Telegram Web Link
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
داستان راه آهن در ایران؛ چرا در ایران بعد از رضا خان و ج. ا. توسعه صنعتی به سمت خودروسازی و دوری از حمل و نقل عمومی رفت.
آیا واقعا این وسعت از مساحت ایران درگیر فرونشست هست؟

◾️جدیدا مقاله جالبی در یکی از ژورنال‌های ژئوفیزیک آمریکا در ارتباط با وضعیت فرونشست در دنیا بر اساس جمع آوری اطلاعات موجود و چاپ شده از محدوده فرونشست ها در کشورهای مختلف،  و سپس  استفاده از هوش مصنوعی برای پیش بینی وضعیت فرونشست  در  کل کشورها چاپ شده.

◾️همینطور که در توضیح شکل این مقاله می‌بینید،  شکلی که بر ای ایران و جاهای دیگر به تصویر کشیده شده مربوط به پیش بینی وضعیت فرونشست هست بر اساس مدل هوش مصنوعی و  نه لزوما وضعیت فعلی آن در کشورها

◾️توجه داشته باشیم که پیش بینی مدل های هوش مصنوعی به کیفیت دیتاهای موجود و همچنین تعداد دیتاهای مورد Training مدل ارتباط مستقیم دارد

◾️در ارتباط با ایران به قاطعیت می‌توان گفت که این نقشه به دلیل محدودیت های مدل هوش مصنوعی و همچنین عدم استفاده از همه داده های فرونشست در ایران، به دلایلی دچار  overprediction در پیش بینی مساحت فرونشست شده

◾️مساحت در گیر فرونشست در ایران بخاطر استخراج مستقیم آب‌های زیرزمینی بسیار کمتر از پیش بینی این مدل هوش مصنوعی هست

@mahdi_motagh
وقتی قرار نیست چیزی در مدیریت کلنگی سیل در ایران تغییر کند.

▪️شکل بالایی در تصویر فوق مربوط به سیل دی ماه ۱۳۹۸ در سیستان هست. بعد از تهیه نقشه سیل مطلب کوتاهی به اتفاق دکتر آخانی در روزنامه همشهری با عنوان " تور سد سازها در آب گل آلود سیل "  نوشتیم مبنی بر اینکه باید طرحی نو در مدیریت سیل در ایران  در انداخت

◾️۴ سال بعد دوباره همان مناطق محروم سیستان  و دقیقا  به همان شکل در پایین دست سدها و انواع و اقسام مخازن آبخیزداری دچار سیل و حادثه  شد و مصیبت برای مردم فراهم آورد (تصویر پایینی).

◾️دولت ها می آیند و میروند ولی گویا قرار نیست کوچکتریت تغییری در مدیریت گلنگی سیلاب در ایران پدید آید

@mahdi_motagh

لینک مطلب ۴ سال گذشته در روزنامه همشهری
https://newspaper.hamshahrionline.ir/id/93665/
روز درختکاری و آنچه بر من در ماسه زارهای غرب کرخه گذشت
۴۰ سال است که من در طبیعت ایران تحقیقات علمی می کنم. در این ۴۰ سال، همیشه دلم گرم بود به مهمانوازی تقریبا همه ادارات کل محیط زیست و منابع طبیعی و البته مردم بومی. امروز در سفر علمی به ماسه زارهای خوزستان در غرب کرخه با اتفاقی مواجه شدم که مات و مبهوت مانده ام. من به دعوت اداره کل محیط زیست خوزستان برای بررسی اثرات محیط زیستی مالچ نفتی و شرکت در جلسه ای در استانداری برای این مسئله به اهواز آمدم. با خودروی سازمان محیط زیست و به همراه رئیس محیط زیست سوسنگرد به منطقه رفتیم.
یگان حفاظت منابع طبیعی مانع بازدید ما شدند و در برگشت با ماشین مالچ بر راه ما را بستند. بعد از یک ساعت معطلی و رفتار توهین آمیز رئیس یگان حفاظت و معاون اداره ما را مجبور به پاک کردن همه عکسها و مستندات علمی کرده و ما را مجبور به امضای صورتجلسه ای مبنی بر عدم انتشار هر گونه عکس و فیلم از منطقه کردند‌.
من گزارش این اتفاق را در این کلیپ به شما دوستداران محیط زیست و هم چنین رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و رئیس سازمان منابع طبیعی منتشر می کنم. من همین امروز هم تلفنی با آقای سلاجقه صحبت کردم. سازمان حفاظت محیط زیست طبق قانون خاک حق دارد هر کجا که خاک آلوده می شود، بررسی کند. من به عنوان یک پژوهشگر که با حکم دانشگاه به سفر پژوهشی آمده ام، حق دارم در مکانهای غیر نظامی کار علمی انجام دهم. بخصوص آنکه منطقه ای محصور نیست و هیچ تابلویی مبنی بر ممنوعیت قانونی عکسبرداری و فیلمبرداری ندارد.
آیا کسانی که با قلدری مانع تیم پژوهشگر می شوند، دغدغه منابع طبیعی دارند؟ نگرانی این دوستان چه بود که از عکس و فیلم می ترسیدند؟ چگونه است که یک پیمانکاری که قیر بر تنوع زیستی این مملکت می پاشد می تواند سد راه یک پژوهشگر رسمی مملکت شود؟ شما که خدمت می کنید نگران چه هستید؟
من حرفی ندارم، سیاهی اتفاق امروز مانند سیاهی مالچ بر کارنامه منابع طبیعی خواهد ماند.
#حسین_آخانی
#مالچ_پاشی_را_متوقف_کنید
#خوزستان
لینک فیلم در اینستاگرام
https://www.instagram.com/reel/C4I-to4BkJo/?igsh=cGJhZmczaGNyYzYz
صفحه لوح، نوشتارهای دکتر کامران شریفی، دانشیار دانشگاه مشهد را دنبال کنید. خط به خط مطالبش مستند و ارزش خواندن دارد.
Forwarded from لوح (Kamran Sharifi)
کوری آموزشی و پژوهشی ۱۲: فاجعۀ یک سوء تفاهمِ به ظاهر علمی و مسئلۀ آقازاده‎ها
در پیوند با فایل پیوست


دهۀ شصت شمسی است. دانشگاه‎ها پس از انقلاب فرهنگی تلوتلو خوران می‎خواستند سرپا شوند. به استاد دانشگاه همچون یک کارمند یا کارگر ساده نگریسته بودند. باد کاشتند تا بعدها طوفان درو کنند. موسسه‎ای به نام کمبریج در انگلستان که هیچ ربطی به دانشگاه کمبریج ندارد، نامه‎ای به یکی از سناتوران سابق انتصابی شاه می‎نویسد که از نظر این موسسه شما مرد علمی سال شده‎اید، البته چیزی درحدود دویست دلار هزینه امور اداری است که باید ارسال فرمایید. در سال ۶۶ کسی حق نداشت که از وی نام ببرد (صفحۀ آخر فایل پیوست). یک دفعه رئیس فعلی فرهنگستان ادب فارسی از وی تجلیل می‌کند. در درون حاکمیت عده‎ا‎ی فریاد برداشتند که چه نشسته‎ا‎ید که خارجی‎ها می‌‎دانند که ما چه گوهری داشته‎ا‎یم و نمی‌‎دانستیم. عده‎ا‎ی می‌‎دانستند که چه خبر است، گفتند صدایش را درنیاورید حالا که به فکر افتاده‎اند که از یک متخصصِ دانشگاهی قدردانی کنند، مانع نشوید. محمود حسابی خیلی شانس آورد که با کارنامۀ بسیار ضعیف علمی ناگهان به یک بت idol تبدیل شد، خیابان و مدرسه جایزه گرفت و در کتاب‎ها آمد. متاسفانه یکی از اساتید خوب و نیک نام "لوح‎بان" هم در دام همین موسسه با همین دویست دلار و همین سوءتفاهم افتاد. یک کلاهبرداری ساده به آفت علم در کشور تبدیل شد، نه به خاطر کلاهبرداری بلکه به خاطر سوءتفاهمی که از علم در نگرش ما وجود دارد.

هیچ کس منکر خدمات اجرایی و آموزشی دکتر محمود حسابی نیست، اما هر چیز را در اندازه های واقعی خود باید نگریست. به نظر می‌‎رسد این وضعیت سرمنشاء یک سوءتفاهم بزرگ در علم شد که آثار مخرب و رو به گسترش آن را به صورت سونامی مقالات فاقد منطق اکتشاف علمی می‎بینیم. یک مثال آن پیشتر در کوری آموزشی و پژوهشی ۹ آمد.

سرچشمۀ این کوری شاید به دوران عیسی صدیق در تاسیس دانشگاه تهران در زمان پهلوی اول و حتی پیشتر برگردد. ما نیاز به یک بازنگری در نگاه خودمان به دنیا و به ویژه علم داریم. خیلی سریع برای این که انگیزۀ خود را برای کار علمی بالا ببریم، فوری آن را با عرفان، که شاید درجۀ غلظت آن در خونمان بالا باشد گره می‌‎زنیم. در کتاب استاد عشق در مورد دکتر حسابی کار به عرفون کشیده است. رسوخ این اندیشه در کتابهای درسی آموزش و پرورش کوری آموزشی و پژوهشی را به دانش آموزان هم سرایت می‌‎دهد. وقتی ببیند که چنتۀ محمود حسابی خیلی خالی است، دچار سرخوردگی خواهند شد. این پیام درستی به جوانان و نوجوانان نیست.

این دانش آموزان از دکتر خمسوی، یک فیزیکدان برجسته چیزی نمی‌‎دانند که مورد آزار دکتر حسابی و دیگران واقع شد که گوشه نشینی اختیار کرد. برخلاف ادعاهای آقا زاده‌ای که سرمنشاء همۀ دروغ‎ها در ملاقات، همپیالگی و پالوده خوریِ حسابی با بزرگان علم فیزیک دنیا بود، این دکتر غفاری، بازنشستۀ ناسا، بود که با بزرگانی چون لویی دوبروی، آینشتاین و اپنهایمر کار کرده و از بنیانگذاران ناسا است. کسی اسمش را نشنیده و وقتی که به ایران آمد، در دانشگاه تهران تحملش نکردند (فایل پیوست).

این آفت از بی‌سیاستی در زمینۀ علم و فناوری برمی‎خیزد. استمرار سیاست یک کشور را آگاه می‌‎سازد که کدام زمینه ها ضعف دارد و کجاها را باید ترمیم و اصلاح کرد. این بی سیاستی موجب شده است پژوهشگران از روی بلاتکلیفی کارهای انفرادی انجام دهند که به انگیزۀ ارتقای شغلی است اما پایدار و منسجم نیست. این انگیزه‎ها، اعضای هیات علمی را به مهمترین عامل محدودیت تبدیل می‌‎کند زیرا برای اصلاحات آموزشی کمترین انگیزه را دارند، چون این آموزش به مهارت‎ها و صلاحیت لازم برای موفقیت حرفه‎ای دانشجویان بی‎توجه است؛ یک نوع کوری آموزشی همین است. نکتۀ مهم این است که تهیۀ مقالات بدون نیروی ارزان و تقریباً مفت دانشجو ممکن نیست.

نتیجۀ کار یک آقازاده به فاجعه علمی و دروغ پراکنی انجامیده است و شاید خودِ دکتر حسابی فقید هیچ ارتباطی با موسسۀ کذایی کمبریج برقرار نکرده باشد. با این حال، کار دروغ گویی به جایی کشیده که در بلندگوی ملی صحبت از شرکت پدر بزرگوار در مسابقات دوچرخه سواری تور دوفرانس می‌‎کند و سندی هم برای آن ارائه نمی‌‎دهد (مراجعه کنید به ماهروز با عنوان فیزیکدان و دوچرخه سوار).

با الهام از محمد قائد، بهتر است آقازادۀ پدر شعر نو ایران، و آقازادۀ قلمزن ستیهنده و آقازادۀ یکی از آشناهای آلبرت آینشتاین در این طرف‎ها موسسه‎ا‎ی به نام شیادیران دات کام تاسیس کنند.
=============================================
(بخش پیشین، کوری آموزشی و پژوهشی ۱۱: چیزی نگذشته و چیزی هم نمانده است).
=============================================

کامران شریفی
دانشکدۀ دامپزشکی
دانشگاه فردوسی مشهد
۱۴۰۲/۱۲/۲۰
https://www.tg-me.com/ksharifiRRB
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تاریخ شما را نفرین خواهد کرد
مافیای سد سازی با سوء استفاده از دولتی که متاسفانه نشان داده که توجهی به نگاه کارشناسی ندارد، بعد از افتضاح آبگیری سد چم شیر که عملا باعث مرگ رودخانه زهره و شور شدن دائمی آن حتی در زمستان شده، شروع به ادامه ساخت سدهایی کرده است که با دلایل فنی جلوی ساخت آنها سالها پیش گرفته شده بود. یکی از این سدها، سد خیرآباد در خوزستان و دیگری سد مشمپا در زنجان است.
شهوت سد سازی که بیش از سه دهه است ایران را گرفتار خود کرده است، راهی است برای پولدار شدن دست اندرکاران صنعت آب ایران. آنها که اتفاقا از نظر ظاهری و حتی نگاه سیاسی با شرایط فعلی هم خوانی زیادی ندارند، منافع مالی خود را دنبال می کنند و راهی را می روند که این سرزمین را به سرزمین ارواح تبدیل کنند.
https://www.tg-me.com/environ_concerns
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ندادن غذا به حیوانات وحشی لطف بزرگی است، درست مانند پدر و مادر مسئولی که با فرزندان بالغ و توانمند خود بی دلیل پول نمی دهند. فرزندان ما باید بیاموزند که در نبود ما روی پای خود باشند، مستقل زندگی کنند و بتوانند در جامعه از خود دفاع کنند. حیوانی که به خوردن غذای بی زحمت عادت کرد، برای غذا به هر کس و ناکسی نزدیک می شود، ناکس بعدی ممکن است یک شکارچی باشد و جان او را بستاند. نکته دیگر آنکه بسیاری مواقع ممکن است انسانی نباشد که به او غذا دهد و این تغییر عادت باعث رنج حیوان می شود. ضمن آنکه غذای انسانی ممکن است مخاطرات جدی برای سلامت آن حیوان باشد.
اگر دلمان برای گرسنگی حیوانات می سوزد، راهش این است که با اصلاح سبک زندگی خود، عدم تولید پسماند، عدم دور ریختن غذا، جلوگیری از پر خوری، کاهش مصرف گوشت، کاهش مصرف آب و انرژی، رد پای خود را کمتر کنیم، تا حق زیست و مکان حیوانات به خاطر زیادی روی های ما گرفته نشود.
https://www.tg-me.com/environ_concerns
Forwarded from Dr. AliBeitollahi (Ali Beitollahi)
سیلاب سیستان و بلوچستان، هدر رفت 2 میلیارد متر مکعب آب؟
پخش سیلاب در پهنه هموار جنوبی استان سیستان و بلوچستان، هدر رفت آب نیست!، اثر شوری زدائی سیلاب، سیراب و مرطوب کردن خاک منطقه، رشد و توسعه پوشش گیاهی، کنترل گرد و غبار و تغذیه آبخوان های تشنه و جلوگیری از توسعه پدیده فرونشست زمین از اثرات مثبت مهم پخش شدگی سیلاب در این پهنه و سایر گستره های مشابه در کشور است. کنترل و مهار سیلاب ها با احداث سد ها، کانال ها و چکدم ها و ... هر چند که موجب ذخیره سازی و کنترل جریان آب می گردد، اما نباید غافل شد که دستکاری های حساب نشده در چرخه باشعور طبیعت، آثار سوء وسیعتری می تواند داشته باشد که ضرورت دارد بسیار سنجیده و عاقلانه و کارشناسانه و با ژرف اندیشی و توجه به محیط زیست همراه باشد. بدیهی است که برای ایمنی سکونتگاه ها، اقدامات طبیعی پادسیل سازی با هدف تامین آسایش مردم، ضروری است، اما این مفهوم که جریانات سیلابی و پخش آب در پهنه های هموار، "هدر رفت آب است" نیز درست نمی باشد. www.tg-me.com/Dr_AliBeitollahi
تهدیدی جدی و توأم با عصبانیت توسط شخصی که او را عامل برخی از حامیان سگ و گربه جهت تسویه حساب با اينجانب معرفی کرد.
امروز شخصی که خود را محمد ماشالله معرفی کرده با شماره همراه
9026097507 ضمن تماس با بنده
اعلام داشته که از طرف حامیان سگ و گربه پول دریافت کرده است که انتقام بدی از شما بگیرم، ایشان آدرس دقیق منزل اينجانب را هم می دانست. من به تلفن های مکرر ایشان پاسخ نداده و مراتب را جهت پیگیری به پلیس و مراجع قضایی-امنیتی گزارش کردم‌ و امیدوارم مراجع انتظامی، امنیتی و قضایی تدابیر لازم را در این خصوص اتخاذ کنند.
https://www.tg-me.com/environ_concerns
👆 👆      👆      👆

🌍 بر هم خوردن تعادل اکوسیستم
با مداخلات هیجانی و با خیال کمک به طبیعت،
به شکلهایی مانند خرید و سرو جگر مرغ برای گربه‌ها و سگهای خیابان بروز می‌کند.

🧬 متخصصی مانند دکتر آخانی مدتهاست که به این موج هیجانی و کم‌اطلاع راهنمایی و نصیحت می‌کند یا نهیب می‌زند.

🔪 در مقابل، آن موج که حیوانات را فرشتگان خدا می‌نامند، گردن‌کلفت اجیر می‌کنند به منظور دردسرآفرینی برای دکتر آخانی.

حالا ببینید موجهای هیجانی و بی‌اطلاع کجای کار هستند و
کنشگران مطلع و اهل فن باید چه هزینه‌هایی بپردازند.

🤔 من و تو در چنین کشاکشها و کنشهایی چه نقشی داریم؟

👍 کنش ما
با یک لایک، آغاز می‌شود؛
با فوروارد، تقویت می‌شود؛
با پیگیری و مطالعه، تعمیق می‌شود و ...

🇮🇷 بیا هر یک از ما در حد وسع خودمان
مراقبت کنیم از مراقبان اجتماع، اقتصاد، امنیت و طبیعت.
مثلا این پیوند و کانال را ببینید 👇👇
https://www.tg-me.com/environ_concerns/1739
و
https://www.tg-me.com/environ_concerns/1737


🇮🇷 همراه شو عزیز ...
🙏🌷🇮🇷🌷🙏

.
سال ۱۴۰۳، نوروز و آغاز بهار بر شما و عزیزانتان مبارک باد. حسین آخانی
پیام نوروزی، حسین آخانی
لاله‌ها و زنبق‌های ایران
نایاب
اهدایی کاربران گرامی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عید دیدنی نوروزی با دوچرخه در اراک، جای شما خالی بود.
◾️گاردین: رابطه فاجعه زمین لغزش سال ۲۰۱۹ در ایران با سد سازی

◾️بازتاب کار تحقیقاتی اخیرمان در مجله Engineering Geology در باره نقش سد کالپوش در فعالسازی پهنه لغزشی مجاور آن که منجر به فاجعه زمین لغزش در  فروردین ۹۸ شد در روزنامه گاردین

◾️این زمین لغزش بخاطر سدی که در مجاورت آن ساخته شد و توسط محمود احمدی نژاد افتتاح شد، از اوایل سال ۲۰۱۳ ناگهان  فعال شد و به مرور زمان سرعت حرکت آن متناسب با آبگیری سد  افزایش پیدا کرد و  نهایتا همزمان با  بارشهای مارچ ۲۰۱۹ (فروردین ۹۸) یکی از فاجعه بارترین حوادث مربوط به رانش زمین در دهه های اخیر در ایران را رقم زد

@mahdi_motagh

گزارش گاردین:
https://www.theguardian.com/science/2024/mar/27/scientists-link-2019-iranian-landslide-to-building-of-dam

گزارش Eos:
https://eos.org/thelandslideblog/hoseynabad-e-kalpush

گزارش خبر آنلاین:
https://www.khabaronline.ir/news/1840097/

لینک مقاله در ژورنال Engineering Geology:
https://authors.elsevier.com/c/1i8oM38lpNU6V

افتتاح سد با احمدی نژاد:
https://news.smrw.ir/SC.php?type=component_sections&id=118&sid=857
2024/06/16 04:42:16
Back to Top
HTML Embed Code: