Telegram Web Link
«دنیا از دیدگاه تارکوفسکی»

آندره آرسنیویچ تارکوفسکی کارگردان و فیلمساز، نویسنده، تدوین‌گر و نظریه‌پرداز نابغه روس می باشد که در زمینه فیلمهای شاعرانه و فلسفی شهرت داد.

پدر او شاعری برجسته با نام آرسنی تارکوفسکی است که اشعارش بر نگاه فرزند فیلم‌سازش تأثیر بسیاری گذاشته است.

این تأثیر تا بدان جا است که حتی به سر و شکل فیلم‌هایش هم سرایت کرده و چه در نحوه‌ی روایت و چه در تصویرسازی، جلوه‌های مختلفی از این شاعرانگی را در آثار وی می‌توان یافت.

«ت تارکوفسکی»

▪️کانون فیلم و عکس دانشگاه فردوسی مشهد

@F_P_club
«ت تارکوفسکی»

∆نام فیلم: استاکر/stalker
∆کارگردان: تارکوفسکی

فیلم استاکر در جهانی میگذرد که چند سالی می‌شود که یک فاجعه‌ی هسته‌ای را پشت سر گذاشته است.
در این شرایط زمین مقدسی در بخشی از سرزمین محل زندگی شخصیت اصلی باقی مانده که شایعه‌هایی در خصوص وجود یک اتاق مخصوص در آن محیط شنیده می شود.هر کس راه این اتاق را بداند و توسط آن به حضور پذیرفته شود، همه‌ی آرزوهایش برآورده خواهد شد. اتاق را اتاق آرزوها نامیده‌اند و فقط کسانی راه آن را بلد هستند که استاکر نامیده می‌شوند، اما خودشان اجازه‌ی ورود به آن جا را ندارند.

∆پایان فیلم استاکر شاید خیره‌کننده‌ترین و در عین حال معروف‌ترین پایان در میان تمام فیلم های آندری تارکوفسکی باشد.
فیلم استاکر روایت تارکوفسکی از خفقان حاکم بر کشور شوروی و وحشت یک جنگ اتمی تمام عیار هم هست. فیلم اقتباسی آزاد از کتاب گردش کنار جاده به قلم برادران استروگانسکی است.

∆آندری تارکوفسکی در فیلم استاکر با تلفیق المان‌های پساآخری با ترس مردم از دیکتاتوری کشور و دغدغه‌های همیشگی فلسفی و روانشناختی انسان، درامی برپایه‌ی اصول انسانی می‌سازد.

«کانون فیلم و عکس دانشگاه فردوسی مشهد»

@F_P_club
«ت تارکوفسکی»

∆عکس‌های پولاروید آندری تارکوفسکی
قاب‌های هنرمندانه‌ای که بعضاً به تابلو‌های نقاشی پهلو می‌زند.

از نظر تارکوفسکی، ارتباط حسی که کارگردان با لوکیشن برقرار می‌کند، خیلی اهمیت داشته است . او همواره جست‌ و‌ جو می‌کرد و گویی به دنبال جهان خودش در محل‌هایی که به عنوان لوکیشن انتخاب میکرد می‌گشت . این مجموعه شامل عکس‌هایی است که او با دوربین پولاروید می‌گرفت تا سریعاً نتیجه عکس را ببیند و تصویر سینمایی اش(آنچه دوربین ضبط خواهد کرد) را کشف کند.پ

∆عکس‌ها همگی در کتاب Instant light گردآوری شده‌اند.
این کتاب شامل ۶۰ عکس پولاروید از دوستان و خانواده آندری تارکوفسکی است که بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۴ در زادگاه وی در روسیه و ایتالیا، جایی که در آنجا تبعید بود، گرفته شده است.

«کانون فیلم و عکس دانشگاه فردوسی مشهد»

@F_P_club
«ت تارکوفسکی»

∆نام فیلم: آینه/mirror
∆کارگردان: تارکوفسکی

شاعر سینما تارکوفسکی با ساخت فیلم آینه تعریف جدیدی برای فیلمسازی هنری و شاعرانه ارائه داد.تارکوفسکی در روسیه جریان جدیدی در ساخت فیلم های شاعرانه با نماهای زیبای هنری ارائه داد.قوانین فیلمسازی را همیشه زیر پا می گذاشت و تصاویرش انعطاف زیادی داشتند.

∆همه تارکوفسکی را بزرگترین شاعر سینما می دانند. فیلم های او همیشه برمبنای طبیعت پاک ساخته می شد. او که فیلمساز زیبایی ها و شاعرانه هاست در فیلمهایش با گرفتن نماهایی با حرکتهای شاهکار توانست جریان ساز دکوپاژی جدید در فیلمسازی باشد. علاوه بر نماهای هنری، تارکوفسکی بیشتر با دید ادبیات چه در دیالوگ و چه در داستان به فیلمهایش می پرداخت.

∆بسیاری از "آینه" تأثیر پذیرفتند و شاهکارهای بسیاری خلق کردند. "آینه" نهمین اثر نظرسنجی کارگردانان است، فیلمی که تأثیر زیادی بر ملیک در شاهکار "درخت زندگی" دارد.

«کانون فیلم و عکس دانشگاه فردوسی»

@F_P_club
2025/07/12 04:27:51
Back to Top
HTML Embed Code: