Telegram Web Link
پل ویریلیو برابر ساسکیا ساسِن؛ عبور از شهر ژئوپلیتیک و تبیین شهر به مثابه مکانِ زمان واقعی 🔻

⬅️جان آرمیتاژ: به نظرم می تونیم از بن مایه های اصلی درک شما از شهرها اغاز کنیم، به طور مثال رابطه ی میان شهرها و دولت، شهرها و قدرت سیاسی؟ تا انجایی که من متوجه شدم، از منظر شما، "زمان واقعیِ" متبلور در تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی، زمان واقعیِ متبلور در جهان اینترنت و تلفن های همراه بر "فضای واقعیِ" شهرها سایه انداخته است، به گمان شما این تحولات چه تقدیری برای شهرها از منظر جغرافیایی، یا شهرها از منظر ژئوپلیتیک رقم می زند، شهرهایی که جامعه شناسی شهری ای همچون ساسکیا ساسن در کتابش شهر جهانی به ان ها می پردازد؟

⬅️پل ویریلیو: برای من شهرها بیش و پیش از هرچیزی مکان ها یا موقعیت های مکانی هستند. دوست دارم تاکید کنم که در غرب، شهرها همچنین مکان ها یا نشان گرهای دولت هستند. شهرها در وهله ی اول جایی برای دولتْ شهرها هستند، صرفا پس از عبور از مرحله دولتْ شهری است که شهرها به عنوان بخشی از دولتْ ملت ها مقرر می شوند و امروز با فدراسیون هایی از دولتْ ملت ها مواجه ایم، فدراسیون هایی همچون اتحادیه اروپا. شهرها جایی اند که انباشت قدرت در ان ها حادث می شود؛ تراکم های شهری، مکان هایی برای انباشت اند، نه صرفا انباشت ثروت، بلکه همچنین انباشت قدرت. شهرها می توانند به مثابه دولت هایی درون دولت نیز در نظر ایند، شهر ها قبل از انکه متحول شوند و به صورت یک مگاپلیس در ایند، قبل از انکه درون چرخه مگاپلیسی تعریف شوند، شهرها بر مدار منطق ژئوپلیتیک دولتْ شهرها و ملتْ شهرها عمل می کنند.

امروزِ روز، بر این باورم که به استانه بی نهایت حساسی از خوانش و درک شهرها رسیده ایم، چرا که امروز زمان واقعی مبتنی بر جریان اطلاعات و تکنولوژی های ارتباط جمعی، شهر مبتنی بر فضای واقعی را پس می زند و از ان فراتر می رود. من بر این نکته ی بی نهایت مهم تاکید می گذارم، ما به انتهای شهرهای ژئوپلیتیک رسیده ایم، شهر های ژئوپلیتیک دارند جای خودشان را به شهرهایی می دهند که از یک منظر اینده نگرانه می توان شهرهای فراتر از [محدودیت های پیشین] خواند؛ شهرهایی که شهرهای ژئوپلیتیک را پشت سر می گذارند، شهرهایی که می تواند شهرهای "سیاسیْ هواشناسی" نامیدشان، شهرهایی که بر مبنایی نوعی از سیاست های اتمسفری شکل می گیرند، سیاست هایی متکی بر فوریت، فراگیری، بلافصل بودگی اطلاعاتی و تکنلوژی های ارتباطی. شهرهایی که برخلاف شهرهای ژئوپلیتیک ریشه در تمرکزهای شهری، انباشت و تراکم ندارند، بلکه بر مدار سرعت امواج اطلاعات و تکنلوژی های ارتباطی شکل گرفته اند.

در تضاد کامل با کانسپتی که ساسکیا ساسن از شهرهایی همچون نیویورک و توکیو و لندن، به مثابه نقاط کانونی شبکه مالی سرمایه داری جهانی ارائه می دهد و با عنوان شهرهای جهانی پست مدرن، صورت بندی شان می کند؛ من بر این نکته تاکید می کنم که سرعت و شتاب شهرهایی که برامدی از اطلاعات و تکنولوژی های ارتباطی هستند، شتابی که همین لحظه در حال برگیری ماست، نمی تواند تحت شمول شهر جهانیِ ساسکیا ساسن تعریف و صورت بندی شود بلکه احتمالا می تواند ان را در قالب پدیده ی "شهرْ جهان" تعبیر کرد و تفسیر.

📌تکه گفت وگوی پیش امده 🔺یکی از گفت و گوهایی است که در ستون هنر گفت و گوی اتووود منتشر شده است، برای مطالعه متون مرتبط با پل ویریلیو بر اتووود به این ادرس مراجعه فرمایید و جهت مطالعه متون مرتبط با ساسکیا ساسن نیز به این ادرس. . .

#پل_ویریلیو #ساسکیا_ساسن #زمان_واقعی #شهر_ژئو_پلیتیک #دولت_شهر #شهر_سرمایه #شهر_قدرت #شهر_اطلاعات #شهر_تکنولوژی_های_ارتباطی #شهر_پست_مدرن #شهر_تراکم #شهر_جهانی #شهر_آینده_نگری #آینده_پژوهی_شهری #اتووود_برگردان #آرش_بصیرت
@etooodchannel
📎ده پرشس از هشت معمار ـ کازوساما یاماشیتا

مصاحبه کننده مایومی میاواکی
@etooodchannel
ده پرشس از هشت معمار ـ کازوساما یاماشیتا🔻

ـ شما در طراحی های مسکونی تان، می کوشید چه سمت و سویی را دنبال کنید؟
کازوساما یاماشیتا :از آنجا که این پرسش تلویحأ چنین پیش فرضی را در نظر می گیرد که معمار باید بر اساسی نوعی از دید و روش شناسی معین طراحی کند و از آنجا که من نمی خواهم با روش شناسی ثابتی کار کنم، این پرسش به من برنمی گردد. سمت و سویی که من دنبال می کنم، بیشتر نوعی عملکرد است تا روش شناسی. من نه تنها در طراحی مسکونی بلکه در تمام انواع دیگر معماری ترجیح می دهم وقتی شروع به طراحی می کنم از شرایط تحمیل شده بر طرح راه حلی بیابم و بر چیزی مجزا در زمینه ی راه حل فردی تأکید ورزم.
من در دو دهه ای که نهضت معماری مدرن سر برآورد و عموم آن را پذیرفتند، به عنوان معمار رشد کردم. اما امروز همچون دیگر معماران حس می کنم مسایلی در میان است که راه حلی بر مبنای روش های معماری مدرن به دست نمی دهند. در عین حال به معماران تاریخی اروپا، ژاپن و مشرق زمین و به طور کلی و همچنین آداب و رسوم اجتماعی، مد و دیگر پدیده های این چنینی علاقه مندم. امیدوارم از طریق ابداع راه حل های بهینه برای مورد فردی به تدریج به سمت وضعیت قاطع تری پیش روم. و می خواهم روش شناسی های فردی ام را بکار گیرم که برای سازگاری با بسیاری چیزها که به آن علاقه مندم به کفایت مناسب باشد.
معماری چند بعدی به من این امکان را می دهد که در یک زمان نماهای بتن بنایی یک پارچه و نماهایی که چهره ی انسان را می نمایانند به کار ببندم.

📌متن کامل گفت گو با کازوساما یاماشیتا را در ستون هنر گفت و گوی اتووود مطالعه🔺 فرمایید. متنی برداشته از کتاب ده پرسش از هشت معمار نوشته ی مایومی میاواکی که توسط نشر خاک به مخاطبان فارسی زبان ارائه شده و با پی گیری و همت نیلوفر ده بزرگی بر اتووود منتشر گردیده است .

#معماری_ژاپن #معماری_معاصر #معماری_معاصر_ژاپن #معماری_مسکونی #کازوساما_یاماشیتا #معماری_جامعه_شناسی #معماری_اقتصاد #هنر_گفت_و_گو #ده_پرسش_از_هشت_معمار #معماری_مدرن #معماری_پست_مدرن #معماری_فرهنگ #اتووود_بازنشر #نشر_خاک #مایومی_میاواکی #نیلوفر_ده_بزرگی
@etooodchannel
یوتوپیاهای سیاره ای؛ گفت و گوی نیکیتا داوان با آنجلا دیویس و گایاتری اسپیواک🔻

🔍نیکیتا داوان: پیشنهاد ساختارهای آلوده و"خرابکاری مثبت" . . . ما باید ایده های دیگری از عدالت و مجازات را مجددا تصور کرده و در نظر بگیریم زیرا دولت قویاً بر روی مجتمعِ زندانْ صنعتی سرمایه گذاری می کند و از طریق انحصار خشونت، اشکال سیاسی و اجتماعی خشونت را بازتولید می نماید. آیا موقعیت خود را به مثابه آنارشیست، و یوتوپیای خود را به مثابه جهان پساْدولت توصیف می کنید، جایی که دولت از میان برود؟ یا می توانیم به دولتی امیدوار باشیم که بتواند نشانگر منافع شهروندان آسیب پذیر باشد، تا فرودستان بتوانند ادعای خدمت رسانی دولت به خود را مطرح سازند؟
آنجلا دیویس: بستگی دارد تا آینده ای که در مورد آن فکرمی کنید چقدر راه مانده است. زیرا مطمئناً در حال حاضر شرایطی وجود دارد که مجبور کردن دولت برای گفت و گو درباره نیازهای مردم بسیار مهم است و من واقعاً از این واقعیت که مردم در آمریکا، خارج از بازداشتگاه ها در سراسر کشور تظاهرات می کنند، هیجان زده ام. اما فکر می کنم نهایتاً الگوی دولتْ ملتِ بورژوازی، که در بطن سرمایه داری نهادینه شده است، هرگز عدالت را تضمین نخواهد کرد. در حالی که ما فعلاً با دولت مقابله خواهیم کرد، می بایست درگیر نوعی از سازماندهی و فعالیتی بشویم که به مردم می آموزد و آنها را ترغیب می کند تا چیزی متفاوت از این نهاد را که در حال حاضر فقط حقوق اقلیت بسیار اندکی از مردم را تضمین می کند؛ تصور نمایند. همانطور که گایاتری اظهار داشت، دولتْ ملت به جهانیان خدمت می کند، جایی که اکثر قریب به اتفاق ثروت در دست چند نفر متمرکز است . . .
گایاتری اسپیواک: بیل گیتس مالک 93 میلیارد دلار است.
آنجلا دیویس: بله، منظور من این است که، حتی نمی توانید آن را تصور کنید. فقط جف بزوس از آمازون کل فودز مارکت را خریداری کرد است. منظورم این نوع سرمایه داری است، شاید این موضوع آغاز گفتگوی دیگری باشد . . . می دانید، این نوع ماهیت زیاده خواهی سرمایه داری ست که باعث می شود مردم بیشتر و بیشتر بخواهند . . . بنابراین؛ خیر، فکر نمی کنم که بتوانیم هر وجهی از دولت را حفظ کنیم. . .


📌متن کامل گفت و گوی نیکیتا داوان با آنجلا دیویس و گایاتری چاکراورتی اسپیواک را در ستون هنر گفت و گوی اتووود با برگردانی از سروش خانی مطالعه فرمایید، برای آشنایی بیشتر با گایاتری چاکراورتی اسپیواک می توانید به صفحه ی ایشان در اتووود مراجعه فرمایید. . .


#آنجلا_دیویس #نیکیتا_داوان #گایاتری_چارکراورتی_اسپیواک #یوتوپیا #جنبش_وال_استریت #معماری_سیاست #معماری_حوزه_عمومی #معماری_سرمایه_داری #معماری_زنان #معماری_مقاومت #حوزه_عمومی #بیل_گیتس #جف_بزوس #هنر_گفت_و_گو #اتووود_برگردان #اتووود_تحریریه #سروش_خانی
@etooodchannel
سوزان سانتاگ؛ رابطه ی عکاسی، شهر و فلانور🔻

🔍از دور نگاه کردن به واقعیت زندگی دیگران که چاشنی کنجکاوی و حرفه ای گری هم همراه ان شده به عکاسِ همیشه حاضر این طور القا می کند که کار او چیزی ورای جذابیت های صرفا طبقاتی است و نگاهش فراگیر و جهانْ شمول است. در واقع ارزش عکاسی برای اولین باز زمانی مشخص شد که به عنوان مصداق عمومیت یافتهْ نگاه یک فلاونر طبقه متوسط به کار رفت، فلانوری که حساسیت نگاهش به دقت توسط شارل بودلر توصیف شده بود.
عکاس همان خیابان گرد تنها و البته مسلح به دوربین است که در جهنم شهر گشت می زند، می بیند و به خاطر می سپارد؛ پرسه زنِ نظربازی که شهر برایش عرصه ی بی پایان شهوت و لذت جویی است. فلانوری که متخصص دیدن و همْ دلی است، همه چیز برایش جذاب و تماشایی به نظر می رسد. فلانور مورد نظر بودلر را به اشکال مختلف می توان در اثار عکاسان دید: مثلا در عکس های مخفی دهه ی 1890 پاول مارتین از خیابان های لندن و کنار دریا و عکس های آرنولد گِنت از محله چینی های سانفرانسیسکو، در عکس های پاریس دلگیر و مه آلود اتژه با خیابان های متروک و مشاغل در حال نابودیش، در کتاب پتریس در شب (1933) براسایی که پر از داستان های جنسی و نشانه های تنهایی است و نیز در کتاب شهر برهنه (1945) وبجی که شهر را مثل یک تماشاخانه ی وحشت نشان می دهد.
واقعیت های مرسوم و پذیرفته شده ی زندگی شهری جذابیتی برای فلانور ندارند، او مشتاق خلوت های تنگ و تاریک و خلاف عرف و ادم های مطرود و به حاشیه رانده شده است ـ واقعیتی غیررسمی که پشت ظاهر زیبای زندگی بورژوایی پنهان شده و عکاس ان را "به چنگ می اورد"، درست مثل کارآگاهی که یک جنایت کار را به چنگ می اورد.

📌برای مطالعه همه مطالب مرتبط با سوزان سانتاگ بر اتووود، به این ادرس مراجعه فرمایید.

#سوزان_سانتاگ #معماری_عکاسی #معماری_مطالعات_شهری #معماری_زن #معماری_مطالعات_فرهنگی #شارل_بودلر #والتر_بنیامین #اتووود_بازنشر #نگین_شیدوش
@etooodchannel
پرسه زنی در شهر؛ هانا اِستارکی و بازنمایی انتقادی واقعیت [غیر رسانه ای] زیست زنانه در متروپل 🔻

🔍. . . عکس های هانا اِستارکی که دیدگاهی از نوشته ی فلانر یا زنِ پرسه زن را به عاریه گرفته، تعریف سوزان سانتاگ از عکاس را به یاد می آورد که عکاس را به عنوان "عابری مسرور" می دانست. یعنی کسی که "نسخه ای مسلح، از عابری تنها است که در حال شناسایی، کمین کردن و پرسه زدن در دوزخ شهری است." در آثار هانا استارکی دیدگاهی زنانه از طریق کارهای روزمره مانند نوشیدن قهوه در یک کافه یا نشستن در اتاق انتظار، به تصویر کشیده شده اند.
سوژه های اِستارکی که غالباً در محیط های انفرادی به تصویر درامده، در تقابل با نماهای مدرنیستی و مینیمالیستی قرار می گیرند، جایی که حیاط ها، استودیوها و لابی های هتل ها تبدیل به آینه هایی موقت و موانعِ انسان ساخت می شوند، شاید این نشان دهنده مشکلات روزمره زنان در شهر باشد. استارکی می گوید: "من بیش از حقیقت عکاسی به حقیقت روانشناختی درون عکس علاقه مند هستم. تصاویر من بر پایه احساسات ساخته شده اند. هر عنصر به گونه ای طراحی شده است که ضریبِ هوشیِ احساسیِ یک ایده را به وجود آورد و باعث همدلی در بیننده شود. "

📌متن کامل "پرسه زنی در شهر؛ هانا اِستارکی و بازنمایی انتقادی واقعیت [غیر رسانه ای] زیست زنانه در متروپل" را با برگردانی از جواد ماه صفت بر اتووود 🔺مطالعه فرمایید، متنی مبین عکس هایی که در ان بدن های سوژه ی عکاسی در جدالی درونی میان آزادی کنش و نوعی حصر رفتاری کنش های روزمره گرفتار امده اند. . .

#هانا_استارکی #معماری_عکاسی #معماری_زنان #شهر_زنان #سوزان_سانتاگ #شارل_بودلر #والتر_بنیامین #پرسه_زن_شهری #سیاست_بازنمایی #اتووود_برگردان #اتووود_تحریریه #جواد_ماه_صفت
@etooodchannel
کازو شینوهارا و خانه ای در اوهارا؛ جایی میان شکاف و برهنگی🔻

🔍تأثیر کازوا شینوهارا (۱۹۲۵-۲۰۰۶) بر معماری ژاپن را می توان در کارهای تویو ایتو، کازویو سجیما و بسیاری از استودیوهای جدید مشاهده کرد. با این حال، آثار شینوهارا در غرب به سختی شناخته می شوند، عمده این امر به دلیل کنترل بسیار شدیدی است که معمار بر انتشار اثار خود اعمال کرده است.

📌یادداشت "کازو شینوهارا و خانه ای در اوهارا؛ جایی میان شکاف و برهنگی" با برگردانی از بهمن شیخی 🔺روایت یکی از همیت پروژه هاست، خانه ای با سامان دهی به شدت نامتعارف فضایی و ابعادی و به دور از پرهیز های معمول و مملو از "نابه جا" های فکر شده ی قابل پذیرش، خانه ای که کاربر فضا بایستی برای استفاده از ان، کنش فکری پیشه کند و راه کشف امکاناتش را بیابد، خانه ای که در طول زمان خودْشکفتگی های خاص خودش را تجربه خواهد کرد . . .

#کازو_شینوهارا #معماری_معاصر #معماری_معاصر_ژاپن #معماری_ژاپن #تویو_ایتو #کازیو_سجیما #خانه_اوهارا #اقتصاد_فضا #معماری_کمینه_گرا #اتووود_برگردان #اتووود_تحریریه #بهمن_شیخی
@etooodchannel
مارتا رازلر و نشانه شناسی آشپزخانه؛ محاکمه مفهومیِ زبان زنْ ستیز نظام اشیای آشپزخانه [و خانه] 🔻

🔍دهه هفتاد شاهد ظهور سیاست هویت بود، سیاست به مثابه مقوله ای درگیر طبقه و اقتصاد به سمت مقوله ای درگیر با هویت جهت گیری کرد، این مفهوم نوآمده خود را در قبال جنسیت، جنسیت گرایی و نژاد و قومیت مسئول نشان داد، در این میان هنرمندی به نام مارتا رازلِر ویدئویی ساخت به نام نشانه شناسی آشپزخانه. . .

📌متن کامل یادداشت " مارتا رازلر و نشانه شناسی آشپزخانه؛ محاکمه مفهومیِ زبان زنْ ستیز نظام اشیای آشپزخانه [و خانه] " را بر اتووود مطالعه فرمایید 🔺و نسخه کامل این فیلم 6 دقیقه ای را نیز بر یوتیوب مشاهده نمایید🔻، پرفرمنسی مفهومی که یادآوری می کند، بازنمایی فضاهای داخلی در قالب تصویرسازی هایی که توسط معماران و تصویرسازان صورت می گیرد در عمل یک ابزار سیاسی است که می تواند در خدمت روایت های انتقادی و اقلیتی قرار گیرد و سیاست بازنمایی رسمی و سرکوبگر را به چالش گیرد و این بیش از انکه یک مسئله تکنیکی باشد یک انتخاب اخلاقی از طرف معمار و تصویرسازانش هست . . .

#مارتا_رازلر #معماری_آشپزخانه #هنر_مفهومی #هنر_پرفورمنس #هنر_اجرا #معماری_زنان #معماری_فمینیسم #معماری_اقلیت_ها #معماری_فضاهای_داخلی #معماری_فلسفه #معماری_سیاست_هویت #سیاست_هویت #سیاست_بازنمایی #معماری_نشانه_شناسی #معماری_تصویرسازی #تصویرسازی_انتقادی #اتووود_برگردان
@etooodchannel
پداگوژی انتقادی و واکاوی انتقادی روابط بنیادین میان مفاهیم پایه در منظومه ی کنش و یادگیری🔻

🔍پداگوژی انتقادی تلاش می کند اصول نظریه انتقادی را به درون کلاس های درس و فرایند اموزشی بیاورد. پداگوژی انتقادی تلاش می کند متخصصان، روابط میان عناصر بنیادین نظریه ی انتقادی را جست و جو و کاوش کنند، روابط میان
ـ ایدئولوژی
ـ قدرت
ـ فرهنگ
و البته یافت چارچوب هایی برای کاربرد و کارکرد برنامه های اموزشی و همچنین تعلیم و تربیت.
از منظر پداگوژی انتقادی، کلاس درسِ واجد بارزه های انتقادی، کلاس درسی است که تحت شمول ان تجربه دانش آموزان مسئله اساسی کلاس درس باشد.
در رهیافت مبتنی بر فرهنگ انتقادی به مسئله یادگیری، رابطه ی میان
ـ قدرت
ـ دانش
ـ زبان
ـ هویت
در فرایند یادگیری نقشی اساسی ایفا می کند.
هدف اساسی و عمده ی کسانی که تلاش می کنند نظریه انتقادی را به درون منظومه کنش تزریق نمایند، افرینش فضاهای همهْ شمول است.
یادگیری از منظر انتقادی دربرگیرنده ی:
ـ فرایند مواجهه با قدرت
ـ تولید پیشْ فرض های چالشی
ـ تولید فضایی برای گفت و گوی آزاد و صادقانه
ـ افزایش بازْاندیشی انتقادی و فرصت های فکری
و البته همْ رسش تمام این چشم اندازهای انتقادی به یکدیگر برای خلق یک قالب و بستر همهْ شمول تر است.

📌محتوای مرتبط با پداگوژی بر اتووود را می توانید در این آدرس مطالعه فرمایید.

📌محتوای مرتبط با رابطه معماری با فلسفه بر اتووود را می توانید در این ادرس مطالعه فرمایید.

📌محتوای مرتبط با رابطه ی معماری با نظریه انتقادی بر اتووود را می توانید در این آدرس مطالعه فرمایید.

#پداگوژی #معماری_پداگوژی #پداگوژی_انتقادی #نظریه_انتقادی #معماری_تعلیم_تربیت #آموزش_معماری #معماری_فلسفه #اتووود_تحریریه #آرش_بصیرت
@etooodchannel
مدرسه هنر و معماری باوهاوس، مارتین هایدگر و اموزش به شیوه رایش سوم🔻

🔍غالبا مارتین هایدگر را هم نوای نازی ها می دانند، حامیان این ایده با تاکید بر نطق پذیرش ریاستش بر دانشگاه فرایبورگ، با گمانه زنی در مورد نقشش در اعمال محدودیت بر اساتید و دانشجویان یهودی، برگزاری کلاس های درس با یونیفرم اس اس، ازاد گذاشتن دانشجویان هیتلری برای برای نصب پلاکاردهای ضد یهودی در دانشگاه و حتی منع دسترسی استاد پیر یهودی اش ؛ هوسرل به کتابخانه دانشگاه به روایت تاریخ نشسته اند، فردریک دو توارنیکی در سال 1993 کتابی به چاپ رساند به نام به "ملاقات مارتین هایدگر، خاطرات پیام اوری از جنگل سیاه"، کتاب شرحی است بر ملاقات های نویسنده با مارتین هایدگر در بحبوبه تحولات سریع پس از جنگ، در بخشی از کتاب همسر مارتین هایدگر تبلیغات رایش سوم را برای فردریک دو توارنیکی تشریح می کند، اگر این روایت موثق باشد، می توان تا اندازه ای میزان تعلق خاطر هایدگر به نازیسم و هیتلر را مورد بازنگری قرار داد. در این نقل قول به مدرسه هنر و معماری باوهاوس نیز اشاره می شود؛ که عملا تاکیدی است موکد بر عمق تاثیر این مدرسه بر وجدان های موافق یا مخالف ان در جامعه المان:

"ویتا تابلوی تاثیرگذاری از کانون تبلیغات رایش سوم ترسیم کرد که ارام ارام از تمام تکنولوژی های شستشوی مغزی و علوم بنجل برای اعطای مشروعیت فرهنگی به تئوری های رژیم استفاده کردند. طی 12 سال دائما نشریات، رادیو و فیلم های تبلیغاتی حقیقت یگانه ای مبنی بر ستایش ارزش های موعود هزار ساله رایش سوم را تکرار می کردند. کوه های کتاب و کتابچه های مصوری که دید نژادی شان تا انسان پیش از تاریخ بسط می یافت، کوشیده بودند تا استنباطشان درباره انسان جدید، یعنی نمونه نژاد ارایایی دارای برتری زیست شناختی، را به لحاظ علمی توجیه کرده و سرشت خوار روح یهودی، علم و هنر فاسدش که به وسیله اینشتین و تئوری نسبیتش اغاز گردیده بود، باوهاوس یهودی وار و خوکدانی اکسپرسیونیسم را ثابت کنند. "

#مارتین_هایدگر #مدرسه_باوهاوس #معماری_فاشیسم #معماری_نازیسم #آموزش_ایدئولوژی #اموزش_نازیسم #اموزش_معماری #اکسپرسیونیسم #اینشتین #اتووود_بازنشر
@etooodchannel
پداگوژی انتقادی و پنج عنصر هستیْ شناسانه ی برسازنده اش🔻

🔍پداگوژی انتقادی یک رویکرد اموزشگری است ملهم از نظریه انتقادی و دیگر گرایش های فلسفی رادیکال، رویکردی که تلاش می کند دانشجویان مناسبات فائق مستقر را به چالش کشیده و به پرسش گیرند و باورها و کنش هایی که در قالب رابطه با قدرت به صورت مستقر در امده اند را تضعیف کنند. . . به بیان دیگر پداگوژی انتقادی تئوری و کنشی است که تحت شمول ان دانشجویان می اموزند چگونه به نوعی از اگاهی انتقادی دست یابند.
پداگوژی معطوف به ازادی پداگوژی ایست با محوریت آزادی که بر مدار شاکله هایی همچون تغییر اجتماعی و دگردیسی از طریق اموزش مبتنی بر اگاهی مقرر می شود، آگاهی ای ایستاده برابرِ و مقاوم علیه نیروهای سرکوب . . .

یادداشت "پداگوژی انتقادی و پنج عنصر هستیْ شناسانه ی برسازنده اش" تلاش می کند🔺 با تعاریفی که از
ـ عدالت ترمیمی
ـ پداگوژیِ متعهدانهْ درگیرانه
ـ مطالعات قومی
ـ پادْفضاها
ـ پراکسیس

📌ارائه می دهد، تصویری واضح از عناصر برسازنده ی پداگوژی انتقادی و چشم اندازهای پیش رویش تبیین نماید، با این توضیح که متن در بخش هایی کاملا معطوف به جهان امریکایی است اما همان تمرکز بر فائق بودگی سفیدپوستان نیز قابل تعمیم به وضعیت اقوام اقلیتی در جهان معاصر است.

نکته ی مهم دیگری که در متن امده، اشاره به پائولو فریره است؛ متفکری کمتر شناخته شده برای ایرانیان که دو کتاب از او به فارسی برگردانده شده است، یکی "آموزش شناخت انتقادی" است و دیگری "آموزش ستمدیدگان" که این دومی را می توانید اینجا و در این ادرس دانلود فرمایید.

از متفکرین دیگری که در حوزه پداگوژی و رابطه ان با سیاست تلاش های مجدانه ای داشته است می توان به هنری ژیرو اشاره کرد که مطالبی از او نیز بر اتووود و در این ادرس قابل دسترسی است.

#پداگوژی #معماری_پداگوژی #پداگوژی_انتقادی #نظریه_انتقادی #معماری_تعلیم_تربیت #آموزش_معماری #معماری_فلسفه #فلسفه_رادیکال #مطالعات_قومی #عدالت_ترمیمی #پادْ_فضا_ها #پائولو_فریره #هنری_ژیرو #حق_اعتراض #حق_شورش #اتووود_تحریریه #آرش_بصیرت
@etooodchannel
2024/06/08 14:16:22
Back to Top
HTML Embed Code: