Telegram Web Link
🔴 کاهش ذخایر موشک‌های پاتریوت در پی درگیری با ایران/ بزرگ‌ترین درگیری منفرد موشک‌های پاتریوت در تاریخ ارتش آمریکا

بر اساس گزارشی که روز سه‌شنبه توسط گاردین منتشر شد، ایالات متحده تنها حدود ۲۵ درصد از موشک‌های رهگیر پاتریوتی را در اختیار دارد که برنامه‌ریزان پنتاگون ارزیابی می‌کنند برای تمام عملیات‌های نظامی آمریکا در سطح جهانی مورد نیاز است.

طبق این گزارش، استفن فاینبرگ، معاون وزیر دفاع، از کاهش شدید ذخایر به‌قدری نگران شد که دستور توقف انتقال‌ها را صادر کرد تا پنتاگون روند تحویل‌ها به شرکای آمریکا را مورد بازبینی قرار دهد.

وب‌سایت میدل ایست آی اولین رسانه‌ای بود که طی درگیری اخیر اسرائیل و ایران فاش کرد مقامات آمریکایی بابت سرعت مصرف موشک‌های رهگیر برای دفاع از اسرائیل در برابر حملات موشکی بالستیک نگران شده‌اند.

یک مقام آمریکایی همان زمان به میدل ایست آی گفته بود که نگرانی وجود دارد که در صورت حمله مستقیم آمریکا به ایران، پاسخ تلافی‌جویانه بزرگ‌تری از سوی جمهوری اسلامی رخ دهد و ذخایر آمریکا را تا سطحی «شدید» کاهش دهد.

درگیری بین اسرائیل و ایران در نهایت به حملات محدود آمریکا علیه تأسیسات هسته‌ای نطنز، فردو و اصفهان منجر شد. ایران در پاسخ از طریق قطر به آمریکا اطلاع داد که ۱۴ موشک بالستیک به پایگاه هوایی العدید در جنوب‌غرب دوحه شلیک خواهد کرد.


🌐 @donyayebourse_com
1
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 ادامه همراهی ترامپ با بی‌بی؟

▫️محمد خواجویی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگویی با اکوایران بیان کرد ایران در مقابل دو متحد قرار گرفته است که منافع راهبردی بسیار مشترکی دارند، اما (این دو متحد) اختلاف نظراتی هم در مسائل مختلف با یکدیگر دارند.

▫️او توضیح می‌دهد که باید توجه داشته باشیم در رابطه با اختلاف نظرات میان آمریکا و اسرائیل نباید اغراق صورت گیرد. در واقع اگر اختلاف نظری وجود دارد، اختلاف نظر بین دو متحد است.

▫️خواجویی اظهار داشت راهبردی که اسرائیل در مقابل ایران دارد، اشتراکات زیادی با ایالات متحده دارد؛ اما در مجموع سیاستی که اسرائیل در مقابل ایران دارد خیلی بلندمدت تر و بزرگ‌تر است.

▫️همچنین گفت: اسرائیل در تلاش است تا آمریکا را در استراتژی خود همراه کند.

▫️به عقیده وی، آمریکا برای اتخاذ سیاست در مقابل ایران احتیاط بیشتری انجام می‌دهد.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
2
📝 لزوم تسریع در ترخیص کالاهای خطرناک از گمرکات

معاون قضایی دادگستری استان تهران با تأکید بر ضرورت تسریع در ترخیص کالاهای خطرناک و قابل اشتعال از گمرکات، بر لزوم ترخیص این کالاها از گمرکات و انبارهای اموال تملیکی استان، تأکید کرد.

پسندیده با اشاره به اهمیت ترخیص فوری کالاهای شیمیایی، بهداشتی و اشتعال‌زا، خواستار ایجاد فرآیند مشخص برای تعیین تکلیف این کالاها از لحظه ورود به کشور شد. وی گفت: این کالاها نباید در انتظار صدور قبض انبار یا حضور مالک باقی بمانند و باید در سریع‌ترین زمان ممکن ترخیص شوند.

وی با اشاره به حادثه اخیر در بندر شهید رجایی، این رویداد را هشداری در خصوص بی‌توجهی به مخاطرات انباشت کالاهای خطرناک دانست و افزود: تجربه دوران کرونا نشان داد که در شرایط اضطراری، با دستور قضایی می‌توان فرآیند ترخیص را تسریع کرد؛ از این تجربه باید در شرایط عادی نیز بهره گرفت.

🌐 @donyayebourse_com
📝 صدراعظم آلمان: حملات اسرائیل به ایران مطابق قوانین بین‌المللی بود!

به گزارش اکوایران و به نقل از ایسنا، «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان عصر چهارشنبه در اظهاراتی ادعا کرد: «حملات اسرائیل به ایران مطابق قوانین بین‌المللی بود.»

او که پیشتر در تمجید از حمله نظامی اسرائیل به ایران، گفته بود «اسرائیل درحال انجام اقدامات کثیف برای ماست»، در اظهارات تازه خود مدعی شد: «می‌توان نتیجه گرفت که اسرائیل سال‌هاست که روزانه مورد حمله قرار گرفته و حق دارد به آن پاسخ نظامی دهد.»

ایسنا نوشت: طبق گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، مرتس طی سخنرانی در بوندستاگ ادعا کرد «حداقل پس از حمله حماس در هفت اکتبر ۲۰۲۳، باید برای همه روشن شده باشد که چنین حملاتی رخ می‌دهد و چنین تهدید نظامی باید بسیار جدی گرفته شود. به همین دلیل است که من امروز هیچ شکی در مورد مشروعیت و قانونی بودن اقدامات اسرائیل از دیدگاه حقوق بین‌الملل ندارم.»


🌐 @donyayebourse_com
1
🔴 چراغ سبز پکن به فروش جنگنده‌های پیشرفته به تهران؟

وزارت دفاع چین اعلام کرده که این کشور مایل است جنگنده‌های J-10 خود را به «کشورهای دوست» عرضه کند.

به نوشته نیوزویک، حملات اسرائیل به ایران، نشانگر کاستی‌های پدافند هوایی ایران بود که تا حد زیادی به سیستم‌های روسی وابسته بوده‌اند. در حالی که ایران به دنبال تقویت پدافندهای خود است، می‌تواند به موفقیت آشکار نیروی هوایی چین در رویارویی بین هند و پاکستان در ماه مه توجه کند -در این رویارویی، هواپیماهای جنگنده چینی کارایی خود را در نبرد ثابت کردند و نیروهای پاکستانی ادعا کردند که چند جت‌ جنگنده هندی را سرنگون کرده‌اند، چندین رسانه گزارش داده‌اند که مقامات دفاعی ایران در حال انجام مذاکرات سطح بالا برای خرید جت‌های جنگنده چندمنظوره چنگدو J-10C هستند. در این شرایط، یک مقام اسرائیلی از دولت چین خواسته است تا ایران را برای مهار بلندپروازی‌های نظامی‌اش تحت فشار قرار دهد.


🌐 @donyayebourse_com
👍32
Forwarded from اکوایران
📝خیز هواپیمایی امارات برای استفاده مشتریان از پرداخت کریپتو

اکوایران: شرکت بین‌المللی هواپیمایی امارات یک یادداشت تفاهم با کریپتو دات کام امضا کرد که به موجب آن مجموعه پرداخت الکترونیک کریپتو در زیرساخت‌های این شرکت ادغام می‌شود.


گزارش کامل

📺 @ecoiran_webtv
💰پایان سوت معاملات با سرخ‌پوشی؛ امیدها به حمایت رنگ باخت

✳️ بازار سرمایه هفته جاری را سرخ‌پوش به پایان رساند و فشار عرضه نگذاشت شروع سبز بازار سهام در این هفته پایانی سبز داشته باشد.

اعتماد بازار سهام از مرداد سال ۹۹ آسیب دید و در ادامه هم اقدامات صورت گرفته در سطحی نبود که این اعتماد آسیب‌دیده ترمیم شود. مشخص نبودن نرخ خوراک پتروشیمی،‌ مشکل کارایی اطلاعاتی در بازار سهام ، قیمت‌گذاری دستوری، اتکای بیشتر به محدود کردن دامنه نوسان در شرایط بحرانی برای حمایت از بازار و بالا بودن سطح ریسک‌های سیستماتیک در این مدت باعث آسیب‌دیدگی اعتماد عمومی نسبت به بازار سهام شده و فشار فروش در مواجهه با ریسک‌های سیستماتیک را بالا برده است.

✳️ قیمت دلار تهران دیروز کمی نسبت به روز سه‌شنبه رشد کرد و با نوسان ۹۰۰ تومانی در محدوده ۸۸ هزار تومان قرار گرفت. در معاملات روز چهارشنبه قیمت تمامی اقلام ارز به جز تتر نسبت به روز سه‌شنبه رشد کرد. درهم امارات نیز افزایش ۲۵۰ تومانی را ثبت کرد و حباب آن منفی ۷۷۸ تومان شد و دلار هرات هم ابتدای کانال ۸۷ هزار تومانی معامله شد. تتر تنها عضو کاهشی بازار ارز در روز قبل بود که کمی در کانال ۸۶ هزار تومانی عقب‌نشینی کرد و فاصله آن با دلار تهران منفی ۱۶۲۱ تومان شد.

به‌نظر می‌رسد بازار ارز فعلا در حال ارزیابی کانال ۸۷ و ۸۸ هزار تومانی است. در شرایطی که بازار ارز در محدوده اصلاحی قرار دارد، روند قیمت نفت و طلای جهانی هم شرایط فعلی در بازار ارز را رد نمی‌کند. حمله اسرائیل و آمریکا به ایران قیمت جهانی نفت و طلا را افزایش داده بود و در شرایط فعلی که نفت پایین ۷۰ دلار و اونس جهانی طلا پایین‌تر از ۳۳۳۰ دلار نوسان می‌کند، بازار جهانی هم فعلاً ریسک جدی را احساس نمی‌کند.

✳️ در شرایط فعلی معامله‌گرها خبرهای پیرامون مذاکرات احتمالی و احتمال اعمال مکانیسم ماشه را بررسی می‌کنند. علاوه بر آن بهبود شرایط در بازار سهام که منعکس‌کننده کاهش سطح تنش و نگرانی است هم به آرامش فضای انتظاری در بازار ارز کمک خواهد کرد.

گزارش کامل در وبسایت اکوایران

🌐 @donyayebourse_com
📝 خودرویی که 40 میلیون تومان ارزان شد

✳️ در حال حاضر، خودرویی مانند اطلس دنده‌ای با توجه به افت قیمت 10 میلیون تومانی، 630 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

قیمت پژو 207 در مدل تی یو 3 نیز به 760 میلیون تومان رسیده که افت 15 میلیون تومانی را نسبت به هفته گذشته حکایت می‌کند.

✳️ قیمت تارا اتومات نیز با توجه به افت 40 میلیون تومانی به یک میلیارد و 250 میلیون تومان رسیده است.

دنا پلاس دنده‌ای ساده نیز با توجه به افت 10 میلیون تومانی، 940 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

✳️ برای خرید ساینا دوگانه‌سوز دنده‌ای هم باید 610 میلیون تومان هزینه کرد. این خودرو نیز افت قیمت پنج میلیون تومانی نسبت به هفته گذشته داشته است.

گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
📝 دیپلماسی چاپلوسی؛ جهان قلق ترامپ را پیدا کرده است؟

✳️ روز دوشنبه در کاخ سفید، چاپلوسی به همان اندازه که آشکار بود، مؤثر نیز به نظر می‌رسید. زمانی که نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در اتاق آبی پشت میز شام نشسته بود، تکه‌کاغذی را به رئیس‌جمهور ترامپ داد.

به نوشته نیویورک تایمز، نتانیاهو در حضور دوربین‌های خبری که برای ثبت این لحظه حضور داشتند، گفت: «آقای رئیس‌جمهور، می‌خواهم نامه‌ای را که برای کمیته نوبل فرستاده‌ام به شما تقدیم کنم. این نامه شما را برای دریافت جایزه صلح نامزد کرده است. این جایزه کاملاً شایسته شماست و باید آن را دریافت کنید.»

✳️ ترامپ این اقدام نتانیاهو را «بسیار معنادار» توصیف کرد، اگرچه بارها گفته است باور ندارد کمیته نوبل هیچ‌گاه چنین جایزه‌ای را به او بدهد.

این تلاش برای جلب نظر ترامپ،جدیدترین نشانه از آن است که بسیاری از رهبران جهان حالا رئیس‌جمهور آمریکا را خوب شناخته‌اند. تعریف و تمجید از ترامپ،بهترین راه برای کنار آمدن با اوست؛ حتی اگر معلوم نباشد این خوش‌خدمتی‌ها واقعاً سودی برای کشورهایشان داشته باشد.

✳️ گزارش کامل را در وبسایت اکوایران بخوانید

🌐 @donyayebourse_com
1👍1
📝 بررسی وضعیت بازار اجاره در منطقه ۷ تهران؛ چه خانه‌هایی با ۴۰۰ میلیون رهن می‌توان اجاره کرد؟

✳️ بررسی وضعیت بازار رهن و اجاره مسکن در منطقه ۷ تهران نشان می‌دهد که حداقل مبلغ رهن کامل برای یک واحد ۴۰ تا ۵۰ متری در این منطقه که در بخش شرقی پایتخت قرار دارد، حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان است. این رقم در صورتی که واحد مسکونی امکاناتی مانند آسانسور، پارکینگ و انباری داشته باشد، تا ۶۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد.

بر اساس مشاهدات میدانی، رهن کامل واحدهای ۶۰ تا ۷۰ متری دارای این امکانات، به حدود ۷۰۰ میلیون تومان می‌رسد. برای نمونه، یک واحد ۶۰ متری در محله خواجه نظام با ۱۶ سال ساخت و مجهز به آسانسور، پارکینگ و انباری، با مبلغ ۷۵۰ میلیون تومان به‌صورت رهن کامل واگذار شده است.

✳️ آپارتمان‌های ۷۰ تا ۸۰ متری با دو اتاق خواب و امکاناتی نظیر آسانسور، پارکینگ و انباری نیز حداقل بین ۹۵۰ میلیون تا یک میلیارد تومان رهن کامل دارند.

در مورد واحدهای بزرگ‌تر با متراژ ۱۰۰ تا ۱۲۰ متر، مبلغ رهن کامل با در نظر گرفتن امکانات یادشده به یک میلیارد تومان می‌رسد.

#بازار_مسکن

🌐 @donyayebourse_com
📝 نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان چقدر است؟

✳️ طبق آنچه از وضعیت اجتماعی و فرهنگی ایران از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده، نرخ ترک تحصیل دانش آموزان در مقطع ابتدایی سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به صورت کلی ۱.۴۵ درصد اعلام شده است که نسبت به سال تحصیلی قبل یعنی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ معادل ۰.۲۵ درصد افزایش داشته است.

این عدد در میان دانش‌آموزان پسر سال گذشته در مقطع تحصیلی ابتدایی به ۱.۵۳ درصد رسید که نسبت به سال تحصیلی قبل آن حدود ۰.۳۲ درصد افزایش داشته است.

✳️ همچنین میزان ترک تحصیل دانش‌آموزان دختر در مقطع تحصیلی گفته شده در پایان سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به ۱.۳۶ درصد رسید که نسبت به سال تحصیلی گذشته ۰.۱۷ درصد افزایش داشته است.

براساس داده‌های منتشر شده، نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان در مقطع متوسط دوره اول در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به صورت کلی ۶.۴۱ درصد اعلام شده که نسبت به سال تحصیلی قبل از آن، ۰.۹۴ درصد افزایش یافته است.

✳️ در این میان نرخ ترک تحصیل دانش آموز پسر و دختر در مقطع تحصیلی متوسطه دوره اول به ترتیب به ۷.۷۷ و ۴.۹۸ درصد رسید.

گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
📝 بیت کوین رکورد جدید زد، نهنگ های اتریوم بازگشتند/ سیگنال ترامپ و ایلان ماسک به رمز ارزها

✳️ بازار رمز ارزها شب گذشته با افزایش تقاضا و کاهش فشار فروش، روندی مثبت و پرانرژی را تجربه کرد که نشانه‌های قدرتمندی از بهبود اعتماد سرمایه‌گذاران را به نمایش گذاشت.

شب گذشته بازار رمزارزها شاهد یکی از تاریخی‌ترین جهش‌های خود بود؛ جایی کهقیمت بیت‌کوین از سطح ۱۰۹ هزار و ۵۵۰ دلار صعودی شد و با گذشتن از اوج قبلی خود، رکورد جدیدی را ثبت کرد. بیت‌کوین با عبور از سقف قیمتی ۱۱۱ هزار و ۹۷۰ دلار که در روز ۲۳ مه به ثبت رسیده بود، تا سطح ۱۱۱ هزار و ۹۹۰ دلار بالا رفت و سپس با فشار فروش مواجه شد. در حال حاضر، بیت‌کوین در محدوده‌ی ۱۱۱ هزار و ۳۹۰ دلار در حال معامله است.

✳️ این صعود در شرایطی رخ داد که همزمان مجموعه‌ای از عوامل تکنیکال، آن‌چین و فاندامنتال در حمایت از بازار عمل کردند. در این گزارش به‌صورت تحلیلی و جامع به بررسی دلایل این رکوردزنی، رفتار معامله‌گران، نقش نهنگ‌ها، داده‌های آن‌چین و سیاست‌های اقتصاد کلان می‌پردازیم.

گزارش کامل در وبسایت اقتصادنیوز

🌐 @donyayebourse_com
💰 پالس ترامپ به طلا؛ فلز زرد دوباره صعودی شد

✳️ قیمت‌های طلا در روز پنجشنبه (19 تیر) با افزایش همراه شد که علت آن به عقب‌نشینی محدود شاخص دلار و بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا مربوط می‌شود. در همین حال، معامله‌گران از نزدیک مذاکرات تجاری ایالات متحده را دنبال می‌کنند زیرا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، جنگ تعرفه‌ای خود را گسترش داده است.

به نوشته رویترز، قیمت طلای جهانی در ساعت 10:09 به‌وقت‌ ایران با رشد 0.3 درصدی (افزایش حدود 12 دلاری) در سطح 3325 دلار در هر اونس ایستاد. معاملات آتی طلای آمریکا نیز دست‌کم 0.2 درصد رشد داشتند.

✳️ نیکولاس فراپل، رئیس جهانی بازارهای سازمانی در ABC Refinery، گفت: «قیمت‌های طلا پس از یافتن یک سطح تکنیکال کلیدی برای حمایت، با افزایش همراه شدند که این اتفاق با دلار ضعیف‌تر هم‌زمان شده است.»

ترامپ در روز چهارشنبه (18 تیر) کمپین تعرفه‌ای خود را تشدید کرد: اعلام تعرفه 50 درصدی بر واردات مس به آمریکا و مالیات 50 درصدی بر واردات کالاها از برزیل که هر دو مورد از 1 آگوست (10 مرداد) اجرایی خواهد شد.

✳️ گزارش کامل در وبسایت اکوایران

🌐 @donyayebourse_com
3
📝 تورم مزمن و سیاست پولی ناکارآمد؛ جای خالی نرخ بهره در اقتصاد ایران

✳️ تورم یکی از مهم‌ترین مشکلات اقتصاد ایران در عصر حاضر است. کارشناسان اقتصادی عوامل مختلفی را به عنوان دلایل ایجاد و ماندگاری تورم در ایران عنوان می‌کنند. با این‌حال راه غلبه بر این مهمان دیرینه اقتصاد ایران چیست؟

براساس مشاهدات و تجارب جهانی در کشورهایی که معضل تورم را برطرف کرده‌اند ، استفاده از نرخ بهره در راستای اتخاذ یک سیاست پولی کارآمد بسیار حائز اهمیت است. این‌ها درحالی است که در ایران به این ابزار چندان توجهی نشده است.

✳️ براساس مطالعه بال پژوهشی بانک مرکزی یعنی پژوهشکده پولی و بانکی ، می‌توان گفت علت عدم کاربرد نرخ بهره در سیاست پولی را موازی‌کاری نهادهای ناظر در این زمینه دانست. به عبارتی نبود قانون‌گذاری موثر موجب شده تا هماهنگی ، انسجام و اثرگذاری نرخ بهره را در سیاست پولی شاهد نباشیم.

در بیشتر کشورهای جهان بانک مرکزی از نرخ بهره برای اعمال سیاست پولی استفاده می‌کند. در اقتصاد مهم‌ترین وظیفه بانک مرکزی کنترل تورم است. برای کنترل تورم متعارف‌ترین ابزار در دسترس نرخ بهره سیاستی است. در واقع در کشورهای توسعه یافته با افزایش تورم و فاصله گرفتن آن از تورم هدف ، بانک مرکزی براساس قاعده تیلور یا سیاست‌های ترکیبی ، نرخ بهره را افزایش داده که همین امر منجر به افزایش سلسله‌وار سایر نرخ‌های بهره حاکم بر اقتصاد از جمله نرخ‌های بهره سپرده و تسهیلات می‌شود که نتیجه آن کنترل تقاضا و تورم است.

✳️ تعیین نرخ بهره و اثرگذاری بر آن از طریق ابزارهای در اختیار بانک مرکزی از جمله عملیات بازار باز از مهم‌ترین کانال‌های اعمال سیاست پولی در اقتصاد است که در مرحله بعد خود را در قالب تغییر در نرخ‌های بهره سپرده و تسهیلات نشان داده و در نهایت اثرگذاری این نرخ‌ها بر رفتار سپرده‌گذاران و سرمایه‌گذاران ، اثرگذاری سیاست‌پولی به وقوع می‌پیوندد.

براساس یافته‌های پژوهشکده پولی و بانکی و بررسی سیاست‌گذاری بانک مرکزی به نظر می‌رسد ابزار نرخ بهره چندان مورد توجه نبوده و اغلب از متغیرهای پولی و نیز نرخ ارز برای کنترل تورم استفاده شده است.

✳️ گزارش کامل در وبسایت اکوایران

🌐 @donyayebourse_com
از شوک جنگ 12 روزه تا فرصت‌ تاریخی، به روایت حق شناس/سرمایه اجتماعی را باید تبدیل به سرمایه مادی کنیم

✳️ هادی حق‌شناس، استاندار گیلان و تحلیلگر اقتصادی  به «اقتصادنیوز» گفت:

جنگ ایران و اسرائیل شبیه مواجهه با زلزله یا سیل غیرمنتظره بود،  مردم در شوک ماندند و رفتارهای اجتماعی و اقتصادی‌شان هم از همین شوک تأثیر گرفت.

آن حالت سردرگمی عمومی، پرسش‌هایی از قبیل «چه کنیم؟»، «آیا سرمایه‌مان را از بانک خارج کنیم یا نه؟»، و مانند آن، به مرور با گذر زمان و بازگشت آرامش، پاسخ خواهند گرفت.

وزارت صمت و  بانک‌ها باید به سرعت جبران خسارت کنند و  تسهیلاتی فراهم کنند.

مردم ایران در این جنگ ۱۲ روزه  اثبات کردند، جغرافیای ایران، اگر مورد تعرض واقع شود، همه یک‌صدا می‌ایستند و این، یک سرمایه اجتماعی بسیار بزرگ است.

دولت باید از این فرصت به‌درستی استفاده کند؛ چرا که زمان نامحدود نیست. باید این سرمایه اجتماعی را نهادینه و به افزایش رفاه عمومی تبدیل کرد.

🌐 @donyayebourse_com
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 دیپلماسی در جده داغ شد

▫️عباس عراقچی در سفری به جده با محمد بن سلمان و مقامات ارشد سعودی دیدار کرد.

▫️این گفت‌وگوها که متمرکز بر تقویت روابط دوجانبه و حفظ آتش‌بس پس از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل بود، را می‌توان گامی مهم در مسیر رسیدن به ثبت منطقه‌ای تلقی کرد.

▫️ آیا این دیپلماسی فعال تهران در ریاض می‌تواند به صلح پایدار در خاورمیانه منجر شود؟ باید منتظر ماند و دید.

📺 @ecoiran_webtv
📝 غنی‌نژاد: ایران هیچ‌گاه فدرال نمی‌شود/ فدرالیسم در ایران فاجعه‌بار خواهد بود/ چند دولت در دولت داریم

مشکل ما با فدرالیسم درست نمی‌شود. مسائل اقتصادی هم با این شعارهای فدرالی، نه‌تنها حل نمی‌شود که بسیار بدتر خواهد شد.

آنهایی که می‌گویند فدرالیسم باعث شکوفایی اقتصادی می‌شود، باید توضیح دهند چگونه و با چه سازوکاری این اتفاق می‌افتد؟

در اقتصاد ما که دولت در همه امور مداخله می‌کند، اگر نظام فدرالیسم ایجاد شود، دیگر دولت فدرال ما دخالت نخواهد کرد؟ مشکل ما تفکر حکمرانی غلط است که باید اصلاح شود وگرنه با فدرال شدن یا نشدن این مشکل حل نمی‌شود.

تکرار می‌کنم که من نگران این نیستم که روزی ایران تجزیه شود؛ خیر، ایران هیچ وقت تجزیه نخواهد شد، اما خطر ایجاد دردسر و هزینه وجود دارد. چرا باید اینقدر سر مسائل پیش‌پاافتاده هزینه بدهیم و انرژی و وقت خودمان را صرف جهل سیاستمداران کنیم؟

در کشور ما دولت متمرکز و مقتدر وجود ندارد که ما بخواهیم تمرکززدایی کنیم. صریح‌تر اینکه اساساً دولت نداریم که بخواهیم فدرالش کنیم. مشکل ما مسئله حکمرانی است./ اقتصادنیوز به نقل از هفته نامه "تجارت فردا"

🌐 @donyayebourse_com
5👍1
📊 جنگ با جیب بخش خصوصی؛ مسکو 50 میلیارد دلار را به نفع دولت مصادره کرد

بر اساس گزارشی از بلومبرگ، دولت ولادیمیر پوتین موج توقیف شرکت‌های خصوصی و فروش آنها به تجار نزدیک به دولت را تشدید کرده است؛ این درحالی است که مسکو برای تامین مالی جنگ با اوکراین تحت فشار قرار دارد.

در حالی که 1.5 تریلیون روبل از دارایی‌های هدف‌گذاری شده به شرکت‌های مهم استراتژیک مربوط است که کرملین به دنبال افزایش تسلط خود بر آنهاست، بقیه از طیف گسترده‌ای از صنایع است و اغلب به مالکان جدیدی فروخته شده است، در حالی که دولت از این فروش درآمد کسب می‌کند. وکلای این شرکت در مجموع 102 پرونده از این دست را بررسی کرده‌اند.

روند افزایش توقیف اموال از سوی دولت روسیه می‌تواند شرایط مالی دولت را تقویت کرده و در عین حال به تحکیم کنترل آن کمک کند. اما این مساله تاب آوری اقتصاد را تضعیف کرده و سبب ضعیف شدن بخش خصوصی کشور می‌شود که به روسیه کمک کرده تحریم‌ها و شوک‌های زمان جنگ را به دنبال حمله سال 2022 به اوکراین تحمل کند.

🌐 @donyayebourse_com
1
💵 بازار قرمزپوش شد؛ 3 فاند مهم برای بازار طلا و ارز

بازار طلا و ارز در هفته منتهی به 19 تیر ماه بازدهی منفی به ثبت رساندند و همگی قرمزپوش بودند؛ بازار سکه پیشتاز در کاهش بود. در هفته آینده چه اخباری برای بازار مهم خواهد بود؟

بازار طلا و سکه در هفته منتهی به 19 تیر ماه با توجه به کاهش همزمان دو متغیر یعنی دلار تهران و انس طلای جهانی پیشتاز در نوسان نزولی بودند.

قیمت سکه در این هفته با نزول 6.5 درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد و با افت شش کانالی به کانال 78 میلیون افتاد. بعد از بازار سکه، قیمت طلای آبشده با کاهش بیش از 4.9 درصدی در رتبه دوم نزول قرار داشت و به کانال 30 میلیون برگشت. در بازار طلای آبشده مرز حمایت 30 میلیون و 200 هزار تومان در این هفته مانع کاهش شد و خریدار در این سطح وارد بازار طلا شد.

در بازار ارز اعم از دلار تهران، دلار هرات و درهم افت بیش از سه درصدی را در این هفته داشتند. قیمت دلار تهران که در هفته گذشته به بالای 90 هزار تومان رفته بود در این هفته با کاهش سه کانالی به 88 هزار تومان رسید.


گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
1
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 در حاشیه مسیر شلوغ تجارت دریایی

▫️دسترسی ایران به تنگه هرمز، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های استراتژیک تجارت دریایی، در کنار موقعیت جغرافیایی آن به‌عنوان مسیر دسترسی برخی از کشورهای اطراف به آب‌های آزاد، پتانسیل بالایی برای رونق تجارت در بنادر کشور ایجاد می‌کند.

▫️اما بررسی آمارهای جهانی حاکی از آن است که تعداد کشتی‌های عبوری در بنادر برتر جهان ده‌ها برابر بزرگ‌ترین بنادر ایران است. اتفاقی که می‌تواند نشانه‌ای از سطح دسترسی ایران به بازارهای جهانی نیز باشد.

▫️اما در سال‌های اخیر، ایران از نظر حجم تجارت دریایی چه روندی را طی کرده و در چه جایگاهی در جهان قرار گرفته است؟ عملکرد بنادر ایران در مقایسه با کشورهای منطقه چگونه بوده است؟

📺 @ecoiran_webtv
2025/07/14 04:40:12
Back to Top
HTML Embed Code: