Telegram Web Link
💬 دکتر گلشنی: همه‌اش مشق نویس نباشیم!
@Dr_MGolshani
💬 دکتر گلشنی: ما را انداختن در غلتک مقاله نویسی!
@Dr_MGolshani
💬 دکتر گلشنی: جایی برای رسیدگی به شکایات در وزارت علوم وجود ندارد!
@Dr_MGolshani
💬 دکتر گلشنی: خانم مریم میرزاخانی برتر از افراد داخل کشور نبود اما...
@Dr_MGolshani
💬 دکتر گلشنی: بازنشستگی برایم اصلا مهم نیست هر کجا باشم به وظیفه‌ام عمل می‌کنم
@Dr_MGolshani
Forwarded from Quantum problems
⭕️ معرفی کتاب: ایمان در علم؛ دانشمندان به دنبال حقیقت
👥 مصاحبه با 12 نفر از برجسته ترین دانشمندان جهان (از جمله دو برندۀ نوبل)
💬 مصاحبه با دکتر گلشنی درفصل 8

🆔 @QMproblems
🛑 نامه مهم جمعی از خانواده بزرگ دانشگاه صنعتی اصفهان خطاب به شورای عالی انقلاب فرهنگی

🔻 مشاهده متن کامل نامه و اسامی امضا کنندگان در کانال تلگرامی #پاطوق

🆔 @iutpatogh
همچنان می توانید از این دو نامه حمایت کنید:

🖋 لینک نامه به هیات امنا (مخصوص شریفی ها) :
https://goo.gl/gfSoKH
🖋 لینک نامه به وزیر علوم:
https://fa.petitions24.com/dr_golshani

@Dr_MGolshani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 این داستان واقعی است!

🚨روزشمار حذف یک اندیشه
اجرای حکم: 31 تیر

دانشگاه صنعتی شریف
تیر ماه 1397

www.tg-me.com/dr_mgolshani/172

@Dr_MGolshani
Forwarded from دادسخن
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#شریف_برخط
🌟 مصاحبه با مهدی گلشنی
◀️دومین شماره از مجموعه تصویری شریف.برخط
◀️کارگردان: محمد حسین صابرمنش
◀️تهیه کننده و تدوین: صابر حشمتیان

ℹ️ aparat.com/sharifclub
--
💥 باشگاه شریف @sharifclub
📌 دکتر «گلشنی» فردا بنا به ابلاغ ریاست دانشگاه شریف به اجبار باید از دانشگاه شریف خداحافظی کند/ بازنشستگی یا نخبه‌کشی ‌سیاسی؟

📝بخوانید👇
yon.ir/Rchj9
@Dr_MGolshani
🔎 چگونه است که ریاست دانشگاه همواره بر طبل استقلال دانشگاه‌ها می‌کوبد اما اکنون به بهانه‌ی حفظ وحدت رویه اقدام به #حذف_منتقدین خود می‌کند؟


🖌حمایت کنیم:
fa.petitions24.com/dr_golshani
📝 گزیدۀ مصاحبۀ دکتر گلشنی با شریف بر خط (قسمت اول):

🔹 اصل بازنشستگی اصلا برای من مهم نیست ولی وقتی میبینم که ظاهر این قضیه قانون است و باطنش تسویه حساب، اصلا برایم قابل قبول نیست...دانشگاه قبل از این هم در مقام تسویه حساب با ما بوده است...

🔸 ... انواع و اقسام تناقضات در حرفهایشان معلوم میشود. آقای رئیس یک جا میگویند ما در فلان جلسه نتوانستیم تصمیم بگیریم و گفتیم همۀ دانشگاه ها مثل هم باشند. خب شخصیت محترم؛ سه چهار هفته قبل دانشگاه تهران تصمیم گرفت اساتید ممتازش معاف باشند از بازنشستگی.

🔹 اگر قضیه روی تسویه حساب نبود، اصلا برای من مهم نبود. چون من آنقدر مشغولم که برایم مهم نیست که عضو رسمی دانشگاه باشم یا نباشم. انقدر ارجاعات زیاد است و باید پاسخ دهم و در مقام کتاب نوشتن هستم که اصل بازنشستگی کوچکترین اهمیتی برایم ندارد.

🔸 چرا وضعیت دانشگاه را دست افرادی می دهید که غرض ورزی درونشان هست؟ صاف و صریح در معاونت آموزشی اینجا غرض ورزی هست... مسئلۀ من اصلا مطرح نیست، مسئلۀ آموزش عالی هست. و این که اگر قرار باشد این نوع مدیریت ها و این نوع تبعیض ها باشد و این نوع جریانات سیاسی باشد چیزی برای کشور نمی ماند.

🔹 اگر من میخواستم راه عافیت در پیش بگیرم راحت ترین راه این بود که بازنشسته کنم خودم را خیلی زود، کار علمی خود را انجام بدهم و ارجاعاتم آنقدر بود که مشغولم بکند. فقط روی احساس وظیفه و این که میدیدم بعضی دانشجویان واقعا معتقد به کشور هستند، باعث شده که بمانم و ادامه بدهم.

🔸 اصلا برایم مهم نیست ریاست اینجا. بنده چندتا شغل داشتم و در تمام شان عزل شدم در گذشته. کوچکترین خمی به ابرویم نیامده و عادت کردم، اصلا مهم نیست. ولی میبینم که دارند ضد دین را حاکم می کنند و در دانشگاه دارند منافع ملی را میگذارند زیر پا... جریان انحرافی ای که هست با آیندۀ کشور سر و کار دارد کاملا و این را نمیتوانند تحمل کنند بنابراین می خواهند جاده خالی شود کاملا. متاسفانه اساتید مسلمان دانشگاه یا حتی آنهایی که دین هم ندارند ولی متعهد به کشورند خوابند اصلا که چه دارد میگذرد در امثال این دانشگاه.

🔹 این آماری که اینها به آن متوسل میشوند کلا فاقد ارزش است. صرفا تعداد مقالات را میرساند. از اثر گذاری مقالات صحبت کنیم. من 10 -20 سال است که دارم این حرف را میزنم و اخیرا هم مقام معظم رهبری در سخنانشان اشاره کردند، دو تا چیز برای ما مهم است. یکی نوآوری در علم یعنی اینکه ما هم سهم داشته باشیم در مرزهای دانش و کار بنده هم در دانشکدۀ فیزیک همین بوده که بیاییم در جایی که لب مرز است و محل دعواست در علم کار کنیم. دیگری هم رفع نیازهای کشور... آیا واقعا رفع نیاز داشتیم... پس علم ما قرار است چه کار کند؟

🔸 بهشان میگویم شما اینقدر برای مجلۀ نیچر ارزش قائلید...همین مجلۀ نیچر میگوید که این معیارهایی که برای ارزیابی به کار برده اید درست نیست. تاثیر گذاری مقاله را باید سنجید. جواب میدهند به من که میخواهیم رنکینگ دانشگاه بالا باشد... و وقتی که این حرف ها را میزنیم میگویند شما مخالف چاپ مقاله هستید. چه کسی مخالف چاپ مقاله هست؟ بنده خودم هرکاری کردم فرستاده ام چاپ شود واقعا... من میگویم مقالات هدف داشته باشد...آماری که به نفعشان هست می آورند و آماری که به نفعشان نیست بیان نمیکنند.

🔹 متاسفانه کاری کردند که ارتقای هیأت علمی وابسته به مقاله شده است، بنابراین (اساتید) حرفی نمیزنند برای اینکه یا مقاله را تهیه میکنند و یا میخرند یا یک دانشجو را مجبور میکنند برای اینکه دکترایش را بگیرد مقاله بنویسد. وقتی این چیزها را میگوییم بالافاصله میپرسند: "آیا ما مقاله ننویسیم و با غرب مبادله نداشته باشیم؟" نه؛ چه کسی میگوید با غرب مبادله نداشته باشید؟ مبادلۀ سودآورانه داشته باشید.

📽 مصاحبۀ کامل را اینجا ببینید

@Dr_MGolshani
📝 خلاصۀ مصاحبۀ دکتر گلشنی با شریف بر خط (قسمت دوم):

🔹 درس های معارف به نحو خاصی داده میشود و با چالش های روز روبرو نیست. چالش های روز زیاد است و لازم است یک دوز خوبی از این چیزها داده شود تا دانشجو فکر نکند که دنیا فقط مهندسی است و فقط ابزار است؛ ابزار هم برای انسان ها و رفع نیازها به کار میرود و باید ملاحظات انسانی درش به کار رود.

🔸 به نظر من حوزه در پاسخگویی علمی به شبهات خواب بوده واقعا. باید بیدار می بود و روشنگری میکرد و در حوزه های علمی وارد میشد. کلیسا این روزها در این حوزه ها وارد شده است. بعضی از بهترین پاسخ ها به شبهات ملحدین را افرادی از کلیسا داده اند که یا یک دکترای فیزیک داشتند یا دکترای زیست شناسی داشتند و یا فلسفه را به نحو کافی خوانده بودند و با موضوعات روز آشنایی داشتند... محیط آگاه نبوده، از اساتید مسلمان خواب بودند و حالا در موضع انفعال قرار گرفته اند و آن طرف هرچه قدر میخواهد زور میگوید و ظاهرش هم اسمش علم است ولی واقعا علم نیست.

🔹 حس خودباوری و اعتماد به خود و عدم احساس حقارت نسبت به دیگران را باید از دوران دانش آموزی تزریق میکردند... چگونه هست که این شخصی که اینجا هست اختراعی نمیکند ولی وقتی میرود امریکا مریم میرزاخانی میشود؟ برای اینکه اینجا امکانات به او نمیدهند و آنجا میدهند. اینجا بلافاصله مقاله میخواهند و آنجا بلافاصله مقاله نمیخواهند؛ (آنجا) به عمل و راندمان و حاصلخیزی فرد نگاه میکنند. این همه قرارداد که میبندند با دانشگاه های غرب و پُز میدهند به خاطر همین احساس حقارت است.

🔸 راه حل عملی برای اصلاح وضع موجود: اول از همه آن اساتیدی که واقعا دغدغه دارند چه مسلمان ها چه آنهایی که اقلاً ایران را دوست دارند و معتقدند به ایران، اینها دور هم باشند و بنشینند یک رصدی بکنند و ببینند مشکلات اساسی محیط ما چیست واقعا. مثلا همین عقدۀ حقارت نسبت به غرب داشتن و حاکم بودن معیارهای باطل. بعد هم چیزهایی که می بینند را نقد کنند تا کشور برود به سمت شایسته سالاری... من امیدم به بالا نیست برای اینکه از بالا تا بیایند تشکیلات وزارت خانه را تغییر بدهند عمر میگذرد ولی اساتید می توانند. من به رأی العین دیدم میتوانند با گرد هم جمع شدن بیایند ارزیابی را انجام دهند و پیشنهادات را به سمع مقامات عالی رتبه برسانند و در مطبوعات و تلویزیون منعکس کنند.

🔹 وزارت علوم هم یک سیستم داشته باشد جلوی تخلفات را بگیرد. هم به دانشجو الان دارد ظلم میشود و هم به بعضی اساتید و هیچ مرجعی برای رسیدگی نیست. «المُلکَ یَبقَی مَعَ الکُفرِ وَ لا یَبقَی مَعَ الظُّلمِ». با این وضع چیزی نمی ماند... وقتی میگوییم دانشگاه دارد تخلف میکند و باید یک مرجعی برای رسیدگی باشد می گویند ما در کار دانشگاه دخالت نمیکنیم! چرا دخالت نمیکنید. دارد ظلم می شود.

🔸 تنها امید من به نسل جوان است. بعضی ها خیلی دغدغه دارند و این به خاطر تربیت خانوادگی است و گرنه دانشگاه ها که الان تربیت نمیکنند. دانشگاه ها یک سری محفوظات تحویل دانشجو میدهند و تمام.

📽 مصاحبۀ کامل را اینجا ببینید

@Dr_MGolshani
Farheekhtegan.pdf
1.2 MB
📌بازنشستگی اعضای هیات علمی؛ از آیین‌نامه تا اجرا
🗞 روزنامه فرهیختگان
#گزارش

@Dr_MGolshani
📃 اعلام حمایت بیش از ۱۰۰۰ دانشگاهی از دکتر مهدی گلشنی

🔸 بیش از ۱۰۰۰ نفر از اساتید، دانشجویان و اعضای تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌ها با ارسال نامه‌ای به وزیر علوم ضمن اعلام حمایت از مهدی گلشنی استاد ممتاز دانشگاه شریف، خواستار پیگیری بازنشستگی اجباری این استاد برجسته شدند.

🔹 این سومین نامه با امضای جامعۀ دانشگاهی کشور است که خطاب به مسئولین مربوطه نوشته شده است. (قبل از این 350 نفر از جامعۀ شریف خطاب به هیأت امنای شریف و بیش از 300 نفر از دانشگاه صنعتی اصفهان خطاب به شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حمایت از دکتر گلشنی، نامه نوشته اند)

🔸 باید دید نظر جامعۀ دانشگاهی کشور تا چه اندازه برای مسئولین مربوطه اهمیت دارد و تا چه اندازه در تصمیم گیری های آنها تأثیرگذار است.

متن نامه و اسامی امضاء کنندگان

@Dr_MGolshani
📝 گزیده ای از مصاحبۀ اخیر دکتر گلشنی با خبرگزاری دانشجو

🔹 بعد از سخنرانی بهمن‌ماه ۹۶ که معروف شد به «وصیت‌نامه»، من انتظار حکم بازنشستگی را داشتم. البته تدارک این موضوع را از قبل‌تر از آن سخنرانی هم دیده بودند. اولاً هیچ‌کدام از افرادی را که برای جذب هیات‌علمی در گروه فلسفه‌علم پیشنهاد داده‌بودیم، قبول نکردند. ثانیاً افرادی که در گروه بودند و باید از پیمانی به رسمی تبدیل می‌شدند را تبدیل وضعیت نکردند جز یک نفر.

🔸در همین یک ماه و نیم اخیر، دانشگاه تهران اعلام کرده که اساتید ممتاز را از بازنشستگی معاف می‌کنند. من اینجا یک سوالی از آقای دکتر غلامی دارم. ایشان رئیس هیات‌امنای تمام دانشگاه‌های کشور هستند. آیا واقعا اختلاف تصمیم‌گیری بین دانشگاه‌ها اینقدر باید زیاد باشد؟ آقای وزیر درباره این موضوع چه پاسخی دارند؟ در حالی که در برخی دانشگاه‌ها اساتیدی که از من بزرگتر هستند هم همچنان در حال کار کردن هستند و بازنشسته نشده‌اند. بعد از بازنشستگی من، تعدادی از اساتید از حاج‌آقای محمدیان وقت ملاقات خواستند تا درباره این موضوع با ایشان صحبت کنند، اما به آن‌ها وقت داده نشد. آقای وزیر علوم هم به نامه حدود 1000 نفر از فعالین دانشگاهی کشور درباره این موضوع پاسخی نداد.

🔹 آقای فتوحی ادعا کرده‌اند من چهار سال اضافه در دانشگاه حضور داشته‌ام و اگر من را بازنشسته نمی‌کردند دیوان محاسبات مدعی می‌شد و به موضوع ورود می‌کرد. دیوان محاسبات اگر بخواهد مدعی باشد باید درباره این ده-پانزده نفری باشد که استاد ممتاز هم نیستند و از سن بازنشستگی هم گذشته‌اند و هنوز بازنشست نشده‌اند. من دنبال بازنشستگی کسی نیستم، اصلا به بازنشستگی معتقد نیستم و به نظر من معیار بازنشستگی توانایی اشخاص است. برای خود من هم اصل بازنشستگی اصلا اهمیتی ندارد و نحوه برخورد مهم است. به جای اینکه حکم را بدهند دو کارمند برای من بیاورند، می‌دهند دست دو نفری که من دو سال است درباره تخلفات‌شان با آن‌ها می‌جنگم.

🔸 بعضی‌ها به من می‌گویند شما که عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هستید چرا کاری نمی‌کنید؟ صورت‌جلسات شورای عالی موجود است. من در تعداد زیادی از جلسات ناهنجاری‌های دانشگاه‌ها را گفته‌ام. خوشبختانه سند مکتوب وجود دارد. ولی شورا وظیفه دارد یک رصد مستمر بر دانشگاه‌ها داشته باشد. شورا باید سالی چند بار با اساتید فرهیخته دانشگاه‌ها جلسه داشته باشد. ما نسبت به آن‌چه در فضای فرهنگی کشور می‌گذرد در غفلتیم.

🔹 درباره موضوع بازنشستگی، من وظیفه خودم نمی‌دانم که پیگیری کنم اما معتقدم وظیفه وزیر علوم بود که این موضوع را پیگیری کند. نباید همه را با یک چوب برانند. استاد بنده در دانشگاه برکلی هنوز در دانشگاه تگزاس تدریس می‌کند و ایشان را بازنشسته نکردند! من در شورای عالی انقلاب فرهنگی مقاله‌ای از نشریه «نیچر» را خواندم که گفته بود بازنشستگی را باید بازنشسته کرد! نقل قول کرده‌بود از صدراعظم آلمان که باید جوان‌ها را کنار افراد کارآزموده استفاده کرد تا نتیجه بهتری گرفته شود.

🔸 دانشگاه شریف این روزها به تعداد قراردادهای خودش افتخار می‌کند. سوال من این است که آیا این قراردادها واقعا باری از دوش دانشگاه‌ بر می‌دارد؟ آیا خارجی‌ها واقعا افراد برجسته و شاخص خودشان را به ایران می‌فرستند؟ من مخالف این نیستم که علم را از همه‌جا فرا بگیریم. اما این حجم بالای قراردادها-که بهانه‌ای برای سفرهای خارجی برخی مسئولین دانشگاه شده- آیا باری از دوش این مملکت بر می‌دارد؟ جناب رئیس دانشگاه! شما بیشترین سفرهای خارجی را در میان روسای دانشگاه در دهه‌های اخیر داشته‌اید، دستاورد این سفرها چه بوده است؟

🔹 متاسفانه در دانشگاه شریف اخلاق تبخیر شده. جامعه دانشگاهی به خواب رفته. اگر آمدند و جواب حرف‌های من را دادند، من ارجاع‌شان می‌دهم به کتاب خاطراتم که همه مطالب را با سند عرضه خواهم کرد. ببینید وضعیت دانشگاه شریف خیلی غیرعادی است. اگر دکتر فتوحی پیشنهاد مناظره من را می‌پذیرفتند، من در آن برنامه تخلفات ایشان را مطرح می‌کردم. دعوت من برای مناظره از آقای فتوحی و آقای رشتچیان همچنان پابرجاست.

متن کامل مصاحبه

@Dr_MGolshani
2025/07/08 22:22:19
Back to Top
HTML Embed Code: