Forwarded from اقتصادنیوز (Ma)
🔴 رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین ۱۴۰۳

🔹گمرک ایران اعلام کرد:

▫️ترانزیت خارجی از مسیر ایران در اولین ماه از سال ۱۴۰۳ با تدوام شیب افزایشی در ماه‌های اخیر، به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

▫️این میزان ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۷ درصد افزایش نشان می دهد.

▫️بر اساس این گزارش، بیشترین میزان ترانزیت خارجی در مدت یاد شده از مبدا گمرکات پرویزخان در استان کرمانشاه، شهید رجایی و باشماق در استان کردستان انجام گرفته است.

▫️این گزارش می افزاید: در فروردین ماه سال جاری، ۴۸۶ هزار تن کالا از مبدا گمرک پرویزخان، ۳۷۷ هزار تن از مبدا گمرک شهید رجایی و ۲۰۳ هزار تن از مبدا گمرک باشماق ترانزیت شده است.

@EghtesadNews_com
وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم

رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش:

🔹️همه حکمرانی و اداره کشور برخاسته از آموزش و پرورش است.

🔹️کشور ما پیشرفت نخواهد کرد الا از طریق آموزش و پرورش.

🔹️ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم، ما به قله نزدیک شده ایم و کسی که می تواند این الگو شدن را رقم بزند نظام تعلیم و تربیت کشور است./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
میزبانی امارات از رهبر مخالفان نتانیاهو

🔺دنیای اقتصاد:
عبدالله بن زاید وزیر خارجه امارات از یائیر لاپید رهبر اپوزیسیون اسرائیل استقبال کرد. در این دیدار راهکارهای تحقق راهکار دو دولتی مورد بحث قرار گرفت.

🔺️تحلیلگران میزبانی امارات از رهبر مخالفان نتانیاهو را نشان‌دهنده نارضایتی ابوظبی از رویکرد نخست وزیر کنونی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه می‌دانند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا افزایش مخارج دولت همواره می‌تواند ما را از رکود خارج کند؟

🔹رکود بزرگ اقتصادی که سال۱۹۲۹ میلادی از ایالات متحده آمریکا آغاز شد و به مرور بخش بزرگی از جهان را در خود بلعید، باعث شد تا ادبیات علم اقتصاد با تحول چشم‌گیری مواجه شود.

🔹در خلال سال‌های ۱۹۲۹ تا سال ۱۹۳۲ میلادی، تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان به اندازه ۱۵درصد کاهش پیدا می‌کند. (در بحران اقتصادی سال‌های 2008 تا 2009 میلادی تنها در حدود یک‌درصد از GDP اقتصاد جهانی کاسته شد).

🔹جهان در واکنش به این پدیده هولناک به تکاپو می‌افتد و از دل این تکاپو جان مینارد کینز ‌زاده می‌شود. کسی که به ناجی سرمایه‌داری معروف است.

🔹جان مینارد کینز، اقتصاددان بزرگ انگلیسی با انقلابی در علم اقتصاد و بنیان نهادن نظریه اقتصاد کلان پرچمدار مبارزه با رکود بزرگ می‌شود و نه‌تنها جهان علم اقتصاد را دگرگون می‌سازد، بلکه زندگی میلیون‌ها انسان را نیز نجات می‌دهد.

🔹جان مینارد کینز با تحولی که در علم اقتصاد به‌وجود می‌آورد، سیاستگذاری اقتصادی را جانی دیگر می‌بخشد. در مدل کینزی هدف اصلی تحریک تقاضا است.

🔹به اعتقاد کینز، در شرایط رکودی ظرفیت بزرگی از بخش تولیدی نظام اقتصادی بلااستفاده ماندهو در نتیجه، طرف عرضه توانایی پاسخ دادن به هر سطحی از تقاضا را دارد.

🔹لکن، مشکل آنجاست که تقاضایی وجود ندارد. به این ترتیب، تحریک طرف تقاضا موجب به راه افتادن طرف عرضه می‌شود و با افزایش سطح تولید می‌توان از شرایط رکودی خارج شد.

🔹بر این اساس، در مدل کینزی، مخارج دولت و حجم پول ابزارهای سیاستگذار برای تحریک تقاضا محسوب می‌شوند. به این ترتیب، مدل کینزی «مخارج دولت» و «حجم پول» را متغیرهای سیاستگذاری نام‌گذاری می‌کند...👇

🔗متن کامل را اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #کینز #رکود #سیاست_های_اقتصادی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وزیر خارجه ایران راهی گامبیا شد

🔺️دنیای اقتصاد:
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا تهران را به مقصد بانجول پایتخت این کشور ترک کرد.

🔺️در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی که طی روزهای شنبه و یکشنبه ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه جاری با موضوع اصلی “ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو‌ پیرامون توسعه پایدار” برگزار می‌شود، مسائل و چالش های مختلف جهان اسلام به ویژه موضوع فلسطین و وضعیت جاری در باریکه غزه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

🔺️در این اجلاس در مجموع سه سند شامل پیش نویس قطعنامه فلسطین، پیش نویس بیانیه بانجول و پیش نویس سند نهایی نشست سران برای تصویب به ترتیب به نشست شورای وزیران امور خارجه و سپس اجلاس سران ارائه خواهد شد.

🔺️ امیرعبداللهیان ضمن حضور در این اجلاس، مواضع جمهوری اسلامی ایران را در قبال تحولات جهان اسلام و منطقه ای و بین المللی تبیین خواهد کرد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
جو بایدن در گاف جدیدی ژاپن و هند دو کشور متحد خود را «بیگانه هراس» نامید

🔹️جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا تنها سه هفته پس از میزبانی از فومیو کیشیدا، نخست وزیری ژاپن در کاخ سفید، کشور ژاپن را به همراه هند به دلیل عدم استقبال از مهاجران «بیگانه هراس» نامید.

🔹️جو بایدن که پیشتر اتحاد با ژاپن را«اتحادی ناگسستنی»، به ویژه در مورد امنیت جهانی دانسته بود، در روز چهارشنبه با مقایسه اقتصاد دو کشور هند و ژاپن با چین و روسیه، دلیل شرایط بد اقتصادی آن‌ها را عدم پذیرش مهاجران خواند.

🔹️او در مراسم جمع آوری کمک‌های مالی در هتلی که عمده اهدا کنندگان آن آسیایی-آمریکایی بودند گفت که اقتصاد این کشور [ایالات متحده] به خاطر شما و بسیاری دیگر در حال رونق است، چون ما از بسیاری از مهاجران استقبال می‌کنیم./یورونیوز

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
سازمان غذا و دارو:‌ تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است

روابط عمومی سازمان غذا و دارو:

🔹تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است.

🔹علت تمایل برخی بیماران برای مصرف داروهای خارجی در حالی که نمونه داخلی آن با قیمت مناسب‌تر وجود دارد به برخی پزشکان مرتبط می‌شود.

🔹برخی پزشکان بعضاً بر کیفیت نمونه خارجی تاکید بیشتری دارند./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟

🔹به گزارش رأی الیوم، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

🔹منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
از انتظارات تا واقعیات در بورس

🔺دنیای اقتصاد: پس از افت شاخص به زیر ۲میلیون و ۳۰۰‌هزار واحد در روز یکشنبه،سهامداران وارد فاز احتیاط شدند تا بلکه بورس اندکی از مسیر نزولی خود دست بردارد و با عبور از فاز اصلاح خفیف بتوانند مجددا وارد میدان معاملات شوند.

🔺شاید بتوان دلیل رویکرد احتیاطی معامله‌گران را به عملکرد ضعیف بورس آن‌هم در شرایطی که افق روشنی پیش‌روی بازار سهام نیست؛مرتبط دانست.

🔺واقعیت است که سرمایه‌گذاران چه حقوقی باشند و چه نهادی دیگر به مانند گذشته بازار پرریسک سهام را فضای مناسبی برای سرمایه‌گذاری تلقی نمی‌کنند.

🔺شاید بتوان مهم‌ترین نکته این ادعا را به کاهش ارزش معاملات خرد نسبت داد که مجددا روند کاهشی گرفته است و به میزان ۳۲۹۱میلیارد تومان رسیده است.

🔺نکته دیگر اینکه همزمان با کاهش ارزش معاملات خرد، خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی نیز نسبت به‌ هفته قبل از آن افزایش یافت که به نوعی از کاهش آرامش در بازار حکایت
می‌کند.

🔺با در‌نظر‌گرفتن چنین اعداد و ارقامی نمی‌توان انتظار داشت که بازار این روزها از سوی فعالان خرد و کلان با دیدی مثبت نگریسته شود، در واقع همان‌طور که پیشتر گفته شد روند حرکتی شاخص‌ها اگر به سمت صعود طی روزهای آینده حرکت نکند به زحمت می‌توان در انتظار تغییرات مثبت در این بازار بود.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
«تیم‌‏‌سازی پویا» چیست و چرا مهم است؟

🎯 رهبری تیم‌‌‌های کاری در دنیای پر از تغییر و تحولات سریع و پیچیدگی‌‌‌های فزاینده امروز بسیار سخت و طاقت‌‌‌فرساست.

🎯 تیم‌‌‌سازی پویا و به عبارت بهتر رهبری تیم‌‌‌های کاری به شیوه‌‌‌ای پویا و انعطاف‌‌‌پذیر، به فرآیند کارکردن با گروه‌‌‌هایی گفته می‌شود که اعضای آن تا حد زیادی سیال و در حال تغییر هستند و هر کدام از صنعتی خاص با توانایی‌‌‌ها و کارکردهای متفاوت و با ملیت‌‌‌ها و زبان‌‌‌های متنوعی دور هم جمع شده‌‌‌اند و از این جهات کاملا با تیم‌‌‌های کاری کلاسیک تفاوت دارند.

🎯 هنگامی که صحبت از تیم‌‌‌های کاری به میان می‌‌‌آید، خیلی‌‌‌ها مجموعه‌‌‌ای از افراد همگون و شبیه به هم را تصور می‌کنند که برای مدت‌‌‌های طولانی در کنار هم کار کرده‌‌‌اند و هدف واحدی را دنبال می‌کنند؛ حال ‌‌‌آنکه امروزه و با افزایش تغییرات و پویایی فزاینده جهان و کسب و کارها ما با تیم‌‌‌های کاری پویایی روبه‌‌‌رو هستیم که باید بتوانند به طور مداوم با چالش‌‌‌های متعدد و متفاوتی دست‌‌‌وپنجه نرم کنند و نقش‌‌‌ها و اهداف متفاوتی را دنبال کنند.

🎯 ناگفته پیداست که هدایت و رهبری چنین تیم‌‌‌های سیال و متحرکی کار چندان ساده و آسانی نخواهد بود....👇

🔗چرا تیم‌‌‌سازی پویا مهم است؟

#دنیای_اقتصاد #تیم_سازی_پویا #رهبری_سازمانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

🔹یک مقام صندوق بین‌المللی پول: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. بسیاری از مقالات باور دارند گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای سیستم مالی کنونی ارائه دهد. / ایسنا


✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
رفتن به سوی «کسب و کار سبز» هزینه ها را افزایش می دهد؟

🌱 در سال‌های اخیر، بازار محصولات «سبز» گرم شده و شرکت‌های مختلف به دنبال روش‌های نوآورانه‌‌‌ای برای تامین تقاضای مشتریان گشته‌‌‌اند.

🌱 پایداری یکی از این روش‌هاست. پایداری به معنای توانایی ما برای استفاده از منابع موجود «به نحوی است که به رشد آینده خود یا نسل‌‌‌های آتی آسیب نرساند».

🌱 پایداری کلید کسب‌وکارهای امروزی است. تعداد تقاضا و جست‌‌‌وجوی واژگانی مثل پایداری، دوستدار محیط‌‌‌زیست، زیست‌تخریب‌‌‌پذیر و تجدیدپذیر ظرف یک سال گذشته ۲۳‌درصد افزایش یافته‌‌‌اند.

🌱 اما یکی از چالش‌‌‌های شرکت‌هایی که قصد حرکت به سمت پایداری را دارند، متمایزسازی خود از دیگر رقباست.

🌱 این موضوع به‌‌‌ویژه برای شرکت‌های کوچک‌تر چالش‌‌‌برانگیز است که منابع و اعتبار رقبای بزرگ‌تر خود را ندارند.

🌱 همچنین برخی از انواع محصولات، در حال اشباع شدن با محصولات پایدار هستند و رقابت برای جذب مشتریان آنها دشوارتر می‌شود.

با این شرایط، شرکت‌ها چگونه می‌توانند برای متمایزسازی خود از رقبا اقدام کنند؟

آیا اتخاذ رویکردهای سبز در فعالیت‌‌‌های کسب و کار، هزینه‌‌‌های شما را بالا می‌‌‌برد؟

🔗اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #کسب_و_کار_سبز

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید

بانک مرکزی:

🔹تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است.

🔹هفته گذشته نیز مرکز آمار از کاهش تورم نقطه‌به‌نقطه به ۳۰.۹ درصد در پایان فروردین ماه خبر داده بود.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
مهم‌ترین شرط آشتی مردم با بورس

🔺دنیای اقتصاد: کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که بزرگ‌ترین تهدیدی که در حال‌حاضر یک سرمایه‌‌‌‌‌‌گذار برای ورود به بورس با آن مواجه است تغییرات مکرر قوانین، بخشنامه‌‌‌‌‌‌ها و دستورالعمل‌هایی است که وضعیت سودآوری شرکت‌ها را به‌صورت مداوم تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

🔺اکنون مهم‌ترین محرک، ثبات‌‌‌‌‌‌بخشی به مجموعه قوانینی است که سرمایه‌‌‌‌‌‌گذاران را مطمئن و تشویق کند.

🔺اما در سال‌های اخیر شاهد تغییراتی در مصوبات بودجه بوده‌ایم .در واقع عدم پایداری قوانین،وضعیت مبهمی را برای سرمایه‌‌‌‌‌‌گذار به تصویر می‌کشد.ازاینرو فعلان بورسی با مجهولات و ابهامات زیادی مواجه هستند و نمی‌توانند وضعیت آتی سودآوری شرکت‌ها را
پیش‌بینی کنند.

🔺به اعتقاد تحلیلگران،سرمایه‌‌‌‌‌‌گذار با توجه به متغیرهای موجود و اثر آنها بر سودآوری شرکت‌ها نسبت به سرمایه‌گذاری در بورس اقدام می‌کند که این سرمایه‌گذاری در نهایت به‌کارآیی تخصیصی بازار سرمایه منجر می‌شود.

🔺بنابراین مهم است که ثبات‌‌‌‌‌‌بخشی در حوزه قوانین و مقررات باشد.اینکه بعضی از سیاستگذاران اقتصادی بخواهند ثبات‌‌‌‌‌‌بخشی را به این معنا عملیاتی کنند که مثلا شاخص در سطحی بماند یا بازار سهام نوسان نکند، خود عاملی برای فرار سرمایه‌‌‌‌‌‌گذاران خواهد بود.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📷 ترامپ برای آتش‌نشانان نیویورک پیتزا برد

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین ایالات متحده و نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ماه نوامبر، بعد از جلسه دادگاه روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، برای خدمه سازمان آتش‌نشانی نیویورک در منهتن پیتزا برد. در فیلم منتشر شده، صدای یکی از آتش‌نشانان شنیده می‌شود که به ترامپ می‌گوید: «قربان ما را نجات دهید».

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم

اردوغان: تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود

رئیس جمهوری ترکیه:

🔹مرحله قطع روابط تجاری با [رژیم] اسرائیل ضروری بود و انجام شد.

🔹به عنوان مسلمان نمی‌توانیم در مقابل این جنایات سکوت کنیم.

🔹حجم تجارت سالانه ما با اسرائیل ۹.۵ میلیارد دلار بود و ما چنین در نظر گرفتیم که این تجارت وجود ندارد و فاز جدیدی را آغاز کردیم.

🔹نتانیاهو بی‌رحم است و نمی‌توانستیم بیشتر از این صبور باشیم./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
روزنامه دنیای اقتصاد
چرا اوکراین به دنبال مذاکره با روسیه است؟ 🔺دنیای اقتصاد: یک مقام ارشد اطلاعاتی اوکراین در مصاحبه ای در روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، گفت: اوکراین در مقطعی باید برای پایان دادن به جنگ بیش از دو ساله خود با روسیه وارد مذاکره شود. 🔺خبرگزاری رویترز اشاره کرد که ولودیمیر…
روزگار سخت آقای سوناک

🔺دنیای اقتصاد: انتخابات محلی در انگلستان حکایت از برتری چپ ها و حزب کارگر دارد.

🔺از 14 سال پیش، محافظه کاران موسوم به توری ها، قدرت را در دست دارند و هیچگاه تا این حد آنها احساس خطر نکرده اند.

🔺کی‌یر استارمر، رهبر حزب کارگر در یک سخنرانی با توجه به نتایج انتخابات و شکست گسترده حزب محافظه‌کار، گفت: «این (انتخابات) یک پیام واضح به ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا دارد: راه را باز کنید. بیایید یک انتخابات سراسری داشته باشیم. بیایید اجازه دهیم کشورمان پیشرفت کند».

🔺تاکنون حزب توری ها به رهبری سوناک، در برابر برگزاری انتخابات زودهنگام مقاومت کرده است.

🔺استارمر، هم اینک تبدیل به ستاره حزب کارگر شده است. مدیریت و رهبری او موجب شده است این حزب پس از 14 سال از زیر سایه حزب رقیب خارج شود.

🔺دبیرکل حزب محافظه کاران هم شب باخت این حزب را «شب تاسف بار» خوانده است.

🔺بر اساس نتایج تا عصر جمعه حزب محافظه کار ۲۴۲ کرسی از دست داده و این در حالی است حزب کارگر، رقیب اصلی حزب حاکم با افزایش ۱۰۲ کرسی، در مجموع به ۶۲۰ کرسی شوراهای محلی دست یافت.

🔺در ژانویه گذشته، ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا گفت که انتظار دارد که انتخابات پارلمانی در نیمه دوم سال جاری برگزار شود اما گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر احتمال برگزاری زودتر انتخابات وجود دارد.

🔺بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، بریتانیا امسال و سال آینده از پایین‌ترین نرخ رشد اقتصادی و بالاترین تورم در میان کشورهای گروه هفت رنج خواهد برد.

🔺مشکلات اقتصادی در این چند سال، موجب شده است حتی در مناطق محافظه کار، آرای توری ها ریزش داشته باشد.

🔺بی ثباتی در درون حزب توری ها که در این چند سال چندین نخست وزیر عوض کرده اند، نیز این حزب را دچار بحران کرده است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from تبلیغات
‼️حال این دختر جوان وخیم و نیازمند کمک است

🔸دختر جوان که به سرطان سینه مبتلا شده نیاز به کمک فوری دارد.
🔸طبق نظر پزشک معالج باید سریعا ۳ دوره شیمی درمانی و سپس عمل جراحی شود .
🔸پدرش سالخورده و بیمار که توان تامین هزینه های درمان برایشان مقدور نیست.
🔸چند ماهی است که نامزد کرده و قرار است که امسال عروسی کنند.
💯امیدواریم با کمک و یاری خداوند متعال و شما عزیزان بتوانیم مبلغی تهیه و به درمان این دختر جوان هدیه بدهیم.
یا علی
  اطلاعات بیشتر: B2n.ir/g67003

پرداخت آنلاین: https://hakeim.ir/pay3/

شماره شبا: IR090570033881011584199101

💳: 5022291900030667
بیماری بدن شرایط روحی را نامساعد می‌کند

🔺دنیای اقتصاد: در آخرین شماره اکونومیست شواهد در حال تکمیل از تأثیر اختلالات التهابی و شرایط متابولیک، بر سلامت روان مورد بحث قرار گرفته است.

🔺شواهد در حال ظهور نشان می‌دهند که عفونت‌های مختلف می‌توانند باعث ایجاد شرایط نامساعدی در سلامت روان مانند OCD، اضطراب و حتی روان‌پریشی، در کنار اختلالات التهابی و متابولیک شوند، که مسائل سیستمیک را در روانپزشکی برجسته می‌کند.

🔺از لحاظ تاریخی، روانپزشکی به جای علل زمینه‌ای، بر توصیف علائم تمرکز داشت. در حال حاضر تغییر پارادایم به آرامی در جریان است که توسط تلاش‌ها برای شناسایی نشانگرهای زیستی عصبی و تشخیص شرایط سلامت روان به عنوان پزشکی و نه صرفاً روانپزشکی به پیش رانده می‌شود.

🔺به عنوان مثال افسردگی که پس از کرونا در بسیاری از مبتلایان مشاهده‌ می‌شد در سال‌های اخیر به «کرونای بلند مدت» معروف بود
پرده برداشتن از تأثیر سیستم ایمنی بر مغز می‌تواند منجر به رویکرد بیولوژیکی آگاهانه‌تر برای تشخیص و درمان سلامت روان شود، در نهایت زیست‌شناسی را در اولویت قرار دهد و درمان‌های متناسب را تقویت کند.

#دنیای_اقتصاد #علم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/05/03 19:19:22
Back to Top
HTML Embed Code: