Telegram Web Link
🔍 من اگر رئیس بودم

من اگر رئیس سازمان بورس، وزیر اقتصاد یا موارد مشابه بودم جلسات و اینها را می‌ذاشتم کنار و کارهای زیر را انجام می‌دادم.

1) اولویت را مشخص می‌کردم. مثلا می‌گفتم اولویت الان بازار سهام و بازار سرمایه نقدشوندگی است. یعنی خیلی صریح اولویتم را مشخص می‌کردم. نه اینجوری پیچ در پیچ

2) اقدامی که برای اون اولویت انجام می دادم را خیلی صریح می گفتم. مثلا اگر اولویتم نقدشوندگی است، با بانک ها صحبت کردیم هر چی فروشنده است را بخرن. یا چون پول حمایت نداریم، دامنه نوسان را باز می کنم، حجم مبنا را خیلی بالا تعیین می کنم تا هر کی می خواد به هر قیمتی بفروش و بره ولی قیمت پایانی افت نکنه. یا اصلا دامنه را باز می کنم هر کی هر قیمتی دلش می خواد بفروش و بره

واقعیت مدل های سنتی تشکیل جلسه و مصاحبه های مبهم و طولانی فایده نداره.

اولویت و اقدام را اعلام و اجرا کنید.

حسن کاظم زاده

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

خروش ترس ها

امروز شاهد فشار فروش سنگین ناشی از چند ترس بودیم. ترس جنگ اتفاقا افتاده، ترس شروع مجدد جنگ، ترس از بسته شدن بازار، ترس از ادامه قفل بودن و خلاصه شاهد خروش ترس ها در بورس بودیم. حمایت خاصی هم نشد و در نهایت بازار سهام در بدترین شرایط ممکن بسته شد.

تقاضای مصرفی و احتیاطی

فعلا همه در ایران به فکر تامین مصارف و احتیاط های خودشان هستند. به همین دلیل تقاضا مصرفی و احتیاطی پول در این روزها افزایش پیدا کرده و کسی به فکر سفته بازی نیست و تقاضای سفته بازی کاهش پیدا کرده است. فعلا تا شرایط جنگی حاکم است، این مدل رفتار اقتصادی ادامه پیدا می کند.

📱 @fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🌟 کدام صنایع در خردادماه عملکرد بهتری داشتند؟

با بررسی بیش از ۳۰۰ گزارش فروش ماهانه خردادماه، صنایع نیروگاهی، سیمان، نوشیدنی، چوب و خودرو بهترین گزارشات را روانه کدال کردند.

همچنین صنایع تجهیزات، قطعات خودرو، سخت افزار، لوازم خانگی و تولید فلزات غیر آهنی به نسبت گزارشات ضعیف‌تری را در کدال منتشر نموده‌اند.

براساس فیلتر فردانامه:
#شمس #بزاگرس #بجهرم بهترین گزارشات نیروگاهی

#سهگمت #سصوفی #سجام بهترین گزارشات سیمانی

#غدیس بهترین گزارش نوشیدنی، #چخزر بهترین گزارش صنعت چوب و #خدیزل بهترین گزارش خودروسازان رو داشتند.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🌟 بهترین سیمانی های بهار

در جدول بالا بهترین سهم های سیمانی از نظر رشد درآمد بهار امسال نسبت به سال گذشته را مشاهده می کنید.

رشد درآمد خرداد به خرداد سال قبل و به اردیبهشت نیز در جدول قابل مشاهده است.

بررسی فردانامه نشان می دهد، #سخزر #سهگمت #سیلام #سجام #سصوفی #سصفها افت تولید چشم گیری نداشته اند و به کمک افزایش نرخ ها، رشد درآمد خیلی خوبی را تجربه کرده اند.

#سخوز #سدشت #سآبیک که افت تولید تجربه کرده اند، با رشد نرخ فروش و فروش از موجودی توانسته اند رشد درآمد خوبی را تجربه کنند.

اطلاعات تولید #سباقر نیز در دسترس نبوده است.

در تحلیل این سهم ها بایستی به احتمال افزایش بهای تمام شده به دلیل رشد نرخ انرژی توجه کرد.

📱@Fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

بی برنامه

در پایان دومین روز بازگشایی بورس و به اصطلاح بازگشت معاملات بورس به شرایط عادی، مشخص شد برنامه ای برای بازار وجود نداشته. در واقع صرفا خواسته شده (احتمالا از مراجع بالاتر از سازمان بورس) که بازار باز شود بدون اینکه برنامه ای برای نقدشونگی یا حمایت از بازار سهام در نظر گرفته شود. دومین روز از قفلی بورس در حالی به پایان رسید که 97 درصد از نمادها در صف فروش به کار خودشان پایان دادند و ارزش معاملات 3500 میلیارد توان بود. اتفاق ویژه ی امروز بازگشایی چند نماد بدون دامنه ی نوسان بود که مهمترین آنها یعنی #خساپا حدود 13.5 درصد منفی باز شده و در ادامه صف فروش شد.

بازگشایی خساپا

در بین نمادهایی که امروز قرار بود بدون دامنه نوسان باز بشوند، بازگشایی خساپا در 13.5 درصد تایید شد و البته بعد از آن در حدود منفی 16 درصد صف فروش شد. این موضوع نشان می دهد حتی با وجود اصلاح 15 تا 20 درصدی، بسیاری خواهند خواست از بورس خارج شوند و بهتر است دولت و وزارت اقتصاد برنامه ای برای این موضوع داشته باشند. شایعاتی در مورد خریدار حقوقی امروز خساپا وجود دارد که ظاهرا یکی از متقاضیان سهام تودلی در سمت خرید از صف فروش حاضر بوده است.

افزایش تقاضا در دلار

در دومین روز از هفته تقاضا برای دلار افزایش پیدا کرد. با کم رنگ شدن چشم انداز حل و فصل کوتاه مدت جنگ و تنش، بسیاری شروع به خرید دلار و طلا کرده اند. عدم رسیدن به راه حل صلح و افزایش تنش نظامی و شروع مجدد درگیری های می تواند اینبار تقاضای بیشتری را به سمت دلار روانه کند، چرا که بسیاری از غافلگیری اولیه در آمده اند و به دنبال تقاضای احتیاطی برای دلار به شکل اسکناس در داخل کشور یا حواله برای خروج سرمایه از کشور هستند.
📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بیش از نیم میلون تن سیمان معامله شد

در معاملات روز گذشته بورس کالا، ۵۲۷ هزارتن سیمان معامله شد. میانگین وزنی نرخ این معاملات ۲.۲۶۵ میلیون تومان بوده است.
شرکتها‌ی #سصوفی #ساربیل #ساروم #سمازن #سکرد #سفانو #ستران #سخاش #سشمال #سغرب #سشرق #سدور و #سفار توانسته‌اند بالاتر از نرخ میانگین، محصول خود را به فروش برسانند.

بیشترین رقابت نیز روی محصولات سمازن، سشرق، سکرد، سخاش و سبجنو شکل گرفته است.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🌟 کدام دارویی‌ها بیشترین رشد فروش را داشتند؟

بر اساس مقایسه فردانامه بین گزارش فروش خرداد و بهار سال جاری و مدت مشابه سال قبل و فصل زمستان، نمادهای #دزهراوی #دفرا #دارو #دالبر #کاسپین #دبالک #دابور #دسانکو #دسبحان و #دعبید، بیشترین رشد مبلغ فروش ماهانه را نسبت به زمان‌های مختلف گذشته خود نشان می‌دهند.

ترتیب این نمادها بر اساس فیلتر ما در فردانامه چیده شده است و لزوما این ترتیب، به بهترین انتخاب منجر نمی‌شود

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📈 حباب بعد از جنگ

بررسی روند حباب انواع طلا (سکه، آبشده و شمش طلا) در یک ماه گذشته نشان می دهد بعد از اعلام آتش بس و بازگشایی بازارها، حباب ها کمی افزایش پیدا کرده اند.

نمودار روند حباب آبشده و شمش فردانامه نشان می دهد، در این دو نوع طلا، حباب به 2 درصد افزایش پیدا کرده است. در مورد سکه نیز حباب حدود 5 واحد درصد افزایش پیدا کرده و به بیش از 17 درصد رسیده است.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

رستگاری در بانکی

امروز کماکان بورس قفل صف فروش بود و در پایان معاملات 30 هزار میلیارد تومان اوردر صف فروش روی تابلو ماند و 97 درصد از نمادها صف فروش بسته شدند. امروز سهامداران برخی بانک های از جمله #وبملت توانستند سهام خودشان را بفروشند. بانک ها به خاطر توانایی در ایجاد اعتبار، راحت تر می توانند از سهام خودشان حمایت کنند و امروز توانستند فروشندگان بانکی را به هدف خودشان برسانند.

برداشتن حجم مبنا

به نظر می رسد در کنار خرید نمادهای بانکی از روی تابلو، بلوک هایی نیز بین بانک ها و صندوق های حمایتی روی این نمادها جا به جا شد. یعنی مثلا #وبصادر بلوک خودش را از صندوق توسعه خریداری کرد. منابع حاصل توسط صندوق های حمایتی صرف خرید حجم مبنای سهام کوچک و متوسط شده تا در روزهای آتی در قیمت های کمتر با مبلغ کمتری و شاید فروشنده ی کمتری صف های فروش جمع شود.

دلار داغ

دلار امروز یک بار دیگر به 90 هزار تومان حمله ور شد اما به نظر می رسد خریدار هنوز نتوانسته منابع نقد لازم را تجهیز کند. حفظ قیمت دلار بالاتر از 85 هزار تومان نشانه ای از قدرت گرفتن تقاضا خواهد بود و می توان در این صورت انتظار حرکت به سمت سقف دوره ی جنگ و حتی سقف ابتدای سال را داشت.
📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
با سلام و عرض خسته نباشید

اعمال هر گونه محدودیت اعم از محدودیت در ارسال سفارش یا ابطال بخشی از معاملات نتیجه ای جز طولانی تر شدن و فرسایشی تر شدن دوره اصلاح بورس نخواهد داشت. پول جور کن یا ول کن

با تشکر

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 جذب ۱۵.۵ همتی در ریپو!

در دوازدهمین حراج عملیات اجرایی سیاست پولی، بانک مرکزی تقریبا به تمام ۳۹۰ همت درخواست پول بانک‌های و موسسات اعتباری پاسخ داد

در عین حال، با سررسید ۴۰۵.۵ همت توافق بازخرید، خالص تزریق پول در این عملیات به منفی ۱۵.۵ همت منتهی شده است. بانک مرکزی در دو گزارش اخیر خود، بخش اعتبارگیری را نیز همراه با عملیات بازار باز گزارش کرده است.

#بازار_باز #سیاست_پولی

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

افزایش حمایت، خروج شدید پول

در چهارمین روز پس از بازگشایی بورس پس از جنگ، کماکان درصد بالایی از نمادها منفی و صف فروش هستند. امروز البته میزان خریدهای حمایتی افزایش پیدا کرد و تعداد نمادهایی که صف فروششان جمع شد یا حداقل بخش عمده ای از صف خریداری شد، افزایش پیدا کرد. البته همین باعث شد ارزش معاملات نسبت به سه روز گذشته افزایش پیدا کرده و به 12 هزار میلیارد تومان برسد. فردا آخرین روز هفته است و سهامداران امیدوار هستند بخش قابل توجهی از صف های فروش بعد از افت 15 درصدی جمع شود.

دامنه ی محدود، عدم حمایت


مدل مدیریت بازار سهام بسیار ایراد دار است. از طرفی دامنه ی نوسان محدود شده است و فروشنده نمی تواند به هر قیمتی که دلش می خواهد سهام بفروشد، از طرف دیگر حمایت موثری صورت نمی گیرد که صف های فروش جمع شود و روزهای متمادی شاهد صف فروش سنگین هستیم. احتمالا هدف از اینکار جلوگیری از پنیک و نگرانی باشد ولی واقعیت نتیجه این مدل اصلاح بیشتر، طولانی شدن اصلاح و فرسوده شدن سهامداران پس از این دوره است. این رویکرد در مدیریت بازار سهام بایستی خیلی زود تغییر کند. اگر پول (یا نیت) حمایت را ندارید، باید دامنه را باز بزارید.

تخلیه ی تقاضا؟


بعد از بازگشایی بازارها به یکباره شاهد افزایش تقاضا برای خرید دلار و طلا بودیم. تقاضایی که تلاش می کند قبل از تعطیلات آخر هفته هدفش را محقق کنند تا با خیال راحتتری به تعطیلات برود. در صندوق های طلا امروز تقاضا نسبت به روز گذشته کمتر شده است اما کماکان قوی است. در بازار دلار نیز شاهد کاهش قدرت تقاضا هستیم ولی کماکان خریداران رو به بالا خرید می کنند. محتمل است اگر ظرف چند روز آینده تنش نظامی شکل نگیرد، تقاضا کمی آرامتر شده و معاملات متعادل تر باشد.

📱@Fardanam
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✔️ نتایج دومین و سومین حراج اوراق ۱۴۰۴ اعلام شد!

بر اساس اعلام بانک مرکزی، در دومین حراج اوراق سال جاری، ۱۲.۲ همت از ۱۵ همت اوراق مرابحه ۲۱۶ با نرخ ۲۸.۲ درصد به فروش رسیده است. پیش از این در اطلاعیه این حراج اعلام شده بود ۴۵ همت اوراق اراد ۲۱۶،۲۱۷ و ۲۱۸ در این حراج روی کانتر قرار می‌گیرد!

همچنین بانک مرکزی اعلام کرد در سومین حراج هم مجموعا ۱۴.۹ همت از اوراق اراد ۲۱۶، ۲۱۷، ۲۱۸ و ۲۱۹ به فروش رسیده است. میانگین موزون نرخ در این حراج نیز ۲۸.۳ درصد اعلام شده است.

نکته عجیب در گزارش علاوه بر دیر اعلام شدن آن، مبلغ عرضه ۵.۳۶ همت اراد ۲۱۶ است که بالاتر ادعا شده ۱۲.۲ همت از آن در حراج دوم به فروش رسیده!! همچنین در اطلاعیه حراج چهارم آمده که ۱۰ همت اراد ۲۱۹ عرضه خواهد شد اما طبق اعلام نتایج حراج سوم، تقریبا این اوراق به فروش رسیده است!!

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 تلاش اهرمی ها برای کاهش ضریب اهرم

نمودار فوق روند ابطال واحدهای عادی صندوق های اهرمی را نشان می دهد. اهرم و توان بیشترین ابطال واحدهای عادی را به لحاظ مبلغ داشته اند.

ابطال واحدهای عادی در صندوق های اهرمی باعث می شود ضریب اهرمی کلاسیک این صندوق ها کاهش پیدا کند.

البته توجه به این نکته ضروری است که همزمان، منابع نقد این صندوق ها نیز صرف ابطال واحدهای عادی می شود.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 آخرین وضعیت مدیریت بحران بورس

🟡 حجم حمایت و گستره ی نمادهای در حال حمایت امروز افزایش پیدا کرد و در نتیجه تا این لحظه 11.800 میلیارد تومان سهام و صندوق های سهامی معامله شده است

🟡 به دلیل حمایت های صورت گرفته و افت 15 درصدی بسیاری از نمادها، در روز پنجم هفته، حجم فروش روی تابلو کاهش پیدا کرده است.

🟡 در حالی که در کلیت بازار 61 درصد فروشندگان حقیقی هستند، در 50 شرکت بزرگ حقوقی 53 درصد از فروش انجام داده اند و از حقیقی ها بیشترند

🟡 صندوق ها به خصوص صندوق های اهرمی کماکان فشار فروش سنگین بدون جمع آوری صف های فروش دارند.

🟡 صندوق های اهرمی نتوانسته اند در حجم قابل توجهی سهام بفروشند و واحدهای خود را خریداری کنند که دلیل آن مشخص نیست

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🌟 قویترین نیروگاه ها در بهار

دوبار افزایش نرخ خرید برق از نیروگاه ها نسبت به بهار سال گذشته باعث شده است اکثر آنها نسبت به بهار سال گذشته رشد درآمد قابل توجهی داشته اند.

بررسی فردانامه نشان می دهد #دماوند #بجهرم #شمس #بمپنا بیشترین رشد درآمد در بهار امسال نسبت به سال گذشته را داشته اند.

این چهار نماد در خرداد امسال نسبت به سال گذشته نیز عملکرد بسیاری خوبی از خود به جا گذاشتند.

پیش از شروع جنگ نمادهای نیروگاهی رشد قیمت مطلوبی را تجربه کردند اما پس از جنگ آنها نیز مثل بازار افت کردند. رشد سودآوری در گزارش های عملکرد بهار مجددا می توانند این نمادها را مورد توجه قرار دهد.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

جمع و جور شدن بازار

بعد از افت چند روز گذشته و با تزریق منابع حمایتی بالاخره امروز بخش قابل توجهی از نمادها روان شدند و معاملات از حالت قفل خارج شد. در پایان معاملات امروز پس از یک هفته تعادلی بین نمادهای مثبت منفی برقرار شد و حدود 45 درصد از نمادها در محدوده ی مثبت بسته شدند. صف فروش پایان بازار نیز به حدود 6 همت افت کرد که بیشتر مربوط به صندوق های اهرمی و برخی نمادهای قفل بود. ارزش معاملات خرد نیز پس از سال 99 برای اولین بار به حدود 27 هزار میلیارد تومان رسید. در مجموع بعد از یک هفته می توان گفت بازار سهام جمع و جور شد.

بازگشت آرامش

اگر در چند روز آینده اگر اقدام نظامی سنگینی صورت نگیرد، آرامش روانی تا حدودی به سهامداران بر می گردد و می توان انتظار داشت تعداد نماد قفل صف فروش کاهش قابل توجهی پیدا کند. پس از آن به نظر می رسد یک مثبت خفیف تجربه شود. بورسی ها منتظر هستند تا آرامش حاکم شود تا بعد از آن نسبت به آینده تصمیم بگیرند.

معاملات آرامتر در دلار و طلا

بعد از دو سه روز داغ در دلار، حالا معاملات دلار و طلا نیز آرامتر شده است. بسیاری قصد خرید دلار و طلا دارند اما حرکت های فعلی بازار دلار و طلا نمی تواند مثل چند وقت قبل شتابان باشد. خریداران برای جا به جای پول و سرمایه نیاز به زمان دارند و روند حرکتی دلار و طلا تدریجی خواهد بود.

📱 @fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔘 تغییر رویه در سیاست های حمایتی

🟡 بازار سهام گرفتار موضوع جنگ شد و ترس های واقعی و غیرواقعی باعث شد این هفته بسیاری از سهامداران ترجیح دهند سهام خودشان را بفروشند. وقتی یک واقعه ی غیرقابل پیش بینی بوجود می آید که بر بازارهای مالی تاثیر شدید می گذارد، در اکثر کشورها سیاست های حمایتی اتخاذ می شود. در لیبرال ترین اقتصادها مثل آمریکا نیز چنین است و در مدیریت شده ترین اقتصادها مثل چین نیز چنین است. لذا در کشوری مثل ایران، باوجود اینکه نزدیک به دو دهه از ابلاغ اصل 44 (خصوصی سازی) می گذرد، دولت کماکان در همه جا حضور دارد، قاعدتا نمی توان انتظار داشت زمان حمایت دولت خودش را بکشد کنار. لذا ما در فردانامه علی رغم مخالفت همیشگی با مداخله در بازار خصوصا با مداخله های پیوسته، در این مقطع از حمایت از نقدشوندگی (و نه از حفظ قیمت ها) حمایت می کنیم

🟡 بعد از این مقدمه لازم است از یک تغییر رویه در سیاست های حمایتی که در این هفته رقم خورد سخن بگوییم. صندوق های حمایتی بازار سهام در این هفته برخلاف گذشته دور و بسیار بیشتر از گذشته ی نزدیک، در خرید تعداد بسیار زیادی از سهم ها از صف فروش مشارکت داشتند. براساس شنیده ها، صندوق توسعه بازار و صندوق تثبیت این هفته در سمت خرید نزدیک به 500 نماد فعال بوده اند و به قول معروف عدالت را در خرید رعایت کرده اند. ما در فردانامه همیشه نسبت به حمایت صرف از تعداد محدودی نماد انتقاد کرده بودیم و این تغییر رویه را بسیار مثبت ارزیابی می کنیم.

امیدواریم کشور از شرایط بحرانی دور شود و به سمت صلح و آرامش حرکت کند و در کنار آن بورس و به طور خاص بازار سهام نیز روزهای خوش به خود ببیند و تعداد روزهای بحرانی اش به صفر میل کند تا در نتیجه اصلا نیازی به حمایت و مداخله وجود نداشته باشد. اما مادامی که روزهای بحرانی زیاد است ضمن عرض خسته نباشید، دو خواهش از نهادهای حمایتی داریم.

1) سیاست عادلانه توزیع منابع حمایتی را ادامه دهند

2) در صورت دور شدن از شرایط بحرانی، حضور خودشان در بازار را به حداقل برسانند.


📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 جنگ و تغییر رفتار در ETF های طلا

روند جریان ورود و خروج طلا به صندوق‌های قابل معامله (ETF) در بازار جهانی نشان می‌دهد که جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، اگرچه تأثیر مستقیمی بر قیمت جهانی طلا نداشت، اما به‌وضوح بر رفتار سرمایه‌گذاران نهادی اثرگذار بوده است.

با آغاز جنگ در ۲۳ خرداد/۱۳ ژوئن، جریان ورودی به ETFهای طلا (برحسب واحد وزن اونس) به‌طور محسوسی افزایش یافت؛ نشانه‌ای از افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن در فضای عدم اطمینان ژئوپلیتیکی. این روند تا اعلام آتش‌بس ادامه داشت، زمانی که خرید طلا در این صندوق‌ها متوقف شد یا کاهش یافت.

این واکنش نشان می‌دهد که درزمان وقوع جنگ، حتی در غیاب جهش قیمتی، طلا همچنان نقش پناهگاه روانی سرمایه‌گذاران را ایفا می‌کند. در کنار تحولات ژئوپلیتیکی، عواملی چون:
- چشم‌انداز زمان کاهش نرخ بهره در آمریکا (که هزینه فرصت نگهداری طلا را کاهش می‌دهد)،
- تضعیف شاخص دلار (که طلا را برای خریداران غیردلاری جذاب‌تر می‌کند)،
- و سیاست‌های تعرفه‌ای جدید (که ریسک‌های سیستماتیک را افزایش می‌دهند)،

همگی در معاملات طلا در هفته‌های اخیر نقش داشته‌اند.


#اقتصاد_جهانی
📱 @Fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔬ماکروسکوپ هفته-55

🔍 با شروین شهریاری🔍

اختصاصی برای کانال کامولیدی

🧪آیا آتش بس ایران-اسرائیل پایدار است؟

🔺بعد از جنگ دوازده روزه اکنون پرسش اصلی این است که آیا آتش بس اخیر شکننده است و به زودی آتش جنگ شعله ور خواهد شد؟ من متخصص نظامی یا سیاسی نیستم اما از مطالعۀ آنچه در فضای تحلیلی و کارشناسی منابع خارجی می خوانم، پاسخ منفی به نظر پررنگ تر جلوه می کند.

🔺چکیده ای از دلایلی که احتمالا موجب پایداری  آتش بس در کوتاه مدت می شود به شرح زیر است:

1️⃣حمله اسرائیل طبق اذعان مقامات خودشان حاصل یک برنامه ریزی طولانی مدت و پرهزینه بوده است. علاوه بر این بر کسی پوشیده نیست که نقش ایالات متحده در کمک اطلاعاتی در حمله و نیز در دفاع پررنگ بوده است. از این رو هر گونه کمپین نظامی مجدد علیه ایران نیازمند تمهید زیاد و جلب موافقت ایالات متحده است.

2️⃣  اصرار ترامپ بر نابودی برنامه هسته ای (که طبق نظر کارشناسان مستقل ادعای دقیقی نیست) و تاکید بر بی اهمیت بودن ضرورت مذاکره نشان می دهد که از سمت ایالات متحده تمایل برای درگیر شدن نظامی دوباره با ایران در کوتاه مدت وجود ندارد.

3️⃣  مقامات اسرائیل از ابتدا عنوان کردند که جنگ اخیر با هدف تخریب مجموعه ای از اهداف مشخص و از پیش تعیین شده انجام و پس از آن متوقف می شود. پس از آتش بس نیز اشاره شد که اهداف مزبور محقق شده اند.

4️⃣  ترامپ پس از ورود به معرکه با بمباران فردو، نقش واسطۀ آتش بس را در هماهنگی با درخواست طرف اسرائیلی اجرا کرد. طبق اذعان فرماندهی پیشین ارتش اسرائیل، شاکله نیروی هوایی این کشور برای حملات طولانی در فاصله دور (مانند ایران) طراحی نشده از این رو تصور امکان تداوم بمباران هوایی با شدتی که در جریان بود با واقعیات میدانی تطابق ندارد. علاوه بر این، فرسایشی شدن نبرد نیز با توجه به تداوم شلیک موشکها از سمت ایران برای طرف مقابل مطلوب نیست.

5️⃣  در سمت ایران، با توجه به خسارات وارده به زیرساختهای هسته ای و نظامی از یک سو و در پیش بودن موعد مربوط به فعال شدن مکانیزم موسوم به ماشه (اواخر مهر ماه) احتمالا تمرکز بر انجام بازسازی ها و مذاکره در فرآیند دو ماههٔ پیش از ماشه با طرف‌های اروپایی و چین و روسیه متمرکز می شود و اقدامات در حوزه‌های حساس و مورد مناقشهٔ هسته ای در کوتاه مدت صورت نخواهد گرفت.

6️⃣ مهمترین دغدغه طرف مقابل در حال حاضر انجام بازرسی ها به منظور مشخص شدن سرنوشت مواد غنی شده و ابعاد خسارات وارده به برنامه هسته ای است. در ایران به رغم تصویب و ابلاغ قانون مجلس در زمینه محدود کردن دسترسی بازرسان آژانس، تصمیم گیری نهایی در این مورد به شورای امنیت ملی واگذار شده که امکان همکاری را باز نگاه می دارد. در همین راستا، سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرده که تصمیم مجلس به معنای پایان کامل همکاری با آژانس نیست.

7️⃣  گزارشات میدانی منتشر شده در نشریات و رسانه ها به نقل از افراد ساکن در مراکز جمعیتی اسرائیل در هفته دوم نشان می داد که نوعی کلافگی و فرسودگی به دلیل اختلال در زندگی روزمره و ضرورت حضور مداوم در نزدیکی پناهگاه ها و نیز ابهام در خصوص اهداف و مدت زمان  این جنگ در افکار عمومی ایجاد شده بود. علاوه بر این، آثار موشکهای برخورد کرده به گونه ای بود که به اذعان شاهدان میدانی، خساراتی به مراتب بزرگتر از راکتهای حماس یا موشکهای شلیک شده از جنوب لبنان ایجاد کرد. این فضای اجتماعی در کنار اشاره مقامات ارتش اسرائیل مبنی بر عدم توان به صفر رساندن توان شلیک موشک از ایران و تاکید بر تحقق اهداف جنگ موجب می شود تا خروج از آتش بس در کوتاه مدت برای طرف مقابل تصمیم آسانی نباشد.

🔬#ماکروسکوپ

@CommoLady | کامولیدی
📉👩🏻📈
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/05 12:53:37
Back to Top
HTML Embed Code: