بابک زنجانی آزاد می‌شود؟

وکیل بابک زنجانی می‌گوید که موکلش مشمول شرایط آزادی مشروط است.

رسول کوهپایه‌زاده در گفت‌و‌گو با انصاف نیوز گفت همانطور که در خبرها آمده و نیز رای دیوان عالی کشور اموال بابک زنجانی به کشور بازگشته و او هم بعد از گذران 10 سال از حبس بیست ساله‌ی خود مشمول شرایط آزادی مشروط است. همچنین با درخواست عفو او از سوی رهبری موافقت به عمل آمده.

آقای کوهپایه‌زاده در این گفت‌گو چندین بار با تاکید از ریاست قوه‌ی قضائیه بابت رعایت حقوق موکلش توامان با استرداد کامل اموال تشکر کرد.

@ensafnews
واکنش خبرگزاری فارس به گزارش بی بی سی درباره‌ی نیکا شاکرمی

خبرگزاری اصولگرای فارس در متنی درباره‌ی گزارش بی بی سی درباره‌ی نیکا شاکرمی نوشت:

شبکه BBC انگلیسی در گزارشی مدعی شد که طبق اسناد محرمانه، نیروهای امنیتی، نیکا شاکرمی را دستگیر کرده و در ماشین یخچال‌دار، بعد از تعرض جنسی به قتل رساندند. قبل از آنکه اسناد ادعایی را بررسی کنیم، خوب است به متن گزارش بی‌بی‌سی رجوع کنیم.
بی‌بی‌سی در بخش پایانی گزارش خود نوشته است: «این اسناد می‌تواند ساختگی باشد. گاهی اوقات، به نظر می‌رسد که اسناد رسمی ایران و سایر مطالبی که در اینترنت در گردش بوده، جعلی است.» بی‌بی‌سی در ادامه نوشت: «بیشتر اسناد تقلبی به‌راحتی قابل تشخیص هستند؛ زیرا به‌طور واضح با قالب رسمی [نامه‌های ایران] متفاوت است. به‌عنوان‌مثال، فاصله‌ها و سربرگ اشتباه است یا غلط املایی و گرامری دارد. شاخص دیگر، ادبیات نامه است که با سبک ارگان‌های رسمی ایران مطابقت ندارد.»
اما نکته بسیار مهم این است که BBC در گزارش خود نوشت: «سندی که تحقیقات ما روی آن تمرکز دارد، حاوی چند تناقض است. به‌عنوان‌مثال، نیروی انتظامی، با عنوان «ناجا» ذکر شده؛ درحالی‌که در آن زمان «فراجا» نام داشت.»
بنابراین، خود بی‌بی‌سی اعتراف می‌کند که اسناد ادعایی، جعلی است. حال با استناد به بی‌بی‌سی که تشخیص جعلی بودن اسناد را ساده دانسته، به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:
1. تمام اسناد و نامه‌ها باید تاریخ داشته باشند. حتی نامه‌های اداری خیلی ساده؛ چه رسد به نامه خیلی محرمانه. اما این اسناد فاقد تاریخ است.
2. طبقه‌بندی خیلی محرمانه با یک مهر مشخص می‌شود. اما در این اسناد ادعایی، لفظ «خیلی محرمانه» تایپ شده است.
3. وضعیت پیوست نامه مشخص نشده است.
4. ادبیات سند به هیچ‌وجه شبیه ادبیات گزارش یک نیروی امنیتی نیست.
نکته دیگر آن است که بی‌بی‌سی مدعی شده مأموران جسد نیکا را حوالی «یادگار امام» رها کردند. این درحالی‌که است که جسد نیکا در منطقه «امیر اکرم» یافت شده بود. همچنین فیلم ورود نیکا به یک ساختمان نیمه‌کاره حوالی ساعت 12 شب، موجود است.
اما سوال این است که چرا بی‌بی‌سی سندی را که خود می‌داند جعلی بوده، به‌عنوان یک سند صحیح منتشر کرده است؟
نکته مهم در اینجا، ایجاد موج رسانه‌ای است. بی‌بی‌سی به زبان انگلیسی در پایان گزارش خود گفته که این سند تناقض دارد. درحالی‌که در ابتدای گزارش فقط اسناد را منتشر کرده است. رسانه‌ها صرفا ابتدای آن را بازنشر داده و پایان آن محلی از اعراب ندارد و به‌این‌ترتیب حتی با سندی دروغ، موج رسانه‌ای ساخته می‌شود.
این شبکه انگلیسی به خوبی می‌داند که جعلی بودن اسناد، از ظاهر و اشتباهات آن به راحتی قابل تشخیص است. برای همین مدعی شد که ضمن تماس با یکی از افسران امنیتی سازمان اطلاعات سپاه! صحت ماجرا را بررسی کرد. این ادعای دروغ نیز بدون هیچ‌گونه سندی ارائه شده است.
خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟

بهار هر سال فصل انتشار آمار و ارقام مرتبط با عملکرد اقتصادی و صنعتی کشور است و امسال نیز از این قاعده مستثنی نبود؛ اما انتشار لیست ۱۰۰ واردکننده نخست کشور از طرف گمرک در اوایل اردیبهشت ۱۴۰۳، بازار تحلیل این آمار را داغ کرده و در این میان، توجهات زیادی به ارزبری خودروسازان، مخصوصا خصوصی‌ها جلب شده است. از دلایل این موضوع می‌توان به حاشیه‌های تامین ارز تولید خودرو در پایان سال ۱۴۰۲ و همچنین بازگشایی دوباره مرزهای کشور به روی خودروهای وارداتی اشاره کرد.

در این مطلب سعی شده که نگاهی به این آمار و ارقام انداخته شود و با استفاده از داده‌های مربوط به ارزبری خودروهای مختلف که توسط وزارت صمت گزارش شده، تصویر بهتر و شفاف‌تری از این موضوع ترسیم شود؛ اما پیش از آن، مناسب است که آمار کلی صادرات و واردات کشور و همچنین عملکرد صنعت خودرو در سال ۱۴۰۲ را مرور کنیم.

صادرات و واردات ایران در سال ۱۴۰۲، به ترتیب معادل ۸۶.۹ و ۶۶.۲ میلیارد دلار بوده است. بر این اساس، متوسط ارزش صادراتی و وارداتی هر تن کالا، به ترتیب ۳۶۲ و ۱۶۹۷ دلار بدست می‌آید که می‌تواند نشان‌دهنده این موضوع باشد که به طور کلی، اقلام صادراتی ایران به مواد خام نزدیک‌ترند و ارزش افزوده کمتری دارند؛ درحالیکه ارزش افزوده اقلام وارداتی بسیار بیشتر است.

از میان ۶۶.۲ میلیارد دلار واردات ایران در سال ۱۴۰۲، حدود ۶ میلیارد دلار مربوط به اجزا و قطعات خودرو، ۷۸۲ میلیون دلار مربوط به اجزا و قطعات موتورسیکلت، ۸۵۰ میلیون دلار مربوط به واردات کشنده(کامیون) و ۲۲۴ میلیون دلار نیز مربوط به واردات ۱۱،۲۳۶ دستگاه خودرو سواری نو بوده است.

خودروسازان ایرانی در سال ۱۴۰۲ موفق به تولید یک میلیون و ۱۳۲ هزار دستگاه خودروی سواری، ۱۶۶ هزار دستگاه وانت و در مجموع، یک میلیون و ۳۳۹ هزار دستگاه وسیله نقلیه شدند. از این میزان، سهم خودروسازان خصوصی از تولید سواری ۲۵۱ هزار دستگاه، وانت ۳۲ هزار دستگاه و مجموع وسایل نقلیه ۳۰۷ هزار دستگاه بوده است.

در صورتی که قیمت کارخانه خودروهای سواری و وانت مبنای محاسبه قرار گیرد، میزان فروش این خودروها در سال گذشته به ۷۶۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که با در نظرگرفتن ۵۱،۵۰۰ تومان به عنوان متوسط قیمت دلار آزاد در این سال، این رقم معادل ۱۴.۷۵ میلیارد دلار خواهد شد.

در صورتی که به این مقدار، ارزش خودروهای وارداتی را نیز اضافه کنیم، فروش خودروهای سواری و وانت در سال ۱۴۰۲ در ایران به بیش از ۱۵ میلیارد دلار خواهد رسید که با در نظر گرفتن تولید ناخالص داخلی ۴۰۳.۵ میلیارد دلاری براساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، این رقم حدودا معادل ۳.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی ایران می‌شود.

ادامه:

https://ensafnews.com/514851
حسن روحانی در دیدار جمعی از وزرا و معاونان سابق رئیس‌جمهور: بخش خصوصی را قبلاً خصولتی می‌کردند، الان خصومتی می‌کنند/ باید کرامت مردم در عرصه اجتماعی حفظ شود/ غفلت از امر توسعه کشور نگران‌کننده است/ پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود/ مردم بدون مشارکت در توزیع قدرت، در اقتصاد هم مشارکت نخواهند کرد

🔹واقعاً کار پلیس این‌گونه نهی از منکر است و تعلیم این کار را دیده‌اند؟ امروز سر ساخت مسجد دعوا می‌کنند درحالیکه اول باید نمازخوان تربیت کرد، اگر نمازخوان بیشتر شد، آن‌ها خودشان مسجد درست می‌کنند.

🔸من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و…

🔹وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟

https://ensafnews.com/514843
@ensafnews
میزگرد بررسی پدیده تتلو با حضور یک جامعه‌شناس و چند تتلیتی

این میزگرد عصر سه‌شنبه در دفتر انصاف نیوز برگزار شد و گزارش متنی و تصویری آن به‌زودی منتشر خواهد شد
@ensafnews
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آفرین نجفی‌زاده، دبیر سابق انجمن رویش دانشگاه علم و صنعت به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد

🔹او در خبر محرومیتش در شبکه ایکس گفته است که در کمیته انضباطی بارها به «تشکیل کارگروه دفاع از حقوق دانشجویان» و نیز به مصاحبه‌اش با روزنامه‌ی هم‌میهن ارجاع داده‌اند.

🔹نجفی زاده می‌گوید محور این حکم مربوط به تصاویرش از سفرها و منزل شخصی اوست: به صرف تحصیل در دانشگاه اجازه‌ی انتشار تصویری از زندگی روزمره‌ام را ندارم!

@ensafnews
حجاب؛ وجه مسئلگی و راهکارها در تلاقی با اندیشه شریعتی

دکتر محمد محمودی‌کیا، عضو هیأت علمی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:

در اندیشه شریعتی فرهنگ‌سازی، کنش اقناعی و اصلاح روش‌های تربیتی نخستین گام برای صیانت از حیات هنجاری جامعه و یا اعاده آن است و عدم ارتباط موثر میان طبقات مختلف جامعه، فقدان گفتگو و نیز فقر ظرفیت‌های رواداری و تساهل در جامعه، موانع عمده در برابر نیل به اهداف توسعه فرهنگی در جامعه ایرانی است.

در روزهایی که مجدداً مسئله کیفیت پوشش بانوان در جامعه به صدر موضوعات داغ رسانه‌ها و افکار عمومی بازگشته، در اندیشه بررسی علل و زمینه‌هایی شکل‌دهنده به چالش‌های زیست فرهنگی جامعه ایران امروز از منظر نتایج افکارسنجی‌ها و پژوهش‌های علمی و به طور خاص مطالعات جامعه‌شناختی از چرایی وضعیت تضاد یا تفاوت‌های فرهنگی در ایران امروز بودم که خود را در تلاقی با معلم اندیشه انقلاب، دکتر علی شریعتی یافتم و نهیب مؤمنانه و مسئولانه او با عنوان «پدر، مادر، ما متهمیم» را دیگر بار از نظر گذراندم.

شریعتی آن‌سال‌های نسبتاً دور، گویی برای امروز ما سخن می‌گوید و چونان پدری دلسوز و متفکری دردمند، اما منتقد به دنبال یافتن راهی برای فهماندن صورت مسئله در چرایی ظهور نابهنجاری‌هایی‌ست که زیست فرهنگی و خوانش سنت‌گرایان و گاه حتی تجددگرایان نیز با آن بیگانه است آنجا که خود را این چنین معرفی می‌کند: «من آمده‌ام به نمایندگی – این طبقه تحصیل‌کرده بی‌دین – نه تنها بی دین و بیگانه با دین شما، بلکه بیزار از دین و عقده‌دار نسبت به مذهب، و فراری، که به هر مکتبی، به هر شعاری و به هر فلسفه دیگری متوسل می‌شود و پناه می‌برد، از ترس مذهب شما- به نمایندگی از اینها، به شما که مسئول مذهب و ایمان خودتان و زمان خودتان، خانواده خودتان و جامعه خودتان هستید، بگویم: برای چه طبقه من و گروه من از شما بیزار شده، از شما بیگانه شده و شما با او بیگانه هستید و نمی‌توانید با هم یک کلمه سخن بگویید؟ به مادرها بگویم که برای چه دختر شما نمی‌تواند با شما حرف بزند و شما هم نمی توانید با دخترتان حرف بزنید،…و به پدرها بگویم که فرزند شما نه به عنوان یک فساد اخلاقی، بلکه با دلایل و علل فکری و اعتقادی، از شما فرار کرده و با شما بیگانه شده است. و همچنین بر سر شما بعنوان معتقدان امروز به اسلام و تشیع، و بعنوان کسانیکه در عصر لامذهبی و بی ایمانی در جهان، ایمانتان را نگه داشته‌اید و مدعی حفظ اعتقاد و عمل به دینتان هستید، بنابر این مسئولیت شیعه بودن و مسلمان بودن و دین‌دار بودن دارید و به تصریح قرآن هم در راه نجات خود و هم خاندان و فرزندانتان باید بکوشید، فریاد زنم که: “قوا انفسکم و اهلیکم نارا”! خودتان را و اهلتان را از آتش نگاه دارید!) من آمده‌ام اتهامات گروهی را که پسر شما و دختر شما است (بعنوان نماینده آنها) بخود شما بگویم، و این نمایندگی را از من بپذیرید، برای اینکه من نه با آنها همفکر هستم که به نفع آنها و طبق عقاید آنها صحبت کنم، و نه هم در گروه شما و در این طبقه شما وابستگی دارم تا به مصلحت شما و اوضاع و احوال اینجا صحبت بکنم…»

همین مقدار از فریاد بلند شریعتی کافی‌ست تا در جاذبه کلام شریعتی قرار گیریم و با او تا پایان این روایت هم‌راه باشیم. سخن دردمندانه شریعتی چونانی طوفانی است که جهان اندیشه را در می‌نوردد و آنگونه گرم و گیرا روایتگر داستان زیست فکری و فرهنگی نسلی متفاوت از انسان‌هایی می‌شود که متفاوت از پدران و مادران خود می‌اندیشند و می‌زیند؛ نسلی که در زمانه اکنون زیست می‎کنند و کنونی می‌اندیشند و متفاوت از آبای خود عمل می‌کنند؛ با آن که در میانه ما هستند ولی به سان غریبه‌هایی مانند که زبانی مشترک برای معرفی جهان‌زیست خود ندارند و چونان بیگانگانی مانند در سرزمین مادری؛ ولی اینان در ذات و اساس، فرزندان این سرزمینند و ریشه در این خاک و مرزوبوم دارند.

ادامه:
https://ensafnews.com/514860
@ensafnews
مدیریت بحران های سیاسی و کلان‌داده‌ها

احترام توکلی، کارشناس علوم سیاسی در یادداشتی با عنوان «مدیریت بحران های سیاسی و کلان‌داده‌ها» نوشت:

در جهان پر تحول امروز، مدیریت موثر بحران ها از اهمیت بالایی برخوردار است. رهبران سیاسی و تصمیم گیرندگان با مجموعه ای از چالش ها، از بلایای طبیعی گرفته تا پاندمی ها و ناآرامی های اجتماعی روبرو هستند. برای هدایت موفقیت آمیز این بحران های پیچیده و پویا، نهادهای سیاسی به یک متحد قدرتمند روی آورده اند: کلان داده ها (big data).

ظهور تجزیه و تحلیل کلان داده ها، نحوه شناسایی، مدیریت و ارتباط بحران های سیاسی را تغییر داده است. کلان داده ها که با حجم عظیم (volume)، سرعت (velocity) و تنوع (variety) اطلاعاتی که در بر می گیرند مشخص می شوند، انقلابی در حوزه مدیریت بحران سیاسی پدید آورده اند.

این نوشتار به پیوند حیاتی کلان داده ها و مدیریت بحران ها در جهان سیاست می پردازد. در این بررسی کوتاه می خواهیم بدانیم که چگونه کلان داده‌ها برای شناسایی زودهنگام بحران‌ها، تدوین برنامه‌های واکنش مؤثر، بهینه‌سازی تخصیص منابع، سنجش احساسات عمومی و برقراری ارتباط با ذینفعان استفاده می‌شود. ناگفته پیداست که هر یک از این موارد مذکور نقش انکار ناپذیری در مدیریت فعال بحران های سیاسی ایفا می کند.

در دنیایی که بحران‌های سیاسی می‌توانند پیامدهای گسترده‌ای داشته باشند، درک تأثیر کلان داده‌ها بر مدیریت بحران برای رهبران سیاسی، سیاست‌گذاران و شهروندان ضروری است. می توان گفت هدف مشخص این بحث ، بررسی قدرت موثر گردآوری ، ذخیره سازی و تجزیه و تحلیل داده ها در شکل دادن به آینده مدیریت بحران در قلمرو سیاسی است.

مدیریت بحران های سیاسی مبتنی بر کلان داده ها مشتمل بر پنج موضوع محوری است که هر کدام از این موضوعات محوری به چند موضوع فرعی و زیر مجموعه تقسیم می شود:

۱. شناسایی بحران/crisis identification: شناسایی زودهنگام بحران های سیاسی برای پاسخ های به موقع و موثر بسیار مهم است. این رویکرد فعال به رهبران سیاسی اجازه می دهد تا اقدامات لازم را برای جلوگیری از تشدید بحران انجام دهند.

۲. برنامه ریزی | طرح واکنش/response planning: تصمیم گیری آگاهانه در طول بحران ضروری است. رویکرد مبتنی بر داده می تواند با ایجاد یک طرح واکنش موثر در زمان و منابع صرفه جویی کند.

۳. تخصیص منابع/resource allocation: تخصیص کارآمد منابع ، جنبه حیاتی مدیریت بحران است. کلان داده می تواند با ارائه اطلاعات بلادرنگ در مورد مناطق یا جوامعی که بیشتر تحت تاثیر بحران قرار گرفته اند، به بهینه سازی تخصیص منابع کمک کند.

۴. تحلیل احساسات عمومی/public sentiment analysis: درک احساسات عمومی در طول یک بحران حیاتی است. تجزیه و تحلیل کلان داده ها از احساسات عمومی با بررسی اطلاعات حاصل از رسانه های اجتماعی و منابع خبری، چگونگی درک مردم از بحران را توصیف می کند.

۵. ارتباطات بحران/crisis communication: ارتباط موثر، کلید مدیریت بحران سیاسی است. این امر به رهبران سیاسی اجازه می‌دهد تا شبکه ای از ارتباطات ایجاد کنند که احتمال درک و پذیرش آن شبکه ‌ها بیشتر است.

ادامه:
https://ensafnews.com/514628
@ensafnews
مطهره گونه‌ای بازداشت شد

مطهره گونه‌ای، دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران، بازداشت شد.

یک منبع مطلع در گفت‌وگو با خبرنگار انصاف نیوز خبر از بازداشت خانم گونه‌ای در پی احضارش داد. او اکنون به بند عمومی زندان اوین انتقال یافته است.

@ensafnews
ابطحی: حجاب فرع است | خجسته: هنجارها نباید بهم بریزد | گزارش میزگرد «آزادی‌های مشروع»

محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و حسن خجسته، معاون اسبق سازمان صداوسیما در میزگردی به میزبانی انصاف نیوز دیدگاه‌های خود را درباره‌ی «آزادی‌های مشروع» مطرح کردند.


بخشی از این میزگرد:

ابطحی: اینکه شما ادعا می‌کنید نگاه ما به معنای تسلیم شدن است و این تسلیم در برابر غرب است…

خجسته: این حرف‌ها را به من نسبت ندهید…

ابطحی: شما گفتید نگاهت انفعالی است. این نگاه انفعالی نیست. انفعال با واقع بینی متفاوت است.

خجسته: انفعال همین است دیگر؛ این واقعیت است پس خداحافظ شما!

ابطحی: وقتی که نمی‌توانید در برابر واقعیت کاری کنید …

خجسته: چرا نمی‌توانید کاری کنید؟! اگر بیست درصد می‌توانید کاری کنید چرا نکنید؟!

ابطحی: راه حلی که در حال حاضر در کشور ما در حال رخ دادن است…

خجسته: من به راه حل کشور کاری ندارم…

ابطحی: ما قرار است بحث‌های واقعی اجتماعی کشور را مطرح کنیم یا نه؟

خجسته: راه حل به من چه ربطی دارد؟!

ابطحی: به من هم این وضعیت ارتباطی ندارد و نسبتی با حکومت ندارم اما …

خجسته: من این راه حل‌هایی که در کشور اتفاق می‌افتد را اصلا قبول ندارم.

ابطحی: ما به وضعیت موجود اعتراض می‌کنیم و در این اعتراض می‌گوییم که شما هم راه حل بدهید.

خجسته: خب راه حل بدهید. راه حل ایشان را اعمال کنید چهار سال بعد مملکت نابود می‌شود.

ابطحی: شما می‌گویید تلگرام را از نفس انداخته‌اند من می‌گویم این اتفاق نیفتاده است و نتوانستیم این کار را کنیم.

خجسته: همینطور است، روش‌ها غلط بوده.

متن کامل این میزگرد که گفت‌وگویی میان آقایان ابطحی و خجسته است را می‌توانید در لینک زیر بخوانید:

https://ensafnews.com/515008/
@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#سایه_روشن_تاریخ

تظاهرات معلّمان و کشته‌شدن دکتر ابوالحسن خانعلی در برابر مجلس در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۴۰ به روایت جعفر شریف‌امامی، نخست‌وزیر وقت:

«صحبت افزایش حقوق معلّمین بود و عدم رضایت معلّمین از لحاظ کمبود حقوق آنها. یک قانون مستقلّی برای افزایش حقوق آنها دادم تهیه کردند و به مجلس تقدیم شد.

روزی در مجلس نشسته‌بودم، نبوی، وزیر مشاور در امور پارلمانی، آمد به من گفت که شخصی از سازمان امنیت می‌گوید که عدّهٔ زیادی از معلّمین آمده‌اند در محوّطهٔ بهارستان و شروع کرده‌اند به دولت بدگفتن. گفتم بگویید مطلقاً به آنها کاری نداشته‌باشند.

بعد از چند دقیقه، نبوی رفت بیرون و برگشت و گفت که به سه نفر تیراندازی شده و آنها را بردند مریض‌خانه. من خیلی ناراحت شدم. ما کشمکشی با کسی نداشتیم و این جز یک تحریکی نمی‌توانست باشد.

بعد شنیدم سرگرد شهرستانی نامی تیراندازی کرده و گلوله به سه نفر اصابت کرده‌. من‌جمله دکتر خانعلی بود. آن دو نفر معالجه شدند، ولی خانعلی فوت کرد.

از این پیش‌آمد شروع کردند جنجالی درست بکنند. من قرائنی می‌دیدم که تحریکاتی در کار هست و جریان عادی نیست.»
(پروژهٔ تاریخ شفاهی ایران، دانشگاه هاروارد)

@ensafnews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 حسن خجسته، معاون سابق صداوسیما می‌گوید که راه‌حل‌هایی که در کشور در مسائل اجتماعی همچون فیلترینگ اجرایی می‌شود را قبول ندارد.
محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز با تاکید بر اینکه او هم این روش‌ها را قبول نداشته و نسبتی با حکومت ندارد اما معتقد بود که در اعتراض به رویه‌های موجود می‌باید راه‌حل‌هایی هم ارائه شود.

مشروح مناظره را در انصاف نیوز ببینید:
https://ensafnews.com/515008
@ensafnews
ایران اکسپو ۲۰۲۴؛ نمایش اقتصاد ایران از بخش خصوصی نحیف تا خصولتی تنومندش!

سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: ایران اکسپو ۲۰۲۴، گوشه‌ای از استعداد و توان اقتصاد ایران، تولیدکنندگان، کارآفرینان، بازرگانان و تاجران ایرانی را به نمایش گذاشته است؛ نمایشگاهی که آشکارا رقابت نابرابر بخش خصوصی نحیف و خصولتی‌های تنومند در استفاده از فرصت‌های اقتصادی داخلی و جهانی را هم به رخ می‌کشد.

ایران اکسپو ۲۰۲۴ از بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های داخلی است و از آن به عنوان نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی کشور یاد می‌شود. بالغ بر ۸۰۰ شرکت برتر ایرانی که به گوشه و کنار دنیا صادرات دارند، در این نمایشگاه حاضرند و در ۷ رشته فعالیت گروه‌بندی شده‌اند؛ ۱) صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات ۲) صنعت ۳) فرش دست‌باف و صنایع دستی و گردشگری ۴) دارو و تجهیزات پزشکی آزمایشگاهی، مواد شیمیایی، صنایع آرایشی و بهداشتی ۵) صنعت ساختمان و خدمات فنی مهندسی ۶) پتروشیمی ۷) خدمات (اعم از بیمه، حمل‌ونقل، کنترل کیفیت و بازرسی و…).

آن‌چه می‌خوانید گزارشی است از مشاهدات خبرنگار انصاف نیوز در نیم‌روز دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت ۴۰۳، از ایران اکسپو ۲۰۲۴.

ترافیک نمایشگاه از زیر پل سئول نیایش آغاز می‌شود و خودروها به کندی به سمت شمال در حرکتند. زیر پل، تعداد قابل توجهی موتورسوار ایستاده‌اند؛ صحنه آشنا و مانند ازدحام در صحنه‌های تصادف است اما نه، خوشبختانه تصادفی رخ نداده است. زیر پل چند جای پارک وجود دارد و موتورسوارها، رانندگان را دعوت می‌کنند که خودروی خود را پارک کنند، ترافیک را دور بزنند و با موتور خود را به در جنوبی برسانند! این هم یک نوع اشتغال‌زایی است دیگر! هزینه هم با توجه به ترافیک و اهمیت نمایشگاه و بعد مسافت، بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای هر مسافر است.
در طول مسیر، حضور پرتعداد پاسداران یگان ویژه خودنمایی می‌کند. ابتدای خیابان نمایشگاه بین‌المللی در ضلع جنوبی نمایشگاه، یک خودروی نیمه‌زرهی، تعداد زیادی موتور و تعداد بیشتری پلیس مسلح ایستاده است. تا زمان حضور خبرنگار و عکاس انصاف نیوز در نمایشگاه (ساعت ۱۴/۳۰) خبری از بازدید مقامات ارشد کشور از ایران اکسپو هم منتشر نشد که حضور پرحجم پلیس در اطراف نمایشگاه بین‌المللی را توجیه کند.

متن کامل این گزارش را می‌توانید در لینک زیر بخوانید:

https://ensafnews.com/514853/
@ensafnews
خام‌فروشان گردن کلفت؟

محمد، از مخاطبان انصاف نیوز با ارسال تصویر این نامه نوشت:

خام فروشان گردن کلفت ، به رهبری نامه نوشتند و خواستار افزایش دستوری قیمت ارز نیمایی شدند.
با افزایش دستوری نرخ نیما، بسیاری از کالاهای وارداتی، کالاهای سرمایه ای و همچنین قیمت‌های داخلی که متاثر از نرخ نیما است، افزایش می‌یابد و همچنین نرخ دلار صرافی نیز، از این جهش تاثیر پذیرفته و جهش می یابد.
لذا قیمت همه کالاها در بازار جهش می‌یابد و یک شوک قیمتی دوباره به اقتصاد وارد می شود و موج جدید تورمی به راه خواهد افتاد
نگاهی به سهامداران و مالکین این صنایع و بنگاه‌ها و معادن هم، نشان می‌دهد یا دولتی هستند، یا خصولتی یا متعلق به افراد خاص نزدیک به موتلفه، کارگزاران و یا دارای سوابق نظامی و امنیتی
@ensafnews
انصاف نیوز pinned « ایران اکسپو ۲۰۲۴؛ نمایش اقتصاد ایران از بخش خصوصی نحیف تا خصولتی تنومندش! سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: ایران اکسپو ۲۰۲۴، گوشه‌ای از استعداد و توان اقتصاد ایران، تولیدکنندگان، کارآفرینان، بازرگانان و تاجران ایرانی را به نمایش گذاشته است؛ نمایشگاهی که آشکارا…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#سایه_روشن_تاریخ

مسائل انتظامی و امنیتی در پی کشته‌شدن دکتر ابوالحسن خانعلی در تظاهرات معلّمان (دوازدهم اردیبهشت چهل) به روایت جعفر شریف‌امامی، نخست‌وزیر وقت:

«وقتی خانعلی تیر خورد، شبی ساعت ۲۳:۳۰ تقریباً بود، در زدند و دیدم که تیمسار اویسی است. گفت اعلی‌حضرت فرمودند بیایید به کاخ مخصوص. لباس پوشیدم و رفتم. نصیری [رئیس شهربانی] و علوی‌کیا [معاون رئیس ساواک] آنجا بودند.

اعلی‌حضرت فرمودند که «فردا قرار است شیطنت‌هایی بشود و جنازه را راه بیندازند و شلوغ کنند.»
گفتم «جنازه را اشکالی ندارد که صبح زود ببرندش و دفنش بکنند.»
نصیری گفت که «ترتیبش را می‌دهیم که جنازه را ببرند قم دفن بکنند.» و مطلب به این صورت مذاکره و تمام شد.

ساعت ۸ صبح نصیری گفت «معلّمین آمده‌اند دور جنازه و مشکل است جنازه را از دستشان بگیریم مگر اینکه زدوخوردی بکنیم.»
گفتم «دیگر کاری نداشته‌باشید و دیگر ممانعتی هم نکنید.»

اطمینان پیدا کردم دسیسه‌ای در کار هست و بیخود تقلّا می‌کنم. جریانی خارج از اختیارات من صورت می‌گیرد. اسم من نخست‌وزیر است با داشتن مسئولیت، ولی هیچ در این مسائل اثری ندارم.»
(تاریخ شفاهی ایران، دانشگاه هاروارد)

@ensafnews
رضوی فقیه: یکبار دیگر شده‌ایم مخالف خوان معرکه‌ی جنبش‌های ضدجنگ

حضور دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا از نظر سعید رضوی فقیه، عضو سابق هیئت علمی فلسفه دانشگاه تبریز، یک جنبش اجتماعی برای دفاع از حقوق مردم غزه است.

این نویسنده و مترجم در گفت‌وگو با انصاف نیوز معتقد است، در دانشگاه‌ها، برای مخالفت با حمایت‌های آمریکا از جنگ اسرائیل جنبشی ضدجنگ و مدافع حقوق بشر را شکل داده‌اند اما برخی از روشنفکران و دانشجویان ایرانی و جریان‌های مخالف با حکومت مستقر در ایران، با سکوت در برابر کشتار مردم غزه، نشان داده‌اند که برای دفاع از حقوق بشر گزینشی عمل می‌کنند.

آیا اعتراضات این روزهای آمریکا یک جنبش است؟

رضوی فقیه: بی آنکه بخواهیم -یا اصلا لازم باشد- وارد مباحث نظریِ جنبش‌های اجتماعی شویم پاسخم مثبت است. آنچه این روزها در دانشگاه‌های آمریکا جریان دارد یک جنبش است، زیرا کنشی جمعی مبتنی بر وجدان و شعور جمعی و معطوف به یک هدف مشخص است. تصاویر و اخبار منتشر شده از کشتار غیر نظامیان در غزه، وجدان جمعی بخش قابل توجهی از مردم آمریکا و به‌خصوص روشنفکران و دانشجویان را آزار می‌‌دهد. آنها هم مثل مردمان دیگر کشورها از قتل کودکان از طریق تحمیل گرسنگی طولانی مدت یا قتل بیماران بستری در بیمارستان‌ها و حتی قتل امدادرسان‌‌های بی‌طرف شوکه می‌شوند.

اما آمریکایی‌ها یک محرک مضاعف نیز دارند و آن هم نقش مستقیم یا غیر مستقیم کشورشان در جنایات غزه است. دولت آمریکا از جیب شهروندان این کشور به ماشین کشتار جمعی اسرائیل سوخت‌رسانی می‌کند. حتی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی آمریکا به طور غیرمستقیم چرخ‌دنده‌های این ماشین را روغن‌کاری می‌کنند. طبیعی است که وجدان جمعیِ جامعه‌ی آمریکا در برابر گزارش‌های بی‌سانسور و تصاویر بدون روتوش منتشرشده در فضای مجازی، تحت تاثیر قرار گرفته و واکنش نشان دهد.

در همان ماه‌های اول جنگ غزه، شاهد بودیم حتی جمعیتی از یهودیان آمریکا هم به جنبش درآمدند و به عملکرد اسرائیل اعتراض کردند. آنها می‌گفتند و هنوز هم می‌گویند که به نام آنها یعنی به بهانه‌ی دفاع از یهودیت و یهودیان نباید جنایت شود. همه‌ی وجدان‌های بیدار در همه‌جا خیلی زود فهمیدند که رخدادهای غزه، نه یک جنگ بلکه یک نسل‌کشی و جنایتی هدفمند و سیستماتیک علیه مردم فلسطین (و نه صرفا جنبش حماس) است.

یهودیانی همچون برنی سندرز و نوآم چامسکی از سال‌ها پیش منتقد اسرائیل بوده‌اند. جیمی کارتر، رئیس جمهور اسبق آمریکا و مبتکر پیمان صلح کمپ دیوید، از سال‌ها پیش در تلاش بود تا وضعیت رقت‌آور زندان بزرگ و بدون سقف غزه را به مثابه‌ی یک شکنجه‌گاه و میدان اعدام‌های دسته‌جمعی و تدریجی برای مردم تشریح کند. اما امواج رسانه‌های حامی اسرائیل به سادگی این پارازیت‌ها را خنثی می‌کرد.

با این همه این‌بار وضعیت متفاوت است. حتی دولت آمریکا هم نمی‌تواند مثل سابق تمام‌قد از عملکرد اسرائیل دفاع کند. وجدان جامعه‌ی جهانی دچار عذاب شده است. روشنفکران و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا هم از این قاعده مستثنا نیستند. روشنفکران و دانشجویان آمریکا در ماجرای جنگ ویتنام و تهاجم به عراق نیز هم‌پای دیگر کشورها، خیزش‌های قابل تحسن داشتند و نشان دادند انسانیت، نوع‌دوستی و همبستگی انسانی مرز ندارد و پاسپورت و ملیت و مذهب نمی‌شناسد.

وقتی یهودیان آمریکا در برابر جنایات و اقدامات غیرانسانی اسرائیل اعتراض می‌کنند، معنایش این است که هویت انسانی می‌تواند بر دیگر هویت‌ها تقدم و ترجیح داشته باشد. درباره‌ی پرسش شما باید بگویم آنچه امروز در آمریکا و دانشگاه‌های آن می‌گذرد یک کنش جمعی برخاسته از اندیشه‌ها و عواطف ضدجنگ و معترض به نقض حقوق بشر است. خواسته‌ی شرکت‌کنندگان در این کنش جمعی توقف مشارکت مستقیم و غیرمستقیم دولت و دانشگاه‌های آمریکا در جنایت علیه مردم غزه است.

بنابراین ما شاهد یک جنبش هستیم. یک جنبش ضدجنگ و مدافع حقوق بشر. جنبشی که استانداردهای دوگانه در مورد حقوق بشر و صلح را برنمی‌تابد و نمی‌تواند بپذیرد از یک‌سو به اوکراین برای دفاع در برابر تهاجم کمک شود و از سوی دیگر به اسرائیل برای تهاجم به مردم بی‌دفاع!

تفاوت و شباهت آن با آنچه در ایران به آن جنبش دانشجویی می‌گوییم چیست؟

پاسخ آقای رضوی فقیه به این پرسش و ادامه‌ی گفت‌وگو را می‌توانید در لینک زیر بخوانید:

https://ensafnews.com/514041
@ensafnews
انصاف نیوز pinned « رضوی فقیه: یکبار دیگر شده‌ایم مخالف خوان معرکه‌ی جنبش‌های ضدجنگ حضور دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا از نظر سعید رضوی فقیه، عضو سابق هیئت علمی فلسفه دانشگاه تبریز، یک جنبش اجتماعی برای دفاع از حقوق مردم غزه است. این نویسنده و مترجم در گفت‌وگو با انصاف…»
2024/05/04 02:03:32
Back to Top
HTML Embed Code: