Telegram Web Link
#دومین_نشست_حضوری_دورنما
#معرفی_مهمان

🔹حسین مرادی زنجانی (متولد ۱۳۵۱، زنجان) دورۀ کارشناسی ارشد پیوسته را در رشتۀ علوم قرآن و حدیث در دانشگاه امام صادق گذرانده و در ۱۳۸۳ از دانشگاه علوم و تحقیقات در همین رشته دکتری گرفته؛ سال‌ها در دانشگاه‌های مختلف تدریس کرده و اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات است. او در تألیف چندین کتاب ازجمله «آموزش قرآن در سیرۀ نبوی» (مشهد، ۱۳۹۱) و «روش تحقیق موضوعی در قرآن» (قم، ویرایش دوم، ۱۳۹۹) مشارکت داشته و درس‌نامه‌ای با عنوان «روش‌ها و شیوه‌های تدبر در قرآن» ( قم، ۱۳۹۸) تألیف کرده؛ همچنین در دو دهۀ اخیر چند مقاله و طرح‌ پژوهشی در حوزه‌های مرتبط با موضوع نشست دورنما و نیز در نقد آرای تفسیری منتشر کرده است.

🔹عمدۀ فعالیت‌های مرادی زنجانی در سال‌های اخیر در قالب سمینار و کارگاه علمی در کانون زبان قرآن ارائه شده است و هم‌چنان ادامه دارد (برای عناوین و فایل‌های صوتی جلسه‌ها این‌جا را ببینید).

🔻گفتار حسین مرادی زنجانی با عنوان «تعلیم قرآن؛ بازخوانی یک مفهوم» سه‌شنبه بیست‌ویکم اسفند در نشست دورنما ارائه خواهد شد.

#حسین_مرادی_زنجانی
#مدرسانۀ_دورنما

@doornamaa
#دومین_نشست_حضوری_دورنما
#چکیدۀ_گفتار_نشست

▪️تعلیم قرآن؛ بازخوانی یک مفهوم
✍️ #حسین_مرادی_زنجانی

🔹«تعلیم قرآن»، به‌رغم جایگاه اساسی و اهمیت زیربنایی‌اش، نزد ما هنوز تعریف و ماهیت صحیح خود را از نگاه قرآن و سنت بازنیافته و از این رو به‌صورت عناصر و پدیده‌هایی درآمده است که اصولاً نه از سنخ تعلیمِ علم که از جنس آموزش فن و هنر و مهارت‌اند و با روح تعلیم و قرآنیت قرآن بیگانه‌اند. در مکتب قرآن و سیرۀ معصومان، تعلیم قرآن به‌هیچ‌روی مساوی با آموزش فنون و مهارت‌هایی چون روخوانی، روان‌خوانی، تندخوانی، تجوید، صوت و لحن، ترجمه، تفسیر، مفاهیم و نظایر این‌ها نیست. در جریان این مهارت‌ها، که البته روی متون عربی دیگر هم قابل اجرایند و هیچ اختصاصی به قرآن ندارند، لزوماً علمی از معلم به متعلم منتقل نمی‌شود و تعلیم به‌معنای حقیقی کلمه (انتقال علم) تحقق نمی‌یابد، بلکه در موفق‌ترین صورت، صرفاً برخی از فنون و مهارت‌ها به شخص مخاطب منتقل می‌شوند. حال آن‌که در «تعلیم قرآن»، که خود تعبیری قرآنی است، باید خودِ قرآن به‌عنوان علم از معلم به متعلم منتقل شود، نه مهارت روخوانی و روان‌خوانی آن.

🔹در مکاتب رایجِ آموزش قرآن، شخص مسلمان ابتدا باید قواعد روخوانی را بیاموزد، سپس روان‌خوانی را فرابگیرد، آن‌گاه در کلاس‌های ترجمۀ قرآن شرکت کند و معانی کلمات را بیاموزد، و در مراحل بالاتر با شرکت در جلسات به مطالعۀ تفسیر بپردازد، و پس از طی همۀ این دوره‌ها، اگر مجالی برای او فراهم شود، به تدبر و تفکر در قرآن بپردازد و در نهایت به آن‌چه آموخته است یک‌به‌یک عمل کند! در این گفتار، ضمن نقد رویکرد رایج در محافل آموزش قرآن، و با تأمل در برخی آیات و با دقت در برخی شواهد تاریخی و مستندات روایی، بر این نکته تأکید می‌شود که در مکتب قرآن و اهل‌بیت، تعلیم قرآن قدم اول و آخر در رابطه با قرآن است؛ یعنی شخص مسلمان صرفاً در پرتو آموزش قرآن به هر آن‌چه برای مسلمانی لازم است نایل می‌شود و نوبت به مرحله و مراحل دیگر نمی‌رسد؛ چون که صد آید نود هم پیش ماست.

#تعلیم_قرآن #آموزش_قرآن
#سیرۀ_پیامبر #مکتب_اهل‌بیت
#نقد_رویکرد_رایج #مدرسانۀ_دورنما
#دورنما_بشنویم #دورنما_ببینیم

@doornamaa
#دومین_نشست_حضوری_دورنما
#آمادگی_برای_نشست

▪️نشست «تعلیم قرآن؛ بازخوانی یک مفهوم» روز سه‌شنبه بیست‌ویکم اسفند ماه با ارائۀ گفتار #حسین_مرادی_زنجانی برگزار خواهد شد. برای آمادگی علاقه‌مندان، پیش از حضور در این نشست، مطالعه و مراجعه به مطالب زیر پیش‌نهاد می‌شود:

🔹محسن رجبی، مهدی غفاری و حسین مرادی، آموزش قرآن در سیرۀ نبوی، مشهد: انتشارات آستان قدس رضوی، ۱۳۹۱.
🔻خواندنِ معرفی کتاب

🔹محمدعلی لسانی فشارکی و مهدی غفاری، آموزش قرآن به روش پیامبر، تهران: کانون زبان قرآن، نشر ۱۱۴، ۱۳۹۹.
🔻خواندنِ متن کامل کتاب (دسترسی آزاد)

#مدرسانۀ_دورنما
#مدرسانۀ_مستقل_اسلام‌پژوهی

@doornamaa
#دومین_نشست_حضوری_دورنما
#پخش_زنده

🔹به اطلاع دوستانی که امکان حضور در محل نشست دورنما برایشان میسر نیست می‌رسانیم خوش‌بختانه امکان پخش زنده و آن‌لاینِ نشست نیز فراهم آمده است. امروز از حدود ساعت چهارونیم عصر در کانال آپارات دورنما در خدمت علاقه‌مندان خواهیم بود.

🔻لینک ورود به نشست حضوری دورنما:
https://www.aparat.com/doornamaa/live

#حسین_مرادی_زنجانی #تعلیم_قرآن
#مدرسانۀ_دورنما #دورنما_ببینیم

@doornamaa
#دومین_نشست_حضوری_دورنما
#گزارش_تصویری

🔹عصر سه‌شنبه بیست‌ویکم اسفند ماه، دومین نشست حضوری دورنما هم‌زمان با ماه رمضان در محل کانون زبان قرآن برگزار شد. در این نشست، #حسین_مرادی_زنجانی، گفتاری با عنوان «تعلیم قرآن؛ بازخوانی یک مفهوم» ارائه کرد و سپس به پرسش‌ها و نکته‌های حاضران پاسخ داد. نشست با پذیرایی افطار به پایان رسید.

🔸برای دیدن عکس‌های بیشتر به صفحۀ اینستاگرام دورنما بروید.

🔻با سپاس از نرگس طوافی که کار عکاسیِ جلسه را انجام داد.

📌 نسخۀ صوتی و تصویریِ گفتار این نشست به‌زودی در صفحات مجازی دورنما عرضه خواهد شد.

@doornamaa
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#دومین_نشست_حضوری_دورنما
#گزیدۀ_گفتار

▪️تعلیم قرآن؛ بازخوانی یک مفهوم
     گفتارِ #حسین_مرادی_زنجانی
    
🔸ویدئوی کامل گفتار (۶۴ دقیقه)
همراه با پرسش‌وپاسخ (۳۱ دقیقه)

🔻مشاهده در: آپارات | یوتوب

🔹حسین مرادی زنجانی در این گفتار ـ که گزیده‌ای کوتاه از آن را می‌بینید ـ توضیح می‌دهد که مفهوم «تعلیم قرآن» هرگز به معنای آموزش فنون و مهارت‌هایی چون روخوانی و تجوید و صوت‌و‌لحن یا ترجمه و تفسیر نیست، زیرا در جریان این مهارت‌ها تعلیم به‌معنای حقیقی کلمه، یعنی انتقال علم (قرآن)، تحقق نمی‌یابد و در موفق‌ترین حالت صرفاً همین فنون و مهارت‌ها به مخاطب منتقل می‌شوند. او با تأمل در برخی آیات و با دقت در پاره‌ای شواهد تاریخی و مستندات روایی، به نقد رویکرد رایج در محفل‌ها و درس‌نامه‌های آموزش قرآن می‌پردازد و تأکید می‌کند که در مکتب پیامبر و اهل‌بیت، تعلیم قرآن قدم اول و آخر در رابطه با قرآن است، چنان‌که شخص مسلمان صرفاً در پرتو آموزش قرآن به هر آن‌چه برای مسلمانی لازم است نایل می‌شود.

#تعلیم_قرآن #آموزش_قرآن
#روش_پیامبر #زبان_قرآن
#مدرسانۀ_دورنما #دورنما_ببینیم

@doornamaa
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#دومین_نشست_حضوری_دورنما
#بریدۀ_گفتار

▪️نقد روش آموزش قرآن در مدارس
🔹حسین مرادی زنجانی در این ویدئو به نقد روش و محتوای کتاب‌های درسیِ «آموزش قرآن» در نظام رایج در مدارس کشور می‌پردازد و از گفتمان فراموش‌شدۀ تعلیم قرآن به روش پیامبر و آموزش بر اساس انس با سوره‌های قرآن سخن می‌گوید.

🔻نسخۀ کامل ویدئو در  آپارات | یوتوب

#تعلیم_قرآن    #آموزش_قرآن
#حسین_مرادی_زنجانی #روش_پیامبر  
#مدرسانۀ_دورنما   #دورنما_ببینیم

@doornamaa
Neshast 02. Doornamaa
Hossein Moradi
#دومین_نشست_حضوری_دورنما
#پادکست
 
▪️تعلیم قرآن؛ بازخوانی یک مفهوم
   
  گفتار #حسین_مرادی_زنجانی

🔹حرف اصلی این گفتار آن است که مفهوم «تعلیم قرآن» هرگز به معنای آموزش فنون و مهارت‌هایی چون روخوانی و تجوید و صوت‌و‌لحن یا ترجمه و تفسیر نیست. مرادی زنجانی با تأمل در برخی آیات و با دقت در پاره‌ای شواهد تاریخی و مستندات روایی، ضمن نقد رویکرد رایج در محفل‌ها و درس‌نامه‌های آموزش قرآن، تأکید می‌کند که در مکتب پیامبر و اهل‌بیت، تعلیم قرآن قدم اول و آخر در رابطه با قرآن است و شخص مسلمان صرفاً در پرتو آموزش قرآن به هر آن‌چه برای مسلمانی لازم است نایل می‌شود.

🔸این گفتار سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ در کانون زبان قرآن ارائه شده است.

🔻شنیدن در:
                کست‌باکس | شنوتو

#تعلیم_قرآن #آموزش_قرآن
#روش_پیامبر #زبان_قرآن
#مدرسانۀ_دورنما #دورنما_بشنویم

@doornamaa
2025/07/05 22:35:34
Back to Top
HTML Embed Code: