Telegram Web Link
🔴حراج پنجم: تامین اعتبار در اعتبارگیری

در پنجمین عملیات بازار باز سال جاری، امروز بانک مرکزی ۲۷۰ همت از ۳۷۹ همت درخواست پول بانک‌ها را پاسخ داد. (معادل ۷۱ درصد)

در همین حال با سررسید ۲۷۱ همت اعتبار، خالص عملیات بازار باز جذب ۱.۲ همتی بود.

در عملیات اعتبارگیری نیز اعتبار روزانه از ۷۸ همت به ۸۱ همت رسید تا ۳ همت افزایش یافته باشد.
📱@fardaname

#ریپو #بازار_باز #سیاست_پولی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍38😁3
#تحلیل_بازار

مثبت تداوم

با خبر تعیین تاریخ دور بعدی مذاکرات، بورس امروز با افزایش تقاضا روبرو شد و بعد از نوسان ابتدای بازار، اکثریت نمادها مثبت و صف خرید شدند.ارزش معاملات امروز به ۱۶ همت رسید و می توان گفت خوش بینی به آینده به بازار برگشت. البته اخبار پیرامون صنعت خودرو نیز در جنب و جوش بازار تاثیر داشت

شروع مسیر سخت

امروز بورس با خوش بینی به آینده ادامه پیدا کرد و از دیدن ادامه ی مذاکرات خوشحال شد. بسیاری امیدوار هستند این مذاکرات به نتیجه برسد و بر این اساس در حال بستن سبد دارایی هستند. این موضوع محدود به بورس نیست چرا که دلار و طلا نیز به اخبار ادامه مذاکرات واکنش سریع نشان دادند. اما یک نکته را باید در نظر گرفت، از اینجا به بعد مذاکرات وارد دوره ی سخت شده است و نوسان در اخبار و قیمت ها بسیار محتمل خواهد بود. لذا با این آمادگی برای هفته های آتی باید آماده شویم

تقاضای کاهشی برای دلار و طلا

علی رغم نوسان مثبت اخیر دلار و طلا، تقاضای کلی روی این دارایی ها فعلا نزولی است و این باعث شده به محض اخبار مثبت، قیمت ها کاهشی شود. شاید نگهداری بخشی از سبد به شکل صندوق درآمد ثابت برای استفاده از نوسان ها استراتژی بهتری از نگهداری طلا باشد.

📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍105👎2😁1😭1
🔴حضور سرمایه‌گذار خارجی

ارزش سرمایه سرمایه‌گذاران خارجی در بازار سرمایه، در فروردین‌ماه به ۱۸ همت رسیده است. سرمایه‌گذار خارجی در بازه چند سال گذشته حدود «هشت صدم درصد از ارزش کل بازار» را در اختیار داشته است.

در ۳ ماه اخیر (بهمن تا فروردین) شاهد افزایش این نسبت هستیم. هر چند این عدد به تازگی کمی بیشتر از «چهارده صدم درصد کل بازار» شده است، اما آیا اتفاق تازه‌ای در راه است؟

#سرمایه_خارجی
📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍60😁12👎2
۲۵۰۰ میلیارد تومان در سال اول

🌾با افتخار اعلام می‌کنیم که در نخستین سال فعالیت «مدیریت دارایی گندم»، به لطف اعتماد سرمایه‌گذاران گران‌قدری چون شما، ارزش دارایی‌های تحت مدیریت ما از مرز ۲۵۰۰ میلیارد تومان عبور کرده و اکنون افتخار خدمت‌رسانی به بیش از ۵۳۰۰ سرمایه‌گذار را داریم.

🍃از اعتماد شما صمیمانه سپاسگزاریم؛ این دستاورد، نتیجه همراهی و اطمینانی است که سرمایه‌گذاران به گندم داشته‌اند.


@GandomFinance
🌾📊🌾
👍63😁5👎1
🔴تعادل میان خودرو و سایپا

نسبت قیمت سایپا به خودرو در چهارسال اخیر در محدوده 50 الی 60 درصد در نوسان بوده و میانگین این نسبت حدود 56 درصد است .

پس از بازگشایی ایرانخودرو و توقف نماد سایپا این نسبت به محدوده 35 درصد رسید و امروز پس از بازگشایی +60 درصد خساپا به محدوده 50 درصد بازگشت .

با توجه به مارکت دو شرکت بنظر میرسد در روز های آتی معاملات خودرو و سایپا با تلورانس 6 درصد دنبال شود تا نسبت مارکت این دو خودرو ساز به میانگین بازگردد .

📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍66👎2
#تحلیل_بازار

بازگشت خساپا

بورس امروز را مثبت شروع کرد و تا انتهای زمان معاملاتی نیز مثبت به کار خودش ادامه داد و در نهایت با ثبت رازش معاملات 16.7 همتی، 75 درصد از نمادها مثبت بسته شدند. امروز جو عمومی بازار درگیر بازگشایی #خساپا بعد از افزایش سرمایه بود و این نماد با مثبت 60 درصد به تابلو برگشت تا از نظر نسبی، نسبت به #خودرو در وضعیت تعادل قیمتی قرار بگیرد. بسیاری از معامله گران معاملات این نماد و دیگر نمادهای گروه خودرو را پیگیر بودند اما نمادهای صنایع دیگر خصوصا صنایع کوچک و متوسط عمدتا مثبت و توام با تقاضا در حال انجام بود. در مجموع بازار تقاضای شدیدی ندارد که هر روز با حجم بالا اکثر نمادها را بالا بکشد و در معاملات خودمان باید به این نکته توجه کنیم. علی رغم اخبار مثبت و روند رو به بهبود چشم انداز بین المللی کشور، فعلا سرمایه گذارانی که آشنایی کمتری با بورس دارند و به قول معروف حرفه ای بورس نیستند، به سراغ آن نیامدند.

جذابیت غذایی

در نگاه صنعتی به بازار، صنعتی که دارای نماد زیادی است و امروز بازده بالایی را برای سهامداران خودش ایجاد کرد، صنعت محصولات غذایی بود. ارزش بازار شرکت های این گروه در چند سال اخیر مدام در حال کاهش بوده و تورم های مداوم درامد آنها را رشد داده. حالا با کمی بهبود در حاشیه سود، سرمایه گذاری در سهام محصولات غذایی جذابیت پیدا کرده و گروه محصولات غذایی امروز و در روزهای اخیر یکی از مقاصد سرمایه گذاران بوده است.

تثبیت دلار و برگشت صندوق های طلا

دلار در محدوده 81 تا 82 هزار تومان تثبیت شد تا انتظار اخبار مذاکرات بشیند. به همین دلیل امروز بخشی از افت روز گذشته صندوق های طلا که تحت تاثیر فروش هیجانی بود جبران شد. در مجموع طلا نیز نوسان های مثبت و منفی زیادی می کند. یکی از دلایل این موضوع درگیری بالای مردم در طلا هست. اخبار نیز با سوگیری منتشر می شود. کسانی که رویکرد مثبتی به مذاکرات دارند سعی می کنند بیشتر اخبار مثبت را بولد کنند و کسانی که انتظار شکست آن را دارند تلاش می کنند اخبار منفی را بیشتر بولد کنند. از آنجائیکه در این شرایط تحلیل ها و اخباری که مبتنی بر تحلیل واقعی و عقلایی باشد مورد توجه قرار نمی گیرد، شاهد نوسان های بالا در سهام (نماینده ی مثبت اندیش ها) و طلا (نماینده منفی اندیش ها) هستیم. توصیه ی ما همواره توجه به ارزش دارایی ها و دوری از هیجان در معاملات بوده و خواهد بود. 80 درصد اخبار و شایعات منفی و مثبت در مورد مذاکرات صرفا برای جهت دادن به شما استفاده می شود.

📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍129😁3
🔴 بازی با احساسات

مردم ایران از قدیم در معرض بازی با احساسات بوده اند. همیشه در حساس ترین شرایط با احساسات آنها بازی شده و در نهایت منافع ملی به فنا رفته است. یکسال گذشته کشور با انواع بحران ها و تنشها مواجه شده است و چند بار تا مرز درگیری شدید نظامی پیش رفته است. تقریبا یک ماه است مذاکرات دوجانبه با آمریکا شروع شده تا از تنش جلوگیری شده تا در نهایت با توافقی از مسیر بن بستن خارج شویم

در این میان ناگهان شایعه در مورد قصد ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس مطرح می شود، مساله ای که برای بسیاری از ایرانیان مهم است و احساسات آنها را جریحه دار می کند. این شایعه و دامن زدن چیزی جز بازی رسانه ای نیست.

نام خلیج فارس در سازمان ملل همین نام است و اگر زمانی کسی بخواهد این نام رسمی این خلیج را تغییر دهد بایستی در سازمان ملل این را مطرح کند. ایران هم آنجا نماینده دارد و خیلی راحت با ادله تاریخی و غیره می تواند این درخواست و ادعا را رد کند. برای اینکه خلیج فارس یا هر چیز دیگری متعلق به ایران است، متعلق به این کشور بماند، ایران باید از نظر اقتصادی قوی شود و کشور مطرح در دنیا باشد.

اولین شرط لازم برای تبدیل شدن ایران به کشوری قدرتمند نیز، حل و فصل بن بست بین المللی است. دومین شرط نیز بازگشت حقوق شهروندی و آشتی مردم است. این دو مورد اگر انجام شود، نه خلیج فارس تبدیل به چیز دیگری می شود، نه کسی به فکر جدایی می افتد، نه هیچ اتفاق دیگری برای این کشور می افتد.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍593👎32
🔴 برترین مقاصد مهاجرتی دنیا کدامند؟

براساس Henley Opportunity Index که میانگینی از شش شاخص است، کشورهای برتر برای مهاجرت در سال ۲۰۲۵ به شرح فوق هستند.

(نقل قول از گزارش موسسات مختلف به معنای تایید محتوای آنها نیست)

#اقتصاد_جهانی
📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍70👎9😁6
🔴 چرا ترامپ نمی‌تواند آیفون را در امریکا بسازد؟

در سال ۲۰۱۳ بود که موتورولا می‌خواست این باور رایج را که تولید گوشی هوشمند در امریکا گران است، به چالش بکشد. اما ۱۲ ماه بعد، کارخانه‌ای که در تگزاس افتتاح شده بود به دلیل فروش ناامیدکننده و هزینه‌های بالا تعطیل شد.
اگر دونالد ترامپ به روش خود عمل کند، اپل شرکت فناوری بعدی خواهد بود که این موضوع را تست می‌کند.
هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی دولت ترامپ گفته: «ارتش میلیون‌ها انسانی که برای ساخت آیفون پیچ‌های کوچک می‌پیچیدند به خاطر دارید؟ این چیزها قرار است به آمریکا بیاید.»
کارشناسان زنجیره تأمین معتقدند پروژه ترامپ با همان مشکلات موتورولا روبرو خواهد شد اما دلیل آن صرفاً تعداد کارگرانی که لوتنیک اشاره کرد، نیست. مسآله بزرگتر، جابجایی زنجیره‌های تأمین جهانی است که طی دهه‌ها ایجاد شده‌اند. بیست سال پیش، جاذبه اصلی چین برای شرکت‌هایی مانند اپل، ممکن بود تنها نیروی کار ارزان باشد. اما مزیت اصلی امروزه زنجیره‌های تأمین پیچیده و ریشه‌دار است. کارشناسان می‌گویند ریشه‌کن کردن این زنجیره لااقل در دوره ترامپ غیرعملیست. اپل قصد دارد فعالیت خود در چین را کاهش دهد، اما به نظر می‌رسد به جای انتقال به امریکا نهایتا موفق شود بخشی از تولید را به هند انتقال دهد.
گوشی آیفون موفق‌ترین دستگاه مصرفی تمام دوران است: از زمان عرضه در ۲۰۰۷، حدود ۲.۸ میلیارد دستگاه فروخته شده و در ۱۵ سال بیش از ۱ تریلیون دلار درآمد داشته است. این دستگاه هنوز تقریباً نیمی از کل فروش اپل را تشکیل می‌دهد.
مدل‌های جدید آیفون، حدود ۲۷۰۰ قطعه دارند. اپل از ۱۸۷ تأمین‌کننده در ۲۸ کشور مختلف استفاده می‌کند!
در حال حاضر کمتر از ۵ درصد از قطعات آیفون در ایالات متحده ساخته می‌شوند، از جمله قاب شیشه‌ای، لیزرهایی که Face ID را فعال می‌کنند و تراشه‌هایی که شامل پردازنده و مودم 5G می‌شوند. اکثر قطعات باقی‌مانده در چین و عناصر کلیدی دیگر در تایوان، کره جنوبی و ژاپن ساخته می‌شوند.
نزدیکی تأمین‌کنندگان و تولیدکنندگان برای بهره‌وری اپل بسیار مهم است. زنجیره تأمین جهانی اپل نمونه‌ای کلاسیک از شبکه‌های پیچیده‌ای است که اکنون بر اقتصاد جهانی تسلط دارند و به راحتی با تعرفه‌ها از بین نمی‌روند.

جایگزین‌های چین
اپل تحت رهبری تیم کوک، با یافتن منابع و مسیرهای جایگزین در حال ایجاد انعطاف در زنجیره تأمین خود بوده است. احتمالاً به انتقال تولید از چین به کشورهایی مانند هند، ویتنام و برزیل ادامه خواهد داد. اپل رابطه عمیق‌تری با هند دارد و قصد دارد مونتاژ تمام آیفون‌های فروخته شده در آمریکا را تا سال آینده به این کشور منتقل کند که به معنای دو برابر شدن تولید گوشی‌های هوشمند این کشور است. هند نه تنها حمایت دولتی و هزینه‌های کمتری نسبت به چین ارائه می‌دهد، بلکه مهندسان انگلیسی‌زبان و طیف وسیعی از مصرف‌کنندگان نیز دارد. هند دومین بازار گوشی‌های هوشمند در جهان است و می‌تواند به طور بالقوه بزرگترین بازار باشد. همچنین برزیل - که از نظر هزینه بین هند و چین قرار دارد - می‌تواند گزینه‌ای حتی مطلوب‌تر برای اپل باشد.

آینده‌ای نامشخص
اینکه تعرفه‌ها دقیقاً چگونه بر آیفون و سایر محصولات ساخت چین تأثیر خواهند گذاشت، مشخص نیست. TechInsights پیش‌بینی می‌کند هزینه آیفون ۱۷ در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ بین ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت. با این حال، مورگان استنلی می‌گوید که اپل قادر خواهد بود با استفاده از اقداماتی مانند بیشتر مونتاژ بیشتر در هند، تقسیم بار افزایش هزینه‌ها با تأمین‌کنندگان و توقف تولید مدل‌های کم‌مصرف، در میان‌مدت از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کند.
سایر اختلالات احتمالی نیز در راه است هرگونه محدودیت گسترده‌تر بر صادرات چین، در زنجیره تأمین اپل نیز تأثیر خواهد گذاشت. البته از سوی دیگر، این وابستگی دوگانه است. آیا چین به همین راحتی اپل را رها خواهد کرد؟ چون چین هم به اپل نیاز دارد.

(خلاصه‌ای از مقاله Financial Times)

سعید طبرسی

#اقتصاد_جهانی
📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍152
طلانامه: نوسانی اما بدون تغییرخاص

🗓 هفته منتهی به ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

بالاخره بعد از چند روز گمانه‌زنی‌های مختلف، قرار است یکشنبه مذاکرات از سر گرفته شود. در همین حال ویتکاف مصاحبه‌ای داشت که برداشت‌های ضد و نقیض زیادی را برانگیخت. حال باید دید این برداشت‌ها از نوع چانه‌زنی‌ست یا اتفاقات جدیدی در حال رخ‌ دادن است.
در سمت جهانی، توافق تجاری بریتانیا و آمریکا امیدها برای حل بحران خود ساخته جنگ تجاری را افزایش داد. خبرهایی هم مبنی بر احتمال مذاکراتی در همین راستا بین چین و آمریکا مخابره شده است. کاهش تنش‌ها می‌تواند به تضعیف فلز زرد به عنوان دارایی امن منجر شود. همزمان در نشست فدرال رزرو تصمیمی برای تغییر نرخ بهره گرفته نشد و فد به دقت آمارهای تورم و اشتغال را دنبال می‌کند. در فاصله ۴۰ روز تا نشست بعدی، حدود ۸۳ درصد انتظارات مبنی بر عدم تغییر نرخ بهره گزارش می‌شود.

انس در این هفته تقویت شد و به بالای ۳۴۳۰ دلار هم رسید اما همانطور که گفته شد، افزایش امیدها فشار را زیاد کرد و نهایتا به سطح ۳۳۲۳ دلاری رضایت داد. دلار نیز در سایه ابهامات و خبرها سطح ۸۴ هزارتومانی را حفظ کرد. افت ۹۰۰ تومانی از هفته پیش امیدوار کننده است.

هر مثقال طلای ۱۷ عیار (مظنه) به محدوده ۲۸.۶۸۶ میلیون تومانی رسیده که هر گرم طلای ۱۸ را ۶.۶۲۲ میلیون تومان نشان می‌دهد. حباب طلا در هر گرم به منفی ۱۰۵ هزارتومان رسیده که کاهش نزدیک به ۱۸۰ هزارتومانی حباب نیز امید به مذاکرات را نشان می‌دهد.

سکه امامی هم ۷۴.۸۰۰ میلیون تومان را ترجیح داد. حباب سکه نیز ۸.۷۵۹ میلیونی شد تا ۴۰۹ هزارتومان کاهش در حباب سکه را تجربه کنیم. گواهی سپرده پیوسته سکه بورس کالا هم عدد ۷۳.۵۸۶ میلیون تومان را نشان می‌دهد.

در دو حراج ۱۰۵ و ۱۰۶ مرکز مبادله جمعا ۱۸۲ کیلوگرم شمش استاندارد با نرخ میانگین ۸.۹۲۱ میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت. گواهی سپرده پیوسته شمش بورس کالا هم در عدد ۸۷۳۵۰۰ تومان به کار خود پایان داده که معادل هر قطعه شمش یک کیلوگرمی ۸.۷۳۵ میلیارد تومانی است.

#طلا #دلار #انس #سکه

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍51
🔴 آخرین وضعیت صندوق #طلا

✔️ طبق گزارش ماهانه فروردین، ترکیب پورتفوی صندوق #طلا تغییر خاصی نداشته است.‌ سکه ۱۸.۷ درصد و شمش طلا ۸۰ درصد ارزش دارایی‌های این صندوق را تشکیل می‌دهند. مانند اکثر صندوق‌ها، سهم سکه در سبد دارایی‌ها در یک‌سال اخیر کاهشی بوده است (نمودار بالا سمت چپ).

✔️ #طلا ۱۹.۵ درصد از ارزش بازار ۱۴۷ هزار میلیارد تومانی صندوق‌های طلا را در اختیار دارد.

✔️ به لحاظ ترکیب سکه و شمش، جایگاه #طلا را در میان صندوق‌های بازار مشاهده می‌کنید (نمودار پایین).

📱@fardaname

#صندوق_طلا
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍32😭1
🔴بازگشت مارجین دوده‌سازان

نرخ دوده معمولا در محدوده ۳ برابری نرخ ماده اولیه اصلی (اکستراکت) تعیین می‌شده است. اما در بهمن‌ سال گذشته با افزایش شدید نرخ اکستراکت در بورس انرژی، مارجین دوده به محدوده ۲.۵ واحد تنزل پیدا کرد.

در معاملات سال جاری و همراه با کاهش نسبی نرخ اکستراکت، نرخ دوده هم در هفته‌های گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای یافت تا این مارجین به محدود ۳.۳ واحدی رشد کند.

#شکربن #شدوص #شصدف
📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍63
🔴 افزایش تعداد فروشنده بازار

در بازار نوسانی هفته قبل، شاخص کل بدون تغییر و هم‌وزن رشد داشت اما خروج پول حقیقی به میزان ۲،۰۳۲ میلیارد تومان اتفاق افتاد.
تعداد کدهای فعال سهامداری در سمت خریدار کاهش ۹ درصدی و سمت فروشنده افزایش ۴۰ درصدی داشت (۱۸۴،۵۳۱ کد خریدار و ۴۹۸،۴۷۲ کد فروشنده).

سهم حقیقی‌ها از معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی رشد ۱.۵ درصد افزایش یافت و به ۶۹.۸ درصد رسید.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍44👎2😁1
#تحلیل_بازار

ترس بهتر است یا طمع؟

امروز در بورس و بازار سهام شاهد یک تغییر رفتار نسبت به یک ما گذشته بودیم. سهامداران امروز ترجیح دادند ترسو باشند و به ترس وزن بیشتری دادند. در واقع برخلاف دفعات قبل، یک روز قبل از دور جدید مذاکرات، به اخبار منفی در بازار سهام وزن بیشتری داده شد و صحبت های ویتکاف در مورد استراتژی آمریکا در قبال برنامه ی هسته ای ایران بیشتر مورد توجه قرار گرفت. البته به نظر ما در فردانامه، عدم ورود نقدینگی جدید به بازار سهام و عدم افزایش قدرت خریداران باعث این موضوع شده است و تغییری در روند مذاکرات شکل نگرفته. به عبارت دیگر چون پول به بازار نیامد، قیمت ها بالاتر نرفتند و وقتی قیمت سهم بالاتر نرفت، سهامداران و معامله گران بدبین شدند و ترس را به طمع ترجیح دادند. امروز حدود 15 هزار میلیارد تومان ارزش معاملات ثبت شد و اکثر نمادهایی که منفی و صف فروش شروع به کار کرده بودند، نوسان مثبت تا صفر تابلو و مثبت داشتند اما در نهایت منفی شدند. در نهایت 77 درصد از نمادهای بورس در محدوده ی منفی بسته شدند که بدترین روز از این حیث در این یک ماه گذشته بود.

منفی نرمال یا پنیک؟

فردا می تواند در ادامه روند بورس مهم باشد از این نظر که اگر اخبار منفی از مذاکرات بیرون بیاید، قاعدتا فشار فروش بیشتر خواهد شد حتی اگر مذاکرات ادامه پیدا کند. اما اگر اخبار مثبتی از مذاکرات بیرون بیاید، این ترس حاکم شده بر بورسی ها، کمرنگ می شود و بازار به معاملات نرمال خودش باز می گردد. به نظر ما احتمال شکل گیری پنیک و افت سریع در بورس پایین است اما به هر حال باید به عنوان یک سناریو و احتمال بایستی در نظر داشت. امیدواریم شرایط جوری نشود که به خاطر صف فروش فلان نماد، نماد دیگری با شرایطی بنیادی خوب مورد بی مهری بورسی ها قرار بگیرد. در مجموع اما اگر مذاکرات مثبت پیش رود، این حالت پنیک بوجود نمی آید و جایی برای نگرانی ما و دیگران نیست.

دلار و طلا نرمال

برخلاف بورس، دلار و طلا امروز به نتیجه ی مذاکرات بدبین یا خوش بین نیست و با یک رویکرد خنثی به استقبال یکشنبه رفته است. در واقع برخلاف بازار سهام، در بازار دلار و طلا وزن بالاتر از گذشته ای به صحبت های ویتکاف داده نشده است. به نظر می رسد دلاری ها بعد از رنج مثبت هفته ی گذشته و افت بعد از آن ترجیح می دهند مذاکرات شکست بخورد و بعد به شدت بدبین بشوند تا حفظ شرایط فعلی در مذاکرات.

📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍104👎5😭3
🔴خیلی از شما همراهان عزیز فردانامه،
هدفتون از سرمایه گذاری کسب بازده بالاتر از تورم است. احتمالا منظور شما هم از تورم، میانگین بازدهی دارایی های سرمایه ای مثل ملک، طلا، دلار، ماشین و سهام باشه. مهمترین چیزی که در رسیدن به این هدف می تونه به شما کمک کنه، ترکیب خوب دارایی ها در سبد سرمایه گذاری و چرخش های به موقع بین اونهاست.

اگر در این زمینه نیاز به راهنمایی دارید اطلاعات زیر را به ایدی @poshtibanifardaname بفرستید تا همکارانم در فردانامه به شما مشاوره های لازم را بدن.
1)نام و نام خانوادگی
2)شماره تماس
3)مبلغ سرمایه گذاری

📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍52😁13👎9
🔴 تخصیص ارز تجاری بهبود یافت

در هفته منتهی به ۱۶ اردیبهشت‌ماه، ۱.۳۶۵ میلیارد دلار ارز اختصاص یافته است. ۲۴۳ میلیون دلار از این مبلغ به کالاهای اساسی و با ارز ۲۸۵۰۰ بوده است.

۱.۰۸ میلیارد دلار نیز به کالاهای تجاری تخصیص داده شد که بالاترین تخصیص هفتگی در سال جاری‌ست. در همین هفته ۴۰ میلیون دلار نیز به خدمات اختصاص یافته است.

بیشترین ارز تخصیصی از ابتدای سال به حمل و نقل و خودرو (۷۹۵)، تجهیزات برق و الکترونیک (۶۵۶)، ماشین آلات و تجهیزات (۳۸۳)، صنایع شیمیایی (۳۴۵)، صنایع معدنی (۱۸۱) و منسوجات و پوشاک (۷۶) میلیون دلار بوده است.

#ارز #دلار_توافقی #واردات

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍43😁1
CommoLady | کامولیدی
2️⃣اگر روی سهمی 100 درصد سود در چند ماه کرده باشید باید آن را بفروشید؟ اگر سهمی در یک ماه اخیر نصف شده باشد وقت خریدش است؟ از نظر وارن بافت پاسخ مثبت به هر دو سوال اشتباه است. اینکه یک سهم چه رفتار قیمتی داشته است نباید ملاک شما برای خرید یا فروش باشد. تنها معیار برای خرید و فروش سهم در لحظه کنونی باید مقایسه قیمت با ارزش محاسباتی با توجه به چشم انداز آتی شرکت باشد. مشکل این است که ملاک تصمیم گیری اکثر سرمایه گذاران قیمت خرید آنهاست. در حالی که قیمت خرید سهم توسط شما کمترین اهمیت در تعیین روند سهم را دارد!
🔴 این نکته از وارن بافت واقعا خیلی جالب است. امروز یک تجربه ی عینی از اون داشتم.

چند وقت پیش در جمعی یک نماد سیمانی را به واسطه ی چشم انداز بنیادی مطلوب معرفی کردم. این نماد از آن موقع دو موج رشدی داشته است. در موج اول از حدود 800 توما تا 1100 تومان صعود کرد و البته یک تقسیم سود هم انجام داد و بازده خیلی خوبی نسبت به صنعت و بورس داد. دلیل این بازده نیز تحقیق بخشی از آن چشم انداز بنیادی مطلوب بود.

یکی از دوستان جمع در قیمت 1100 تومان اصرار داشت که چرا هنوز این نماد را پیشنهادی می دهی؟ گفتم خوب چشم انداز بنیادی نماد خوب است. ادله ی ایشان برای بد بود، رشد اخیر نماد بود و این را ریسک می دانستند.

در موج بعدی صعودی، نماد مذکور تا حدود 1600 تومان صعود کرد و بازهم دلیل آن تحقق بخش دیگری از چشم انداز بنیادی بود. حالا مجددا امروز یک نفر دیگر دلیل حفظ این نماد در پرتفو پیشنهادی من را می پرسید و می گفت چرا این نمادی که از 650 (با احتساب سود مجمع) تا 1600 تومان آمده است را مطلوب می دانی. این رشد یعنی ریسک!!!

در حال حاضر نماد مذکور آن جذابیت بنیادی قبلی را برای من ندارد چرا که بخشی از چشم انداز بنیادی محقق شده است و پی بر ای آینده نگر این نماد از 3 (در زمان پیشنهاد) به 5.5 در حال حاضر رسیده است. حالا اگر کسی بگوید پی بر ای آینده نگر 5.5 بالاست، می توان به حرف ایشان وزن داد و با ایشان بحث کرد.

اما صرف اینکه یک نماد رشد کرده است، دلیلی بر غیرارزنده شدن اش و صرف اینکه یک نماد افت کرده است، دلیلی برای ارزنده شدنش نیست. این همان نکته ای است که وارن بافت منظورش بوده است

📱 @Fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍274👎6😁4😭1
2025/07/10 12:19:24
Back to Top
HTML Embed Code: