Telegram Web Link
چند روزی است که به هوش فوق العاده عربها می اندیشم و کم کم غبطه می خورم ،چون هیچ چیز که نباشد وضعیت اقتصادی و برخورداری شأن از فن آوریها و سرمایه گذاری شأن در دنیا معلوم است. شگفت آن که به تنبلی معروف اند! اما گمان می کنم بسیار باهوشتر از ما هستند و آن قدر  می فهمند که اگر کاری را بلد نباشند به کاردان می دهند و کاری را که نتوانند انجام بدهند حتی بی مزد و منت به دیگران واگذار می کنند. پس اگر تنبل باشند تنبل باهوشند. معروف است که بیل گیتس برخی آموزش ها را به تنبل ها (نه کم هوش ها) واگذار می کرد و اعتقاد داشت و می گفت بالاخره اینها برای حل مشکل راهی ابداع می کنند!
کمی که می اندیشم به این نتیجه می رسم که این تنبل ها واقعا باهوش هستند و مانند همیشه تاریخ مشکلشان را به ما و دیگران منتقل کرده اند!؟ و از قضا شطرنج بازان سیاسی قهاری هم هستند.
نگاه کنیم که چه کردند: آنها ما را که رقیبان منطقه ای شان  بودیم به جنگ و درگیری کشاندند و خود تمام منابع مشترک نفتی و گازی ما را بردند و خوردند! آنها مشکلات جهان عرب را به ما واگذار کردند مشکل فلسطین را که هم قوم و هم مذهبشان بودند به ما منتقل کردند، تا هم ما را که رقیب تاریخی شان بودیم ضعیف کنند و منابع مشترک را ببلعند و هم مستقیم با اسراییل درنیفتند!
مقر اصلی حماس قطر بود، اما امروز ما متهم به حمایت هستیم و باشد که غرامت هم بدهیم!
هنیه هم در تهران ترور می شود نه دوحه! تصور کنید عمان و قطر که عددی نبودند چه دیپلماسی بزرگی دارند و واسطه مشکلات ما با آمریکا و اروپا و کره جنوبی و ... هستند.
در واقع عربها هم از ما باهوش ترند هم از آمریکا و اروپا! آنها بازارهای سهام و کارخانجات غرب را تملک کرده اند و در تحریم‌های روسیه صدها میلیارد دلار در روسیه سرمایه گذاری کردند و نشان دادند که گاو شیرده غرب بویژه آمریکا نیستند.
اما ما در جنگ اوکراین از سیاست روسیه پیروی کردیم و به اروپا گاز ندادیم بازارمان و فرصت آشتی با غرب را هم بکلی با فروش سلاح به روسیه متجاوز باختیم. 
اما عربها از روسیه هم پیمان ما امضای ضدایرانی نقض تمامیت ارضی ایران را می گیرند و ما فقط کمک یک طرفه می کنیم! روسیه به ما اس ۴۰۰ نمی دهد و برغم  همه گونه جانفشانی در جنگ سوریه و اوکراین این عربها هستند که سلاح اس ۴۰۰ را از روسیه می گیرند!؟ چون  باهوشند! 
لبنان یک کشور عرب است که پای تمام قطعنامه های ضدایرانی اتحادیه عرب را امضا می کند اما جنگ و صلح و بازسازی اش اکنون مشکل ما و همراهان ماست نه مشکل عربها!
حل مشکل داعش و تروریست‌هایی که خود عرب بودند هم به ما واگذار شد!
مشکل دولت عراق و سوریه با خون و پول و سلاح ما حل شد و می شود اما قراردادهای اقتصادی را با امارات و قطر و ترکیه بسته اند.
ما و حزب الله به دولت سوریه کمک کردیم اما امروز سوریه در جنگ لبنان دخالتی نمی کند چون ما هستیم! 
وقتی نیروهای ما در سوریه با اطلاع روسیه مورد حمله قرار می گیرند دولت سوریه کاری نمی کند اما در اتحادیه عرب پای تمام قطعنامه های ضدایرانی را در موضوع جزایر و غیر آن را امضا می کند! بیایید توبه کنیم و نگوییم عربها تنبل و کم هوشند و ما نخبه پروریم. امروز نخبگان ما جذب شرکتها، دانشگاهها و بیمارستانها و کارخانحات همین عرب های تنبل می شوند هرچند زحمت پروردن آنان را ما می کشیم.نمی دانم پروردن نخبگان چه قدر هوش می خواهد اما جذب و نگهداری آنان قطعا هوش و حساب می خواهد که عربها دارند.

ما گمان می کنیم با ۲۰۰-۳۰۰ دلار در ماه می شود نخبه را نگه داشت اما عرب ها می دانند نمی شود! بنابراین حق واقعی نخبگان ما را می دهند و جذبشان می کنند..
ما گمان می کنیم همان چندرغاز را باید به خودی بدهیم چون مملکت مال ... است و بقیه هم نخودی هستند در حالی که آن بقیه باهوشتر مغضوب نیروها و سرمایه بالقوه عربها و اروپاییان هستند. گذرگاههای(کریدورها) طبیعی حمل و نقل زمینی و هوایی و انرژی شرق و غرب متعلق به ایران است اما این  تنبل های باهوش با رندی کریدورهای ما را تخلیه کرده اند.
فرودگاههای تهران در ارتفاع بیش از هزار متر قرار دارند و فرودگاههای امارات و قطر تقریبا همسطح آبهای آزاد جهان هستند و نشست و برخاست در آنجا پرهزینه  است اما عربهای تنبل باهوش دنیا را مجاب کرده اند در فرودگاه آنان بنشینند و برخیزند.
خواهیم دید که پس از جنگ لبنان و فلسطین کریدور امارات- حیفا و فاو- ترکیه سه چهارم ظرفیت حمل و نقل زمینی ما را هم خالی خواهد کرد چون عربها باهوشند.
آیا هنوز آن انگاره ذهنی«عرب پخمه و تنبل و گاو شیرده» در ذهن شما جایی دارد؟!

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
🔺حالا فهمیدید چرا برخی از مسئولان هیچگاه از رو نرفته و همیشه طلبکارند؟

جناب میرسلیم، عضو تشخیص مصلحت نظام، در جدیدترین اظهار نظر خود، با گلایه از دستگاه های امنیتی، فرموده‌اند؛ پسرم روحیه حساسی دارد، چرا دستگاه‌های امنیتی به پسرم کمک نکردند تا در دام منافقین نیفتد؟
او کارمند صداوسیما بود و الان بازنشسته است...

در پاسخ؛ جناب میرسلیم یادتان هست به هنگام اعتراضات خیابانی گفتید؛ این‌ها را باید دستگیر و ظرف ۵ تا ۱۰ روز اعدام کرد!
پس همین که دستگاه‌‌های امنیتی طبق همان توصیه شما، با فرزندتان برخورد نکرده و متناسب با روحیه حساس آقازاده! حکم سبک و نهایت مورد عفو قرار دادند، بروید و قدردانشان باشید.
خاصه ایشان در همان وضعیت بازنشسته شدند و چون بسیاری دیگر بابت اتهام وارده، از کار اخراج و از حقوق بازنشستگی محروم نشدند!

از طرفی، جناب میرسلیم قبول کنید کوتاهی از خود شما هم بوده! مثلا وقتی آقای حداد عادل فهمیدند برای فرزند حساسش مدرسه درخور شأن نیست! دست به کار شد و مدارس غیرانتفاعی مجهز و با کادر و شهریه‌های آنچنانی ایجاد کرد! خوب وقتی شما هم اینهمه نفوذ و قدرت دارید که یک تنه از ممانعت واردات خودرو خارجی تا رفع فیلترینگ فضای مجازی را باعث می شوید، چرا برای فرزند دلبندتان یک وزارتخانه‌ای، قرارگاهی ایجاد نکردید تا در آنجا مشغول باشند؟

مثلا، وقتی شما برای کل مردم ایران نسخه می‌پیچید، ولی در تربیت فرزند خود ناتوان بودید، یک قرارگاه و نهادی فرهنگی و مذهبی دایر می‌کردید و اسمش را هم می‌گذاستید «دفتر حفظ و نشر آثار مصطفی میرسلیم» و ضمن گرفتن ردیف بودجه تپل از دولت، فرزندتان را سرپرست آن می کردید!
اینگونه هم از آسیب دیدن روحیه لطیف فرزندتان جلوگیری می کردید و هم مردم ایران را از خدمات فرزند خود که الان بازنشسته شده اند، محروم نمی کردید! خاصه وقتی تامل کنیم، پدر مشغول خدمت! و فرزند بازنشسته است!

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
🔴 بنزینی که نداریم !

👈 همه می‌دانیم که بنزین فراورده‌ای نفتیست و ایران نفت بسیار دارد، ولی کمتر می‌دانیم که بنزین چگونه ساخته و چگونه قیمت‌گذاری شده و می‌شود ..

بنزین در ایران ارزان نیست زیرا ابتدا باید بالا رفتن قیمت بنزین را به پایین رفتن دستمزد و قدرت خرید ربط داد و نه به فوب و قیمت‌های جهانی !

و به کیفیت و قيمت خودروهایی که بیشتر این بنزین‌ها را در خود می‌بلعند و با دود و آلایندگی، باز پس می‌دهند !

و به مرزهایی که نه با کول و کولبر می‌شود این میزان بنزین را برد و نه حتی چندین نفری و چند صد لیتری !

و به گمرکاتی که هرآنچه به کاهش مصرف بنزین ربط دارد را ممنوعیت و تعرفه می‌بندند ..

که قراری ظاهرا بر بهینه‌سازی مصرف بنزین نبوده و نیست و صرفا بحث دستور است که گاهی با کاهش کیفیت و گاهی با گران‌تر شدن، اجابت می‌گردد !

بنزینی نداریم و در مجموعه دلایل نداشتن، قیمت حرف اول را می‌زند و نه ساختار و زیرساخت‌های تولید و مصرف، که باز هم مصرف‌کننده مقصر هست !

مصرف‌کننده‌ای که خودرو و خدماتش را گران‌تر می‌خرد و در جاده‌های بی‌کیفیت، بنزین ارزانش را گران‌تر، می‌سوزاند !

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
فرض کنید بمب اتمی هم ساختید!

کره شمالی سال ۲۰۰۳ یعنی ۲۱ سال پیش از N.P.T خارج و انصراف خود را از عضویت در آژانس هسته ای اعلام و رسما اقرار کرد که به بمب اتم دست یافته است، ماجرا به همینجا ختم نشد متعاقب این تصمیم، تمامی درهای مراودات جهانی به روی او بسته و روابط دیپلماتیکش بجز با چند کشور انگشت شمار با کل جهان خارج قطع گردید، هسته‌ای شدنش همانا و تخریب پایه‌های اقتصادی و فرو رفتن مردمش تا خرخره در باتلاق فقر و فلاکت مطلق هم همانا .

🔗 ۲۱ سال بدین منوال گذشت و ناداری و انزوای بین المللی بیشتر شد و این کشور ضعیف‌تر و بی‌اعتبارتر و بدبخت تر شد، این در حالی بود که هرگز نتوانست از این سلاح اتمی علیه دشمنانش استفاده کند چون نیک می‌داند کمترین تاوان استفاده از این سلاح، نابودی خودش توسط دیگران را به دنبال دارد، حالا شما بفرمایید دستیابی به این سلاح برای کره شمالی یا هر کشور دیگری که سودای چنین کاری را در سر دارد تهدید است یا فرصت؟

🔗بله منهای روسیه و امریکا و بریتانیا و فرانسه و چین که عضو دائم شورای امنیت هستند و حق وتو دارند و زورمان به آنها نمی‌رسد تنها ۴ کشور دیگر یعنی کره شمالی، هند، پاکستان و اسرائیل هم دارای سلاح هسته‌ای هستند. آیا بمب اتم برای مردم هند و پاکستان که اکثریت مردم آنها در عسرت و تنگدستی و ناداری بسر می‌برند و از حداقل استانداردهای زندگی بی بهره‌اند چه دستاوردی و چه سودی و چه منفعتی و چه خاصیتی دارد مخصوصا اگر نتوانی از آن استفاده کنی؟

🔗 همین رژیم اسرائیل که ۴۶ سال است توسط جمهوری اسلامی به محو و نابودی تهدید می‌شود چه استفاده‌ای توانسته است از سلاح هسته‌ای علیه ما بکند؟ بجای اینکه بگوئیم بیش از ۱۹۰ کشور جهان سلاح هسته‌ای ندارند ما هم مثل انها، می‌گوئیم چرا ما نباید مثل ۴ کشور دیگر سلاح هسته‌ای داشته باشیم؟ پیغام و پسغام می‌فرستیم که غنی‌سازی را افزایش می‌دهیم، سانتری فیوژهای نسل جدید نصب می‌کنیم، در دکترین هسته‌ای خود تجدیدنظر می‌کنیم وووو ....که چی؟

🔗 این تهدیدها و خط و نشان کشیدنها و چنین و چنان و تهدید به خروج از ان . پی . تی و ساخت بمب اتم بعدش چه می‌شود؟ تازه می‌شویم مثل کره شمالی و بستن تمام دربهای دنیا به روی خود و انزوای کامل و ادامه ماجرا، بدون اینکه بتوانیم از سلاحی که دارو ندارمان را به پای آن ریختیم و ملتی را اسیر و گرفتار آن کردیم استفاده کنیم!
اصلا فرض محال سلاح هسته‌ای ساختیم از آن هم استفاده کردیم، رژیم کودک‌کش را هم با آن محو نمودیم، این وسط چی به مردم ایران می‌رسد؟ آیا پس از آن اثری از ایران باقی خواهند ماند؟ تو را به قران به دنبال چی می‌گردید؟

🔗 اقتصاد ویران، سیاست درب و داغون، روحیه مردم خراب، اعصابها بهم ریخته، اعتماد از بین رفته، اعتقادات تقلیل یافته، مشروعیت به فنا رفته، اخلاق سقوط کرده، امید به زندگی کاهش یافته، و شما هنوز سرِ هیچ برای دنیا رجزخوانی می‌کنید؟

🔗چند میلیون نفر دیگر باید از کشور فرارکنند، چند میلیون نفر دیگر باید معتاد شوند، چند میلیون نفر دیگر باید به لشکر بیکاران اضافه شوند، چند میلیون نفر دیگر باید از جوانان پیر شوند، چند میلیون نفر دیگر باید بی‌آبرو شوند، چه تعداد دیگر باید خودکشی کنند و جوانمرگ شوند، چه تعداد دیگر باید راهی زندانها شوند، چه میزان دیگر از زندگی‌ها باید متلاشی شود، چند نسل دیگر باید فدا شوند؟

🔗 جنگ، تحریم، مبارزه، مقابله، محور مقاومت، برهه حساس، برجام، FATF, ناترازی، حاملهای انرژی، سهمیه ، کوپن، یارانه، کمک معیشتی، حجاب، بگیر و ببند، سرباز دشمن، برانداز، ضددین وووو.... کی باید این عناوین چندش‌آور از زندگی مردم خارج شوند و آوای دل‌انگیز الفت، مهربانی، صداقت، متانت، گذشت، طراوت، شادابی، برخورداری، خوش خلقی، امید به زندگی، در جامعه طنین‌انداز شود و طناب بدبختی و افسردگی و اضطراب از گردن مردمی که با جنگ به دنیا آمدند با جنگ زندگی کردند و بعضا با جنگ جان خود را از دست دادند برداشته شود؟

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
🔴 وقتی بازی جدی می‌شد!

🔸 سه‌چهار دهه پیش، نه این همه بازی‌های اینترنتی بود و نه این همه سرگرمی مجازی؛ در کوچه‌ها هم این همه ماشین، نه در پارک و نه در رفت‌و‌آمد، نبود. این دو عامل باعث شده بود که مهمترین سرگرمی پسربچه‌ها گل‌کوچیک در کوچه‌ها بود، خرجش هم یک توپ پلاستیکی دولایه.

🔸 اما همین توپ هم همیشه نبود، گاهی کسی راضی نمی‌شد که توپ بیاورد... ولی خدا بزرگ بود! خیلی از اوقات یکی از آن بچه‌هایی که بازی بلد نبود و سر نخواستنش در یارکشی دعوا بود، پول می‌داد و توپ می‌خرید تا بازی راه بیفتد و او هم داخل بازی باشد! بازی که شروع می شد او دلش خوش بود که به ازای پولی که خرج کرده جزیی از بازی است، اما جز سرگردانی در زمین کاری نمی‌کرد؛ نه کسی به او پاس می‌داد و نه روی دفاع و حمله‌اش حساب می‌کردند و شاید در طول یک بازی دوسه بار آن هم شانسی پایش به توپ می‌خورد. گاهی هم که بازی جدی و رقابت حیثیتی می‌شد صاحب‌توپ دیگر کاملا مات و مبهوت می‌ماند و خودش می‌فهمید که این بازی، بازی او نیست..‌.

🔸 بچه‌ها بزرگ می‌شوند و از این مرحله می‌گذرند، اما این نوع بازی‌گری بچه‌ها گاهی برای بزرگ‌ها هم رخ می‌دهد. توهم داخل بازی بودن برای بسیاری وجود دارد؛ پول خرج می‌کنند که باشند اما آن‌که از بیرون تماشا می‌کند و آن‌هایی که بازی دست‌شان است می‌فهمند و می‌دانند که چه کسی واقعا بازی می‌کند و چه کسی نخودی است، حتی اگر او خرج بازی را بدهد!

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
چالش‌های مصوبه عفاف و حجاب!

در پی اعلام زمان ابلاغ مصوبه «حجاب و عفاف» بحث بر سر مفاد آن داغ و بسیار چالشی شده است.

یکی از موارد پر چالش، اجازه به اتباع خارجی، خاصه افاغنه هست که می‌توانند طبق این قانون مردم ایران را امر به معروف و نهی از منکر کنند!

قابل تامل، الان یکی از دل‌مشغولی‌های شدید این مجلس که بیشتر اعضایش در تصویب لایحه عفاف و حجاب نقش دارند، اعتراض به تابعیت فرزندان ظریف است و تلاش برای تصویب قانونی که اگر هر ایرانی تابعیت دوگانه داشته باشد، از بسیاری از حقوق و خدمات داخلی محروم خواهد شد. آنوقت در تناقضی عجیب، در مقابل محروم سازی ایرانی‌های دو تابعیتی، برای اتباع بیگانه این امتیاز و حق قانونی قید شده است!

البته از منظر اینکه اتباع افغان به دلیل اینکه در دولت‌های طالبان سابقه برخورد با حجاب زنان و اندازه گیری ریش و ایمان مردمان نگون‌بخت آن دیار را داشته اند، شاید نمایندگان عزیز نیت بدی نداشته و صرفا خواسته‌اند از تجربه و تخصص گرانبهای آن‌ها استفاده کنند تا دست خودی‌ها راه بیفتد!

با این اوصاف، قابل پیش‌بینی هست که چالش اصلی تازه بعد از ابلاغ قانون پیش خواهد آمد. چرا که معیار و ملاک دقیق و حدود تشخیص بی‌حجاب و باحجاب مشخص نیست و خود باعث دامن زدن به اختلافات و تفاسیر متفاوتی خواهد شد.

در نتیجه، از پس ابلاغ قانون، بیش از فوتبال، ما به کارشناس سیستم «ویدئو چک» برای سطح جامعه و خیابان نیاز خواهیم داشت تا در پی اختلافات شدید پیش آمده مشخص کنند، معیار پوشش سر چیست و چند سانتی متر روسری از پیشانی عقب‌تر برود مصداق بی‌حجابی و‌ جریمه است. مبنا و معیار تنگ بودن لباس و جاری شدن جریمه برای آن چیست؟ اگر حین کار، ورزش و... پاچه شلوار و آستین لباس از قوزک پا و آرنج بالاتر رفت، داستان چگونه خواهد شد و صدها عامل اختلافی دیگر که تمام وقت سیستم قضایی و امنیتی را با حجم زیاد پرونده‌ها خواهد گرفت...

اما لُب پیام: بی‌شک آنچه امروز در قالب بی‌حجابی در جامعه رخ داده، از ناکارآمدی و اهمال این همه نهاد فرهنگی و مذهبی و قرارگاه‌های مختلف با بودجه‌های کلان است که نتوانستند وظیفه تبلیغی و ارشادی خود را انجام و همه آن فعالیت‌ها نتیجه عکس داد. پس اگر قرار بر جریمه بابت بی‌حجابی هست، به عنوان بخشی از جریمه، بودجه و تشکیلات این نهادها بایستی قطع و جمع شود. نمی‌شود ناکارآمدی از جانب ساختار و حاکمیت باشد و جریمه و تاوان آن را مردم پس بدهند.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
عالیجناب سولژنیتسین چهل و پنج سال پیش به رهبران شوروی توصیه‌ای کرد برای اصلاح عملکرد غلطشان. خوشبختانه رهبران شوروی به این توصیه گوش نکردند و ساقط شدند و جهان را از شر خود رهانیدند.

سولژنیتسین گفت:
آقایان عرض اندام در صحنه جهانی را داوطلبانه رها کنید و به رتق و فتق امور داخلی بپردازید. بیائید کمی از خیال پردازی نافرجام در عرصه سیاست خارجی دست بردارید...از این مسابقه چشمگیر،اما بی حاصل،در عرصه فضایی و تسلیحاتی دست بردارید.از مسلح کردن خودمان و دیگران دست بردارید و در عوض توجه خود را معطوف سازندگی کشورمان کنید....امروز برای ملت ما آبادانی و توسعه اقتصاد ملی بسیار مهم‌تر از گسترش نفوذ در خارج کشور است.به گواهی تاریخ، کشورهایی که سازنده امپراتوری ها بوده‌اند همواره زیان اخلاقی دیده‌اند....رهبران ما حق ندارند که به دنبال اهداف انترناسیونالیستی باشند و سرمایه های ملی را صرف آن کنند،در حالی که ملت خودمان اخلاقا رو به تباهی و انحطاط می‌رود.....تکرار می‌کنم نباید بیش از این در پی رویای عظمت طلبانه‌ی فتح جهان باشید.

باید برای همیشه از این هدف ها چشم بپوشید وگرنه عاقبت روزی همه چیز بر سرمان خراب خواهد شد.قاره ها و کشورها سر جای خودشان باقی می‌مانند،شما نمی‌توانید از مسکو برای آنها تعیین تکلیف کنید ...شما باید حل مسائل داخلی را در سرلوحه کارهای خودتان قرار بدهید و به رشد سالم و اخلاقی ملت بیندیشید....به فکر تربیت کودکان و نجات آب و خاک روسیه و سالم سازی محیط زیست باشید نه در بند تسخیر فضا و رسالت من درآوردی جهانی....

از کتاب «به زمامداران شوروی» نوشته سولژنیتسین ترجمه دکتر رضا

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مارتین لوترکینگ ۲۸ مارس ۱۹۶۵

یک قانون ناعادلانه اصلا قانون نیست. همه ما وظیفه اخلاقی داریم از قوانین ناعادلانه سرپیچی کنیم
کسی که از قانون ناعادلانه سرپیچی می‌کند و با ماندن در زندان تاوان آن را میدهد تا وجدان جامعه را بیدار کند، بیشترین احترام را به قانون گذاشته است

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
📌@excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌📌Paktinat.Hamed
‍ دستاوردهای شورای عالی فضای مجازی، ۱۳ سال پس از تأسیس آن، چه بوده است؟

۱- فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی جز استفاده ۸۳ درصدی از VPN‌، تحمیل چندهزار میلیارد هزینه به مردم، افزایش نارضایتی و تبدیل‌شدن تلفن همراه ایرانیان به ناامن‌ترین در دنیا به خاطر نصب VPN‌های ناشناخته اثری نداشته است.


‏۲- در پایان دولت سیزدهم، کیفیت اینترنت ایران از میان ۱۲۱ کشور در رتبه‌ی ۱۰۴ و نسبت به سایر کشورهای منطقه در بدترین وضع ممکن بوده‌است.


۳- موج مهاجرت از متخصصان به استارتاپ‌ها رسیده‌است. تنها در یک سال بیش از ۱۵۰ هزار ایرانی مهاجرت کردند. طبق پیمایش جاب‌ویژن از ۶۰۰۰ فعال کسب‌وکارها، ۷۷٪ تمایل «خیلی زیاد یا زیاد» به مهاجرت دارند. بعضی استارتاپ‌ها علت مهاجرت کامل خود از ایران را اینترنت ناپایدار اعلام کرده‌اند.


‏۴- هزاران میلیارد بودجه صرف پروژه‌های بی‌حاصلی چون سیستم عامل ملی، موتور جستجوی ملی، ایمیل ملی شده‌است. پول‌پاشی در شرکت‌های خصولتی باعث تضعیف بخش خصوصی شد. پروژه‌هایی نظیر «خدمات پیامکی ارزش افزوده» مصوب این شورا، به نوعی کلاه‌برداری از جیب مردم تبدیل شد.


‏۵- مصوباتی چون «توسعه‌ی فضای مجازی سالم، مفید و ایمن» و «سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی» فقط شعار است. در عمل، اصرار این شورا به فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی منجر به استفاده‌ی ۸۳ درصدی از VPN و دسترسی مستقیم کودکان و نوجوانان ایرانی به سایت‌های غیراخلاقی گردیده است.


‏۶- پافشاری چند عضو این شورا بر فیلترینگ (که بعضاً کسب‌وکارهای شخصی و تضاد منافع دارند) با مخالفت گسترده‌ی مردم و کسب‌وکارهای دیجیتال روبرو شد.
سوال آن است که:
- این چند نفر به چه حقی در برابر آزادی‌های قانونی و اراده‌ی ملت ایران ایستاده‌اند؟
- ادامه‌ی کار این شورا چه توجیهی دارد؟

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
*⚽️صاحب این شکم را می‌شناسید!؟*

*مالک این شکم بزرگ که در تصویر مشاهده می‌کنید، ‏دانیل بادیسلاو، دروازه بان ۱۳۰ کیلوگرمی رومانیایی بود که باعث سقوط تیمش از درجه دوم به چهارم شد اما باشگاه قادر به بیرون کردن وی نبود، زیرا مادرش از مالکین و حامیان باشگاه بود.*
*چهار مربی به خاطر این موضوع استعفا دادند ‏و یک مربی نیز به علت سکته قلبی از دنیا رفت.*
*یک بازیکن فیکس تیم نیز برای همیشه با فوتبال خداحافظی کرد!*
*دانیال در ابتدا پست فوروارد را برای خود انتخاب کرد اما چون قادر به دویدن نبود ناچار پست دروازه‌بانی را انتخاب کرد.*
*به خاطر ناتوانی در گرفتن توپ نیز مربی مجبور بود‏ همه بازی‌ها را با ۷ دفاع و سه هافبک بازی پیش ببرد!*
*جالب اینجا بود که او در بین یارانش بیشترین دستمزد را هم داشت!...*

امثال دانیل چند نفر می شناسید ؟!

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
📌@excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌📌Paktinat.Hamed
این روزها ترکیه در ایران چه می کند؟
یدالله کریمی پور

سازمان اطلاعات ملی ترکیه (میت)با وجود گسترش ابعاد نفوذ دیرپایش در ایران‌، این روزها در پی تحمیل سه هدف اساسی در این دیار است:

۱- به هر قیمت و با هر ابزاری مانع انجام هر نوع گفتگوی ایران- غرب شود.‌ انجام و استمرار گفتگو و احتمال تبدیل آن به مذاکره، خللی بزرگ در طرح و برنامه ریزی درازمدت ترکیه برای آینده ایران است.‌ چنین خطری باید به هر وسیله ممکن‌ از طریق نفوذی های میت برطرف شود؛

۲- تقویت رویکرد کسانی که خواهان تغییر دکترین هسته ای جمهوری اسلامی هستند؛ به منظور آماده سازی فضای بین المللی جهت تهاجم هوایی به تاسیسات و به ناچار کشاندن ایران به جنگ با اسراییل(اشغالگر) با حربه صادق ۳.
از دیدگاه پرزیدنت اردوغان و با وجود شم بسیار قوی فرصت طلبی کم مانند او، بعید است شرایط مناسب کنونی در جهت تضعیف ایران در سال های آتی مجددا بروز کند؛

۳- درگیر کردن بیش از پیش جمهوری اسلامی در جنگ و مشاجره؛ از جمله در میدان های سوریه، لبنان، اسراییل و میدان های بی کران داخلی، به منظور بهره برداری فرصت طلبانه از آن ها و در نهایت تضعیف همبستگی ملی.

من آن چه شرط بلاِغ است با تو می گویم
تو خواه از سخنم پند گیر، خواه ملال

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
🔴روسیه محور مقاومت را برای دستیابی به صلح در اوکراین معامله کرد؟!


با ورود حزب الله به جنگ با اسرائیل بعد از هفت اکتبر،ارتش سوریه و فرماندهی آن از نیروهای ایدیولوژیک وفادار خالی شد و این همان موقعیتی بود که اسرائیل و غرب به دنبال آن بودند تا با بازیگری اردوغان از آن بیشترین بهره را ببرد

از اینرو نیروهای تحت حمایت ترکیه توانستند با استفاده از یک سناریوی تکراری همانند سناریوی پیشروی طالبان در افغانستان به سرعت و بدون هیچ مقاومتی از سمت نیروهای بی انگیزه اسد، بزرگترین شهرهای سوریه را یکی پس از دیگری به اشغال خویش در آورند

🔸️نیروهای روسیه بجز حملات محدود به منظور حفظ پرستیژ که جنبه ی حیثیتی برای دفاع از متحدشان بود کار خاصی انجام ندادند،همانطور که خودشان هم به سوری ها اعلام کردند اولویت های دیگری بجز مسئله سوریه دارند و تمایلی به پرداخت هزینه در سوریه ندارند

🔸️به نظر میرسد روسها با غرب بر سر مسئله اوکراین و از بین بردن حلقه اتصال محور مقاومت توافقاتی کرده باشند، که این فرض با اظهارات برخی مقامات غربی که سیگنالهایی نسبت به مسئله صلح در اوکراین ارسال نمودند نیز تطبیق دارد

🔸️اما مشکل اینجاست که با سقوط حکومت سوریه و قطع دسترسی روسیه به دریای مدیترانه و خاورمیانه، دیگر روسها هیچ ابزار فشاری برای اجرای ضمانت اجرای توافقات خود با غرب نخواهند داشت و تنها راه دسترسی سهل الوصول روسها به دریای آزاد که از طریق ترکیه یعنی ناتو است که با توجه به ازبین رفتن نفوذ روسها در دریای مدیترانه، قطع کردن دسترسی مسکو به آبهای آزاد میتواند به ابزار فشار احتمالی در دسترس بعدی غرب در مقابل روسیه تبدیل شود

🔸️با اعتماد به روس‌ها و هزینه کرد محور مقاومت پس از حادثه ۷اکتبر،اکنون کل محور مقاومت با چالش بزرگی مواجه شده که هستی آنرا نشانه رفته، در صورت از دست رفتن بازوهای مقاومت،اهداف بعدی میتواند به مرزهای ایران کشیده شود که یکی از در دسترس ترین اهداف، کریدور زنگزور و قطع ارتباط ایران و ارمنستان میتواند باشد

🔸️درصورت حذف خط از تهران تا بیروت، دیگر مذاکرات با غرب برای تهران دستاوردی نیز نخواهد داشت،چرا که ایران ابزار چانه زنی و نفوذ برای کسب امتیاز و معامله با غرب را نخواهد داشت، چرا که نه دیگر اهرم فشار در جنگ  اوکراین باقی مانده و نه محور زمینی فشار از تهران تا مرزهای اسرائیل، این مسئله در کنار سیاست احتمالی فشار حداکثری ترامپ و قطع دسترسی به پول نفت، تشدید وخامت اوضاع اقتصادی و افزایش سایر مخاطرات را برای کشورمان را در پی خواهد داشت

🔸️شاید اگر بشار اسد سرنوشت اعتماد به مسکو را می‌دانست به سمت اعلان جنگ با غرب بخاطر مسکو نمی‌رفت و فیلم اعزام نیروها برای نبرد در اوکراین هیچگاه از سوریه مخابره نمیشد،طبیعی بود که تلاش غرب و اوکراین برای سرنگونی او پس از این وقایع تشدید شود،البته اوکراینی‌ها مشارکت داشتن در وقایع سوریه را بطور رسمی تکذیب کرده اند

🔸️به نظر می‌رسد شراکت استراتژیک با روس‌ها و کشیده شدن پای تهران و مقاومت به جنگ اوکراین و سپس حوادث پس از ۷اکتبر و شیطنت روس‌ها در این زمینه که قبلاً بدان پرداخته بودیم و صحبت های الکساندر دوگین مشاور پوتین همزمان با شروع این وقایع که آنها را وقایع آخر زمانی و رویارویی تهران حزب الله و مقاومت با غرب دانسته بود به عنوان یک پلن روسی در حال تحقق یافتن است،روسها از آخرین مهره های مقاومت نیز به عنوان کارت امتیازی برای خود استفاده خواهند کرد

🔸️البته روس‌ها نیز پس از این معامله و از دست دادن سوریه باید آماده مقابله با تهدیدات و خطرات در مرزهای خود باشند و از طرفی ترکیه هم به عنوان بازیگر اصلی با کمک به استقلال کردها و با توجه به جمعیت زیاد کردها در ترکیه خطر استقلال طلبی را در درون مرزهای خود بالا خواهد برد، که همین پاشنه آشیل باید بخشی از پلن های بعدی تهران برای کنترل خطرات خارجی از جمله در درون خاک ترکیه باشد

🔸️امیدواریم که تصمیمات درست در سیاست خارجی قبل از بین رفتن آلترناتیوها و گزینه های باقی مانده در دسترس صورت پذیرد

🔸️وقتی روس‌ها کی یف پایتخت اوکراین را محاصره کردند، دولت اوکراین به منظور حفاظت از شهر اقدام به توزیع اسلحه در بین شهروندان عادی کرد تا از شهر دفاع کنند، اما در سوریه این امکان وجود ندارد چون معلوم نیست مردمی که اسلحه به دست می‌گیرند به سمت مهاجمین شهر شلیک خواهند کرد یا نیروهای اسد، سرنوشت حکومت های وابسته به روسیه نشان داده که وابستگان به روسیه هیچگاه نتوانستند ملت هایشان را با خود همراه کنند،حوادث اوکراین، بلاروس، سوریه و... اثبات گر این مدعاست

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
پایان قصه سوریه

سرنوشت بشار بی شباهت به قذافی، صدام‌ حسین و بیشینه بن علی نخواهد بود. ولی چرا قصه حکمرانی خاندان اسد و حکومت علویون با این سرعت به پایان رسید؟!

۱- اقلیت حاکم
ستون فرهنگی تشکیل دهنده حکومت بعث سوریه، تنها بر بدنه و پایه های ۱۳ درصدی جمعیت علوی-شیعی قرار داشت و۷۴٪ اهل تسنن در عمل در حاشیه بودند.‌ حتی تصور استمرار درازمدت اقلیت بر اکثریت قاطع نزدیک به محال است؛

۲-تکیه بر بیگانگان
اقلیت علوی حاکم‌ در جهت جبران انزوا و تنهایی و بی پشتوانگی درونی، بر دو بیگانه غرق در گرداب های متعدد، یعنی ایران و روسیه تکیه داد. کشورهایی که اصولا  به اعتبار قدرت ملی، ظرفیت محدودی برای پشتیبانی خارجی دارند. روسیه اولویت های دیگر به جای دفاع از اسد را طرح کرد.‌ جمهوری اسلامی نیز‌ در خود فرو رفته و سرگرم رها کردن خود از دهها گرفتاری دشوار مانده است؛

۳- نوسازی مخالفین
برای بیش از سی سال نگاه و رویکرد جمهوری اسلامی و روسیه به سوریه میلیتاریستی بود.  این دو کشور طرح و برنامه ای کلان در جهت خارج‌ کردن این کشور جنگزده از استیصال ارائه نکردند؛ سهل است که بیش از پیش همه استان های تحت کنترل بشار، بیش از پیش در چاله فقر قرار گرفتند.
در عوض ترکیه ضمن نزدیکی به مخالفان سوری مستقر در ترکیه و استان های دور از کنترل بشار، به آموزش، سازماندهی و تقویت آنان پرداخت. سوری های بنیادگرای مخالف، به ارتشی ماهر تبدیل شده و با رنسانس فکری و تعدیل دیدگاه های تکفیری‌‌، در جهت همرنگی با لائیسیته ترکیه خود را با خواسته های اردوغان آماده کردند؛

۴- فرصت طلبی اردوغان
در همه مدتی که ایران و حزب الله سخت سرگرم‌ غزه و نبرد با اسرائیل بودند‌، اردوغان سخت در حال آماده کردن‌ همه جانبه تحریرالشام برای در دست گرفتن قدرت در سوریه و حذف علویون و بشار بود. این ساده لوحی محض است که تصور شود ترکیه دولت های عضو ناتو و اسراییل را در جریان خیز تحریرالشام قرار نداده باشد. نه تنها ایالات متحده و اسراییل، که فرماندهی کل ناتو در جریان چنین تحرکی قرار گرفته و با آن‌ هماهنگ شده اند؛

۵- انتخاب مردم
این پر شتاب ترین فروپاشی تاریخ معاصر یک رژیم در خاورمیانه بدون توسل به کودتا بود.‌ در واقع انقلابی با استارت یک همسایه قدرتمند (ترکیه). ارتش و مردم‌ سوریه نشان دادند که خواهان پذیرش رویکرد ایرانی- بشاری مبتنی بر مبارزه ایدئولوژیک و در عین حال درجا زدگی و تحمل استیصال و فقر و کمتر توسعه یافتگی، حتی در ازای مبارزه با اسرائیل نیستند.
کوته آن که بین دو الگوی ایرانی- اماراتی و ترکی، دومی را پذیرفتند. در واقع پی بردند که تداوم همسویی با ایران ارزشش را ندارد. زیرا نتیجه واقعی آن جز به چشم اندازهای یمن، لبنان جنگزده، غزه و کرانه باختری و عراق نخواهد رسید. آنان در گزینش خود، پیوستن به دکترین ترکیه، امارات‌، سعودی بن‌سلمان، قطر و...را ترجیح دادند؛

۶- ارتش وامانده
میانگین دریافتی ماهیانه نیروهای ارتش بشار، ۲۵ تا‌۳۰ دلار بود. کمتر از سومالی. به گونه ای که حتی کفاف هزینه های یک هفته ای آنها را نمی کرد. از سوی دیگر این ارتش فاقد انگیزه های ایدئولوژیک شده و بدنه آن نیز ناظر فساد سیستماتیک در نهادهای‌ حکومتی و ایضا ارتش بود. حتی وضعیت اقتصادی ساکنان شمال سوریه و منطقه خودگردان‌ کرد نشین به مراتب بهتر از مناطق تحت کنترل دولت بشار بود. در واقع میانگین درآمد کارکنان در نواحی تحت کنترل مخالفان بیش از ۵ تا ۶ برابر افسران سوری بود. بین ۲۰۰ تا حتی ۵۰۰ دلار.
از سوی دیگر کهنگی و زهوار در رفتگی تجهیزات و تسلط مستشاران روسی-ایرانی نیز بی انگیزگی افسران و نظامیان سوری را مضاعف کرده بود؛

۷- همراهی اسرائیل
بدون همراهی و هماهنگی اسراییل، فروپاشی اسد ممکن‌ نبود. گرچه تل آویو همواره از گوشت دم دست بشار حمایت می کرد، ولی در ازای قطع کامل دالان زمینی ایران- خزب الله، تن به معرکه ترکیه- تحریرالشام داد. اسرائیل مطمئن است که سوری ها جانشین بشار به صلح ابراهیم خواهند پیوست. برای مساله جولان نیز حتما مدلی ارائه خواهد شد.

نتیجه پایانی آن که:
الف- سوری ها دیگر در پی تن دادن به مدل توسعه ای ایران و تداوم عضویت در محور مقاومت‌ نخواهند بود؛
ب- حکومت بعدی سوریه دالان زمینی- هوایی ایران- حزب الله لبنان را مسدود خواهد کرد؛
پ- سوریه تا دستکم‌ دو دهه‌ آتی تابع استراتژی سیاست خارجی ترکیه خواهد ماند؛
ث_ بازسازی و نوسازی سوریه با مدل ترکی- بن سلمانی پرشتاب و درجهت فعال سازی دالان مدیترانه- خلیج فارس، آناتولی-عقبه، آنکارا- مسقط به زودی آغاز خواهد شد.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
چگونگی آغاز فروپاشی شوروی

فرایند فروپاشی شوروی با جدا شدن ملت ها و سازمان های قمرش آغاز شد. سال ۱۹۸۸ که اتحاد شوروی و مارکسیسم-لننیسم  نفس های آخرشان را می کشیدند، مردم آلمان خاوری موج‌ گونه تصمیم به فرار گرفتند. سپس نوبت جدایی مجارستان و لهستان فرا رسید. این دو ملت پس از چند سال مبارزه مستمر و پیچیده، سرانجام موفق به برگزاری انتخابات آزاد شدند. در این میان ارتش شوروی به آخرین حرکت خود دست زد. تجاوز به لیتوانی. ولی معلوم‌ بود که این حرکت محکوم‌ و محتوم به شکست بود. سهل است که در همین شرایط ارتش سرخ، افغانستان را نیز از دست داد.

فرآیند جدایی ملت های اقماری از اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی تند و تندتر شد. آنگولا. موزامبیک، گینه و ... نیز یکی پس از دیگری از دست رفتند.

مسکو در جایگاه مادر سوسیالیسم طراز لنین، توان اقتصادیش را از دست داده بود. چنان که گورباچف به عنوان آخرین رهبر شوروی هنگام سفر به مجارستان، آب پاکی را بر دستان یانوش کادار آخرین رهبر جمهوری سوسیالیستی مجارستان ریخت و اعلام نمود که دیگر مسکو توانایی ارایه هیچ کمکی به بوداپست ندارد. پیامی که متعاقبا به ورشو نیز رسید.

تا جایی که بیاد می آورم فروپاشی رژیم های استبدادی و دیکتاتوری نظامی ماّب‌، ابتدا از حاشیه و پیرامون آغاز شده و پس از از دست دادن اقمار، به سرعت به مرکز می رسد.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
زوال میدان نتیجه‌اش می‌شود دیپلماسی رستورانی


تا همین دو سه سال پیش «میدان»(عملیات نظامی جمهوری اسلامی در کشورهای اطراف)تعیین کننده دیپلماسی بود.رهبران نظام قاطعانه می‌گفتند که وزارت خارجه صرفا مجری دستورات و سیاست‌هایی‌ست که از سوی نهادهای بالا دستی (شورای امنیت ملی یا در واقع ارکان عالی ارتش و سپاه) اتخاذ شده است.آن زمان جمهوری اسلامی شش لشکر آماده در میدان نبرد با اسرائیل در منطقه داشت و کبکش خروس می‌خواند و در نتیجه اصرار داشت که دیپلماسی باید ابزار میدان باشد.اما حالا که باد میدان خالی شده و گریز از صحنه نبرد در دستور کار نظامیان قرار گرفته، دیگر کسی از الویت میدان بر دیپلماسی سخن نمی‌گوید و دیپلماسی جمهوری اسلامی حقیقتا وضع اسفبار و کمیکی پیدا کرده.وزیر خارجه به ظاهر پرتحرک است و از این پایتخت عربی به آن پایتخت می‌رود اما جز بیان حرف‌های کلی و بیان چند شعار علیه آمریکا و اسرائیل کاری نمی‌تواند پیش ببرد و حداکثر کاری که می‌تواند بکند خوردن غذا در رستوران‌های قاهره و دمشق است.آنچه عراقچی در سفرهای منطقه‌ای اش می‌گوید چیزی جز شلیک با تفنگ خالی نیست .اگر در تهران بماند سنگین‌تر است تا به این سفرهای حقارت آمیز برود.دیپلماسی ایرانی در تاریخ خودش چنین زوال فاحشی را هرگز تجربه نکرده بود.واقعا مایه شرمساری است.حالا تنها چیزی که برایشان باقی مانده تهدیدات اتمی است و گمان می‌کنند که این می‌تواند کارت برنده در مذاکرات با آمریکا و غرب باشد.به زودی این توهم‌شان هم مثل توهم «حکمرانی بر شش کشور عربی» برطرف خواهد شد.

این وضع اسفبار مرا به یاد مقطعی از تاریخ شوروی می‌اندازد.پس از پیروزی انقلاب بولشویکی تروتسکی وزیر امور خارجه شد.اما او به ندرت در محل کارش حضور می‌یافت.ازش پرسیدند دلیل این غیبت‌ها چیست.تروتسکی پاسخ داد:«راستش را بخواهید یک حکومت انقلابی نیاز چندانی به وزارت خارجه ندارد.حداکثر کار ما صدور بیانیه‌های تهدید آمیز علیه کشورهای امپریالیستی است.ما باید کرکره وزارت خارجه را پایین بکشیم و برویم دنبال کارهای انقلابی مهم‌تر در عرصه نبرد»
البته این مربوط به یکی دو سال اول انقلاب بولشویکی است.بعدها کمونیست‌ها یاد گرفتند که از سفارتخانه هایشان در خارج می‌توانند برای انواع عملیات ترور،خرابکاری،جاسوسی و پروپاگاندا استفاده کنند و به این ترتیب دیپلماسی در خدمت «میدان »قرار گرفت و نتیجه نهایی‌اش هم همان شد که دیدیم.متاسفانه هیچ کسی از این تجربه تاریخی درس عبرت نگرفت.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
🔴 اسد روزی سقوط کرد که مقابل مردم ایستاد

اسفندیار خدایی



جنگجویان تحریرالشام دقایقی قبل از دروازه‌های دمشق عبور کردند و لابد بشار اسد تاکنون خاک سوریه را ترک کرده. امروز حکومت ۵۴ ساله خاندان اسد بر سوریه به پایان رسید.

برخی می‌گویند کشورهای خارجی مثل ترکیه و اسرائیل به اسد خیانت کردند. برخی نیز ممکن است ادعا کنند روسیه و ایران پشت اسد را خالی کردند. اما رئیس‌جمهوری که ۲۵ سال بر این کشور حکومت کرده، مقصر اصلی است و آش امروز دستپخت اوست. اصلاً مگر دولت اسد فقط امروز سقوط کرده که دیگران را مقصر بدانیم؟!

۱. بشار اسد امروز سقوط نکرد. او ۱۳ سال قبل سقوط کرد، وقتی‌که مقابل اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم ایستاد و با گلوله به مطالبات دموکراتیک تظاهرکنندگان درعا پاسخ داد.

۲. بشار اسد روزی سقوط کرد که مقابل اصلاحات ایستاد و از برداشتن حتی یک قدم به سمت مردم دریغ کرد و حاضر نشد اکثریت جامعه را در قدرت شریک کند و گمان کرد با زور می‌شود کشور را اداره کرد.

۳. بشار اسد روزی سقوط کرد که دل به حمایت بیگانگان سپرد و استقلال سوریه را با در قدرت ماندن خود معامله کرد.

۴. بشار اسد روزی سقوط کرد که پوتین به دمشق سفر کرده بود و او به عنوان رئیس‌جمهور سوریه به استقبالش رفت، اما وقتی که پوتین وارد جلسه فرماندهان نظامی شد، ماموران از ورود اسد به جلسه جلوگیری کردند و او در خاک کشورش بلاتکلیف مقابل دوربین‌ها منتظر ایستاد تا روسها چه تصمیمی برای او و سوریه اتخاذ می‌کنند.

۵. اسد روزی سقوط کرد که با برگزاری انتخابات فرمایشی مردم را مسخره کرد و بیش از ۹۵ آراء را از آن خود نمود. او روزی سقوط کرد که با ممانعت از انتخابات آزاد، زمینه را برای جنگ داخلی و تاخت‌وتاز افراطیون داعش و القاعده و قدرتهای خارجی فراهم کرد.

۶. اسد روزی سقوط کرد که بجای فراهم آوردن اسباب وحدت ملی سوریه، شکافهای قومی و گسل‌های مذهبی این جامعه را فعال کرد و دل به حمایت اقلیت ۱۲ درصدی علوی‌ها سپرد. اما امروز آنها را مقابل اکثریت سنی و گرگهای تحریرالشام تنها گذاشت درحالی‌که کینه و نفرت در کشور موج می‌زند.

۷. بشار اسد روزی سقوط کرد که مانع فعالیت سیاسی و رقابت گروهها و تشکیلات مردمی شد و رهبران منتقد ملی‌گرا و کت‌شلواری سوریه را به زندان انداخت و به قتل رساند، تا امروز مردم از سر ناچاری به نره‌غول‌های القاعده و داعش دل ببندند و سرنوشت سوریه را به کثیف‌ترین و سیاهکارترین تروریستهای افراطی بسپارند؛ متحجرانی که بویی از سواد و سیاست و کشورداری نبرده‌اند.

۸. بشار اسد کاری کرد که امروز مردم سوریه نه تنها از رفتن او نگران نیستند، بلکه تروریستهای تکفیری القاعده و داعش را بر او ترجیح می‌دهند درحالی‌که استادان دانشگاهها و نخبگان و مغزها و سیاستمداران سوری آواره و بی‌خانمانند و میان مردم نیستند تا راه و چاه را تشخیص دهند.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
🔺خاورمیانەی جدید و هم سفرگی گرگ و کلاغ!
صلاح الدین خدیو

ظاهرا در خاورمیانەی جدید نتانیاهو، سوریه مانند تشکیلات خودگردان فلسطین مستقر در رام الله خواهد شد؛
ارتش نخواهد داشت، کنترل آسمان آن بدست اسرائیل خواهد بود و تنها یک نیروی پلیس مجهز به سلاح های سبک وظیفەی شهربانی و مرزبانی را به دوش می گیرد.

آنچه ارتش اسرائیل در این دو روز انجام داده و می گوید فعلا ادامه خواهد داشت، معنایی جز این ندارد.
تمام آشیانه های نیروی هوایی، موشک های بالستیک، سامانەهای پادفند هوایی، نیروی هوایی کوچک سوریه، پادگان ها و زاغەهای مهمات بە دقت بمباران شدەاند.

در حالی که اسرائیل در حال اخته کردن سوریه است، ترکیه فارغ از هر دغدغه مشغول قلع و قمع کردها در غرب فرات است.
در اولین روز سقوط اسد، ترکیه به منبج حمله و آن را اشغال کرد.
اصل سقوط اسد هم که با پیمانکاری ترکیه و قطر انجام شد، بدون زمینه سازی تام اسرائیل امکان پذیر نبود.
اکنون که ترکیه و قطر به عنوان فاتحان جدید سوریه جای ایران و روسیه را گرفتەاند، در برابر عملیات دولت زدایی اسرائیل کاملا ساکتند.
دقیقا معلوم نیست، وقتی که می گویند "همه جوره" در کنار ملت سوریه هستیم، مقصودشان چیست!

در عالم وحوش موارد جالبی از همکاری حیوانات وجود دارد.
به طور مثال کلاغ سر سفید هنگامی که جسدی مردار می بیند، با سر و صدا و قار قار گرگ ها را آگاه می کند.
گرگ ها می آیند آن را می درند و کلاغ هم از باقیماندەی گوشت مردار می خورد.
آنچه امروز در سوریه می گذرد حکایت مرده خواری آقا کلاغەی ترکیە از سفرەی خون گرگ بالان دیدەی اسرائیل است!

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
چرا اسد به روسیه رفت؟

بشار اسد به روسیه پناهنده شد زیرا در انتخاب مقصد خود آزاد نبود. چرا بلیط او به مقصد مسکو، از پیش رزرو شده بود؟

چرا مسکو؟
۱. پوتین هراس داشت که بشار خلع شده، به دست غربی ها افتاده و تخلیه اطلاعاتی شود.

۲. هراس دیگر پوتین دادگاهی شدن بشار در دادگاه بین المللی کیفری است. چرا که این فرجام به سایر گماشتگان بین المللی روسیه، پیامی مملو از ترس از آینده و بی پناهی خواهد داشت. پوتین نمی خواهد که لوکاشنکو، مادورو و خامنه ای نسبت به او دارای حس عدم حمایت و تنها ماندن در زمان سقوط را داشته باشند.

۳.اسد یک زندانی با ارزش است که در دراز مدت ممکن است جهت دوباره بازگردانده شدن به قدرت و یا هر گونه تبادل، مجددا قیمت پیدا نماید!

چرا امارات نه؟
اگر مقصد به انتخاب اسد بود، او همانند «زین العابدین بن علی»، عربستان یا امارات را بر می گزید. در هر صورت مقصد را برایش از مسکو انتخاب کرده بودند و او ابدا اختیاری از این بابت نداشت.

ثروت اسد:
به علت تحریم های بین المللی، ثروت اسد پیش از خود او و از مدتها پیش به مسکو، پکن، ونزوئلا، سوئیس و مقاصد دیگر بین المللی منتقل شده است و اعطای این پناهندگی از جانب مسکو، ابدا به دلایل مادی نبوده است.

چرا تهران نه؟
ارسال اسد به تهران مورد قبول پوتین نیست. زیرا:

۱. روس ها فضای تهران را امن ندانسته و صد البته به تهران هم اعتمادی در این سطح، جهت نگهداری از این مهره روسیه ندارند.
۲. ارسال اسد به تهران حاوی همان پیغام تنها گذاشته شدن از جانب مسکو برای مهره های روسی ست.
۳. روس‌ها از پایه مخالف دادن اعتباری در این حد به رژیم تهران هستند.

احتمال ترور اسد
احتمال ترور اسد در روسیه توسط اسراییل صفر است. زیرا:

۱. کشتن اسد در سوریه برای اسراییل بسیار سهل بود و اگر ترور اسد منفعتی برای اسراییل می داشت، آنرا تا کنون به انجام رسانده بود.
۲. محال است موساد زیر گوش پوتین دست به این کار بزند.
۳. اساسا ترور یک رهبر خلع شده عربی-بعثی، برای دولت اسراییل هیچ نفعی نخواهد داشت. همچنین معتقدم هیچ عامل دیگری در پی ترور اسد نخواهد بود.
۴. در صورت ترور اسد توسط اسراییل، در آینده و با گذشت زمان، اندک طرفداران اسد و یا پان عرب ها با اسراییل بیشتر دشمن خواهند شد و این به نفع تل آویو نخواهد بود.
۵. این ترور، روابط اسراییل با روسیه را متشنج خواهد نمود.
پس ترور اسد توسط اسراییل بطور کامل منتفی ست.

فرجام اسد چه خواهد شد؟
در صورت بروز هر یک از این رویدادها، اسد توسط روس‌ها حذف خواهد شد:

۱. هنگامی که مرگ پوتین فرا رسد
۲. پوتین از قدرت خلع شود
۳. عوامل دیگر بین المللی پوتین بلااستفاده شوند.

هر کدام از این سه حالت که زودتر روی دهد، اسد توسط روس‌ها بی سر و صدا و حذف خواهد شد.

خانواده اسد:
خانواده و علی الخصوص همسر او نیز قابلیت مهاجرت از روسیه را نخواهد داشت. نه روس‌ها چنین اجازه ای به همسر او در کوتاه مدت خواهند داد و نه همسر اسد امکان حقوقی آزادانه زندگی کردن در غرب را به دلایل قضایی خواهد داشت.

احتمال رفت و آمد بین مسکو و تهران برای برادر و نزدیکان اسد وجود دارد. زیرا آنها در کار تجارت مواد مخدر، در ایران  شریک دارند و در آینده تلاش خواهند نمود تا ساختار توزیع مواد مخدر و شبکه های بین المللی قاچاق از دست رفته خود را مجددا بازیابند. این همکاری ها نیازمند رفت و آمد ماهر اسد به تهران است.
اگر چه بعلت فشار کشورهای حاشیه خلیج فارس به روسیه و تبعات حیثیتی اسکان دادن به یک قاچاقچی، احتمال اسکان ماهر اسد در تهران، بسیار بیشتر از روسیه خواهد بود.

همچنین بعید است که فرزندان او در مسافرت به اقصی نقاط جهان دارای مشکلی باشند. اگرچه این سکنی گزیدن در غرب، بی سر و صدا و بدون جلب توجه خواهد بود.

این پناهندگی ظاهری که در حقیقت با زندانی شدن تفاوتی نخواهد داشت، دارای نکات منفی برای مسکو خواهد بود.
نگه داشت اسد دارای بار منفی حقوق بشری و بین المللی برای پوتین خواهد بود. اما پوتین به این نکته بی توجه بوده و این خود گویای عمق فاجعه شرایط دموکراسی و احترام به منافع شهروندان در روسیه است.

بدین روی انتظار می رود با کوچکترین تغییر شرایط سیاسی در اوضاع داخلی روسیه، مسکو از این مهمان ناخوانده و بلا استفاده، خود را برهاند.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
دو گزاره خطرناک در محافل غربی درباره ایران

🔷در ماه های اخیر دو گزاره خطرناک در محافل فکری، رسانه ای و سیاسی  غربی و صهیونسیتی به صورت فزاینده ای در حال انعکاس است که در آستانه روی کار آمدن دونالد ترامپ قابل توجه به نظر می رسد.

🔷گزاره اول و پرتکرار این روزها در محافل غربی و در نزد مقامات صهیونیستی این است: "Iran is weakened" «ایران ضعیف شده است».

🔷در روزهای پس از سقوط بشار اسد نیز این گزاره بیش از گذشته تکرار شده است.

🔷در مقابل، گزاره دیگری که در هفته های اخیر مکررا به آن پرداخته شده است این بوده که تهدید ایران به ویژه در زمینه ساخت سلاح هسته ای قریب الوقوع است و باید با آن مقابله کرد.

🔷در واقع، معتقدان به گزاره اول برآنند که ایران به دلیل تضعیف اهرم های بازدارندگی خود به ویژه در سطح منطقه ای و مشخصا محور مقاومت، به دنبال آن است تا با بازدارندگی هسته ای، بازدارندگی خود را احیا و ارتقا دهد و تهدیدات اسرائیل و آمریکا را دفع کند.

🔷به همین جهت است که هم مقامات اسرائیلی و هم برخی مقامات ضد ایرانی نزدیک به ترامپ در حال ترویج این دیدگاه هستند که اکنون بهترین زمان مناسبی برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران است تا «تهدید هسته ای ایران ضعیف شده» از بین برود.

🔷به نظر می رسد، تلاش برای به تصویر کشیدن ایران به عنوان یک بازیگر ضعیف شده و در عین حال یک تهدید بالقوه هسته ای، برای تغییر در محاسبات، ارزیابی ها و تصمیمات ترامپ در قبال تهران است تا دولت جدید آمریکا به جای تغییر رویکرد و تعامل، وارد رویارویی با ایران به ویژه در رابطه با موضوع هسته ای شود.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
🔺اسد و تضاد منافع متحدانش!
صابرگل عنبری

یکی از عوامل مهم سرنگونی نظام اسد تضاد منافعی بود که میان ایران و روسیه پس از «تثبیت موقت» نظام او به عنوان هدف و منفعت مشترک در جریان بحران فراگیر داخلی در این کشور ایجاد شد.
پس از حفظ نظام سوریه، منافع دو متحد او هیچ هم‌پوشانی نداشت و تضاد منافع رفته رفته ابعاد مختلفی به خود گرفت.

در حالی که ایران و متحدانش، سوریه را کانون و محور نفوذ و رکن جبهه خود در شامات و به ویژه در تقابل با اسرائیل و کریدور تسلیح مستمر حزب‌الله می‌دیدند، روسیه هیچ نوع همدلی با این راهبرد ایران نداشت و هر چند قولا بر زبان نمی‌آورد، اما عملا مخالف آن بود و سوریه‌ای می‌خواست که منافعش در شرق مدیترانه و خاورمیانه را با پاسداشت روابط راهبردی‌اش با اسرائیل حفظ کند.

بنابراین در کنار نگرانی از بسط نفوذ رقیب ایرانی در سوریه، تبدیل شدن این کشور به جبهه‌ای علیه اسرائیل را به نفع منافع خود نمی‌دانست و معتقد بود که پیشبرد منافعش در سوریه و منطقه با درافتادن با اسرائیل امکان‌پذیر نیست که قبلا خود را متعهد به تضمین امنیتش اعلام کرده بود. لاوروف در سال ۲۰۲۳ در پیامی به مناسبت سالگرد روابط روسیه و اسرائیل نوشت: «راه‌‌حل‌های جامع مشکلات منطقه (خاورمیانه) لزوما باید منافع امنیتی اسرائیل را در نظر بگیرد. این یک اصل است.»

در این میان نیز اسد میان دو متحد خود و منافع ناهمگونشان گرفتار شده بود؛ ایران بر او فشار می‌آورد و سوریه را کاملا در جبهه‌اش می‌خواست و طرح ارتباط ریلی شلمچه - بصره - لاذقیه (و بیروت) را دنبال و تشکیل جبهه‌ای علیه اسرائیل در جنوب سوریه مانند جنوب لبنان را پیگیری می‌کرد. در آن سو نیز روسیه فشار می‌آورد که مانع آن شود و مدام اسد را برحذر می‌داشت و آسمان سوریه را در اختیار اسرائیل گذاشت و در ده سال گذشته نیروهای ایران و متحدان آن مدام هدف حملات هوایی اسرائیل قرار گرفتند؛ بدون این که یک بار سیستم‌های پدافندی پیشرفته روسیه و لو اشتباهی با این حملات مقابله کنند.

خود اسد و ارتش سوریه نیز با وجود تعدی مستمر اسرائیل به خاک این کشور در این ده سال، چه از سر بی‌رغبتی چه توصیه روسیه، یک بار هم همین موشک‌ها و جنگنده‌های خود را که اخیرا اسرائیل نابود کرد، علیه آن به کار نگرفت و واکنشی نشان نداد.

البته این رفتار اسد منعکس‌کننده این واقعیت هم بود که به مقاومت حسب تعریف و مفهوم ایران باوری نداشت که اگر داشت در این چند دهه در واکنش به ادامه اشغال جولان «رویکردی مقاومتی» را کلید می‌زد.

در نهایت اسد در دو سال اخیر به روسیه متمایل و از غایبان جنگ غزه شد؛ جنگی که «محور مقاومت» درگیر آن شد و یمن برای اولین بار به اسرائیل حمله کرد، اما سوریه اسد که از آن به عنوان ستون محور یاد می‌شد، ساکت بود و عربستان و اردن شدیدتر از او موضع می‌گرفتند.

اما این سکوت و فاصله گرفتن تدریجی اسد از ایران کاملا غرض آمریکا و اسرائیل را برآورد نمی‌کرد و آن‌ها خواستار قطع ارتباط با ایران و متحدانش بودند؛ امری که عملی کردنش برای اسد به این راحتی نبود.
البته به احتمال زیاد تداوم فشارها و تهدیدها به جدایی اسد از ایران منجر می‌شد.

فشارها در دو ماه اخیر وارد فاز تهدید جانی خود اسد شد. مدتی بعد هم کرملین بشار اسد را فراخواند. از این که در دیدار او و پوتین چه گذشته است، اطلاعاتی در دست نیست، اما شروع شدن حمله مخالفان دو روز بعد از این سفر واجد دلالتی خاص در این رابطه است.

در کل سیاست بین‌الملل به این جمع‌بندی رسیده بود که دور کردن سریع ایران از سوریه در این شرایط مستلزم حذف اسد است و این سرنگونی را واجد دلالت‌ها و پیامدهای بیشتری در تضعیف محور ایران و ایجاد هراس منطقه‌ای نسبت به همکاری با ایران از جمله در عراق می‌دانست. اگر هم معامله‌‌ای در کار نباشد، اما روسیه پس از درک این اراده بین‌المللی به هر دلیلی نخواست جلو آن بایستد.

اینجا بود که مخالفان که از ماهها قبل خود را برای یک حمله گسترده آماده کرده بودند، با دریافت چراغ سبز از ترکیه، این فرصت تاریخی را مغتنم شمرده و عملیات برق‌آسای خود در ۲۷ نوامبر را شروع و نیروهای روسیه هم همزمان با آن، عقب‌نشینی را آغاز کردند.

ارتش سوریه به سرعت از هم پاشید و جدا از این که در نتیجه بحران اقتصادی توانی برای جنگ نداشت و یا برخی فرماندهانش تبانی کردند، اما منابعی هم (تایید نشده) می‌گویند که برخی افسران در خطوط دفاعی تماس‌هایی مبنی بر عدم رویارویی و عقب‌نشینی دریافت کرده‌اند.

سرانجام روسیه شنبه شب گذشته با رسیدن مخالفان به دمشق اسد را فراری داد و به مسکو برد و اکنون هم خود در حال مذاکره با رهبری جدید سوریه برای تضمین منافع خود و حفظ پایگاه‌هایش است.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
2025/07/05 06:59:41
Back to Top
HTML Embed Code: