Telegram Web Link
🔘 تغییر رویه در سیاست های حمایتی

🟡 بازار سهام گرفتار موضوع جنگ شد و ترس های واقعی و غیرواقعی باعث شد این هفته بسیاری از سهامداران ترجیح دهند سهام خودشان را بفروشند. وقتی یک واقعه ی غیرقابل پیش بینی بوجود می آید که بر بازارهای مالی تاثیر شدید می گذارد، در اکثر کشورها سیاست های حمایتی اتخاذ می شود. در لیبرال ترین اقتصادها مثل آمریکا نیز چنین است و در مدیریت شده ترین اقتصادها مثل چین نیز چنین است. لذا در کشوری مثل ایران، باوجود اینکه نزدیک به دو دهه از ابلاغ اصل 44 (خصوصی سازی) می گذرد، دولت کماکان در همه جا حضور دارد، قاعدتا نمی توان انتظار داشت زمان حمایت دولت خودش را بکشد کنار. لذا ما در فردانامه علی رغم مخالفت همیشگی با مداخله در بازار خصوصا با مداخله های پیوسته، در این مقطع از حمایت از نقدشوندگی (و نه از حفظ قیمت ها) حمایت می کنیم

🟡 بعد از این مقدمه لازم است از یک تغییر رویه در سیاست های حمایتی که در این هفته رقم خورد سخن بگوییم. صندوق های حمایتی بازار سهام در این هفته برخلاف گذشته دور و بسیار بیشتر از گذشته ی نزدیک، در خرید تعداد بسیار زیادی از سهم ها از صف فروش مشارکت داشتند. براساس شنیده ها، صندوق توسعه بازار و صندوق تثبیت این هفته در سمت خرید نزدیک به 500 نماد فعال بوده اند و به قول معروف عدالت را در خرید رعایت کرده اند. ما در فردانامه همیشه نسبت به حمایت صرف از تعداد محدودی نماد انتقاد کرده بودیم و این تغییر رویه را بسیار مثبت ارزیابی می کنیم.

امیدواریم کشور از شرایط بحرانی دور شود و به سمت صلح و آرامش حرکت کند و در کنار آن بورس و به طور خاص بازار سهام نیز روزهای خوش به خود ببیند و تعداد روزهای بحرانی اش به صفر میل کند تا در نتیجه اصلا نیازی به حمایت و مداخله وجود نداشته باشد. اما مادامی که روزهای بحرانی زیاد است ضمن عرض خسته نباشید، دو خواهش از نهادهای حمایتی داریم.

1) سیاست عادلانه توزیع منابع حمایتی را ادامه دهند

2) در صورت دور شدن از شرایط بحرانی، حضور خودشان در بازار را به حداقل برسانند.


📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍164👎11😁2
🔴 جنگ و تغییر رفتار در ETF های طلا

روند جریان ورود و خروج طلا به صندوق‌های قابل معامله (ETF) در بازار جهانی نشان می‌دهد که جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، اگرچه تأثیر مستقیمی بر قیمت جهانی طلا نداشت، اما به‌وضوح بر رفتار سرمایه‌گذاران نهادی اثرگذار بوده است.

با آغاز جنگ در ۲۳ خرداد/۱۳ ژوئن، جریان ورودی به ETFهای طلا (برحسب واحد وزن اونس) به‌طور محسوسی افزایش یافت؛ نشانه‌ای از افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن در فضای عدم اطمینان ژئوپلیتیکی. این روند تا اعلام آتش‌بس ادامه داشت، زمانی که خرید طلا در این صندوق‌ها متوقف شد یا کاهش یافت.

این واکنش نشان می‌دهد که درزمان وقوع جنگ، حتی در غیاب جهش قیمتی، طلا همچنان نقش پناهگاه روانی سرمایه‌گذاران را ایفا می‌کند. در کنار تحولات ژئوپلیتیکی، عواملی چون:
- چشم‌انداز زمان کاهش نرخ بهره در آمریکا (که هزینه فرصت نگهداری طلا را کاهش می‌دهد)،
- تضعیف شاخص دلار (که طلا را برای خریداران غیردلاری جذاب‌تر می‌کند)،
- و سیاست‌های تعرفه‌ای جدید (که ریسک‌های سیستماتیک را افزایش می‌دهند)،

همگی در معاملات طلا در هفته‌های اخیر نقش داشته‌اند.


#اقتصاد_جهانی
📱 @Fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍61👎3😁2
🔬ماکروسکوپ هفته-55

🔍 با شروین شهریاری🔍

اختصاصی برای کانال کامولیدی

🧪آیا آتش بس ایران-اسرائیل پایدار است؟

🔺بعد از جنگ دوازده روزه اکنون پرسش اصلی این است که آیا آتش بس اخیر شکننده است و به زودی آتش جنگ شعله ور خواهد شد؟ من متخصص نظامی یا سیاسی نیستم اما از مطالعۀ آنچه در فضای تحلیلی و کارشناسی منابع خارجی می خوانم، پاسخ منفی به نظر پررنگ تر جلوه می کند.

🔺چکیده ای از دلایلی که احتمالا موجب پایداری  آتش بس در کوتاه مدت می شود به شرح زیر است:

1️⃣حمله اسرائیل طبق اذعان مقامات خودشان حاصل یک برنامه ریزی طولانی مدت و پرهزینه بوده است. علاوه بر این بر کسی پوشیده نیست که نقش ایالات متحده در کمک اطلاعاتی در حمله و نیز در دفاع پررنگ بوده است. از این رو هر گونه کمپین نظامی مجدد علیه ایران نیازمند تمهید زیاد و جلب موافقت ایالات متحده است.

2️⃣  اصرار ترامپ بر نابودی برنامه هسته ای (که طبق نظر کارشناسان مستقل ادعای دقیقی نیست) و تاکید بر بی اهمیت بودن ضرورت مذاکره نشان می دهد که از سمت ایالات متحده تمایل برای درگیر شدن نظامی دوباره با ایران در کوتاه مدت وجود ندارد.

3️⃣  مقامات اسرائیل از ابتدا عنوان کردند که جنگ اخیر با هدف تخریب مجموعه ای از اهداف مشخص و از پیش تعیین شده انجام و پس از آن متوقف می شود. پس از آتش بس نیز اشاره شد که اهداف مزبور محقق شده اند.

4️⃣  ترامپ پس از ورود به معرکه با بمباران فردو، نقش واسطۀ آتش بس را در هماهنگی با درخواست طرف اسرائیلی اجرا کرد. طبق اذعان فرماندهی پیشین ارتش اسرائیل، شاکله نیروی هوایی این کشور برای حملات طولانی در فاصله دور (مانند ایران) طراحی نشده از این رو تصور امکان تداوم بمباران هوایی با شدتی که در جریان بود با واقعیات میدانی تطابق ندارد. علاوه بر این، فرسایشی شدن نبرد نیز با توجه به تداوم شلیک موشکها از سمت ایران برای طرف مقابل مطلوب نیست.

5️⃣  در سمت ایران، با توجه به خسارات وارده به زیرساختهای هسته ای و نظامی از یک سو و در پیش بودن موعد مربوط به فعال شدن مکانیزم موسوم به ماشه (اواخر مهر ماه) احتمالا تمرکز بر انجام بازسازی ها و مذاکره در فرآیند دو ماههٔ پیش از ماشه با طرف‌های اروپایی و چین و روسیه متمرکز می شود و اقدامات در حوزه‌های حساس و مورد مناقشهٔ هسته ای در کوتاه مدت صورت نخواهد گرفت.

6️⃣ مهمترین دغدغه طرف مقابل در حال حاضر انجام بازرسی ها به منظور مشخص شدن سرنوشت مواد غنی شده و ابعاد خسارات وارده به برنامه هسته ای است. در ایران به رغم تصویب و ابلاغ قانون مجلس در زمینه محدود کردن دسترسی بازرسان آژانس، تصمیم گیری نهایی در این مورد به شورای امنیت ملی واگذار شده که امکان همکاری را باز نگاه می دارد. در همین راستا، سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرده که تصمیم مجلس به معنای پایان کامل همکاری با آژانس نیست.

7️⃣  گزارشات میدانی منتشر شده در نشریات و رسانه ها به نقل از افراد ساکن در مراکز جمعیتی اسرائیل در هفته دوم نشان می داد که نوعی کلافگی و فرسودگی به دلیل اختلال در زندگی روزمره و ضرورت حضور مداوم در نزدیکی پناهگاه ها و نیز ابهام در خصوص اهداف و مدت زمان  این جنگ در افکار عمومی ایجاد شده بود. علاوه بر این، آثار موشکهای برخورد کرده به گونه ای بود که به اذعان شاهدان میدانی، خساراتی به مراتب بزرگتر از راکتهای حماس یا موشکهای شلیک شده از جنوب لبنان ایجاد کرد. این فضای اجتماعی در کنار اشاره مقامات ارتش اسرائیل مبنی بر عدم توان به صفر رساندن توان شلیک موشک از ایران و تاکید بر تحقق اهداف جنگ موجب می شود تا خروج از آتش بس در کوتاه مدت برای طرف مقابل تصمیم آسانی نباشد.

🔬#ماکروسکوپ

@CommoLady | کامولیدی
📉👩🏻📈
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍105👎41😁5😭1
فردانامه _حسن کاظم‌زاده
📌 طلانامه: طلا در آرامش بعد از طوفان هفته منتهی به ۶ تیر ۱۴۰۴ ۳ هفته پس از آخرین طلانامه‌ای که منتشر کردیم، دنیایی بسیار متفاوت را تجربه می‌کنیم. شاید بسیاری از ما ۱۲ سال پیرتر شده باشیم اما زندگی هنوز ادامه دارد. جنگی به ایران عزیز تحمیل شد و دفاع مقدسی…
📌 طلانامه: انس تحت تاثیر کاهش مالیات و داستان تعرفه ها

هفته منتهی به ۱۳ تیر ۱۴۰۴

این هفته اخبار تاثیرگذار، بیشتر اقتصادی بود تا نظامی و امنیتی. همزمان با گمانه‌زنی و شایعات در مورد ادامه/عدم ادامه مذاکرات ایران و آمریکا، کنگره طرح ترامپ برای کاهش مالیات‌ها را تصویب کرد. طرحی که گفته می‌شود ۳ تریلیون دلار به کسری بودجه آمریکا در دهه آتی اضافه خواهد کرد. همچنین داستان تعرفه‌ها به پیچ جدیدی رسیده و احتمال استفاده از آن‌ها بار دیگر بالا گرفته است. در همین هفته، داده‌های بیکاری آمریکا نیز منتشر شد که کاهش سطح بیکاری را بیشتر از پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد و این موضوع می‌تواند باعث تعویق کاهش نرخ بهره در فد شود. هم‌اکنون ۹۵ درصد احتمال عدم تغییر تخمین زده می‌شود.

انس در اثر این اخبار به ۳۳۳۸ دلار رسید و ۶۴ دلار رشد را نشان داد. همچنین دلار در ظهر روز تعطیل تاسوعای حسینی در ایران، ۹۰۶۰۰ تومان است. دلار پس از آتش‌بس با اقبال مواجه شده و ۶۹۰۰ تومان رشد را در هفته اخیر نشان می‌دهد.

هر مثقال طلای ۱۷ عیار (مظنه) ۳۱.۶۲۰ میلیون تومان است و هر گرم طلای ۱۸ عیار ۷.۲۹۹ تومان است. رشد ۵۲۵ هزارتومانی هر گرم طلا در یک هفته اتفاق افتاده است. حباب هر گرم طلای ۱۸، ۱۱ هزار تومان است و تقریبا می‌توان این محدوده از دلار را در بازار طلا منطقی تلقی کرد.

سکه امامی ۸۲.۴۰۰ میلیون تومانی‌ست و از هفته گذشته ۲.۴ میلیون تومان رشد را نشان می‌دهد. حباب این دارایی نیز به محدوده ۱۱.۲۵۸ میلیون تومان رسیده و رشد۳.۱۸ میلیون تومانی را نشان می‌دهد. گواهی سپرده پیوسته سکه در بورس کالا هم ۸۲.۵۳۷ میلیون تومان بسته شده.

در مرکز مبادله در این هفته حراجی برگزار نشده است. اما گواهی سپرده پیوسته شمش بورس کالا عدد ۹۸۱۲۸۴ تومان را نشان می‌دهد که معادل شمش استاندارد ۹.۸۱۲ میلیارد تومانی است.

✏️ علیرضا فرشید

#طلا #دلار #طلانامه

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍40😁2👎1
🔴 مهم: کدام نمادها مستعد مثبت در این هفته هستند

بعد از جنگ و بازگشایی بازار برخی سهم ها به دو دلیل افت بیشتری نسبت به بقیه داشتند.

🟡باز شدن بدون دامنه ی نوسان
🟡پر شدن حجم مبنا و منفی کامل خوردن

حالا با فروکش کردن پنیک ناشی از جنگ، نمادهایی که افت بیشتری داشته اند، به شرط داشتن شرایط بنیادی مساعد، امکان برگشت بیشتری را دارند.

بررسی فردانامه نشان می دهد #غپاذر #پتایر #فسازان #قزوین #کپرور جزو نمادهایی بودند که بیشترین افت را تجربه کردند. همچنین #خساپا نیز جزو سهم هایی بوده که افت سنگینی را تجربه کرده است.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍41👎12😁2😭2
🔴 فکری به حال کوچک کردن صندوق های اهرمی بکنید، ولو کوتاه مدت

در دو سال گذشته هر زمان بازار سهام در روند صعودی قرار گرفت، به دلیل جذابیت بیشتر صندوق های اهرمی (ریسک بیشتر و بازده اهرمی) بخش عمده ای از ورود پول سرمایه گذاران به بازار سهام از طریق این صندوق ها صورت گرفت.

بعد از وقوع جنگ حتی با وجود آتش بس، بسیاری تصمیم گرفتند از بورس خارج شوند. این خروج نه به ارزندگی ربط دارد، نه به قیمت و نه چشم انداز آینده، جنگ شده است و برخی در این شرایط سراغ احتیاط می روند و سعی می کنند پولشان را در جایی نگه دارند که به نظر خودشان امن است.

در نتیجه ی این تصمیم، سرمایه ی قابل توجهی از بازار سهام در حال خروج است. سیاست گذار اقتصادی (نه سازمان بورس) با درک این موضوع اعلام و اقدام به تزریق نقدینگی بازار سهام کرده است تا این خروج سرمایه با کمترین درد صورت بگیرد

اما یک موضوعی نباید در حاشیه قرار بگیرد. بخش عمده ای از خروج سرمایه از صندوق های اهرمی خواهد بود، چرا که ورودهای اخیر از طریق این صندوق ها بوده. مدیران این صندوق ها و همچنین سازمان بورس و نهادهای بالاسری بایستی فکری به حال این داستان بکنند.

مدیران صندوق های اهرمی به جای اینکه روی تابلو دنبال خریدار برای واحدهای صندوقشان باشند، باید مذاکره کنند تا برای سهام موجود در صندوق مشتری پیدا کرده و منابع حاصل، پول خروجی ها را تامین کنند.

#اهرم #توان #موج #شتاب #بیدار #نارنج #جهش

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍127👎66😁7😭2
🔴 سقف جدید در دلار توافقی

نرخ ارز در بازار توافقی قرار بود با توافق خریدار و فروشنده کشف شود اما تجربه 6 7 ماه گذشته نشان می دهد، نرخ اعلامی این بازار نیز چیزی شبیه بازار نیما و غیره شده و کاملا دستوری است.

با این حال دلار توافقی امروز با رسیدن به 69468 تومان، سقف قیمتی جدیدی را تجربه کرد.

براساس بررسی های انجام گرفته در فردانامه، موارد زیر دلیل این رشد قیمت دستوری است:

1️⃣ کاهش ارز صادراتی به دلیل حادثه بندرعباس و جنگ 12 روز

2️⃣ افزایش تقاضا برای ارز به دلیل چشم انداز مبهم

علی رغم این سقف شکنی به نظر نمی رسد بانک مرکزی از سیاست نرخ گذاری توافقی دست بکشد و کماکان شاهد فاصله بالای دلار توافقی و دلار آزاد خواهیم بود.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍41👎11😭10😁1
#تحلیل_بازار

نیاز به تداوم حمایت

امروز بورس با یک خوش بینی شروع شد، خوش بینی که منجر به جمع شدن صف فروش برخی صندوق های اهرمی توسط اشخاص حقیقی شد. اما در ادامه فشار فروش افزایش پیدا کرد و در نهایت 71 درصد از نمادها در محدوه ی منفی بسته شدند در حالی نزدیک به 5 هزار میلیارد تومان صف فروش داشتیم. واقعیت این است که بورس کماکان نیاز به حمایت دارد و منابع صحبت شده باید تزریق شود و نمادهای مختلف را بخرد تا بعد بازار سهام به ثبات برسد. خریداران حقیقی که به دنبال نوسان گیری هستند بایستی به این موضوع توجه کنند که بازار کماکان نیاز به حمایت دارد و شاید فرصت نوسان گیری به ایشان ندهد، خصوصا در صندوق های اهرمی که کماکان فشار فروش بالایی دارند.

دوران انجماد؟!

جنگ همه را در شوک فرو برد و حالا به مرور سرمایه گذاران در حال خروج از شوک هستند. بجز برخی افراد که دوست دارند خیلی سریع تصمیم بگیرند و آن تصمیم را اجرایی کنند، اکثر سرمایه گذاران برای تصمیم گیری و اجرا نیاز به زمان دارند. تصمیم گیری در این مورد که با پولشان چه کنند و شاید مهمتر از آن مسیر آتی زندگی شان را چگونه بچینند. ما وارد دوره ی انجمادی شده ایم که آدمها به دنبال یافتن بهترین تصمیم هستند. در این دوره نوسان ها کوتاه می شوند و آدمها بیشتر دنبال بهترین گزینه های های سرمایه گذاری می گردند. هم زمان، روزها نیز می گذرد و فضا شفاف تر می شود. به همین دلیل فعلا پول ها پارک می شود تا بهترین تصمیم را در آینده پیدا کند.

آیا بازار به تحلیل باز می گردد؟


زمانی که یک ریسک کلی حادث می شود، حداقل در کوتاه مدت اکثر سهم ها با یک مدل معامله می شوند و معامله گران کوتاه مدت چندان به تفاوت های بنیادی سهم ها توجه نمی کنند. معمولا حضور سرمایه گذارن بلندمدت باعث می شود به مرور کیفیت معاملات سهم های بنیادی بهتر شود چرا که سرمایه گذاران بلندمدت سعی می کنند در سطوحی ارزنده اقدام به خرید کنند و چندان به نوسان های کوتاه مدت وزن نمی دهند. پس به این ترتیب می توان گفت زمانی می توانیم امیدوار باشیم که معاملات سهام بنیادی متفاوت از بازار شود که سرمایه گذاران بلندمدت وارد معاملات شوند. به نظر می رسد قیمت ها برای سرمایه گذارن بلندمدت جذاب باشند اما آینده هنوز برای آنها مبهم است. به همین دلیل با گذشت زمان و قابل فهم تر شدن آینده شاهد بهبود روند معاملات سهام بنیادی خواهیم بود. اما ما در فردانامه سعی می کنی متغیرهای بنیادی صنایع و سهام ارزنده را پیگیری کنیم تا هر زمان شما تصمیم به خرید بنیادی داشتید، بستری برای انتخاب در دسترس باشد.

📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍79😁10👎3😭1
🔴 حراج چهارم اوراق دولتی، خریدار نداشت

در چهارمین حراج اوراق سال جاری، از ۵۵ همت اوراق عرضه شده در کدهای اراد ۲۱۷-۲۲۰، تنها حدود یک همت آن با نرخ ۲۸.۶۸ درصد به فروش رسید.

در حراج پنجم قرار است روی چهارشنبه هفته جاری، ۴۰ همت از ارادهای ۲۱۷،۲۱۸ و ۲۲۰ مجددا به حراج گذاشته شوند.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁39👍12👎1😭1
🔴 نقش آفرینی صندوق توسعه در هفته پسا - جنگ بازار

در هفته گذشته و با توقف چنگ، بازاری صف فروشی را شاهد بودیم که کاهش شدید کدهای فعال حقیقی در آن مشهود بود. موضوعی که البته بیشتر به صف‌های فروش سنگین و عدم امکان نقد شدن برمی‌گشت.

شاید جالب‌تر از آمار کدهای فعال، آمار مشارکت اشخاص مختلف در معاملات باشد. در هفته قبل سهم حقیقی از معاملات خرد سهام و حق تقدم، به ۳۹.۵ درصد کاهش یافت و سهم صندوق توسعه رکورد ۳۰.۵ درصدی را زد، این میزان در ماه خرداد برای حقیقی‌ها ۶۵.۴ درصد و برای صندوق توسعه ۵.۶ درصد بود که تفاوت آن به خوبی نقش صندوق توسعه را در هفته گذشته بازار نشان می‌دهد.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍34👎5😁2
🟡روند رشدی معاملات سیمان پس از جنگ

حجم معاملات سیمان در بورس کالا نشان می‌دهد در دو هفته اخیر و پس از آتش‌بس، مقدار سیمان معامله شده در بورس کالا در حال بازگشت به شرایط قبل از جنگ است.

همچنین با بررسی روند هفتگی یک سال گذشته، اثر ناترازی انرژی در فصول گرم به طرز محسوسی در حجم معاملات سیمان قابل رصد است.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍42👎2
Forwarded from SenaNews سنانیوز
⭕️ دامنه نوسان صندوق‌های اهرمی افزایش یافت

🔴با تصویب هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، مقرر شد از امروز ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴، دامنه نوسان معاملات برای واحدهای سرمایه‌گذاری قابل معامله صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهرمی، به مثبت و منفی ۴ درصد افزایش یابد.

🟠پیش از این دامنه نوسان صندوق‌های اهرمی ۳ درصد بوده است.

@sena_news
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍27😁19😭16👎9
SenaNews سنانیوز
⭕️ دامنه نوسان صندوق‌های اهرمی افزایش یافت 🔴با تصویب هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، مقرر شد از امروز ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴، دامنه نوسان معاملات برای واحدهای سرمایه‌گذاری قابل معامله صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهرمی، به مثبت و منفی ۴ درصد افزایش یابد. 🟠پیش…
🔴 آیا افزایش دامنه ی نوسان اهرمی ها باعث جذابیت آنها خواهد شد؟

هیات مدیره سازمان تصمیم گرفته است دامنه ی نوسان صندوق های اهرمی از امروز 17 تیر به 4 درصد افزایش پیدا کند. این تصمیم احتمالا با دو فرض زیر اتخاذ شده است:

افزایش دامنه ی نوسان اهرمی ها باعث افزایش جذابیت آنها در رشد های بازار می شود به همین دلیل نوسانگیرها به نیت کسب سود بیشتر در رالی های صعودی سراغ آنها می روند و سمت تقاضای اهرمی ها تقویت می شود.

افزایش دامنه ی نوسان اهرمی ها باعث اصلاح بیشتر آنها و کاهش صف های فروش می شود و به تعادل کلی بازار کمک می کند. اصلاح بیشتر می تواند خریداران بیشتری را نیز به سمت اهرمی ها بکشاند.

اما این تصمیم یک مشکل را حل نمی کند. مشکلی که احتمالا بزرگترین مساله ی اهرمی ها در این روزها باشد. خروج پول از اهرمی ها (مشابه خروج پول از سهام) به دلیل جنگی که اتفاق افتاده است. مادامی که مدیران صندوق ها سهام نفروشند و در مقابل واحد از بازار جمع نکنند، عدم تعادل اهرمی ها می تواند ادامه پیدا کند. البته تغییر جهت کلی وضعیت کشور از تخاصم به صلح و غیره چیزی است که همه چیز را خوب می کند که فعلا مطرح نیست.

یک مشکل دیگر نیز مورد توجه قرار نگرفته است. صاحبان واحدهای عادی اهرمی ها (که در واقع به صاحبان واحدهای ممتاز وام داده اند) درخواست ابطال و خروج از این صندوق ها را دارند. در واقع برای آنها اصلا دامنه ی نوسان و غیره مهم نیست. آنها می خواهند پولشان را از موقعیت بازده کم ریسک بالا به موقعیت بازده بدون ریسک بازهم نسبتا بالا منتقل کنند.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍91👎17😭7😁3
فردانامه _حسن کاظم‌زاده
🔴 تلاش اهرمی ها برای کاهش ضریب اهرم نمودار فوق روند ابطال واحدهای عادی صندوق های اهرمی را نشان می دهد. اهرم و توان بیشترین ابطال واحدهای عادی را به لحاظ مبلغ داشته اند. ابطال واحدهای عادی در صندوق های اهرمی باعث می شود ضریب اهرمی کلاسیک این صندوق ها کاهش…
🔴 3330 میلیارد تومان ابطال واحدهای عادی صندوق های اهرمی

خروج پول از واحدهای عادی صندوق های اهرمی بعد از جنگ به 3330 میلیارد تومان رسید که نسبت به پست قبلی فردانامه 705 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

#اهرم و #توان بیشترین ابطال واحدهای عادی را داشته اند وام دهندگان این دو صندوق نسبت به دیگر صندوق ها با سرعت بالاتری خارج شده اند.

در حالی که مدیران اکثر صندوق های اهرمی، واحدهای عادی را ابطال کرده اند، ابطال واحدهای ممتاز (واحدهایی که در بازار معامله می شود) قابل توجه نبوده.

از بین این صندوق ها تنها #اهرم در حدود 130 میلیارد تومان، #توان در حدود 40 میلیارد تومان و شتاب در حدود 56 میلیارد تومان واحد ممتاز ابطال کرده اند.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍36😁14😭8
🌟 کدام دارویی‌ها بهبود حاشیه سود داشتند؟

با بررسی گزارش فصلی صنعت دارو، شرکت‌های دارویی که افزایش حاشیه سود عملیاتی را نسبت به ۴ فصل اخیر خود نشان داده‌اند را در جدول پیوست آورده‌ایم.

نمادهای #درازی #داسوه #دپارس #دجابر #دروز بیشترین افزایش حاشیه سود عملیاتی را داشته‌اند.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍31👎11😁2😭1
#تحلیل_بازار

دامنه ی کمی فراخ

امروز اول صبح خبر افزایش دامنه ی نوسان صندوق اهرمی از 3 به 4 درصد منتشر شد؛ تصمیمی که ظاهرا در جهت تعادل زودتر این صندوق ها (با اصلاح قیمت) گرفته شده است. همانطور که در پستی در این مورد ذکر شد، صندوق های اهرمی نیاز به خروج پول توسط دارندگان واحدهای ممتاز دارد و بایستی مدیران این صندوق ها سهام بفروشند و واحد بخرند و ابطال کنند، وگرنه تعادل مدنظر به این راحتی حاصل نخواهد شد. در نهایت امروز بازار نسبت به دیروز در شرایط منفی تری بسته شد در حالی که 92 درصد از نمادها منفی بودند و ارزش صف های فروش بیش از 7 هزار میلیارد تومان بود. بدون حضور خریداران حمایتی، ارزش معاملات امروز باز هم افت کرد و حدود 3700 میلیارد تومان ثبت شد.

فروشندگان دلار

بعد از رشد تقاضای هیجانی بعد از جنگ، فعلا خریداران دلار و طلا با تامل رفتار می کنند یا شاید کارهای واجب تر دارند و به آنها پرداخته اند. اما از طرف دیگر فروشندگان نیاز به نقدینگی دارند. شرایط رکودی در کسب و کارها بسیار عمیق تر از پیش از جنگ شده است و بسیاری از تجار و کسب و کارها مجبور به نقد کردن همه چیز برای پاس کردن معوقات و هزینه ها هستند. از طرف دیگر یک خوش بینی نسبت به مذاکرات هم وجود دارد و همانگونه که پیشتر نیز گفته شده، سرمایه داران نیاز به زمان برای تغییر وضعیت در دارایی های خودشان دارند. به همین دلیل فعلا تقاضای هیجانی روی دلار نیست اما به مرور تقاضای غیرهیجانی و باصبر افزایش پیدا خواهد کرد.
📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍93😭3👎2😁1
🔴 افزایش برگشت چک

بر اساس اعلام بانک مرکزی، ۱۰.۲ درصد از چک‌های روی کانتر بانک‌ها برگشت خورده است. رشد دوباره این نسبت و بازگشت آن به دی و بهمن سال گذشته نشان از افزایش عدم ایفای تعهد صادرکنندگان دارد.

همزمان نسبت مبلغی چک‌های برگشتی که به ۱۴.۴ درصد رسیده نشان می‌دهد در زمینه پاس شدن چک‌های مبالغ بالاتر، وضعیت از اسفند سال گذشته بهتر است اما کماکان نسبت به دی‌ و بهمن‌ماه برگشتی بیشتری نصیب پذیرندگان چک شده است.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍33😁4
🔴 بحرانی فراتر از سازمان بورس

هفته ی گذشته به پیشنهاد دوستی علی رغم میل باطنی در میزگرد اقتصادی تلوزیون با موضوع حمایت از بازار سرمایه شرکت کردم. دکتر حمید یاری معاون بازار و بورس های و عضو هیات مدیره سازمان نیز در میزگرد بود. مجری محترم در شروع از ایشان سوالی مطرح کرد که برنامه ی سازمان برای حمایت از بازار سرمایه چیست؟ نوبت خودم که رسید مداخله ای در این سوال کردم. گفتم این بحرانی در آن گرفتار هستیم فراتر از سازمان بورس است.

جمع کثیری از سهامداران در جنگ غافلگیر شدند و اینها به هر قیمتی از بازار خارج خواهند شد. برآورد اولیه ما در فردانامه عددی حدود 50 همت بود که البته در صورت تداوم بحران تا 100 همت قابل افزایش تخمین زده می شد. بحرانی که دیدیم بسیار فراتر از اختیارات و امکانات سازمان بورس است. اصلا قصد دفاع یا انتقاد از سازمان بورس را ندارم و به نظرم موضوع از آن گذشته است.

متدولوژی قدیمی حمایت نمی تواند حلال این بحران باشد و وزارت اقتصاد و بانک مرکزی بسیاری سریع تر و قابل توجه تر باید وارد حل موضوع شوند. واقعیت با تبعی و غیره موضوع جمع نمی شود. بازار سهام برای خروج از بحران نیاز به حداقل 25 همت قابل افزایش تا 60 همت دارد.

حسن کاظم زاده


📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍148👎16😭4
🔴 فاصله SBR از اوج قیمتی

استایرن بوتادین رابر که یکی از مواد اولیه صنعت لاستیک و تایر است در زمستان با رسیدن به اوج قیمت تحت تاثیر رابر طبیعی و سایر مولفه‌ها مثل تغییر نرخ ارز نرخ‌های نزدیک به ۱۳۰ میلیون تومان بر تن را تجربه کرد.

اما رصد معاملات بورس کالا نشان می‌دهد این محصول در هفته‌های اخیر با فاصلع گرفتن از سقف قیمت، کمی متعادل‌تر معامله می‌شود. قیمت‌های ۱۱۰-۱۲۰ میلیون تومانی SBR علیرغم فاصله تا حداکثر قیمت تاریخی اما فاصله معناداری با نرخ‌های سال گذشته دارند.

پتروشیمی تخت جمشید با نماد #شجم و پتروشیمی بندرامام تولیدکنندگان این محصول هستند. نمادهای لاستیک و تایر #پکویر #پکرمان #پاسا #پیزد #پتایر #پسهند و #پارتا نیز مصرف کنندگان عمده محصول SBR هستند.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍22😁1
2025/07/09 10:00:15
Back to Top
HTML Embed Code: