار وزرای خارجه روسیه و آمریکا در مالزی

🔹دیدار و گفت‌وگوی روبیو و لاوروف در حالی انجام شده که طی روزهای گذشته، رئیس‌جمهور آمریکا از همتای روس اظهار نارضایتی کرده و حتی یک‌بار با لحنی تند گفته بود: «پوتین حرف‌های مزخرف زیادی به ما تحمیل می‌کند.»

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
😁8👍3
روسیه: دنبال راه‌حل برنامه هسته‌ای ایران هستیم

🔹سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه این کشور به دنبال راه‌حل سیاسی برنامه هسته‌ای ایران است، گفت: مهم است که با بهره گیری از دیپلماسی و عقل سلیم با شیوه‌های اعمال زور مقابله کنیم.

🔹وی در واکنش به اظهارات سناتور آمریکایی درباره اعمال تعرفه ۵۰۰ درصدی به شرکای تجاری مسکو گفت: ما می‌دانیم که چگونه در این شرایط کار کنیم، ما به حرکت در مسیر مستقل، حاکمیتی و مترقی خود ادامه خواهیم داد.

🔹ریابکوف افزود: در شرایطی که بیش از ۳۰ هزار اقدام محدودکننده (تحریم) علیه روسیه اتخاذ شده است، عملیاتی شدن چنین اقدام ضد روسی، نیاز به تجزیه و تحلیل و بررسی بیشتر دارد، اما وضعیت را به طور اساسی تغییر نخواهد داد./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👎38👍1😁1
اعتماد به نفس «کاذب» خوب است یا بد؟

لیونل پیج؛ اقتصاددان

🔹اعتماد به نفس کاذب یک خطای شناختی صرف یا روشی برای حس خوب داشتن به خودمان نیست، بلکه یک سازوکار تکاملی به شمار می‌آید که می‌تواند در موقعیت‌های اجتماعی به ما برتری دهد.

🔹اما در عین حال بی‌هزینه نیست و می‌تواند پیامدهای خطرناکی داشته باشد.

🔹وقتی از دنیل کانمن، روان‌شناس و برنده نوبل اقتصاد، پرسیدند اگر می‌توانست تنها یک سوگیری را برای همیشه از بین ببرد، کدام را انتخاب می‌‌‌کرد، پاسخ داد: «اعتماد به نفس کاذب.»

🔹دیدگاه کانمن را می‌توان با در نظر گرفتن این واقعیت درک کرد که بسیاری از بزرگ‌ترین فجایع جهان و طرح‌‌‌های نسنجیده با این سوگیری مرتبط بوده‌‌‌اند.

🔹چرا ما چنین باورهای آشکارا نادرستی را درباره خود پرورش می‌‌‌دهیم؟ تفسیر غالب این است که ما از این تصور که بهتر از آنچه واقعا هستیم، هستیم، لذت می‌‌‌بریم.

🔹برای مثال، کارول تاوریس و الیوت ارونسون، روان‌شناسان، در کتاب علمی پرمخاطب خود «اشتباهاتی رخ داد (اما نه از سوی من)»، تمایل ما به اعتماد به نفس کاذب را به نیاز به حفظ ego و لذت حاصل از تقویت آن و افزایش عزت نفس نسبت می‌دهند.

🔹با این حال، یک مشکل در نسبت دادن اعتماد به نفس کاذب به انگیزه عزت نفس وجود دارد: عزت نفس منفعتی است که در ذهن ما رخ می‌دهد، اما اعتماد به نفس کاذب ناگزیر به اشتباهات پرهزینه در دنیای واقعی منجر می‌شود.

🔹به نظر غیرمنطقی می‌رسد که نیروهای تکاملی ما را طوری طراحی کرده باشند که از باورهایی لذت ببریم که ما را به سوی تصمیمات پرهزینه سوق می‌دهند. اینکه اعتماد به نفس کاذب می‌تواند پرهزینه باشد، امری بدیهی است.

🔹اگر اعتماد به نفس کاذب هزینه‌‌‌هایی در دنیای واقعی به همراه دارد، پس باید منافعی واقعی نیز داشته باشد. برای شناسایی این منافع، باید بین دو نوع موقعیت تمایز قائل شویم.

🔹دسته اول، سناریوهایی هستند که شما با عناصر طبیعی تعامل دارید، مانند تصمیم‌گیری برای صعود از کوه یا شنا کردن در رودخانه. در این شرایط، اعتماد به نفس کاذب هیچ منفعتی ندارد و حتی ممکن است به خطاهای مرگبار منجر شود.

🔹دسته دوم شامل موقعیت‌‌‌های اجتماعی است که در آنها با افراد دیگر تعامل دارید. در این بسترها، اعتماد به نفس کاذب می‌تواند تاثیرگذار باشد، زیرا برخلاف طبیعت، انسان‌‌‌ها می‌توانند رفتار خود را در پاسخ به رفتار شما تنظیم کنند.

🔹تمایل ما به خودفریبی، یعنی اینکه خود را بهتر از آنچه هستیم تصور کنیم، ممکن است به عنوان سازوکاری عمل کند که ما را قادر می‌‌‌سازد دیگران را به طور موثرتری فریب دهیم.

🔹مطالعات اخیر این ایده را تایید می‌کنند که خودفریبی واقعا می‌تواند متقاعد کردن دیگران را تسهیل کند.

🔹به راحتی می‌توان دید که چنین اعتماد به نفس کاذب و باورهای خود-خدمت‌‌‌گرانه‌‌‌ای، علت بسیاری از درگیری‌‌‌ها، از محیط کار گرفته تا عرصه بین‌المللی، است که در آنها طرفین درگیر فکر می‌کنند شایسته سهم بیشتری هستند و به شانس خود برای پیروزی اطمینان دارند. شاید حق با دنیل کانمن باشد که حذف اعتماد به نفس کاذب می‌تواند تاثیری شگرف بر جهان بگذارد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #اعتماد_بنفس_کاذب

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍13😁1
مسکو: لاوروف و روبیو درباره حل‌وفصل مسالمت‌آمیز مسائل اوکراین و ایران تبادل‌نظر کردند

🔹سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه و مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا پنجشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۴ در حاشیه اجلاس وزیران امور خارجه آسه‌آن در کوالالامپور پایتخت مالزی با یکدیگر دیدار و درباره مسائل دوجانبه و موضوعات بین‌المللی همچون حل وفصل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین و برنامه هسته‌ای ایران تبادل نظر کردند.

🔹وزارت امور خارجه روسیه در گزارشی از این دیدار نوشت: دیدار لاوروف و روبیو در راستای توافقات حاصل‌شده از جمله در تماس تلفنی ۱۲ تیرماه ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ رؤسای جمهوری روسیه و آمریکا درباره طیف گسترده‌ای از مسائل در دستور کار دو جانبه و تحولات بین‌المللی انجام شد./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👎22😐4
تعرفه‌های ترامپ مس را به اوج رساند

🔹دونالد ترامپ با تهدید به اعمال تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات مس، بازار این فلز را شوکه کرد و قیمت آن با جهش ۱۱ درصدی به رکورد ۵.۸۹۶ دلار به ازای هر پوند رسید.

🔹در بورس نیویورک، قیمت مس ۲۵ درصد بالاتر از لندن بود، با تفاوت ۲۰۰۰ دلاری به ازای هر تن، که ناشی از نگرانی از کمبود عرضه و افزایش تقاضای داخلی آمریکا است. این شکاف قیمتی، ذخایر جهانی را به انبارهای آمریکا سوق داده و فشار عرضه جهانی را افزایش می‌دهد.

🔹تحلیلگران معتقدند تقاضای ناشی از انقلاب هوش مصنوعی و مراکز داده، آینده مس و نقره را روشن می‌کند، اما پایداری تعرفه‌ها به دلیل افزایش هزینه تولید و فشار تورمی بر مصرف‌کنندگان آمریکایی مورد تردید است.

🔹 در مقابل، قیمت طلای نقدی با افت ۰.۴ درصدی به ۳۲۸۰ دلار و معاملات آتی طلا با کاهش ۰.۷ درصدی به ۳۲۹۰ دلار رسید. رشد شاخص دلار و بازده اوراق خزانه‌داری ۱۰‌ساله، جذابیت طلا را کاهش داد. بازارها در انتظار صورت‌جلسه فدرال‌رزرو برای روشن شدن مسیر نرخ بهره هستند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #مس #تعرفه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😐8👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔶صادقی سرپرست فولاد جهان آرا اروند شد

🔻به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد جهان آرا اروند، امروز پنجشنبه مورخ 1404/04/19 آئین تکریم و معارفه مدیرعامل این شرکت با حضور دکتر شیران مدیرعامل هلدینگ توسعه صنعت و معدن تدبیر صورت گرفت.

🔻طی این مراسم از زحمات ارزشمند مهندس شاهرخ قبادیان در سمت مدیریت عامل شرکت فولاد جهان آرا اروند تقدیر و تشکر به عمل آمده و مهندس رسول صادقی به عنوان سرپرست جدید شرکت فولاد جهان آرا اروند منصوب گردید.
🔻صادقی پیش از این مدیر عاملی گروه صنعتی سپنتا را عهده دار بود.
👎2👏1😁1
سه پیام به روزگار بعد از جنگ

🔹در روزگار پس از جنگ، آنچه بیش از هر چیز نیازمند بازاندیشی است، معماری حضور قدرتمندانه در جهانی است که آتش‌بس، نه به معنای پایان تهدید، بلکه به‌مثابه وضعیتی مسلحانه، ناپایدار و پرخطر است.

🔹سه یادداشت امروز «باشگاه اقتصاددانان»، از سه زاویه مکمل امنیت ملی، راهبردهای بازدارندگی منطقه‌‌‌ای و حفاظت غیرعامل از زیرساخت‌‌‌های حیاتی، تلاش می‌کنند به یک پرسش بنیادین پاسخ دهند: چگونه می‌توان در زمانه‌‌ صلحی ناپایدار، از هویت ملی، انسجام داخلی و دارایی‌‌‌های راهبردی صیانت کرد؟

🔹یک یادداشت، نگاهی کلان به فضای ژئوپلیتیک منطقه پس از پاسخ موشکی ایران به تجاوز اسرائیل دارد و تاکید می‌کند که تعادل استراتژیک میان قدرت نظامی، بازیگری دیپلماتیک و افکار عمومی، می‌تواند احتمال جنگ تمام‌‌‌عیار را کاهش دهد؛ اما این تعادل، شکننده و وابسته به تصمیمات عقلانی نخبگان است.

🔹یادداشت دیگر، همین چشم‌‌‌انداز را از منظر مردم‌‌‌محور و ملی دنبال می‌کند: چگونه می‌توان میان آمادگی حداکثری در سطح ملی و حفظ آرامش در سطح اجتماعی توازن برقرار کرد؟ و راهبرد ملی چه باید باشد تا سرمایه اجتماعی در برابر فرسایش ترکیبی دشمنان حفظ شود؟

🔹اما آنچه این دو تحلیل ژئوپلیتیک را تکمیل می‌کند، یادداشت سوم است که با لحنی تخصصی و دغدغه‌‌‌مند هشدار می‌دهد: امنیت نه فقط بر مدار توان نظامی، موشک و بازدارندگی سیاسی، بلکه بر ستون‌‌‌هایی نظیر نگهداری، حفاظت و تاب‌‌‌آوری زیرساخت‌‌‌های انرژی نیز استوار است.

🔹در شرایطی که اقتصاد دستوری، تحریم‌‌‌های کمرشکن و تغییر مکرر دستورالعمل‌‌‌ها، صنایع را از درون فرسوده کرده، نیاز فوری به تجدیدنظر در محل ساخت نیروگاه‌‌‌ها، ایجاد سیستم‌های پدافند غیرعامل و استقرار کارگروه‌‌‌های تخصصی برای پایش مستمر امنیت نیروگاهی وجود دارد.

🔹صلحِ پس از جنگ، آغاز مرحله‌‌‌ای دشوارتر از صیانت و بازسازی است؛ مرحله‌‌‌ای که در آن، امنیت ملی، نظم اجتماعی و تاب‌‌‌آوری زیرساختی باید همزمان و به‌‌‌شکلی هوشمندانه مورد بازطراحی قرار گیرد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جنگ #بعد_از_جنگ #نظم_اجتماعی #ژئوپلتیک

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍4👎3👏1
ایلان ماسک از هوشمندترین هوش مصنوعی جهان رونمایی کرد

🔹️ایلان ماسک از هوش مصنوعی پرچمدار جدید شرکت xAI، یعنی گراک ۴ (Grok 4) به‌عنوان هوشمندترین هوش مصنوعی دنیا رونمایی کرد.

🔹️هوش مصنوعی گراک ۴ شامل دو مدل Grok 4 و Grok 4 Heavy می‌شود که مدل Heavy به‌عنوان نسخه «چندعاملی» معرفی شده است. ماسک درباره عملکرد Grok 4 Heavy مدعی شده که این مدل چندین ایجنت ایجاد می‌کند که به‌طور هم‌زمان روی یک مشکل کار می‌کنند.

🔹️شرکت xAI ادعا می‌کند که گراک ۴ در چندین بنچمارک عملکردی خیره‌کننده داشته است. ازجمله این آزمون‌ها به Humanity’s Last Exam اشاره شده که ظاهراً Grok 4 بدون استفاده از ابزارهای خود امتیاز ۲۵.۴ درصد را در آن کسب کرده است. در این آزمون جمینای ۲.۵ پرو گوگل امتیاز ۲۱.۶ درصد و o3 از OpenAI امتیاز ۲۱ درصد را به‌دست آورده‌اند.

🔹️در کنار گراک ۴ و Grok 4 Heavy، ایلان ماسک از گران‌ترین طرح اشتراکی xAI نیز رونمایی کرد. هزینه این اشتراک با نام SuperGrok Heavy ماهانه ۳۰۰ دلار است و قابلیت‌هایی مانند دسترسی زودهنگام به ویژگی‌های جدید را شامل می‌شود./دیجیاتو

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👍11👎4😁2
🔵 قیمت انواع خودرو در بازار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😐6😭3😁1
بی‌توجهی به توصیه‌های اقتصاددانان چه عواقبی دارد؟

دو دهه پس از انتشار نخستین بیانیه انتقادی اقتصاددانان آزادی‌خواه، اغلب پیش‌بینی‌های آنها به وقوع پیوسته و جامعه گرفتار نا‌اطمینانی و فقر و کشور، گرفتار تنش و جنگ شده است.

اقتصاددانان در بزنگاه‌های حساس، اقدام به کنشگری می‌کنند و بیانیه‌ها و نامه‌هایشان اغلب بازتاب‌دهنده نگرانی عمیق آنها نسبت به آینده کشور است.

چرا صدای اقتصاددانان شنیده نمی‌شود؟


#تجارت_فردا
@tejaratefarda
👍31👎1😁1
هفته‌نامه تجارت‌فردا
بی‌توجهی به توصیه‌های اقتصاددانان چه عواقبی دارد؟ دو دهه پس از انتشار نخستین بیانیه انتقادی اقتصاددانان آزادی‌خواه، اغلب پیش‌بینی‌های آنها به وقوع پیوسته و جامعه گرفتار نا‌اطمینانی و فقر و کشور، گرفتار تنش و جنگ شده است. اقتصاددانان در بزنگاه‌های حساس،…
چرا نظام حکمرانی به توصیه‌ اقتصاددانان توجه نمی‌کند؟

✍️ محمد طاهری/ سردبیر

بیانیه‌نویسی اقتصاددانان آزادی‌خواه، دست‌کم دو دهه سابقه دارد. آنها هرگاه ضرورت هشدار به سیاستمداران و تصمیم‌گیران کشور را احساس کرده‌اند، محافظه‌کاری رایج میان اقتصاددانان را کنار گذاشته و با انتشار بیانیه، دیدگاه‌های کارشناسی خود را عمومی کرده‌اند. این بیانیه‌ها معمولاً در مقاطع بسیار حساس منتشر شده و اغلب بازتاب‌دهنده نگرانی‌های جمعی اقتصاددانان نسبت به آینده کشور بوده‌است.

بیانیه اخیر ۱۸۰ اقتصاددان و استاد دانشگاه که بر ضرورت تغییر پارادایم در حکمرانی تأکید کرده، یکی از مهم‌ترین موضع‌گیری‌ دانشگاهیان در دو دهه گذشته است اما به نظر می‌رسد نخستین بیانیه اقتصاددانان که 21 سال پیش منتشر شد، به این دلیل مهم‌ترین موضع‌گیری آنها به حساب می‌آید که شرایط امروز کشور را به‌طور دقیق پیش‌بینی کرده بود.

فراتر از بیانیه
سال 1384 در تاریخ جمهوری اسلامی، نقطه‌عطف به ‌شمار می‌رود؛ به این معنی که با ظهور محمود احمدی‌نژاد، مسیر نظام حکمرانی از اساس تغییر کرد و کشور با سرعت زیاد به ورطه تخریب افتاد. دولت محمود احمدی‌نژاد، با تکیه بر درآمدهای سرشار نفتی، سیاست‌هایی را در پیش گرفت که در ظاهر به دنبال توزیع ثروت و کاهش نابرابری بود، اما در عمل به فروپاشی اقتصادی طبقه متوسط، فقر و بیکاری بیشتر اقشار ضعیف و تخریب شدید پایه‌های نظام حکمرانی منجر شد. در این دوره شاهد تشدید تنش با غرب بودیم و سیاست خارجی تهاجمی و جهت‌گیری‌های مشکوک دولتمردان، انزوای بین‌المللی ایران را رقم زد. تحریم‌های اقتصادی که در این دوره تشدید شدند، اقتصاد کشور را تحت فشار بی‌سابقه‌ای قرار دادند و زمینه‌ساز مشکلات ساختاری شدند که اثراتشان همچنان ادامه دارد. اما آن‌چه سیاستمداران بعدها در آینه دیدند، اقتصاددانان از مدت‌ها قبل در خشت خام دیده بودند. آنها چند ماه پیش از برگزاری نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با انتشار بیانیه‌ای صریح، نسبت به ظهور پوپولیسم، تخریب پایه‌های اقتصاد و آینده سیاست و اقتصاد کشور ابراز نگرانی کردند.

بخش‌هایی از نخستین بیانیه اقتصاددانان را بخوانید:

🔹منشأ بخش مهمی از مشکلات، انزوای کشور در عرصه بین‌المللی است. تصور برخی چنین است که هرچه کشور ما در انزوای بیشتر باشد نوآوری و خلاقیت بیشتر خواهد بود.

🔹آنچه امروز به‌عنوان معجزه رشد مشاهده می‌شود به‌طور عمده حاصل برون‌گرایی و تعامل با جهان خارج است.

🔹انزواطلبی در مقابل تعامل فعال با جهان خارج، انتخاب عقب‌ماندگی در برابر پیشرفت است.

🔹انزوای اقتصادی موجب محرومیت جامعه از دستاوردهای عظیم علمی، فنی و مدیریتی دنیای مدرن می‌شود که حاصل آن پایین آمدن بهره‌وری و عقب‌ماندگی و فقر است.

🔹دو نگرش کاملاً متفاوت در کشور قابل شناسایی است؛ یک نگرش معتقد به اقتصاد مدرن رقابتی، دموکراسی و تعامل فعال با جهان خارج است و نگرش دیگر، اقتصادی دولت‌مدار را در کنار تحدید آزادی‌های فردی و فضای پرتنش با جهان خارج در دستور کار دارد.

🔹متاسفانه این نگرش با شعارگرایی و مطلق‌نگری، عرصه را بر هدف‌گذاری‌های واقع‌بینانه تنگ می‌کند

🔹این نگرش توجهی به نگاه منفی افکار عمومی جهان نسبت به ملت و کشور ما نداشته و از هر شرایطی که افکار عمومی جهانی را در مقابل ما قرار دهد، استقبال می‌کند.

🔹گسست نگرشی شکل گرفته میان دو گروه یاد شده در مورد نقش دولت و جایگاه بخش خصوصی، عدالت اجتماعی و چگونگی ارتباط با جهان خارج به بزرگ‌ترین چالش آینده کشور تبدیل شده است

🔹محدود کردن بخش خصوصی با هدف تحقق عدالت اجتماعی و مقید کردن تعامل با جهان، با هدف جلوگیری از وابستگی و با ادعای ممانعت از آسیب‌پذیری فرهنگی، نه‌تنها به اهداف معهود نرسیده بلکه در زمینه چگونگی حفظ ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی نگرانی‌های جدی ایجاد کرده است.

🔹جهت‌گیری‌های سیاسی و به‌ویژه در عرصه سیاست خارجی در فضایی آرمان‌گرایانه و احساسی و مستقل از پیامدهای اقتصادی تعیین و اجرا شده و اقتصاد به‌صورت منفعل و مغلوب تنها هزینه‌ها را پرداخته است.


بیایید یک بار دیگر به تاریخ بیانیه اول اقتصاددانان توجه کنیم؛ 18 آبان 1383، یعنی هفت ماه ماه قبل از روی کار آمدن معجزه هزاره سوم و تشکیل دولتی که جامعه را حیران و پایه‌های نظام حکمرانی را تخریب کرد.
به اسامی امضاکنندگان نخستین بیانیه اقتصاددانان نگاه کنید؛

محمدمهدی بهکیش، جمشید پژویان، حسن درگاهی، غلامعلی فرجادی، محمد طبیبیان، مهدی عسلی، موسی غنی‌نژاد، احمد مجتهد، علینقی مشایخی، مسعود نیلی و ابوالقاسم هاشمی.

اغلب‌شان همان‌هایی هستند که در اغلب بزنگاه‌ها، نه تنها به مردم آگاهی بخشیده‌اند که خیلی زودتر از آنکه دیر شود، به حکمرانان هم هشدارهای لازم را داده‌اند.
اما چرا هیچ وقت صدایشان شنیده نشده است؟


#تجارت_فردا
@tejaratefarda
👍37👎5😁1
2025/07/12 17:29:53
Back to Top
HTML Embed Code: