Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مصاحبه ورودی دوره آموزش خبرنگاری انصاف

@ensafnews
5❤‍🔥1👀1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مصاحبه ورودی دوره آموزش خبرنگاری انصاف

@ensafnews
7💯1💔1👀1
جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴، از ساعت ۵ الی ۶:۳۰ بعدازظهر
📍 تهران، شهرک شهید محلاتی، مسجد پیامبر اعظم (ص)
@ensafnews
👍9🤣32👻1
معادله‌ی جنگ و صلح
/ ما و این جنگ کبیر میهنی - ۲ /

انصاف نیوز – سعید رضوی فقیه:

بی هیچ تردید و به حکم عقل سیاسی، صلح و آشتی بهتر است از منازعه و جنگ؛ اما چه می‌شود کرد وقتی طبیعت انسان مستعد سرکشی و طغیان است و بنابراین جامعۀ بشری نیز همواره آبستن بلای جنگ.

هنگامی که آتش جنگ برافروخته می‌شود برای بازگشت به صلح پایدار راهی نیست جز جنگ و دفاع مشروع. دفاعی که نه تنها مشروع بلکه برای حصول صلح و امنیت پایدار و حراست از این دو اصل بنیادین ضروری و واجب است. برای بازگشت به صلح و واداشتن جنگ‌افروزان به تمکین در برابر صلح پایدار و عادلانه هیچ راه و چاره‌ای نیست جز جنگ با همۀ امکانات و استعدادهای در دسترس.

عقب نشینی و اظهار ضعف و عجز در هنگامۀ جنگ‌طلبی دشمنان ساده‌دلی است و نه تنها صلح را تضمین نمی‌کند بلکه متجاوز را به طغیان بیشتر تشجیع کرده و بنابراین صلح را از دسترس همچنان دورتر و دورتر می‌برد. صلح عادلانه و پایدار را نمی‌توان گدایی کرد بلکه باید آن را با پشتوانۀ قدرت تثبیت و تحکیم (و البته نه تحمیل) کرد. صلح ناعادلانه و تحمیلی پایدار نیست بلکه زمینه و مقدمه‌ای است بر جنگهای بزرگتر در آینده. تاریخ دیروز و رویدادهای امروز پیشِ روی ما و شاهد این مدعاهاست.

برای صلح پایدار باید دست و پای متجاوز بالفعل را شکست تا متجاوزان بالقوه نیز عیار کار را بسنجند و احتیاط پیشه کنند. جنگ تا رخ نداده می توان و باید در پیشگیری از آن کوشید اما چون آغاز شد نباید از آن تن زد و عقب نشست چرا که عقب نشینی و اظهار ضعف اشتهای متجاوزان بالفعل و بالقوه را برای توسعۀ جنگ و تجاوز افزون می کند. به تعبیر صائب تبریزی:
اظهار عجز پیش ستمگر ز ابلهی است؛ اشک کباب موجب طغیان آتش است.

اگر کلوخ انداز را به سنگ و سنگ انداز را به گلوله کیفر ندهند آتش طمع و طغیان در او خاموشی نمی‌گیرد. با متجاوز باید بر اساس قواعد و منطق مقبول خودش جنگید. با او باید به زبان خودش سخن گفت تا معادله و موازنۀ قدرت را فهم کند. در مورد جنگ حاضر که وضعیتی کاملا استثنایی دارد ضرورت اعمال این قاعده آشکارتر است. اسرائیل به هیچ قانون و اخلاقی پایبند نیست. زبانی جز زور و خشونت را نمی‌فهمد. بنابراین چاره‌ای نیست جز آنکه به همین زبان با او سخن بگویند. جنگ در برابر جنگ، ترور در برابر ترور، زیرساخت در برابر زیرساخت، بندر در برابر بندر، نیروگاه در برابر نیروگاه و شهر در برابر شهر و قس علیهذا.

اگر این دشمن متجاوز حتی به قواعد جنگ و معاهدات بین‌المللی تن نمی‌دهد نباید یکسویه از منافع چنین قواعد و معاهداتی بهره‌مند باشد. رعایت اخلاق در برابر متجاوز نقض اخلاق است در برابر قربانیان تجاوز. ترحم بر او ستمکاری است بر دیگران. باید هر اقدام او را مثل خودش منتها با شدت عمل بیشتر پاسخ گفت. اگر دشمن می‌خواهد به قصد ارعاب دیوانه و غیرقابل پیش‌بینی جلوه کند باید حریف را چنان غیرقابل پیش‌بینی بیابد که یکسره مرعوب شود و نه تنها دست از جنگ بشوید بلکه تا اطلاع ثانوی جنگ را از میان گزینه‌هایش حذف نماید. در غیر این صورت قربانی تجاوزاتش باید تسلیم محض شود و با پای خود تا مسلخ عقب‌نشینی کند. نمونۀ لبنان و سوریۀ دست بستۀ کنونی شاهد این مدعاست.

واقعیت آن است که گاهی قربانی خود نیز در وقوع جنایت مقصر است هرچند نه به اندازۀ جانی. ضعف یا اظهار ضعف بذر طمعِ تعرض را در دل متجاوزان بارور می‌کند. تنها ترس است که می‌تواند بر این طمع مهار بزند. آن هم ترسی بزرگ و فراگیر تا عمق جان متجاوز زورگو. بی دفاع بودن، بی سلاح بودن و پرهیز و گریز از جنگ به هر قیمت ممکن و بدتر از همه اظهار بی‌میلی به جنگ یا ترس از آن؛ نه تنها صلح به ارمغان نمی‌آورد بلکه آن را بر باد می‌دهد. اگر قبل از حملۀ سراسری ۲۹شهریور۱۳۵۹ ایران پاسخی سخت به تجاوزات مکرر ارتش صدام داده بود چه بسا جاه‌طلبی سردار خیالی قادسیه مغلوب محاسبات احتیاطی شده و سودای فتح ایران از سرش به در می‌شد. بدینگونه شاید از آتشی که آن دیوانه به تنهایی افروخت دو سرزمین ویرانه و خلقی عظیم از هر دو ملت کشته، معلول و آواره نمی‌شد.

دو ملت ایران و عراق هیچ گاه بیگانه نبوده‌اند و نیستند اما ...

ادامه در لینک زیر:

https://ensafnews.com/600744/
@ensafnews
👍73👎1🤪1
راه‌اندازی سامانه‌ ثبت شکایات و ارائه خدمات به اتباع خارجی؛ اتباع به فراجا شکایت کنند

سخنگوی فراجا از تشکیل دفاتر ویژه برای رسیدگی به مطالبات مالی اتباع غیرمجاز خبر داد و گفت: «کسانی که طرد می‌شوند و طلبکار هستند، می‌توانند با ارائه مدارک، شکایت خود را به پلیس مهاجرت اطلاع دهند.»

سردار سعید منتظرالمهدی، معاون فرهنگی اجتماعی و سخنگوی فراجا، با تأکید بر رعایت حقوق و کرامت انسانی اتباع خارجی، اعلام کرد که مهاجران دارای مدارک معتبر مانند گذرنامه، کارت آمایش یا برگه سرشماری، همچنان می‌توانند در ایران حضور داشته باشند و هیچ‌کس حق طرد آنها را ندارد.

وی با اشاره به دستور فرمانده کل انتظامی، گفت: «یگان‌های مرتبط موظف به رعایت حقوق اتباع در فرآیند خروج از کشور هستند.»

منتظرالمهدی با اشاره به حضور طولانی‌مدت اتباع افغانستانی در ایران، خاطرنشان کرد که بسیاری از آنان به‌صورت قانونی زندگی و کار کرده‌اند. اما تأکید کرد افرادی که بدون مجوز در کشور حضور دارند، باید با رعایت احترام، ایران را ترک کنند.

وی افزود: «اتباع غیرمجاز می‌توانند در آینده با رعایت قوانین و اخذ مجوزهای لازم، مجددا به ایران بازگردند.»

سخنگوی فراجا از تشکیل دفاتر ویژه برای رسیدگی به مطالبات مالی اتباع غیرمجاز خبر داد و گفت: «کسانی که طرد می‌شوند و طلبکار هستند، می‌توانند با ارائه مدارک، شکایت خود را به پلیس مهاجرت اطلاع دهند.»

وی همچنین از راه‌اندازی سامانه‌ای برای ثبت شکایات و ارائه خدمات به اتباع خارجی در آینده نزدیک خبر داد.

منتظرالمهدی از مردم خواست با اتباع مجاز و غیرمجاز رفتاری محترمانه داشته باشند و گفت: «همکاران ما در پایانه‌های مرزی تسهیلاتی مانند ایستگاه‌های خدماتی برای خروج آسان این افراد فراهم کرده‌اند.»

وی در پایان از شهروندان خواست هرگونه گزارش مربوط به اتباع خارجی را به پلیس مهاجرت اطلاع دهند.
[منبع: باشگاه خبرنگاران جوان صداوسیما]
@ensafnews
👍9👎3👀1
«صفحه‌ی تاریک» روابط ایران و افغانستان پس از جنگ ۱۲ روزه

| محمدکاظم کاظمی در گفت‌وگو با انصاف نیوز |

محمدکاظم کاظمی، شاعر و نویسنده‌ی افغانستانی به نوع رفتار با مهاجرین این کشور در ایران پس از جنگ ۱۲ روزه انتقاد دارد و معتقد است بعضی عملکردها «صفحه‌ای تاریک» در ارتباطات دو ملت ایران و افغانستان ایجاد کرد.

به گزارش انصاف نیوز، پس از توقف حملات اسرائیل به ایران و اعلام آتش‌بس، مسئله‌ی نفوذ مورد توجه مسئولان، کنشگران سیاسی و رسانه‌ها قرار گرفت و از همان ساعات اولیه این گزاره تکرار شد که «اتباع افغان نقش ویژه‌ای را در این جنگ علیه ایران ایفا کردند».

این ادعا که هنوز اسناد و شواهد کافی برای تایید و اثبات آن از سوی نهادهای رسمی ارائه نشده با اقداماتی نیز همراه شد و جمع قابل توجهی از افغان‌ها در همین روزها «رد مرز» شده‌اند.

بر اساس آمار اعلام شده از سوی مرکز امور اتباع وزارت کشور از ابتدای سال بیش از ۷۰۰ هزار افغان به کشور خود بازگردانده شده‌اند. به گفته‌ی رئیس این مرکز، «در یک روز ۲۹ هزار نفر خروج از کشور را داشتیم که نقطه اوج بود و الان عدد به ۱۳ هزار نفر رسیده است»

بنا بر ادعای برخی مهاجرین، بعضی اتباع بازداشت‌شده به اردوگاه امام رضا منتقل شده و پس از چند روز بدون توجه به داشتن یا نداشتن برگه‌ی خروج و بدون درنظر گرفتن مهلت درج شده به روی آن رد مرز می‌شوند.

محمدکاظم کاظمی، شاعر و نویسنده‌ی مشهور افغانستانی که سالهاست در ایران حضور دارد در گفت‌وگویی با انصاف نیوز گفت: وقایعی که در روزهای اخیر هنگام اخراج جمع قابل توجهی از افرادی که از افغانستان به ایران آمده بودند رخ داد می‌تواند بر مناسبات میان دو کشور تاثیرات منفی بگذارد.

او با بیان اینکه بعضی عملکردها در این موضوع صفحه‌ی تاریکی در ارتباطات دو ملت ایران و افغانستان ایجاد کرد، گفت: سال‌ها تلاش کرده‌ایم که مناسبات میان ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها به کمک ادبیات، شعر، رفتارهای اجتماعی، رسانه‌ها و مانند آن رو به بهبود باشد و بهتر از پیش شود.

آقای کاظمی ادامه داد: این تلاش‌ها سال‌ها انجام شده تا ذهنیت‌ها در این باره  مقداری بهبود پیدا کند اما وقتی با این وقایع این تلاش‌ها تخریب می‌شود در نتیجه‌ی آن می‌بینیم که چندین سال به عقب بازگشته‌ایم.

متهم کردن افغان‌های ساکن ایران به جاسوسی و مانند آن با انتقاداتی از سوی برخی تحلیلگران همراه شده است. موضوعی که مورد اشاره‌ی رئیس مرکز اتباع هم قرار گرفته اما او در واکنش به انتقادات معتقد است که «در شرایط بحرانی اولین انگشت اتهام به سمت کسانی است که حضور غیرقانونی دارند»

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی، می‌گوید: برخی به گونه‌ای حرف می‌زنند که انگار ترور ناگهانی و همزمان بالاترین مقام‌های نظامی و متخصصان هسته‌ای یک امر عادی و معمول بوده است و گویی چند مهاجر افغان و اپلیکیشن واتساپ مسئول این فاجعه بوده‌اند و با اخراج و مسدود کردن آنها مشکل حل می‌شود.

آقای زیدآبادی در اظهارنظری در کانال تلگرامی خود چنین برخوردهایی را بی‌نهایت نگران کننده و تردیدبرانگیز دانسته است.

محمدکاظم کاظمی بر این باور است که می‌شد با توجه به تدابیر و ملاحظاتی و همینطور تدوین پیوست‌های رسانه‌ای با سنجیدگی بیشتری عمل کرد و می‌گوید: اگر با توجه به این موارد شکل دیگری عمل می‌شد می‌توانست وضعیت خیلی بهتر از این باشد که اکنون شاهد آن هستیم.

او بر ساماندهی اتباع افغانستان تاکید دارد و آن را امری اجتناب‌ناپذیر می‌داند اما می‌گوید: لازم است که برای این کار روند بهتر و سنجیده‌تری پیدا شود.

درباره‌ی تعداد افغان‌های بازداشت شده به اتهام جاسوسی یا همکاری با موساد نیز به نظر می‌‌آید بنا بر آمارهایی که از سوی نهادهای رسمی ارائه شده است درصد بسیار اندکی از بازداشت شده‌ها افغانستانی هستند.

یک مقام بلندپایه‌ی امنیتی تعداد افراد بازداشتی به اتهام جاسوسی را ۷۰۰ نفر اعلام کرده است، از طرف دیگر بنا بر بررسی‌های وبسایت فکت‌نامه در خبرهایی که در رسانه‌های داخلی از سوی مراجع ذیربط منتشر شده تعداد افغان‌های بازداشت شده به اتهام جاسوسی تنها ۱۶ نفر است.

در این باره و میزان دسترسی و امکان نقش‌آفرینی افغان‌ها در شبکه‌ی نفوذ اسرائیل در ایران ابهاماتی دیگر هم مطرح شده است...

ادامه در لینک زیر:

https://ensafnews.com/600619/
@ensafnews
👍6👎21👻1
انصاف نیوز pinned ««صفحه‌ی تاریک» روابط ایران و افغانستان پس از جنگ ۱۲ روزه | محمدکاظم کاظمی در گفت‌وگو با انصاف نیوز | محمدکاظم کاظمی، شاعر و نویسنده‌ی افغانستانی به نوع رفتار با مهاجرین این کشور در ایران پس از جنگ ۱۲ روزه انتقاد دارد و معتقد است بعضی عملکردها «صفحه‌ای تاریک»…»
بیانیه‌ی میرحسین موسوی: دوراندیشی مردم نقشه‌های متجاوزان را ناکام گذاشت

میرحسین موسوی، نخست‌‌وزیر دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در بیانیه‌ای درباره‌ی جنگ ۱۲ روزه تاکید کرد: دوراندیشی ستودنی مردم نقشه‌های شوم متجاوزان را ناکام گذاشت.

به گزارش انصاف نیوز آقای موسوی در بیانیه‌ی خود نوشته است: در جریان جنایات اخیر اسرائیل و آمریکا علیه میهن‌ عزیزمان یک بار دیگر عیار مردم ایران محک خورد و امتیازی بر امتیازات کارنامه تاریخی‌‌شان افزوده شد؛ و این نه فقط به خاطر همبستگی آنان در برابر دشمن، که به واسطه ایستادگی آنها در عین رنجیدگی‌های عمیق بود. در حالی که فرزندان نظامی ملت شهید یا غافلگیر شده بودند دوراندیشی ستودنی مردم نقشه‌های شوم متجاوزان را ناکام گذاشت.

او از مسئولان خواسته تا واکنش جامعه را تاییدی بر شیوه‌ی حکمرانی خود ندانند و نوشته است: چنین اشتباهی ملت را دلسرد و بیگانه را امیدوار خواهد کرد که شاید بار بعد بتواند خدای‌ناکرده در سپری که او را ناکام‌ گذاشت رخنه‌ای بیابد.

میرحسین موسوی معتقد است اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانه ملی کمترین توقعات مردم از مسئولان است.

او ابراز عقیده کرد که 'وضعیت تلخی که برای کشور پیش آمد نتیجه یک رشته خطاهای بزرگ بود' و نوشت: تجربه جنگ دوازده روزه نشان داد که ضامن نجات کشور احترام به حق تعیین سرنوشت همه شهروندان است.

او در پایان این بیانیه نوشت: اینجانب ضمن‌ محکوم کردن تجاوزات اخیر علیه کشورمان به خانواده‌های داغدار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گویم و برای شهدای این ایام رحمت و مغفرت آرزو می‌کنم.

https://ensafnews.com/600816/
@ensafnews
39👎6👍3🌭1👀1😡1
مورد عجیب F35: وقتی کسی گردن نمی‌گیرد!
/ میان‌خطوط ادعاها درباره‌ی هدف قرار دادن F35 /

محمد توکلی، انصاف نیوز: پس از گذشت حدود یک ماه از اطلاعیه‌ی ارتش درباره‌ی هدف قرار دادن جنگنده‌های F35 اسرائیل، صداوسیما اعلام کرد که این خبر تاییدنشده بوده است.

۲۳ خرداد ۱۴۰۴ خبری در رسانه‌ها منتشر شد که تعجب بسیاری را برانگیخت: ‘ایران جنگنده‌ی F35 اسرائیل را مورد هدف قرار داد’. این خبر که ابتدا به صورت غیر ررسمی و در قالب ‘شنیده‌ها’ منتشر شده بود در نهایت با واکنش ارتش همراه شد و این نهاد نظامی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: ‘نیروی پدافند هوایی دو فروند جنگنده‌ی F35 رژیم صهیونیستی را با موفقیت مورد اصابت قرار داده و منهدم کرد’

با توجه به نحوه‌ی عملکرد جنگنده‌ی F35 و مختصات فنی آن امکان هدف قرار دادن آن نزدیک به صفر است و به همین خاطر از همان ابتدا تردیدها و ابهام‌هایی جدی درباره‌ی آن مطرح شد که با سکوت مراجع ذیربط بی پاسخ ماند.

ماجرای هدف قرار دادن جنگنده‌های F35 اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه به همین جا ختم نشد و دست‌کم دو بار دیگر نیز این ادعا تکرار شد.

علاوه بر خبرهای منتشر شده از سوی نهادهای رسمی در این ارتباط، درباره‌ی اسیر شدن خلبان‌های این جنگنده‌ها نیز ادعاهایی از سوی رسانه‌ها و افراد نزدیک به این نهادها مطرح می‌شد. خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه، در ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ نوشت: ‘خلبان یکی از این جنگده‌ها که زن است، به اسارت در آمده است’. علاوه بر ادعای اسیر شدن این خلبان برخی از پخش اعترافات ‘خلبان‌ها’ نیز خبر داده بودند.

در همان روزها برخی رسانه‌ها برای اثبات ادعای خود به انتشار خبری جعلی به نقل از ترامپ هم دست زدند. آنها مدعی شده بودند که رئیس‌جمهور آمریکا هم هدف قرار گرفتن جنگنده‌های F35 اسرائیل و اسارت خلبان زن را تایید کرده است. خبری که پس از گذشت ساعاتی، کذب بودن آن مشخص شد.

تردیدها درباره‌ی هدف قرار دادن جنگنده‌های F35 و به اسارت گرفتن خلبان‌های آن با عدم نمایش لاشه‌ی این جنگنده‌ها و عدم تحقق وعده‌ی پخش اعترافات رو به افزایش بود تا چند روز قبل که اعتراض یک سخنران اصولگرا به این ادعاها خبرساز شد.

علی‌اکبر رائفی‌پور از چهره‌های مشهور ‘جریان انقلابی’ که خودش هم در روزهای جنگ در اظهارنظرهایی ادعاها در این ارتباط را تایید کرده بود، حالا در صفحه‌ی خود در ایکس نوشته است: ‘شما را بخدا دروغ پخش نکنید. کدام اف ۳۵؟ اگر سند متقنی وجود دارد بسم الله و الا همان بهتر که چیزی نگویید. برای عده ای ذره ای بازیچه‌شدن آبروی رسانه ها و انسان-رسانه های انقلابی اهمیت ندارد’

یک روز پس از این اظهارنظر آقای رائفی‌پور، صداوسیما نیز اعلام کرد که خبرهای مربوط به جنگنده‌های F35 تایید شده و رسمی نبود و در جنگ شناختی از سوی دشمن منتشر می‌شد.

با توجه به میان‌خطوط روایت‌های رسمی منتشر شده درباره‌ی هدف قرار دادن چهار جنگنده‌ی اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه و اسیر شدن خلبان‌های آن و تکذیب شدن آن پس از حدود ۳۰ روز می‌توان سه احتمال را مطرح کرد:

▫️احتمال نخست اشتباه در تشخیص نیروهای نظامی است. ممکن است چنین اشتباهی در دوران پر تنش جنگ رخ داده باشد اما سکوت ۳۰ روزه‌ی نهادهای رسمی و عدم اطلاع‌رسانی و اصلاح خبرهای منتشر شده پرسش‌هایی جدی را درباره‌ی بی‌توجهی این نهادها به ‘جنگ روایت‌ها’ ایجاد می‌کند.

▫️احتمال دیگر، نوعی پنهانکاری و یا نشر عمدی خبرهای جعلی از سوی بخش‌هایی در نهادها و رسانه‌های رسمی است که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. این نحوه‌ی رفتار یادآور پرونده‌ی هواپیمای اوکراینی و اطلاع‌رسانی درباره‌ی دلیل واقعی آن فاجعه پس از ۷۲ ساعت است. با این توضیح که این بار با گذشت ۳۰ روز هم هنوز توضیحی از سوی مراجع ذیربط بیان نشده است.

▫️احتمال سوم هم که چندان قابل توجه نیست می‌تواند این باشد که ممکن است تصمیم‌گیران ایران بنا بر مصالح و یا توافقاتی به این نتیجه رسیده باشند که تکذیب آنچه رخ داده بیشتر از تایید آن می‌تواند منافع ملی را تامین کند.

به نظر می‌آید که شورایعالی امنیت ملی به عنوان نهاد بالادستی در حوزه‌های امنیتی، نظامی و سیاسی می‌تواند با بررسی دقیق پرونده‌ی ادعاها درباره‌ی جنگنده‌های F35 اسرائیل هم به تثبیت روایتی واقعی کمک کرده و هم در صورت لزوم با عوامل خبرسازی احتمالی برخورد لازم را کند. مرور اقدامات کم‌نظیر رئیس وقت این شورا برای اعلام علت واقعی سقوط هواپیمای اوکراینی در دی‌ماه ۹۸ می‌تواند در این موضوع یاری‌گر تصمیم‌گیران باشد.

https://ensafnews.com/600523/
@ensafnews
9😁5👍3👻1👀1
عبدالله گنجی برای جاسوس ماله کشی کرد

عبدالله گنجی، عضو شورای اطلاع رسانی دولت قبل، در صفحه‌ی شخصی خود نوشت:

‏دیدید یک موج خبری در موضوعی راه می افتد و همه تکرار می کنند تا حدی که بدیهی می شود و اگر کسی خلافش را بگوید مورد تکفیر و تهمت قرار می گیرد.
‏مثلا هزاران بار گفته شد دختر سید صفدر حسینی گفته ما سهم خود را از سفره انقلاب برداشتیم در صورتی که این حرف ساختگی است.
‏از منظر سواد رسانه عرض می کنم، هیچ مرجع امنیتی یا قضایی یا سندی که نشان دهد شکدوم جاسوس بوده وجود ندارد. خبر اولیه را یک اکانت فیک زد و همه تکرار کردند(ممکن هست هم باشد اما هیچ حجتی وجود ندارد)حالا کواکبیان اصلش را نمی‌داند اما ارتباط با ١٢٠ [نفر] را طرح می‌کند. خانم منصوری و... دهها نفر می‌نویسند و می‌گوید اما اگر در محکمه قرار گیرند دستشان خالی است. با تحلیل کسی جاسوس نمی‌شود خبر و سند می‌خواهد و ابعاد حقوقی پیدا می کند.
‏حالا بنویسید گنجی برای جاسوس ماله کشی کرد

@ensafnews
😁7👍62👎1
Forwarded from بانک صادرات ایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌡دماسنج وبصادر

📊 بررسی کارنامه وبصادر در بهار ۱۴۰۴

بانک صادرات ایران، در خدمت مردم
@bsi_1331
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
انصاف نیوز
بیانیه‌ی میرحسین موسوی: دوراندیشی مردم نقشه‌های متجاوزان را ناکام گذاشت میرحسین موسوی، نخست‌‌وزیر دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در بیانیه‌ای درباره‌ی جنگ ۱۲ روزه تاکید کرد: دوراندیشی ستودنی مردم نقشه‌های شوم متجاوزان را ناکام گذاشت. به گزارش انصاف نیوز…
تاملی در بیانیه‌ی مهندس موسوی

بخشی از یادداشت سعید رضوی فقیه، نویسنده و فعال سیاسی، که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است:

در این بیانیه صراحتا حمله اسرائیل محکوم، نسبت به شهدای نظامی و غیرنظامی ادای احترام و حتی شهدای نظامی فرزندان ملت تلقی شده‌اند. در عین حال بخش مهمی از بیانیه به انتقاد از حکومت و نهادهای مختلفش اختصاص یافته که در جای خود منطقی و منطبق با واقعیات موجود است. در پایان نیز پیشنهاد همه‌پرسی به عنوان آغاز دوران گذار و تغییر ساختار قدرت سیاسی مطرح شده؛ امری که ذکرش با توجه به شرایط خاص کنونی، آن هم با آن لحن، نه تنها به تقویت همبستگی ملی کمک نمی کند بلکه شاید موجب شکاف و نقار شود و به مشاجرات در فضای مجازی و حقیقی حتی در میان همفکران آقای موسوی دامن بزند.

طرح مقولۀ همه‌پرسی برای گذار به سوی یک نظام سیاسی دموکراتیک بر پایۀ ارادۀ اکثریت مردم؛ فارغ از شرایط و موقعیت امری عادی است ولی در شرایط جنگی کنونی کمی تا قسمتی غیر محتاطانه است و بیانش بر زبان نخست وزیر دوران جنگ هشت ساله پرسش‌برانگیز.

آقای مهندس موسوی از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۸ در این کشور نخست وزیر بودند که هفت سال نخست آن در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران گذشته است. در سال ۵۹ و سرآغاز دهۀ شصت اختلافات و مشاجرات سیاسی در کشور اگر بیشتر از اینک نبود کمتر هم نبود. حتما جناب آقای مهندس موسوی حوادث و رویدادهای سال ۶۰ تا ۶۲ و رخدادهای خونینش را به یاد دارند: ترورها، درگیریهای خیابانی، دستگیری‌ها، اعدامها، حبسها، سختگیری‌های امنیتی، تصفیه‌ها، گزینشهای سختگیرانه برای استخدام یا ورود به دانشگاه و موارد دیگر. حوادث تلخ و همچنان مسئله‌ساز تابستان ۱۳۶۷ نیز در سال پایانی ریاست ایشان بر هیئت دولت رخ داد که قطعا در خاطر ایشان مانده است.

خلاصه آنکه در آن سالها نیز شکاف عمیقی میان برخی نیروهای سیاسی مخالف و بخشهایی قابل توجه از اقشار جامعه در یک سو و حاکمیت، نیروهای سیاسی حامی آن و بخشهای دیگر مردم در سوی دیگر وجود داشت. حال پرسش مشخص از آقای مهندس موسوی این است که اگر در دهۀ شصت و در گرماگرم جنگ با عراق، مخالفان و منتقدان پیشنهاد، درخواست یا توصیه‌ای مبنی بر برگزاری همه‌پرسی و تاسیس مجلس موسسان قانون اساسی به عنوان گشایش راهی برای تحقق حق تعیین سرنوشت مردم می‌دادند پاسخ آقای موسوی به عنوان نخست وزیر و یکی از اعضای جمع پنج نفرۀ ادارۀ کشور چه می‌بود؟ پاسخ این پرسش را می‌توان بر اساس برخوردهای حکومت و نیروهای سیاسی حامی‌اش با یک بیانیه حدس زد: بیانیه نهضت آزادی در مورد ضرورت تجدید نظر در مورد تداوم جنگ.

بنابراین به نظر می‌رسد حتی مطرح کردن چنین پیشنهادی در بحبوحۀ جنگ کنونی (که هنوز هم پایان نیافته) و در شرایطی که دستگاههای اجرایی، امنیتی، دیپلماتیک و همچنین قوای مسلح در حال آماده‌باش و رصد تحرکات فشرده، حساب‌شده و گستردۀ طیف وسیع دشمنان خارجی‌اند؛ عاقلانه نیست.

بحث اصلا بر سر مطالبات مردم در ضرورت اصلاح ساختارها و حق تعیین سرنوشت یا مطالبۀ حقوق و آزادی‌های اساسی نیست. بحث بر سر شرایط جنگی و خطراتی است که امروز کشور را تهدید می کند.

به حکم عقل و به مقتضای حکمت و درایت سیاسی و دلسوزی میهن‌دوستانه روشن است که اینک و در این هنگامۀ خطرناک، به گمان آنکه حاکمیت ضعیف شده و خود را در معرض تهدیدات و محتاج همبستگی فراگیر یافته، هنگام امتیازگیری نیست. همچنانکه بیانیۀ محکومیت تجاوز رژیم شرور اسرائیل به ایران جای طرح مطالبۀ جابجایی قدرت نیست.

همین جا و دقیقا همین جا لازم است از موضع خانم پرستو فروهر در طرح شکایت از صدراعظم آلمان خالصانه تقدیر شود. قطعا صدماتی که پرستو فروهر از برخوردهای ناصواب و آنچنانی دیده کمتر از صدمات وارده به بسیاری از دیگر منتقدان حاکمیت نیست، اما برداشت او از شرایط کنونی به گونه‌ای است که جایی برای تعیین نرخ وسط دعوا باقی نمی گذارد.

اگر امروز با یکپارچگی و عزم راسخ او را از خوابهای آشفته‌ای که برای ایران دیده ناامید نکنیم فردا شاید ایرانی در کار نباشد که مطالبات خود را در آن پی بگیریم.

خلاصه شرایط دشوارتر از آن است که در میانۀ این جنگ تعیین سرنوشت سر رشتۀ اصلی را گم کنیم. به فرض که همه‌پرسی هم برگزار شود و بعد از تاسیس مجلس موسسان قانون اساسی تازه تدوین و حکومتی نو مطابق با خواست اکثریت مردم بر سر کاربیاید که منبعث از ارادۀ ملت باشد و بخواهد برای دفاع از منافع و امنیت مردم ایران در برابر زیاده خواهی‌های ابرقدرتان بایستد. آیا آنها در احترام به حقوق ملت ایران کلاه از سر برمی دارند؟ آیا از ترس حکومتی که نمایندۀ ارادۀ ملی مردم است در پستو می خزند؟ آیا مشکلات ایران و ایرانیان با نظام بین الملل به سهولت و چونان خوردن آب حل خواهد شد؟

متن کامل یادداشت آقای رضوی فقیه را در لینک زیر بخوانید:

https://ensafnews.com/600848/
@ensafnews
👎32👍219😐2👻1
انصاف نیوز
تاملی در بیانیه‌ی مهندس موسوی بخشی از یادداشت سعید رضوی فقیه، نویسنده و فعال سیاسی، که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است: در این بیانیه صراحتا حمله اسرائیل محکوم، نسبت به شهدای نظامی و غیرنظامی ادای احترام و حتی شهدای نظامی فرزندان ملت تلقی شده‌اند. در…
نقدی بر نقد بیانیه میرحسین | ابوالفضل نجیب

ابوالفضل نجیب، روزنامه‌نگار، در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:

نقد سعید رضوی فقیه بر بیانیه میرحسین بیشتر به یک مغالطه می ماند. بیشتر از جهت مقایسه دو شرایط زمانی کاملن متفاوت اما با نتیجه گیری واحد. صرفنظر از هر گونه داوری درباره این بیانیه آنچه قابل تامل است نادیده گرفتن عامدانه یا سهوی سعید رضوی در بخش کوتاه و کلیدی بیانیه است که با صراحت به دلایل واقعی وضعیت موجود اشاره شده است.

در این جمله کلیدی که به نظر می رسد بقیه بیانیه بهانه ای برای گفتن آن است تاکید شده، «وضعیت تلخی که برای کشور پیش آمد نتیجه یک رشته خطاهای بزرگ بود». نکته مغفول مانده در نقد سعید رضوی اتفاقن غفلت و نادیده گرفتن این حقیقت است که به زعم ایشان علیرغم همبستگی و اجماع همه جریان های مخالف و منتقد و حتی برانداز در محکومیت تجاوز نظامی حتی مخالفی چون تاجزاده در داخل اما جملگی بر این نکته که دلایل واقعی تجاوز نظامی و وضعیت موجود محصول همان اشتباهات و خطاهای بزرگ مورد نظر میرحسین است اتفاق نظر و اجماع دارند.

همانگونه که حتی در تحلیل دلایل تجاوز عراق به ایران همچنان بسیاری بر این اعتقاد هستند که با اجتناب از برخی اشتباهات و تحلیل ها و محاسبات هیجانی چنان اتفاقی رخ نمی داد. آنچه مسلم است این که بسیاری در خصوص دلایل واقعی تجاوز اسرائیل در این که شکاف و شقه شدن جامعه و بدتر از آن شکاف میان حاکمیت و مردم باعث تجاوز بوده اجماع نظر دارند، آنچه میرحسین در این جمله کلیدی بر آن تاکید دارد، در حقیقت ترجمان و خلاصه همه دیدگاه هایی است که با ادبیات و لحن‌های مختلف در طی هفته های اخیر مطرح و همچنان ادامه دارد.

در نظر داشته باشیم بسیاری لطمات و تهدیدهای بالقوه و بالفعل موجود در خصوص آینده همچنان در گرو همین اشتباهات و خطاهای بزرگ تکراری خواهد بود. کمااینکه همه طیف های مورد نظر آقای رضوی از منتقد و برانداز و مخالف داخلی و خارجی بر اجتناب از رویه گذشته و عبرت آموزی از اشتباهات اجماع و تاکید دارند. از این منظر و از موضع بی طرفی به نظر می رسد پیشنهاد میرحسین در خصوص بازگشت به خواست و اراده مردم هم منطقی و در عین حال ترجمان و زبان حال همه دلسوزان داخلی و حتی مخالفان بیرونی باشد که در حال حاضر نگران و متوجه مخاطرات و تبعات ادامه وضع موجود برای موجودیت ایران هستند.

چرا راه دور برویم، مگر نه این است که تمامی جریان های همسو در محکوم کردن تجاوز نظامی اسرائیل برای دفاع از ایران بر اشتباه بودن تعلیق همکاری با آژانس اجماع و تاکید و آن را در زمره خطا و اشتباه های بزرگ ارزیابی و تبعات آن را گوشزد می کنند. و مگر نه این است که مواضع کج دار و مریز دولت در قبال مصوبه تحمیلی مجلس به همسویی با مخالفان این تصمیم اشاره دارد.

در چنین شرایطی راه حل مگر جز عقلانی کردن سیاست و اگر نمی شود لااقل رجوع به آرای عمومی است. آنچه شاید جسارت را از طیف منتقدان و دلسوزان واقعی برای برون رفت از وضع موجود را سلب کرده بی تردید انسداد سیاسی است که آن هم به مدد و بهانه جنگ و دشمن خاجی مدام بسته تر می شود.

آنچه میرحسین بر آن تاکید دارد پیشنهادها و راه حل های زمینی و واقعی در مواجهه با کسانی است که همچنان بر ادامه اشتباهات و خطاهای بزرگ اصرار و پافشاری می کنند. آنچه در نگاه سعید رضوی مغفول مانده نگاه به دلایل واقعی وضع موجود است. به این مهم که عامل اصلی بازدارندگی اهتمام به بازگرداندن اراده مردم به صحنه سیاسی و در حقیقت پر شدن شکاف میان حاکمیت با مردم که با هیچ سلاحی پرشدنی نیست.

https://ensafnews.com/600923/
@ensafnews
👍16👎74👻2
متن کامل گزارش آکسیوس: پوتین از غنی سازی صفر درصد حمایت می کند!

رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و همچنین مقام‌های ایرانی اعلام کرده است که از ایده توافق هسته‌ای‌ای حمایت می‌کند که در آن ایران قادر به غنی‌سازی اورانیوم نباشد. منابع آگاه از این مذاکرات این موضوع را به وب‌سایت Axios گفته‌اند.

چرا این موضوع اهمیت دارد؟ روسیه طی سال‌ها، اصلی‌ترین حامی دیپلماتیک ایران در مسئله هسته‌ای بوده است. اما در حالی که مسکو به‌صورت علنی از حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم دفاع می‌کند، پوتین در پی جنگ ۱۲روزه بین اسرائیل و ایران، در محافل خصوصی موضعی سخت‌گیرانه‌تر اتخاذ کرده است.

پشت صحنه: به گفته سه مقام اروپایی و یک مقام اسرائیلی که در جریان موضوع قرار دارند، مسکو ایرانیان را به پذیرش سیاست «غنی‌سازی صفر» تشویق کرده است.

دو منبع اظهار داشته‌اند که روس‌ها همچنین دولت اسرائیل را در جریان موضع پوتین در خصوص غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران قرار داده‌اند. یک مقام ارشد اسرائیلی گفت: «ما می‌دانیم که پوتین این را به ایرانی‌ها گفته است.»

پوتین همچنین این موضع را در تماس‌های هفته گذشته خود با ترامپ و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، مطرح کرده است.

وضعیت کنونی: به ادعای آکسیوس حملات اسرائیل و ایالات متحده به‌طور جدی تأسیسات هسته‌ای ایران را آسیب زده‌اند، اما نتوانسته‌اند تمامی اورانیوم غنی‌شده در سطوح بالا را از بین ببرند. هنوز مشخص نیست که آیا سانتریفیوژهای ایران از این حملات جان سالم به‌در برده‌اند یا نه.

ترامپ به‌صراحت اعلام کرده که خواهان توافق هسته‌ای جدیدی با ایران است. منابع می‌گویند اگر مذاکرات در هفته‌های آینده آغاز شود، غنی‌نکردن اورانیوم در خاک ایران یکی از خواسته‌های اصلی ایالات متحده خواهد بود.

ایران مدت‌هاست که بر حفظ حق غنی‌سازی خود تحت هر توافقی تأکید کرده است.

نکته قابل‌توجه آن که منابع می‌گویند پوتین و دیگر مقام‌های روس در هفته‌های اخیر چندین بار حمایت خود را از توافق «غنی‌سازی صفر» به ایرانی‌ها منتقل کرده‌اند.

یک مقام اروپایی با اطلاع مستقیم از این پرونده گفت: «پوتین از غنی‌سازی صفر حمایت می‌کند. او ایرانی‌ها را تشویق کرد تا در این مسیر گام بردارند تا مذاکرات با آمریکایی‌ها شرایط مطلوب‌تری پیدا کند. اما ایرانی‌ها گفتند که چنین چیزی را در نظر نخواهند گرفت.»

آکسیوس ادامه مدعی شد: موضع پوتین به‌ویژه از آن جهت قابل‌توجه است که ایران در جریان جنگ روسیه در اوکراین، حمایت گسترده‌ای از مسکو داشته؛ از جمله با ارسال صدها پهپاد انتحاری و موشک‌های زمین به زمین.

در طول و پس از جنگ ۱۲روزه، ایرانی‌ها از اینکه روسیه جز صدور بیانیه‌های مطبوعاتی، حمایت قابل‌توجهی از آن‌ها نکرده، احساس نارضایتی کرده‌اند.

کاخ کرملین و کاخ سفید به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداده‌اند. نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز از اظهار نظر خودداری کرده است.

دروس‌ها در محافل عمومی و خصوصی اعلام کرده‌اند که اگر توافقی حاصل شود، آماده‌اند اورانیوم غنی‌شده در سطوح بالا را از ایران خارج کنند.

منابع می‌گویند روسیه سپس اورانیوم با غنای ۳.۶۷ درصد برای تولید برق هسته‌ای، و همچنین مقادیر محدودی اورانیوم با غنای ۲۰ درصد برای راکتور تحقیقاتی تهران و تولید ایزوتوپ‌های هسته‌ای را به ایران ارائه خواهد داد.

آنچه باید زیر نظر داشت: نماینده کاخ سفید، استیو ویتکاف، با وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، در خصوص ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای گفت‌وگو کرده است.

طبق برنامه‌ای که پیش‌تر مطرح شده بود، قرار بود در روزهای آینده دیداری در اسلو صورت گیرد، اما منابع می‌گویند که هم طرف ایرانی و هم ویتکاف از این ایده فاصله گرفته‌اند و اکنون به دنبال محل دیگری برای مذاکره هستند.

[شفقنا]
@ensafnews
7👎4🤔1👻1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 چند ویژگی ممتاز پزشکیان از زبان سیدرضا صالحی امیری

▫️ در سالگرد انتخابات ریاست جمهوری، سیدرضا صالحی امیری، معاون ستاد و عضو موثر کمپین انتخاباتی مسعود پزشکیان، به تحلیل زمینه و زمانه آن انتخابات پرداخته
است.

▫️ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت چهاردهم می‌گوید از اواخر سال ۹۸ وقتی علی‌اصغر شفیعیان نظر او درباره کاندیداتوری پزشکیان را جویا شده، باور داشته ویژگی‌هایی منحصر به فرد در مسعود پزشکیان قابلیت رای‌آوری دارد.

▫️ صالحی امیری، پاک‌دستی و ضدفساد بودن، قدرت اجماع‌سازی‌، باور به گفتمان اصلی انقلاب اسلامی و مورد اعتماد بودن را ویژگی‌های مهم پزشکیان می‌داند.

▪️ متن کامل گفت‌وگوی انصاف نیوز با دکتر صالحی امیری را در این نشانی بخوانید:
https://ensafnews.com/600861/

@ensafnews
5👍2😁2
خانم مانکن، سازمان سیا و آینده خاورمیانه از ۵۰ سال پیش | نگاهی به رمان سرهای استفانی اثر رومن گاری

رمان سرهای استفانی جدیدترین اثر رومن گاری که به فارسی ترجمه شده، یک رمان پلیسی سیاسی است که در متن خاورمیانه می‌گذرد و گرچه در کشوری خیالی تعریف می‌شود اما امروز می‌توان گفت تحلیل درستی از روند پیوستگی فرهنگی اعراب به فرهنگ غرب داشته است.

خانم استفانی هیدریش یک مدل بسیار مشهور امریکایی است که با معتبرترین برندهای لباس زنانه اروپای غربی و امریکا همکاری می‌کند. او پس از یک شکست عشقی، راهی کشور خیالی «حدّان» در حاشیه جنوبی خلیج فارس می‌شود تا از زرق و برق زندگی غربی فرار کند. می‌خواهد به سرزمین هزارویک شب برود؛ جایی که بدویت آدم‌ها و بکری طبیعت، نزدیک‌ترین حالت به ماقبل تاریخ را تداعی می‌کند و طبیعتا درخشش مانکن در لباس‌های اونگارو، چنل یا کروژ را چند برابر!

متن کامل
@ensafnews
👍1
سالگرد انتخابات ۱۴۰۳ | صالحی امیری: کاندیدای مطلوب نظام پزشکیان بود

| اقدامات ۱ساله دولت، تداوم حیات سیاسی کشور را ممکن کرد |

سیدرضا صالحی امیری یکی از معاونان ستاد و از اعضای موثر کمپین انتخاباتی پزشکیان انتخابات ۱۴۰۳، به تحلیل آن انتخابات پرداخته، ویژگی‌های او را برشمرده و خاستگاه شعار «برای ایران» را معرفی می‌کند.

آقای صالحی امیری که وزیر میراث فرهنگی و گردشگری است، در گفت‌وگو با انصاف نیوز، بررسی کارنامه یک‌ساله دولت چهاردهم را به فرصت دیگری موکول می‌کند اما در چند جمله‌ای که می‌گوید باورش به این‌که حضور مسعود پزشکیان در راس قوه مجریه مانع از شکست یا ورشکستگی شد، موج می‌زند.

میان‌تیترها:

🔹تقابل اجتماعی اشتباه

🔹چهره‌ای برای ترمیم شکاف‌ها

🔹مفهوم ایران در شعار برای ایران

🔹دولت، مدیریت بحران و جنگ ۱۲روزه


متن کامل
@ensafnews
8😁3👍1👎1
2025/07/13 01:34:01
Back to Top
HTML Embed Code: