Telegram Web Link
🔴 شیخ حسین انصاریان‌: نماز جماعت در کشور به خط پایان رسیده است/ به چهارتا مسجد اطراف حرم‌ها نگاه نکنید، در بسیاری از شهرها درب مساجد بسته است.

@dolatebahar
🔴 سوناک: صنعت دفاعی انگلیس را در وضعیت جنگی قرار می‌دهیم

«ریشی سوناک» نخست‌وزیر انگلیس در نشست خبری مشترک با «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو گفت این کشور قصد دارد با تخصیص ۱۲ میلیارد دلار، صنایع نظامی این کشور را در وضعیت جنگی قرار دهد.

سوناک با بیان اینکه دست‌کم پنج درصد از بودجه نظامی را به تحقیق و توسعه در زمینه نظامی اختصاص خواهد داد، گفت: «ما صنعت دفاعی خود را در وضعیت جنگی قرار خواهیم داد. یکی از درس‌های اصلی جنگ اوکراین این است که ما به ذخایر مهمات بیشتری نیاز داریم و صنایع نظامی باید بتوانند انبارهای تسلیحاتی را سریع‌تر پر کند.»

نخست‌وزیر انگلیس افزود: «بنابراین امروز ۱۰ میلیارد پوند (۱۲ میلیارد دلار) به تولید مهمات اختصاص می‌دهیم تا با قراردادهای طولانی‌مدت، خیال صنایع نظامی را از بودجه بلندمدت راحت کنیم. در این صورت آن‌ها می‌توانند تولیدات خود را افزایش داده، برای افزایش مضاعف ظرفیت تولید آماده بوده و در صورت نیاز به‌صورت شبانه‌روزی تولید کنند.»

از آنجا که بخش اعظم شرکت‌های تسلیحاتی غربی متعلق به بخش خصوصی هستند، این کشورها در تامین نیازهای اوکراین در جنگ با روسیه از توانایی کافی برخوردار نبوده است، چراکه کارخانه‌های تسلیحاتی به دلیل نامشخص بودن وضعیت سفارش‌های خرید در درازمدت، اقدام به افزایش ظرفیت تولیدات نظامی را اقدامی پرخطر ارزیابی می‌کنند که سودآور یا زیان‌ده بودن آن مشخص نیست.

سوناک در ادامه با بیان اینکه انبارهای تسلیحاتی اوکراین نباید خالی شود، گفت انگلیس می‌کوشد تا انبارها را دوباره پر کند. او همچنین با اشاره به اینکه کشورهای «خودکامه» دولت انگلیس را نگران کرده‌اند، گفت: «ما در حال افزایش سرمایه‌گذاری و توانایی‌های خود در حوزه بازدارندگی هسته‌ای و حمایت از متحدان انگلیس هستیم.»

استولتنبرگ هم در این نشست خبری با تاکید بر اینکه کشورهای ناتو قصد ندارند تسلیحات هسته‌ای خود را در دیگر کشورهای عضو این اتحاد مستقر کنند، گفت: «در حال حاضر هیچ توافقی برای استقرار تسلیحات هسته‌ای مضاعف در کشورهای دیگر عضو ناتو وجود ندارد.»

استولتنبرگ در حالی این اظهارات را در این نشست خبری در لهستان مطرح کرد، که رئیس‌جمهور این کشور روز گذشته برای میزبانی از تسلیحات هسته‌ای ناتو در خاک لهستان اعلام آمادگی کرده بود.

«آندژی دودا» رئیس‌جمهور لهستان در گفت‌وگو با روزنامه لهستانی «فکت» گفته بود کشورش آماده است تا میزبان تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده باشد؛ اظهاراتی که حتی «دونالد تاسک» نخست‌وزیر لهستان را هم وادار به واکنش کرد و او گفت در این زمینه بی‌اطلاع است.

سوناک در این نشست خبری اجازه نداد استولتنبرگ به پرسش یک خبرنگار انگلیسی درباره احتمال شکست سوناک در انتخابات پاسخ دهد.

در واکنش به تضمین‌هایی که سوناک برای تقویت قوای نظامی انگلیس به عنوان یکی از اعضای برجسته ناتو مطرح کرد، خبرنگار روزنامه گاردین به انتخابات آتی انگلیس اشاره کرد و از استولتنبرگ پرسید: «تمام نظرسنجی‌ها در انگلیس نشان می‌دهند که احتمالا بعد از انتخابات دولت جدیدی روی کار می‌آید. باتوجه به این، شما تا چه حد از تعهدات دفاعی آقای سوناک اطمینان خاطر دارید؟ اگر او (بعد از انتخابات) دیگر در قدرت نباشد، آیا برای رعایت جانب احتیاط، با اپوزیسیون کنونی انگلیس مذاکره کرده‌اید؟»

پس از طرح این پرسش، سوناک بلافاصله شروع به صحبت کرد و به دبیرکل ناتو اجازه پاسخ نداد. او گفت: «راستش فکر می‌کنم درست نباشد که ینس (استولتنبرگ) را درگیر سیاست‌های داخلی کنیم.»

سوناک سپس از خبرنگار روزنامه دیگری خواست تا پرسش خود را مطرح کند و دیگر به خبرنگار گاردین اجازه صحبت نداد.

@dolatebahar
🔴 آیا رییسی زیر بار این گرانی می‌رود؟!

@dolatebahar
📽 آبگرفتگی بافت تاریخی و تخریب برخی از منازل قدیمی شهر زواره اصفهان

@dolatebahar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 وضعیت خیابان‌های زرندِ کرمان بعد از بارش شدید باران

ستاد مدیریت بحران شهرستان زرند در اطلاعیه‌ای اعلام کرد به‌دلیل شرایط نامناسب جوی و احتمال بارندگی شدید فردا تمام مدارس شهرستان تعطیل هستند.

@dolatebahar
📽 بارش شدید باران خیابان‌های خور و بیابانک اصفهان را شبیه رودخانه کرده است

فرماندار خور و بیابانک گفته: با توجه به ادامه‌داربودنِ فعالیت سامانۀ بارشی لازم است مردم از مراجعه به مناطق سیل‌خیز و مسیر سیلاب‌ها اکیداً خودداری کنند.

@dolatebahar
🔘 اطلاعیه مجلس ترحیم مرحوم عباس سعیدی طرقی، پدر بزرگوار یار بهاری، احمد سعیدی

زمان: جمعه، ۷ اردیبهشت، از ساعت ۱۸

مکان: تهران، حسینیه بنی فاطمه، واقع در خیابان سرچشمه، ابتدای امین حضور

@dolatebahar
🔴 ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو 2024) از 8 تا 12 اردیبهشت‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

شش گروه کالایی که در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته است، شامل صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع‌دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساحتمان و خدمات فنی-مهندسی و پتروشیمی می‌شود.

@dolatebahar
🔴 فرصت مراودات تجاری را نباید از فعالان اقتصادی سلب کرد

رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران با تاکید بر اینکه در مسائل اقتصادی باید به مسائل جهانی هم توجه کرد تا شرایط مناسبی برای فعالان اقتصادی فراهم شود، می‌گوید: با تعطیلی پنج‌شنبه، فرصت مراودات تجاری کم می‌شود.

رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران، گفت: موضوع اضافه شدن تعطیلات از یک روز به دو روز مدت‌هاست که در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود. قرار است یک روز به تعطیلات آخر هفته اضافه شود. از زمانی که این موضوع مطرح‌شده، فعالان اقتصادی و اقتصاددان‌ها، فعالان کسب‌وکار و فعالان اجتماعی اظهارنظرهای متعددی کرده‌اند.

محمد لاهوتی افزود: برای ساماندهی موضوع تعطیلات پیشنهادها بر اساس روز جمعه و شنبه بود تا در آن فرصت بیشتر بر ای ارتباطات جهانی در حوزه مختلف فراهم شود. ازاین‌جهت پیشنهادهای متعددی به مجلس و دولت ارائه‌شده است.

او ادامه داد: جمع‌بندی این پیشنهادها، این بود که مجلس نظرات کارشناسان را موردتوجه قرار می‌دهد، ولی وقتی مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس منتشر شد و موضوع تعطیلات پنج‌شنبه و جمعه مطرح شد، تمام کسانی که دغدغه این موضوع را داشتند، نگران شدند و همین نگرانی باعث شد که مجدداً درباره این موضوع اظهار نظراتی مطرح شود.

به گفته لاهوتی، واقعیت این است که در ۱۰ سال گذشته، مقام معظم رهبری شعار سال را اقتصادی و حمایت از تولید تعیین کرده‌اند و شعار سال جاری هم با این هدف انتخاب شده تا مشارکت بخش خصوصی در کنار افزایش تولید موردتوجه قرار گیرد، برای همین نباید موانعی برای تجارت کشور ایجاد شود.

لاهوتی تصریح کرد: موضوع اصلی و دغدغه رهبری، اقتصاد است و برای رسیدن به اهداف اقتصادی، باید سیاست‌گذاری در حوزه تقنینی و قضایی و امینت سرمایه‌گذاری و اجرایی متناسب با شعار سال و اهداف و برنامه بالادستی کشور باشد. به ابلاغیه اقتصاد مقاومتی نگاه کنید؛ در اقتصاد مقاومتی موضوع کلی تولید درون‌زا و برون‌نگر است. برای تقویت تولید داخل و برون‌نگر، صادرات اهمیت دارد. برای حمایت از تولید صادرات پیشران است.

او اظهار کرد: لازم است شرایط را متناسب با اقتصاد جهانی تنظیم کنیم و از فرصت‌ها به نفع کشور استفاده کنیم. با تعطیلی روز پنج‌شنبه برای تجارت خارجی، زمانی که برای تجار و فعالان اقتصاد باقی می‌ماند ۳ روز در هفته است و ۴ روز ارتباط با ۹۵ کشورها قطع خواهد بود. درحالی‌که این تصمیمات باید در راستای منویات رهبری و نام‌گذاری سالیانه و اقتصاد مقاومتی باشد.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: یک فعال اقتصادی نیازمند مراوده، رفت‌وآمد و استفاده از شرایط بانکی کشورهای هدف صادراتی است ولی با تعطیلی روز جمعه، فرصت چهار روزه را از دست می‌دهد و فعالیتش کند می‌شود.

او افزود: از طرفی به سبد صادراتی و وارداتی نگاه می‌کنیم، پنج کشور طرف اصلی تجارت ایران است و در هر پنج کشور شنبه و یکشنبه تعطیل است و اگر پنج‌شنبه به این لیست تعطیلات اضافه شود، فرصت‌ها را از دست می‌دهیم.

به‍ گفته لاهوتی از طرفی در تاریخ و روایات مذهبی و حتی در نص صریح قران به‌روز جمعه اشاره‌شده و به‌نوعی تعطیلات روز جمعه است و در هیچ کجا درباره روزهای دیگر هفته روایاتی نداریم که نباید تعطیل باشد یا باید تعطیل باشد.

او تأکید کرد: باید در مسائل اقتصادی به مسائل جهانی هم توجه کرد تا شرایط مناسبی برای فعالان اقتصادی فراهم شود. به نظرم در تصمیم اخیر کمیسیون اجتماعی مجلس بدسلیقگی رخ‌ داده که امیدواریم با مکاتبات از طریق اتاق‌های سراسر کشور و اتاق ایران و کنفدراسیون صادرات، تشکل‌های اقتصادی و فعالان اقتصادی به نکات مطرح‌شده توجه شود و درنهایت در این تصمیم بازنگری شود.

لاهوتی تصریح کرد: باید شرایط و قوانین در راستای بهبود محیط کسب‌وکار و متناسب با واقعیت‌ها باشد تا فعالان اقتصادی بتوانند در این شرایط سخت کشور و با وجود تحریم‌ها کار کنند و نباید مشکل دیگری را به لیست مشکلات آنها اضافه کنیم که فرصت مراودات تجاری از آنها سلب شود.

@dolatebahar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 رودخانه بزرگ شهر تفت یزد سرریز شد و خیابان اصلی شهر به زیر آب رفت

@dolatebahar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 روزهای بهاریِ تالاب قره‌گل شهرستان بوکان

@dolatebahar
🔴 جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

اقتصاددان برنده نوبل باور دارد برای تأمین بدهی اخلاقی که ثروتمندان جهان به‌واسطه انتشار کربن به کشورهای فقیر جهان دارند، باید به‌صورت هماهنگ، ابزارهای مالیاتی را در سرتاسر جهان به کار گرفت.

استر دوفلو، پروفسور فرانسوی-آمریکایی اقتصاد و یکی از برجسته‌ترین اقتصاددانان جهان در سال‌های اخیر بوده است؛ به‌ویژه پس‌ازاینکه جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۱۹ را در کنار شریک تحقیقاتی و همسرش آبیجیت بانرجی و همکارشان مایکل کرمر دریافت کرد. تحقیقات دوفلو عمدتاً بر کاهش فقر متمرکزشده است، به‌ویژه به‌واسطه نقش او در تأسیس آزمایشگاه «اقدام فقر عبداللطیف جمیل» در مؤسسه فناوری ماساچوست. این کار او را وادار کرد تا پژوهش‌های خود را بر پیامدهای اقتصادی تغییرات آب‌وهوایی؛ که تأثیرات سنگین فزاینده‌ای بر بسیاری از فقرای جهان دارد، متمرکز کند.

دوفلو هفته گذشته در واشنگتن، در خلال نشست‌های بهاری بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول، از پیشنهاد جدیدی برای استفاده از مالیات‌های هدفمند بر شرکت‌ها و افراد فوق ثروتمند برای تأمین مالی کمک‌های مرتبط با آب‌وهوا برای کشورهای کم‌درآمد و افراد رونمایی کرد و در گفتگویی با فایننشال تایمز جزئیات طرح خود را شرح داد.

سالانه ۶ میلیون مرگ مازاد

دوفلو می‌گوید که در طرح خود تلاش کرده تا برای بدهی اخلاقی که افراد ثروتمند جهان به افراد فقیر، به‌ویژه ساکنان کشورهای ثروتمند به‌واسطه نوع انتخاب‌ها در حین مصرف و درنتیجه هزینه‌ای که به خاطر انتشار کربن ایجاد می‌کنند، عددی مشخص کند.او مبنای محاسبه این عدد را نرخ مرگ‌ومیر قرار داده است، یعنی بزرگ‌ترین هزینه‌ای که هرکس ممکن است در طول زیست خود بپردازد: زندگی.

او معتقد است: مردم فقیر با خطری مضاعف در برابر تغییرات اقلیمی روبرو هستند. اولین مشکل این است که تمرکز جمعیت فقیر جهان در مناطق گرم‌تر سیاره بالاتر است، ازاین‌رو با گرم شدن سیاره، تعداد روزهایی با دمای  بیش از ۳۵ درجه سانتی‌گراد برای آن‌ها افزایش خواهد یافت. مشکل دوم خود فقر است و فقر مانع بزرگی برای سازگاری با تغییرات آب‌وهوایی است.

به‌وضوح می‌توان دید که نرخ مرگ‌ومیر در مناطقی که تعداد روزهای گرم بالای ۳۵ درجه بیشتری دارند در کشورهای فقیر بسیار بالا است، حتی اگر این افراد به زندگی در گرما عادت کرده باشند. با قرار دادن این داده‌ها کنار یکدیگر، یک خسارت عظیم آشکار می‌شود: حدود ۶ میلیون مرگ اضافی سالانه تا سال ۲۱۰۰ و این آسیب در کشورهای فقیر خارج از گروه کشورهای همکاری و توسعه اقتصادی، OECD، متمرکز است.

محاسبه بدهی ثروتمندان به فقرا

به گفته این برنده نوبل اقتصاد، بخش مهم‌تر این بحث آن است که مقصر بخش بسیار بزرگی از این خسارت فاجعه‌بار، کشورهای ثروتمند هستند. براساس محاسبات مبتنی بر میزان مصرف، ردپای کربن ۱۰ درصد از ثروتمندترین آمریکایی‌ها ۱۲۲ برابر بیشتر از آفریقایی است. هر تن کربنی که در اتمسفر وارد می‌شود، هزینه‌ای را تحمیل می‌کند که در میان تمامی این هزینه‌ها، هزینه مرگ‌ومیر چشمگیرترین است.

اگر اثر یک‌تن کربن بر گرم شدن کره زمین را ضرب‌در اثر دما بر نرخ مرگ‌ومیر و باز  ضرب‌در ارزش یک سال زندگی شود، عددی که دولت‌ها به‌عنوان «ارزش یک زندگی آماری» از آن یاد می‌کنند، اساساً ارزش مالی هزینه کربن موجود در هوا به دست خواهد آمد.

اقتصاددانان دانشگاه شیکاگو آن را ۳۷ دلار در ازای هر تن کربن تخمین زدند. بنابراین، ۳۷ دلار به ازای هر تن، ضرب‌در ۱۴ میلیارد تن انتشار کربن در سال، شامل مصرف کربنی اروپا و آمریکا، برابر با ۵۰۰ میلیارد دلار در سال خواهد بود. این خسارت تنها بابت مرگ‌ومیری است که کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر وارد می‌کنند و دوفلو آن را «بدهی اخلاقی» ثروتمندان جهان به فقیران جهان می‌داند.

او تأکید دارد این بدهی هزینه سازگاری با تغییرات اقلیمی، یا هزینه کاهش روند تغییرات نیست، این دینی است که ثروتمندان جهان به کشورهای فقیر دارند.

چگونگی تأمین مالی بدهی

این اقتصاددان برجسته باور دارد برای تأمین این مبلغ باید به دنبال منابع مالی جدیدی بود و آن‌ها را خلق کرد. در حال حاضر حداقل مالیات بر شرکت‌ها براساس توافقی بین‌المللی ۱۵ درصد تعیین‌شده است. اما رقم پیشنهادی اول ۲۵ درصد بوده است. اگر این درصد مالیات از ۱۵ به ۱۸ درصد برسد، می‌توان سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه به دست آورد.

درصورتی‌که پیشنهاد گابریل زوکمن و رصدخانه مالیاتی اتحادیه اروپا در مورد مالیات بر افراد فوق ثروتمند که در نشست ماه فوریه گروه ۲۰ مطرح شد، یعنی اخذ مالیات ۲ درصدی سالانه از ثروت ۳۰۰۰ میلیاردر ثروتمند، اجرایی شود، این امر باعث افزایش ۳۰۰ میلیارد دلاری می‌شود. بنابراین اگر این دو را باهم ترکیب کنید، به ۵۰۰ میلیارد دلار خواهید رسید./ فایننشال تایمز

@dolatebahar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 تصویب دائمی شدن قراردادهای کار کارگران به مجلس بعد موکول شد!

@dolatebahar
🔴 ضوابط تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد

سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌ای ضوابط جدید تأمین ارز از محل واردات در مقابل صادرات برخی کالاهای حوزه‌ جهاد کشاورزی را اعلام کرد.

سامانه جامع تجارت ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» برخی کالا‌های حوزه‌ جهاد کشاورزی را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: تغییرات زیر در خصوص درخواست‌های تأمین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات خود و غیر» اعمال شده است:

مطابق سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، واردات گروهی از کالاها صرفاً از محل صادرات گروه مشخصی از کالاها امکان پذیر است؛ به عنوان مثال واردات موز صرفاً از محل صادرات گروهی از کالاها (مانند سیب) مجاز است؛ لذا در زمان ثبت درخواست تأمین ارز واردات موز، الزاماً باید کوتاژ صادراتی گروه مجاز ارائه شود، در غیر این صورت امکان تأمین ارز و پیشبرد فرآیند واردات وجود نخواهد داشت.

بنابراین کلیه درخواست‌های تأمین ارز از محل‌های «صادرات خود و صادرات دیگران» که مربوط به کالاهای حوزه جهاد کشاورزی باشند (سازمان مجوزدهنده ارزی «وزارت جهاد-تخصیص ارز» باشد) پس از ثبت، در وضعیت «منتظر استعلام مجوز» قرار گرفته و جهت استعلام مطابقت کالای ثبت سفارش با کالای صادراتی به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می‌شود.

پس از بررسی قواعد توسط وزارت‌خانه مذکور، در صورتی که کالاها منطبق باشد ادامه فرآیند طی شده و در غیر این صورت، درخواست به وضعیت «رد شده بر اساس ضوابط» تغییر یافته و خاتمه می‌یابد.

تذکر مهم: کلیه قواعد مربوط به انطباق گروه‌های کالاهایی، در مرحله تأمین ارز و پس از ثبت درخواست تأمین ارز صورت گرفته و در مراحل قبل (از جمله فرایندهای ثبت سفارش و تخصیص ارز) کنترلی بابت این موضوع صورت نمی‌گیرد. لذا ضروری است واردکنندگان کالاهای مذکور پیش از اقدام برای ثبت سفارش و خرید ارز حاصل از صادرات، از انطباق گروه کالایی پروانه صادراتی با کالای ثبت سفارش اطمینان حاصل کنند.

@dolatebahar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 پیشرفت ۶۰ درصدی تونل زیردریایی در جنوب عراق را دریابید؛ تونلی که بخشی از راه توسعه است که با دو پروژه بندر فاو و کانال خشک سودای پیوند کریدوری با ترکیه-اروپا را دارد. زمانی می‌شد با راه‌اندازی ایران راه طرح نویی درانداخت، امروز اما به حذف کشور از روندهای ژئواکونومیک نزدیک شده‌ایم!

بندر_فاو، در جنوبی‌ترین نقطه عراق است. طراح این پروژه بیش از ۶ میلیارد دلاری شرکت ایتالیایی Impregilo با نام جدید Webuild در میلان است. پیمانکار این پروژه نیز که از ۲۰۱۰ کلید خورده‌ شرکت کره‌ای دوو است.

@dolatebahar
🔴 کریدورهای رقیب ایران

@dolatebahar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 موتور کشنده هوو در چین ۵۵۰۰ دلار است!

@dolatebahar
2024/05/20 00:47:16
Back to Top
HTML Embed Code: