Telegram Web Link
🔴 جذب ۱۵.۵ همتی در ریپو!

در دوازدهمین حراج عملیات اجرایی سیاست پولی، بانک مرکزی تقریبا به تمام ۳۹۰ همت درخواست پول بانک‌های و موسسات اعتباری پاسخ داد

در عین حال، با سررسید ۴۰۵.۵ همت توافق بازخرید، خالص تزریق پول در این عملیات به منفی ۱۵.۵ همت منتهی شده است. بانک مرکزی در دو گزارش اخیر خود، بخش اعتبارگیری را نیز همراه با عملیات بازار باز گزارش کرده است.

#بازار_باز #سیاست_پولی

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

افزایش حمایت، خروج شدید پول

در چهارمین روز پس از بازگشایی بورس پس از جنگ، کماکان درصد بالایی از نمادها منفی و صف فروش هستند. امروز البته میزان خریدهای حمایتی افزایش پیدا کرد و تعداد نمادهایی که صف فروششان جمع شد یا حداقل بخش عمده ای از صف خریداری شد، افزایش پیدا کرد. البته همین باعث شد ارزش معاملات نسبت به سه روز گذشته افزایش پیدا کرده و به 12 هزار میلیارد تومان برسد. فردا آخرین روز هفته است و سهامداران امیدوار هستند بخش قابل توجهی از صف های فروش بعد از افت 15 درصدی جمع شود.

دامنه ی محدود، عدم حمایت


مدل مدیریت بازار سهام بسیار ایراد دار است. از طرفی دامنه ی نوسان محدود شده است و فروشنده نمی تواند به هر قیمتی که دلش می خواهد سهام بفروشد، از طرف دیگر حمایت موثری صورت نمی گیرد که صف های فروش جمع شود و روزهای متمادی شاهد صف فروش سنگین هستیم. احتمالا هدف از اینکار جلوگیری از پنیک و نگرانی باشد ولی واقعیت نتیجه این مدل اصلاح بیشتر، طولانی شدن اصلاح و فرسوده شدن سهامداران پس از این دوره است. این رویکرد در مدیریت بازار سهام بایستی خیلی زود تغییر کند. اگر پول (یا نیت) حمایت را ندارید، باید دامنه را باز بزارید.

تخلیه ی تقاضا؟


بعد از بازگشایی بازارها به یکباره شاهد افزایش تقاضا برای خرید دلار و طلا بودیم. تقاضایی که تلاش می کند قبل از تعطیلات آخر هفته هدفش را محقق کنند تا با خیال راحتتری به تعطیلات برود. در صندوق های طلا امروز تقاضا نسبت به روز گذشته کمتر شده است اما کماکان قوی است. در بازار دلار نیز شاهد کاهش قدرت تقاضا هستیم ولی کماکان خریداران رو به بالا خرید می کنند. محتمل است اگر ظرف چند روز آینده تنش نظامی شکل نگیرد، تقاضا کمی آرامتر شده و معاملات متعادل تر باشد.

📱@Fardanam
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✔️ نتایج دومین و سومین حراج اوراق ۱۴۰۴ اعلام شد!

بر اساس اعلام بانک مرکزی، در دومین حراج اوراق سال جاری، ۱۲.۲ همت از ۱۵ همت اوراق مرابحه ۲۱۶ با نرخ ۲۸.۲ درصد به فروش رسیده است. پیش از این در اطلاعیه این حراج اعلام شده بود ۴۵ همت اوراق اراد ۲۱۶،۲۱۷ و ۲۱۸ در این حراج روی کانتر قرار می‌گیرد!

همچنین بانک مرکزی اعلام کرد در سومین حراج هم مجموعا ۱۴.۹ همت از اوراق اراد ۲۱۶، ۲۱۷، ۲۱۸ و ۲۱۹ به فروش رسیده است. میانگین موزون نرخ در این حراج نیز ۲۸.۳ درصد اعلام شده است.

نکته عجیب در گزارش علاوه بر دیر اعلام شدن آن، مبلغ عرضه ۵.۳۶ همت اراد ۲۱۶ است که بالاتر ادعا شده ۱۲.۲ همت از آن در حراج دوم به فروش رسیده!! همچنین در اطلاعیه حراج چهارم آمده که ۱۰ همت اراد ۲۱۹ عرضه خواهد شد اما طبق اعلام نتایج حراج سوم، تقریبا این اوراق به فروش رسیده است!!

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 تلاش اهرمی ها برای کاهش ضریب اهرم

نمودار فوق روند ابطال واحدهای عادی صندوق های اهرمی را نشان می دهد. اهرم و توان بیشترین ابطال واحدهای عادی را به لحاظ مبلغ داشته اند.

ابطال واحدهای عادی در صندوق های اهرمی باعث می شود ضریب اهرمی کلاسیک این صندوق ها کاهش پیدا کند.

البته توجه به این نکته ضروری است که همزمان، منابع نقد این صندوق ها نیز صرف ابطال واحدهای عادی می شود.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 آخرین وضعیت مدیریت بحران بورس

🟡 حجم حمایت و گستره ی نمادهای در حال حمایت امروز افزایش پیدا کرد و در نتیجه تا این لحظه 11.800 میلیارد تومان سهام و صندوق های سهامی معامله شده است

🟡 به دلیل حمایت های صورت گرفته و افت 15 درصدی بسیاری از نمادها، در روز پنجم هفته، حجم فروش روی تابلو کاهش پیدا کرده است.

🟡 در حالی که در کلیت بازار 61 درصد فروشندگان حقیقی هستند، در 50 شرکت بزرگ حقوقی 53 درصد از فروش انجام داده اند و از حقیقی ها بیشترند

🟡 صندوق ها به خصوص صندوق های اهرمی کماکان فشار فروش سنگین بدون جمع آوری صف های فروش دارند.

🟡 صندوق های اهرمی نتوانسته اند در حجم قابل توجهی سهام بفروشند و واحدهای خود را خریداری کنند که دلیل آن مشخص نیست

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🌟 قویترین نیروگاه ها در بهار

دوبار افزایش نرخ خرید برق از نیروگاه ها نسبت به بهار سال گذشته باعث شده است اکثر آنها نسبت به بهار سال گذشته رشد درآمد قابل توجهی داشته اند.

بررسی فردانامه نشان می دهد #دماوند #بجهرم #شمس #بمپنا بیشترین رشد درآمد در بهار امسال نسبت به سال گذشته را داشته اند.

این چهار نماد در خرداد امسال نسبت به سال گذشته نیز عملکرد بسیاری خوبی از خود به جا گذاشتند.

پیش از شروع جنگ نمادهای نیروگاهی رشد قیمت مطلوبی را تجربه کردند اما پس از جنگ آنها نیز مثل بازار افت کردند. رشد سودآوری در گزارش های عملکرد بهار مجددا می توانند این نمادها را مورد توجه قرار دهد.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

جمع و جور شدن بازار

بعد از افت چند روز گذشته و با تزریق منابع حمایتی بالاخره امروز بخش قابل توجهی از نمادها روان شدند و معاملات از حالت قفل خارج شد. در پایان معاملات امروز پس از یک هفته تعادلی بین نمادهای مثبت منفی برقرار شد و حدود 45 درصد از نمادها در محدوده ی مثبت بسته شدند. صف فروش پایان بازار نیز به حدود 6 همت افت کرد که بیشتر مربوط به صندوق های اهرمی و برخی نمادهای قفل بود. ارزش معاملات خرد نیز پس از سال 99 برای اولین بار به حدود 27 هزار میلیارد تومان رسید. در مجموع بعد از یک هفته می توان گفت بازار سهام جمع و جور شد.

بازگشت آرامش

اگر در چند روز آینده اگر اقدام نظامی سنگینی صورت نگیرد، آرامش روانی تا حدودی به سهامداران بر می گردد و می توان انتظار داشت تعداد نماد قفل صف فروش کاهش قابل توجهی پیدا کند. پس از آن به نظر می رسد یک مثبت خفیف تجربه شود. بورسی ها منتظر هستند تا آرامش حاکم شود تا بعد از آن نسبت به آینده تصمیم بگیرند.

معاملات آرامتر در دلار و طلا

بعد از دو سه روز داغ در دلار، حالا معاملات دلار و طلا نیز آرامتر شده است. بسیاری قصد خرید دلار و طلا دارند اما حرکت های فعلی بازار دلار و طلا نمی تواند مثل چند وقت قبل شتابان باشد. خریداران برای جا به جای پول و سرمایه نیاز به زمان دارند و روند حرکتی دلار و طلا تدریجی خواهد بود.

📱 @fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔘 تغییر رویه در سیاست های حمایتی

🟡 بازار سهام گرفتار موضوع جنگ شد و ترس های واقعی و غیرواقعی باعث شد این هفته بسیاری از سهامداران ترجیح دهند سهام خودشان را بفروشند. وقتی یک واقعه ی غیرقابل پیش بینی بوجود می آید که بر بازارهای مالی تاثیر شدید می گذارد، در اکثر کشورها سیاست های حمایتی اتخاذ می شود. در لیبرال ترین اقتصادها مثل آمریکا نیز چنین است و در مدیریت شده ترین اقتصادها مثل چین نیز چنین است. لذا در کشوری مثل ایران، باوجود اینکه نزدیک به دو دهه از ابلاغ اصل 44 (خصوصی سازی) می گذرد، دولت کماکان در همه جا حضور دارد، قاعدتا نمی توان انتظار داشت زمان حمایت دولت خودش را بکشد کنار. لذا ما در فردانامه علی رغم مخالفت همیشگی با مداخله در بازار خصوصا با مداخله های پیوسته، در این مقطع از حمایت از نقدشوندگی (و نه از حفظ قیمت ها) حمایت می کنیم

🟡 بعد از این مقدمه لازم است از یک تغییر رویه در سیاست های حمایتی که در این هفته رقم خورد سخن بگوییم. صندوق های حمایتی بازار سهام در این هفته برخلاف گذشته دور و بسیار بیشتر از گذشته ی نزدیک، در خرید تعداد بسیار زیادی از سهم ها از صف فروش مشارکت داشتند. براساس شنیده ها، صندوق توسعه بازار و صندوق تثبیت این هفته در سمت خرید نزدیک به 500 نماد فعال بوده اند و به قول معروف عدالت را در خرید رعایت کرده اند. ما در فردانامه همیشه نسبت به حمایت صرف از تعداد محدودی نماد انتقاد کرده بودیم و این تغییر رویه را بسیار مثبت ارزیابی می کنیم.

امیدواریم کشور از شرایط بحرانی دور شود و به سمت صلح و آرامش حرکت کند و در کنار آن بورس و به طور خاص بازار سهام نیز روزهای خوش به خود ببیند و تعداد روزهای بحرانی اش به صفر میل کند تا در نتیجه اصلا نیازی به حمایت و مداخله وجود نداشته باشد. اما مادامی که روزهای بحرانی زیاد است ضمن عرض خسته نباشید، دو خواهش از نهادهای حمایتی داریم.

1) سیاست عادلانه توزیع منابع حمایتی را ادامه دهند

2) در صورت دور شدن از شرایط بحرانی، حضور خودشان در بازار را به حداقل برسانند.


📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/03 09:24:49
Back to Top
HTML Embed Code: