Telegram Web Link
🔴 دومین روز از تجمع عظیم بازنشستگان در محاصره‌ی نیروهای سرکوب

امروز، چهارشنبه  ۲۳ خرداد ۱۴۰۳، دومین روزی است که صدها بازنشسته‌ی معترض نسبت به بی‌توجهی مسئولان حکومتی به مطالبات بازنشستگان در مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کرده‌اند. با وجود این‌که نزدیک به دو سال و نیم است که بازنشستگان بخش‌های مختلف در روزهای گوناگون هفته و در بسیاری از شهرها به خیابان می‌آیند توجهی به این اعتراضات نکرده بلکه سن بازنشستگی را نیز افزایش داده و برخی صندوق‌های بازنشستگی را به بخش خصوصی واگذار کرده است تا تهاجم سرمایه‌دارانه به زندگی میلیون‌ها کارگر بازنشسته‌ی بخش‌های مختلف را تکمیل کند.
در تجمع امروز به گفته‌ی شاهدان عینی تعداد زیادی از نیروهای سرکوب در اطراف سازمان برنامه و بودجه حضور داشته‌اند. مانند روز گذشته ده‌ها بازنشسته‌ی معترض به مقابل سازمان برنامه و بودجه رفتند تا احقاق حقوق خودشان را مطالبه کنند.
همسان‌سازی حقوق‌ها، افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم و درمان رایگان اصلی‌ترین مطالبات بازنشستگان بوده است.
روز گذشته نیز تعداد از معلمان بازنشسته در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش تجمعی بر پا کردند
.
@etehadesarasari
🔴 پروژه پاکسازی  با شیب تندتری پیش می‌رود!

گزارش داوطلب

وزارت آموزش و پرورش در ایران با چالش های زیادی از جمله بی ثباتی در مدیریت روبروست. تنها در ۱۰ سال گذشته، ۵ وزیر و ۴ سرپرست این سمت را برعهده داشته‌اند و از ابتدای ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی در سال ۱۴۰۰، سه وزیر بر مسند ریاست این وزارتخانه نشسته‌اند. علیرضا کاظمی، یوسف نوری و سپس رضا مراد صحرایی.

مراد صحرایی رئیس دانشگاه فرهنگیان بود که به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی شد و موفق شد از مجلس رای اعتماد بگیرد. انتصاب او از همان ابتدا با اعتراض و اعلام نارضایتی فعالان صنفی معلمان مواجه شد. او در همان ابتدا تعدادی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان را که در تظاهرات ضد حکومتی پاییز ۱۴۰۱ شرکت کرده بودند، تهدید به اخراج کرد. همچنین در شهریور ماه ۱۴۰۲، تصمیم خود مبنی بر اخراج ۲۰۰۰۰ مدیر مدرسه برای آنچه «ایجاد تحول در مدارس» می‌خواند، اعلام کرد. مراد صحرایی همچنین از طرحی برای کنترل و مدیریت حضور معلمان در شبکه های اجتماعی خبر داد و در اظهارنظری تامل‌برانگیز در یک برنامه تلویزیونی، پرداخت هزینه تحصیل با کیفیت بالا را با خرید یک ماشین لوکس مقایسه کرد و تلویحا گفت که فرزندانی که از والدین ثروتمند به دنیا نمی‌آیند به آموزش خوب نیاز ندارند.. در دوران یک ساله ریاست او بر وزارت آموزش و پرورش، صدها معلم از رتبه‌بندی محروم شده‌اند و بسیاری از آنها به هیات تخلفات اداری احضار و با تشخیص این هیات‌ها به پرداخت جریمه نقدی ، انفصال از خدمت، بازنشستگی اجباری و یا اخراج از آموزش و پرورش محکوم شده‌اند.

فعالان صنفی معلمان مدعی هستند که دفاتر حراست اداره کل آموزش و پرورش و شورای رسیدگی به تخلفات اداری بویژه در یک سال گذشته به بازوی اجرایی نهادهای امنیتی تبدیل شده و تمام تلاش خود را در جهت سرکوب اعتراضات معلمان به تشکیل پرونده های امنیتی معطوف کرده است. حلقه محاصره‌ای که به نظر می‌رسد با استخدام روحانیون و منوط کردن برخورداری از حقوق صنفی به شرکت در طرح‌هایی چون «اتقان» در حال تنگ‌تر شدن است و اهداف مهمتری همچون پاکسازی فضای آموزشی از حضور معلمان دگراندیش را مدنظر قرار داده است.

📍 متن کامل گزارش را اینجا بخوانید


https://davtalab.org/2024/3057/

@etehadesarasari
🔸 فعالان مدنی و حقوقدانان، در روز جهانی منع کار کودک، از مافیای زباله‌گردی و برخوردهای امنیتی با نهادهای مدنی حوزه کودک گفتند

🔻 کودکان کار مافیا نیستند


🔹 مافیای زباله‌گردی کودکان تا چند سال پیش روزانه 150 میلیون تومان برای کارفرما سود داشت و حالا چندین برابر به آن اضافه شده، کارفرماها کودکان فقیر را در قالب کارهای سخت و زیان‌آور برای زباله‌گری به کار می‌گیرند؛ مافیایی خطرناک که حتی شهرداری از نهادهای مدنی خواسته، به آنها نزدیک نشوند.

🔹 اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد که در حوزه کاهش آسیب‌ کودکان فعالیت می‌کنند سال‌هاست این باندها را می‌شناسند، برای پایان دادن به کار کودک، تلاش‌های بسیاری کرده‌اند و حالا تنها دستاوردشان تصویب قانون حمایت از حقوق اطفال و نوجوانان است که آن هم ایراداتی دارد و قضات نسبت به آن آگاهی‌های کافی را ندارند
.

متن کامل:
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-17182

@etehadesarasari
Audio
سحر محمدی

می و میخانه
بیژن ترقی


می و میخانه مست و می کشان مست 
زمین مست و زمان مست، آسمان مست 
نسیم از حلقه ی زلف تو بگذشت 
چمن شد مست و باغ و باغبان مست
تازدم یک جرعه می از چشم مستت 
تاگرفتم جام مدهوشی ز دستت
شد زمین مست آسمان مست 
بلبلان نغمه خوان مست 
باغ مست و باغبان مست 
تو زمزمه چنگ و عود منی 
نغمه خفته در تار و پود منی 
تو باده و جام و سبوی منی 
مایه هستی و های و هوی منی 
گرچه مست مستم نه می پرستم 
به هر دو جهان مست عشق تو هستم 
تا من چشم مست تو دیدم 
ز ساغر عشقت دو جرعه چشیدم 
شد زمین مست آسمان مست 
بلبلان نغمه خوان مست 
باغ مست و باغبان مست


@etehadesarasari
شبتان آرام
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هیچ یادت هست
که زمین را عطشی وحشی سوخت
برگ ها پژمردند
تشنگی با جگر خاک چه کرد
هیچ یادت هست
توی
تاریکی شب های بلند
سیلی سرما با تاک چه کرد
با سرو سینه گلهای سپید
نیمه شب باد غضبناک چهکرد
هیچ یادت هست
حالیا معجزه باران را باور کن
و سخاوت را در چشم چمنزار ببین
و محبت را در روح نسیم
که در این کوچه تنگ
با همین دست تهی
روز میلاد اقاقی ها را
جشن میگیرد
خاک جان یافته است
تو چرا سنگ شدی
تو چرا اینهمه دلتنگ شدی
باز کن پنجره ها را
و بهاران را
باور کن

فریدون مشیری

روزتان به زیبایی گل‌های بهاری


@etehadesarasari
دولت چهاردهم دست مافیا را از نظام سلامت کوتاه کند / تعارض منابع گره اصلی مشکلات بهداشت و درمان

محمد شریفی‌مقدم دبیرکل خانه پرستار  درخصوص اینکه دولت چهاردهم باید چه اولویت‌هایی داشته باشد، گفت: مشکلاتی که پرستاران دارند، از دولت‌ها نشات نمی‌گیرد بلکه مشکل اصلی در داخل نظام سلامت است.
وی افزود: در کشوری مثل کوبا که حتی از جهات اقتصادی از کشور ما پایین‌تر است، سیستم نظام سلامت این گونه طراحی شده که دولت برنامه‌ای را مشخص کرده و ارکان نظام سلامت که پزشک و پرستار و دیگر اعضا هستند، آن را اجرا می‌کنند اما در کشور ما نظام سلامت حول محور گروه خاصی فعالیت می‌کند.
شریفی‌مقدم توضیح داد: برای اینکه خدمات باکیفیتی در حوزه پرستاری ارائه شود، نیروی انسانی لازم و باانگیزه نیاز داریم اما سیاست‌های سیستم مافیایی وزارت بهداشت، اجازه نمی‌دهد که این مشکلات رفع شود و به همین واسطه مردم دچار خسارت می‌شوند.
وی ادامه داد: اگر دولت چهاردهم می‌خواهد شرایطی ایجاد کند که مردم خدمات بهتری دریافت کنند باید ساختار نظام سلامت تغییر کند. ساختار نظام سلامت امروز در خدمت گروه خاصی است تا منافع آن‌ها تامین شود درحالی که باید در خدمت مردم باشد.
دبیرکل خانه پرستار با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته بیش از ۹۵ درصد از مدیران بیمارستان‌ها غیرپزشک هستند، بیان کرد: مدیریت علم است و نیاز به دانش دارد اما در کشور ما مدیران بیمارستان‌ها پزشکان متخصص هستند که علم و تجربه مدیریت ندارند.
شریفی‌مقدم مهمترین مشکل پرستاران را اجرا نشدن قانون دانست و توضیح داد: قانون تعرفه‌گذاری مربوط به سال ۸۶ بوده و سال‌ها کار کارشناسی پشت آن است اما آنطور که در قانون گفته شده اجرا نمی‌شود و به همین دلیل است که می‌گوییم ساختار باید تغییر کند تا قوانین آنطور که هست، اجرا شوند.
وی افزود: نیازی نیست که دولت‌ها باب تازه‌ای باز کنند بلکه اجرای قانون را در دستور کار قرار دهند. قانون ارتقای بهره‌وری در سال ۸۸ تصویب شد و براساس آن به دلیل سختی کار پرستاری باید حضور پرستار در بیمارستان کمتر شود، این قانون اجرا شده اما بی‌اثر است چراکه بیمارستان‌ها با اضافه‌کاری اجباری، این تفاوت ساعت را جبران می‌کنند. این در شرایطی است که اضافه‌کاری اجباری خلاف قانون است.
دبیرکل خانه پرستار با اشاره به تاثیر تعارض منافع در وزارت بهداشت بر افزایش مشکلات پرستاران بیان کرد: کسانی باید حکمرانی نظام سلامت را برعهده بگیرند که ذی‌نفع نباشند. تعارض منافع در سطوح مختلف، تصمیم‌گیری، قانون‌گذاری و نظارت وجود دارد. تا تعارض منافع حل نشود، هیچ مشکلی در نظام سلامت ما حل نمی‌شود. تعارض منافع باعث می‌شود که پزشک ۳۰۰ میلیون کارانه بگیرد و یک میلیون کارانه‌ای که پرستار می‌گیرد، ماه‌ها عقب بیفتد و بعد از تجمعات متعدد پرستارن، با آن‌ها برخورد شود
.

@etehadesarasari
به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودکان
رسول فلکی: نبود آمار دقیق و جامع از تعداد و وضعیت کودکان کار، از چالش‌های اصلی مقابله با این پدیده است

✍🏻اقتصاد۲۴
: رسول فلکی به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودکان که هر ساله در ۱۲ ژوئن به منظور افزایش آگاهی و حمایت از اقداماتی جهت پایان دادن به کار کودکان گرامی داشته می‌شود، گفت: این روز در سال ۲۰۰۲ از سوی سازمان بین‌المللی کار (ILO) نامگذاری شد و هدف آن توجه به مشکلات کودکان کار و ترویج تلاش‌های جهانی برای ریشه‌کنی این پدیده است.

🔹وی با تاکید بر اینکه کار کودکان نه‌تن‌ها حقوق اساسی آن‌ها را نقض می‌کند بلکه آن‌ها را از دوران کودکی، آموزش و فرصت‌های مناسب برای رشد و توسعه محروم می‌سازد، تصریح کرد: طبق آمار‌های ILO، میلیون‌ها کودک در سراسر جهان مجبور به انجام کار‌هایی هستند که به سلامت، آموزش و رشد کلی آن‌ها آسیب می‌زند. کار کودکان غالبا در شرایط خطرناک و استثمارگرایانه انجام می‌شود که نه‌تن‌ها رشد جسمی و ذهنی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه آینده آن‌ها را نیز به خطر می‌اندازد.

🔹این فعال و کنشگر مسائل اجتماعی در ادامه درباره دلایل کار کودکان یادآور شد: عوامل متعددی منجر به کار کودکان می‌شوند؛ فقر و نیاز‌های اقتصادی خانواده‌ها یکی از اصلی‌ترین دلایل است. در بسیاری از مناطق جهان، خانواده‌ها برای بقا مجبورند کودکان خود را به کار بفرستند. همچنین، نبود سیستم‌های آموزشی کافی و قابل دسترس و نیز عدم آگاهی از حقوق کودکان و قوانین مربوط به کار کودکان از دیگر دلایل مهم هستند.

🔹رسول فلکی افزود: در سال‌های اخیر، تلاش‌های زیادی از سوی سازمان‌های بین‌المللی، دولت‌ها و نهاد‌های مدنی برای مبارزه با کار کودکان صورت گرفته است. سازمان بین‌المللی کار از طریق کنوانسیون‌ها و برنامه‌های مختلف به دولت‌ها کمک می‌کند تا سیاست‌ها و قوانین مناسبی برای منع کار کودکان تدوین و اجرا کنند. یکی از این کنوانسیون‌ها، کنوانسیون شماره ۱۳۸ است که حداقل سن اشتغال را تعیین می‌کند و کنوانسیون شماره ۱۸۲ که بر حذف فوری بدترین اشکال کار کودکان تمرکز دارد.

🔸متن کامل

@etehadesarasari
🔹حق اولاد و عائله‌مندی بازنشستگان کشوری با حقوق خرداد پرداخت می‌شود

🔹بازنشستگان کشوری از عدم واریز معوقات مزدی خود انتقاد کردند.

حق اولاد و عائله‌مندیِ فروردین و اردیبهشت برای بازنشستگان کشوری واریز نشده است؛ این بازنشستگان می‌گویند علیرغم استحقاق و دارا بودن شرایط در سال جدید از این مزایای مزدی محروم مانده‌ایم.
این در حالیست که روابط عمومی صندوق کشوری اعلام کرده عدم واریز این مزایا به دلیل نداشتن اطلاعات کافی بوده است و اگر بازنشستگان مشمول باشند معوقات خود را با حقوق خردادماه دریافت خواهند کرد.
تعداد بازنشستگان و موظفین صندوق بازنشستگی کشوری حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شامل یک میلیون و ۷۲۰ هزار بازنشسته و حدود ۴۰۰ هزار موظف یا مستمری بگیر است
.
@etehadesarasari
ایران چهارمین کشور - از آخر - در مشارکت زنان در نیروی کار!

🔹طبق گزارش بانک جهانی و بر اساس آمار سازمان جهانی کار، تنها ۱۴ درصد زنان ایرانی در بازار کار مشارکت دارند؛ درحالی که میانگین جهانی برای زنان ۴۹ درصد و برای مردان ۷۳ درصد است!

@etehadesarasari
🔴دست این پیرمرد معلم  را به بهانه مطالبه حقش، در تجمع دیروز شکستند.
به بهانه #انتخابات  و تجمعات اخیر معلمان بازنشسته، مروری کنیم بر این دست های شکسته در همه این سال‌ها

محمد حبیبی/فعال صنفی معلمان

🔻اولین تجمعات معلمان بعد از انقلاب در سال 80 برگزار شد .اولین سرکوب شدید هم در همان سال در خیابان پاستور اتفاق افتاد . اولین بازداشت های امنیتی فعالان صنفی در سال 83 اتفاق افتاد .( دولت خاتمی)

🔻23 اسفندماه 85 شدت سرکوب تجمع ، ضرب و شتم و بازداشت معلمان در مقابل مجلس آنقدر بالا بود که به روز سیاه در میان کنش‌گران صنفی معروف شده است.احکام طولانی زندان برای فعالین صنفی در فاصله سالهای 84 تا 92 صادر و برخی  اجرا شد.( دولت احمدی نژاد)

🔻در تیرماه 94 در تجمع صنفی معلمان در مقابل مجلس بیش از صد و پنجاه فعال صنفی با ضرب و شتم بازداشت شدند . بیش از ده ها فعال صنفی در فاصله سالهای 92 تا 1400 با احکام قضایی به زندان رفتند.( دولت روحانی)

🔻در فاصله اردیبهشت تا مرداد ماه 1401  هزاران معلم در سراسر کشور در تجمعات صنفی بازداشت های کوتاه مدت داشته و بیش از صدو  پنجاه فعال صنفی بازداشت و روانه بندهای امنیتی شدند.تا به امروز بیش از صدها معلم  با مجازات های اخراج ، انفصال وبازنشستگی اجباری روبرو شده اند. (دولت رئیسی)

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

@etehadesarasari
🔴 خون باید گریست…

دلنوشته یکی از معلمان بازنشسته حاضر در تجمع ۲۲و ۲۳ خرداد ۱۴۰۳

متاسفانه شب اول تجمع
اعتراضی بازنشستگان مقابل سازمان برنامه و بودجه اکثر همکاران در پارک و بوستان های مجاور سازمان و با اجازه و تایید نیروی انتظامی اطراق و بیتوته کرده بودند.
بعد نیمه شب که اکثر همکاران در خواب و چرت شبانه بودند
نیروهای یگان ویژه با هجوم به پارک بسیاری از بازنشستگان را مورد ضرب و شتم قرارداده
وسایل شخصی شان را لگدمال و یا پرت وپلا کردند
از عینک و گوشی و فلاسک و لباس و...
همه زیر سم مغولان یگان نابود و تخریب شد..

این رفتار وحشیانه به روز بعد کشیده شد.

بنده ساعت ۱۰ روز دوم به محل تجمع رسیدم ضرب و شتم ها شدت یافته بود بسیاری از لیدرهای استانی را دستگیر و بازداشت کردند...

هنوز بسیاری از همکاران استانی یا دنبال دوستان بازداشتی شان هستند
یا دنبال وسایل به یغما رفته
و یا با تن و روح و روان زخمی و رنجور در جاده ها...

📌 « اینگونه پیشکسوتان ما را زمین گیر می کردند.
نفرین بر ذات کثیفتان
تصویر گویای همه چیز است »

#ننگتان_باد_که_ننگین_ترینید
#ما_خاموش_شدنی_نیستیم
#خیابان_از_آن_ماست

@etehadesarasari
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پنجمین روز اعتصاب کارگران شهرداری "سربندر"

🔺کارگران شهرداری "سربندر" برای پنجمین روز متوالی در اعتراض به وضعیت معیشتی خود، با توقف کلیه فعالیت‌های شغلی دست به اعتصاب زدند.
این کارگران نسبت به عدم دریافت سه ماه معوقات مزدی و همچنین عدم پرداخت بیمه، معترض هستند. با وجود گرمای شدید هوای خوزستان و به خطر افتادن سلامتی مردم و بهداشت شهری در اثر رها شدن زباله ها در محیط زندگی، تاکنون مسئولان و پیمانکاران شهرداری نه پاسخگوی مطالبات کارگران هستند و نه به وضعیت زندگی و محیط زیست مردم اعتنایی دارند.
پنج شنبه بیست و چهارم خرداد ۱۴۰۳



@etehadesarasari
🔴تجمع و اعتصاب کارگران شهرداری زاهدان به دلیل عدم دریافت دستمزد

روز پنجشنبه بیست و چهارم خرداد ماه، کارگران شهرداری منطقه ۳ زاهدان، در اعتراض به عدم دریافت دستمزد، همزمان با اعتصاب در مقابل سازمان خدمات شهری این شهر، تجمع اعتراضی برپا کردند.

به نوشته خبرگزاریهای بلوچستان ، حقوق این کارگران و حق بیمه آن‌ها، از ابتدای سال جاری تاکنون از سوی شهرداری پرداخت نشده است
.

@etehadesarasari
یادها انبوه شد
ملیحه مرادی
برای باران
شعر شفیعی کدکنی و
#سایه
آهنگ احسان مطوری
آواز ملیحه مرادی

یادها انبوه شد
در سرِ پر سرگذشت
جز طنین خسته‌ی افسوس نیست
رفته ها را بازگشت
...

#هوشنگ_ابتهاج

@etehadesarasari
شبتان آرام
2024/06/14 01:41:30
Back to Top
HTML Embed Code: