Telegram Web Link
«کوچک‌ترین تفاوت‌ها هم مهم‌اند»

❇️۹ مرداد امسال، ۳۱ جولای ۲۰۲۳، مقاله‌ای که #علی_آیت‌الله_رفسنجانی دانشجوی دکترای فیزیک شریف و #محمدجواد_کاظمی فارغ‌التحصیل فیزیک بهشتی به همراه دکتر #علیرضا_بهرام‌پور و دکتر #مهدی_گلشنی از اساتید فعلی و پیشکسوت فیزیک شریف تهیه کرده بودند، در مجله Communication Physics از مجموعه معتبر Nature، به چاپ رسید؛ مقاله‌ای که سعی کرده پیکربندی جدیدی از آزمایش معروف دوشکاف معرفی کرده و بر اساس آن روشی ارائه دهد تا بتوان بین تفسیرهای مختلف مکانیک کوانتومی تمایز قائل شد.

⚪️ علتش هم این است که در مکانیک کوانتومی، تغییرات تابع موج بر اساس زمان توصیف می‌شود، درحالی‌که زمان کوانتومی نیست و در آزمایش دوشکاف، اگرچه می‌توان احتمال برخورد ذرات به نقاط مختلف آشکارساز را محاسبه کرد، اما زمان رسیدن ذرات به صفحه آشکارساز همچنان در ابهام به سر می‌برد.

⚪️ از طرفی با توجه به اینکه در نسخه کوانتومی آزمایش دوشکاف، ذرات زیراتمی مثل الکترون، رفتار موج‌گونه دارند و روی صفحه آشکارساز، طرح‌های تداخلی ایجاد می‌کنند، نیاز به تشخیص نسبت زمان رسیدن با طرحی که ایجاد کرده‌اند، احساس می‌شود؛ موضوعی که اغلب به علت تفاوت‌های کوچک، نادیده گرفته شده و مقاله سعی کرده کمی آن‌ها را از هم متمایز کرده و روی این تفاوت‌ها دقیق‌تر شود.

⚪️ به همین بهانه از علی آیت، محمدجواد کاظمی و دکتر مهدی گلشنی خواستیم تا چند خطی را درباره دغدغه‌شان یا آنچه در این مقاله گذشته برای روزنامه بنویسند که متن کاملش را می‌توانید در صفحه ویرگول بخوانید.

⚪️ متن اصلی مقاله هم از اینجا در دسترس است و در کانال علی آیت هم مطالب خوبی از دنیای فیزیک قابل مشاهده است و خودش هم در یادداشتی که نوشته به برخی از آن‌ها ارجاع داده که خواندن یا دیدن‌شان برای علاقه‌مندان فیزیک، ارزشمند خواهد بود.

🆔 @sharifdaily
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/05 12:41:26
Back to Top
HTML Embed Code: