Telegram Web Link
✍🏻شیما وزوایی: «سال ۲۰۲۳ از خون‌بارترین سالها برای روزنامه‌نگاری بوده است. ۱۲۹ فعال رسانه‌ای  ثبت شده در فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاری در سال ۲۰۲۳ کشته شده‌اند. میان آنها ۱۴ زن حضور دارد. و البته که ۷۰ درصد این روزنامه‌نگاران در غزه کشته شده‌اند.»

#امتداد
@emtedadnet
وزش باد خیلی شدید در تهران

اداره کل هواشناسی استان تهران:
🔹از فردا تا سه شنبه (۳۰ اردیبهشت تا اول خرداد) روند افزایش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود.

🔹امروز و فردا (۲۹ و ۳۰ اردیبهشت) در بعضی ساعات وزش باد شدید تا خیلی شدید با احتمال خیزش موقت گرد و خاک مورد انتظار است.

#امتداد
@emtedadnet
این، تراژدی یک آرامگاه ناآرام است: مصائبِ تخت جمشید بودن!


✍🏻امتداد-گروه اجتماعی:
تخت جمشید را قارچ گرفت؛ این تازه‌ترین خبری است که روزنامه فرهیختگان از این بنای تاریخی منتشر کرده است. گویا نزدیک به ۵۰۰ گونه گلسنگ در حال رویش روی بنا‌های تاریخی ایران مشاهده شده است که تأثیر فرسایشی زیادی بر سطح بنا‌های باستانی دارند. اما این اولین بار نیست که مجموعه پاسارگاد تحت خطرهای این‌چنینی قرار می‌گیرد. با وجود اینکه انجام هرگونه طرحی درعرصه مجموعه جهانی پاسارگاد ممنوع و اجرای آن تخلف است و به بنیان این مجموعه آسیب می رساند، اما سال‌هاست حریم این مجموعه نقض می‌شود و به دلایل نامعلوم تاکنون، چندان تمرکز و رسیدگی از جانب مسئولان مربوطه متوجه این مجموعه تاریخی نبوده است.

🔹در حالی که در سراسر دنیا، برای رسیدگی به آثار تاریخی و جذب توریست به منظور شناساندن پیشینه خود به جهانیان، میلیاردها دلار هزینه می کنند حریمِ میراثی جهانی چون پاسارگاد، یک روز مقصد کارخانه ترشی سازی و رُب گوجه فرنگی می شود و روز دیگر، گاوداری و پاسگاه! در دولت سیزدهم نیز وزیر میراث فرهنگی و گردشگری به جای دغدغه توریستی برای کشاورزی نسخه تجویز کرده و گفته که مردم پاسارگاد به‌دلیل مقبره کوروش نمی‌توانند کشاورزی کنند و باید قوانین حریم‌ها انقباض پیدا کند!

🔹شهر شیراز به دلیل موقعیت برجسته فرهنگی، تاریخی، ادبی و هنری در شرایط رقابتی قرار دارد و ظرفیت تبدیل شدن به یکی از بزرگترین مراکز توریستی ایران در سطح بین المللی را داراست. برای مثال اگر در نزدیکی تخت جمشید هتلی با معماری شبیه به آن حتی با هزینه دو میلیارد دلار نیز ساخته می‌شد، با تبلیغات به جا برای جذب توریست احتمالا می‌توانست در کمترین حالت سه برابر و در بیشترین حالت حدود ده برابر بازگشت سرمایه داشته باشد.

🔹فرودگاه، سینمای روباز، کارگاه‌های ساخت و فروش یادگاری‌های پاسارگاد نیز هرکدام جدا از بار مالی می‌توانست اشتغالزایی کند. جذب درصد کوچکی از این گردش مالی توریستی می توانست به اندازه کل فروش سالیانه نفت کشور تنها برای شهر شیراز درآمدزایی داشته باشد، برای شهری که میراث فخرآفرین ایرانیان در قلب آن آرام گرفته است‌...

#امتداد
@emtedadnet
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥سیل در غرب افغانستان دستکم جان ۵۰ نفر را گرفت

🔹دو هزار واحد مسکونی به صورت کامل و ۴ هزار خانه دیگر به صورت نسبی تخریب و دسترسی به بسیاری از جاده‌های اصلی قطع شده‌است.

#امتداد
@emtedadnet
چرا با وجود سیر بودن به خوردن غذا ادامه می‌دهیم؟

🔹گاهی اوقات تا خِرخِره غذا خورده‌ایم، اما همچنان نمی‌توانیم دست از غذا بکشیم و آن چند بُرش باقیمانده‌ی پیتزا را هم تمام می‌کنیم!

🔹حالا پژوهشگران می‌گویند این رفتار در برخی افراد شایع‌تر از دیگران است و علت آن را کشف کرده‌اند: «ضعف ارتباط» میان دو منطقه‌ی مغز.

🔹آنها می‌گویند دو قسمت از مغز ما در مدیریت و کنترل مصرف غذا نقش دارد: یکی از آنها در حس بویایی و ایجاد احساس لذت نقش دارد و کار بخش دوم، واکنش نسبت به حس درد و تهدید است.

🔹مشخص شده «میانگین وزن» افرادی که ارتباط میان این دو قسمت مغزشان ضعیف‌تر است، در مقایسه با دیگران بالاتر است.

🔹پژوهشگران می‌گویند این «ضعف ارتباط» سبب اختلال در عملکرد مغز می‌شود: حس بویایی همچنان ما را به خوردن تحریک می‌کند و بخش دیگر به خاطر سیر شدن پیام درد ارسال می‌کند و اعلام می‌کند که دیگر غذا خوردن لذت‌بخش نیست. اما اشکال در مدار ارتباطی سبب می‌شود که مغز همچنان آن را به شکل لذت تفسیر کند و در نتیجه به خوردن ادامه می‌دهیم!

🔹محققان امیدوارند با کشف این سازوکار، بتوانند در آینده راهکارهایی برای پیش‌گیری از پرخوری ارائه کنند./آپدیت ام‌دی

#امتداد
@emtedadnet
جواد امام: شورای نگهبان نه تنها به حسن روحانی که باید به میلیون ها ایرانی پاسخگو باشد

🗣جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران در گفت‌وگویی با «جهان‌صنعت» که حدود ۲۴ساعت پس از آن انجام شده که نامه رییس‌جمهوری پیشین خطاب به دبیر شورای نگهبان منتشر شد، می‌گوید: «به هر حال وقتی می‌بینیم شخصیتی همچون آقای روحانی که ۵ دوره یعنی ۲۰ سال نماینده مجلس شورای اسلامی و ۳ دوره به‌مدت ۲۴ سال، نماینده مجلس خبرگان رهبری بوده، همچنین به جز مسوولیتی که در دوران جنگ تحمیلی برعهده داشته و نیز دورانی که مسوول پدافند کشور بوده، با حکم دو رییس‌جمهوری اسبق و رهبری نظام، بنیان‌گذار عالی‌ترین نهاد امنیتی کشور بوده و به‌مدت ۱۶سال در قامت دبیر شورای‌عالی امنیت ملی فعالیت کرده و به‌مدت ۲۴ سال نماینده رهبری در آن شورا بوده و مهم‌تر از همه، ۸ سال با رای مستقیم اکثریت شهروندان ایرانی به ریاست‌جمهوری رسیده، به این راحتی ردصلاحیت می‌شود. طبیعتا یک جای کار اشکال دارد.»

👈🏼متن کامل

#امتداد
@emtedadnet
🎥 ظهر تاریک مشهد و بارش شدید باران

🔹آسمان مشهد در ساعت ۱۵ ظهر کاملا تاریک شد.

#امتداد
@emtedadnet
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥خیابان‌های مشهد دوباره سیلابی شد

#امتداد
@emtedadnet
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥جاری‌شدن سیل در دانشگاه فردوسی مشهد

#امتداد
@emtedadnet
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥شدت بارش باران در مشهد به اوج رسید

🔹مردم در خانه‌ها بمانند!

#امتداد
@emtedadnet
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 بارش شدید تگرگ و باران در حرم امام رضا علیه‌السلام

#امتداد
@emtedadnet
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 زیر آب رفتن بازار طبرسی مشهد در مجاورت حرم

#امتداد
@emtedadnet
بدحساب‌ترین طرف صندوق توسعه ملی، دولت‌ها بوده‌اند/ ۱۰۰ میلیارد یورو صندوق کجاست؟/ ثروت نسل آینده، قربانی تبانی و ندانم‌کاری‌های مدیریتی شده است

✍🏻اقتصاد۲۴
: روز‌های اخیر بار دیگر مساله موجودی صندوق توسعه ملی به محل بحث‌های جدی تبدیل شده است. وقتی که خدائیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در چهارمین همایش بین‌المللی صندوق توسعه ملی از ۱۰۰ میلیارد دلار بازنگشته به صندوق توسعه ملی صحبت می‌کرد تصور نمی‌کرد بار دیگر مساله این کسری را چطور بار دیگر به صدر اخبار باز می‌گرداند.

🔹او در این همایش گفت: «وقتی گفته می‌شود از ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه صندوق توسعه ملی، ۱۰۰ میلیارد دلار آن توسط دولت‌های مختلف برداشت شده، آیا می‌توانیم بگوییم مسئولان دولت‌ها به صندوق به عنوان سرمایه نگاه کردند؟ این ۱۰۰ میلیون دلار در کجا هزینه شده است؟ آیا در فعالیت‌های مولد هزینه شده یا برای کسری ناترازی‌ها منابع بودجه؟ از این ۱۵۰ میلیارد دلار حدود ۴۰ میلیارد دلار برای تسهیلات داده شده و نیمی از آن به نهاد‌های عمومی و غیردولتی و شبه دولتی پرداخت شده که در راستای هدف صندوق بوده است.»

🔹یک روز پس از این سخنان بود که رئیس صندوق توسعه ملی این بار خطاب به آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید: «مستقیم به آیت الله آملی لاریجانی عرض می‌کنم باید در تصمیمات خودمان شفاف باشیم؛ به مردم پاسخ بدهید چرا با این طرح مخالفت شد. مردم باید بدانند چرا نمی‌توانیم در میادین مشترک کار کنیم؟ چرا نمی‌توانیم ۱۰۰ میلیارد دلار طلب صندوق را برگردانیم؟ یک جواب قانع کننده به ما بدهید چرا این کار نشده است؛ من قانع نیستم. حرف ما این است میادین نفت و گاز کشور به ویژه میادین مشترک که هیچ دستی به آن نزدید در اختیار صندوق قرار بدهید، صندوق سراغ بخش خصوصی برود. بخش خصوصی اکتشاف و همه کار‌ها را انجام بدهد. در پایان یک قسمت از کیک تقسیم که سهم دولت است را به جای طلب دولت به ما بدهید؛ اما طرح در پیچ و خم مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص گیر کرده و تصویب نمی‌شود.»

🔹البته سخنان رئیس صندوق توسعه ملی اشاره به خواست دیگر این صندوق نیز داشته است و آن اینکه صندوق توسعه ملی به طور مستقیم بتواند وارد سرمایه گذاری در حوزه‌های نفت و گاز و اکتشاف شود و حتی با شرکت‌های خصوصی وارد مذاکره مستقیم شود.

🔹همین سخنان باعث شد به سراغ حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده اسبق مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و تحلیلگر مسائل سیاسی برویم و نظر وی را در این باره و همچنین مساله نظارت بر صندوق‌ها جویا شویم. فلاحت پیشه، اما در همان ابتدا نکته ای را به اقتصاد ۲۴ متذکر شد: «آقایان باید اول توضیح بدهند در حالی که معیار ورودی و خروجی به صندوق توسعه ملی یورو است به چه دلیل از واحد دلار استفاده می‌کنند.»

🔹این تحلیل‌گر مسائل سیاسی و نماینده سابق مجلس تاکید و تصریح کرد که عوض کردن این واحد‌های پولی باعث دستکم ۱۵ درصد اختلاف در ذخایر ارزی صندوق و بدهی و بازپرداخت‌ها می‌شود و همچنین تاکید داشت که او با توجه به پیشینیه این بحث از رقم یورو برای تشریح وضعیت استفاده خواهد کرد. مشروح گفتگوی حشمت الله فلاحت پیشه با اقتصاد ۲۴ را در ادامه می‌خوانید.

🔸متن کامل

#امتداد
@emtedadnet
الهه محمدی جایزه خود را به روزنامه‌نگاران فلسطینی تقدیم کرد

🔹الهه محمدی پس از دریافت بیست و یکمین جایزه آزادی مطبوعات «خوزه کوزو» آن را به پابلو گونزالس، وائل الدحدوح و تمام روزنامه‌نگاران فلسطینی تقدیم کرد که برای جلب توجه نسبت به وضعیت غزه فداکاری‌های بزرگی انجام داده‌اند.

🔹الهه محمدی در پیامی به انجمن حرفه‌ای روزنامه‌نگاران گالیسیا و باشگاه مطبوعاتی فِرول، برگزارکنندگان این جایزه، ضمن ابراز تسلیت قلبی به مناسبت بیست و یکمین سال درگذشت خوزه کوزو، اعلام کرد که «واقعاً از انتخاب شدن برای دریافت جایزه احساس افتخار می‌کند.»

🔹او در ادامه نوشت: به‌عنوان یکی از برندگان این جایزه، مایلم آن را به پابلو گونزالس، روزنامه‌نگار شجاع اسپانیایی که در فوریه ۲۰۲۲ در حال پوشش فاجعه انسانی در مرز لهستان و اوکراین بازداشت شد، تقدیم کنم. در این دوران پرچالش فکرم همراه اوست. همچنین این جایزه را به وائل الدحدوح و همه روزنامه‌نگاران فلسطینی تقدیم می‌کنم که برای جلب توجه نسبت به وضعیت غزه فداکاری‌های بزرگی انجام داده‌اند.

🔹او همچنین آرزو کرد روزنامه‌نگاران بتوانند در امنیت و آزادانه کار کنند.

#امتداد
@emtedadnet
لهستان ۲.۵ میلیارد دلار برای تقویت مرزهای خود با روسیه و بلاروس هزینه خواهد کرد

🔹«دونالد تاسک» نخست وزیر لهستان اعلام کرد که مقامات کشورش قصد دارند ۱۰ میلیارد زلوتی معادل ۲.۵ میلیارد دلار برای پروژه‌هایی برای تقویت امنیت مرزهای شرقی این جمهوری هزینه کنند.

🔹وبگاه آرتی عربی نوشت: «نخست وزیر لهستان طی مراسمی که به مناسبت هشتادمین سالگرد پایان نبرد مونت کاسینو در کراکوف برگزار شد، افزود که ما تصمیم گرفتیم ۱۰ میلیارد زلوتی برای تقویت امنیت خود سرمایه‌گذاری کنیم چرا که قبل از هر چیز باید امنیت را تضمین کنیم، اکنون پروژه بزرگی را برای ایجاد مرزهای امن آغاز کرده ایم»

🔹به گفته وی، صحبت از ایجاد استحکامات و همچنین نوسازی خدمات و تجهیزات امنیتی موجود در بخش ۴۰۰ کیلومتری مرز با روسیه و بلاروس است.

🔹تاسک اشاره کرد که طرح ملی برای تقویت همه جانبه مرزهای شرقی لهستان “سپر شرقی” نامیده می‌شود./ شفقنا

#امتداد
@emtedadnet
📄شرم را دوباره باید معنا کرد!

✍🏻اعتماد-فیاض زاهد
: گاهی از خود می‌پرسم نوشتن درباره بدیهیات آیا همچنان ضرورت دارد؟ آیا وقتی موضوعی از طرق مختلف، زبان‌های متفاوت، بینه‌های گوناگون، دلایل متقن، راه‌های طی شده، تاریخ بشر، نحوه رویکرد جوامع سیاسی گذشته، متفکران سیاسی، فلاسفه دوران مدرن، ادیبان و شاعران، خیرخواهان و خردمندان بارها مورد حلاجی و تذکار قرار گرفته، آیا لزومی دارد تا مجددا خودمان را به خطر انداخته، ریسک‌های نقد دائمی قدرت و اصحاب قدرت را دنبال کنیم؟

🔹آیا اساسا در شرایطی که همه دوستان نزدیک و دور شما، افکار عمومی، مردمی که گاهی شما را در کوچه و خیابان دنبال می‌کنند و... به شما تاکید می‌کنند چرا می‌نویسید؟ چرا می‌گویید؟ چرا خود را به خطر می‌اندازید!؟ وقتی که با خودت خلوت می‌کنی و می‌بینی که پاسخ صداقت در گفتار برای بهبود شرایط اجتماعی، سیاسی و حتی تلاش برای کمک به حاکمیت مستقر، تو را در چنبره‌ای از گرفتاری‌ها، محدودیت‌ها و حذف‌ها قرار می‌دهد؛ از خود می‌پرسی آیا همچنان وظیفه داری نسبت به موضوعاتی که روح تو و جامعه‌ات را می‌خراشد، باز هم بنویسی!؟

🔹اما همچنان تا این لحظه، (پاسخ این موضوع هر چه باشد) نمی‌تواند آنچنان قدرتمند باشد که مرا از بازتکرار این حقیقت مانع شود که وقتی می‌بینم مسیری که در پیش گرفته‌اید مسیری ناصواب، غیردقیق، خطرناک و بحران‌ساز و غیرانسانی است، سکوت کنم. مخاطب این سخن من می‌تواند همه کسانی باشند که با سخنان من موافق یا مخالف باشند اما از آنها می‌خواهم دقایقی با خود خلوت کنند و در صحت این گزاره (شاید) بیندیشند.

🔹امروز برای شرکت در مراسم تشییع پدر کسری نوری از روزنامه‌نگاران پیشکسوت و از دوستان قدیمی‌ام از خانه خارج شدم. در یکی از خیابان‌های خلوت بالای شهر به ناگاه متوجه شدم که یک ون پلیس با دو ماشین گشت و یک یا دو موتورسیکلت و به همراه فوجی مامور زن و‌ مرد به صورت اریب خیابان را بند آورده‌اند. یکی از ماموران هم با موبایل در حال فیلمبرداری بود. من مانند بسیاری از شهروندان فکر کردم که احتمالا پلیس درگیر مبارزه با یک سرقت مسلحانه یا احتمالا مقابله با یک عملیات تروریستی یا دستگیری یک سارق مسلح است.

🔹در کنار منتهی‌الیه خیابانی که از آن گذر می‌کردم، دقایقی ایستادم با کمال تعجب شاید باور نکنید (حال که این سخنان را می‌نویسم همچنان موهای بدنم سیخ شده است) زنی را دیدم نگران و با دستپاچگی و ترس (وقتی که از مفهوم ترس سخن می‌گویم نمی‌دانم چه تصوری از ترس دارید؟) زنی را دیدم... آری من زنی را دیدم درآستانه مرگ... زنی را دیدم که رنگ صورتش به ‌طور کامل پریده، گویا هیچ خونی در چهره ندارد.

🔹با لرزش دستانش شالی که بر گردن داشت با تکرار متعدد چشم چشم بر سر می‌گذاشت... من تازه متوجه ماجرا شدم. پیش از آنکه بتوانم فکری بکنم با تشر و نهیب ماموران مجبور به ترک صحنه شدم. اما دقایقی بعد از خود پرسیدم من چگونه آدمی هستم؟ به نظر من این از آن دست سوالاتی است که هر روزه شاید از خود بپرسیم ما چگونه مردمانی هستیم؟

🔹از خود پرسیدم اگر به جای آن زن بینوا یکی از نزدیکان تو بود مثلا اگر دختران تو بودند یا چه می‌دانم، اصلا نمی‌دانم. به راستی من چیزی هم می‌دانم؟ نمی‌دانم چرا ناگهان پرتاب شدم به فاو، به دریاچه نمک، به جایی که همراه دوستانم در برابر گارد ریاست‌جمهوری عراق ایستادگی کرده بودیم.

🔹وقتی از گارد ریاست‌جمهوری عراق سخن می‌گویم تنها کسانی می‌توانند از آن صحنه درکی داشته باشند که جنگ با ارتش عراق را در تجربه و سابقه خود داشته باشند. من با گارد ریاست‌جمهوری عراق جنگیده بودم و اینجا نمی‌دانستم که برای دفاع از بینوا زنی که مثلا هم وطن من بود چرا نتوانستم کاری کنم؟ چرا پیاده نشدم تا به پلیس بگویم این ترس و وحشتی که به جان این زن انداخته‌ای تا دم مرگ او را رها نمی‌کند. او این ترس را به نفرت بدل می‌کند و به فرزندانش و خانواده‌اش و دوستانش منتقل می‌کند.

🔹چرا نتوانستم توضیح بدهم این راه به ناکجاآباد است و... اما الان با خود می‌اندیشم من باماموران سخنی ندارم؛ حتما مامورند و معذور... آنها احتمالا بنا به فرموده و دستور، مامور انجام این کار شده‌اند؛ در حالی که خبرهایی که از خیابان سردار جنگل می‌رسد که سارقان مسلح به راحتی در حال سرقت و راه‌بندان از خانه‌های مردم بوده‌اند. به خود می‌گویم حتما چنین است که چنان شده است .یعنی وقتی نیروی پلیس را به‌جای مقابله با سارقان، دزدان، تروریست‌ها، قاچاقچی‌ها، مامور مبارزه با دختران سرزمین‌مان می‌کنید نتیجه نباید چندان مورد انتظار باشد.

🔹از نظر من ما نیازمند بازتعریف کلمه شرم هستیم. شرم چگونه واژه‌ای است؟ چگونه قابل بیان و تفسیر است؟ من شرم دارم و نمی‌دانم آنها نیز شرم دارند؟ من هنوز می‌دانم در این مملکت وجدان‌های بیداری نیز هست.

🔸متن کامل

#امتداد
@emtedadnet
#به‌ماتبلیغ‌بدید

📣از کسب و کارت سخت پول درنیار

📣حتما دیدی که رقیبت خیلی سریع داره رشد میکنه و به اندازه تو هم حرفه ای نیست!!

📣دلیل رشد سریعش چیه؟
چطوری اینقدر فروش داره؟

📣تبلیغات مهم ترین نکته رشد سریع کسب و کار هست
چه بخوای چه نخوای باید اینو قبول کنی
اما نه هر جا و نه به هر شکلی

🕢زمان رو از دست نده👇👇
@Ads_marketingg👨🏻‍💻
مشاوره بگیر.انتخاب کن.لذت ببر👆👆

#امتداد
@emtedadnet
عمادالدین باقی، جامعه‌شناس و پژوهشگر حقوق بشر: شکاف دینداری و دین‌ستیزی بسیار عمیق شده است

🔹یکی از بزرگ‌ترین پاشنه‌آشیل‌های حکومت، بی‌اعتنایی به مرجعیت علم و مطالعات و نظرات تخصصی در حوزه‌های مدیریتی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است که خود موجب تکرار پیوسته تنش‌ها و مزمن شدن بحران‌ها و فرسایشی شدن امور شده است.

🔹در چند سال اخیر با برجسته کردن موضوع حجاب اجباری به ‌ویژه بعد از اعتراضات مهسا، شکاف دینداری و دین‌ستیزی بسیار عمیق شده است.

🔹از آنجا که نمی‌توان مشاهدات جزیی را (جز به روش نمونه‌گیری علمی) تعمیم داد، اشاره می‌کنم که تمام پیمایش‌های دولتی و دانشگاهی انجام شده در ۱۰ سال اخیر روند فروریختن و منحنی نزولی ارزش‌ها را نشان می‌دهد.

🔸متن کامل:


#امتداد
@emtedadnet
2024/06/02 12:53:07
Back to Top
HTML Embed Code: