Telegram Web Link
🎥 پرویز فتاح: اشتباه دشمن اين است كه نمی‌داند شهدا به ایران قدرت می‌دهند

علی لاریجانی: حضور مردم پاسخ دندان شکنی به دشمن بود

@ensafnews
همایون خیری: شاهد صداوسیمای تکثیرشده در رسانه‌های فارسی‌زبان هستیم

| یک پیشنهاد به تصمیم‌گیران: پای رسانه‌های بین‌المللی را به ایران باز کنید |

همایون خیری، روزنامه‌نگار، با اشاره به نحوه‌ی اطلاع‌رسانی از جنگ اسرائیل علیه ایران پیشنهاد کرد تا ورود خبرنگاران رسانه‌های بین‌المللی تسهیل شود.

آقای خیری که در سال‌های قبل تهیه‌کننده‌ی صداوسیما بوده و چند سال قبل هم سردبیر علمی ایران اینترنشنال بود، در گفت‌وگو با انصاف نیوز گفت: بخشی از فضای رسانه‌ای ایران مربوط به رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران است؛ البته جهت‌گیری‌شان یک‌طرفه است اما تا حدودی تنوع هم دارند. بعضی‌هایشان گزارش‌هایی یک‌طرفه دارند و گزارش برخی‌هایشان هم به خط میانه نزدیک‌تر است. ماموریت رسانه، اطلاع‌رسانی است و برخی‌هایشان تعادل بیشتری دارند و مخاطب هم آنها را می‌پسندد؛ اما در مجموع می‌توان گفت بیشتر خبررسانی‌ها بی‌طرفانه نیست.

او درباره‌ی نسبت عملکرد رسانه‌های فارسی‌زبان با استانداردهای اطلاع‌رسانی گفت: وقتی راجع‌ به این استانداردها حرف می‌زنیم، نمی‌شود فقط یک طرف را قضاوت کرد بلکه باید نگاهِ بی‌طرفانه داشت. مثلا می‌بینیم که نمونه‌هایی از رفتاری مشابه آنچه در صداوسیما می‌بینیم در خارج از ایران هم نمود پیدا کرده است. می‌توان گفت وجوهی از صداوسیما در بیرون از ایران تکثیر شده است.

متن کامل
@ensafnews
لزوم شناخت کانون‌های بحران در عرضه‌ی کالای عمومی «امنیت»

حالا، از پس شوک تجاوز، بازیابی و ایستادگی، دفاع و پاسخ متقابل، سوگ شهدا و شوق اتحاد، می‌توان به زمینه و زمانه این جنگ ۱۲ روزه پرداخت و کانون بحران را شناخت و از وضع کالای عمومی امنیت ابراز نگرانی کرد و از لزوم تجدید نظر اساسی در عرضه آن سخن گفت.

در ادبیات علم اقتصاد، به آن دسته از کالاهایی که استفاده یک فرد از آن هیچ تاثیری بر دست‌رسی دیگران ندارد، کالای عمومی می‌گویند. بنا بر این تعریف، افراد می‌توانند به‌طور هم‌زمان از کالایی استفاده کنند بدون آن‌که دیگران دچار مضیقه شوند. ویژگی دیگر کالای عمومی آن است که همه افراد جامعه می‌توانند از آن بهره ببرند، حتی اگر برای تأمین آن هزینه‌ای پرداخت نکرده باشند.

از این منظر، کالاهای عمومی نقشی اساسی در تأمین نیازهای اجتماعی ایفا و در واقع به بهبود کیفیت زندگی در جامعه کمک می‌کنند. چنین کالایی با گستره استفاده در مقیاس اعضای یک دولت ملت که غیر قابل رقابت و غیر قابل تخصیص است، اغلب توسط دولت‌ها (این‌جا به مفهوم نظامات حکم‌رانی) تامین و مدیریت می‌شود چون بخش خصوصی و بازار توان ارائه متعادل آن را ندارند.

یکی از بهترین نمونه‌ها برای کالای عمومی، هوای پاک است اما مهم‌ترین کالای عمومی، «امنیت» است که تقریبا همه اندیشمندان از همه نحله‌های فکری، عرضه آن را مهم‌ترین کارویژه دولت می‌دانند.

امنیت حالا مهم‌ترین پیش‌شرط توسعه، موثرترین عامل غیراقتصادی رشد رفاه (تولید ناخالص داخلی، درآمد سرانه و…) و گران‌بهاترین کالای عمومی است.

سحرگاه ٢٣ خرداد ١۴٠۴، بالاخره آن‌چه بیش از ١٠ سال نگران‌اش بودیم و برای‌اش هشدار و زنهار می‌دادیم، رخ داد. اسرائیل پازل ترورهایش را کامل و جمعی از مهم‌ترین فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای را ترور کرد و به شهادت رساند.

متن کامل
@ensafnews
🔻 گزارش عملکرد مالی سال ۱۴۰۳ در کدال نشان داد

📊 شکوفایی مالی بانک صادرات ایران با پرش ۴۷۹ درصدی سود خالص

🔹 ​​بانک صادرات ایران سال ۱۴۰۳ را با عملکردی خیره کننده و متمایز به پایان برد و با نمایش شکوفایی مالی موفق شد سود خالص خود را ۴۷۹ درصد رشد دهد و به رقم ۱۵۱ هزار و ۵۱۳ میلیارد و ۸۱۲ میلیون ریال افزایش دهد.

🌐 برای مطالعه متن کامل خبر، لطفا کلیک فرمایید

بانک صادرات ایران، در خدمت مردم
@bsi_1331
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روایت احمد شیخانی از تجربه تازه جنگ‌اش

منزل مهرداد احمدی شیخانی، نویسنده و گرافیست، یکی از خانه‌هایی‌ست که از حمله اسرائیل به مرکز تهران آسیب دیده است. احمدی شیخانی که بچه جنگ و از مدافعان خرمشهر در مقاوت ٣4 روزه‌اش بوده، در گفت‌وگو با انصاف نیوز این تجربه‌اش از جنگ را هم روایت کرده است.

فیلم کامل روایت احمد شیخانی را در ادامه و در یوتیوب انصاف ببینید

@ensafnews

https://youtube.com/watch?v=TkiG3feu0Mo
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
روایت احمد شیخانی از تجربه جنگ اخیرش

منزل مهرداد احمدی شیخانی، نویسنده و گرافیست، یکی از خانه‌هایی‌ست که از حمله اسرائیل به مرکز تهران آسیب دیده است. احمدی شیخانی که بچه جنگ و از مدافعان خرمشهر در مقاوت ٣4 روزه‌اش بوده، در گفت‌وگو با انصاف نیوز این تجربه‌اش از جنگ را هم روایت کرده است.

برای تماشای فیلم کامل روایت احمد شیخانی اینجا کلیک کنید

@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گزارشی از خانه‌ی در غبار مرد امیدوار

🔹مهرداد احمدی شیخانی، گرافیست و روزنامه‌نگار خرمشهری ساکن تهران، تجربه دیگرش از جنگ را روایت کرده است.

🔹روایت او از این تجربه اخیر، در عین تلخی و دردناکی، پایی در امیدواری و خوشحالی دارد.

🔹می‌گوید مردم میان اعتراض و دل‌خوری به حق‌شان و عشق به وطن تفکیک کردند و این زمان‌آگاهی موجب خوشحالی‌ست.

♦️براى مطالعه متن گزارش، از اين لينك استفاده كنيد:

https://ensafnews.com/598822/

@ensafnews
انتقاد شمس‌الواعظین به جدی نگرفتن پروتکل‌های خبررسانی بحران | «این سانسور نیست، پروتکل مخصوص جنگ است»

ماشالله شمس‌الواعظین می‌گوید «خبررسانی در بحران متفاوت از روزهای عادی است و باید طبق پروتکل‌های روزنامه‌نگاری بحران پیش رفت.»

او همچنین در ادامه‌ی گفتگوی خود با انصاف نیز که پیش از آتش‌بس انجام شده است، به مسئولان پیشنهاد کرد در آن شرایط جنگی جلسه‌هایشان را در مکان‌های امن زیرزمینی برگزار کنند.

شمس الواعظین، درباره‌ی پروتکل‌های مربوط به انتشار اخبار جنگ در تلویزیون گفت «انتقادم از روز اول این بود که بین حالت عادی و حالت فوق‌العاده باید تفاوت قائل شویم. خبررسانی در بلایای طبیعی (سیل و زلزله) و بلایای دست‌ساز (حملات تروریستی، جنگ، انفجارها، استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی) با شرایط عادی فرق می‌کند.

تفاوت این‌ها باید در سیستم اطلاع‌رسانی کشور لحاظ شود. پروتکل‌هایی برای دوران جنگ داریم که در چارچوب روزنامه‌نگاری بحران می‌گنجند اما روزهای اول آقایان جدی نگرفته بودند و فکر می‌کردند حمله‌ای بوده که تمام شده است؛ اما این نگاه خطرناک است!

متن کامل
@ensafnews
ایزدی: الآن وقت طرح مذاکره نیست | رئیس‌جمهور هم اشتباه می‌کند

فواد ایزدی، تحلیلگر سیاست خارجه و کارشناس مسائل آمریکا می‌گوید مذاکرات میان ایران و آمریکا عملیات فریب بوده و طرح مجدد این موضوع از سوی سران جمهوری اسلامی مانند رئیس جمهور و وزیر خارجه اشتباه بوده است.

بخش‌هایی از مصاحبه:

👈🏼 مشکل مذاکره نیست. آنچه مهم است مذاکره با چشم باز است. بحث بنده این نیست که مذاکره بشود یا نشود بحث من این است که از تجربه حمله به ایران باید درس گرفته شود و طرف مقابل نباید حس کند ایران در وضعیت ضعیف است.

👈🏼انصاف نیوز: اگر قرار باشد مذاکره‌ای صورت بگیرد چه ملاحظاتی را باید در نظر بگیریم؟

الآن برای این بحث‌ها خیلی زود است.

انصاف نیوز: اما رئیس جمهور و وزیر درباره‌ی ادامه‌ی مذاکرات حرف زده‌اند!

اشتباه می‌کنند همانطور که اشتباه کردند و غافلگیر شدند. الآن هم دارند اشتباه می‌کنند. الآن وقت این حرف‌ها نیست.

انصاف نیوز: بعضی تحلیلگرها می‌گویند زمان برای ایران خیلی مهم است در حال حاضر و ممکن است زمان را از دست بدهیم.

این‌ها همان تحلیلگرانی هستند که تحلیل‌های اشتباه دادند و کشور غافلگیر شد. این‌ها باید بروند شغل دیگری انتخاب کنند.

متن کامل
@ensafnews
شرایط جدید و پروتکل‌های قدیمی صداوسیما | محمد مهاجری

محمد مهاجری به انصاف نیوز می‌گوید «صداوسیما هنوز طبق پروتکل‌های قبلی‌اش پیش می‌رود اما باید بلندگوی همه باشد چون بحث موجودیت ایران مطرح است نه یک جناح خاص. بااین‌حال عملکرد تلویزیون قابل قبول است.»

🔹 «بحث موجودیت ایران است نه یک جناح خاص»

این فعال رسانه‌ای میانه‌رو، با قابل قبول دانستن عملکرد صداوسیما در حوزه‌ی اخبار در ادامه گفت «صداوسیما در پوشش اخبار مربوط به حمایت‌های اقشار مختلف مردم و گروه‌های سیاسیِ زاویه‌دار با حاکمیت هنوز از پروتکل‌های قبلی‌اش استفاده می‌کند.

این چیزی که می‌بینیم از این صداوسیما قابل قبول است. نجات دادن خودش از پروتکل‌های گذشته کارِ سختی است. ولی مردم هم منتظر صداوسیما نیستند. ضمن اینکه رسانه‌های مستقل هم خوب عمل می‌کنند.»

مهاجری درباره‌ی تاثیر پخش بیانیه‌های افرادی مثل خاتمی، کروبی، رهنورد و در نقد فضای تک‌صدایی گفت «من هم معتقد هستم در زمان بحران ملی، وقتی همه پای کار می‌آیند، باید در رسانه‌ی ملی جا داشته باشند و تلویزیون هم بلندگوی همه باشد. بحث موجودیت ایران و نه بحث این جناح یا آن جناح مطرح است.»

میان‌تیترها:

🔹«اینترنشنال ضد ایران و ایرانی است»

🔹دروغ، دروغ است، چه دیر منتشر شود چه زود



متن کامل
@ensafnews
«انتخاب» رفع‌ توقیف شد

🔹پایگاه خبری «انتخاب» که در آخرین روز جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران توقیف و فیلتر شده بود، دقایقی قبل، رفع‌توقیف شد و مجدداً به چرخه‌ی اطلاع‌رسانی بازگشت.

@ensafnews
منتقد یا ابزار سلطه | گفت‌وگویی با مهدی جامی

«اگر منتقد حکومت ایران، در کنار نیروی بیگانه ایستاد، دیگر منتقد نیست بلکه ابزار سلطه بیگانه است.» اینها بخشی از صحبت‌های صریح مهدی جامی، روزنامه‌نگار و نویسنده‌ی ساکن خارج از ایران، در مورد مرزبندی میان اپوزیسیون ملی‌گرا و جریان‌هایی چون سلطنت‌طلبان و مجاهدین خلق است که از طرفداران حمله به خاک ایران هستند.

مهدی جامی در سال‌های دور با بی‌بی‌سی همکاری می‌کرد. پس از آن در مقطعی مدیر و سردبیر رادیو زمانه بود که به دلیل نوع نگاهش برکنار شد. همچنین حدود هشت سال پیش در مقطعی با ایران اینترنشنال همکاری داشت ولی به دلیل نوع پوشش خبری این رسانه از سازمان مجاهدین خلق، استعفا داد.

او در گفت‌وگوی خود با انصاف نیوز، حمله‌ی اسرائیل به خاک ایران را تجاوز آشکار و بخشی از پروژه‌ی دولت ترامپ می‌داند که با هدف «تضعیف ایران» و «تقویت دست آمریکا در مذاکرات» صورت گرفته است.

متن کامل این مصاحبه
@ensafnews
سناریویی برای بن‌بست‌گشایی

علی‌اصغر شفیعیان

در ظاهر، آتش‌بس برقرار است. اما در واقعیت، هیچ‌کس تردید ندارد که اگر نقضی صورت گیرد، آغازگر آن ایران نخواهد بود. این یعنی وضعیت نابرابر؛ موازنه‌ای نیست و طرف مقابل، بی‌هزینه در جایگاه «شاکی بالقوه» باقی مانده است. چنین وضعیتی پایدار نیست.

برای بازگرداندن توازن، ایران نیازمند اقداماتی است که ابتکار عمل آن در دست خودش باشد. اقداماتی که نه لزوماً آغازگر جنگ، بلکه گشاینده‌ی گره این بن‌بست امنیتی و روانی باشند. چند گزینه‌ای که می‌توان به هزینه – فایده آن فکر کرد و از بین آنها انتخابی داشت. و البته صلاح و مصلحت آن بر عهده‌ی تصمیم‌گیران است:

۱. نمایش قدرت کنترل‌شده

▫️ آزمایش سلاح نظامی جدید (موشکی یا غیرموشکی) که بتواند پیام بازدارندگی بدهد، بدون درگیری مستقیم.

▫️ نقض محدود آتش‌بس از طریق یک اقدام موشکی نمادین، با کنترل پیامدها و پیش‌آگاهی رسانه‌ای به طرف‌ها.

۲. کنش دیپلماتیک هوشمند

▫️ تماس مستقیم رؤسای جمهور ایران و آمریکا، اقدامی که بعد از تبادل پیام‌های رسمی، می‌تواند گره‌گشا باشد و با توجه به تماس سال ۱۳۹۲، دیگر تابوشکنانه نیست.

▫️ دیدار سه‌جانبه میان پوتین و رؤسای جمهور ایران و آمریکا که برد دیپلماتیک برای هر سه طرف دارد و قابل پیگیری است.

۳. تحرکات نمادین سیاسی – اقتصادی

▫️ توافق میان بخش خصوصی ایران و شرکت‌های بزرگ جهانی/آمریکایی (مثلاً در حوزه‌های تکنولوژی یا انرژی‌های پاک) که پیام سیاسی جدی دارد.

▫️ باز شدن نسبی فضا برای چهره‌های بین‌المللی معتدل برای گفت‌وگو یا میانجی‌گری، ولو غیررسمی.

۴. اقدامات امنیتی درون‌زا

▫️ برخورد قضایی فوری و البته منطبق بر چارچوب‌های قانونی با متهمان ارتباط با اسرائیل در پرونده‌های آشکار. این اقدام احتمالا با هزینه‌ی کم خارجی، پیام قدرت داخلی دارد.

▫️ در کنار این، نیاز فوری به بازنگری و بازسازی ساختار امنیتی کشور وجود دارد؛ سیستمی که باید متناسب با تهدیدهای جدید، چابک‌تر، دقیق‌تر و کم‌نفوذتر شود.

▫️ بازسازی سرمایه‌ی اجتماعی در داخل از طریق کاستن از محدودیت‌های غیرضرور، تقویت پیام همبستگی با مردم، و آزادی برخی زندانیان سیاسی؛ چرا که پایداری ملی، اصلی‌ترین سلاح بازدارنده‌ی جمهوری اسلامی ایران است.

۵. کنش منطقه‌ای غیرمستقیم

▫️ تحرکات متحدان منطقه‌ای (مانند انصارالله) چه با یا بی هماهنگی انجام شود، می‌تواند بخشی از فشار را منتقل کرده و ابتکار عمل را حفظ کند.

۶. گزینه پرریسک

▫️ بستن یا جدی شدن تهدید به بستن تنگه هرمز، راهی پرهزینه و پرصدا. برای زمانی که سایر سناریوها به نتیجه نرسد یا نیاز به هشدار جدی باشد.

▫️ اقدام پیش‌دستانه در مناطق مرزی، از جمله حمله محدود به مناطق شمالی و طرح ادعای الحاق بخش‌های جداشده، هرچند بسیار پرریسک، اما می‌تواند ضربه‌ی راهبردی و غیرمنتظره‌ای باشد. این گزینه، فقط در شرایط حاد و بن‌بست کامل قابل طرح است.

▫️ انتقال رسمی این پیام به افکار عمومی ساکنان سرزمین‌های اشغالی که در صورت نقض آتش‌بس، برخلاف دفعه‌ی قبل، هزینه‌ی انسانی جنگ در آن سرزمین افزایش خواهد یافت؛ این می‌تواند به یک عامل بازدارنده‌ی مؤثر تبدیل شود.

در این میدان نابرابر، حفظ برتری روانی و دیپلماتیک از مسیر اقداماتی ممکن است که حساب‌شده، کنترل‌پذیر و تأثیرگذار باشند. ایران اگر انتخاب درستی کند، می‌تواند بدون آغاز جنگ، موازنه را بازگرداند. و همین، پیروزی بزرگ‌تری خواهد بود.

اگر ایران در پی حفظ وضعیت موجود باشد، ناگزیر نقش بازیگری منفعل را ایفا خواهد کرد؛ و این یعنی واگذاری ابتکار به دیگران، از جمله اسرائیل و متحد راهبردی آن، ایالات متحده.

اگر توازنی برقرار نشود، دیر یا زود نه‌فقط موقعیت منطقه‌ای که انسجام داخلی نیز فرسوده خواهد شد. باید پذیرفت که زمان به سود ایران نمی‌چرخد، مگر آن‌که خود معادله را تغییر دهد. در میدان فعلی، نشستن و انتظار کشیدن یعنی اجازه دادن به بازیگران متخاصم که برای ما تصمیم بگیرند.

https://ensafnews.com/599214/
@ensafnews
2025/07/05 13:47:12
Back to Top
HTML Embed Code: